Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

DELTA Energie review & ervaringen

DELTA Energie
Ga naar Deltaenergie.nl

Onze expert over DELTA Energie:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Op vrijwel geen enkele andere plek in ons land ben je zo omringd door de elementen als in Zeeland. Zowel de wind als de zon krijgen er de kans om zich volop te doen gelden. Niet zo gek dus dat een groot deel van de Nederlandse groene stroom in Zeeland wordt opgewekt. Bij DELTA kun je die energie voordelig afnemen. Je kunt er ook terecht voor groen gas en allerlei aanvullende duurzame energieproducten. DELTA Energie is een op en top Zeeuws energiebedrijf waar je echter ook gewoon klant kunt worden als je in een ander deel van Nederland woont.

Waarom kies je voor DELTA Energie?
 • Volledig groene stroom uit Zeeland
 • Lage tarieven voor nieuwe en bestaande klanten
 • Je steunt automatisch lokale natuurprojecten
Ga naar Deltaenergie.nl

DELTA Energie in het kort

blank

DELTA Energie is een volledig groene energieleverancier die het grootste deel van zijn energie opwekt in de Zeeuwse delta. Daar komt dus ook meteen de naam van deze energiemaatschappij vandaan. Het bedrijf zelf is nog altijd in Zeeland gevestigd, om precies te zijn in Middelburg, maar is landelijk actief.

Je kunt er kiezen uit groene stroom uit Zeeland of uit een ander Europees land. Ook kun je bij DELTA groen gas afnemen, een combinatie van biogas en aardgas waar de CO2-uitstoot van wordt gecompenseerd. Met MijnDELTA beheer je eenvoudig al je energiezaken. En woon je in Zeeland, dan kun je bij DELTA ook televisie, internet en telefoon afnemen.


Contractmogelijkheden bij DELTA Energie

blank

Bij DELTA Energie kun je gebruik maken van de volgende contractmogelijkheden:

Variabel

Met het variabele energiecontract van DELTA is het mogelijk om snel te wisselen van energieleverancier, maar kun je wel te maken krijgen met een stijging van de tarieven. Vind je dat geen fijn idee en leg je jouw voordelige tarief liever voor langere tijd vast? Kies dan voor een van de contracten voor bepaalde tijd.

1 jaar vast

Met 1 jaar vast weet je zeker dat je al na 1 jaar zonder opzegboete over kunt stappen naar een nieuwe energiemaatschappij. Ook heb je de zekerheid dat je tarieven niet zullen stijgen (maar dus ook niet dalen) wanneer de energieprijzen stijgen.

3 jaar vast

Met het contract 3 jaar vast kun de huidige energietarieven nog langer vasthouden. Aangezien de kans groter is dat de prijzen zullen stijgen dan dat ze gaan dalen kan dat en heel goed idee zijn. Aan de andere kant krijg je wel te maken met een overstapboete als je eerder over wilt stappen naar een andere leverancier.


Welkomstkortingen (cadeaus en acties)

 

Bij DELTA is het niet heel gebruikelijk om kortingen of welkomstcadeaus te ontvangen wanneer je klant wordt. De kortingen die deze energiemaatschappij beschikbaar heeft zijn vaak van korte duur (bijvoorbeeld 1 maand) en komen slechts sporadisch voor. Je kunt op die momenten bijvoorbeeld 75 euro korting krijgen op een contract van 1 jaar en 150 euro korting wanneer je meteen voor 3 jaar klant wordt.

Hetzelfde geldt voor welkomstcadeaus, want ook die worden zelden weggegeven. Dat past wellicht niet zo goed bij de Zeeuwse nuchterheid, die nog altijd de basis vormt voor de filosofie van het bedrijf. Er wordt juist veel meer nadruk gelegd op eerlijke (en dus voordelige) tarieven voor iedereen. Daar profiteren niet alleen nieuwe klanten van, maar ook gewoon alle bestaande klanten.


Tarieven en betalingen

blank

Hier lees je alles wat je moet weten over de tarieven van DELTA en hoe de betalingen er geregeld zijn.

Betalingsmogelijkheden

Betaling is bij DELTA het makkelijkst wanneer je het via automatisch incasso doet. Dan wordt elke maand automatisch je maandelijkse termijn afgeschreven. Je kunt echter ook ervoor kiezen om een digitale factuur te ontvangen die je zelf kunt betalen via iDeal of door een handmatige bankoverschrijving. Ook is nog altijd een factuur per gewone post mogelijk. Let er dan wel op dat er elke maand 2,50 euro extra in rekening worden gebracht.

Betalingsregelingen

Een betalingsregeling is niet per definitie mogelijk en het is altijd nodig om zelf contact op te nemen met de klantenservice. Wanneer je een grote betalingsachterstand hebt of je de jaarnota niet in een keer kunt betalen is het dan vaak mogelijk om het bedrag in meerdere termijn te verdelen.


Energiebronnen

blank

Alle energie van DELTA is groen. Hieronder lees je welke keuzes je daarbij zelf nog kunt maken:

1. DELTA Puur Zeeuws Groen

Wanneer je kiest voor DELTA Puur Zeeuws Groen weet je zeker dat alle stroom die je afneemt in Zeeland is opgewekt. Het grootste deel daarvan is afkomstig van Zeeuwse windmolens, maar ook zonnepanelen op daken van lokale bedrijven en boeren zijn een belangrijke bron van deze duurzaam opgewekte elektriciteit.

2. DELTA Groene Stroom

DELTA Groene Stroom is ook duurzaam opgewekte energie, maar dan afkomstig uit andere landen in Europa. Het is nog altijd heel milieuvriendelijke energie, maar dus niet in Zeeland opgewekt. De energie is in ongeveer even grote hoeveelheden afkomstig van biomassa en windmolens.

3. DELTA Groen Gas

Heb je hierboven gekozen voor Zeeuws Groen, oftewel groene stroom die in Zeeland is opgewekt? Dan krijg je (mits je het nodig hebt natuurlijk) ook automatisch groen gas geleverd. Dat gas is zo groen als momenteel maar mogelijk is. Dat komt doordat je een combinatie geleverd krijgt van milieuvriendelijk biogas en aardgas waarvan de CO2-uitstoot wordt gecompenseerd. Daarnaast steun je geheel automatisch de natuur in Zeeland, want voor elke 1.000 kubieke meter gas dat door DELTA klanten wordt gebruikt wordt er 5 euro gedoneerd aan Zeeuwse milieuprojecten.

4. Grijs Gas

Mocht je voor “gewone” DELTA groene stroom (uit andere Europese landen) hebben gekozen dan kun je ook kiezen voor grijs gas, dat dus nog wel behoorlijk belastend is voor het milieu. De prijs ontloopt overigens het groene gas heel weinig, dus daarvoor hoef je het niet te laten om voor de milieuvriendelijke variant te kiezen.


Hoe groen en duurzaam is DELTA Energie?

DELTA is een behoorlijk duurzame energieleverancier. De stroom die je afneemt is altijd groen en je kunt er zelfs voor kiezen om alleen echt Zeeuwse stroom te nemen. Het enige nadeel is het grote aandeel biomassa in het DELTA Groene Stroom product. Positief is dat je bij de Zeeuwse stroom ook altijd volledig groen gas ontvangt. Dan wordt bovendien geld opzij gezet om lokale natuurprojecten te steunen die de natuur in Zeeland de helpende hand bieden.

Stroometiket

Ook uit het DELTA stroometiket valt gemakkelijk op te maken dat de stroom die het bedrijf levert duurzaam is opgewekt. Windenergie maakt het grootste deel uit van het product Puur Zeeuws Groen, want 90% van die stroom wordt opgewekt door windmolens in Zeeland. De rest is afkomstig van waterenergie en zonnepanelen op daken van Zeeuwse bedrijven.


Terugleveren aan DELTA Energie

blank

Wanneer je zonnepanelen laat installeren kun je de stroom die je zelf niet gebruikt terugleveren aan DELTA. Dat wordt dan verrekend met je energierekening door middel van de salderingsregeling. Die regeling is heel voordelig voor jou als consument, omdat je het volledige bedrag terugkrijgt dat je ook betaalt voor je stroom (dus inclusief belastingen e.d.). Energie terug leveren gaat via je slimme meter zodat DELTA altijd precies weet hoeveel je hebt geleverd. Dat kun je dan zelf ook terugzien in de handige app.


Contactgegevens en klantenservice

blank

Hieronder vind je alles belangrijke contactgegevens en waar DELTA bijvoorbeeld is gevestigd.

Adresgegevens

DELTA Energie
Buitenruststraat 8-12
4337 EH Middelburg

Hoe en wanneer is DELTA Energie bereikbaar?

De klantenservice van DELTA is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.00 tot 18.00. Je kunt dan bellen met het telefoonnummer 0118 – 225 500. Het is ook mogelijk om een bericht te sturen naar info@deltaenergie.nl of dat via het contactformulier op de website te doen.

Een storing melden

Een storing melden kun je doen via het Nationaal Storingsnummer gas en stroom 0800 – 9009. Dat is een gratis telefoonnummer dat 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar is voor het melden van een storing, of wanneer je bijvoorbeeld een gaslucht ruikt. Via dit nummer komt je melding meteen bij de netbeheerder uit en kan er het snelste actie ondernomen worden.


Inzicht in je energieverbruik

Bij DELTA kun je jouw energieverbruik inzien door in te loggen op MijnDELTA of de app te downloaden:

1. Online met MijnDELTA

MijnDELTA is de beveiligde omgeving op de site van de energiemaatschappij waar je als nieuwe klant meteen toegang toe krijgt. Je kunt daar al je energiezaken regelen, zoals bijvoorbeeld het in veel detail bekijken van je energieverbruik. Het is ook mogelijk om je termijnbedrag aan te passen als dit verstandig lijkt te zijn i.v.m. je recente verbruik. Let wel op dat je een slimme meter nodig hebt voor een compleet overzicht van je verbruik.

2. De DELTA app

Heb je ook internet van DELTA? Dan kun je gebruik maken van de mobiele app om je verbruik in de gaten te houden. Dat kan alleen wanneer je ook een DELTA internetabonnement hebt omdat je dan een zogenaamde gateway op kunt zetten waar de app verbinding mee maakt. Woon je niet in Zeeland en/of heb je geen internet, TV en bellen via DELTA? Dan is deze optie dus helaas niet voor jou beschikbaar en kun je alleen je verbruik bijhouden via MijnDELTA.


Wat moet ik doen bij een verhuizing?

Wanneer je gaat verhuizen en niet over wilt stappen naar een andere energieleverancier hoef je alleen maar de verhuisdatum en enkele andere gegevens door te geven via MijnDELTA. Je contract verhuist dan gewoon met je mee. Ook wanneer je uit Zeeland weg verhuist is dat geen enkel probleem, want DELTA kan in heel Nederland groene energie leveren. Als je oude en/of nieuwe woning geen slimme meter heeft krijg je een e-mail op het moment dat je de meterstanden door moet geven.


Hoe kun je DELTA Energie opzeggen?

Het is normaal gesproken niet nodig om DELTA handmatig op te zeggen. Wanneer je overstapt naar een andere leverancier wordt je contract bij DELTA automatisch beëindigd. Alleen wanneer er geen nieuw energiecontract nodig is (bijvoorbeeld door emigratie, overlijden of verhuizing naar een verzorgingstehuis) zeg je het contract zelf op. Dat kan via MijnDELTA of door te bellen met de klantenservice.

Opzegboete betalen

Er kan door DELTA een opzegboete in rekening worden gebracht wanneer je jouw contract voor bepaalde tijd (oftewel de contracten met een looptijd van 1 of 3 jaar) te vroeg opzegt. Bijvoorbeeld doordat je dat handmatig doet of omdat je naar een andere leverancier bent overgestapt.

 • Meer dan 2,5 jaar resterend: 125 euro per product.
 • Tussen 2,5 en 2 jaar resterend: 100 euro per product.
 • Tussen 1,5 en 2 jaar resterend: 74 euro per product.
 • Minder dan 1,5 jaar resterend: 50 euro per product.

Overstappen naar DELTA Energie

Hier vind je alle informatie over het overstappen naar DELTA als je nieuwe energieleverancier.

Opzegboete van vorige energieleverancier

In bepaalde omstandigheden is DELTA bereid om de opzegboete die je van je vorige energiemaatschappij hebt gekregen voor jou te betalen. Dat kan als onderdeel van een bepaalde actie, of bijvoorbeeld een individuele aanbieding zijn. Ga er niet vanuit dat het automatisch altijd gebeurt en check altijd de voorwaarden van je persoonlijke DELTA energieaanbieding. Het is ook goed om te weten dat het vergoeden zelf even op zich kan laten wachten.

Hoe lang duurt overstappen naar DELTA Energie?

Overstappen naar DELTA Energie duurt – net zoals bij de meeste andere energiemaatschappijen – ongeveer 4 tot 5 weken. Dat komt doordat je oude contract eerst af moet lopen voor je een nieuw kunt afsluiten en dat neemt in de regel sowieso 30 dagen in beslag.

Spoedaanvraag indienen

DELTA Energie kan een spoedaanvraag voor energie al binnen 1 werkdag verwerken. Zo hoef je dus nooit lang zonder gas en stroom te zitten. Er is wel altijd een waarborgsom aan gekoppeld van 300 euro per product. Als je zowel gas als stroom nodig hebt moet je dus op heel korte termijn 600 euro kunnen overmaken. Zodra dat is gelukt ontvang je dus binnen 1 werkdag weer energie. Daarmee is DELTA een van de beste keuzes van Nederland voor het doen van een spoedaanvraag want sneller kan simpelweg niet.


Overige energieproducten

Bij DELTA kun je naast groene gas en stroom ook terecht voor enkele andere duurzame energieproducten. Hier lees je welke dat zijn.

Cv-ketels

Besparen op gas doe je het beste met een zo zuinig mogelijke cv-ketel. Zo’n moderne ketel kun je bij DELTA zowel huren als kopen. Het gaat altijd om betrouwbare ketels van A-merken met een zeer hoog rendement zodat het wooncomfort niet onder de grotere duurzaamheid van je huis zal leiden. Bij het kopen van een ketel kun je ook een onderhoudscontract afsluiten dat je per maand betaalt. Daarbij kun je er voor extra zekerheid voor kiezen om niet alleen de gewerkte uren maar ook de kosten van onderdelen te laten vergoeden.

Warmtepompen

Warmtepompen zijn een uitstekende optie om je (goed geïsoleerde) huis op een duurzame manier te verwarmen. Bij DELTA kun je een warmtepomp huren of kopen. Er zijn verschillende modellen beschikbaar, dus ook hybride systemen die naast je cv-ketel voor de warmte in huis kunnen zorgen.

Zonnepanelen

Tot slot kun je ook zonnepanelen huren of kopen via DELTA Energie. Dat is een duurzame investering omdat je de BTW terug kunt krijgen en alle stroom die je opwekt zelf kunt gebruiken of terug levert aan het elektriciteitsnet wanneer je meer opwekt dan je gebruikt. Doe dus eerst maar gewoon eens de zonnepanelencheck op de website. Dan kun je meteen zien hoeveel energie je zelf op zou kunnen wekken.

Internet, TV en vaste telefonie

Naast groene stroom en gast kun je bij DELTA ook terecht voor internet, TV en telefonie. In tegenstelling tot bij de groene energie kan dat echter alleen wanneer je in Zeeland woont. Dan kan het echter wel heel interessant zijn, want het Flexpakket van DELTA wordt door de meeste klanten als heel goed beoordeeld.


Zakelijke contracten

DELTA Energie is er ook voor zakelijke klanten. Die kunnen kiezen uit verschillende soorten groene energie, net als consumenten. De tarieven kunnen echter verschillen aangezien het bij zakelijke klanten vaak om een groot verbruik gaat. Je hebt tegenwoordig bedrijfsmatig ook al snel te maken met maatregelen vanuit de overheid om energie te besparen. Daarom kan DELTA voor zakelijke klanten ook als kennispartner fungeren.

Wanneer je al precies weet wat je voor je bedrijf nodig hebt kun je meteen een contract afsluiten op de site. Wil je eerst advies over jouw bedrijf? Neem dan contact op met de klantenservice. Je kunt dan bijvoorbeeld een afspraak maken voor een inspectie van je bedrijfsgebouw(en) zodat je een offerte op maat kunt ontvangen.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Volledig groene stroom uit Zeeland
 • Lage tarieven voor nieuwe en bestaande klanten
 • Je steunt automatisch lokale natuurprojecten
Minpunten:
  Ga naar Deltaenergie.nl
  foto auteur Joey de Vries
  Deze review is geschreven door Joey de Vries

  Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

  Ervaringen DELTA Energie

  Ervaring geschreven door Mathilda
  4 oktober 2021
  Blijvertje

  Ik heb jarenlang iedere keer wanneer het kon trouw de overstap gemaakt. Juist ook omdat ik daardoor altijd veel kon besparen. Nu ben ik echter alweer drie jaar voor vast bij Delta Energie. Daarom vond ik het ook tijd om anderen daar eens van te overtuigen. Het was eerst zeker zo dat ik hier lekker voordelig mijn energie kon krijgen. Maar toen ik er eenmaal de energie kreeg, ontdekte ik pas hoe fijn het ook kan zijn wanneer alle andere zaken ook gewoon goed op orde zijn. Het was voor het eerst dat ik eigenlijk een heel jaar zonder problemen zat. Daarom heb ik toen maar besloten nog een jaar te blijven. En inmiddels dus nog een jaar. Dat denk ik nog wel even zo vol te houden. Dat alles goed verzorgd is, is natuurlijk zeer belangrijk. Dat geeft je veel rust.

  Ervaring geschreven door Andy
  4 oktober 2021
  Goedkoop en Duurzaam

  Goed vergelijken bracht mij bij Delta Energie. Ik vind twee dingen belangrijk. In de eerste plaats moet het allemaal goed duurzaam zijn. Ik wil dat mijn kinderen ook nog wel een fijn en duurzaam leven kunnen hebben. Daarnaast denk ik natuurlijk ook wel aan mezelf, vooral aan mijn portemonnee. Dus het moet ook niet te duur zijn, of liever zelfs gewoon goedkoop. Met de overstapbonus meegerekend ben ik nu dan ook goedkoper uit dan bij mijn vorige provider. Dat is de overstap dus zeker waard geweest. Mijn tip: goed vergelijken, of je nu bij Delta uitkomt of niet!

  Ervaring geschreven door ben anoniem
  8 februari 2021
  Review over Delta

  Wil je ook overstappen naar een andere energieleverancier? Ik was zelf niet iemand die dit graag deed, maar inmiddels ben ik wel om. Wanneer je dat een keer doet, kan dat toch wel lonen. Ik kwam uit bij Delta Energie. Puur op de prijs. Toch maar een keer een kans gegeven. Bleek allemaal wel heel goed uit te pakken. Niet alleen de prijs is goed, ook de kwaliteit is top. Vooral omdat de service veel beter is dan verwacht. Daardoor ben ik op alle gebieden beter af dan ik was.

  Ervaring geschreven door Lia
  26 januari 2021
  Afspraken nakomen

  Na vele jaren van overstappen ben ik nu bij de energieleverancier gekomen waar ik wil blijven. Dat is voor mij Delta Energie. Waarom? Nou, eigenlijk heel simpel: deze provider komt tenminste eens een keer de afspraken na. In deze branche is dat blijkbaar heel moeilijk, maar Delta doet dat wel gewoon. Dat ik ook nog eens op een duurzame manier ermee om kan gaan, maakt het allemaal ook nog eens een goede deal. Bovendien is het niet duur, dus daar hoef ik het ook niet voor te laten.

  Ervaring geschreven door Cas23
  25 januari 2021
  Nooit meer overstappen

  Overstappen van energieleverancier was voor mij altijd de way to go. Dat is echter wel veranderd sinds ik bij Delta Energie zit. Ik ging erheen omdat ik in het eerste jaar heel goedkoop uit kon zijn. Dat is echter daarna altijd zo gebleven, Dus waarom zou ik dan nog de moeite nemen om over te stappen? Wat voor mij bovendien heel belangrijk is, is dat alles gewoon duidelijke en overzichtelijk is. Dit soort bedrijven hebben er normaal nogal een handje van om je met onduidelijke kosten op te zadelen. Daar hoef je bij Delta gelukkig niet bang voor te zijn. Tot op heden is mijn afrekening altijd kloppend geweest. Dat is dus ook een extra reden om er gewoon te blijven als klant.

  Ervaring geschreven door Rosa
  27 oktober 2020
  Overstappen gemakkelijk

  Delta Energie maakt het overstappen gemakkelijk. Ook de overstapbonus is daarbij heel aantrekkelijk. Wel is het belangrijk om te zorgen dat je de juiste hulp vraagt om alles te regelen!

  Ervaring geschreven door Diana
  12 oktober 2020
  lokale stroom

  Fijn dat je energie kunt aanschaffen van een bron in de buurt. Dat is een goede eerste stap naar een duurzame toekomst.

  Ervaring inzenden

  • Minimaal 110 karakters
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Beoordeling DELTA Energie

  Website www.deltaenergie.nl
  Sterren
  Ervaringen
  80% aanbevolen, 7 ervaring(en)
  Deel je ervaring »
  Ga naar Deltaenergie.nl
  © ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies