Tips over online webshops, diensten & producten

DELTA Internet en TV review & ervaringen

DELTA Internet en TV
Ga naar Delta.nl

Onze expert over DELTA Internet en TV:

Laatst bijgewerkt: 7 april 2021

Op zoek naar een nieuwe provider voor internet en televisie, maar weet je nog niet echt waarnaar je op zoek bent? Misschien is DELTA dan wel iets voor jou. Als jij niet in Zeeland woont, heb je misschien nog nooit eerder van deze provider gehoord. Pas sinds 2018 levert deze provider ook diensten buiten deze provincie. Naast mobiele telefonie bieden zij ook alle vaste diensten aan om optimaal thuis te kunnen genieten. We zochten voor je uit hoe deze ‘new kid on the block’ zich verhoudt ten opzichte van de gevestigde namen. Onze bevindingen lees je uitgebreid terug in deze review.

Waarom kies je voor DELTA Internet en TV?
 • Snelle internetverbinding
 • Goede klantenservice
 • Welkomstkorting
 • Goede uitleg voor instalatie
Ga naar Delta.nl

DELTA Internet en TV in het kort

DELTA is een provider voor internet en televisie en van origine afkomstig uit Zeeland. Iedereen in deze provincie is bekend met DELTA. Al zeggen ze dat zelf. Ook buiten Zeeland groeit deze provider inmiddels flink door. DELTA Fiber Nederland is het moederbedrijf van DELTA. Naast DELTA valt ook Caiway onder deze noemer. Beide partijen leveren internet, televisie, vaste en mobiele telefonie. Pas in 2018 is DELTA buiten Zeeland gaan oriënteren, waardoor het ook voor ons tijd is om de provider eens onder de loep te nemen.


Snelheid en kwaliteit van DELTA internet

Qua grootte is DELTA zeker nog geen grote partij, maar dat willen ze wel worden. Toch is het mogelijk om bij deze provider abonnementen af te sluiten met internetsnelheden tot 1 GB/s, ofwel 1000 mb/s. Dit hangt er wel volledig van af wat voor aansluiting je op je adres hebt liggen. DELTA maakt gebruik van een eigen netwerk. Zelf leggen ze door heel het land glasvezelverbindingen, waarmee ze dagelijks bezig zijn. Zo proberen ze stapje voor stapje steeds meer van het land tot zich te nemen.

Naast dat DELTA druk bezig is met de aanleg van een groot glasvezelnetwerk, is nog niet iedereen hierop aangesloten. Ze maken ook gebruik van een reguliere kabelverbinding. Op de site van DELTA kan je zelf controleren of deze provider al beschikbaar is op jouw adres. Zo ja, dan zie je ook direct welke aansluiting er ligt en wat jouw mogelijkheden zijn.


Welke producten biedt DELTA Internet en TV aan?

Ondanks dat DELTA gebruik maakt van een geheel eigen netwerk, zijn de diensten die ze leveren vergelijkbaar aan andere providers. De insteek is echter wel iets anders. Zo vind je bij DELTA de volgende pakketten om af te sluiten:

Flexpakket

Het Flexpakket van DELTA is een pakket waarin je zelf tussentijds allerlei aanpassingen kunt maken naar wens. In eerste instantie ontvang je hierin internet van 100 mb/s tot 1000 mb/s, interactieve televisie met een zenderaanbod naar keuze, drie GigaWifi-punten (wifi-versterkers) en gratis installatie door een monteur. Zelf heb je hierin telkens de mogelijkheid om je internetsnelheid en zenderpakketten aan te passen. Dit heeft ook weer invloed op de prijs. Als allerlaatste vind je hierin ook een vaste telefoonlijn, die volledig optioneel is.

Internet

Geen zin in al die poespas? Geen enkel probleem. Je neemt net zo eenvoudig een abonnement voor enkel internet af. Scheelt je flink in de maandelijkse lasten en je haalt een stabiele dienst in huis. Hierop ontvang je, net als bij het Flexpakket, vaak ook een mooie welkomstkorting. Gratis GigaWifi-punten zitten hier niet bij inbegrepen. Internetsnelheden waaruit je kunt kiezen zijn 250, 400 en 1000 mb/s.

Internet en televisie

Net als bij de meeste providers in Nederland, heb je bij DELTA ook een internetverbinding op je adres nodig om interactieve televisie te kunnen kijken. De te ontvangen tv-ontvanger sluit je namelijk met een ethernetkabel aan op de modem. Wel heb je drie verschillende tv-abonnementen die je aan je pakket kunt toevoegen. Allen zijn voorzien van verschillende zenderpakketten.

 • Basispakket: 50+ zenders, meer dan 30 zenders in HD, overal online tv-kijken
 • Medium pakket: 90+ zenders, inclusief ESPN1, ruim 40 zenders in HD, overal online tv-kijken
 • Premium pakket: 120+ zenders, inclusief ESPN1, 2 en 3 en Film1, meer dan 50 zenders in HD, overal online tv-kijken

Internet en vast bellen

Geen interesse in televisie, maar wel in een vaste telefoonlijn? Dan heb je ook mogelijkheden om enkel de optie voor een vaste telefoonlijn aan je pakket toe te voegen. Houd ook hier weer rekening met het feit dat bellen via de modem gaat. Je sluit een telefoonkabel rechtstreeks aan op de te ontvangen modem en gaat dus ook via het internet.


Extra diensten en producten

In de basis zijn de namen voor de pakketten bij DELTA misschien iets anders, maar qua diensten leveren ze vergelijkbare opties als andere providers in Nederland. Op elk basisabonnement is het mogelijk om je opties nog verder uit te breiden tegen een meerprijs. We zetten hier de opties voor je op een rijtje, zodat je weet wat je nog meer kunt afnemen om je leven luxer te maken.

Extra zenderpakketten

Zoals aangegeven zijn er voor televisie drie abonnementen die je op voorhand kunt afnemen. Het aanbod aan zenders varieert zo al van 50+ tot meer dan 120 verschillende zenders. Heb je liever zelf het heft in eigen handen? Dan kan je ook losse zenderpakketten aanschaffen en toevoegen aan je abonnement. Bijkomend voordeel is dat je die losse zenderpakketten ook altijd weer kunt stopzetten. Je hebt de keuze uit:

 • Film1
 • ESPN Compleet
 • Ziggo Sport Totaal
 • Erotische zenders

DELTA TV App

Net als andere providers heeft DELTA ook een eigen app. Zodra jij een abonnement hebt bij deze provider, ontvang je een eigen ‘Mijn DELTA’ account. Hiermee log je in op de app op jouw telefoon, tablet of laptop. Zo kijk je waar je ook bent naar hartenlust live televisie. Ook is het mogelijk om programma’s terug te kijken via deze weg.

F-Secure

Het internet is een prachtige plek, als je weet hoe je hiermee om moet gaan. DELTA denkt graag met je mee en biedt alle abonnees een eigen beveiligingsprogramma aan voor verschillende apparaten. Dit programma heet F-Secure en helpt je online om veilig te bankieren, maar ook apparaten te lokaliseren. Er zijn opties voor één, vijf of tien apparaten. Het programma download je vervolgens vanuit je eigen ‘Mijn DELTA’ omgeving.

GigaWifi

Zoals aangegeven heeft DELTA ook eigen wifi-versterkers. Deze heten GigaWifi punten. Bij een Flex abonnement ontvang je direct drie stuks om thuis door je huis op te hangen. Zo heb je door je hele huis razendsnel internet. Ook is het mogelijk om deze apparaten zelf los aan te schaffen bij de provider.


Contractmogelijkheden

Bij grotere providers is het op voorhand vaak al mogelijk om een extra optie in je abonnement op te nemen, waarmee je het contract direct maandelijks opzegbaar maakt. Bij DELTA kan dat echter nog niet. Sluit jij een abonnement af? Dan zit je daar gedurende in ieder geval een jaar aan vast. Na dit jaar wordt het abonnement stilzwijgend verlengd, zodat je nooit zonder diensten komt te zitten. Mocht je uiteindelijk besluiten om je abonnement op te zeggen, dan heb je altijd nog je maand opzegtermijn.

Zakelijk

DELTA is niet alleen verkrijgbaar voor particulieren. Ook op het gebied van internet en televisie is DELTA aanwezig op de zakelijke markt. Of je nu een ZZP’ er thuis bent of een eigen bedrijfspand beheert, het kan allemaal. Aangezien zakelijke situaties vaak verschillen, gaat het vaak om maatwerk. Vraag daarom zelf je offerte op aan de zakelijke afdeling van de provider.


Dekking en beschikbaarheid: waar is DELTA beschikbaar?

Zoals we aangaven is DELTA een van origine Zeelandse provider. Pas enkele jaren zijn zij ook buiten deze provincie actief en dat gaat mondjesmaat. Zo zijn ze nog niet overal in Nederland verkrijgbaar. Toch zijn ze inmiddels wel in de meeste provincies actief en is er al veel mogelijk. Hebben ze in korte tijd toch mooi voor elkaar gebokst. Het makkelijkste is om zelf je adres in de postcode checker in te voeren. Zo zie je direct wat er mogelijk is op je adres.

Hoe vaak heeft DELTA storingen?

Net als iedere provider in Nederland heeft ook DELTA vrijwel dagelijks wel een storing. Vaak gaat dit om een lokale storing hier en daar, omdat er altijd wel iets kan gebeuren. Laat je hierdoor niet afschrikken, want lang niet iedereen ervaart deze problemen. Bij een landelijke storing is dat een ander verhaal. De ene persoon ervaart jarenlang geen problemen, waar een ander huishouden elke maand de sigaar is. Dit probleem is – helaas – van toepassing op iedere mogelijke provider in Nederland. Vandaar dat er elke dag monteurs rondrijden om problemen zo spoedig mogelijk te verhelpen.

Wat doe je met een slechte verbinding of lage snelheden?

Het ligt eraan of je problemen ervaart met je wifi of (ook) met je bekabelde verbinding. Als je kabel namelijk wel snel is, dan betekent dit dat er niets aan de hand is met de te leveren diensten op je adres. Met trage wifi kunnen er namelijk allerlei storingsbronnen binnenshuis zijn die het netwerk tegenzitten. Denk daarbij aan apparaten die ook golflengtes uitstralen. Ook helpt het niet als je cementmuren in huis hebt in plaats van houten wanden. Hoe dikker het materiaal, hoe minder signaal erdoor komt. Allerlei losse elementen die invloed hebben op de internetsnelheid.


Prijs- / kwaliteitverhouding tot andere aanbieders

Veel voor weinig geld, daar houden Nederlanders echt van. Waar een eurootje bespaart kan worden, daar wordt die euro ook bespaard. Vandaar dat er verschillende aanbieders in Nederland zijn met variërende diensten. Daarin verschillen de prijzen ook behoorlijk. Qua maandbedrag zit DELTA aardig in het middensegment. Er zijn providers die flink hogere prijzen hanteren, maar ook enkele budgetproviders die eronder hangen. Hierin spreken we over de prijzen die DELTA hanteert nadat de welkomstkorting is afgelopen.


Installatiegemak: hoe makkelijk is het installeren?

Zodra je een abonnement afsluit bij DELTA, ontvang je netjes een installatiepakket thuis met daarin de bestelde apparatuur. Bijgevoegd vind je stap voor stap instructies om zelf de apparatuur aan te sluiten. Ook vinden we op de website en het YouTube kanaal van DELTA meerdere, heldere filmpjes die uitleggen hoe je de apparatuur aansluit. Als je de stappen netjes zoals aangegeven opvolgt, dan ben je in een mum van tijd klaar met aansluiten. Kom je er niet uit? Geen enkel probleem!

Optie voor installateur

Tijdens het afsluiten van je abonnement zie je direct al de optie om gratis een installatiemonteur ter waarde van €90,- aan je aanvraag toe te voegen. Zo komt er op de gewenste datum iemand bij je langs om je apparatuur aan te sluiten, zonder meerprijs.

Kosten voor service

Tussendoor problemen met diensten en heb je een monteur nodig? Neem dan contact op met de klantenservice van DELTA. Zo kijken ze eerst op afstand met je mee naar de mogelijkheden. Is er uiteindelijk een monteur nodig? Dan kan er via die weg een storingsmonteur ingepland worden. Of daar meerkosten bij komen kijken is helaas niet bekend. Daar vinden we vooralsnog niets over terug op de site.


Wat voor apparaten gebruikt DELTA voor televisie?

Televisiekijken gaat bij DELTA overwegend via het internet. Toch zijn er verschillende opties om televisie te kunnen kijken. We zochten voor je uit hoe:

Interactieve tv-ontvanger (4K)

Voor interactieve televisie heeft DELTA verschillende tv-ontvangers. Dit zijn de Kamai 6, Kamai 7 en Aria. Volgens hen installeer je deze ontvangers in minder dan tien minuten. Om optimaal televisie te kunnen kijken, heb je een van deze ontvangers nodig. Ook is een abonnement voor internet noodzakelijk, omdat je de tv-ontvanger aansluit op het internet.

Digiale tv-ontvangers

Het is bij DELTA ook mogelijk om televisie te kijken zonder internet. Dit gaat, net als bij Ziggo, via een smartcard. Hiervoor heb je een digitale tv-ontvanger nodig, waarin je de smartcard plaatst. Volg de stappen op het scherm op en je ontvangt in no-time televisie.

CI+ Module

Heb je een sleuf in je televisie waarin een CI+ Module past? Net zo makkelijk! Dit is een alternatief op een digitale tv-ontvanger, maar werkt ook met een bijgeleverde smartcard. Start je televisie op en vul de te hanteren stappen in.

Extra tv aansluiten: hoe werkt dat?

Afhankelijk van het soort televisie dat je kijkt zijn er diverse opties. Zo is het mogelijk om meerdere interactieve tv-ontvangers aan je pakket toe te voegen die je via een ethernetkabel aansluit op de te ontvangen modem. Liever geen draden door heel je huis? Breid je abonnement dan uit met digitale tv-ontvangers of meerdere CI+ modules. De opties die je hierop hebt zijn iets beperkter, maar met enkel een smartcard kom je een heel eind.


Klantenservice

Problemen met je diensten of een vraag over een factuur? Geen enkel probleem! Voor vragen en advies kan je altijd contact opnemen met DELTA. We zochten voor je uit hoe, zodat je direct actie kunt ondernemen:

Chatten

Zodra je de site van DELTA bezoekt en je wat pagina’s aanklikt, verschijnt er vanzelf een pop-up venster met daarin de mogelijkheid om een chat te starten. Zo kom je direct in contact met een medewerker van het bedrijf. Van maandag tot en met vrijdag zit er iemand voor je klaar tussen 8.00 – 21.00 uur. Ook op zaterdag is de klantenservice beperkt open, namelijk van 9.00 – 13.00 uur. Op zondag is er niemand om je met jouw problemen te helpen.

FAQ

Liever zelf eerst rondspeuren? Geen enkel probleem. Op de site van DELTA vind je een uitgebreide FAQ terug waarin de meest gestelde vragen te vinden zijn. Zoals vragen rondom tv-frequenties, facturen en wifi. Kom je er niet uit? Dan kan je altijd nog contact opnemen met een medewerker.

Bellen

Liever telefonisch contact? Kan net zo goed. Deze dienst is geopend op dezelfde tijden als de chat. Het telefoonnummer waarop je DELTA bereikt voor service is 0118-225575.

WhatsApp

Via de contactpagina op de site heb je de mogelijkheid om een WhatsApp gesprek te starten met een medewerker. Klik op de knop en je opent direct een web.whatsapp venster om het gesprek in te voeren.

Social media

Via Facebook en Twitter is het ook mogelijk om contact op te nemen met een medewerker. Ook hier gelden dezelfde openingstijden. Het makkelijkste is om contact op te nemen via een DM, zodat je alle gegevens niet openbaar uitbrengt.

Bestelling annuleren bij DELTA

Wil je je DELTA bestelling annuleren? Dan ben je daar helemaal vrij in. Je aanvraag kan je binnen 14 dagen na ontvangst annuleren. Bijvoorbeeld als de verbinding toch niet helemaal gaat zoals je wilt of dat je toch een andere, geschikte optie voor jezelf hebt gevonden. Let er wel op dat je met zelf annuleren vaak een poosje zonder diensten zit op je adres. Annuleren is mogelijk door een annuleringsformulier op de site in te voeren. Vervolgens ontvang je een schriftelijke bevestiging of je annulering correct is binnengekomen.

DELTA verhuizen

Ga je verhuizen en wil je je DELTA abonnement meenemen naar je nieuwe adres? Ook dat is mogelijk bij DELTA. Helaas is er geen mogelijkheid om dit zelf handmatig te doen. Hiervoor dien je contact op te nemen met het bedrijf. Dit is mogelijk via zowel de chat als telefonisch.


Hoe zet ik mijn abonnement bij DELTA stop?

Er zijn verschillende redenen denkbaar om een abonnement op te zeggen. Enerzijds natuurlijk omdat je overstapt naar een andere provider. Ook in het geval van overlijden kan het zijn dat je van een abonnement van een naaste afwil. Al met al dien je het abonnement stop te zetten. Maar hoe doe je dat? Allereerst hanteert ook DELTA een opzegtermijn van een maand. Deze gaat in nadat je contracttermijn van een jaar is afgelopen. Eerder opzeggen is wel mogelijk, maar dan betaal je het resterende aantal maanden alsnog op voorhand af. Opzeggen doe je bij DELTA telefonisch op het volgende telefoonnummer: 0118-225575.


Is DELTA een betrouwbare aanbieder?

DELTA is buiten Zeeland om nog niet zo lang actief, maar toch krijgen ze overwegend positieve reacties. In januari 2021 zijn zijn door de Consumentenbond uitgeroepen tot ‘Beste uit de Test’ als provider in Nederland. Dat is natuurlijk een mooie titel die de provider met trots draagt. Qua diensten levert de provider zowel aan de particuliere als de zakelijke markt. Doordeweeks is de klantenservice uitgebreid beschikbaar, maar in het weekend kan daar nog wel een tandje bovenop. Als groeiende partij is DELTA in ieder geval uitstekend om zaken mee te doen. Zolang ze maar op je adres leveren. Wel zo belangrijk.


DELTA alternatieven

DELTA is lang niet de enige provider in Nederland. Misschien lijkt deze provider je wel interessant, maar ligt er simpelweg nog geen aansluiting op je adres. Dan dien je je abonnement alsnog elders af te sluiten. Maar waar? Misschien wel bij een van de volgende providers:

Oxxio

Oxxio ken je misschien als energieleverancier, maar zij leveren ook Internet en Televisie. Hier schommelen zij tussen een premium en budgetprovider in.

Ziggo

Ziggo is qua aantal abonnees de grootste provider in Nederland. Deze provider focust zich op de hoogste snelheden, grote families en ontzettend veel verschillende opties. Je vindt hier ook enkele zeer dure abonnementen, afhankelijk van wat je allemaal wilt hebben.

XS4ALL

XS4ALL is een provider die al sinds jaar en dag meegaat in Nederland. Al in de jaren 90 is deze provider opgericht. XS4ALL is bovendien een trotse provider die graag uitdraagt dat ze de besten zijn. Misschien maken ze dat bij jou ook wel waar.


Conclusie

DELTA is een flink opkomende provider in Nederland. Zij leggen een eigen glasvezelnetwerk aan, waarmee ze langzaamaan steeds meer terrein proberen te winnen. Qua prijs zitten ze in het middensegment. Ze zijn geen budgetprovider, aangezien ze ook daadwerkelijke internetsnelheden leveren tot 1000 mb/s. Ook op het gebied van televisie is de provider zeer uitgebreid. Zo is het mogelijk om interactieve televisie via het internet te kijken, maar ook digitale televisie via een smartcard. De opties zijn redelijk uitgebreid en aan te passen op eigen manier. Al met al een zeer prima provider.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Snelle internetverbinding
 • Goede klantenservice
 • Welkomstkorting
 • Goede uitleg voor instalatie
Minpunten:
 • Geen budgetprovider
 • Nog niet heel bekend
 • Interactieve tv is niet standaard
Ga naar Delta.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen DELTA Internet en TV

Ervaring geschreven door OwenOwen
4 oktober 2021
Supersnel

Internet moet voor mij maar één kwaliteit hebben. Het moet supersnel zijn. Daar zoek ik mijn provider dan ook altijd op uit. De laatste jaren heb ik niet veel meer hoeven zoeken, want ik kom altijd weer bij Delta uit. Ik heb net weer voor de zekerheid een tool gebruikt om alles te vergelijken en het bleek gewoon weer dezelfde uitkomst te hebben. Ik zit hier nu al een tijdje en heb ook nog nooit klachten gehad. De snelheid ligt altijd lekker hoog. En het is ook nog eens zo dat ze de verbinding goed stabiel weten te houden. Alles wat je maar kan wensen om lekker online aan de slag te gaan, kan Delta je dus bieden. Ik denk dat ik ook de komende jaren nog wel klant zal zijn, want ik zie niet snel een andere provider het beter doen.

Ervaring geschreven door Joris
26 mei 2021
Snel geregeld

Ik moet zeggen dat het installatieproces van internet en televisie bij Delta wel heel soepel verloopt. Je kunt alles heel gemakkelijk regelen en het werkt dan ook direct goed. Dat had ik als ik eerlijk ben eigenlijk niet verwacht. Het is dus zeker de moeite waard om over te stappen, want je hoeft helemaal niet zonder verbinding te zitten omdat je het niet snapt wanneer je naar Delta gaat. Dikke voldoende wat mij betreft!

Ervaring geschreven door Henryk
26 april 2021
Duur, maar wel snel

Ik ben overgestapt op Delta Internet en TV als mijn provider. Ik dacht dat het een nieuw bedrijf was, maar dat blijkt niet zo te zijn. Ze hebben alleen hun werkgebied uitgebreid naar mijn woonomgeving in Noord-Brabant. Ik heb nu eens een keer niet voor de laagste prijs gekozen, want dat is de vorige keren niet altijd even goed uitgepakt. Ik heb nu gewoon voor kwaliteit gekozen. Dat blijkt Delta dus wel te kunnen leveren, want mijn internetverbinding is sneller dan ooit. Je betaalt er dan ook wel wat meer voor dan bij de prijsknallers die ook op de markt actief zijn, maar dat moet je er dan maar voor over hebben. Vind ik dan.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling DELTA Internet en TV

Website www.delta.nl
Sterren
Ervaringen
86% aanbevolen, 3 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Delta.nl
© ReviewGo.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement