Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

T-Mobile Internet & TV review & ervaringen

T-Mobile Internet & TV
Ga naar T-mobile.nl/thuis

Onze expert over T-Mobile Internet & TV:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

T-Mobiel is het derde grootste netwerk van Nederland. Hierin dulden zijn alleen Ziggo en KPN voor zich qua abonnees. Toch is T-Mobile een zeer grote speler in Nederland. Om daar te komen, moet je als bedrijf simpelweg presteren. Op het gebied van internetsnelheid scoort deze provider al jaren achtereen ontzettend goed. Toch is er meer dan alleen internetsnelheid dat je nodig hebt. Hoe zit het totaalplaatje van deze provider in elkaar? In deze review nemen wij de vaste diensten van T-Mobile onder de loep. Dat wil zeggen hun Internet en TV gedeelte. Deze review gaat niet over de mobiele abonnementen van deze provider.

Waarom kies je voor T-Mobile Internet & TV?
 • Goedkoopste premium provider
 • Veel verschillende abonnementen verkrijgbaar
 • Zeven dagen per week klantenservice
 • Veel verschillende modems
 • Eenvoudig te installeren
 • Apart '4G Thuis' abonnement mogelijk
Ga naar T-mobile.nl/thuis

T-Mobile Internet en TV in het kort

blank

T-Mobile is een leverancier van internet, televisie en mobiele telefonie in Nederland. In deze review gaan we enkel in op hun vaste diensten die ze leveren: Internet en TV. Deze provider bestaat in Nederland sinds 1999 en behoort bij ‘De Grote Drie’. Samen met Ziggo en KPN is T-Mobile een groot aandeelhouder van de Nederlandse markt. Sinds 2019 is provider Tele2 ook voor driekwart in handen van T-Mobile. T-Mobile is een van origine Duitse leverancier en is opgericht in Bonn. Het hoofdkantoor in Nederland bevindt zich in Den Haag.


Welke producten biedt T-Mobile aan?

Bij iedere provider in Nederland zijn er verschillende abonnementen verkrijgbaar. Geheel afhankelijk van wat je precies wilt ontvangen. Sommigen hebben voldoende aan enkel internet, waar anderen het totaalpakket willen inclusief televisie en een vaste telefoonlijn. Hieronder de opties bij T-Mobile op een rij.

blank

Internet, TV en vast bellen

Dit is het meest uitgebreide abonnement bij T-Mobile. Voer je adres in en kijk wat er op je adres mogelijk is. Hiermee ontvang je Internet, interactieve televisie en een vaste telefoonlijn. Sinds de opkomst van mobiele telefonie is een vaste telefoonlijn flink in trek afgenomen, maar wordt nog steeds aangeboden.

Internet en TV

Toch geen behoefte aan die vaste telefoonlijn? Dan heb je waarschijnlijk voldoende aan een abonnement met Internet en TV. Scheelt in prijs over het algemeen niet zoveel als het abonnement inclusief een vaste telefoonlijn, maar is toch net iets goedkoper.

Internet

Niet zo’n televisiekijker? Dan is enkel Internet vaak genoeg om aan je basisbehoeften te voldoen. Door geen interactieve televisie in je abonnement op te nemen bespaar je ook nog eens flink in kosten. Zoals aangegeven kies je hier ook uit de gewenste internetsnelheid en neem je een abonnement. Kijk altijd naar de aansluiting op je adres en de maximaal haalbare snelheid. Het heeft geen zin om een te duur abonnement te nemen, als je aansluiting dit niet toelaat.

Vast bellen

Geen behoefte aan Internet (en televisie)? Dan is het ook enkel mogelijk om een vaste telefoonlijn aan te laten sluiten. Met al die mobiele telefoons en bijbehorende abonnementen is deze markt flink minder geworden, maar nog steeds actief. Zowel om te bellen, maar ook voor alarmsystemen. Houd er wel rekening mee dat dit, in vergelijking, prijzige abonnementen zijn. Ook betaal je vaak extra per minuut.

4G Thuis

Met 4G Thuis haal je een aparte 4G modem in huis, waarin een aparte simkaart zit verwerkt. Deze is verbonden met het 4G-netwerk van het bedrijf. Deze kan je thuis gebruiken om internet mee binnen te halen, maar werkt ook ideaal in een caravan of op de boot. Zo heb je altijd internet bij je. Dit werkt niet volgens de standaardaansluiting waarover een regulier abonnement loopt.


Snelheid en kwaliteit van Ziggo internet

Bij T-Mobile heb je de mogelijkheid om uit drie verschillende internetsnelheden te kiezen. Het basisabonnement is voorzien van 50 mbit/s. Een stap hoger is het ‘snelle’ abonnement met een downloadsnelheid van 100 mbit/s. Voor de echte snelheidsduivels is er een ‘premium’ abonnement verkrijgbaar. Hiermee ontvang je internetsnelheden op je adres tot wel 1000 mbit/s. Afhankelijk van wie je bent en wat je wensen zijn, kies je een gepast abonnement.

Kwaliteit van het internet

Houd er vooraf wel rekening mee dat je afhankelijk bent van de aansluiting op je adres. Net als bij KPN werkt T-Mobile ook op een soortgelijke koperkabel of via glasvezel. Heb je glasvezel op je adres? Dan hoef je je geen zorgen te maken over je internetsnelheid. Is dit een koperkabel? Dan zie je direct welke snelheid maximaal haalbaar is op jouw adres door je postcode op de site in te voeren. Kan je wel een ‘premium’ abonnement afsluiten tot maximaal 1000 mbit/s, maar voor hetzelfde geld ligt de maximumsnelheid op je adres op 30 mbit/s. Dat is zonde van je geld.


Extra diensten en producten

Naast de standaard Internet, Televisie en Vast Bellen abonnementen, zijn er zat manieren om je abonnement verder uit te breiden. Allerlei extra’s om het gemak thuis nog groter te maken.

Extra zenderpakketten

Standaard ontvang je meer dan 60 televisiezenders in het basispakket. Toch kan het zijn dat je daar niet voldoende aan hebt. Zo zijn er voldoende extra zenderpakketten verkrijgbaar – tegen een meerprijs – om je televisieervaring te vergroten. De pakketten bij T-Mobile zijn:

 • ESPN
 • Film1
 • Ziggo Sport Totaal
 • Kids & Music
 • Entertainment
 • Infotainment
 • Internationaal

Internetbeveiliging

Wil je jezelf veilig door het internetlandschap bewegen? Dan biedt T-Mobile je de mogelijkheid om een extra optie qua internetbeveiliging af te sluiten. Dit heet ‘F-Secure’. Hiermee schaf je licenties aan die je op maximaal vijf apparaten tegelijk kunt installeren. Hiermee bankier je veilig en installeer je een betrouwbaar antivirus systeem. De eerste drie maanden is deze dienst volledig gratis. Vervolgens betaal je €39,95 per jaar of direct €74,95 voor twee jaar.

blank

TV Anywhere

Heb je interactieve televisie in je abonnement verwerkt? Dan heb je ook toegang tot de TV Anywhere app. Hiermee kan je thuis en in 35 andere Europese landen televisiekijken. Download de app op je telefoon of tablet. Ook is het mogelijk om naar programma’s te kijken in je browser op je PC of laptop.

Modems

Als je een Internet (en TV) abonnement bij T-Mobile besteld, ontvang je een modem in huis. Er zijn verschillende modems die hier rouleren. Het is geheel willekeurig welke modem jij uiteindelijk krijgt opgestuurd. Bij T-Mobile zijn dit de volgende modems:

 • Zyxel modem
 • Huawei modem
 • Draytek 2130 modem
 • Draytek 2132 modem

On Demand

Televisie kijken zonder reclame? Kijk dan On Demand. Zowel via de te ontvangen tv-ontvanger als in de TV Anywhere omgeving is het mogelijk om On Demand televisie te kijken. Op de tv-ontvanger vind je een zogenaamde ‘Videoshop’. Hier huur je films en series naar wens. Deze zijn dan voor tijdelijk te bekijken.

blank

Wifiboosters en versterkers

Overal in huis even snelle wifi ontvangen? Neem dan eens een kijkje op de ‘Wifi Plus’ pagina van T-Mobile. Tegen een meerprijs van €2,50 per stuk per maand ontvang je een Wifi Plus in huis. Dit is een versterker, waarmee je het bereik van je wifi-netwerk binnenshuis vergroot. Je kunt maximaal drie extra versterkers aan je abonnement toevoegen.


Contractmogelijkheden

Ongeacht wat voor abonnement je afsluit bij T-Mobile, je gaat een contract aan voor een minimale termijn van een jaar. Na deze termijn is het abonnement maandelijks opzegbaar. Wil je je abonnement binnen de eerste twaalf maanden na afsluiten opzeggen? Dan dien je de resterende maanden binnen het contract op voorhand af te betalen.

Zakelijk

Het overgrote deel van het klantenbestand van T-Mobile is consument. Toch zijn er ook voldoende opties om een zakelijk abonnement af te sluiten. Ideaal om extra voordelen te behalen met betrekking tot belastingvoordelen. De T-Mobile Zakelijk afdeling is een afzonderlijk onderdeel van de site. De mogelijkheden zijn qua aanbod vergelijkbaar aan de consumentenmarkt, maar bieden hier en daar aanpassingen. Neem vooral zelf een kijkje op de ‘Zakelijk’ pagina als je voorkeur daar naar uitgaat.


Dekking en beschikbaarheid

Per provider verschilt de dekking in Nederland. Dat geldt voor zowel Internet en Televisie, maar ook voor mobiel. Zo zit dit in elkaar bij T-Mobile:

Waar is T-Mobile beschikbaar?

In principe is T-Mobile door heel Nederland verkrijgbaar. Zolang er een gepaste koperaansluiting of glasvezelkabel op je adres ligt, is het mogelijk om een abonnement af te sluiten bij deze provider. Weet je dit niet zeker? Voer je postcode + huisnummer dan in op de site van T-Mobile. Zo zie je direct of er een abonnement mogelijk is, wat voor kabel er op je adres ligt en welke maximale snelheid dat met zich meebrengt.

blank

Hoe vaak heeft T-Mobile storingen?

Het maakt niet uit bij welke provider je bent aangesloten, er zijn dagelijks wel storingen. Overal kan een centrale eruit klappen of iets anders gebeuren. Daarom zijn er altijd wel monteurs onderweg. Eens in de zoveel tijd komt daar eens een landelijke storing bij kijken. Dan zit je in ieder geval in hetzelfde schuitje als alle andere klanten van de provider. Sommigen ervaren maanden of zelfs jaren geen problemen. Dit is geheel persoonsafhankelijk.

Wat doe je als je slechte verbinding hebt of lage snelheden?

Regelmatig last van traag internet? Dat is absoluut niet prettig. Kijk eerst of je dit probleem enkel draadloos ervaart of ook via de kabel. Zit hier een groot verschil in? Dan kan het zijn dat je wifi stoort. Reset je modem en installeer je netwerk opnieuw. Vaak verhelpt dit netwerkproblemen binnenshuis. Niet het geval? Neem dan contact op met de klantenservice van T-Mobile. Kijken ze op afstand met je mee of er mankementen in het netwerk zitten.


Prijs- / kwaliteitverhouding tot andere aanbieders

Net als Ziggo en KPN is T-Mobile in Nederland ook een premium aanbieder. Dat wil zeggen dat ze niet per se de goedkoopste aanbieder zijn, maar daarentegen ook kwalitatief sterke diensten leveren. Als we T-Mobile naast deze twee andere giganten zetten, zijn ze wel de goedkoopste van de drie. Basisabonnementen varieren, na de eerste maanden welkomstkorting, varieren van €47,50 – €57,50 per maand. Dit is op het moment van schrijven. Jaarlijks vindt er vaak een prijsverhoging plaats op deze diensten.

Er zijn natuurlijk nog goedkopere aanbieders in Nederland op het gebied van Internet en TV. Daarmee ga je wel naar de zogenaamde ‘budgetproviders’. Dit zijn providers die tegen een lagere prijs hun diensten aanbieden op het netwerk van grotere aanbieders. Qua service sta je bij deze providers dan ook lager in de rangorde dan bij een grote naam.


Installatiegemak: hoe makkelijk is het installeren?

Veel mensen zien er bij een verhuizing of overstap tegenop dat het installeren een lastige klus is. In de praktijk valt dit vaak alleszinds mee. Bij iedere modem en tv-ontvanger die je besteld, ontvang je uitgebreide instructieboekjes. Kom je er niet uit? Dan vind je op de site van T-Mobile allerlei handige instructievideo’s en stap-voor-stap instructies om je alsnog op weg te helpen. Zo kijk je met een trots gevoel terug op je eigen prestaties, nadat je klaar bent.

Optie voor installateur

Kom je er toch niet uit? Kan gebeuren natuurlijk. Soms dient er ook nog een aanpassing aan het aansluitpunt te worden gedaan door een installateur. Kan je nog zo je best doen, eerder gaan je diensten niet werken. Een installatiemonteur is een eerste keer gratis. T-Mobile wil natuurlijk zoveel mogelijk klanten over de streep trekken om bij hun te komen. Net als bij KPN en Ziggo overigens, aangezien je daar ook geen extra kosten maakt voor een installatiemonteur.

Kosten voor service

Tussendoor een monteur nodig om je uit de brand te helpen? Dan is de kans groter dat je de portemonnee mag trekken. Tenzij het echt om een storing gaat die verholpen dient te worden. Een servicemonteur kost bij T-Mobile op het moment van schrijven kost €70,- per uur. Installaties en reparaties worden bij T-Mobile verholpen door hun installatiepartner: Guidion.


Wat voor apparaten gebruikt T-Mobile voor televisie?

Bij T-Mobile zijn twee verschillende tv-ontvangers die je in huis kunt krijgen na je bestelling. Ook is het mogelijk om later in je abonnement meerdere tv-ontvangers toe te voegen. Dit tot maximaal vier stuks per abonnement.

blank

Tv-ontvanger met harddiskrecorder

Allereerst is er een tv-ontvanger met harddiskrecorder. Deze tv-ontvanger is uitgerust met een apart opslagsysteem, zodat je programma’s kunt opnemen en terugkijken via de gids. Dit is bij T-Mobile de meest uitgebreide tv-ontvanger die ze aanbieden. Zo raad je ongetwijfeld al wat de andere tv-ontvanger is:

Tv-ontvanger zonder harddiskrecorder

Dit is de standaarduitvoering van een tv-ontvanger bij T-Mobile. Deze tv-ontvanger is niet voorzien van een harddiskrecorder. Hiermee is het niet mogelijk om programma’s terug te kijken en op te nemen. Hiermee kijk je enkel naar televisie zoals de live-programmering op dat moment is.

Extra tv aansluiten: hoe werkt dat?

Zoals aangegeven is het bij T-Mobile mogelijk om tot maximaal vier tv-ontvangers aan te sluiten per abonnement. Ook hier speelt de maximaal haalbare internetsnelheid op je adres mee. Tv-ontvangers dienen bij T-Mobile allen bedraad aangesloten te worden op het modem. Dat wil zeggen dat er een ethernetkabel van de tv-ontvanger naar een LAN-poort op het modem getrokken moet worden. Te wenign LAN-poorten over? Dan dien je een extra switch aan te schaffen om de hoeveelheid internetpoorten te vergroten. Deze switch is volledig voor eigen rekening.


Klantenservice

Internet (en TV) is een zeer fragiele dienst. Tegenwoordig is internet ook een eerste levensbehoefte, omdat steeds meer apparaten zijn aangesloten op dit netwerk. Grote kans dat er wel eens iets mis is of je komt er niet helemaal uit. We onderzochten alvast voor je op welke manieren je contact kunt krijgen met de klantenservice van T-Mobile.

FAQ

Allereerst is er een zeer uitgebreide FAQ te vinden op de ‘Klantenservice’ pagina van T-Mobile. Hier vind je de meest algemene vragen die je uit de brand kunnen helpen. Voordat je contact zoekt met een medewerker, adviseren we je altijd om de FAQ eerst door te nemen. Dit bespaart je vaak lang wachten in de wachtrij en ook ligt het antwoord regelmatig snel voor het oprapen.

Chatten

Via de site van T-Mobile is het mogelijk om een chat te starten emt een emdewerker. Er is sowieso een chatbot aanwezig die je 24/7 probeert in de juiste richting te helpen. Buiten openingstijden zal deze chatbot je naar het best mogelijke antwoord leiden. Kom je er niet uit? Dan word je alsnog in contact gebracht met een medewerker.

Bellen

Een bedrijf dat telefonische diensten aanbeidt, moet ook telefonisch bereikbaar zijn. Dat is bij T-Mobile gelukkig ook  het geval. Van maandag tot en met zaterdag is de telefonische klantenservice geopend van 7.00 – 22.00 uur. Op zon- en feestdagen is dit van 9.00 – 18.00. Zo zit er iedere dag gelukkig wel iemand voor je klaar om je te helpen.

blank

Forum

Heb je een zeer technische vraag waar zelfs iemand van de klantenservice je geen antwoord op kan geven? Kan gebeuren. Zij leren over het algemeen de basis en hoofdvragen te beantwoorden. Voor de echt technische vragen ga je naar het Forum van T-Mobile. Hier vind je allerlei onderwerpen en topics waar je zo uitgebreid mogelijk je vraag kunt stellen. Hier zitten veel technische mensen op die jou helpen om je probleem op te lossen. Vaak zijn dit mensen die niet eens werken bij T-Mobile, maar jouw technische probleem oplossen echt als een soort hobby zien. Maak daar gebruik van.

My T-Mobile

Veel antwoorden zoals je die op de website vindt, vind je ook terug in de My T-Mobile app. Download deze op je mobiele telefoon, zodat je daar 24/7 bij kunt. Ook via de browser is het mogelijk om deze persoonlijke omgeving te bezoeken.

Bestelling annuleren

Heb je een abonnement besteld bij T-Mobile, maar zijn de diensten niet helemaal naar wens? Of heb je elders een nog scherpere aanbieding ontvangen waar je graag op in wilt gaan? Dan is het mogelijk om je abonenement bij deze provider op te zeggen. Hier is verder geen apart kanaal voor. Neem contact op met de klantenservice op bovengenoemde manieren en zijn zorgen ervoor dat je via de chat of telefoon in contact komt met iemand van de afdeling ‘Opzeggingen’.

T-Mobile verhuizen

Ga je verhuizen? Allereerst natuurlijk gefeliciteerd! Ben je daarnaast klant van T-Mobile en wil je je abonnement meenemen naar je volgende adres? Bij deze provider doe je dit eenvoudig in zes stappen. Dit doe je allemaal eenvoudig zelf in je eigen My T-Mobile omgeving. Hier ga je naar je abonnement, waarna je eenvoudig je verhuizing doorgeeft door de weergegeven instructies op te volgen. Kom je er niet uit? Neem dan wederom contact op met de klantenservice op bovengenoemde manieren.


Hoe zet ik mijn abonnement bij T-Mobile stop?

blank

Zoals eerder aangegeven in deze review sluit je een abonnement bij T-Mobile af voor een minimale termijn van een jaar. Na deze termijn ben je vrij om te gaan en te staan waar je wilt. Wel heb je een maand opzegetermijn. Er zijn daarom twee manieren om je abonnement bij deze provider stop te zetten. De allereerste manier is om dit zelf door te geven aan de klantenservice of via de opzegpagina op de site. De tweede optie is door zelf een abonnement af te sluiten bij een andere provider. Daar maak je dan gebruik van hun overstapservice. Daarmee machtig je je nieuwe provider om namens jou je opzegging door te geven aan T-Mobile. Zo ben je er helemaal makkelijk vanaf.


Is T-Mobile een betrouwbare aanbieder?

T-Mobile is de derde provider in Nederland, na KPN en Ziggo. Om daar te komen, moet je simpelweg presteren. T-Mobile is op het gebied van internetsnelheden een pionier. Of je nu op zoek bent naar een volledig abonnement voor internet, televisie en vaste telefonie of slechts een enkele losse dienst: T-Mobile levert meer dan voldoende. Behalve als je op zoek bent naar een los televisie product: bij T-Mobile heb je daar internet voor nodig. Qua prijs is T-Mobiel goedkoper dan KPN en Ziggo. Ook op het gebied van service scoort deze provider absoluut niet slecht. Al met al is T-Mobile dus meer dan betrouwbaar.


Beste alternatieven voor T-Mobile

Mis je toch nog iets onder de abonnementen bij T-Mobile? Of zit je hier momenteel en ben je op zoek naar iets nieuws? Neem dan eens een kijkje bij een van de volgende provivders:

KPN

KPN is qua abonnees misschien niet de grootste provider, maar qua naam wellicht de meest bekende. Deze provider gaat al sinds mensenheugenis mee in Nederland. Voorheen onder de naam PTT. Net als T-Mobile is KPN een echte premium aanbieder met sterke diensten. De prijzen zijn er vaak ook naar.

Budget Thuis

Budget Thuis: de naam zegt het al. Ook dit is een provider voor Internet en Televisie, maar tegen een veel lagere prijs dan bijvoorbeeld T-Mobile, Ziggo en KPN. Budget Thuis maakt gebruik van het netwerk van KPN, maar teert daarmee op andere frequenties met lagere snelheden.

Ziggo

Ziggo is qua aantal abonnees de grootste provider in Nederland. Deze provider focust zich op de hoogste snelheden, grote families en ontzettend veel verschillende opties. Je vindt hier ook enkel zeer dure abonnementen, afhankelijk van wat je allemaal wilt hebben.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Goedkoopste premium provider
 • Veel verschillende abonnementen verkrijgbaar
 • Zeven dagen per week klantenservice
 • Veel verschillende modems
 • Eenvoudig te installeren
 • Apart '4G Thuis' abonnement mogelijk
Minpunten:
 • Extra betalen voor wifi-versterkers in abonnement
 • Servicemonteur kost altijd geld
 • Internet noodzakelijk voor interactieve televisie
Ga naar T-mobile.nl/thuis
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen T-Mobile Internet & TV

Ervaring geschreven door Paulina
26 mei 2021
Goede klantenservice!

Ik wil T-Mobile graag een compliment geven over de klantenservice. Tegenwoordig zeggen veel webshops en internetbedrijven wel dat je er via chatten contact kan opnemen, maar zo goed werkt het dan allemaal helemaal niet. Daarom had ik er ook niet zoveel vertrouwen in bij T-Mobile. Maar wat blijkt, er zit daadwerkelijk iemand van de klantenservice klaar om je direct een antwoord te geven. En die mensen zijn nog deskundig en klantvriendelijk ook. Ik had wat vragen over mijn rekening en ik had gelijk de juiste antwoorden. Dat maakte het voor mij dus direct een flink stuk inzichtelijker. Dat is ook wel een compliment waard natuurlijk. Daar kunnen wat mij betreft wel heel veel bedrijven een voorbeeld aan nemen voor zichzelf.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling T-Mobile Internet & TV

Website www.t-mobile.nl/thuis
Sterren
Ervaringen
80% aanbevolen, 1 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar T-mobile.nl/thuis
© ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies