Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

Budget Alles-in-1 review & ervaringen

Budget Alles-in-1
Ga naar Budgetthuis.nl

Onze expert over Budget Alles-in-1:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

In Nederland heb je ontzettend veel verschillende providers in allerlei prijssegmenten. Je hebt premium providers als KPN en Ziggo, maar ook budgetproviders zoals… Budget Alles-in-1. De naam zegt het eigenlijk al. Naast mobiele abonnementen sluit je hier ook energiecontracten af. Allerlei essentiële thuisdiensten onder een dak. We zochten voor je uit waarom Budget Alles-in-1 een budgetprovider is en of ze dat ook daadwerkelijk zijn. Wat krijg je precies bij deze provider en hoe steekt dit netwerk in elkaar? Onze bevindingen lees je uitgebreid terug in deze review.

Waarom kies je voor Budget Alles-in-1?
 • Internet en TV tegen een aantrekkelijk lage prijs
 • Maakt gebruik van het KPN netwerk
 • Combineer met energiecontract voor extra korting
 • Klantenservice 6 dagen per week bereikbaar
Ga naar Budgetthuis.nl

Budget Alles-in-1 in het kort

blank

De naam Budget Alles-in-1 geeft eigenlijk al aan waar ze voor staan: alle thuisdiensten tegen een aantrekkelijk lage prijs. Met thuisdiensten bedoelen we dan internet, televisie en vaste telefonie. Daarnaast is Budget Alles-in-1 ook een partij die energie levert, maar in deze review focussen we ons echt op het Internet en Televisie gedeelte. Deze budget provider maakt gebruik van het netwerk van KPN, maar werkt daarop op andere frequenties dan KPN zelf. Dit gaat uiteindelijk ook weer ten koste van de kwaliteit en de prijs, maar daarover later meer. Budget Alles-in-1 is onderdeel van het overkoepelende Nuts Groep. Deze overkoepelende organisatie is in 2008 opgericht.


Snelheid en kwaliteit van Budget Alles-in-1 internet

Budget Alles-in-1 biedt een maximale internetsnelheid van 100 mb/s op een adres. Dit is ruim voldoende voor een een- of tweepersoonshuishouden. Zodra je meerdere mensen in een huishouden hebt die veelal tegelijk het netwerk bezetten met flinke databehoeften met talloze apparaten, dan kan het in sommige gevallen interessant zijn om naar andere aanbieders te kijken. Uiteraard valt er nog voldoende plezier te halen uit een verbinding van 100 mb/s.

KPN Netwerk

Qua kwaliteit maak je dus gebruik van het KPN netwerk. Mochten er zich problemen in je regio voordoen, dan krijgt een daadwerkelijke KPN-gebruiker voorrang op het netwerk boven jou. Zolang er niets aan de hand is, ondervindt je er waarschijnlijk weinig tot geen hinder aan. Wel betaal je maandelijks steevast een stuk lager maandbedrag.


Welke producten biedt Budget Alles-in-1 aan?

Budget Alles-in-1 biedt allerlei losse pakketten aan die zijn voorzien van eigen inhoud. Hieronder zetten we alle producten van deze provider voor je op een rij:

Alles-in-1 pakket

Liever alles wat je hartje begeert in een keer in huis halen? Sluit dan het Alles-in-1 pakket af. Hiermee haal je internet, (interactieve) televisie en een vaste telefoonlijn in huis. Doordat je alle diensten tegelijkertijd in huis neemt, ontvang je ook bijkomende voordelen. Wel betaal je eenmalig aansluitkosten om het geheel thuis aangesloten te krijgen. Ongeacht of je wel of geen gebruik maakt van een monteur.

blank

Internet en TV

Een vaste telefoonlijn is lang in ieder huishouden geen moetje meer. Enkel aan Internet (en Televisie) hebben de meeste mensen tegenwoordig wel voldoende. Heel veel verschil gaat dit in de prijs per maand echter niet uitmaken. Je betaalt namelijk maar €1,- per maand voor de vaste telefoonlijn. Eventueel betaal je meer voor de vaste telefoonlijn per minuut dat je deze gebruikt. Je hoeft slechts een schuifje uit te zetten om de vaste telefoonlijn helemaal uit te zetten.

Televisie

Het is niet mogelijk om alleen een abonnement voor televisie af te sluiten bij Budget Alles-in-1. Televisie verloopt namelijk via het internet van het KPN netwerk, waarvoor je dus ook internet nodig hebt. Televisie kijken? Dan dien je minimaal Internet en TV af te sluiten bij deze provider.

Internet

Enkel en alleen internet nodig bij Budget Alles-in-1? Dat is dan weer geen enkel probleem. Daarvoor beschikt de provider over drie verschillende opties. Dit zijn pakketten met 20 mb/s, 50 mb/s of 100 mb/s. De prijzen voor deze snelheden liggen niet ver uit elkaar. Het hangt er wel per adres vanaf welke snelheid je kunt behalen, wat dus weer afhankelijk is van de KPN-aansluiting.


Extra diensten en producten

Naast Internet (en Televisie) biedt deze budgetprovider nog meer diensten en producten aan. Dit zijn allemaal extra’s die je voor een meerprijs kunt krijgen. We zetten ze voor je op een rijtje:

Zenderpakketten televisie

Vind je niet dat er voldoende zenderpakketten in het basispakket zitten? Geen enkel probleem. Tegen een meerprijs sluit je eenvoudig meerdere zenderpakketten af. De opties die je bij deze provider hebt zijn:

 • TV Plus
 • ESPN
 • Ziggo Sport Totaal
 • Erotiek Pakket
 • Gay TV Pakket
 • Kids Pakket
 • Film1
 • Videoland
 • Turks pakket
 • Duits pakket
 • Hindi pakket

Alles over de Experiabox V10A

blank

Sluit je een abonnement af bij Budget Alles-in-1? Dan ben je in ieder geval zeker van één ding: je ontvangt een Experiabox V10A modem in huis. Dit is – op het moment van schrijven – de nieuwste modem van KPN. Dat is in ieder geval een mooi gegeven, ondanks het feit dat je een veel lagere prijs betaalt per maand. Deze Experiabox V10 is voorzien van drie LAN-poorten, waardoor je drie apparaten bekabeld kunt aansluiten. Meer aansluitingen nodig? Dan dien je eerst een externe switch aan te schaffen. Je sluit hier net zo eenvoudig de vaste telefoonlijn op aan, waardoor je met één apparaat in huis direct van alle gemakken voorzien bent. Het is ook mogelijk om hier wifi-versterkers op aan te sluiten om het signaal uit te breiden.


Contractmogelijkheden

Op het moment dat jij een contract afsluit bij Budget Alles-in-1, dan heb je maar één optie. Je sluit een contract af voor een duur van onbepaalde tijd. Wel heb je bij het contact dat je afsluit altijd een opzegtermijn van een maand. Elke maand word je abonnement stilzwijgend verlengd, tot je hierin zelf actie onderneemt. Zo kom je zelf in ieder geval nooit zomaar zonder diensten te zitten, tenzij je je rekeningen niet betaalt.

Zakelijk?

Veel providers bieden de optie om een zakelijk abonnement af te sluiten. Bij Budget Alles-in-1 is dit helaas niet mogelijk. Zij zijn enkel beschikbaar voor de consumentenmarkt.


Dekking en beschikbaarheid

Afhankelijk van de provider die je neemt, is er een verschillende dekking en beschikbaarheid in het land. Hieronder nemen we Budget Alles-in-1 onder de loep:

blank

Waar is Budget Alles-in-1 beschikbaar?

Budget Alles-in-1 is beschikbaar in heel Nederland. Aangezien deze provider gebruik maakt van het KPN netwerk, heb je enkel een KPN-aansluiting in je huis nodig. Vrijwel ieder huishouden in Nederland beschikt wel over een dergelijke aansluiting, waardoor je enkel nog een abonnement hoeft af te sluiten die bij je wensen past.

Hoe vaak heeft Budget Alles-in-1 storingen?

Vrijwel iedere Internet en TV provider heeft op dagelijkse basis wel eens een storing. Dit zijn vaak lokale storingen, waardoor de kans klein is dat jij hier mee te maken hebt. Maar je zal het net zien natuurlijk. Veel meldingen over landelijke storingen zien we niet. Wel is het zo dat als KPN problemen ervaart, jij met Budget Alles-in-1 ook last hebt van storing.

Wat doe je als je slechte verbinding hebt of lage snelheden?

Ondanks dat je je aansluit bij een budgetprovider, moet je natuurlijk nog wel ontvangen wat je wordt beloofd. Kijk altijd eens hoe de snelheid van je internet is via een bekabelde verbinding en hoe deze draadloos is. Bekabeld is altijd sneller, maar soms is het verschil te groot. Kijk vervolgens of je storingsbronnen in huis vindt die het wifi-signaal kunnen verstoren. Vind je die niet? Reset dan de te ontvangen Experiabox, waarmee je het internet een kickstart geeft. Als er nog steeds niets verandert, neem dan contact op met de klantenservice. Je kunt ook altijd wifi-versterkers aanschaffen om de snelheid zelf uit te breiden.


Prijs- / kwaliteitverhouding tot andere aanbieders

Budget Alles-in-1 is qua prijs een stuk goedkoper dan een premium aanbieder als Ziggo, KPN of T-Mobile. Je kunt gelijkwaardige diensten in huis halen tegen aantrekkelijkere prijzen, maar in tijden van problemen op het netwerk zal je als laatste wordt geholpen. Het ligt er daarom ook maar net aan wat voor jou belangrijker is: uitgebreide service en hoge kwaliteit of een lage prijs?

Veel goedkoper dan Budget Alles-in-1 ga je providers in Nederland vrijwel niet vinden. Daarnaast hangt het ook volledig van je adres af welke kwaliteit je in huis ontvangt. Iemand met hetzelfde abonnement kan een kilometer verderop een veel betere ervaring hebben met het netwerk dan jij.

€5 p.m. Combikorting: Combineer met energie

Zoals we aangaven is Budget Alles-in-1 ook een aanbieder van energie thuis. Als laatste sluit je hier ook – indien gewenst – een mobiel abonnement af. Zodra je meerdere, verschillende abonnementen – minimaal twee – op hetzelfde adres combineert, ontvang je extra korting. Zo ontvang je maximaal €5,- korting per abonnement op alle abonnementen, tot maximaal €30,- korting per maand op zes abonnementen.


Installatiegemak: hoe makkelijk is het installeren?

In principe is het installeren van alle te ontvangen diensten van Budget Alles-in-1 heel eenvoudig. Je ontvangt namelijk instructies bijgeleverd van hoe je alles moet aansluiten. Kom je er niet uit? Dan vind je op de site van de provider nog de nodige instructievideo’s die het je stap voor stap laten zien. Dit geldt voor zowel de Experiabox V10A als de te ontvangen tv-ontvangers. En kom je er alsnog niet uit? Dan kan je altijd nog een kijkje nemen op de KPN-site. Daar vind je ook nog ontzettend veel instructievideo’s.

blank

Optie voor installateur

Kom je er helemaal niet uit? Dan kan je ook altijd nog een installatiemonteur aanvragen. Afhankelijk van je situatie betaal je daar wel of niet voor. Heb je een glasvezelaansluiting? Dan dient dit altijd door een installatiemonteur geïnstalleerd te worden. Dit is dan ook gratis. Ook wanneer je overkomt van Ziggo, dan is de installatie volledig gratis. Heb je een ADSL- of koper aansluiting? Dan zijn er wel kosten aan de installatie verbonden. Die zijn ook niet mals, want je tikt nog een extra €79,- af voor de monteur.

Servicemonteur

Ervaar je thuis problemen of heb je hulp nodig van een monteur om iets aan te sluiten? Dan dien je daar extra voor te betalen. Er wordt gesproken over voorrijkosten en/of servicemonteurkosten, maar wel ook aparte kosten per dienst of aparaat. Deze zijn als volgt:

Diensten

 • Voorrijkosten voor storing of extra service: €35,-
 • Wifi-check: gratis
 • Plaatsen extra versterker / switch / powerline: €15,-
 • Leveren UTP-kabel per 5 meter: €10,-
 • Leveren UTP-utlet opbouw/inbouw: €15,-
 • Installatie telefoonstopcontact (meterkast ): €50,-
 • Installatie telefoonstopcontact (tafel, 3-voudig): €20,-
 • Installatie extra settopbox: €25,-
 • Installateur voor een storing of extra werkzaamheden per 15 minuten: €20,-
 • ISRA-punt vervangen / herstellen: vanaf €20,-

Apparatuur

 • Devolo single: €35,-
 • Devolo duo: €65,-
 • Devolo trio: €90,-
 • Wifi-versterker: €20,-
 • Ethernet switch: €40,-

Apparatuur ook laten installeren? Dit kost €15,- per product.


De tv-ontvanger van budget Alles-in-1

Aangezien Budget Alles-in-1 werkt op het netwerk van KPN, ontvang je ook een tv-ontvanger die ze bij KPN gebruiken. Bij deze budgetprovider hoef je je op voorhand in ieder geval niet druk te maken over welke soort je binnenkrijgt. Er is namelijk maar één type tv-ontvanger die je ontvangt:

Arris 2952

Je ontvangt de Arris 2952 tv-ontvanger bij een Budget Allles-in-1 abonnement. Deze tv-ontvanger is niet de allernieuwste, want deze komt namelijk uit 2016. Deze sluit je eenvoudig met een ethernetkabel aan op de te ontvangen Experiabox. Een model dat nog steeds gangbaar is en bij uitkomen goed is ontvangen. Wil je meer mogelijkheden met betrekking tot interactief televisiekijken? Dan dien je je abonnement bij een andere provider af te nemen. Zoals bijvoorbeeld bij KPN zelf.

Extra tv aansluiten: hoe werkt dat?

Het is in ieder geval mogelijk om op meerdere televisies TV te kijken bij deze provider. De allereerste tv-ontvanger zit bij het abonnement inbegrepen. Voor elke exta tv-ontvanger betaal je €4,- per maand in het abonnement. Vervolgens heb je twee manieren om deze tweede, net als de eerste, aan te sluiten op de Experiabox.

Ethernetkabel

De snelste en meest effectieve manier om televisie te kijken is door de tv-ontvanger rechtstreeks aan te sluiten op de Experiabox. Trek een ethernetkabel van de tv-ontvanger naar een LAN-poort op het modem. Zo ervaar je de minste problemen, omdat een bekabelde verbinding de meest stabiele verbinding levert.

blank

DVS / Devolo

Heb je thuis niet de ruimte om een ethernetkabel van A naar B te trekken? Dan heb je ook de mogelijkheid om een DVS (Draadloze Verbindings Set) of Devolo te plaatsen. Dit zijn twee adapters die je in het stopcontact plaatst. De ene bij de Experiabox, de andere bij de tv-ontvanger. Uit beide adapters komt een ethernetkabel die in beide apparaten gaat. Zo verloopt de rest van de verbinding via het stroomnetwerk.


Klantenservice

Vragen rondom je aansluitpunt in huis of is iets niet duidelijk rondom een ontvangen factuur? Dan wil je even contact met de klantenservice. Bij Budget Alles-in-1 gaat dit op de volgende manieren:

FAQ

Veel vragen rondom allerlei situaties zijn op voorhand al beantwoord. Klik op de pagina ‘Service en Contact’ op de site van Budget Alles-in-1 en typ het het onderwerp in waarover je een vraag hebt. Grote kans dat jouw vraag al naar boven komt, inclusief een antwoord. Niet het geval? Neem dan contact op met een medewerker.

Bellen

Telefonsich contact met de klantenservice is uiteraard ook mogelijk. Het telefoonnummer waarop je iemand bereikt is 088-7307377. Van maandag tot en met vrijdag zit er tussen 8.30 – 19.30 uur iemand voor je klaar. Op zaterdag is dat van 10.00 – 16.00 uur, waar er op zondag helaas niemand beschikbaar is. Storingen op deze dag worden dus pas doordeweeks verholpen.

Mailen

Geen haast met je vraag? Stuur dan een mail naar Budget Alles-in-1. Hiervoor heb je een apart contacformulier op de site die je kunt invullen. Het nadeel van dit kanaal is wel dat de responstijd op vijf werkdagen ligt. Het kan dus even duren voordat je een antwoord ontvangt op die prangende vraag.

Bestelling annuleren

Heb je een abonnement aangevraagd bij deze provider, maar wil je hier toch van afzien? Dan kan je je aanvraag binnen 14 dagen na bestelling annuleren. Om dat te doen dien je telefonisch contact op te nemen met een apart nummer voor annuleringen. Dit is 010-2405011.

Budget Alles-in-1 verhuizen

blank

Ga je verhuizen en wil je je abonnement meenemen naar je nieuwe adres? Ook dat is gelukkig mogelijk. Om dit te doen dien je in te loggen op je eigen MijnBudget account. Hier klik je op een blauwe knop waarin ‘Acties’ staat. Daarna klik je op ‘Verhuizen’ en vul je je gegevens in. Binnen een paar werkdagen neemt een medewerker van de provider contact met je op om alles in goede orde te brengen. Geef je verhuizing minimaal 14 dagen voor de verhuizing door aan de provider om er zeker van te zijn dat je direct diensten geleverd krijgt op de dag dat je overgaat.


Hoe zet ik mijn abonnement bij Budget Alles-in-1 stop?

Er zijn twee mogelijkheden om een abonnement bij Budget Alles-in-1 stop te zetten. De allereerste optie is om dit zelf telefonisch aan het bedrijf door te geven. Bel naar 088-7307377. Houd er rekening mee dat je een opzegetermijn van een maand hebt. Als je nog een bepaalde termijn in je lopende contract hebt, dien je het resterende aantal maanden van het contract alsnog af te betalen.

Ga je over naar een andere provider? Dan kan je bij de meeste andere providers gebruik maken van de zogenaamde Overstapservice. Hiermee geeft je nieuwe provider automatisch de opzegging door aan je huidige provider, namens jou. Zo kan je zelf lekker met de benen achterover. Deze dienst is over het algemeen gratis, omdat nieuwe providers je maar al te graag als klant willen binnenhalen.


Is Budget Alles-in-1 een betrouwbare aanbieder?

Budget Alles-in-1 gaat al flink wat jaren mee en is daarom ook een betrouwbare aanbieder. Je moet niet de meest hoogstaande prestaties verwachten als het gaat om interactiviteit, service of internetsnelheid. Maar daar betaal je ook niet voor. Deze provier is ideaal voor eenpersoonshuishoudens zonder al te veel wensen op het gebied van Internet en TV. Deze budgetprovider verkrijg je vrijwel overal in het land, zolang je maar een KPN-aansluiting in je woning hebt. Voor zakelijke aanvragen dien je een andere provider te zoeken.


Beste alternatieven voor Budget Alles-in-1

In Nederland heb je veel verschillende providers, van budget tot premium. Voor Budget Alles-in-1 heb je geen grote portemonnee nodig. Hieronder zetten we enkele andere mogelijke providers voor je op een rijtje waar je een kijkje kan nemen.

KPN

KPN is qua abonnees misschien niet de grootste provider, maar qua naam wellicht de meest bekende. Deze provider gaat al sinds mensenheugenis mee in Nederland. Voorheen onder de naam PTT. KPN is een echte premium aanbieder met sterke diensten. De prijzen zijn er vaak ook naar. Werkt op hetzelfde netwerk als Budget Alles-in-1, maar dan als hoofdleverancier.

Oxxio

Oxxio ken je misschien als energieleverancier, maar zij leveren ook Internet en Televisie. Hier schommelen zij tussen een premium en budgetprovider in.

Ziggo

Ziggo is qua aantal abonnees de grootste provider in Nederland. Deze provider focust zich op de hoogste snelheden, grote families en ontzettend veel verschillende opties. Je vindt hier ook enkel zeer dure abonnementen, afhankelijk van wat je allemaal wilt hebben.


Conclusie

Budget Alles-in-1 is de ideale provider voor de kleine portemonnee. Speciaal voor eenpersoonshuishoudens zonder al te veel poespas, vind je hier aantrekkelijke abonnementen. Zolang er geen storingen zijn, ervaar je ook geen problemen. Deze provider is aangesloten op het netwerk van KPN, waardoor je verzekerd bent van kwaliteit. Ook qua apparatuur haal je KPN apparatuur in huis, zij het hier en daar ietwat verouderde apparatuur. Qua service betaal je allicht iets meer in het geval van problemen en is het langer wachten op hulp. Daar is de prijs uiteraard ook naar.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Internet en TV tegen een aantrekkelijk lage prijs
 • Maakt gebruik van het KPN netwerk
 • Combineer met energiecontract voor extra korting
 • Klantenservice 6 dagen per week bereikbaar
Minpunten:
 • Monteur lang niet altijd gratis
 • Problemen met het KPN netwerk? Dan heb je als laatste recht op service
 • Responstijd op mail is vijf werkdagen
Ga naar Budgetthuis.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen Budget Alles-in-1

Ervaring geschreven door Yade
11 maart 2021
Simpel overstappen

Budget alles-in-1 maakt het gemakkelijk om snel over te stappen. Zelf wil ik altijd weinig kwijt zijn aan mijn aansluitingen voor internet, televisie en telefonie en doe ik ieder jaar een check om te kijken waar dit het beste kan. In dit seizoen bleek Budget daarvoor de beste keuze te zijn. Naast de lage prijs ben ik tot nu toe vooral tevreden over de kwaliteit van het pakket. Er zijn bijvoorbeeld tot nu toe nog geen grote storingen geweest waardoor ik mijn werk niet kon doen. Dat is natuurlijk ook wel gemakkelijk wanneer je kijkt naar de huidige situatie met thuiswerken. Budget Alles-in-1 is dus een goede stap geweest voor mij.

Ervaring geschreven door Shelly
11 maart 2021
Goedkoop alles

Iedereen heeft tv, telefoon en internet nodig om een beetje normaal te kunnen leven. Wanneer je op jezelf gaat wonen krijg je pas door hoe duur dat eigenlijk is. Tenminste, dat is wat ik had toen ik mijn eerste huisje in ging. Ik zat eerst bij de leverancier waar mij vader me had aangemeld. Maar ik ontdekte al snel dat ik bij Budget alles in een veel goedkoper uit kon zijn en toch de beste kwaliteit kon krijgen. Je bent dus wel gek als je dat niet doet.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Budget Alles-in-1

Website www.budgetthuis.nl
Sterren
Ervaringen
100% aanbevolen, 2 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Budgetthuis.nl
© ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies