Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

Youfone Internet en TV review & ervaringen

Youfone Internet en TV
Ga naar Youfone.nl/thuis

Onze expert over Youfone Internet en TV:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Ben je op zoek naar een nieuwe provider voor internet en televisie? Misschien is Youfone Internet en TV dan wel iets voor jou. Op televisie zie je veelvuldig reclames langskomen van deze provider en ze gaan al heel wat jaren mee. Maar hoe verhouden zij zich tegenover andere providers? Zowel qua prijs als in service zetten we Youfone in deze review uit tegenover andere aanbieders. Ook duiken we de diepte in en zetten we de kenmerken van deze provider voor je op papier. Lees je mee?

Waarom kies je voor Youfone Internet en TV?
 • Een van de goedkoopste providers
 • Unieke Android tv-ontvangers
 • Snelheden tot wel 1000 mb/s
Ga naar Youfone.nl/thuis

Youfone Internet en TV in het kort

Youfone ken je misschien wel van de reclames op televisie. Al jaren speelt Ruben Nicolai, ex-Lama, hierin de hoofdrol. Deze provider focust zich niet alleen op het aanbieden van telefonische diensten, zoals de naam misschien doet denken. Ook op het gebied van internet en televisie is Youfone actief. Sinds 2008 bestaat deze provider in Nederland. Van origine is het een Rotterdams bedrijf. In eerste instantie focuste Youfone zich wel op de mobiele telefonische markt, maar sinds 2017 zijn zij toegetreden in de ‘Alles-in-1 wereld’. Youfone maakt als provider gebruik van het KPN-netwerk.

blank


Snelheid en kwaliteit van Youfone Internet en TV

Youfone biedt een maximale snelheid tot wel 1 GBs aan op een adres, ook wel 1000 mb/s. Dat zijn snelheden waar we jaren geleden alleen nog maar over konden dromen. Afhankelijk met hoeveel mensen je thuis een huishouden deelt, kan een dergelijke snelheid interessant zijn. Het ligt er ook maar net aan wat voor werkzaamheden je allemaal verricht via het internet. Helaas is het niet voor iedereen mogelijk om deze snelheden te halen. Je bent namelijk volledig afhankelijk van de daadwerkelijke aansluiting die op je adres ligt.

Het netwerk van KPN

Zoals aangegeven maakt Youfone gebruik van het KPN-netwerk. Daarin zijn zij lang niet de enige provider, omdat KPN namelijk hoofdaansluitingen realiseert op adressen. Enkel een provider als Ziggo heeft een eigen type aansluiting. Je maakt wel gebruik van het netwerk van KPN via Youfone, maar alle service en diensten verlopen via Youfone. Dit kan verschillen van bijvoorbeeld KPN. De prijs van een abonnement bij Youfone is dan over het algemeen ook een stuk lager.


Welke producten biedt Youfone Internet en TV aan?

Over het algemeen leveren de meeste providers dezelfde diensten. Enkel de insteek van de producten, de apparatuur en de gehanteerde prijzen verschillen vaak flink. Om een goed beeld te schetsen van Youfone, zetten we hun diensten hier uitgebreid op een rijtje:

Alles-in-1

Het Alles-in-1 pakket is een product waarmee je jezelf direct van alle gemakken voorziet. Je neemt alle mogelijke diensten van de provider in een keer af. Hiermee ontvang je internet, interactieve televisie, maar ook een vaste telefoonlijn. Vooral die laatste optie is lang niet meer zo gewenst door iedereen. Voor een vaste telefoonlijn betaal je tegenwoordig ook niet meer de hoofdprijs. Toch vinden veel mensen het nog steeds prettig om deze aansluiting in huis te hebben.

Internet en TV

Heb je echt voldoende aan je mobiele telefoon? Zeer begrijpelijk. Dan is het ook mogelijk om een abonnement voor Internet en TV af te sluiten. Hetzelfde als Alles-in-1, maar dan zonder de vaste telefoonlijn. Scheelt je vaak een paar euro per maand, maar op de lange termijn boek je natuurlijk flinke winst.

Internet

Ook geen behoefte aan interactieve televisie in je abonnement? Snappen we anno nu ook wel. Zolang de basisdienst maar in huis aanwezig is: internet. Daarmee kan je in ieder geval alles doen wat je hartje begeert. Tenminste, als de aansluiting op je adres voldoende is. Voer eerst je adres in op de website van Youfone om de aansluiting op je adres te controleren. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Internet en bellen

Wel internet nodig, maar ook een vaste telefoonlijn? Dan is deze abonnement een optie voor jou. De vaste telefoonlijn is ideaal om mee te bellen, maar ook handig voor bijvoorbeeld alarmsystemen. Voldoende redenen denkbaar om alsnog een aansluiting voor een vaste telefoonlijn te nemen. Sluit je binnen dit abonnement eenvoudig aan op je nog te ontvangen modem.


Extra diensten en producten

De bovengenoemde producten zijn de basisabonnementen die je af kunt sluiten op je adres. Daarbovenop is het mogelijk kom je abonnement op verschillende manieren uit te breiden. Niet noodzakelijk, maar wel luxueus. Je betaalt er natuurlijk een meerprijs voor, maar daarvoor ontvang je wel:

Extra zenderpakketten

Standaard televisie bij Youfone bestaat uit 45 zenders. Daarvan worden er 27 in HD uitgezonden. Ook het eerste kanaal van ESPN ontvang je gratis. Wil je toch uitbreiden? Dan kan je kiezen voor:

 • Comfort TV
 • Premium TV
 • ESPN Eredivisie
 • ESPN International
 • ESPN Totaal
 • Ziggo Sport Totaal

Youfone TV App

Niet thuis, maar onderweg? Komt net je lievelingsprogramma op televisie die je niet wilt missen. Geen enkel probleem. Download eenvoudig de Youfone TV app op je mobiele telefoon of tablet. Zo schakel je eenvoudig live in op televisie. Ook is het mogelijk om via deze weg op een later moment terug te kijken. Tot maximaal zeven dagen kijk je programma’s terug via deze weg. Deze app kent geen meerprijs en is voor alle abonnees die interactieve televisie in hun abonnement hebben.


Contractmogelijkheden

Sluit je een abonnement af voor Internet (en TV) bij Youfone? Dan is er in ieder geval een zekerheid: je sluit een contract af voor een minimale termijn van twaalf maanden. Dit houdt in dat je deze termijn een betalingsplicht hebt voor je abonnement. Wil je je abonnement eerder opzeggen? Dan betaal je het resterende aantal maanden van het contract op voorhand af. Na de contracttermijn wordt het contract stilzwijgend verlengd. Dit houdt in dat je abonnement doorloopt, totdat jij actie onderneemt. De opzegtermijn bij Youfone, net als andere providers, is een maand.

Zakelijke opties?

Youfone heeft wel een zakelijke afdeling, maar die is enkel gericht op de mobiele markt. Voor Internet (en TV) is enkel de particuliere markt beschikbaar.


Dekking en beschikbaarheid

De ene provider werkt beter op jouw adres dan de andere. Sommige providers zijn zelfs helemaal niet beschikbaar op jouw adres. Hoe dit bij Youfone in elkaar zit? We zochten het voor je uit:

Waar is Youfone Internet en TV beschikbaar?

Zoals aangegeven werkt Youfone op het netwerk van KPN. De meeste adressen in Nederland zijn wel voorzien van een KPN-aansluiting. Bij de ene persoon is dit nog een koperkabel, waar ook al veel mensen zijn aangesloten op glasvezel. Zeker weten of er een aansluiting op jouw adres ligt? Doe dan de postcodecheck op de website van Youfone. Weet je direct waar je aan toe bent.

Hoe vaak heeft Youfone Internet en TV storingen?

Youfone levert diensten door het hele land. Het is prima mogelijk dat jij in Zeeland woont en regelmatig problemen ervaart, waar een ander persoon in Gelderland lange tijd stabiele diensten ervaart. Of andersom. Elke dag zijn er wel storingen, maar dat zijn overwegend lokale problemen. Landelijke problemen komen ook wel eens voor, maar dan zit je in hetzelfde schuitje als de rest van de klanten. Gedeeld leed is halve smart.

Wat doe je als je slechte verbinding hebt of lage snelheden?

Ondanks dat je je aansluit bij een provider die lage prijzen hanteert, moet je natuurlijk nog wel ontvangen wat je wordt beloofd. Kijk altijd eens hoe de snelheid van je internet is via een bekabelde verbinding en hoe deze draadloos is. Bekabeld is altijd sneller, maar soms is het verschil te groot. Kijk vervolgens of je storingsbronnen in huis vindt die het wifi-signaal kunnen verstoren. Denk daarbij aan apparaten als magnetrons, mobiele telefoons of slimme lampen. Vind je die niet? Reset dan de te ontvangen modem. Daarmee geef je je verbinding een kickstart. Als er nog steeds niets verandert, neem dan contact op met de klantenservice. Zij meten dan op afstand je verbinding door.


Prijs- / kwaliteitverhouding tot andere aanbieders

Over het algemeen is Youfone een van de goedkopere providers in Nederland. Je ontvangt al een Alles-in-1 pakket in huis voor minder dan vijftig euro per maand. Dat is ook nog eens na de kortingsperiode als welkomstcadeau van zes tot soms negen maanden. Het hangt er maar net vanaf wanneer je je abonnement aanvraagt en welke acties er gelden. Wel ontvang je dan de laagst mogelijke internetsnelheid.

Zoals aangegeven is het mogelijk om dit basisabonnement op allerlei manieren uit te breiden naar wens. Denk daarbij aan extra zenderpakketten of hogere internetsnelheden. Daarnaast hangt het ook volledig van je adres af welke kwaliteit je in huis ontvangt. Iemand met hetzelfde abonnement kan een kilometer verderop een veel betere ervaring hebben met het netwerk dan jij.


Installatiegemak: hoe makkelijk is het installeren?

Sluit je een abonnement af bij Youfone? Dan is het in eerste instantie de bedoeling dat je je diensten thuis zelf probeert aan te sluiten. En dat lukt vaak ook wel. Je ontvangt als modem een Experiabox in huis, dezelfde modem als bij KPN. In het installatiepakket ontvang je de nodige instructies om dit in orde te maken. Ook vind je op de site van Youfone instructies en er zijn zat video’s te vinden waarop het aansluitproces van de Experiabox staan uitgelegd. Kom je er toch niet uit? Dan zijn er gelukkig nog andere opties mogelijk:

Optie voor installateur

Bij Youfone is het mogelijk om een installatiemonteur aan te vragen bij je abonnement. Afhankelijk van je thuissituatie, verschillen de kosten voor een dergelijke monteur. Zo betaal je standaard €60,- voor een installatiemonteur als er op je adres een koperkabel ligt. Ben je voorzien van glasvezel? Dan is de aansluiting via een monteur helemaal gratis. In zo’n situatie dient er vaak namelijk nog een aanpassing te worden gedaan aan het aansluitpunt. Dat lukt je zelf niet om uit te voeren zonder technische hulp.

Kosten voor service

Naast een installatiemonteur zijn er ook servicemonteurs. Die kunnen op ieder mogelijk moment aangevraagd worden. Bijvoorbeeld als je problemen ervaart thuis of je komt er niet uit met het aansluiten van randapparatuur. Dan is het mogelijk om een servicemonteur aan te vragen. Hiervoor betaal je ook altijd €60,- per bezoek. Dit kan oplopen per extra kwartier die je van de monteur thuis vraagt.


De tv-ontvanger van Youfone Internet en TV

Youfone werkt zoals gezegd op het netwerk van KPN. Ook gebruiken zij daarom veel apparatuur van deze provider. Op het gebied van televisie ontvang je een tv-ontvanger. Veel keuze heb je niet bij Youfone, aangezien zij maar één tv-ontvanger aanbieden:

blank

Android TV

Youfone is, ondanks dat ze een relatief kleine provider zijn, vooruitstrevend als het gaat om televisie. Zij zijn de eerste provider in Nederland die een tv-ontvanger aanbieden die draait op Android. Hierin zit zelfs een ingebouwde Chromecast om naar te streamen vanaf je telefoon. Deze tv-ontvanger sluit je ook aan op de modem van de provider. Zonder internet kan je namelijk geen televisiekijken bij Youfone.

Extra tv aansluiten: hoe werkt dat?

Het is mogelijk om extra tv-ontvangers aan je pakket toe te voegen. Houd er daarbij wel rekening mee dat je per abonnement maximaal drie tv-ontvangers kunt hebben. De eerste tv-ontvanger zit inbegrepen in het Internet en TV abonnement. Elke extra tv-ontvanger kost €5,- per stuk. Deze sluit je ook aan via een ethernetkabel of via een draadloze verbindingsset. Dit zijn twee adapters, waarbij je de ene bij het modem plaatst en de ander bij de tv-ontvanger.

Deze gaan in het stopcontact, waardoor je geen ellenlange kabels door je huis hoeft te trekken. Vervolgens gaan aan beide uiteindes van de adapters twee kortere ethernetkabels. De rest van de verbinding verloopt vervolgens via het stroomnetwerk. Kan soms storingen opwekken die je niet ervaart via een rechtstreekse verbinding per ethernetkabel.


Klantenservice

Het is ontzettend belangrijk om thuis gedegen internet te ontvangen. Steeds meer apparaten maken hier namelijk gebruik van. Ervaar je problemen met deze diensten? Dan is dat erg vervelend. Graag ontvang je dan gepaste hulp om dit zo spoedig mogelijk te verhelpen. Maar hoe?

Bellen

De makkelijkste manier om iemand van Youfone te spreken te krijgen is door telefonisch contact op te nemen. De klantenservice is enkel van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 – 20.00 uur. Ervaar je storingen in het weekend? Dan heb je helaas pech en moet je wachten tot maandag. Dit is een probleem dat je niet ervaart bij een grotere provider, zoals bijvoorbeeld KPN. Het telefoonnummer waarop je Youfone bereikt is 088-2229222.

Mailen

Ook is het mogelijk om een mail te sturen naar Youfone waarin je je vraag stelt. Houd er wel rekening mee dat het bedrijf een responstijd hanteert van vijf werkdagen. Inclusief het weekend, houdt dit dus in dat je pas na een week een reactie mag ontvangen. Niet de snelste manier om hulp te krijgen.

blank

FAQ

Ervaar je geen storingen, maar heb je bijvoorbeeld een vraag over een factuur of een andere dienst? Neem dan eerst eens een kijkje in de FAQ van de site. Hier vind je veel antwoorden op algemene vragen die al eens zijn gesteld. Werkt vaak nog sneller dan zelf contact opnemen.

Bestelling annuleren

Op het moment dat jij een bestelling plaatst bij Youfone, dan heb je de wettelijke 14 dagen bedenktijd. Binnen deze termijn heb je alle vrijheid om je pakket terug te sturen en de aanvraag te annuleren. Is deze termijn verstreken? Dan is de afgesloten contracttermijn van een jaar bindend. Om je aanvraag te annuleren, dien je een mail te sturen naar annuleren@youfone.nl. Je ontvangt hierop een schriftelijke bevestiging. Als je al aansluitkosten hebt betaald, deze bedragen €20,-, dan krijg je die binnen 14 dagen netjes teruggestort.

Youfone verhuizen

Ga je verhuizen en wil je je abonnement meenemen naar je nieuwe adres? Dat is bij Youfone geen enkel probleem. Zorg ervoor dat je hiervoor contact opneemt met de klantenservice. Doe dit minimaal 30 dagen voor de verhuisdatum, zodat de nieuwe aansluiting ruim op tijd gereedgemaakt wordt op je nieuwe adres. Zo sta je niet voor nare verrassingen. Als de verhuizing mogelijk is, neem je de apparatuur van je oude adres mee naar het nieuwe adres. Deze sluit je hier vervolgens weer aan.


Hoe zet ik mijn abonnement bij Youfone Internet en TV stop?

Zoals eerder aangegeven sluit je bij Youfone altijd een abonnement af met een minimale termijn van een jaar. Pas na deze contracttermijn is het mogelijk om dit abonnement probleemloos op te zeggen. Dit houdt in dat je nog wel een maand opzegtermijn hebt. Dit doe je door contact op te nemen met de klantenservice van het bedrijf. Ook is het mogelijk om alvast een abonnement af te sluiten bij een andere provider. Zij geven dan namens jou de opzegging door aan Youfone. Houdt er wel rekening mee dat dit pas vanaf twee maanden voor de einddatum van je huidige contract aangevraagd kan worden.


Is Youfone Internet en TV een betrouwbare aanbieder?

blank

Youfone levert zoals gezegd haar diensten over het netwerk van KPN. Hun Internet en TV diensten leveren zij al sinds 2017 door het gehele land. Al met al is Youfone dan ook een betrouwbare partij om je diensten bij aan te sluiten. Qua prijs zijn ze aan de goedkope kant en qua diensten ontvang je er vrij veel terug. Enkel in het geval van problemen ben je soms wat verder van huis. In het weekend is er geen klantenservice bereikbaar en een monteur kost, ongeacht problemen, vrijwel altijd geld. Zolang er niets aan de hand is, ervaar je ook geen problemen met deze provider. Houd er daarnaast rekening mee dat Youfone zich voor Alles-in-1 diensten enkel focust op de consumentenmarkt.


Beste alternatieven voor Youfone Internet en TV

Youfone kende je ongetwijfeld al van hun telefonische diensten. Toch zijn ze ook al enkele jaren actief als leveraar van Internet en Televisie in heel Nederland. Qua prijzen zijn ze niet duur, maar we kunnen ons voorstellen dat je liever in zee gaat met een andere partij van naam. In dat geval kan je eens een kijkje nemen bij de volgende providers:

KPN

KPN is qua abonnees misschien niet de grootste provider, maar qua naam wellicht de meest bekende. Deze provider gaat al sinds mensenheugenis mee in Nederland. Voorheen onder de naam PTT. KPN is een echte premium aanbieder met sterke diensten. De prijzen zijn er vaak ook naar. Werkt op hetzelfde netwerk als Youfone, maar dan als hoofdleverancier.

Ziggo

Ziggo is qua aantal abonnees de grootste provider in Nederland. Deze provider focust zich op de hoogste snelheden, grote families en ontzettend veel verschillende opties. Je vindt hier ook enkel zeer dure abonnementen, afhankelijk van wat je allemaal wilt hebben.

Budget Thuis

Budget Thuis: de naam zegt het al. Ook dit is een provider voor Internet en Televisie, maar tegen een veel lagere prijs dan bijvoorbeeld Ziggo en KPN. Budget Thuis maakt gebruik van het netwerk van KPN, maar teert daarmee op andere frequenties met lagere snelheden.


Conclusie

Ben je niet veeleisend en op zoek naar een provider voor internet, televisie en misschien zelfs vaste telefonie? Dan is Youfone een zeer interessante partij om eens te onderzoeken. Zij leveren snelheden tot wel 1000 mb/s, wat je lang niet bij iedere provider tegenkomt. Ook op het gebied van televisiekijken is deze provider een voorloper met een eigen Android tv-ontvanger.

Enkel in het geval van problemen ben je vaak verder van huis dan een grotere provider. In het weekend is er geen klantenservice, waardoor je bij storingen soms langer moet wachten dan bij een provider van een grotere naam. Ook zakelijke klanten dienen op zoek te gaan naar een andere partij.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Een van de goedkoopste providers
 • Unieke Android tv-ontvangers
 • Snelheden tot wel 1000 mb/s
Minpunten:
 • Geen klantenservice in het weekend
 • Koperaansluiting op je adres? Dan kost een monteur altijd geld
 • Geen Alles-in-1 opties voor zakelijke gebruikers
Ga naar Youfone.nl/thuis
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen Youfone Internet en TV

Ervaring geschreven door Grace
4 oktober 2021
Goedkoper

Als je goed vergelijkt ontdek je altijd dat het nog goedkoper kan. Tot je bij Youfone komt. Ik heb ontdekt dat dit echt de goedkoopste provider voor internet en tv is. Zeker wanneer je er een net nieuwe klant bent en je ook nog eens het grootste gedeelte van je eerste jaar een dikke korting erbovenop krijgt. Ik ben er wel blij mee dat ik deze keuze heb gemaakt. Bij mij in de buurt hebben ze perfecte dekking en het kost me dus eigenlijk bijna niets. Dat is wel wat anders dan de providers die ik hiervoor had (de grote spelers, maar ik noem geen namen). Die waren allemaal een stuk duurder, dus die kunnen hier nog wel wat van leren.

Ervaring geschreven door Glenda
4 oktober 2021
Beter dan de reclame

Door een vergelijkingssite ben ik lid geworden bij Youfone voor mijn internet en digitale televisie. Ik had eigenlijk vooroordelen door die irritante reclame met Ruben. Zo zie je maar dat je je daar nooit door moet laten leiden. Youfone is namelijk niet alleen goedkoop. Het biedt ook gewoon hele goede kwaliteit. Op die manier kan je dus altijd zeker zijn dat je verbinding snel en stabiel is en dat je gewoon kunt doen en laten wat je wilt met je internet en je televisie. Ik denk niet dat ik snel nog een keer overstap!

Ervaring geschreven door Freek
26 april 2021
Super goedkoop

Na vergelijking kwam ik tot de conclusie dat Youfone Internet en TV de goedkoopste aanbieder op de markt is. Ik wil alles in één keer geregeld hebben en ik wil niet te veel kwijt zijn. Dus deze aanbieder is precies wat ik zoek in dat kader. De verbindingen zijn van goede kwaliteit en ik heb zelden last van echte storingen. Dus je krijgt nog goede waar voor je geld ook, is mijn mening.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Youfone Internet en TV

Website www.youfone.nl/thuis
Sterren
Ervaringen
86% aanbevolen, 3 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Youfone.nl/thuis
© ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies