Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

Pure Energie review & ervaringen

Pure Energie
Ga naar Pure-energie.nl

Onze expert over Pure Energie:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Vind je het belangrijk dat de energie die je verbruikt volledig groen is opgewekt? Dan is Pure Energie een van de meest voor de hand liggende Nederlandse energiemaatschappijen om klant bij te worden. Steevast worden zowel de gas- als de stroomcontracten van het bedrijf namelijk met een 10 beoordeeld op basis van hun uitmuntende duurzaamheid. In deze review laten we zien hoe je klant wordt bij Pure Energie en welke voordelen dat allemaal biedt.

Waarom kies je voor Pure Energie?
 • Pure Energie is uitgeroepen tot de groenste energieleverancier.
 • Hoge cashback kortingen mogelijkheden.
 • Alle energie is uit Nederland afkomstig.
Ga naar Pure-energie.nl

Pure Energie in het kort

Pure Energie is volgens onder meer de Consumentenbond en Greenpeace de meest milieuvriendelijke energieleverancier van Nederland. En dat terwijl de tarieven en andere kosten prima zijn te noemen en je er ook nog eens van allerlei aantrekkelijke kortingen kunt profiteren.

Bij elk energiecontract van Pure Energie krijg je bovendien een aanvullende module voor je slimme meter zodat je zelfs per apparaat kunt zien wat je stroomverbruik is. Er zijn aantrekkelijke contracten beschikbaar met een looptijd van van 1, 3 en 5 jaar maar je kunt ook en variabel contract afsluiten.

blank


Contractmogelijkheden bij Pure Energie

Bij Pure Energie kun je gebruik maken van de volgende contractmogelijkheden:

1 jaar vast

Door meteen voor 1 jaar vast te kiezen profiteer je van een voordelig tarief voor gas en stroom en krijg je extra veel voordeel met de welkomstkorting. Wanneer je nu al weet dat je over een jaar weer in staat zult zijn om over te stappen is het 1-jarige contract een prima keuze.

3 jaar vast

Het 3-jarige energiecontract wordt het minst vaak gekozen want alhoewel je langer profiteert van vaste prijzen ontvang je minder welkomstvoordeel en zijn de tarieven ook wat hoger dan het kortste contract van 1 jaar.

5 jaar vast

Ben je er volledig van overtuigd dat Pure Energie voor jou de beste energieleverancier is, dan kun je ook meteen kiezen voor een contract van 5 jaar. Je betaalt dan weliswaar iets meer voor je stroom en gas, maar weet wel zeker dat die tarieven niet verder zullen stijgen tijdens de 5 jaar dat je klant bent.

Variabel

Het variabele contract is de meest prijzige optie maar dit contract kun je wel opzeggen wanneer je maar wilt zonder dat je bang hoeft te zijn voor een opzegboete. Dit is altijd de beste keus als je tijdelijk wat huurt.

blank


Welkomstkortingen (cadeaus en acties)

De welkomstkortingen waar je van kunt profiteren verschillen per energiecontract. Het gaat bijvoorbeeld om de volgende voordelen:

WindZeker

WindZeker is de vaste welkomstkorting op je totale energienota. Je ontvangt die korting alleen wanneer je een contract voor bepaalde tijd afsluit. Het totale voordeel verschilt per contract aangezien je altijd op dit moment € 70,00 korting krijgt per jaar. Dat ziet er dus zo uit:

 • Bij 1 jaar vast krijg je in totaal € 70,00 korting.
 • Bij 3 jaar vast krijg je in totaal € 210,00 korting.
 • Bij 5 jaar vast krijg je in totaal € 350,00 korting.

De Pure Energie meter

Als je een contract afsluit krijg je automatisch een Pure Energie Meter ter waarde van € 100,00 opgestuurd. Die kun je op je slimme meter aansluiten zodat je doorlopend je energieverbruik in de gaten kunt houden.

blank


Tarieven en betalingen

Hier vind je alle belangrijke informatie over betalingen en tarieven bij Pure Energie.

Wat zijn de kosten?

De kosten van een volledig groene energieleverancier zijn logischerwijs hoger dan een energiemaatschappij die uitsluitend grijze energie levert. Dat betekent dat je niet voor Pure Energie kiest vanwege de laagste kosten, maar vooral omdat je zeker weet dat je heel duurzaam bezig bent. Dat gezegd hebbend is deze energieleverancier zeker niet de duurste keus. Van de volledig groene opties in Nederland is het zelfs een van de meest voordelige.

Betalingsmogelijkheden

Betalen kan op een aantal verschillende manieren. De goedkoopste en makkelijkste daarvan is om van de optie voor automatische incasso gebruik te maken. Dat is de standaard manier om te betalen. Via acceptgiro je termijnbedragen voldoen kan ook, maar dat kost op jaarbasis tot enkele tientjes meer. Tot slot kun je ook eenvoudig via iDeal betalen door de factuur te openen in Mijn Pure Energie.

Betalingsregelingen

Een betalingsregeling treffen is mogelijk bij Pure Energie maar je kunt het niet zelfstandig regelen. Neem telefonisch contact op met de klantenservice om de mogelijkheden en voorwaarden te bespreken.


Energiebronnen

blank

Bij Pure Energie kun je terecht voor gas en stroom. Hoe zijn die producten samengesteld en uit welke energiebronnen zijn ze afkomstig?

Volledig groene stroom van zonnepanelen en windmolens

De stroom die door Pure Energie aan alle klanten wordt geleverd is 100% groen en ook nog eens volledig uit Nederland afkomstig. Er wordt dus geen energie ingekocht of deels grijs geleverd. Bovendien wordt er gegarandeerd geen gebruik gemaakt van een certificatenconstructie, waarbij grijze stroom groen wordt gewassen met duurzame certificaten uit andere landen. De zonnepanelen en windmolens die elektriciteit leveren zijn allemaal in bezit van Pure Energie en staan ook allemaal in Nederland zelf.

CO2 gecompenseerd gas

Bij Pure Energie neem je altijd CO2 gecompenseerd gas af. Dat betekent dat de CO2-uitstoot van het gas dat je geleverd krijgt voor 100% wordt gecompenseerd met reductie van CO2 elders. Netto heeft jouw gasverbruik dus geen nadelige effecten voor het milieu.


Hoe groen en duurzaam is Pure Energie?

Pure Energie is al meerdere malen verkozen tot de groenste energiemaatschappij van Nederland. Deze energieleverancier is daarom ook een van de beste keuzes in ons land voor mensen die het milieu een extra warm hart toedragen. Alle stroom wordt duurzaam opgewekt met zonnepanelen en windmolens. Bovendien wordt alle CO2-uitstoot van het door Pure energie geleverde gas gecompenseerd.

Stroometiket

Alle stroom van Pure Energie wordt in Nederland opgewekt door duurzame windmolens en zonnepanelen. Het gaat telkens om energiebronnen van Pure Energie zelf en er wordt dus geen energie ingekocht. Het stroometiket is daardoor heel duidelijk en overzichtelijk, want 100% van de energie is duurzaam en uit Nederland afkomstig.


Terugleveren aan Pure Energie

Energie terugleveren aan Pure Energie is geen enkel probleem. Dat kan met je bestaande zonnepanelen, maar uiteraard ook met de zonnepanelen die je via de energieleverancier nieuw aan kunt schaffen. Alle extra energie die je zelf op een bepaald moment niet nodig hebt wordt teruggeleverd aan het net en voorlopig automatisch gesaldeerd met je eigen energieverbruik. Dat levert veel voordeel op.


Contactgegevens en klantenservice

Hier vind je de actuele adres, bedrijfs- en contactgegevens van Pure Energie.

Adresgegevens

Hengelosestraat 585
7521 AG Enschede

Hoe en wanneer is Pure Energie bereikbaar?

Er zijn verschillende eenvoudige manieren om met Pure Energie in contact te komen. Ten eerste kun je zelf een e-mail sturen naar info@pure-energie.nl. Het is echter ook mogelijk om direct naar de klantenservice te bellen op het nummer 088 10 13 000. Daarnaast is er een contactformulier op de site aanwezig waar je een bericht kunt typen en meteen versturen. Er wordt daarna binnen twee werkdagen via e-mail contact met je opgenomen.

Een storing melden

Wanneer je een gas- of stroomstoring hebt kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom. Dat is namelijk 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar op het nummer 0800 9009 en het is bovendien volledig gratis.


Inzicht in je energieverbruik

Er zijn een aantal handige manieren om je eigen energieverbruik in te zien:

1. Pure Energie meter

De Pure Energie Meter is een aanvullend stukje elektronica dat je eenvoudig aan kunt sluiten op de slimme meter in je woning. Je krijgt hem gratis thuisgestuurd wanneer je een energiecontract bij Pure Energie afsluit of zonnepanelen via het bedrijf aanschaft. Na het aansluiten van de extra meter kun je die koppelen met de Verbruiksmanager mobiele app. Zo zie je zelfs per individueel apparaat hoeveel energie er wordt gebruikt.

2. Mijn Pure Energie

Met je eigen inlog op Mijn Pure Energie kun je direct de meest actuele meterstanden bekijken en wanneer nodig je maandelijkse termijn aanpassen aan je nieuwe verbruik. Uitlezen van de gegevens gebeurt standaard eens per maand maar het kan ook vaker worden gedaan als je daarvoor toestemming geeft.

3. Maandelijks energierapport

Wanneer er een slimme meter in je woning aanwezig is krijg je eenmaal per maand via e-mail een overzicht van je energieverbruik. Het gaat altijd om het daadwerkelijke verbruik en dat kun je dus goed gebruiken om te checken dat nog goed op koest ligt met je maandelijks termijnbedrag.


Wat moet ik doen bij een verhuizing?

Bij een verhuizing moet je natuurlijk ruim van tevoren je verhuisdatum en nieuwe adres doorgeven. Dat kan via Mijn Pure Energie. Je krijgt dan via e-mail automatisch op tijd een oproep om alle meterstanden door te geven. Tenzij de woning(en) een slimme meter hebben want dan wordt dit gewoon ongemerkt gedaan.


Hoe kun je Pure Energie opzeggen?

Je oude energiecontract handmatig opzeggen is niet nodig. Het enige wat je hoeft te doen is een nieuw energiecontract af te sluiten bij een andere (Nederlandse) energiemaatschappij want die zal automatisch je contract bij Pure Energie voor je opzeggen. Dat geldt niet voor situaties waarbij je geen nieuw contract af wilt sluiten, zoals opzeggen vanwege emigratie, overlijden, enz. Dan moet je wel handmatig opzeggen via Mijn Pure Energie of telefonisch.

Opzegtermijn

Bij Pure Energie geldt een opzegtermijn van 30 dagen. Die is van toepassing op zowel het variabele als de vaste contracten. Als je vandaag je contract opzegt zit je dus sowieso nog 1 maand aan het contract vast. Hou natuurlijk ook rekening met de opzegboete die van toepassing is wanneer je een vast contract ’te vroeg’ laat opzeggen.

Opzegboete

Wanneer je te vroeg je energiecontract opzegt of van Pure Energie naar een andere energiemaatschappij overstapt moet je in de regel een opzegboete betalen. Het totale bedrag varieert:

 • Resterende looptijd minder dan 18 maanden: € 50,- per product
 • Resterende looptijd tussen 18 en 24 maanden: € 75,- per product
 • Resterende looptijd tussen 24 en 30 maanden: € 100,- per product
 • Resterende looptijd van meer dan 30 maanden: € 125,- per product

Sommige energieleveranciers zijn bereid de opzegvergoeding op zich te nemen wanneer je naar ze overstapt. Het is slim om dat van tevoren te checken.


Overstappen naar Pure Energie

Overstappen naar Pure Energie is gewoon een kwestie van op de site of telefonisch een nieuw energiecontract afsluiten. Daardoor zal Pure Energie automatisch je oude contract voor je opzeggen, daar hoef je dus zelf niets voor te doen. Hou wel rekening met de contractduur van je vorige energiecontract, want als je te vroeg overstapt kun je een opzegboete verschuldigd zijn.

Hoe lang duurt overstappen naar Pure Energie?

Het duurt normaal gesproken zes weken om over te stappen naar Pure Energie. Je hebt bij je oude energieleverancier namelijk ongeacht je energiecontract altijd een opzegtermijn van 30 dagen. Daar worden nog 14 dagen (oftewel twee weken) opzegtermijn bij opgesteld.

Spoedaanvraag indienen

Het is gewoon mogelijk om bij Pure Energie met spoed een aanvraag voor energie te doen. Dat doe je altijd schriftelijk door een e-mail te sturen naar info@pure-energie.nl. In die e-mail vermeld je dat je een spoedaanvraag wilt doen en ook dat je afziet van de wettelijke bedenktermijn van 14 dagen. Vervolgens kun je jezelf via de website gewoon als normaal aanmelden voor een nieuw energiecontract waarna Pure Energie ervoor zal zorgen dat je met spoed aangesloten wordt.


Overige energieproducten: zonnepanelen

blank

Een belangrijk aanvullend energieproduct van Pure Energie zijn de zonnepanelen van A-leveranciers die je er aan kunt schaffen en laten installeren door erkende installateurs. Op de site kun je vooraf laten uitrekenen hoeveel energie je met de zonnepanelen op je eigen dak op zou kunnen wekken en hoeveel besparing op je energierekening dat op zou kunnen leveren. Door de noodzakelijke gegevens en je persoonlijke voorkeuren in te voeren kom je uiteindelijk tot een zogenaamd zon-pakket, waarin alle kosten en opbrengsten zijn samengebracht. Zo weet je precies waar je aan begint.

Pure Energie helpt je kosteloos om de BTW terug te vragen over de aankoop van de zonnepanelen. Ook bespaar je automatisch extra op je energierekening doordat je meedoet aan het energiecollectief.


Zakelijke contracten

De website van Pure Energie heeft een aparte knop Zakelijk waar bedrijven terecht kunnen voor een energiepakket. Niet alleen ZZP’ers en ondernemers uit het MKB kunnen bij Pure Energie terecht, ook grote zakelijke klanten zijn welkom voor een energieaansluiting op maat. Er wordt ook standaard gezorgd voor het duurzaamheidscertificaat waarmee je aan kunt tonen wat de CO2-besparing is van je energiecontract. Goedkeuring voor de CO2-prestatieladder is daarmee gegarandeerd en dat kan veel gedoe schelen.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Pure Energie is uitgeroepen tot de groenste energieleverancier.
 • Hoge cashback kortingen mogelijkheden.
 • Alle energie is uit Nederland afkomstig.
Minpunten:
  Ga naar Pure-energie.nl
  foto auteur Joey de Vries
  Deze review is geschreven door Joey de Vries

  Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

  Ervaringen Pure Energie

  Ervaring geschreven door Roy
  8 februari 2021
  Goede start

  Ik was geen overstapper die voor het geld ieder jaar naar een andere energieprovider ging. Totdat ik een nare ervaring had met de energieprovider die ik al jaren had. Toen wilde ik wel overstappen en heb na een vergelijkingswebsite te hebben gebruikt voor Pure Energie gekozen. Dat deed ik wel vooral omdat de prijs heel goed was. In tussen is het wel ook zo dat ik heb ontdekt dat het allemaal ook wel heel anders kan dan de manier waarop mijn vorige leverancier dat deed. De start is dus in ieder geval goed. Alles wat Pure beloofde heeft het tot nu toe waargemaakt. Dus daar ben ik wel heel blij mee. Bovendien heb ik nog geen enkele storting meegemaakt. Dat is ook wel heel fijn natuurlijk. Zeker de moeite waard om te overwegen, als je het mij vraagt.

  Ervaring geschreven door Edwin
  29 januari 2021
  Goede leverancier

  Mijn vorige energieleverancier was eigenlijk helemaal niet zo goed. Maar ik was altijd bang voor overstappen. Ik geloofde er niet zo in dat dat werkte. Ik dacht dat het puur een verkooptruc was. Maar uiteindelijk na de zoveelste storing toch maar een keer naar andere leveranciers gaan kijken. Wel gekeken naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit volgens de gebruikers. Zo bij Pure Energie uitgekomen. Dit bleek direct een schot in de roos. Al mijn angsten zoals ik die van de vorige leverancier had, waren direct verdwenen. Ik heb ook direct getest hoe behulpzaam ze waren door ze te bellen met een nutteloze vraag. Maar daar namen ze alle tijd voor. Dat was voor mij de laatste overtuiging die ik nodig had. Goede leverancier, Pure Energie.

  Ervaring geschreven door Matthijs FCT
  23 november 2020
  Overstapper

  Het is wel zo fijn om lekker goedkoop aan je energie te komen. Daarom besloot ik over te stappen naar Pure Energie. Als supporter van Twente werd het toch eens tijd :) Dat verliep allemaal lekker gladjes. Dat was in ieder geval een goed begin. Inmiddels hebt ik ook ontdekt dat zaken zoals de facturatie en de klantenservice gewoon goed op orde zijn. Daardoor is het dus wel heel aantrekkelijk om bij deze aanbieder je contract te hebben. Misschien stap ik dit jaar niet over en blijf ik gewoon als ik een goed bod kan krijgen.

  Ervaring geschreven door Sjanna
  16 september 2020
  Grote korting

  Heb mijn contract meteen voor 5 jaar vastgezet. Diverse vergelijkingen gedaan met andere energie leveranciers maar met 5 jaar vastzetten is dit volgens mij de meest betaalbare energie leverancier.

  Ervaring inzenden

  • Minimaal 110 karakters
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Beoordeling Pure Energie

  Website pure-energie.nl
  Sterren
  Ervaringen
  100% aanbevolen, 4 ervaring(en)
  Deel je ervaring »
  Ga naar Pure-energie.nl
  © ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies