Tips over online webshops, diensten & producten

Innova Energie review & ervaringen

Innova Energie
Ga naar Innovaenergie.nl

Onze expert over Innova Energie:

Laatst bijgewerkt: 12 november 2020

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel leveranciers op het gebied van gas en elektriciteit, maar welke is voor jou het beste? Er zijn veel punten die je in acht kunt nemen, voordat je een keuze maakt. Vind je het belangrijker dat je simpelweg goedkoop uit bent of neem je enkel genoegen met 100% groene stroom? Ook zit er een groot verschil in zakelijke en consumenten abonnementen. We zochten voor je uit hoe dit alles in elkaar steekt bij Innova Energie, zodat je aan het einde van deze review weet of deze leverancier aansluit bij jouw wensen.

Waarom kies je voor Innova Energie?
 • 100% Groene stroom uit wind- en zonne-energie
 • Mogelijk om zonnepanelen en oplaadpalen aan te vragen
 • Cashback actie bij contract voor gas & elektriciteit
 • Mogelijk om gratis slimme meterteller aan te vragen
 • Ontvang korting op de jaarnota met salderen
 • Verschillende contractmogelijkheden
Ga naar Innovaenergie.nl

Innova Energie in het kort

Innova Energie is een aanbieder van energie met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Zij leveren zowel energie als gas aan particuliere en zakelijke klanten in Nederland. In tegenstelling tot veel andere energie aanbieders, focust Innova Energie zich voornamelijk op de zakelijke markt. Daarbinnen ligt de focus weer op ondersteunen van verduurzaming bij zzp’ers en MKB’ers. In 2018 heeft dit bedrijf een andere aanbieder, Energieflex, overgenomen in verband met een faillissement. Het hoofdkantoor van dit bedrijf vind je in Den Haag.

blank


Waarom kiezen voor Innova Energie?

Je zou kunnen kiezen voor Innova Energie wanneer je een zzp’er of MKB’er bent die hulp zoekt bij verduurzaming. De missie van dit bedrijf is om klanten bewust met energie om te laten gaan en deze afgewogen keuzes laten maken op basis van gemak, duurzaamheid, prijs en innovatie. Daarnaast is het hun doel om een actieve bijdrage te leveren aan de energietransitie en aan alle energiedoelen voor een duurzame samenleving. Heb je deze punten hoog in het vaandel staan? Draag dat dan uit door jezelf aan te sluiten bij Innova Energie.


Waarom niet kiezen voor Innova Energie?

Innova Energie is qua prijs niet perse de goedkoopste optie op de markt. Als je niet de meest toereikende portemonnee hebt en eerder op zoek bent naar een budget aanbieder, dan zijn er zat andere opties denkbaar. Ook bied Innova Energie nog geen groen gas aan, waar dat bij andere energieleveranciers wel mogelijk is.


Contractmogelijkheden Innova Energie

Bij Innova Energie heb je verschillende soorten contracten die je kunt afsluiten, voor zowel je woning als kantoor. Daarbij vul je een stappenplan in, waarin je aangeeft in wat voor woning je zit, met hoeveel mensen je daar woont en wat voor meetapparatuur je (al) in huis hebt. Daarnaast heb je de keuze om enkel gas of stroom af te nemen, maar natuurlijk kan ook beiden tegelijk. Vervolgens heb je per gekozen energiebron verschillende contracten. Hieronder volgen enkele voorbeelden die we selecteerden. Bij ieder voorbeeld zijn we uitgegaan van een 2-persoons huishouden, in een rijtjeshuis, met een enkele meter.

Gas & Elektriciteit

Ondanks dat er steeds meer huizen worden gebouwd zonder gasaansluiting, is het overgrote deel nog steeds afhankelijk van gas. Zonder elektriciteit kom je al helemaal nergens meer. Vandaar dat veel mensen ook kiezen voor het totaalplaatje van gas & elektriciteit bij Innova Energie. Volgens het gekozen voorbeeldhuishouden van hierboven krijg je drie opties voorgeschoteld. Die van 1 jaar vast, 3 jaar vast en Groen uit NL voor 3 jaar. Dit ziet er als volgt uit:

 • 1 Jaar vast: €120,01 per maand
  • 100% Groene stroom
  • Cashback van €244,-
  • Zekerheid van vaste tarieven
  • Overstapservice
 • 3 Jaar vast: €134,64 per maand
  • Geen prijsstijgingen op het tarief
  • 100% Groene stroom
  • Cashback van 300 euro
 • Groen uit NL 3 jaar: €138,50 per maand
  • Groene stroom opgewekt in Nederland
  • 100% Wind en zon
  • Vast tarief voor 3 jaar

Tarieven kunnen variëren op basis van jouw eigen ingevulde gegevens. Ook de tarieven kunnen iets zijn gestegen of gedaald op het moment dat jij je wilt aanmelden.

blank

Gas

Wil je enkel gas aansluiten? Dan zijn je opties iets beperkter. Dit gaat enkel op het type huis en verder hoef je geen andere gegevens in te vullen. Ook ontvang je hier geen drie opties, maar slechts eentje. Op het moment van schrijven was dit het aanbod:

 • Groen uit NL 3 jaar: €104,70 per maand
  • Gas drie jaar vast

Zo zie je maar dat gas toch een flink stuk duurder is dan elektriciteit.

Elektriciteit

Stel je woont al in zo’n super-de-luxe woning zonder gasaansluiting, dan heb je enkel stroom nodig. Ook hier is je optie een stuk beperkter dan wanneer je gas & elektriciteit afneemt, maar wel een stuk goedkoper dan enkel gas. Zie hier het aanbod dat wij ontvingen van Innova Energie:

 • Groen uit NL 3 jaar: €33,80 per maand
  • Groene stroom opgewekt in Nederland
  • 100% Wind en zon
  • Vast tarief voor 3 jaar

Op de lange termijn loont het dus ontzettend voor vrijwel ieder huishouden om volledig afhankelijk te zijn van stroom.


Welkomstkorting

Of je nu op zoek bent naar een nieuwe aanbieder voor internet en televisie, een mobiel abonnement of in dit geval stroom en gas: er zijn vaak leuke welkomstkortingen. Dit zijn aanbiedingen om jou net dat extra zetje in de rug te geven om te kiezen voor hun. Ook bij Innova Energie is dat het geval, maar lang niet bij alle abonnementen. In de voorbeelden die hierboven zijn genoemd vind je al precies terug bij welk contract je wel en geen extra’s ontvangt. Er zijn twee contracten waar je dus een cashback ontvangt, beiden in de categorie gas & stroom. Zo ontvang je €244,- terug bij een 1-jarig contract. Op ene 3-jarig vast contract bij Innova Energie voor gas en stroom ontvang je €300,- terug. Deze premie wordt jaarlijks verrekend op de jaarafrekening. Bij een 1-jarig contract dus één keer en bij een 3-jarig contract in drie keer.

Stichting Jarige Job

Daarnaast heeft Innova Energie een samenwerking met het goede doel: Stichting Jarige Job. Van elk nieuwe contract voor gas en stroom dat er wordt afgesloten, maakt Innova Energie €10,- over aan Stichting Jarige Job in jouw naam. Deze stichting focust zich op het verzorgen van verjaardagen en cadeaus voor kinderen in thuissituaties waar weinig geld beschikbaar is. Daarnaast worden ze geholpen met schooltraktaties, slingers en ballonnen. Zo hoeven de jongeren zich niet te schamen op school, omdat ze niet kunnen trakteren en geen feestjes kunnen geven.


Prijs en kwaliteit Innova Energie

Innova Energie focust zich voornamelijk op zakelijke aansluitingen, maar sluit net zo lief gas en elektriciteit aan in een particulier huishouden. Nergens geven ze aan dat ze prijsvechters zijn of de laagste prijs beiden. Ze geven enkel aan dat ze groene energie aanbieden en een positieve bijdrage aan de maatschappij willen leveren. Om te kijken hoe Innova Energie zich verhoudt ten opzichte van andere aanbieders, maken we gebruik van prijsvergelijkers.

Prijsvergelijkers

De grootste prijsvergelijker op het gebied van gas en stroom is Gaslicht.com. Als we, zonder verdere filters, enkel kijken op stroom & energie contracten, zien we dat Innova Energie op dit gebied op plek 21 staat qua prijs. Daarin zijn ze ruim €200,- per jaar duurder dan de nummer 1 op de lijst. Kijken we naar enkel stroom? Vind je Innova Energie terug rond de 15e plaats. Dit scheelt al met al zo’n €75 op jaarbasis ten opzichte van de goedkoopste optie. Qua kwaliteit scoort Innova Energie als aanbieder gemiddeld een 8 op de schaal van 10, waardoor je in ieder geval verzekerd bent van kwaliteit. Kijk vooral voor jezelf wat je belangrijk vindt bij het afsluiten van je eigen, nieuwe energiecontract.

blank

Betalingsmogelijkheden

Bij Innova Energie ga je dus een contract aan voor een termijn van 1 tot 3 jaar. Daarbij is het mogelijk om op twee manieren te voldoen aan je betalignsplicht. Dat is enerzijds mogelijk via een automatisch incasso, waarbij het geld automatisch iedere maand wordt afgeschreven, of een handmatige bankoverschrijving. Met deze laatste optie houd je je uitgaven zelf in de hand. Bij een automatisch incasso kiest u voor afschrijving halverwege of aan het einde van de maand. Indien je kiest voor een betaling aan het einde van de maand, word je termijnbedrag op voorhand geïncasseerd. Daarmee betaal je dus voor de daaropvolgende maand. Het is mogelijk om tussendoor de manier van betalen zelf aan te passen in je persoonlijke ‘Mijn Innova’ omgeving.

Betalingsregelingen

Kan je een keer  je gas en stroom niet betalen? Dan denkt Innova Energie graag met je mee. Zowel voor jaar- als eindafrekeningen is het mogelijk om een betalingsregeling te treffen. Daarvoor dien je contact op te nemen met de klantenservice van het bedrijf. Voor termijnnota’s is het niet mogelijk om een regeling te treffen, omdat dit bedrag maandelijks terugkeert. Wel is het mogelijk om eventueel de vervaldatum van de factuur te verzetten.


Energiebronnen & stroometiket

Het stroometiket geeft aan over de oorsprong van de geleverde stroom. Innova Energie koopt elektriciteit op uit bronnen, die worden vernieuwd zonder het milieu te belasten. De opgewekte energie die een energie aanbieder levert komt voort uit water, wind en zon. Van deze mogelijke bronnen maakt Innova Energie gebruik van twee, namelijk zon en wind. De verhouding daarin is ongeveer 2 op 1. 64,35% van de stroom wordt opgewekt uit wind-energie en 35,65% uit zonne-energie. Dit geldt voor elektriciteitsbronnen uit Nederland. Voor geïmporteerde stroom uit het buitenland bestaat 89,29% uit wind-energie en 10,20% uit zonne-energie.

Oorsprong gas

Over de oorsprong van het gas is het iets moeilijker om informatie te vinden op de website van Innova Energie. Wel geven ze aan dat het voor gas nog ontzettend moeilijk is om dit landelijk groen aan te bieden. In de toekomst verwacht Innova Energie wel groen gas te kunnen leveren. Daarover houden ze je op de hoogte via de website in de toekomst. Daarin spreken ze over 100% Sociaal Groen met Fairtrade Gas. De stroom is wel al 100% groen.


Terugleveren aan Innova Energie

Ook bij Innova Energie is het mogelijk om te salderen, ook wel terugleveren genoemd. Dit houdt in dat je zelf thuis of op kantoor stroom opwekt met zonnepanelen. Zelf opwekken is vaak niet voldoende om volledig zelfvoorzienend van te zijn, waardoor het mogelijk is om eigen opgewekte energie te combineren met een contract. De opgewekte energie vanuit je eigen zonnepanelen wordt vervolgens afgetrokken van de jaarafrekening, zodat je niet het volledige jaarcontract betaalt. Zelf geven ze het volgende voorbeeld op de site:

Stel, u verbruikt 3.000 kWh per jaar en u wekt 1.000 kWh op met zonnepanelen. Dan kunt u 1.000 kWh salderen (van 3.000 kWh aftrekken), zodat u nog slechts 2.000 kWh betaalt. Als we dit in geld uitdrukken en even uitgaan van een elektriciteitsprijs van € 0,21 per kWh, zou u met de eigen opwekking €210,- per jaar besparen (1.000 kWh x € 0,21).

Is er een grens?

Voorheen was er een salderingsgrens tot 5000 kWh per jaar. Wekte je thuis meer stroom op dan deze grens? Betaalde je alsnog voor de afgenomen stroom via de aanbieder. Dat is natuurlijk een beetje krom, want daarvoor neem je geen zonnepanelen. Tegenwoordig is het mogelijk om onbeperkt te salderen, waardoor het op de lange termijn altijd loont om zonnepanelen te installeren. Wel dien je aan de volgende voorwaarden te voldoen:

 • Je moet de elektriciteit via dezelfde aansluiting terugleveren als waarmee het energiebedrijf jouw elektriciteit levert. Inkomende en uitgaande elektriciteit moet dus via dezelfde aansluiting gebeuren.
 • Verder gelden de regels voor saldering en terugleververgoeding alleen als je een zogenaamde kleinverbruikaansluiting hebt. Dat is een aansluiting tot 3 x 80 ampère. Bij veel huishoudens en zzp’ers en mkb-bedrijven is dit het geval. Zogenaamd grootzakelijk gebruik heeft een grootverbruikaansluiting van meer dan 3 x 80 ampère.

Energiecollectief mogelijkheden

Een energiecollectief zorgt ervoor dat er goedkope energietarieven zijn voor consumenten. Zo ga je met een grote groep mensen tegelijkertijd instappen op een aantrekkelijke prijs, naar een andere leverancier. Een aanbieder verwelkomt zo tegelijkertijd een grote groep nieuwe klanten en de koper profiteert van aantrekkelijke prijzen.

Aanmelden voor een energiecollectief gaat niet via Innova Energie zelf, maar het is wel mogelijk om met een collectief over te stappen naar deze aanbieder. Aanmelden hiervoor gaat via de Consumentenbond.


Contactgegevens en klantenservice

Voor vragen en advies wil je dat er iemand met verstand voor je klaar zit. Wij zochten alvast voor je uit hoe je in contact komt met een medewerker van Innova Energie of hoe je anderzijds aan antwoorden op al je vragen komt.

Veelgestelde vragen

De meeste (grote) websites ontvangen vaak dezelfde vragen. In plaats van telkens opnieuw dezelfde vragen te beantwoorden, zorgen ze er op voorhand voor dat er klinkklare antwoorden direct te vinden zijn op deze vragen. Denk daarbij bij Innova Energie aan vragen rondom contracten, facturatie, betalingen en noodgevallen. Je vindt een uitgebreide lijst aan de veelgestelde vragen terug op de contactpagina van de site.

blank

Contactformulier

Nog niet het antwoord gevonden waarop je hoopt? Of heb je een dusdanig specifieke vraag dat je graag een medewerker van het bedrijf wilt spreken? Snappen we volledig. Op de contactpagina vind je tevens een contactformulier terug. Daarop laat je je NAW-gegevens achter met je mailadres en telefoonnummer. Vervolgens vertel je de vraag waarmee je zit, waarna Innova Energie contact met je opneemt naar aanleiding van de vraag. Er is echter niet bekend op welke manier ze contact met je opnemen en hoe lang dat op zich laat wachten.

Bellen

De beller is sneller! Direct iemand aan de telefoon krijgen? Bel dan naar 070 3016610 om een medewerker van Innova Energie te spreken. Let er wel op dat dit geen gratis nummer is. De openingstijden van de klantenservice zijn echter niet bekend, het is dus gissen of men de telefoon aan de andere kant opneemt.


Wat moet ik doen bij een verhuizing?

Ga je verhuizen? Daar komt altijd veel bij kijken. Bij Innova Energie is het mogelijk om jouw huidige energiecontract mee te nemen naar het volgende huis, zonder al te veel poespas. Daarvoor dien je minimaal 14 dagen voor de sleuteloverdracht dit door te geven aan Innova Energie. Vervolgens zorgen zij ervoor dat het contract op de gewenste datum wordt overgezet naar het juiste adres. De snelste manier om dit door te geven is via de persoonlijke ‘Mijn Innova’ omgeving. Of je verder nog iets moet doen of welke informatie je moet doorgeven aan Innova Energie is niet bekend.


Inzicht energieverbruik

Weten wat je verbruikt, dat is altijd goed voor een gerustgestelde gedachte. Er zijn verschillende manieren om inzicht te krijgen in jouw persoonlijke gas & stroomverbruik bij Innova Energie.

Mijn Innova

Als klant van Innova Energie ontvang je een Mijn Innova account. Zodra je daarop inlogt kan je allerlei persoonlijke gegevens aanpassen met betrekking tot betalingen en contact, maar ook op het gebied van verbruik. Zo kijk je eenvoudig zelf in wat je hebt verbruikt de afgelopen tijd op het gebied van gas en elektriciteit. Op voorhand sluit je namelijk een contract af dat is gebaseerd op gemiddeld verbruik van een huishouden, wat in de realiteit natuurlijk heel anders kan uitpakken. Weten wat je verbruikt is daarom erg handig, eventueel met de het oog op de verlenging van je contract.

(Slimme) meterteller

Eens in de zoveel tijd dien je je meterstanden door te geven aan je energieleverancier. Je kunt natuurlijk netjes met pen en papier iedere maand het verschil in verbruik noteren op een vast moment, zodat je weet wat je verbruikt. Nog makkelijker is het om gratis een slimme meter aan te vragen. Deze slimme meter bied je de volgende voordelen, ten opzichte van een standaard meter:

 • Geen meterstanden meer doorgeven: wij kunnen je meterstanden op afstand uitlezen.
 • Inzage in je energieverbruik: je ontvangt maandelijks een overzicht van je energieverbruik. Door inzicht in je energieverbruik kan je makkelijker gaan besparen op uw energiekosten.
 • Nauwkeurige jaar- of eindnota: de slimme meter geeft nauwkeurig je meterstanden aan. Hierdoor ontstaan er geen misverstanden meer over de doorgegeven meterstanden. Geschatte meterstanden zijn verleden tijd.
 • Geen extra meter bij terugleveren energie: als je zelf stroom opwekt met bijvoorbeeld zonnepanelen en deze teruglevert aan uw energieleverancier, dan heb je hiervoor geen aparte meter meer nodig. Een slimme meter meet zowel de geleverde stroom als de door jou teruggeleverde stroom.

Interesse in een slimme meter? Deze vraag je gratis aan bij je netbeheerder. Wie je netbeheerder is vind je terug op je facturen of op de website: www.eancodeboek.nl.


Hoe kan je Innova Energie opzeggen?

Zoals er redenen zijn om een nieuw contract aan te gaan bij een nieuwe aanbieder, zijn er ook zat redenen om een huidig contract bij je aanbieder op te zeggen. Bij Innova Energie is het ook mogelijk om je contract op te zeggen, zelfs tussentijds. Wel zijn er enige haken en ogen aan verbonden waarmee je rekening dient te houden. Zo dien je bij een vroegtijdige beeindiging van het contract een opzegvergoeding te betalen. Eventuele ontvangen kortingen en vergoedingen dien je ook terug te betalen aan het bedrijf. De hoogte van de opzegvergoeding staat niet weergegeven op de site. Je dient een opzegging in te dienen via het contactformulier op de website. Daarin dien je in ieder geval het volgende te vermelden:

 • Aansluitgegevens
 • Gewenste einddatum
 • Reden van opzegging

Overstappen naar Innova Energie

Vanuit een andere leverancier overstappen naar Innova Energie? Dan doe je dat het makkelijkste met een contract voor gas & elektriciteit. Daarbij heb je namelijk de mogelijkheid om gebruik te maken van de overstapservice. Daarbij zegt Innova Energie je contract bij de huidige aanbieder op, zodat je je daar zelf geen zorgen over hoeft te maken. Enkel overstappen met gas of elektriciteit? Dien je zelf de opzegging bij de andere partij te regelen en je nieuwe contract bij Innova Energie.


Overige energieproducten

Naast het aanbieden van gas en elektriciteit, denkt Innova Energie graag met je mee naar andere, duurzame oplossingen om jouw leven makkelijker te maken. Zo vind je er de volgende mogelijkheden:

Zonnepanelen

Altijd al nagedacht om zonnepanelen te installeren? Op de lange termijn bespaar je daarmee namelijk een hoop geld. Het is bij Innova Energie mogelijk om een gratis dakscan uit te voeren. Daar geef je je locatie aan, de oppervlakte van je dak en een specificatie met betrekking tot je gebruik. Op basis daarvan ontvang je advies op het gebied van zonnepanelen. Hoeveel kan je kwijt, wat levert het op en hoeveel mag dat kosten?

Laadpalen

In de loop der jaren is elektrisch autorijden steeds populairder geworden. Ook in de toekomst zal dit steeds meer toenemen. Mocht je een elektrische auto hebben of gaan kopen? Wil je deze wel voor je huis kunnen opladen. Bij Innova Energie is het mogelijk om middels een formulier een eigen laadpaal aan te vragen. Vervolgens ontvang je een op maat gemaakte oplossing en kijkt men of het voor je mogelijk is om dat te realiseren.

Zakelijk

blank

Zoals meermaals aangegeven focust Innova Energie zich voornamelijk op de zakelijke markt. Zij vinden het interessant om zzp’ers en MKB’ers te helpen met het verduurzamen van hun energieverbruik, of dat nu gaat om gas of stroom. Voor bedrijven is het echter niet mogelijk om via de website direct een idee te krijgen naar wat je maandelijks kwijt zou zijn. Bij consumenten ontvang je een schatting op basis van gemiddeld verbruik, zoals onder het kopje ‘Contractmogelijkheden Innova Energie’ staat weergegeven.

Zakelijk geintersseerd in de diensten van deze partij? Dan dien je te allen tijde contact op te nemen met Innova Energie. Hun voorkeur is daarin telefonisch op 070 3016610. Zo ontvang je een uniek, persoonlijk aanbod, op basis van jouw bedrijf of bedrijfspand. Ook voor grotere bedrijven of bedrijven met meerdere panden is het mogelijk om een contract af te sluiten bij Innova Energie. Ook hier dien je wederom telefonisch contact voor op te nemen.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • 100% Groene stroom uit wind- en zonne-energie
 • Mogelijk om zonnepanelen en oplaadpalen aan te vragen
 • Cashback actie bij contract voor gas & elektriciteit
 • Mogelijk om gratis slimme meterteller aan te vragen
 • Ontvang korting op de jaarnota met salderen
 • Verschillende contractmogelijkheden
Minpunten:
 • Openingstijden klantenservice onbekend
 • Niet perse de goedkoopste aanbieder
 • Ze bieden nog geen groen gas aan
Ga naar Innovaenergie.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen Innova Energie

Ervaring geschreven door John
4 oktober 2021
Kiezen voor de energie

Energie gaat voor mij al een tijdje niet meer om de laagste prijs. Ik kies liever voor de meest betrouwbare partij op de markt. Daarom ben ik pas overgestapt op Innova Energie. Dit is de aanbieder die groene stroom kan leveren op de manier zoals dat bedoeld is. Het is niet de bedoeling om zoveel mogelijk klanten te lokken met vage deals die helemaal niet blijken te kloppen als je het naleest. Het is juist een energiemaatschappij die voortdurend op zoek is naar verbeteringen. Dat doet het bijvoorbeeld door veel geld in innovatie te kiezen. Daar kan niet alleen ik als klant van profiteren, maar het is gewoon goed voor de gehele maatschappij. Ik ben wel pas kort klant, dus misschien dat ik alleen nog maar de goede kanten heb gezien. Maar toch raad ik Innova Energie zeker aan.

Ervaring geschreven door Dave
26 mei 2021
Goedkope aanbieder

Innova kwam als beste uit de test die ik las. Ik kende het bedrijf niet, maar ik was mijn vorige aanbieder meer dan zat. Dus ik heb op basis van die test mijn keuze gemaakt. Ik moet eerlijk zeggen, ik heb er tot nu toe nog altijd geen spijt van. Het heeft mij in ieder geval wel heel veel goede zaken gebracht. Eindelijk werkt de stroomvoorziening gewoon altijd. Zonder rare storingen. En eindelijk ook krijg ik een afrekening die gewoon te begrijpen is omdat alles duidelijk en overzichtelijk is weergegeven. Er zijn daardoor dus ook geen vervelende kosten of adders onder het gras waar je later mee verrast kan worden.

Ervaring geschreven door George
26 mei 2021
Groen en goedkoop

Ik heb een website gebruikt om de beste energieleverancier te vinden. Ik had twee wensen. Het moest duurzaam en groen zijn. En het moest niet meer kosten dan nodig. Op basis van mijn gegevens bleek volgens de tool dat ik dan het beste bij Innova mijn contract af kon sluiten. Direct via de site gedaan omdat dan gemakkelijk de overstap geregeld kon worden. Het blijkt tot nu toe ook allemaal. Ik heb duurzame energie voor de best denkbare prijs gekregen. Tot nu toe dus geen klachten.

Ervaring geschreven door A Jansen
17 mei 2021
Duidelijkheid

Innova Energie is mijn nieuwe energieleverancier en ik moet zeggen dat ik tot nu toe niet ontevreden ben. Ik ben vooral te spreken over het feit dat er nu eindelijk eens een leverancier is die duidelijk is. De afrekeningen en overzichten zijn heel compleet. En als je dan toch eens vragen hebt, dan is de klantenservice ook gewoon op een normale manier te bereiken. Daardoor is het wel heel gemakkelijk mogelijk om te zorgen dat alles gewoon soepel blijft lopen. Normaal stap ik ieder jaar over, maar als de zaken zo blijven, dan verleng ik dit jaar mijn verbintenis met Innova.

Ervaring geschreven door Israe Gra
26 april 2021
Groene stroom

Ik heb Innova Energie gekozen omdat je er duurzame stroom voor een realistische prijs kunt krijgen. Dat maakt het voor mij wel heel aantrekkelijk om er klant te zijn. Ik ben al heel zuinig met stroom, maar als ik het dan wel gebruik, dan wil ik ook wel dat het gewoon duurzaam is. Het is wel wat duurder, maar dan heb je ook wat. Ik zou wel graag zien dat de diensten en service war verder uitgebreid worden. Dat was bij mijn vorige leverancier dan weer wel wat beter geregeld. Maar het is wel goed dat er nog wat ruimte voor verbetering is.

Ervaring geschreven door D Boersma
11 maart 2021
Overstapservice

Het beste aan Innova Energie is toch wel dat ze het je heel gemakkelijk maken om snel over te stappen. Ik kwam bij deze provider uit nadat ik online in een tool vergeleken had. De tool gaf aan dat ik hier het goedkoopst was en daar heb ik dus ook direct gebruik van gemaakt. Het is daarna allemaal snel gegaan. Zo kan ik dus al enige tijd van mijn nieuwe leverancier genieten, zonder dat ik er ook maar een cent aan moeite in heb hoeven steken.

Ervaring geschreven door Laurens
28 januari 2021
Wat ik vind van Innova Energie

Ik ben onlangs overgestapt van energieleverancier en voor Innova Energie gekozen. Uitgangspunt was voor mij niet de prijs, maar het soort energie. Ik wil vooral graag groene stroom en deze aanbieder kan dat leveren. Het is ook het soort energieleverancier dat verder kijkt dan alleen het binnenhalen van zoveel klanten als mogelijk. Het is ook een bedrijf dat bezig is met innovatie. Daar komt volgens mij ook gewoon de naam vandaan die ervoor gekozen is, Innova. Ik vond het overzicht ook heel duidelijk en had daar verder ook geen vragen over. Natuurlijk is het wel even afwachten hoe het op de lange termijn zal gaan, maar daar heb ik eigenlijk ook wel alle vertrouwen in als ik kijk hoe het nu gaat.

Ervaring geschreven door Wendy
3 december 2020
Overtuigd positief

Innovo biedt je duidelijke informatie over de diensten. En als je vragen hebt, dan zijn ze ook nog eens gewoon gemakkelijk bereikbaar. Dat is ook wel heel belangrijk natuurlijk. Een goede klantenservice is het halve werk. Ik lees soms weleens negatieve ervaringen, maar zo heb ik het nooit beleefd. Dat er weleens iets misgaat vind ik niet erg. Ik vind het vooral belangrijk dat de medewerkers me hier goed helpen.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Innova Energie

Website www.innovaenergie.nl
Sterren
Ervaringen
82% aanbevolen, 8 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Innovaenergie.nl
© ReviewGo.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement