Tips over online webshops, diensten & producten

Welkom Energie review & ervaringen

Welkom Energie
Ga naar Welkom-energie.nl

Onze expert over Welkom Energie:

Laatst bijgewerkt: 17 november 2020

Ben je op zoek naar een energieleverancier met hart voor het milieu die wel gewoon heel aantrekkelijke tarieven hanteert? Dan kan Welkom Energie een heel goede keus zijn. Dan is het wel belangrijk dat je niet veel meer nodig hebt dan een voordelige en betrouwbare levering van groene energie, want dat is waar deze energieleverancier zich hoofdzakelijk op richt. Je kunt er bijvoorbeeld niet voor allerlei aanvullende energieproducten terecht. In deze review bespreken we hoe je naar Welkom over kunt stappen en van welke voordelen (zoals cashback acties) je daarbij kunt profiteren.

Waarom kies je voor Welkom Energie?
 • Hoge duurzaamheidsscore
 • Bereikbare klantenservice
 • Welkomstkorting d.m.v. cashback
Ga naar Welkom-energie.nl

Welkom Energie in het kort

Welkom Energie is een sociaal bewogen energiemaatschappij die zichzelf tot doel heeft gesteld zoveel mogelijk consumenten op groene energie over te laten stappen. Transparantie en een goed energieproduct vormen daarvoor de basis maar er wordt ook gepoogd om de kosten zo laag mogelijk te houden, aangezien Welkom zelf ook toegeeft dat dit voor veel klanten nog altijd een doorslaggevende factor is bij het kiezen van een nieuwe energieleverancier. Daarom profiteer je bij Welkom bij de meeste contracten ook van een hoge cashback korting. Ook geeft het bedrijf op de eigen website tal van handige bespaartips waarmee je minder energie verbruikt en dus ook je portemonnee spaart.


Waarom kiezen voor Welkom Energie?

Veel klanten die kiezen voor een energiecontract bij Welkom Energie doen dat vanwege deze redenen:

 • Volledig groen stroom en CO2 gecompenseerd gas.
 • Cashback korting op contracten van 1 en 3 jaar.
 • Sociaal bewogen energiemaatschappij.

Contractmogelijkheden bij Welkom Energie

Bij Welkom Energie kun je kiezen uit drie verschillende contractmogelijkheden die elk hun eigen voordelen en nadelen hebben:

1 jaar Welkom

Met het energiecontract 1 jaar Welkom weet je zeker dat je flexibel blijft terwijl kunt profiteren van de lage stroomtarieven. Tegelijkertijd maak je ook gewoon aanspraak op de volledige cashback korting die op de contracten voor bepaalde tijd van toepassing zijn.

3 jaar Welkom

Wil je de huidige tarieven iets langer voor jezelf vast laten leggen dan kun je ook kiezen voor een contract met een looptijd van 3 jaar. Dan profiteer je van hetzelfde cashback voordeel van de aanbieding voor 1 jaar maar betaal je vaak wel iets meer omdat je langer kunt profiteren van de lage tarieven van dat moment.

Flexibel Welkom

Door te kiezen voor Flexibel Welkom profiteer je altijd van de actuele tarieven voor gas en/of stroom. Je kunt gen gebruik maken van een cashback actie, maar je weet wel zeker dat je jouw contract ook al na korte tijd op kunt zeggen zonder dat er een overstapboete in rekening wordt gebracht.


Welkomstkortingen (cadeaus en acties)

Bij Welkom Energie profiteer je bij de contracten met een vaste looptijd van 1 of 3 jaar altijd van een welkomstkorting. Momenteel is dat een bonus van 270 euro in de vorm van cashback op je jaarnota. Dat is een eenmalige actie per klant op hetzelfde adres en je moet wel minimaal 1 jaar klant blijven om er recht op te hebben.


Tarieven en betalingen

Hier lees je alles over de aantrekkelijke tarieven van Welkom Energie en hoe het is geregeld met betalingen.

Wat zijn de kosten?

Welkom Energie is in staat enkele van de voordeligste energiecontracten van Nederland aan te bieden. Zelfs wanneer je kiest voor grijze stroom bij een andere aanbieder zul je hard je best moeten doen om lagere maandtermijnen te vinden. Kortom, de energiekosten zouden niet de reden moeten zijn om niet voor Welkom Energie te kiezen, want die zijn gewoon uitstekend te noemen.

Betalingsmogelijkheden

Het is inmiddels heel gebruikelijk bij energieleveranciers om je maandelijkse termijn te voldoen via automatisch incasso en ook bij Welkom Energie is dat de meest voor de hand liggende manier om te betalen. Bij het aanvragen van je nieuwe energiecontract vul je ook meteen een machtiging in waarmee het bedrijf zelf de verschuldigde bedragen af kan schrijven. Je kunt er ook voor kiezen om het bedrag handmatig over te schrijven aan de hand van de factuur in het klantportaal, maar er is natuurlijk altijd een kans dat je dat vergeet.

Betalingsregelingen

Mocht je moeilijkheden ondervinden bij het voldoen van je betalingen, dan is het mogelijk om een betalingsregeling te treffen. Je moet zelf contact opnemen met Welkom om zo’n betalingsregeling aan te vragen. Doe dat zodra je merkt dat je het nodig zal hebben. De regeling loopt maximaal 6 maanden en je moet per betaling minimaal 100 euro overmaken. Dat doe je zelf, met iDeal. Mocht ook dat niet lukken dan wordt de betalingsregeling direct stopgezet.


Energiebronnen

De energie die je bij Welkom afneemt is volledig groen en dus heel duurzaam. Hieronder bespreken we kort de energieproducten die Welkom Energie aan je zou gaan leveren.

Volledig groene stroom van Europese windmolens

Alle stroom van Welkom is 100% groen en duurzaam. De elektriciteit wordt opgewekt door windmolens die ergens in Europa windkracht omzetten naar stroom. De herkomst van de stroom is volledig gecontroleerd en gecertificeerd, dus je weet zeker dat je milieuvriendelijk bezig bent wanneer je stroom krijgt via Welkom.

CO2 gecompenseerd gas

Gas verbranden om je huis te verwarmen of op te koken stoot het milieubelastende CO2 uit. Om de impact op het milieu weg te nemen wordt alle CO2 van het gas dat je verbruikt bij Welkom gecompenseerd, door wereldwijd in goedgekeurde initiatieven te investeren die de CO2 uitstoot volledig neutraliseren.


Hoe groen en duurzaam is Welkom Energie?

Het is op dit moment eigenlijk niet mogelijk om energie af te nemen die groener is dan wat je van Welkom zult ontvangen. De stroom is afkomstig van windmolens en al het gas dat je krijgt wordt voor 100% CO2 gecompenseerd. Daarbij wordt de hoeveelheid CO2 die klanten van Welkom uitstoten door hun gasverbruik door Welkom opgeheven door te investeren in projecten die juist CO2 uit de lucht halen, zoals het aanplanten van bomen en projecten die milieubelastende stookmethoden in andere landen vervangen met methoden die het milieu minder belasten.

Stroometiket

Helaas is het stroometiket zoals dat op de site van Welkom Energie is geplaatst enigszins summier. Het enige wat er op af valt te lezen is dat de stroom voor 100% wordt opgewekt door Europese windmolens, maar de exacte herkomst is niet te bekijken. Daarmee lijkt het etiket niet volledig te voldoen aan de regels die daar door de Autoriteit Consument en Markt aan zijn gesteld, maar als het wel overeenkomt met de werkelijkheid is dat voor jou als consument in elk geval reden om aan te nemen dat de stroom die je bij Welkom ontvangt inderdaad duurzaam is.


Terugleveren aan Welkom Energie

Heb je zonnepanelen en wil je ook graag stroom terug kunnen leveren aan je energiemaatschappij? Dan is dat bij Welkom natuurlijk geen enkel probleem. Alle terug geleverde stroom wordt gesaldeerd, wat betekent dat je er precies evenveel voor krijgt als je voor je stroom betaalt. Zo bespaar je dus optimaal op je eigen energierekening.


Contactgegevens en klantenservice

Hier lees je waar Welkom Energie is gevestigd en hoe je in contact kunt komen met de klantenservice.

Adresgegevens

PJ Oudweg 4
1314 CH Almere

Hoe en wanneer is Welkom Energie bereikbaar?

Het is gelukkig niet lastig om met de klantenservice van Welkom Energie in contact te komen. Ten eerste kun je altijd een e-mail sturen naar welkom@welkom-energie.nl. Dan kan een reactie echter wel tot maximaal 5 dagen op zich laten wachten. Als je sneller antwoord nodig hebt kun je daarom beter bellen met 088 – 888 04 00 (tijdens kantoortijden). Op werkdagen kun je ook gebruik maken van de handige live chat op de site. Die vind je rechts onderin het scherm al een knop met een spraakballon erop. Klik daarop om meteen je vraag te stellen aan een echte medewerker van het bedrijf.

Een storing melden

Hoe makkelijk de klantenservice van Welkom Energie ook bereikbaar is, als je een storing hebt met gas en/of stroom doe je er toch beter aan om meteen te bellen naar het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom. Daar krijg je namelijk ook ’s nachts en in het weekend direct iemand aan de lijn die je kan doorverbinden met je netbeheerder. Het nummer is altijd gratis te bereiken.


Inzicht in je energieverbruik

Hieronder hebben we alle manieren om bij Welkom Energie oog te houden op je energieverbruik voor je verzameld:

1. Slimme meter

Welkom heeft geen eigen app waarmee je inzicht krijgt in je energieverbruik. Wanneer je een slimme meter hebt kun je dat echter zelf laten bijhouden door jezelf te registreren op het externe platform https://www.slimmemeterportal.nl/. Die dienst biedt een online omgeving en een handige app waarmee je jouw verbruik bij kunt houden.

2. Maandelijks energierapport

Daarnaast krijg je elke maand een energierapport via e-mail dat ook in je Klantportaal is in te zien. Normaal gesproken is dat voldoende om je verbruik in het oog te houden, maar het maakt per dag sturen en effectief besparen op je energie wel wat lastiger.


Wat moet ik doen bij een verhuizing?

Wanneer je gaat verhuizen maar wel gewoon klant wilt blijven bij Welkom Energie dan is het afdoende om op tijd je verhuizing door te geven. Dat kun je heel eenvoudig zelf doen in je persoonlijke Klantportaal. Dit moet maximaal 3 maanden en minimaal 2 weken van tevoren worden gedaan. Vanaf dat moment gaat alles automatisch. Je krijgt dus ook vanzelf bericht wanneer je de meterstanden door moet geven (als in een of beide woningen geen slimme meter aanwezig is).


Hoe kun je Welkom Energie opzeggen?

Hier vind je alle informatie over het overstappen naar Welkom Energie vanaf een andere energieleverancier.

Hoe kun je overstappen?

Het is geen enkel probleem om van je bestaande energiemaatschappij over te stappen naar Welkom Energie. Het enige wat je hoeft te doen is een nieuw energiecontract af te sluiten bij Welkom. Je oude contract wordt dan automatisch opgezegd, daar hoef je niets voor te doen.

Opzegtermijn

De 30 dagen opzegtermijn die Welkom Energie hanteert bij het opzeggen van een bestaand energiecontract is heel gangbaar. Hou daar dus ook rekening mee wanneer je van plan bent om over te gaan stappen. De opzegtermijn is hetzelfde voor de contracten van zowel bepaalde als onbepaalde tijd.

Opzegboete

Wanneer je van Welkom Energie naar een andere energiemaatschappij wilt overstappen en een 1 jaar vast of 3 jaar vast contract hebt afgesloten moet je rekening houden met een overstapboete (ook wel opzegboete genoemd). De volgende bedragen worden daarvoor gehanteerd:

 • Resterende looptijd minder dan 18 maanden: € 50,- per product
 • Resterende looptijd tussen 18 en 24 maanden: € 75,- per product
 • Resterende looptijd tussen 24 en 30 maanden: € 100,- per product
 • Resterende looptijd van meer dan 30 maanden: € 125,- per product

Soms is je nieuwe energiemaatschappij bereid om die bedragen geheel of gedeeltelijk te compenseren, maar check dat natuurlijk wel even goed voor de zekerheid.

Hoe lang duurt overstappen naar Welkom Energie?

Overstappen naar Welkom Energie werkt hetzelfde als overstappen naar andere energiemaatschappijen en dus moet je rekening houden met een gebruikelijke overstaptijd van 5 tot 6 weken. Dat komt doordat je sowieso altijd aan je opzegtermijn van de oudere energiemaatschappij gehouden moet worden en die is vrijwel zonder uitzondering 30 dagen.

Spoedaanvraag indienen

Het kost altijd minimaal 14 dagen om bij Welkom Energie je energie af te gaan nemen. Deze energiemaatschappij is daarom niet de ideale keuze wanneer je op zo kort mogelijke termijn stroom en/of gas wilt kunnen ontvangen (bijvoorbeeld omdat je reeds bent afgesloten).


Overige energieproducten

Welkom Energie heeft zich gespecialiseerd in het aanbieden van 100% groene stroom en CO2 gecompenseerd gas tegen aantrekkelijke tarieven. Naast deze belangrijke kerntaken zijn er geen aanvullende energieproducten beschikbaar. Mocht je dus op zoek zijn naar een leverancier van isolatie, CV-ketels, zonnepanelen of andere energieproducten, dan moet je daar een andere manier voor zoeken.


Zakelijke contracten

Welkom Energie richt zich in de eerste plaats op particulieren. Echter kun je ook gewoon een contract afnemen wanneer je bijvoorbeeld ZZP’er bent en tot de conclusie bent gekomen dat Welkom voor jou de beste aanbieding heeft. Je sluit dan gewoon een energiecontract af via de website want daar is geen specifiek zakelijk onderdeel beschikbaar.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Hoge duurzaamheidsscore
 • Bereikbare klantenservice
 • Welkomstkorting d.m.v. cashback
Minpunten:
 • Niet de voordeligste stroomaanbieder
Ga naar Welkom-energie.nl
foto auteur Joey de Vries
Deze review is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Ervaringen Welkom Energie

Ervaring geschreven door Cees
4 oktober 2021
Lekkere appsupport

Welkom Energie heeft een goede helpdesk. Dat mag ook weleens gezegd worden. Het is gemakkelijk om via een app te chatten met medewerkers. Je kunt heel simpel je vragen stellen en krijgt er een lekker uitgebreid antwoord terug. Het is ook fijn om te zien dat het niet gaat om standaardantwoorden die door een bot gekoppeld lijken te worden. In plaats daarvan wordt er echt moeite in gestoken om jou te voorzien van de informatie die je nodig hebt. Ik had bijvoorbeeld zelf een vraag over het vergroten en verkleinen van mijn abonnement wanneer ik dat nodig heb. Ik heb daar heel snel alles over geleerd. De medewerkers zijn namelijk heel kundig en ze laten je ook niet onnodig lang wachten. Ik heb niets dan goeds te zeggen over de appsupport van Welkom Energie!

Ervaring geschreven door Dean Goede
26 mei 2021
Duidelijke inzichten

Ik ben pas overgestapt naar Welkom Energie en er gaat een wereld voor me open. Ik heb eigenlijk nooit geweten dat je zoveel informatie en inzichten in je energieverbruik kon krijgen. Nu ik dit weet, weet ik ook precies wat ik moet doen om minder kwijt te zijn. Dat was sowieso al een reden om naar Welkom over te stappen, vanwege de goede prijzen. Daar kan ik dus nu alleen maar nog meer van profiteren. Ik vind de overzichten en de duidelijkheid dan ook met afstand het sterkste punt van deze leverancier.

Ervaring geschreven door Kris
26 april 2021
Snel en duidelijk

Energieleveranciers en ik is geen goede combinatie gebleken. Er ging altijd wel iets mis en het lijkt wel alsof leveranciers nooit kunnen bieden wat ze je beloven. Maar nu ik bij Welkom Energie mijn stroom haal kan ik er zeker van zijn dat er toch ook wel aanbieders zijn die wel kunnen bieden wat je vraagt. Het is fijn dat hier alles altijd snel geregeld is. Nog fijner vind ik het dat alles gewoon duidelijk is. Je overzichten en afrekeningen zijn daar goede voorbeelden van. Die kan je gewoon heel gemakkelijk krijgen en die zijn simpel opgesteld. Daardoor kan je als klant ook echt begrijpen wat je nu eigenlijk afgenomen hebt en waar je voor betaalt. Top geregeld bij Welkom Energie!

Ervaring geschreven door Kevin Dekker
22 februari 2021
Groene energie!

Ik stap vrijwel ieder jaar over van energieleverancier. Behalve wanneer ik een beter aanbod krijg van de leverancier waar ik op dat moment zit. Vroeger was vooral de prijs voor mij de belangrijkste reden om te kiezen voor een bepaalde provider. Tegenwoordig kijk ik ook naar het soort energie dat er te krijgen is. Ik vind tegenwoordig dat het altijd beter wanneer ik de groenste energie kan krijgen. Welkom Energie scoort heel hoog als het om duurzaamheid gaat. Ook de prijs is gewoon lekker laag, dus deze leverancier heeft eigenlijk alles te bieden in dat opzicht. Het is wel zo fijn bevallen dat ik er nog een jaartje blijf. Daarna kijk ik wel weer verder.

Ervaring geschreven door Berno
25 januari 2021
Slechte ervaring!

Ik wilde de (contract) naam wijzigen van mijn vrouw naar mij. De enige wijze dat dit kan is om een nieuw contract aan te vragen. Wat blijkt. de welkoms bonus is een stuk lager! (niet eerlijke kosten worden doorberekend) Na de vraag waarom blijken ze ook scheidings kosten in rekening te brengen wegens contract breuk (nog eens extra kosten)! Stugge firma.

Ervaring geschreven door Mirthe
15 december 2020
Overgestapt naar Welkom Energie

Ik ben pas overgestapt naar Welkom Energie. Vooral omdat ik meer groene en duurzame energie wilde. Het is allemaal snel geregeld. Daar ben ik tot nu toe ook gewoon wel heel tevreden over. Verder is het fijn dat alles zo duidelijk is, dat is ook een verademing vergeleken met mijn vorige leverancier.

Ervaring geschreven door Ria
3 december 2020
Precies wat ik zocht

Overstappen naar deze leverancier gaat super gemakkelijk. Dat is wel zo fijn, want in het verleden heb ik hier weleens negatieve ervaringen mee gehad met andere leveranciers. Wat ook wel fijn is, is dat gewoon gedaan wordt wat beloofd is. Daardoor voel ik me dus ook echt welkom hier. De tarieven zijn lekker laag en blijven dat ook. Daardoor is het precies het soort energieprovider dat past bij mijn beeld hiervan. Dat is voor mij het belangrijkste.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Welkom Energie

Website www.welkom-energie.nl
Sterren
Ervaringen
68% aanbevolen, 7 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Welkom-energie.nl
© ReviewGo.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement