Tips over online webshops, diensten & producten

Oxxio Internet & TV review & ervaringen

Oxxio Internet & TV
Ga naar Oxxio.nl

Onze expert over Oxxio Internet & TV:

Laatst bijgewerkt: 9 april 2021

Oxxio is een naam die misschien al een belletje laat rinkelen. Niet direct om Internet en TV, maar juist om het leveren van energie bij de mensen thuis. Toch doen zij ook aan Internet en TV sinds 2019, waardoor ze nog een zeer jonge speler op de markt zijn. Deze provider maakt gebruik van het netwerk van KPN. We onderzochten voor je hoe zij zich onderhouden ten opzichte van andere providers en wat je allemaal kunt verwachten. Lees je mee?

Waarom kies je voor Oxxio Internet & TV?
 • KPN kwaliteit tegen een lagere prijs
 • Eenvoudig aangesloten
 • Abonnementen tot 500 mb/s
Ga naar Oxxio.nl

Oxxio Internet & TV in het kort

Oxxio is een oude rot in de wereld van energielevering, maar tegenwoord ook actief in Internet en TV. Dit bedrijf is in het jaar 2000 opgericht met als doel om eenvoudiger en goedkoper energie te leveren. Ondanks dat ze al lang mee gaan, is Oxxio Internet & TV nog een relatief jonge provider. Oxxio is pas in het jaar 2019 begonnen met het leveren van Internet en TV diensten, als aansluiting op hun eerdere diensten. In deze review gaan we enkel in op hun Internet en TV sectie, daar waar we hun energiecontracten al eens in een eerdere review hebben behandeld.


Snelheid en kwaliteit van Oxxio internet

Oxxio maakt net als Budget Alles-in-1 gebruik van het netwerk van KPN. Je betaalt over het algemeen een lagere prijs, maar krijgt daar uiteindelijk ook minder voor terug dan wanneer je een abonnement rechtstreeks via KPN afsluit. Afhankelijk van wat voor aansluting er op je adres ligt, kan je bij Oxxio een internetsnelheid tot maximaal 500 mb/s ontvangen. Dit is via glasvezel. Via een zogenaamde koperkabel is dit tot maximaal 100 mb/s.

Om thuis een kwalitatief sterke verbinding te kunnen ontvangen, dienen een paar factoren goed te zitten. Zo is het van groot belang in hoeverre jouw woning van de ‘centrale’ afstaat die je internetverbinding levert. Hoe verder je hier vanaf zit, hoe meer verlies je hebt op de internetsnelheid. De buurman een paar straten verderop kan zodoende twee keer zo snel internet ontvangen bij dezelfde provider voor dezelfde prijs als jij. Ligt er glasvezel op je adres? Dan hoef je je hier geen zorgen over te maken. Op een glasvezelverbinding vindt namelijk geen verlies plaats. Ook ervaar je met glasvezel een gelijkwaardige upload snelheid als aan de downloadsnelheid. Dat is met de koperkabel niet het geval.


Welke producten biedt Oxxio aan?

Bij Oxxio vindt je verschillende abonnementsvormen terug die je af kunt sluiten. We zetten ze hieronder voor je op een rij:

Internet

Ben je enkel en alleen op zoek naar internet? Dan is dat mogelijk via de genoemde koperkabel of via een glasvezelverbinding. Het standaard internetabonnement levert je tot 100 mb/s internetsnelheid, waar je met glasvezel tot maximaal 500 mb/s ontvangt. De uploadsnelheid van een regulier abonnement is 10 mb/s via de koperkabel en met glasvezel ook maximaal 500 mb/s. Qua prijs scheelt dit vaak niets. Het hangt er puur vanaf welke aansluiting er aanwezig is op je adres.

Internet & TV

Wil je naast Internet ook interactieve televisie ontvangen? Dan betaal je daar iets meer voor bij Oxxio. Qua internetsnelheid werkt dit precies hetzelfde als hierboven. Verder ontvang je een interactieve tv-ontvanger van KPN thuis. Daarmee kan je live pauzeren, terugkijken en gebruik maken van de On Demand sectie. Ook ontvang je gratis het hoofdkanaal van ESPN, waarop je Eredivisievoetbal kunt kijken.

Alles-in-1

Direct alle diensten van Oxxio Internet en TV in huis halen? Sluit dan een Alles-in-1 abonnement af. Hiermee ontvang je zoals hierboven Internet en interactieve televisie, maar daarbovenop ook een vaste telefoonlijn. Je betaalt iets meer dan het abonnement hierboven. Daarnaast betaal je voor elk telefoongesprek via de vaste lijn nog een vaste prijs per minuut. Dit bedrag wordt per maand op de factuur berekend.


Extra diensten en producten

Wil je je abonnement bij Oxxio Internet en TV upgraden? Dan zijn er nog enkele opties om aan je abonnement toe te voegen. De mogelijkheden van deze provider zetten we voor je op een rij:

Extra zenderpakketten

Niet genoeg aan de reguliere 50+ televisiezenders? Breid je keuze dan uit met zenderpakketten naar keuze. Je betaalt hier wel losse meerprijzen voor, maar dan krijg je precies wat je wilt. De aangeboden zenderpakketten bij Oxxio Internet en TV zijn:

 • Kids Pakket
 • Plus Pakket
 • ESPN
 • Ziggo Sports Totaal
 • Duits pakket
 • Videoland
 • Film1
 • Hindi pakket
 • Erotiek pakket
 • Turks pakket
 • Gay TV

Opnemen pakket

Wil je de mogelijkheid hebben om zelf programma’s op televisie naar wens op te nemen en later terug te kijken? Dan heb je hier het Opnemen pakket van Oxxio Internet en TV voor nodig. Tegen een kleine meerprijs ontvang je daarmee een tv-ontvanger die het inplannen van opnames toestaat.

iTV app van KPN

Ben je onderweg en wil je nog steeds lekker televisie kijken? Geen enkel probleem. Klanten van Oxxio Internet en TV maken ook eenvoudig gebruik van de iTV app (en site). Hiermee kijk je binnen de gehele EU televisie op Android en iOS toestellen. Ook kan je hier programma’s vanaf het begin terugkijken met Begin Gemist en Live Pauzeren. Binnenshuis kan je op drie apparaten tegelijkertijd gebruik maken van de iTV app binnen het abonnement. Buitenshuis ligt dit maximum op twee apparaten.


Contractmogelijkheden

Op het moment dat jij een abonnement voor Internet (en Televisie / Vaste Telefonie) afsluit, dan ga je een contract aan voor de minimale termijn van een jaar. Na dit jaar heb je de mogelijkheid om je contract op te zeggen. Daarvoor geldt dan een opzegtermijn van een maand. Eerder opzeggen is ook wel mogelijk, maar dan betaal je alle resterende maanden van het huidige contract op voorhand af. De enige andere optie is de contractduur uitzitten.

Oxxio Zakelijk

Oxxio Internet en TV is volledig gefocust op de consumentenmarkt. Het is bij deze partij helaas niet mogelijk om een zakelijk abonnement af te sluiten. Gaat je voorkeur uit naar een zakelijk contract en wil je toch gebruik maken van hetzelfde netwerk? Sluit dan je abonnement rechtstreeks bij KPN af, waar dit wel mogelijk is.


Dekking en beschikbaarheid

Afhankelijk van de provider die je neemt en op welk netwerk zij opereren, veschilt de landelijke beschikbaarheid. Bij Oxxio Internet en TV werkt dit als volgt:

Waar is Oxxio Internet en TV beschikbaar?

Deze provider maakt gebruik van het KPN netwerk. Vrijwel ieder huis in Nederland is voorzien van een koper- of glasvezelaansluiting, waarop een Oxxio abonnement afgesloten kan worden. Of je nu in Groningen, Limburg, Zeeland of Noord-Holland woont. Houd er wel rekening mee dat Oxxio enkel levert aan woonhuizen en niet aan bedrijfspanden.

Hoe vaak heeft Oxxio storingen?

Op het moment dat het KPN netwerk landelijke problemen ondervindt, dan is de kans zeer aannemelijk dat je hier als Oxxio klant ook last van hebt. Dit kan soms een keer per maand zijn en een andere keer een jaar helemaal niet. Dat is dus lastig te zeggen. Hetzelfde geldt ook voor lokale problemen en werkzaamheden die altijd kunnen plaatsvinden. Daar word je vaak van op de hoogte gebracht op voorhand.

Wat doe je als je slechte verbinding hebt of lage snelheden?

Vooraf kan je zelf al flink wat handelingen uitoefenen om je eigen verbinding een reset te geven. Start de te ontvangen modem op voorhand een keer opnieuw op of geef deze een algehele reset. Zo geef je het netwerk even een kickstart, waarna de meeste verbindingen wel weer zijn hersteld. Ervaar je voornamelijk problemen met trage wifi? Kijk dan of de internetsnelheid bekabeld nog wel snel is. Als daar een groot verschil in zit, dan heb je waarschijnlijk storingsbronnen binnenshuis die het signaal verstoren. Mocht dit allemaal geen soelaas bieden, neem dan contact op met de klantenservice van Oxxio Internet en TV.


Oxxio Kosten

 • Alleen Internet
  • Eerste 3 maanden € 18,95 p.m. daarna € 33,95 p.m.
  • Als energieklant €2,50 p.m. korting
 • Internet + TV
  • Eerste 3 maanden € 25,95 p.m. daarna € 45,95  p.m.
  • Als energieklant €2,50 p.m. korting en extra pakket
 • Internet, TV en bellen
  • Eerste 3 maanden € 28,45 p.m. daarna € 48,45  p.m.
  • Als energieklant €2,50 p.m. korting en extra pakket

Combivoordeel

Wil je extra combivoordeel ontvangen? Combineer je Oxxio Internet en TV dan met een energie abonnement van Oxxio. Zo ontvang je geheel gratis één van de volgende extra diensten:

 • Gratis Opnemen Pakket
 • Gratis Plus Pakket
 • Elke maand €2,50 korting

Combivoordeel geldt hier niet in combinatie met KPN-abonnementen. Niet dat KPN energie levert, maar je ontvangt geen extra voordelen door Internet en TV van Oxxio te combineren met een Mobiel abonnement van KPN. Er zijn andere providers die je wel deze voordelen bieden.

Prijs- / kwaliteitverhouding tot andere aanbieders

Als je een abonnement bij Oxxio Internet en TV afsluit, dan kom je dus terecht op het KPN netwerk. Toch betaal je maandelijks een lager bedrag dan wanneer je dit rechtstreeks bij KPN afsluit. Het voornaamste verschil zit hem in het stukje service dat je ontvangt. Ervaar je problemen? Dan zal het bij Oxxio langer duren voordat er een monteur voor je klaarstaat dan bijvoorbeeld bij KPN. Ook bij storingen sluit je achteraan in de rij en krijgen KPN klanten voorrang op jou. Daarnaast is de kans aanwezig dat je wat oudere apparatuur in huis ontvangt dan de allernieuwste snufjes bij KPN. Het ligt er maar net aan waar jij als afnemer het meeste belang aan hebt: service of diensten.


Installatiegemak: hoe makkelijk is het installeren?

Het installeren van je modem en tv-ontvanger(s) is zeer gemakkelijk uit te voeren. Je ontvangt een instructie in de te ontvangen doos met installatiespullen, maar ook op de site van Oxxio vind je instructievideo’s die je stap voor stap aan de hand meenemen. Kom je er alsnog niet uit? Dan vind je op de site van KPN nog meer instructievideo’s van alle denkbare producten. Volg netjes de stappen op zoals vermeld en je hebt in een mum van tijd je apparatuur aan de praat.

Optie voor installateur

Kom je er na al die instructies toch zelf niet helemaal uit? Maak dan een afspraak met een installatiemonteur. Hiervoor dien je eerst een afspraak te maken door contact op te nemen met de klantenservice van Oxxio. Hier zijn geen kosten aan verbonden als je overkomt van Ziggo, Caiway of Delta. Heb je thuis een glasvezelaansluiting? Dan neemt Oxxio die kosten altijd voor zich. Hoeveel je betaalt voor een installatiemonteur als je van een andere provider overkomt is niet bekend.

Kosten voor service

Thuis problemen met iets waar je niet uitkomt en je abonnement loopt al een poosje? Dan ben je geheel vrij om een afspraak met een servicemonteur te maken. Daar zitten wel kosten tegenover. Wat die kosten precies zijn, is Oxxio wat vaag over. Wel staat er vermeld dat voorrijkosten €50,- zijn als er niemand thuis is. Verder wordt er gesproken over een monteursprijs ter waarde van €79,95 bij werkzaamheden aan een glasvezelverbinding. Maar dit gaat niet per se over een servicemonteur.

TV-ontvanger van Oxxio Internet en TV

Op het moment dat jij een abonnement bij Oxxio Internet en TV afsluit, ontvang je diensten over het KPN netwerk. Je ontvangt vervolgens ook (oudere) KPN apparatuur in huis. Net als bij de provider Budget Alles-in-1 ontvang je ook bij Oxxio Internet en TV een Arris 2952 tv-ontvanger in huis:

Arris 2952

Je ontvangt de Arris 2952 tv-ontvanger bij een Budget Allles-in-1 abonnement. Deze tv-ontvanger is niet de allernieuwste, want deze komt namelijk uit 2016. Deze sluit je eenvoudig met een ethernetkabel aan op de te ontvangen Experiabox. Een model dat nog steeds gangbaar is en bij uitkomen goed is ontvangen. Wil je meer mogelijkheden met betrekking tot interactief televisiekijken? Dan dien je je abonnement bij een andere provider af te nemen. Zoals bijvoorbeeld bij KPN zelf.

Extra tv aansluiten: hoe werkt dat?

Ook bij Oxxio is het mogelijk om op meerdere televisies tegelijkertijd te kijken. Daarvoor heb je dan meerdere tv-ontvangers nodig. De eerste tv-ontvanger zit gratis in het abonnement verwerkt en voor iedere extra ontvanger betaal je €4,- per maand. Vervolgens heb je twee mogelijkheden om die ontvanger(s) aan te sluiten op je te ontvangen Experiabox (modem).

Draadloze Verbindings Set

Heb je geen ruimte om een ethernetkabel van de tv-ontvanger naar het modem te trekken? Geen enkel probleem. Je hebt de mogelijkheid om twee losse adapters te kopen, genaamd een Draadloze Verbindings Set. Deze plaats je in het stopcontact bij het modem en de tv-ontvanger. Zo verloopt het signaal via het stroomnetwerk en niet via een directe kabel.

LAN-kabel

De meest effectieve maniere om probleemloos televisie te kijken is door een LAN-kabel te trekken van de tv-ontvanger naar het modem. Zo ervaar je geen extra storingsbronnen en heb je de meest effectieve internetverbinding. Televisiekijken doe je bij Oxxio (en dus KPN) namelijk via het internet en niet via een ouderwetse kabel.


Klantenservice

Heb je vragen over een factuur die je hebt ontvangen of een monteursafspraak die je niet na kunt komen? Rondom Internet en TV zijn allerlei vragen nodig waar je op voorhand niet altijd het antwoord weet. Hier vind je op een rij hoe de klantenservice van Oxxio Internet en TV in elkaar steekt:

FAQ

Bovenin het menu heb je een zoekbalk waarin staat ‘Stel je vraag’. Typ hier een gewenst onderwerp in, waarna er een scherm opent waarin je linkjes krijgt naar een desbetreffende pagina rondom dit onderwerp. Zo ben je snel voorzien van een gepast antwoord op je vraag. Vind je niets op het door jou ingevoerde onderwerp? Zoek dan contact met een medewerker van de klantenservice op de volgende manieren:

Chatten

De site van Oxxio is verder nog wel een speurtocht naar contactmogelijkheden. Er is geen aparte pagina waar de contactopties overzichtelijk op een rijtje staan. Ook hier dien je eerst de zoekfunctie van de FAQ hierboven te gebruiken. Typ daar ‘medewerker’ in, waarna er opties tevoorschijn komen om contact op te nemen. Zo kom je bijvoorbeeld direct in een chat met een medewerker terecht via hetzelfde scherm. Het is ook mogelijk om te chatten met de klantenservice via de app.

Terugbelafspraak

Het is ook mogelijk om een terugbelafspraak in te plannen. In een speciaal daarvoor ingerichte pagina geef je je telefoonnummer, vraag en gewenste moment door. Vervolgens word je op dat moment teruggebeld door een medewerker. Dit is mogelijk van 9.00 – 18.00 uur.

Zelf bellen

We hebben wel geprobeerd te zoeken naar een telefoonnummer waarop je Oxxio kunt bellen met een reguliere vraag. We vonden helaas echter alleen telefoonnumers van aparte afdelingen, maar geen algemeen telefoonnummer. Ook zijn we nog steeds op zoek naar de daadwerkelijke openingstijden van de klantenservice. Deze staan nergens echt netjes genoteerd.

Bestelling annuleren

Wil je je bestelling annuleren? Dan kan dat tot maximaal 14 dagen nadat je je contract hebt ontvangen. Doe je dit later? Dan zit je aan de contracttermijn van een jaar vast en is het enkel mogelijk om dit contract af te kopen. Om je bestelling te annuleren dien je te bellen naar een daar apart voor ingericht telefoonnummer: 088-8955988.

Oxxio verhuizen

Ga je verhuizen naar een ander huis en wil je je Oxxio abonnement meenemen? Vaak kan dat gewoon. Hiervoor dien je naar hetzelfde nummer als hierboven te bellen: 088-8955988. Hoe lang je van te voren je verhuizing moet doorgeven staat helaas nergens vermeld. Zorg er dus in ieder geval voor dat je dit ruim op tijd doet, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.


Hoe zet ik mijn abonnement bij Oxxio stop?

Ben je minimaal een jaar klant van Oxxio Internet en TV en wil je van je abonnement af? Dan is het mogelijk om je abonnement op te zeggen. Dit doe je door wederom naar hetzelfde telefoonnummer als hierboven te bellen: 088-8955988. Houd er altijd rekening mee dat je te maken hebt met een opzegtermijn van een maand. Het is ook mogelijk om je alvast aan te melden bij een andere internetprovider. Op het moment dat jij je daar aanmeldt, kan je ongetwijfeld gebruik maken van een zogenaamde Overstapservice. Daarbij geeft de nieuwe provider de opzegging namens jou door aan Oxxio.


Is Oxxio een betrouwbare aanbieder?

Qua diensten en producten maakt Oxxio gebruik van het KPN netwerk en haar producten. Als leverancier van Internet en TV is Oxxio nog een zeer jonge speler op de markt. Deze diensten leveren zij namelijk nog maar sinds 2019. Daarvoor is Oxxio natuurlijk al bekend geworden als energieleverancier, waar ze over het algemeen goede prestaties leveren. Enkel op het gebied van informatievoorziening rond Internet en TV abonnementen en diensten kan de site nog winst boeken. Verder is Oxxio Internet en TV een tot dusverre betrouwbare aanbieder van deze diensten.


Beste alternatieven voor Oxxio Internet en TV

Oxxio Internet en TV is lang niet de enige provider in Nederland. In de praktijk zijn er enkele tientallen, allen onderverdeeld over netwerken van grotere providers. Enkele providers, klein en groot, vind je hieronder als alternatief op Oxxio:

KPN

KPN is qua abonnees misschien niet de grootste provider, maar qua naam wellicht de meest bekende. Deze provider gaat al sinds mensenheugenis mee in Nederland. Voorheen onder de naam PTT. KPN is een echte premium aanbieder met sterke diensten. De prijzen zijn er vaak ook naar.

Budget Thuis

Budget Thuis: de naam zegt het al. Ook dit is een provider voor Internet en Televisie, maar tegen een veel lagere prijs dan bijvoorbeeld Ziggo en KPN. Budget Thuis maakt gebruik van het netwerk van KPN, maar teert daarmee op andere frequenties met lagere snelheden.

Ziggo

Ziggo is qua aantal abonnees de grootste provider in Nederland. Deze provider focust zich op de hoogste snelheden, grote families en ontzettend veel verschillende opties. Je vindt hier ook enkel zeer dure abonnementen, afhankelijk van wat je allemaal wilt hebben.


Conclusie

Wil je gebruik maken van de meeste opties die je ook ervaart als KPN klant, maar minder betalen? Dan is Oxxio the way to go. Eigenlijk ervaar je hier qua internet en televisie vrijwel alles hetzelfde als bij de premiumprovider KPN. Het voornaamste verschil zit hem in de prijs en de uiteindelijk te ontvangen service. Je wordt minder snel geholpen dan bij KPN en ook kan het langer duren voordat je een monteur op bezoek krijgt in het geval van een storing. Zolang alles goed gaat heb je in ieder geval een gedegen provider met KPN.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • KPN kwaliteit tegen een lagere prijs
 • Eenvoudig aangesloten
 • Abonnementen tot 500 mb/s
Minpunten:
 • Exacte openingstijden klantenservice onbekend
 • Telefoonnummer algemene klantenservice niet te vinden
 • Informatievoorziening kan handiger worden ingedeeld op de site
Ga naar Oxxio.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen Oxxio Internet & TV

Ervaring geschreven door Suus
11 maart 2021
Goede gok

Ik ben onlangs overgestapt op Oxxia TV en Internet. Ik had vergeleken op internet en daar kwam deze provider als goedkoopste uit. Eigenlijk vind ik dat ook niet zo gek, want ik had al hetzelfde met de aanbieder van energie. Dat doet Oxxio namelijk ook in ons huishouden. Ik kan dan ook zeggen dat ik een zeer tevreden klant ben. Alles werkt naar behoren en de klantenservice is gemakkelijk te bereiken en zit vol met goede kennis. Meer kan je dus ook niet verwachten voor die prijs, vind ik. Misschien ga ik zelfs komend jaar wel niet overstappen en blijf ik gewoon.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Oxxio Internet & TV

Website www.oxxio.nl
Sterren
Ervaringen
80% aanbevolen, 1 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Oxxio.nl
© ReviewGo.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement