Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

Oxxio energie review & ervaringen

Oxxio energie
Ga naar Oxxio.nl

Onze expert over Oxxio energie:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Wil je volledig groene energie ontvangen maar wel tegen een voordelig tarief en met zo weinig mogelijk poespas? Dan kun je al sinds het begin van deze eeuw terecht bij Oxxio. Dit bedrijf stond aan de bakermat van de huidige vrije energiemarkt en tot op de dag van vandaag profiteer je er van goedkope energie, die tegenwoordig ook nog eens 100% groen is. In deze review bespreken we alle aspecten van deze energiemaatschappij en hoe je er een voordelig contract afsluit.


Oxxio in het kort

Oxxio is een energieleverancier die zich specifiek richt op Nederlandse consumenten. Oxxio levert groene stroom en gas waarvan de CO2-uitstoot wordt gecompenseerd. Daarmee is het dus een heel klimaatneutrale energiemaatschappij. Naast energie kun je ook bij Oxxio terecht voor telecomproducten zoals televisie, internet en bellen. Door het combipakket van energie plus telecom af te nemen kun je extra besparen op de totaalprijs.

blank


Contractmogelijkheden bij Oxxio

Bij Oxxio kun je gebruik maken van de volgende opties voor het afsluiten van een energiecontract:

1 Jaar Vast

Het kortst lopende contract is dat van 1 jaar vast. Dat is ideaal voor mensen die een voordelig energietarief willen hebben maar ook regelmatig hun huidige energiecontract willen vergelijken met die van andere leveranciers. Met een 1-jarig contract kun je dan relatief snel zonder zorgen weer overstappen. Bij 1 Jaar Vast krijg je standaard cashback op je jaarnota. Wil je dat voordeel liever direct per maand terugzien in je tarieven? Kies dan voor het contract 1 Jaar Vast Superscherp.

3 Jaar Vast

Met het contract 3 jaar vast heb je langer de zekerheid van het lagere tarief, je weet namelijk zeker dat een eventuele prijsstijging drie jaar lang niet doorberekend zal worden in je eigen nota. Dat biedt dus veel zekerheid, maar daar staat natuurlijk tegenover dat je ook een prijsdaling niet in je tarieven terug zal komen.

Modelcontract (variabel)

Bij het modelcontract worden de tarieven die je betaalt tweemaal per jaar (in januari en juli) aangepast aan de op dat moment geldende stroom- en gasprijzen. Dat betekent dat je dus ineens meer voor je energie kunt gaan betalen, maar je profiteert ook snel wanneer de prijs juist daalt. Over het algemeen betaal je voor dit contract wat meer dan voor 1 jaar vast of 3 jaar vast. Maar daar staat tegenover dat je dit energiecontract wel zonder boete elke maand op kunt zeggen.

blank


Welkom kortingen (cadeaus en acties)

Wanneer je klant wordt bij Oxxio kun je van diverse acties en kortingen profiteren, bijvoorbeeld van:

Cashback tot 185 euro

Wanneer je een contract voor 1 of 3 jaar afsluit kun je gebruik maken van de cashback actie. Daarmee krijg je eenmalig € 175,- tot € 185,- terug op je jaarnota. Je kunt er ook voor kiezen om de cashback over het gehele jaar te verdelen (dus op elk voorschot in mindering te laten brengen) door te kiezen voor de Superscherp optie.

Extra voordeel door energie met telecom te combineren

Je kunt als consument naast energie ook voor TV, internet en bellen bij Oxxio terecht. Wanneer je dat samen afsluit ontvang je automatisch het combivoordeel. Dat komt neer op elke maand € 2,50 korting op de totaalprijs. Daarnaast krijg je het opnemen pakket en het pluspakket met extra televisiezenders gratis erbij. Door meteen van het combipakket gebruik te maken kun je bijvoorbeeld ook tot € 30,- besparen op de aansluitkosten, of een half jaar lang bepaalde betaalzenders gratis bekijken.

blank


Tarieven en betalingen

Hier lees je hoe bij energiemaatschappij Oxxio alles met betrekking tot tarieven en betalingen is geregeld.

Wat zijn de kosten?

Op de website van Oxxio vind je een rekenmodule waarmee je voor je eigen situatie precies uit kunt rekenen wat de kosten van je nieuwe energiecontract zouden worden. Het is dan wel handig om het juiste verbruik meteen bij de hand te hebben. Dat levert vaak een tarief op dat heel voordelig is in vergelijking met andere energiemaatschappijen, en al helemaal wanneer je die naast de tarieven van andere volledig groene energieleveranciers legt.

Betalingsmogelijkheden

De eenvoudigste manier om je voorschotten te betalen is door automatisch incasso in te stellen. Zo kun je het nooit vergeten. Het is echter ook gewoon mogelijk om facturen direct te betalen in Mijn Oxxio of de Oxxio app. Dat kan dan bijvoorbeeld door middel van iDeal of door een directe overschrijving te doen.

Betalingsregelingen

Het is mogelijk om voor een jaarnota waarbij je bij moet betalen een betalingsregeling te treffen. Wanneer dat voor een bepaalde nota mogelijk is zie je dat staan in de Oxxio app of in Mijn Oxxio. Achter de betreffende factuur kun je dan klikken op de knop Betalingsregeling aanvragen. Dat kun je dus makkelijk en snel regelen zonder tussenkomst van de klantenservice.


blank

Energiebronnen

Hier lees je alles over de energiebronnen, oftewel de hoe de energie die je van Oxxio ontvangt is samengesteld of opgewekt.

Elektriciteit: volledig groene stroom voor elke klant

Elke klant van Oxxio ontvangt 100% groene stroom. Dat is voor 100% milieuvriendelijke windstroom uit Europa. Door voor Nederlandse Stroom te kiezen weet je daarnaast zeker dat de elektriciteit die je ontvangt volledig door Nederlandse windmolens is opgewekt.

Gas: altijd 100% CO2-compensatie

Naast groene stroom krijg je bij Oxxio ook gas dat zo klimaatneutraal mogelijk is. De volledige CO2-uitstoot van het aardgas wordt namelijk gecompenseerd doordat je automatisch investeert in bossen in Peru. De bomen die daar worden geplant halen CO2 uit de lucht en die hoeveelheid staat gelijk aan de uitstoot van je eigen gasverbruik.


Hoe groen en duurzaam is Oxxio?

Oxxio is een heel duurzame energieleverancier. Zoals we zojuist al hebben laten zien wordt alle stroom namelijk groen opgewekt. Ook wordt standaard de CO2-uitstoot van al het geleverde gas gecompenseerd. Dat maakt Oxxio tot een van de meest groene en duurzame energiemaatschappijen van ons land.

Stroometiket

Het stroometiket van Oxxio is heel eenvoudig samengesteld. Alle elektriciteit van het bedrijf is namelijk afkomstig van windenergie uit Nederland of uit andere Europese landen.

blank


Terugleveren aan Oxxio

Het is geen enkel probleem om energie van je eigen zonnepanelen terug te leveren aan Oxxio. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is je zonnepanelen te laten registreren en te checken dat je een energiemeter hebt die geschikt is voor teruglevering. Als dat is geregeld wordt de stroom die je hebt opgewekt en teruggeleverd in mindering gebracht op je eigen energieverbruik.


Contactgegevens en klantenservice

blank

Hier vind je de bedrijfsgegevens en contactgegevens van Oxxio. Ook laten we hier zien hoe je in contact komt met de klantenservice.

Adresgegevens

Dit zijn de adres- en contactgegevens van energiemaatschappij Oxxio:

Oxxio Nederland bv
Marten Meesweg 5
3068 AV Rotterdam

Hoe en wanneer is Oxxio bereikbaar?

Je kunt de klantenservice van Oxxio op een aantal manieren bereiken. Het is bij een algemene vraag altijd handig om die eerst aan de chatrobot te stellen. Klik daarvoor bovenaan de website van Oxxio op de zoekbalk en typ het onderwerp waarover je meer wilt weten.

Lukt het niet met de chatbot of heb je een specifieke of persoonlijke vraag, dan kun je op werkdagen tussen 8.00 en 20.00 ook chatten met echte medewerkers.

Daarnaast kun je (eveneens op werkdagen maar dan van 9.00 tot 16.00) bellen met het telefoonnummer 088 – 895 5999.

Een storing melden

Een storing van je energieaansluiting is altijd vervelend en wil je natuurlijk zo snel mogelijk oplossen. De beste manier om dat te doen is door niet met Oxxio contact te zoeken maar meteen te bellen met het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom. Het telefoonnummer daarvan is 0800 – 9009.


Inzicht in je energieverbruik met de Oxxio app

De beste manier om je verbruik in te zien is door gebruik te maken van de Oxxio app. Die is beschikbaar voor Android en iPhone en download je gewoon in de app store. Inloggen doe je met je Mijn Oxxio accountgegevens. Normaal gesproken zie je het verbruik alleen per maand, maar je kunt het ook per dag of zelfs per uur inzien door toestemming te geven voor het vaker uitlezen van je slimme meter. Als alternatief kun je ook in Mijn Oxxio het gebruik terugkijken. Maar je moet dus wel een slimme meter hebben. Is dat niet het geval, dan moet je zelf handmatig en ook vooral met grote regelmaat de meterstanden invullen in de app.

blank


Wat moet ik doen bij een verhuizing?

Wanneer je gaat verhuizen hoef je niet je energiecontract op te zeggen en een nieuwe af te sluiten. Als je tevreden bent bij Oxxio kun je ook gewoon je adreswijziging doorgeven in de Oxxio app of in Mijn Oxxio. Doe dat natuurlijk zo vlot mogelijk en geef meteen de verhuisdatum aan. Wijzigt de verhuisdatum alsnog? Verander dan ook zo snel mogelijk de gegevens in Mijn Oxxio. Zo voorkom je dat je zonder energie komt te zitten.


Hoe kun je Oxxio opzeggen?

Hier lees je hoe je Oxxio op kunt zeggen. Normaal gesproken is dat overigens niet nodig, want als je een nieuw energiecontract nodig hebt kun je dat ook gewoon meteen bij die energiemaatschappij afsluiten, bijvoorbeeld omdat je overstapt. Je nieuwe energieleverancier neemt dan de taak op zich om je lopende contract bij Oxxio op te zeggen.

Opzegtermijn

De opzegtermijn van je energiecontract is 30 dagen. Wanneer je vandaag opzegt kun je dus op zijn vroegst over 1 maand van je energiecontract af zijn. Let echter wel op dat je een opzegvergoeding schuldig kunt zijn wanneer je een contact met een vaste einddatum te vroeg opzegt.

Opzegboete

Wanneer je weggaat bij Oxxio voordat je contract is afgelopen (dus bij de contracten 1 jaar vast en 3 jaar vast) moet je vrijwel altijd een opzegboete betalen. Dat wordt bij Oxxio de opzegvergoeding genoemd. Daarvoor gelden bij deze energiemaatschappij de volgende bedragen:

 • Resterende looptijd minder dan 18 maanden: € 50,- per product
 • Resterende looptijd tussen 18 en 24 maanden: € 75,- per product
 • Resterende looptijd tussen 24 en 30 maanden: € 100,- per product
 • Resterende looptijd van meer dan 30 maanden: € 125,- per product

Let op: wanneer je overstapt naar Oxxio en bovenstaande opzegboete verschuldigd bent aan je vorige energieleverancier, dan betalen sommige energieleveranciers die boete voor je onder bepaalde omstandigheden. Oxxio doet dat echter in geen enkel geval.


Overstappen naar Oxxio

Hier lees je alles wat je moet weten wanneer je van plan bent om over te stappen naar Oxxio.

Hoe lang duurt overstappen naar Oxxio?

Overstappen naar Oxxio kan behoorlijk lang duren, namelijk tussen de 6 weken en 3 maanden. Het is dus zaak om jezelf zo snel mogelijk aan te melden wanneer je naar deze energiemaatschappij over wilt stappen. Vul daarvoor de rekentool op de website in en kies het contract dat het meest voordelig of anderszins interessant voor je is. Na de bevestiging ontvang je een e-mail waarin je alvast welkom wordt geheten. Je kunt dan ook alvast je eigen Mijn Oxxio account aanmaken. Na een paar dagen krijg je de leveringsovereenkomst, waarin je ook kunt zien wat de ingangsdatum zal zijn. Een dag voor die datum krijg je bericht dat je de huidige meterstanden z.s.m. door moet geven. Dat is echter niet nodig wanneer je woning al een slimme meter heeft.

Spoedaanmelding

Wanneer je binnen twee dagen energie nodig hebt kun je een spoedaanvraag indienen. Dat is bijvoorbeeld nodig wanneer je je verhuizing bent vergeten te melden, wanneer je eerder dan verwacht de sleutels van je nieuwe huis krijgt of als je door je huidige energieleverancier afgesloten wordt. In dat laatste geval hoef je bij Oxxio alleen waarborgsom te betalen wanneer je een negatieve registratie bij het BKR hebt. Dan betaal je altijd een totale waarborgsom van € 400,-. Als je vervolgens gewoon netjes op tijd betaalt krijg je dat bedrag na 1 jaar weer terug.


Overige energieproducten

Naast het leveren van energie en telecom biedt Oxxio verder maar weinig aanvullende producten of diensten. Het enige wat hier echt het vermelden waard is is Oxxio Pro. Dat is een aanvullende dienst binnen de Oxxio app waarmee je de grootste energieverbruikers in je woning kunt lokaliseren. Oxxio Pro kost op dit moment € 1,49 per maand en is alleen beschikbaar voor bestaande Oxxio klanten. Je moet ook een slimme meter hebben, iets wat gelukkig inmiddels voor de meeste huishoudens zal gelden.


Zakelijke contracten

Oxxio richt zichzelf uitdrukkelijk op consumenten en dus niet op zakelijke klanten. Er zijn dan ook geen specifieke zakelijke contracten te krijgen. Wanneer je energieaansluiting zoekt voor je bedrijf kies je dus het beste voor een andere energiemaatschappij.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Altijd 100% groene stroom
 • Combivoordeel met telecompakket
 • Cashback per maand of op jaarnota
Minpunten:
  Ga naar Oxxio.nl
  foto auteur Joey de Vries
  Deze review is geschreven door Joey de Vries

  Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

  Ervaringen Oxxio energie

  Ervaring geschreven door Leen
  26 mei 2021
  Alles geregeld

  Ik zoek ieder jaar de beste alles-in-één uit. Dit jaar was dat Oxxio Internet & TV. Ik wil vooral gewoon in één keer van al het gedoe af zijn. Daarom wil ik het liefst dat alle zaken gewoon in één pakket zitten. Internet, telefoon, tv, wel zo gemakkelijk. Bij Oxxio heb je meerdere mogelijkheden. Daardoor denk ik dat het dus ook niet alleen voor mij de beste optie is. Ook voor heel veel andere consumenten kan dit weleens goed uitpakken. Ik heb bij twee verschillende vergelijkingssites gekeken, en kwam iedere keer hierop uit. Dat zegt voor mij in ieder geval genoeg. Alles is nu weer voor een jaar goed geregeld!

  Ervaring geschreven door Paola
  26 april 2021
  Naam waargemaakt

  Ik ben naar Oxxio overgestapt op aanraden van een collega. Die zei me dat pas bij deze leverancier echt alles eens een keer goed geregeld werd. Daar had ik ook wel oren naar, want bij mij is het allemaal ook niet top. Nu ik een contract heb bij Oxxio zie ik pas hoe gemakkelijk het eigenlijk kan zijn. Ik ben dan ook blij dat ik deze stap heb gezet. Oxxio heeft zijn naam helemaal waargemaakt voor mij.

  Ervaring geschreven door Ervin Remco
  11 maart 2021
  Zelfde leverancier

  Ik was al klant bij Oxxio, maar dan voor energie. Dat beviel goed.

  Dus toen ik na een vergelijking te hebben gedan zag dat Oxxio Internet & TV de tweede was in de lijst, heb ik toch maar de gok genomen. Ik heb dus niet voor de beste aanbieder volgens de uitslag gekozen, maar voor de tweede. Juist ook omdat mijn eigen ervaringen bij deze leverancier zo goed zijn. Ik ben er nu enkele maanden lid, maar ik kan niet anders zeggen dan dat het de verwachtingen helemaal waarmaakt.

  Alles is duidelijk en je weet precies waar je aan toe bent. Dat heb ik graag.
  Ik sta dus nooit voor een verrassing.

  Ervaring geschreven door Delano
  29 januari 2021
  Goede ervaringen

  Ik haal mijn energie bij Oxxio. Let wel even op, want Oxxio biedt ook telecom. Je kan dus op de verkeerde plek terechtkomen wanneer je even niet oplet. De energietak is in ieder geval goed georganiseerd. Dat merkte ik toen er iets niet klopte aan mijn afrekening. Contact opgenomen met de klantenafdeling en direct geholpen met mijn vraag. Binnen twee dagen was alles geregeld. Geen probleem. Sindsdien nooit klachten gehad.

  Ervaring geschreven door Willem
  10 november 2020
  Aanrader!!

  Als je moet overstappen, dan is Oxxio echt een aanrader. Ik ben wel vaker overgestapt van energieleverancier, maar nooit ging het zo gemakkelijk als nu. Communicatie is helder en de hulp van de klantenservice is top!!

  Ervaring geschreven door Leon
  3 september 2020
  Goedkoop

  Lage tarieven, zeker als je de cashback inzet als korting bij je maandtarief. Ben voor de 3 jaar optie gegaan en zie dat ik veel goedkoper uit ben dan bij mijn vorige aanbieder. Snelle overstap ook.

  Ervaring inzenden

  • Minimaal 110 karakters
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Beoordeling Oxxio energie

  Website www.oxxio.nl
  Sterren
  Ervaringen
  94% aanbevolen, 6 ervaring(en)
  Deel je ervaring »
  Ga naar Oxxio.nl
  © ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies