Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

Outfittery review & ervaringen

Outfittery
Ga naar Outfittery.nl

Onze expert over Outfittery:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Ben je een man en op zoek naar nieuwe kleding, maar weet je niet wat? Dan is Outfittery misschien wel iets voor jou. Zo huur je gratis een personal shopper in die kleding naar je opstuurt, op basis van jouw wensen. Uiteindelijk betaal je alleen kledingstukken die je behoudt. Weer eens wat anders dan shoppen in een reguliere kledingwinkel of webshop. We zochten voor je uit hoe Outfittery precies werkt en wat er allemaal bij komt kijken, voordat jij je doos met kleding in huis hebt. Lees vooral verder over wat onze bevindingen zijn.


Wat is Outfittery?

Ben je toe aan een opfleuring van je kledingkast, maar heb je voor je gevoel echt geen smaak? Of simpelweg geen tijd om telkens naar de winkel te gaan voor nieuwe kleding? Dan is het mogelijk om gebruik te maken van Outfittery. Dit is een website die speciaal voor jou outfits op maat en wens afstelt. Outfittery is volledig gericht op mannen. Vrouwenkleding vind je hier niet. Geef door wat jouw kledingstijl is, de maten die je hebt en je budget. Vervolgens gaan mensen achter de schermen voor je aan de slag om een set samen te stellen op basis van jouw wensen. Dit bedrijf is opgericht in 2012 en sindsdien flink doorgegroeid. Van origine is het een Duits bedrijf, maar ze opereren momenteel in meerdere Europese landen. Zo ook in Nederland.


Is Outfittery betrouwbaar?

Outfittery is in korte tijd flink gegroeid. Zij spelen in op een behoefte die in de markt is ontstaan: modestylist op afstand zijn. Dat doen zijn dan ook erg goed, aangezien ze in meerdere Europese landen actief zijn. We zien dan ook geen beren op de weg om deze dienst eens te proberen. Je kunt geheel vrijuit je wensen en eisen doorgeven, zodat de kleding die je ontvangt ook daadwerkelijk bij je past. Zo niet? Dan stuur je de doos eenvoudig weer terug.

De meeste mensen zijn ook positief over de diensten van Outfittery. Zo ontvangt de webshop en nette score van 7,7 op de schaal van tien via Kiyoh. Dat is een online reviewplatform. Mensen vinden het leuk om verrast te worden met uitgezochte kleding op basis van opgegeven wensen. Ook de service wordt over het algemeen goed ontvangen. Het grootste verbeterpunt dat we tegenkomen zit hem in het verbeteren van het retourproces, aangezien het bedrijf gebruik maak van verschillende koeriersdiensten.


Aanbod Outfittery

Het aanbod van Outfittery is aan de voorkant niet helemaal bekend. Dat is juist ook de kracht van het platform. Het enige waar je op voorhand zeker over bent, is dat je kleding krijgt opgestuurd. Welke kleding zij vervolgens in het assortiment hebben, dat is de verrassing. Vandaar dat je op voorhand een door jouw gewenste stijl doorgeeft. Op basis daarvan ontvang je vanzelf een doos in huis. Het is dus maar de vraag wat jij in huis krijgt en of je er tevreden mee bent.

Outfits en losse kledingsstukken

Afhankelijk van welke stijl je opgeeft en waarvoor je kleding zoekt, ontvang je dus een doos thuisgestuurd. Het is mogelijk om volledig op elkaar afgestelde outfits te ontvangen, zodat je van top tot teen niet meer hoeft na te denken. Ben je daar niet naar op zoek? Dan is het ook mogelijk om je volledig te focussen op losse kledingsstukken. Ontvang bijvoorbeeld alleen maar nieuwe schoenen of zeer specifieke chino’s in huis. Wat jij maar wilt.


Hoe werkt Outfittery?

Outfittery was op het gebied van gepersonaliseerd kleding shoppen een trendsetter op de markt. In de loop der jaren hebben hier al veel mensen gebruik van gemaakt. Maar als je hier nog nooit eerder bent geweest, is het wel prettig om op voorhand te weten wat je moet doen op deze site. Vandaar dat we je graag aan de hand meenemen en uitleggen hoe de site werkt. Zo weet je precies wat je straks moet doen.

Kies je stijl

Outfittery neemt je mee door een uitgebreid stappenplan. De eerste stap hierin is het doorgeven van je stijl. Daarin word je mening gevraagd over verschillende omgevingen. Ofwel, wat draag je bijvoorbeeld het liefste thuis en wat draag je op je werk? Aan de hand van foto’s geef je aan wat het meeste bij jou past. Ook als geen van de opties je aanstaat, is dat een optie om aan te geven. Zo ga je verschillende kledingstukken bij langs. Van tops, broeken tot schoenen. Ook vraagt Outfittery je enkele keren wat je absoluut niet zou dragen. Alles om de keuze voor jou zo specifiek mogelijk te maken.

Outfittery maakt gebruik van meer adn 100 merken op hun site. Het is mogelijk om tijdens dit proces ook al aan te geven welke merken je graag draagt. Zodra er iets van deze merken in het assortiment te vinden is, zal je dit eerder thuis ontvangen.

Je gedrag

Nadat je een idee hebt gegeven over de stijl die je hanteert, vraagt Outfittery je nog wat persoonlijke vragen. Denk daarbij aan vragen als hoe oud voel je je en wat voor jou de reden is waarom je de dienst gebruikt. Alle keuzes die je maakt, worden door Outfittery opgeslagen. Daarvoor dien je vervolgens een account aan te maken op het platform. Gemaakte keuzes kan je in de toekomst altijd aanpassen.

Kleding voor jou samengesteld

Nadat jij je wensen hebt doorgegeven en een account hebt aangemaakt, gaat Outfittery voor je aan de slag.  Je ontvangt een gepersonaliseerde selectie op basis van de door jou opgegeven stijl. Je geeft enkel nog je kledingmaten aan en welk budget je te besteden hebt aan kleding. Op basis van al die informatie krijg jij vervolgens een box samengesteld op basis van jouw voorkeuren. Dit wordt gedaan door een personal shoppper, die op voorhand ook nog even contact met jou opneemt. Persoonlijk contact om net de box te verbeteren. Elk kledingstuk in de box die je graag wilt houden, dien je af te rekenen. Nergens interesse in? Dan betaal je ook niets.


Geen abonnementsdienst

Veel webshops hanteren tegenwoordig een abonnementsdienst. Zo is het mogelijk om scheermesjes, onderbroeken of zelfs hele outfits in abonnementsvorm te verkrijgen. Bij Outfittery is dit niet het geval. Je maakt gebruik van de dienst wanneer jij vindt dat het nodig is. Zo zit je bij Outfittery nergens aan vast. Ook betaal je geen abonnements-, verzend-, of servicekosten bij deze aanbieder. Of je nu een keer per jaar of maand nieuwe kleding nodig hebt, het kan allemaal via Outfittery.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Het is lastig om een algemene prijs- / kwaliteitverhouding te creeren rondom Outfittery. Het hangt er namelijk volledig af welke stijl je graag in huis ontvangt en welk budget je te besteden hebt. Als student is het goed mogelijk dat je slechts een paar tientjes te besteden hebt. Ben je een succesvolle zakenman die op zoek is naar dure Italiaanse pakken? Dan vis je in een heel andere vijver. Daarin is het onmogelijk een prijs- / kwaliteitverhouding neer te zetten rondom een shirt van €25,- of een pak van €500,-. Het is ook maar net de vraag wat jij een kledingstuk waard vindt. Zo kan het goedkope shirt lang meegaan en een duur kledingstuk na enkele keren dragen kapot gaan. Andersom net zo goed.


Waar komen de producten van Outfittery vandaan?

Outfittery is een van origine Duitse webshop. Zoals gezegd zijn ze tegenwoordig in meerdere Europese landen actief, waaronder Nederland. Vanaf het moment dat jij een profiel aanmaakt, tot dat de doos bij jou thuis is, ben je al even op weg. De personal shopper neemt namelijk ongeveer een week na het doorgeven van je wensen contact met je op. Vervolgens duurt het nog 7 tot 10 dagen voordat jouw doos is samengesteld en opgestuurd. Het is niet helemaal duidelijk of de kleding uit een Nederlands magazijn komt of van over de grens komt.

Zoals eerder aangegeven bestaat Outfittery uit meer dan 100 verschillende merken. Zo ook grote merken als Jack & Jones, Nike en Adidas. Al die bedrijven hebben verschillende fabrieken over de hele wereld. Waar de producten vooraf uiteindelijk vandaan komen en in welke omstandigheden dat gebeurt, is voor ons zo lastig te bepalen.


Klantenservice

Bij iedere bestelling die je plaatst op Outfittery, heb je altijd een keer persoonlijk contact met je eigen personal shopper. Daarnaast is het goed mogelijk dat je nog eens een vraag hebt voor iemand over je doorgegeven keuzes of een geheel andere vraag. We zochten voor je uit op welke manier jij persoonlijk contact op kunt nemen met de klantenservice van dit bedrijf.

FAQ

Gelukkig vind je op de site van Outfittery een uitgebreide pagina met een FAQ. Hier staan heel veel vragen die je op voorhand kunt hebben, maar dan allemaal netjes voorzien van een antwoord. Kom je ergens niet uit? Neem daar dan eerst een kijkje. Zo bespaar je iedereen een hoop tijd, omdat er simpelweg al veel informatie te vinden is.

Bellen

Liever toch telefonisch navraag doen? Geen enkel probleem! Van maandag tot en met vrijdag zit er namelijk een telefonische helpdesk voor je klaar. Het telefoonnummer daarvoor is 020-8990080. Op deze dagen is deze telefonische helpdesk geopend tussen 9.00 – 18.00.

Contactformulier of mail

Geen haast? Op de contactpagina van Outfittery vind je een contactformulier terug die je in kunt vullen. Laat hier je contactgegevens, land van herkomst, onderwerp en je vraag achter. Vervolgens ontvang je antwoord per mail. Liever zelf direct mailen? Dan kan dat naar service@outfittery.nl. Hoe lang het duurt voordat je een antwoord terug krijgt is helaas niet bekend.

Betaalmethoden

Outfittery stuurt natuurlijk eerst kleding naar jou toe, voordat jij iets hoeft te betalen. Je weet vervolgens pas of je iets koopt, nadat je dit hebt ontvangen. Een uniek businessmodel, maar wel erg persoonlijk. Zo betaal je maximaal 7 dagen na de bezorging thuis de producten die je afneemt. De methoden die daarvoor beschikbaar zijn, zijn:

 • PayPal
 • Visa
 • Mastercard
 • American Express
 • iDeal
 • Bankoverschrijving

Garantie

Uiteindelijk betaal je bij Outfittery alleen voor kledingstukken die jij afneemt. Stuur je de volledige box terug, dan betaal je ook niks. Voor alle kledingstukken die je houdt, betaal je en daarvoor heb je dus ook recht op garantie. De garantie hiervoor is simpelweg de wettelijke garantie. Een artikel moet volgens Outfittery hierin in goede staat verkeren en bij normaal gebruik functioneren. Niet het geval? Dan kan je een artikel laten terugsturen ter reparatie of vervanging. Neem daarvoor contact op met de klantenservice van het bedrijf.

Verzending

Het bestelproces is het belangrijkste businessmodel van Outfittery. Zoals eerder in de review aangegeven ontvang je binnen 7 tot 10 dagen na bestelling een persoonlijke doos met kleding thuis. Zowel voor het verzenden naar jou als het retourneren van niet te gebruiken kleding, betaal je niets. Outfittery maakt hierbij gebruik van PostNL als koeriersdienst.

Retourneren

Alle kleding die je niet afneemt, stuur je uiteindelijk weer retour naar Outfittery. Nadat jij een doos met kleding hebt ontvangen, heb je 7 dagen de tijd om je keuze(s) te maken. Hierna vul jij een feedbackformulier in dat is meegeleverd, die je in de doos stopt. Ook ontvang je een retoursticker die je op de doos stopt. Deze geef je af op een PostNL punt, waarna je er niet meer naar hoeft om te kijken.


Korting en aanbiedingen

Nieuwe kleding is altijd fijn. Er gaat niets boven het paraderen van je nieuwe stijl richting anderen. Als jij die nieuwe kleding ook nog eens met een leuke korting in de wacht weet te slepen, is dat helemaal mooi meegenomen. We zochten voor je uit of dit ook mogelijk is bij Outfittery.

Korting op je eerste box

Outfittery snapt dat het voor jou een drempel kan zijn om gebruik te maken van online shoppingadvies. Je kunt toch net zo goed zelf kleding samenstellen? Daarom geeft Outfittery welkomstkortingen op je eerste te bestellen box. Deze korting loopt op tot €30,- op je eerste doos, wat natuurlijk mooi is meegenomen.

Kortingscodes

Zelf is Outfittery verder niet heel happig op het uitdelen van kortingen. Wel is het mogelijk om externe manier kortingscodes te verzilveren. Met een beetje zoek- en speurwerk op Google vind je al gauw kortingscodes die je soms tot wel €100,- korting opleveren. Per kortingscodes die je gebruikt, zijn er wel bepaalde voorwaarden verbonden. Lees die goed door, voordat je zomaar gebruik maakt van een willekeurige kortingscode.


Wel of niet kopen bij Outfittery?

Ben je een vrouw? Dan raden we je aan om ergens anders te kijken. Ben je een man? Dan is Outfittery misschien wel wat voor jou. Op je dooie gemak vul je eenmalig jouw wensen in en krijg je telefonisch contact met een personal shopper. Als jij zelf totaal geen smaak hebt in kleding en niemand weet om jou te helpen, kan je dus gratis om advies vragen. Daarnaast koop je enkel en alleen wat je daadwerkelijk wilt houden. Koop je niets? Betaal je ook niets. Houd er wel rekening mee dat de levertijd wel wat aan de lange kant is en het is ook altijd maar de vraag wat je ontvangt.


Tips voor kopen bij Outfittery

Toe aan kleding op basis van jouw wensen? Dan is Outfittery voor jou in het leven geroepen. Er zijn wel wat opties waarvan je gebruik kunt maken en geen box is hetzelfde. Neem de volgende tips mee in jouw beslisproces en je komt helemaal met een topproduct thuis.

 • Je betaalt geen verzend-, abonnements- en servicekosten;
 • Houd er rekening mee dat de levering tussen 7 en 10 dagen na persoonlijk contact met je personal shopper plaatsvindt;
 • Je betaalt enkel en alleen voor kledingstukken die je afneemt. De rest stuur je kosteloosterug;
 • Neem een kijkje op Google en ga op zoek naar verschillende promoties voor extra korting;
 • Ontvang standaard €30,- korting op je eerste te ontvangen doos;
 • Vragen? Neem een kijkje in de FAQ aangezien veel vragen al op voorhand zijn beantwoord.

Beste alternatieven voor Outfittery

Outfittery helpt je graag met het vinden van de juiste kleding bij jouw smaak. Iedereen heeft een eigen smaak, maar soms weet je zelf niet wat je eigen smaak is. Daarvoor is Outfittery geschikt. Heb je wel een idee welke smaak je hebt? Dan is een reguliere kledingwebshop misschien wel wat voor jou. Zoals bijvoorbeeld:

Zalando Lounge

Zalando Lounge is het kleine zusje van Zalando. Dit is een exclusieve webshop waarvoor je eerst een account aan moet maken, voordat je toegang krijgt. Hierop vind je veel A-merk producten die tot wel 75% korting ontvangen. Het gaat veel om restpartijen en overschotten, die alsnog verkocht moeten worden.

ABOUT YOU

ABOUT YOU is een gigantische webshop waar je ruim duizend verschillende kledingmerken terugvindt. Dit gaat van kledingstukken van een paar euro tot wel honderden euro’s per stuk. Werkelijk ieder segment van de maatschappij kan shoppen op ABOUT YOU, want er is voor iedere portemonnee een passend kledingstuk te vinden.

Zaful

Zaful is de enige in de rij die niet opereren vanuit Europa, maar uit China. Daarmee zijn de levertijden ook direct een stuk langer. Deze webshop is ideaal voor de aankoop van unieke kledingstukken tegen een relatief lage prijs. Het is echter maar de vraag of je er een levertijd van tot wel twee maanden voor over hebt.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Unieke, persoonlijke kleding thuis gestuurd op basis van jouw wens(en)
 • Betaal alleen voor wat je afneemt
 • Geen verzend- en retourkosten
 • Geen vaste abonnementskosten
Minpunten:
 • Levering duurt 7 tot 10 werkdagen na betelling
 • Soms ontvang je niets interessants
Ga naar Outfittery.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen Outfittery

Ervaring geschreven door Jasper
4 oktober 2021
Leuke nieuwe kleren

Outfittery is een webshop die zich gewoon op modebewuste mannen richt. Daar ben ik er nog niet zoveel van tegengekomen in mijn leven. Het is leuk om ook eens een keer door de vele virtuele kledingrekken te browsen om zo een eigen stijl te ontwikkelen. Wat je ook leuk vindt om te dragen, je kunt altijd wel items vinden die precies op die smaak aansluiten. Daar komt de hulp van de kledingadviseurs dan nog eens bovenop. Je kan gemakkelijk een eigen look neerzetten en die helemaal afmaken met de hulp van de kenners die via Outfittery aan jou gekoppeld worden. Voor mij is dit echt het online winkelen van de toekomst en de perfecte manier om leuke nieuwe kleren te vinden.

Ervaring geschreven door Brad
17 mei 2021
Exclusieve stijl

Ik vind het gaaf dat je bij Outfittery zeker kan zijn dat je een exclusieve stijl kunt krijgen. Het is aan de ene kant zo dat je kunt opgeven wat jij mooi vindt en wat er goed uitziet bij jou. Maar daarnaast is het dan ook nog eens zo dat er echte experts naar kijken. Daardoor kan je dus ook echt zeker zijn dat je een unieke look krijgt voorgeschoteld die ze helemaal op jouw maat maken. Dat je aan de ene kant weet wat je mag verwachten, maar het aan de andere kant een verrassing is wat je krijgt voor je geld, is natuurlijk wat dit zo leuk en bijzonder maakt. Ik denk dat dit ook de manier is waarop je je nog kan onderscheiden tegenwoordig. Daar zullen zeker meer en meer webshops mee gaan beginnen in de komende jaren. Let maar op.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Outfittery

Website www.outfittery.nl
Sterren
Ervaringen
100% aanbevolen, 2 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Outfittery.nl
© ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies