Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

XS4ALL review & ervaringen

XS4ALL
Ga naar Xs4all.nl

Onze expert over XS4ALL:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

XS4ALL is een provider die al sinds jaar en dag meegaat in Nederland. Al in de jaren 90 is deze provider opgericht. XS4ALL is bovendien een trotse provider die graag uitdraagt dat ze de besten zijn. Vaak vinden ze dat niet alleen zelf, ook hun klanten zijn overwegend positief over deze provider.

Om erachter te komen waar dit vandaan komt, nemen we vandaag deze provider uitgebreid onder de loep. Verdient XS4ALL het lof dat ze krijgen en zo ja: waarom dan precies? Je leest het allemaal uitgebreid terug in deze review.

Waarom kies je voor XS4ALL?
 • Zowel interessant voor de particulier als zakelijk
 • Maakt gebruik van het stabiele KPN netwerk
 • Vaak uitgeroepen tot beste provider van Nederland
 • Zeven dagen per week technische ondersteuning
Ga naar Xs4all.nl

XS4ALL in het kort

XS4ALL is een zeer eigenzinnige provider in Nederland. Daarmee bedoelen we dat dit echt een bedrijf is met passie voor de diensten die ze leveren. Al in 1993 zag deze provider voor het eerst het levenslicht. Sindsdien is de provider flink doorgegroeid en regelmatig bekroond als beste provider van Nederland.

Heel wat jaren, aan het begin van deze eeuw, is het bedrijf overgenomen door KPN. Daardoor is XS4ALL nu een dochterbedrijf van KPN. De voorwaarde die ze daarvoor hadden bleef altijd: zelfstandig kunne blijven ondernemen. Dat bleek zeker het geval toen KPN in 2019 Telfort weghaalde en ook XS4ALL onder de noemer KPN wilde opnemen. Dat wilde XS4ALL absoluut niet, waardoor ze nog steeds bestaansrecht hebben onder hun eigen naam.

blank


Snelheid en kwaliteit van XS4ALL

Zoals aangegeven is XS4ALL een dochterbedrijf van KPN. Mede daarom maken ze ook gebruik van KPN aansluitingen op adressen in Nederland. Deze aansluitingen zijn onderverdeeld in twee mogelijkheden: koper en glasvezel. Afhankelijk van het type aansluiting dat op je adres ligt, wordt het abonnement aangesloten. De pakketten bij XS4ALL zijn onderverdeeld in vier verschillende snelheden. Dit zijn 50, 100, 200 en 500 mbit/s. Deze laatste snelheid van 500 mbit/s wordt enkel geleverd via glasvezel, omdat de koperkabel dat niet aankan.

blank

Kwaliteit van het internet

Ligt er glasvezel op je adres? Dan ervaar je een stabiele up- en downloadsnelheid tot wel 500 mb/s. Bij een koperkabel werkt dit iets anders. Hoe verder jij van de centrale afzit die internet levert, hoe langer de koperkabel is en hoe meer verlies jij op de verbinding hebt. Ook is de üploadsnelheid slechts 10% van de downloadsnelheid, waar deze gelijk is aan elkaar via glasvezel. Controleer dus op voorhand wat voor aansluiting er op jouw adres ligt.


Welke producten biedt XS4ALL aan?

XS4ALL biedt voor iedereen verschillende soorten pakketten aan. De behoeftes verschillen namelijk enorm per huishouden. Of je nu samenwoont met je gezin of alleenstaand. We zetten de mogelijkheden bij deze provider hier voor je op een rijtje:

Alles-in-1

Met het Alles-in-1 pakket haal je werkelijk alle mogelijke diensten in huis. Daarmee ontvang je zowel internet, televisie als vaste telefonie. Ook ontvang je gratis een wifi-versterker bij e abonnement en een welkomstkorting.

Internet en TV

Geen behoefte aan een vaste telefoonlijn? Zeer begrijpelijk tegenwoordig. Vooral omdat de mobiele telefoon deze markt grotendeels heeft overgenomen. Met een Internet en TV pakket haal je alles in huis, behalve de vaste telefoonlijn. Scheelt je op maandelijkse basis hoogstens een paar euro ten opzichte van een Alles-in-1 pakket.

blank

Internet en Bellen

Juist wel behoefte aan een vaste telefoonlijn, maar niet aan interactieve televisie? Dan is het ook mogelijk om een Internet en Bellen abonnement af te sluiten bij XS4ALL. Bellen gaat, net als bij KPN, via het internet. Daarom is een modem en een stabiele internetverbinding nodig, voordat je kunt bellen.

Internet

Helemaal geen zin in al die poespas? Sluit dan enkel een abonnement voor internet af. Dit is de goedkoopste optie van allemaal, maar waar je over het algemeen het meeste mee kunt. Lang niet iedereen kijkt meer televisie of gebruikt de vaste telefoonlijn.

Zakelijk

Ook voor (zelfstandig) ondernemers staat XS4ALL  klaar. Sterker nog: 54% van het klantenbestand van deze provider is zakelijk. Zij hebben dus net iets meer de overhand dan de consument. Zowel voor internet als telefonie is XS4ALL zakelijk beschikbaar. Optimaal gebruik maken van deze diensten? Dan adviseert de provider jou om contact op te nemen met hen. Zo kan je zakelijke situatie besproken worden en ontvang je advies op maat.


Extra diensten en producten

Alle abonnementen die je hierboven afsluit, zijn basispakketten waarmee je diensten in huis haalt. Net als bij andere providers zijn er nog extra diensten en producten verkrijgbaar. Vaak is dat wel tegen een meerprijs, maar zo haal je precies in huis wat je nodig hebt. We zetten alle opties bij XS4ALL hier voor je op een rijtje:

Extra zenderpakketten

Het standaardpakket voor televisie bestaat uit 60 zenders, waarvan 42 in HD worden uitgezonden. Vind je dat te weinig? Breid je abonnement dan eenvoudig uit met de nodige extra zenderpakketten. Bij XS4ALL heb je de keuze uit de volgende pakketten, tegen een meerprijs:

 • Pluspakket
 • Kidspakket
 • Ziggo Sport Totaal
 • Videoland
 • Film1
 • ESPN Compleet
 • Erotiek pakket
 • Gay TV
 • Turks
 • Duits
 • Hindi

blank

On Demand

XS4ALL geeft aan dat zij veel films die net uit de bioscoop al vrij vlot aanbieden via hun On Demand gedeelte. Zo huur je eenvoudig de nieuwste blockbusters tegen een kleine meerprijs snel vanuit je tv-ontvanger. Elke maand verschijnen hier nieuwe films op volgens de provider.

XS4ALL Televisie App

Niet altijd thuis om televisie te kijken op je tv-ontvanger? Geen enkel probleem. Download zelf eenvoudig de XS4ALL Televisie App uit de Appstore. Hiermee is het mogelijk om in vrijwel de gehele EU probleemloos televisie te kijken op je mobiele telefoon, tablet of laptop. Binnen deze app kan je het volgende doen:

 • Opnames inplannen en terugkijken;
 • Programma’s direct uit de gids tot maximaal 7 dagen na uitzenden terugkijken;
 • Streamen naar een Chromecast in de buurt;
 • Binnen de gehele EU te gebruiken;
 • Beeldkwaliteit kan je zelf instellen op basis van 3/4/5G of wifi.

Contractmogelijkheden

Zoals aangegeven zijn er verschillende abonnementen verkrijgbaar bij XS4ALL. Ondanks de verschillende inhoud, hebben ze allen een gemene deler. Dat is de contractduur. Bij deze provider is ieder abonnement dat je afsluit voor een minimale termijn van een jaar. Dat geldt zowel voor particuliere als zakelijke abonnementen. Voortijdig opzeggen? Dan betaal je het resterende aantal maanden uit het contract ook op voorhand af.

Zakelijk

Zoals eerder aangegeven is het overgrote deel van XS4ALL klanten zakelijk. Voor meer informatie over een zakelijk contract dien je contact op te nemen met de klantenservice van het bedrijf. Wel sluit je een dergelijk contract ook voor minimaal een jaar af.


Dekking en beschikbaarheid: waar is XS4ALL beschikbaar?

KPN levert in vrijwel het hele land diensten, waardoor ook XS4ALL landelijk verkrijgbaar is. Enerzijds is dit via een koperkabel, anderzijds via glasvezel. Het ligt er maar net aan wat er op je adres ligt. Weet je niet zeker wat er ligt, maar ben je wel benieuwd? Voer je postcode en huisnummer in op de site van XS4ALL. Zie je direct waar je aan toe bent.

Hoe vaak heeft XS4ALL storingen?

Ondanks dat XS4ALL grotendeels opereert op het netwerk van KPN, geven ze grotendeels aan dat zij de provider in Nederland zijn met het minste aantal storingen. Toch zijn er op dagelijkse basis wel storingen aanwezig bij deze provider. Maar dat geldt voor alle providers. Dat komt omdat er vaak lokale problemen zijn, waarvoor een monteur aangestuurd moet worden.

De ene persoon ervaart dergelijke problemen vaker dan een ander. Dat is lastig te voorspellen. Ook op landelijke basis is er wel eens een storing mogelijk, maar dat is vaak binnen enkele uren weer verholpen.

blank

Wat doe je met een slechte verbinding of lage snelheden?

Allereerst is het goed om te weten wat voor aansluiting er op je adres ligt. Glasvezel is namelijk flink stabieler dan een koperkabel, zoals eerder in deze review uitgelegd. Vervolgens is het goed om te kijken wat voor problemen je ervaart met het internet. Is het voornamelijk de wifi die stottert of ervaar je via een ethernetkabel ook problemen?

Zijn de problemen draadloos en bekabeld verschillend? Dan is de kans groot dat er interne storingsbronnen in huis zijn die de verbinding verstoren. Vaak helpt het dan om de modem een keer te resetten en opnieuw in te stellen. Ervaar je zowel bekabeld als draadloos (lange tijd) veel problemen? Neem dan contact op met de klantenservice van XS4ALL. Zo kunnen zij op afstand jouw modem uitmeten.


Prijs- / kwaliteitverhouding tot andere aanbieders

Op het gebied van kwaliteit scoort XS4ALL steevast ieder jaar goed. Ze hebben regelmatig een prijs gewonnen voor ‘beste provider van Nederland’. Dat wil wel wat zeggen. Qua prijs scoren ze op het gebied van aanbiedingen wel goed. De eerste maanden bieden zij hun pakketten tegen een aantrekkelijk scherpe prijs aan.

Zo variëren de Alles-in-1 pakketten op het moment van schrijven tussen €67 en €89,50 euro per maand. Vooral het basisabonnement is bij andere providers, ook Ziggo en KPN, een stuk goedkoper. Hetzelfde geldt voor de andere abonnementen, waarmee XS4ALL in vergelijking forse prijzen hanteert. Op het gebied van kwaliteit haal je zoals gezegd ook wel een top dienst en service in huis.


Installatiegemak: hoe makkelijk is het installeren?

Zodra je een abonnement afsluit bij XS4ALL, ontvang je een installatiepakket in huis. Hierin zit een Fritz!Box (modem), je tv-ontvanger en eventueel een telefoonkabel. Daarnaast ontvang je de benodigde instructies  om je apparatuur mee aan te sluiten. Dit is allemaal stap voor stap, waardoor het netjes opvolgen van de stappen voldoende is.

Eventueel kan je nog naar de site van XS4ALL gaan en de nodige instructievideo’s kijken. Voor sommigen werkt dat beter. Kom je er dan nog steeds niet uit? Dan is het altijd nog mogelijk om een installatiemonteur aan te vragen:

Optie voor installateur

Zorg er gelieve voor dat je op voorhand een afspraak inplant met de installatiemonteur. Zo kan deze langskomen op de dag van installatie. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden, omdat men wil dat iedereen keurig netjes is aangesloten. Soms dient er een aanpassing aan het aansluitpunt te worden gedaan, waardoor een installatiemonteur verplicht is.

XS4ALL geeft wel aan dat, indien je gebruik maakt van een installatiemonteur, om de installatie doos niet open te maken. Per mail op telefonisch neemt de provider contact met je op om een afspraak te maken.

Kosten voor service

Tussendoor eens een monteur nodig? Bijvoorbeeld omdat je extra apparatuur aan je abonnement hebt toegevoegd, maar je komt er qua aansluiten niet uit? Dan is het mogelijk om een servicemonteur aan te vragen. Deze kost op het moment van schrijven bijna €52,50. Eventueel kunnen daar meerkosten bijkomen voor het aanleggen van bedrading of extra randapparatuur.


Wat voor apparaten gebruikt XS4ALL voor televisie?

’s Avonds even lekker op de bank neerploffen en televisie kijken? Dan wil je dat alles naar behoren werkt. Bij XS4ALL heb je een tv-ontvanger nodig om televisie te kunnen kijken. Hieronder lichten we alles rondom televisie voor je uit:

Motorola 1853 / 1963

Bij XS4ALL maken ze nog gebruik van oudere Motorola 1853 en 1963 modellen. Als nieuwe klant ontvang je deze niet meer, omdat deze al een poosje worden uitgefaseerd. Heb je deze nog in je bezit? Dan is het mogelijk om deze bij de provider om te ruilen voor nieuwere modellen.

blank

Arcadyan HMB2260

De opvolger van de Motorola tv-ontvangers was de Arcadyan HMB2260. Dit is nog steeds een gangbaar model en is voorzien van alle benodigdheden om televisie mee te kunnen kijken. Deze worden nog steeds uitgeleverd door de provider.

Arris 2952

Dit is voor reguliere televisie bij XS4ALL de nieuwste tv-ontvanger. Qua mogelijkheden is deze redelijk vergelijkbaar met een Arcadyan HMB2260. Alle genoemde tv-ontvangers vind je net zo goed terug bij de hoofdprovider KPN.

Arris 5205 (4K)

De Arris 5205 is het paradepaardje onder de tv-ontvangers bij XS4ALL. Qua interne opslag heeft deze twee keer zoveel als de vorige Arris en een mogelijkheid tot 4K ontvangen. Echter wordt televisie in Nederland nog niet in 4K uitgezonden.

Digitenne

Ga je regelmatig naar de camping of op de boot? Dan biedt XS4ALL je de mogelijkheid om een Digitenne abonnement met bijbehorende ontvanger af te nemen. Dit is een apparaat waarmee je via een schotel verbinding maakt met de dichtstbijzijnde mast. Vaak zijn er een of meerdere masten per provincie, afhankelijk van hoe dichtbevolkt de regio is.

Kanalen zijn beperkt, aangezien je zo’n 25 zenders heb. Hier heb je geen internet voor nodig. Ook een apart Digitenne abonnement buiten regulier internet (en tv) is via XS4ALL mogelijk.

Extra tv aansluiten: hoe werkt dat?

Bij XS4ALL is het mogelijk om je tv-ontvanger op twee manieren aan te sluiten. Enerzijds is dat regulier via een ethernetkabel tussen de tv-ontvanger en de modem. Dit is de meest stabiele vorm van internetverbinding die je kunt creëren en zorgt voor de minste storing.

Lukt het je niet om een kabel te spannen van A naar B? Dan kan je tegen een meerprijs een draadloze verbindingsset kopen (powerline adapters). Dit zijn twee apparaten die je in het stopcontact plaatst, waardoor je geen ellenlange kabels hoeft te trekken. Wel gaat er vanuit beide adapters in het stopcontact een kortere ethernetkabel naar zowel de tv-ontvanger als de modem.


Klantenservice

Zoals eerder aangegeven, en zoals XS4ALL zelf op hun site weergeeft, zijn ze regelmatig provider van het jaar geworden. Zowel op kwaliteit, maar ook op het gebied van service. We zochten voor je uit op welke manier ze dat via de klantenservice waarmaken naar hun klanten:

FAQ

Veel vragen zijn op voorhand al van een antwoord voorzien op de site. Denk hierbij aan vragen rondom facturen, technische problemen en instructies. Het is vanuit XS4ALL dan ook de bedoeling dat je eerst zelf probeert om je probleem op te lossen. Dat is vaak ook wel te doen. Zo niet, dan kan je altijd nog:

Bellen

Telefonisch contact is op verschillende manieren ingericht bij XS4ALL. De reguliere klantenservice is telefonisch bereikbaar voor vragen rondom diensten, abonnementen en facturen van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 – 20.00 uur. Op zaterdag van 10.00 – 17.00 uur en op zondag niet. Het telefoonnummer dat je hiervoor nodig hebt is 020-3987666.

Heb je technische ondersteuning nodig? Denk aan vragen rondom je internetverbinding, wachtwoorden of website, dan bel je naar hetzelfde nummer. Deze vragen worden dagelijks beantwoord tussen 8.00 – 22.00 uur. Voor zakelijke vragen staat XS4ALL ook iedere dag van 8.00 – 22.00 uur voor je klaar. Wel dien je dan te bellen naar 020-3987656.

blank

Twitter

Heb je een vraag of opmerking over XS4ALL? Dan is het mogelijk om openbaar via Twitter je vraag te stellen aan @XS4ALL. Gaat je probleem iets dieper en persoonlijker? Dan kan je gewoon een privé-bericht naar ze sturen via dit platform.

E-mail

Via de contactpagina van XS4ALL is het ook mogelijk om een mail te sturen naar het bedrijf. Hier heb je een kort formulier waar je je naam, vraag en mailadres achterlaat. Wel is de responstijd via de mail erg lang: vijf dagen.

Bestelling annuleren

Wil je je bestelling bij XS4ALL annuleren? Dat kan natuurlijk. Je aanvraag kan je binnen 14 dagen na ontvangst annuleren. Bijvoorbeeld als de verbinding toch niet helemaal werkt zoals je wilt of dat je toch een andere, voor jou betere optie hebt gevonden. Let er wel op dat je met zelf annuleren vaak een poosje zonder diensten zit op je adres. Annuleren is telefonisch mogelijk via het reguliere telefoonnummer. Zij verbinden je door met achterliggende afdelingen.

XS4ALL verhuizen

Ga je verhuizen en wil je je XS4ALL abonnement meenemen? Dan kan dat ook gewoon bij deze provider. Het makkelijkste is om dit zelf te doen via de site van XS4ALL. Ga hier naar de aparte verhuispagina en log in op ‘Mijn XS4ALL’. Zo regel je eenvoudig zelf online de verhuizing. Voer de gewenste gegevens in en houd de komende dagen zelf bij wat de status is.

Anderzijds is het mogelijk om je verhuizing telefonisch aan de klantenservice door te geven. Op de site geven ze aan dat je je verhuizing uiterlijk drie weken voor vertrek dient door te geven, om dit tijdig te laten verlopen.


Hoe kan ik mijn abonnement bij XS4ALL stopzetten?

Bij XS4ALL dien je je contract op te zeggen via de klantenservice. Daarvoor dien je telefonisch contact op te nemen. Neem ook hier contact op via de hoofdkanalen van de klantenservice. Geef aan dat je je abonnement wilt opzeggen, waarna je wordt doorverbonden met de achterliggende afdeling ‘Opzeggingen’. Met de medewerker realiseer je vervolgens de opzegging.

Houd er wel rekening mee dat je altijd een opzegtermijn hebt van een maand. Ook dien je natuurlijk contractvrij te zijn of het restant van je huidige contract af te betalen.

blank

Een andere optie is door een nieuw contract bij een andere provider aan te vragen. Zij geven vervolgens via de ‘Overstapservice’ jouw opzegging door aan XS4ALL. Houd er hier ook rekening mee dat je contract (bijna) is afgelopen, omdat anders je opzegging niet gerealiseerd kan worden.


Is XS4ALL een betrouwbare aanbieder?

In Nederland is XS4ALL zeer zeker een betrouwbare aanbieder. Ze zijn nauw verbonden met de Koninklijke aanbieder in Nederland: KPN. Ze opereren grotendeels onder dezelfde vlag en gebruiken gelijkwaardige apparatuur, maar ze blijven actief onder hun eigen naam. XS4ALL is regelmatig uitgeroepen als beste provider van Nederland. Qua service en kwaliteit scoren ze simpelweg erg goed.


Beste alternatieven voor XS4ALL

XS4ALL is een provider die al jaren meegaat in Nederland. Qua service en kwaliteit scoren ze gewoon goed. Op het gebied van prijzen die ze hanteren, scoren ze over het algemeen wel wat duurder. Vind je dit te duur? Neem dan eens een kijkje bij:

KPN

KPN is qua abonnees misschien niet de grootste provider, maar qua naam wellicht de meest bekende. Deze provider gaat al sinds mensenheugenis mee in Nederland. Voorheen onder de naam PTT. Net als Ziggo is KPN een echte premium aanbieder met sterke diensten. De prijzen zijn er vaak ook naar. KPN is het moederbedrijf van XS4ALL.

Ziggo

Ziggo is qua aantal abonnees de grootste provider in Nederland. Deze provider focust zich op de hoogste snelheden, grote families en ontzettend veel verschillende opties. Je vindt hier ook enkel zeer dure abonnementen, afhankelijk van wat je allemaal wilt hebben.

Budget Thuis

Budget Thuis: de naam zegt het al. Ook dit is een provider voor Internet en Televisie, maar tegen een veel lagere prijs dan bijvoorbeeld Ziggo en KPN. Budget Thuis maakt ook gebruik van het netwerk van KPN, maar teert daarmee op andere frequenties met lagere snelheden.


Conclusie

XS4ALL is een uiterst betrouwbare provider om je diensten bij af te sluiten. Je bent verzekerd van een stabiel netwerk van KPN. Qua service en kwaliteit scoort XS4ALL al jaren als een van de besten in Nederland. Daartegenover staat wel een overwegend duurder prijskaartje dan andere aanbieders. Ook duurder dan bijvoorbeeld Ziggo en KPN.

Qua uitbreidingen van je abonnement is er veel mogelijk. Daarnaast liggen er veel mogelijkheden binnen deze provider voor zowel een particulier als een ondernemer. Sluit je een abonnement af bij XS4ALL? Dan doe je dat in ieder geval met een gerust hart.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Zowel interessant voor de particulier als zakelijk
 • Maakt gebruik van het stabiele KPN netwerk
 • Vaak uitgeroepen tot beste provider van Nederland
 • Zeven dagen per week technische ondersteuning
Minpunten:
 • Absoluut niet de goedkoopste provider
Ga naar Xs4all.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen XS4ALL

Ervaring geschreven door Giselle
26 april 2021
Allemaal waar

Ik ben nog niet zo lang geleden overgestapt op XS4All. Dat kwam eigenlijk vooral door het nieuws dat de klanten zo hun best deden om het bedrijf te houden toen het zou opgaan in KPN. Daardoor was ik eigenlijk best wel nieuwsgierig geworden naar wat voor soort provider dit is. Overal waar ik zocht kwam ik alleen maar positieve geluiden tegen. De klantbeoordeling is zeer hoog. Dat bracht mij op het idee om er zelf ook mijn internetaansluiting te nemen. Juist ook omdat ik toch al niet super tevreden was over mijn vorige aanbieder (de grootste van Nederland, zullen we maar zeggen). Ik ben nu inmiddels enige tijd klant bij XS4All en ik moet zeggen dat alle verhalen die je hoort helemaal waar zijn. Je merkt echt dat hier veel ervaring is en dat ze voeling hebben met de klanten. Dat zijn wel hele fijne voordelen voor de lage prijs die je betaalt.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling XS4ALL

Website www.xs4all.nl
Sterren
Ervaringen
80% aanbevolen, 1 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Xs4all.nl
© ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies