Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

Greenchoice review & ervaringen

Greenchoice
Ga naar Greenchoice.nl

Onze expert over Greenchoice:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Wanneer je op zoek bent naar een echt groene energieleverancier dan is Greenchoice een uitstekende keus. Deze energiemaatschappij staat namelijk te boek als een van de duurzaamste van ons land. In deze review belichten we natuurlijk niet alleen hoe groen Greenchoice is, want ook aspecten zoals de contractmogelijkheden, tarieven, welkomstkortingen en alle andere belangrijke zaken komen uitgebreid aan bod.

Waarom kies je voor Greenchoice?
 • Volledig groene stroom
 • Bosgecompenseerd gas
 • Tarieven tot 5 jaar vast te zetten
 • Vriendenvoordeel en spaarprogramma
Ga naar Greenchoice.nl

Greenchoice in het kort

Greenchoice is – zoals de naam al doet vermoeden – een van de groenste opties wanneer je op zoek bent naar een nieuwe energieleverancier. Je kunt er terecht voor stroom van Nederlandse windmolens of zonnepanelen en de CO2-uitstoot van het gas dat je verbruikt wordt volledig gecompenseerd door het planten van bomen.

Er zijn veel contractmogelijkheden want naast het variabele contract kun je ook kiezen voor 1, 3 en 5 jaar vast. Ook is het mogelijk om zonnepanelen en isolatie te regelen.


Contractmogelijkheden bij Greenchoice

De tarieven die je betaalt voor de verschillende contractmogelijkheden bij Greenchoice ontlopen elkaar vaak maar een paar euro per maand. Het is dus belangrijker om een keuze te maken op basis van andere criteria, zoals bijvoorbeeld hoe flexibel je wilt zijn of zelfs het welkomstcadeau dat je bij een bepaald contract kunt ontvangen.

De volgende contractmogelijkheden zijn bij dit duurzame energiebedrijf beschikbaar:

Variabel

Met het variabele contract zit je nergens aan vast, want je kunt het elk gewenst opzeggen (wel met inachtneming van de opzegtermijn van 30 dagen).

1 jaar vast

Met 1 jaar vast profiteer je een jaar lang van hetzelfde tarief maar kun je wel alweer heel snel overstappen als je dat wilt.

3 jaar vast

Het contract 3 jaar vast betekent iets meer zekerheid maar ook wat minder flexibiliteit. Wil je eerder overstappen, hou dan rekening met een opzegboete.

5 jaar vast

Wanneer je de voordelige tarieven van dit moment zo lang mogelijk wilt vasthouden kun je ook kiezen voor het contract 5 jaar vast.


Welkomstkortingen (cadeaus en acties)

Greenchoice biedt regelmatig welkomstkorting tot wel 350 euro op bepaalde contracten zoals Zon uit Nederland of Wind uit Nederland. Wanneer er een korting van toepassing is staat de hoogte daarvan direct vermeld bij het overzicht met de contractmogelijkheden. Zo kun je makkelijk zien welke optie voor jou het meest aantrekkelijk is.

Vriendenvoordeel

Met het Vriendenvoordeel kun je jezelf en je vrienden of familie blij maken met een financieel extraatje. Het enige wat je hoeft te doen is deze energiemaatschappij bij hen aan te raden door middel van je eigen unieke link. Die kun je bijvoorbeeld delen op Facebook of Whatsapp. Als er iemand via die link een contract afsluit (en lang genoeg klant blijft) krijg je allebei 50 euro cadeau.

Spaarprogramma

blank

Het spaarprogramma Samen Greenchoice biedt allerlei voordelen voor bestaande klanten. Elke maand dat je klant blijft spaar je automatisch tegoed dat je uit kunt geven aan voordelige duurzame artikelen en leuke groene activiteiten. Diezelfde duurzame producten kun je vaak ook meteen kopen met kortingen tot wel 50%. Dat is dus een heel leuk extra voordeeltje.


Tarieven en betalingen

Hier vind je alle informatie over de tarieven en hoe onderwerpen als betaalmethodes, betalingsregelingen en andere belangrijke financiële aspecten zijn geregeld.

Wat zijn de kosten?

De tarieven van Greenchoice zijn heel goed te noemen, helemaal voor een volledig duurzame energiemaatschappij. Je hoeft ook niet bang te zijn voor verborgen en zult met een contract voor bepaalde tijd ook nooit geconfronteerd worden met plotselinge prijsstijgingen.

Betalingsmogelijkheden

De standaard betaalmethode bij Greenchoice is automatische incasso. Op de zesde dag van de maand wordt je termijnbedrag afgeschreven. Als je op dat moment niet voldoende saldo hebt wordt het op de 26ste nogmaals geprobeerd. Wanneer het dan ook niet lukt krijg je een betaalverzoek via Mijn Greenchoice, die je vervolgens met iDeal kunt betalen.

Betalingsregelingen

Het is mogelijk om een betalingsregeling te treffen wanneer je niet in staat bent het bedrag van je eindnota ineens te voldoen. Dat kun je niet zelf doen dus het is noodzakelijk om de klantenservice hierover te bellen.


Energiebronnen

Bij deze uiterst groene energiemaatschappij kun je voor wat gas en stroom betreft kiezen uit de volgende opties:

Groene stroom uit Nederland

blank

De groene stroom die je geleverd krijgt wordt in Nederland geproduceerd. Je kunt daarbij kiezen uit de producten Zon uit Nederland en Wind uit Nederland.

Zon uit Nederland

Deze zonne-energie wordt opgewekt door zonneparken van coöperaties en ontwikkelaars die zich door het gehele land bevinden. Het gaat dan bijvoorbeeld om zonnepanelen op grote daken en zonneparken of zonneweides. De stroom die particulieren opwekken wordt rechtstreeks teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

Wind uit Nederland

Ook de windenergie komt uit Nederland, bijvoorbeeld van windmolens op boerenbedrijven, in windparken op zee of van de windmolens die Greenchoice zelf in het Hartelkanaal (vlakbij Rotterdam) heeft geplaatst.

Bosgecompenseerd gas

blank

Wanneer je nog niet volledig gasloos woont kun je jouw groene stroom afnemen in combinatie met bosgecompenseerd gas. Dat betekent dat de volledige CO2-uitstoot van alle klanten wordt gecompenseerd door bomen te planten. Dat gebeurt wereldwijd en zo zijn er inmiddels al meer dan twee miljoen geplant. Bomen halen CO2 uit de lucht en zijn dus heel belangrijk bij het tegengaan van opwarming van de aarde.


Hoe groen en duurzaam is Greenchoice?

Greenchoice staat steevast in de hoogste regionen zodra Nederlandse energiemaatschappijen worden vergeleken op duurzaamheid.

Het is zelfs niet eens mogelijk om er grijze energie af te nemen, want alle stroom wordt opgewekt met windmolens of zonnepanelen en 100% van de CO2-uitstoot van het geleverde gas wordt gecompenseerd door bomen te planten. Ook kun je er alleen maar duurzame aanvullende energieproducten zoals zonnepanelen en warmtepompen huren of kopen en isolatie regelen.

Stroometiket

De duurzaamheid van de geleverde stroom komt ook terug in het stroometiket. Daarop staat heel uitgebreid vermeld waar de energie van elk contract precies vandaan komt. Het wordt uitgesplitst naar consumenten en bedrijven, maar in de praktijk ontloopt dat elkaar weinig. Inderdaad kan worden afgelezen dat vrijwel alle stroom wordt opgewekt uit wind, zon of biomassa. Ook kun je in het stroometiket aflezen dat het overgrote deel van de energie hier in Nederland wordt opgewekt, slechts een heel klein percentage is afkomstig uit andere landen in de EU.

WindVangers

blank

Als nieuwe klant van Greenchoice krijg je gratis WindVangers cadeau. WindVangers zijn een klein stukje van een echte windmolen waarmee je extra kunt besparen op je energienota. Hoe harder het waait, hoe meer korting je krijgt. Je kunt in de app zelfs zien wat het rendement is van ‘jouw’ windmolen. Je kunt ook altijd meer WindVangers bijkopen. Zo kun je nog meer besparen en krijgt jouw energiemaatschappij extra kapitaal in handen om nog meer windmolens te kunnen plaatsen.


Terugleveren aan Greenchoice

blank

Wanneer je zelf al zonnepanelen hebt of aanschaft via Greenchoice dan zul je stroom terug gaan leveren aan het net op momenten dat je het zelf niet (alles) nodig hebt.

De stroom die je terug levert wordt tegen exact hetzelfde tarief verrekend met je stroomverbruik, inclusief alle bijkomende kosten. Dat heet salderen en dit is heel voordelig voor je. In zeldzame gevallen waarbij je zelfs meer stroom opwekt dan gebruikt mag je hier rekenen op een bovengemiddeld hoge vergoeding van 8 eurocent per kilowattuur.


Contactgegevens en klantenservice

Wanneer je graag contact op wilt nemen met Greenchoice dan doe je dat via de klantenservice. Hier vind je op welke manieren je dat kunt doen.

Adresgegevens

Greenchoice B.V.

Kruisplein 15
3014 DB Rotterdam

Hoe en wanneer is Greenchoice bereikbaar?

Je kunt de klantenservice overdag het makkelijkst telefonisch bereiken. Op werkdagen van 8.30 tot 17.30 en op zaterdag van 8.30 tot 17.00 kun je bellen met telefoonnummer 010 – 478 23 26. Tijdens die openingstijden kun je de klantenservice op hetzelfde nummer ook via Whatsapp een vraag stellen. Er is geen contactformulier op de site te vinden maar je kunt je vragen wel gewoon meteen naar het e-mailadres vragen@greenchoice.nl sturen.

Een storing melden

Storingen met gas en stroom zijn vrijwel altijd een zaak voor de netbeheerder om op te lossen. Daarom doe je er altijd goed aan om een storing niet te melden aan Greenchoice, maar op het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom. Je kunt daarvoor dag en nacht gratis terecht op telefoonnummer 0800 – 9009.


Inzicht in je energieverbruik

Een goed inzicht in je energieverbruik wordt steeds belangrijker om energie en geld te besparen. Hoe is dat hier geregeld?

1. De Greenchoice app

blank

De Greenchoice app bevat altijd je actuele verbruik, mits je tenminste een slimme meter hebt en ook toestemming hebt gegeven om die met grote regelmaat uit te lezen. Dan wordt dit bijvoorbeeld elk uur gedaan en zo ben je altijd volledig op de hoogte van je verbruik. Dat maakt het ook heel eenvoudig om je termijnbedrag bij te sturen. De app is beschikbaar in de Play Store van Google en de Apple App Store.

2. Online met Mijn Greenchoice

Dezelfde gegevens die je eenvoudig via de app kunt bekijken zijn ook gewoon beschikbaar in Mijn Greenchoice. Nadat je een nieuw energiecontract af hebt gesloten kun je daar ook meteen een account voor aanmaken, zodat je al je energiezaken zelf kunt beheren.


Wat moet ik doen bij een verhuizing?

Mijn Greenchoice is niet alleen handig om je verbruik in te zien en eventueel je termijnbedrag aan te passen, je kunt ook net zo vlot een verhuizing doorgeven. Ga daarvoor na het inloggen naar het kopje Mijn gegevens en klik dan op Mijn dossier.

Voer je nieuwe adres in en op welke datum je de aansluiting graag over wilt zetten naar dat adres. Je kunt de verhuizing al door gaan geven zes maanden voor de verhuisdatum, maar doe het sowieso uiterlijk twee dagen van tevoren.


Hoe kun je Greenchoice opzeggen?

Het is slechts bij uitzondering noodzakelijk om handmatig je contract bij Greenchoice op te zeggen. Dat doe je alleen wanneer er geen nieuwe energiecontract afgesloten hoeft te worden (zoals bij emigratie of overlijden van de contractant). In andere gevallen wordt je contract automatisch beëindigd door je nieuwe energiemaatschappij.

Opzegtermijn

Of je nu handmatig opzegt of dat dit automatisch wordt gedaan door je nieuwe energieleverancier, er wordt altijd rekening gehouden met een opzegtermijn van 30 dagen. Dat betekent dat je nieuwe contract nog minimaal 30 dagen door blijft lopen..

Opzegboete

Wanneer je een contract voor bepaalde tijd hebt dat nog niet is verstreken ben je vrijwel altijd een opzegboete verschuldigd. De hoogte ervan is afhankelijk van het aantal resterende maanden van je contract:

 • Resterende looptijd minder dan 18 maanden: € 50,- per energieproduct
 • Resterende looptijd tussen 18 en 24 maanden: € 75,- per energieproduct
 • Resterende looptijd tussen 24 en 30 maanden: € 100,- per energieproduct
 • Resterende looptijd van meer dan 30 maanden: € 125,- per energieproduct

Check altijd je eigen contract of je inderdaad een opzegboete verschuldigd bent bij voortijdig overstappen. En als dat het geval is, weet dan dat sommige energieleveranciers je zo graag als klant willen hebben dat ze bereid zijn die boete aan je te vergoeden.


Overstappen naar Greenchoice

blank

Overstappen naar Greenchoice is heel eenvoudig. Het makkelijkst gaat dit via de website en daar kun je alle opties zelf even rustig bekijken en eventueel vergelijken met andere energiemaatschappijen.

Op de homepage kun je alvast je nieuwe termijnbedrag berekenen door je gemiddelde verbruik in te vullen, evenals je adres. Ook kun je alvast een product kiezen. Wellicht heb je geen gas nodig of heb je liever windenergie dan zonne-energie?

De contractduur bepaalt tot slot mede de prijs. Er is veel mogelijk, maar uiteraard hoort er telkens een ander prijskaartje bij, dus bekijk het op je gemak. Als je hulp nodig hebt bij je beslissing kun je ook bellen met klantenservice.

Hoe lang duurt overstappen naar Greenchoice?

Overstappen naar Greenchoice is sterk vergelijkbaar met overstappen naar een andere energieleverancier. Je moet daarom ook hier rekenen op een termijn van ongeveer 4 tot 6 weken voor je echt overgestapt bent.

Dat komt doordat je oude contract eerst opgezegd moet worden en daarvoor geldt vrijwel altijd een opzegtermijn van 30 dagen. Omdat je bij andere leveranciers tegen hetzelfde aanloopt zou dit geen factor moeten zijn in je beslissing om wel of niet voor deze energiemaatschappij te kiezen.

Spoedaanvraag indienen

Ook als je een spoedaanvraag in wilt dienen voor gas en/of stroom doe je dat bij Greenchoice op de gebruikelijk manier door gewoon een nieuw contract af te sluiten. Je ziet dan vanzelf op welke datum dat het snelste kan. Mocht je reeds zijn afgesloten dan moet je eerst zelf contact opnemen met je netbeheerder.


Overige energieproducten

Alle aanvullende energieproducten van Greenchoice staan in het teken van besparen van energie. Je kunt er namelijk voor de volgende aanvullende dingen terecht:

1. Zonnepanelen

Je kunt zonnepanelen huren of kopen, zodat je meteen je eigen stroom kunt gaan opwekken en terugleveren aan het elektriciteitsnet. Het kan al vanaf vier panelen per dak, dus je hebt er al snel voldoende plek voor. Er zijn diverse opties beschikbaar, dus als je het interessant vindt en van alle voordelen zoals BTW-teruggave en saldering kennis wilt nemen en graag ontdekt welke mogelijkheid voor jouw woning de beste keus is kun je het beste de scan op de site doen.

2. Isolatie

Isoleren van gebouwen zoals bedrijfspanden en woningen speelt een grote rol bij het noodzakelijke terugdringen van onze energiebehoefte. Goede isolatie van je huis is niet alleen goed voor het milieu, maar natuurlijk ook voor je portemonnee. Daarom biedt Greenchoice zijn klanten de mogelijkheid om een volledige woningscan te doen waarbij in kaart wordt gebracht welke isolatiemethoden slim en rendabel zouden zijn. Via de partners van het bedrijf kun je die isolatie meteen ook voordelig aan laten brengen en zo op je gasrekening besparen.


Zakelijke contracten

Het is mogelijk om bij Greenchoice klant te worden met je bedrijf, mits dat in het MKB actief is want grote zakelijke klanten zoals de industrie kunnen door deze energiemaatschappij niet bediend worden. Dat komt door het dikwijls zeer grote energieverbruik, dat helaas nog steeds niet volledig duurzaam op te wekken is. Als zakelijke klant krijg je een aparte klantenservice tot je beschikking zodat je altijd snel toegang hebt tot hulp.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Volledig groene stroom
 • Bosgecompenseerd gas
 • Tarieven tot 5 jaar vast te zetten
 • Vriendenvoordeel en spaarprogramma
Minpunten:
  Ga naar Greenchoice.nl
  foto auteur Joey de Vries
  Deze review is geschreven door Joey de Vries

  Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

  Ervaringen Greenchoice

  Ervaring geschreven door Nigel
  4 oktober 2021
  aanbod contract verlenging

  Verlenging contract kent geen vaste leveringskosten afgenomen kwh, wel variable kosten kwh., dit komt goed uit voor greenchoice, minder voor de klant

  Ervaring geschreven door Yoram
  26 mei 2021
  Gekozen voor groen!!

  Greenchoice maakt de naam waar. Daarom was het voor mij geen moeilijke keuze om op deze aanbieder over te stappen toen ik op zoek ging naar een nieuwe energieleverancier. Ik wilde vooral gewoon eerlijke groene stroom en als het even kon dan ook niet te veel ervoor betalen. Dat is wat Greenchoice ook als aanbod had, dus daar ben ik maar op in gegaan. Zoals ik het bekijk doen ze wat ze zeggen. Ik hoop dat er niet straks ineens naar buiten komt dat het niet groen is, maar eigenlijk twijfel ik daar niet aan. Ik hoop wel dat het allemaal nog wat flexibeler en meer op maat wordt. Dan kan je pas echt spreken van een perfect aanbod. Maar hopelijk komt dat nog.

  Ervaring geschreven door Jaimy
  26 april 2021
  Stroom en gas

  Je hebt steeds meer duurzame aanbieders op de markt. Uit vergelijking is echter voor mij naar voren gekomen dat Greenchoice er bovenuit steekt ten opzichte van alle andere partijen die op de markt te vinden zijn. Dat komt omdat ze niet alleen maar groene stroom bieden. Je kunt er ook gas op een duurzame manier krijgen. Dat is toch wel het grootste verschil. Wat heeft het anders voor zin? Het is wel heel fijn om er zeker van te zijn dat je gewoon het juiste doet en bij Greenchoice heb ik dat gevoel het meest. Nog geen moment spijt van de keuze gehad.

  Ervaring geschreven door Christa
  29 januari 2021
  Tevreden

  Ben je op zoek naar een ander soort leverancier voor je energie? Het is altijd wel een goed idee om te kijken of je ergens een betere prijs of een betere aanbod van energie krijgt. Dan is het bijvoorbeeld dus ook goed om eens te bekijken of Greenchoice voor jou de juiste keuze is. Voor mij was het namelijk de manier om te zorgen dat ik een stuk goedkoper uit was, zonder dat ik energie van mindere kwaliteit kreeg. Overstappen was even een drempel om over te gaan, maar ik ben er wel heel blij mee dat ik het gedaan heb.

  Ervaring geschreven door Joyce
  23 november 2020
  Bewust voor Greenchoice gekozen

  Greenchoice heb ik gekozen vanwege de duurzaamheid. Het voelt alsof dit de enige energieaanbieder is die dat ook echt waar kan maken. Terwijl je er ook nog eens een goede deal kan sluiten. Daardoor is het dus goed voor jezelf en goed voor de maatschappij. Wanneer je eenmaal een contract hebt afgesloten, dan leer je dat ze ook op andere fronten vooruitstrevend zijn. Zo kan je veel meer regelen in de app dan ik gewend was van mijn vorige energieleverancier.

  Ervaring geschreven door Eden
  1 oktober 2020
  duurzaam

  Een van de duurzaamste energieaanbieders van Nederland en daarom ben ik ook overgestapt. Geen kwh-knallers dus over het algemeen betaal je meer.

  Ervaring inzenden

  • Minimaal 110 karakters
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Beoordeling Greenchoice

  Website www.greenchoice.nl
  Sterren
  Ervaringen
  84% aanbevolen, 6 ervaring(en)
  Deel je ervaring »
  Ga naar Greenchoice.nl
  © ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies