Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

50liefde review & ervaringen

50liefde
Ga naar 50liefde.nl

Onze expert over 50liefde:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Ook 50-plussers blijven actief in de online datingwereld, maar een groot leeftijdsverschil maakt nieuwe mensen ontmoeten niet makkelijker. Daarom zijn er aparte datingsites speciaal voor deze doelgroep. Een voorbeeld is 50liefde, die je overlaadt met functies om te gebruiken in je zoektocht naar liefde en gezelschap. In deze review bespreken we 50liefde uitvoerig.

Waarom kies je voor 50liefde?
 • Klantenservice ook telefonisch bereikbaar
 • Diverse functies
 • Ontspannen sfeer
 • Gebruiksvriendelijke knoppen
Ga naar 50liefde.nl

Inschrijven

Voordat je kunt beginnen met 50liefde moet je een profiel met wachtwoord aanmaken via je e-mail. Vergeet niet je account te activeren door op de link in de bevestigingsmail te klikken.

blank

Direct na het aanmaken word je naar je profiel geleid. Daar wacht een grote vragenlijst op je, maar die hoef je niet meteen in te vullen. Je kunt hier van alles over jezelf kwijt, zoals je lengte, gewicht, woonplek, thuissituatie, opleidingsniveau en meer. Er is ook ruimte voor extra foto’s naast je profielfoto. Wanneer je klaar bent met het invullen heeft je profiel wel wat weg van een social media account.


Hoe ontmoet je mensen via 50liefde?

50liefde heeft veel knoppen en onderdelen, maar het meeste zul je doen met de twee hoofdfuncties. De eerste is Partnervoorstellen en de tweede is Partner zoeken.

50liefde heeft een zoekalgoritme om gebruikers te koppelen. Als je leuke profielen wil vinden hoef je dus niet zelf aan de slag. Je krijgt deze matches aangereikt via Partnervoorstellen.

Zoekfunctie

Met Partner zoeken kun je profielen filteren op jouw voorkeuren. Via het overzicht kun je een chatbox in de gaten houden die updates van andere gebruikers laat zien.

Er zijn ook nog secundaire opties om het vinden van interessante profielen makkelijker te maken, maar je zal vooral in de weer zijn met de zoekfunctie. Verderop in deze review staan de functies beschreven.


Wat voor singles vind je op 50liefde?

blank

Het is niet duidelijk hoeveel gebruikers er actief zijn op 50liefde maar naar schatting zijn er iets meer dan 61.000. De man-vrouw verhouding is beter bekend: die is respectievelijk 44-56%, wat een zeer goede balans is. Vaak kampen datingsites juist met een groot overschot aan mannen.

De doelgroep is natuurlijk 50-plussers, al kun je jezelf vanaf de 40 inschrijven. De meesten lijken evenveel op zoek naar een partner als gezelschap. Af en toe voelt de site aan als een gemeenschap om die reden. Zelfs verjaardagen worden gepost in de chatbox, waarna veel gebruikers de jarigen feliciteren. De sfeer is dus ontspannen, zeker vergeleken met schreeuwerige datingapps. Waarschijnlijk ligt het tempo waarop mensen afspreken met elkaar daarom wat lager. Dat maakt het contact vaak langduriger en plezieriger. Het lijkt daarom een prima site te zijn voor 50-plussers die naast een relatie ook hun sociale netwerk willen uitbreiden.


Functies

Hoofdzakelijk zul je bezig zijn met de zoekfunctie en Partnervoorstellen, maar er zijn een heleboel andere functies die je daarmee kunnen helpen. Onder Profielen vind je een flink submenu waar je alle hulpfuncties kunt vinden. Ik neem ze hieronder door.

Partnervoorstellen

Het algoritme zoekt continu naar profielen die passen bij jouw persoonlijkheid. Zodra een profiel gevonden is die je waarschijnlijk interessant vindt zal die aan je gesuggereerd worden. Die kun je bekijken onder Partnervoorstellen. Blijf dus af en toe terugkomen om te zien of er nieuwe bijgekomen zijn. Hoe meer je profiel is uitgewerkt hoe beter je gesuggereerde matches bij je zullen passen.

blank

Partner zoeken

Bij Partner zoeken kun je je zoekfilters kunt aanpassen. Dat zijn er eigenlijk opvallend weinig. Het helpt niet dat de filters vaak omslachtig zijn. Je kan bijvoorbeeld alleen zoeken op provincie om de zoekradius te bepalen. Op datingsites met een zoekfunctie kun je die radius vaak per kilometer afstellen. Die grotere precisie is veel handiger om mee te werken, zeker als je bij een provinciegrens woont. Je kunt er ook voor kiezen om in België te zoeken, voor als je bij of over de landsgrens woont. Je kunt daarnaast filteren op leeftijd, maar vanwege de doelgroep begint dat pas bij 40 jaar. Verder kun je filteren op gebruikers met profielfoto en gebruikers die nu online zijn.

blank

Het enige voordeel ten opzichte van vergelijkbare datingsites is de optie om op naam te kunnen zoeken. Dat ben ik eigenlijk nog nooit eerder tegengekomen. Aan de andere kant is het alleen een handige functie als je een specifiek iemand zoekt, meer niet.

Dat zijn alle zoekcriteria die je in kunt stellen. Op zichzelf is de zoekfilter daarom eigenlijk te karig, maar omdat het gecombineerd is met de functie Partnervoorstellen is dat een kleiner probleem.

Chatbox

Je kunt de chatbox vinden bij het overzicht. Hier kunnen gebruikers makkelijk met elkaar een openbaar gesprek beginnen of meedoen aan een bestaande. Het is heel ongedwongen en kan over van alles gaan.

blank

Postvak

In het Postvak kun je alle ontvangen en verstuurde berichten terugzien. Zo hou je in de gaten met wie je allemaal contact hebt.

blank

Mijn account

Bij Mijn account kun je upgraden naar een Premiumlidmaatschap en je profiel bijwerken. Vanuit hier beheer je ook je foto’s. Als laatste kun je hier je e-mail notificaties instellen. In tegenstelling tot veel andere sites stuurt 50liefde geen eindeloze updates, suggesties en aanbiedingen. Mocht je dus juist beter geïnformeerd willen worden, dan kun je dat nog altijd aanpassen.

blank

Help

Onder Help vind je de FAQ, veiligheidstips, bedrijfsgegevens en een contactformulier naar de klantenservice. Bij klantenservice staan ook een e-mailadres en telefoonnummer, wat zeer klantvriendelijk is. Zelfs grote datingsites hebben lang niet altijd een telefoonnummer.

Matchgame

Dan is er nog de Matchgame die een beetje doet denken aan Tinder, waarmee je foto’s kunt liken of wegdrukken. Je krijgt dan alleen een profielfoto te zien van een gebruiker. Deze kun je een like geven of wegdrukken. Het doet een beetje denken aan Tinder maar dat is niet per se vervelend. Het kan een welkome onderbreking zijn van continu profielen doorlezen. Op deze manier is contact maken meteen wat laagdrempeliger. Je kunt pas meedoen met de Matchgame wanneer je een profielfoto hebt geüpload.

Smiles

Je kunt likes uitdelen aan profielen, wat hier Smiles heten. De ontvanger krijgt een melding van je Smile. Degene die je zelf krijgt kun je altijd later nog terugvinden. Net als bij de Matchgame is het leggen van contact zo wat ontspannener en informeler dan bij het uitwisselen van berichten.

Matches

Als je een match krijgt, komt die te staan op de gelijknamige pagina. Zo weet je of de klik van de Matchgame wederzijds is. Een prima startpunt voor een leuk gesprek dus.

Nu online

Bij Nu online zie je welke leden nu beschikbaar zijn om mee te praten. Op die manier kun je sneller berichten uitwisselen. Zo voelt het meer als een gesprek en minder als een briefwisseling.

blank

Nieuwe bezoekers

Nieuwe bezoekers laat zien wie jouw profiel bezocht hebben. Daarmee kun je zien wie misschien interesse in je heeft, zelfs als ze geen bericht sturen. Je kunt dit omzeilen met een anonieme modus.

Anonieme modus

Je kunt profielen doorlopen zonder dat iemand dat weet met de anonieme modus. Om die in te schakelen ga je naar Instellingen en dan Voorkeuren. Daar vind je de functie Profiel anoniem bekijken.

Laatst bekeken

Ben je een profiel vergeten op te slaan bij Favorieten? Dat is niet erg, want onder Laatst bekeken kun je nog terugvinden welke profielen je als laatste hebt doorgenomen.

Nieuwste leden

Bij Nieuwste leden kun je de nieuwe gebruikers bekijken. Zeker als je al wat langer op de site zit is het prettig om te zien wie er bijgekomen is. Zo blijven de contactopties fris.

Mijn favorieten

Je kunt profielen toevoegen als favoriet. Die vind je terug bij Mijn favorieten. Op deze manier kun je interessante gebruikers bijhouden en snel terugvinden.

Blog

Onder in de balk kun je de link vinden naar de blog van 50liefde. Hier staan leuke feitjes en weetjes over de website, maar ook serieus datingadvies. Daarnaast zijn hier en daar nieuwsupdates en veiligheidstips. Zeker als je net begint op 50liefde kan het verstandig zijn om de blog eens op te zoeken.

blank

Succesverhalen

Onder in de balk naast de blog vind je Succesverhalen. Daar vertellen gebruikers bijvoorbeeld over een bijzondere ontmoeting, of een nieuwe hechte vriendschap. Iedereen kan hier zijn verhaal uploaden.


Gebruiksgemak

blank

Veel gebruikers vinden de website prettig in gebruik. De knoppen zijn duidelijk weergegeven, de lay-out is prettig en alles werkt. Persoonlijk vind ik het vervelend dat een aantal knoppen dubbel zijn weergegeven in het overzicht, en dat er meer uitklapbare submenu’s zijn dan noodzakelijk. Verder werkt de site goed en voelt het geheel aan als een gezellig social mediaplatform. Vooral de indeling en sfeer voelen aan als die van Facebook.


Veiligheid

50liefde maakt zoals veel websites gebruik van Secure Sockets Layer-bescherming (SSL) voor de versleuteling van online informatie. Persoonsgegevens worden in een apart systeem opgeslagen. Data worden zowel digitaal als fysiek beveiligd. Voor het intern opvragen van persoonsgegevens wordt een log bijgehouden.

Datingfraude

50liefde biedt dus een beschermde website, maar dat betekent niet dat er geen gevaren zijn voor gebruikers. Op iedere datingsite zijn namelijk nepprofielen aanwezig. De website en een team moderaters scannen gebruikers voortdurend, maar er glippen altijd wel een paar door de beveiliging. Het is daarom verstandig om profielen te wantrouwen waarvan de informatie niet echt lijkt te kloppen of die zielige verhalen ophangen. Vaak zijn dit fraudeurs die toegang willen tot je bankgegevens of andere gevoelige informatie.

Incassobeleid

Een belangrijke toevoeging: er zijn enkele tientallen reviews te vinden met zorgelijke klachten over het beleid van 50liefde. Volgens deze voormalige klanten zeiden ze ruim op tijd hun goedkope proefabonnement op, maar kregen kort daarna een incasso voor een hoger bedrag. Sommige klanten zeggen dat ze die negeerden, waarop 50liefde het bedrag verhoogde en dreigde met een incassobureau. Dat veel van de klachten op elkaar lijken is zorgelijk. Aan de andere kant zijn er weer vele duizenden leden die geen negatieve reviews plaatsen. Het is daarom niet helemaal duidelijk voor me wat hier aan de hand is.

50liefde’s privacyverklaring

De gebruikersdata die 50liefde opslaat wordt verwerkt in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Persoonsgegevens worden gebruikt om de services van de site te optimaliseren bijvoorbeeld. Het is mogelijk dat data ook worden verkocht aan andere partijen die gerichte advertenties willen sturen. Dat is een legitieme praktijk onder de juiste voorwaarden. Je mag hier bezwaar tegen aantekenen volgens hun privacyverklaring.

Nadat je je profiel deactiveert worden je gegevens bewaard tot de wettelijk verplichte bewaartermijn voorbij is. Dat is meestal een jaar.


50liefde kosten

Dit zijn de kosten van 50liefde per abonnement:

 • 1 maand voor € 39,99
 • 3 maanden voor € 39,99 per maand, gefactureerd in één betaling van 94,95 euro
 • 6 maanden voor € 39,99 per maand, gefactureerd in één betaling van 154,95 euro

Soms zijn er tijdelijke kortingsacties toepasbaar. Het verschil kan soms oplopen tot wel tien euro per maand. Overweeg je een betaald abonnement bij 50liefde, maar is het net even te duur? Kom dan later eens terug. Ik kreeg een introductieprijs aangeboden die iets lager was, dus je kunt even een gratis profiel uitproberen.

blank

Zoals vrijwel alle datingsites verlengt 50liefde automatisch je abonnement wanneer het afloopt. Dat wordt per maand gedaan tegen het standaardtarief van € 39,99. Zeg dus op tijd je Premium op. Onder het kopje Lidmaatschap kun je dat uitzetten, maar dat moet 30 dagen van tevoren gebeuren.

Wat kun je met een gratis 50liefde account?

Een gratis account op 50liefde is de moeite niet waard om aan te maken, tenzij je een betaald abonnement overweegt. Vrijwel iedere functie zit op slot en je kunt niet eens ontvangen berichten lezen. Je bent slechts een toeschouwer tot je betaalt. Dat is niet per se een ramp, want met gratis profielen kun je in ieder geval eerst rondkijken voordat je een beslissing maakt.

Wat kun je met een betaald 50liefde account?

50liefde biedt drie betaalde abonnementen, maar die verschillen in meer van elkaar dan alleen hun duur. Hoe groter het abonnement, hoe meer functies je krijgt.

 • Lite is het kortste abonnement en duurt een enkele maand. Hiermee kun je berichten lezen en versturen, plus alle foto’s bekijken van andere profielen.
 • Classic is het middelgrote abonnement en geldt drie maanden. Bovenop de functies van Lite krijg je een 80% contactgarantie. Dat klinkt goed, maar 50liefde legt niet uit welke voorwaarden daaraan vastzitten.
 • Comfort is het grootste abonnement en duurt zes maanden. Deze biedt alles wat Lite en Classic bieden, maar dan met een 100% contactgarantie. Daarnaast krijg je een leesbevestiging wanneer je berichten gelezen worden.

Je kunt met alle betaalde abonnementen chatten, berichten versturen, onbeperkt de Matchgame spelen, bezoekers bekijken, nieuwe leden zien, gratis leden onderscheiden van betaalde en onzichtbaar profielen bekijken. Je krijgt ook een gratis consult over het optimaliseren van je eigen profiel. Daarbovenop verschijn je hoger in zoekresultaten en krijg je voorrang bij de helpdesk.

Is 50liefde het geld waard?

Voor een 50-plusser die op zoek is naar gezelschap of liefde is 50liefde een prima startpunt. Er zijn echter ook alternatieven die vergelijkbare functies bieden tegen lagere tarieven. Eerder schreef ik bijvoorbeeld over 50plusmatch, een datingsite die zich focust op dezelfde doelgroep. Persoonlijk vond ik die prettiger in het gebruik. 50plusmatch biedt meer gezelschapsopties, zoals de mogelijkheid om oproepen te plaatsen voor gezamenlijke activiteiten. Ook deze site heeft een chatbox zoals 50liefde. Daarnaast heeft 50plusmatch een vergelijkbaar algoritme om profielen te koppelen. Ze zijn ook nog eens goedkoper (promoties uitgezonderd), transparanter en in het bezit van meerdere keurmerken. Als laatste hebben ze in tegenstelling tot 50liefde ook nog appondersteuning.

Er is eigenlijk slechts een enkel onderdeel dat 50liefde overtuigend beter doet dan 50plusmatch, en dat is de klantenservice. Veel datingsites inclusief 50plusmatch hebben niet meer dan een contactformulier, maar 50liefde heeft zowel een formulier als een telefoonnummer. Dat vind ik veel klantvriendelijker overkomen.

Het is waarschijnlijk dat 50liefde het geld waard is. Het is even goed mogelijk dat andere datingsites op zijn minst evenveel bieden tegen betere tarieven. Het is mijn advies om op een aantal vergelijkbare websites een gratis profiel aan te maken en kijken welke jou het meeste aanspreekt.

Betaalmogelijkheden

50liefde accepteert iDeal, Mr Cash/Bancontact en credit card.


Klantenservice

50liefde heeft naast een contactformulier ook een telefoonnummer. Een link voor het contactformulier vind je bij de FAQ, die onder in de balk staat. Ze zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 11:00 uur tot 15:00. Dat je kunt bellen is een erg goed teken, want dat is zeker niet de norm onder de klantenservice van datingsites.

Uitschrijven en abonnement beëindigen

Uitschrijven is erg simpel. Je gaat onder Mijn account naar Instellingen & Lidmaatschap. Links in de balk staat de knop Profiel verwijderen. Mocht je je bedenken na het uitschrijven is dat geen probleem. 50liefde bewaart namelijk je profiel voor een extra drie maanden. Binnen die tijd kun je je account opnieuw activeren.

blank

Conclusie

50liefde is het overwegen waard. Het is een uitgebreide website met klantvriendelijke contactmogelijkheden, maar de alternatieven zijn minstens even goed. Bekijk er een paar voordat je je keuze maakt.

Als website heeft 50liefde zeker veel te bieden. Er zijn veel functies, en de combinatie van een chatbox, zoekalgoritme en handmatige zoekfunctie zorgt ervoor dat je altijd wel iemand gevonden krijgt. Als je als 50-plusser gezelschap en nieuwe relaties zoekt is het daarom een goede kandidaat onder de datingsites.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Klantenservice ook telefonisch bereikbaar
 • Diverse functies
 • Ontspannen sfeer
 • Gebruiksvriendelijke knoppen
Minpunten:
 • Alternatieven zijn mogelijk beter
 • Geen keurmerken
 • Geen appondersteuning
Ga naar 50liefde.nl
foto auteur Joey de Vries
Deze review is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Ervaringen 50liefde

Ervaring geschreven door Bart
25 januari 2021
Blij mee

Toch maar eens een review geschreven over 50liefde. Vooral omdat ik het belangrijk vind om mannen en vrouwen te vertellen dat er ook na je vijftigste nog overal liefde te vinden is als je weet hoe je het moet aanpakken. Ook op latere leeftijd kan daten via internet namelijk nog heel veel te bieden hebben. Zeker wanneer je daar het juiste medium voor zoekt. Een plek waar mensen zoals jij en ik zitten, dat is hoe ik 50liefde zou omschrijven.

Ervaring geschreven door Anoniem
3 december 2020
Vijf sterren

Ik heb een positieve reactie over 50liefde. Het is voor mij namelijk een schot in de roos gebleken. Ik was al heel lang geleden dat ik een partner had. Hier kwam ik echter al snel iemand tegen waar het goed mee klikte. Wel 6 maanden de tijd genomen om elkaar te leren kennen, maar die 6 maanden waren gewoon vanaf het begin tot het eind heel leuk te noemen. Ik vond dat het steeds verlengen van mijn abonnement namelijk ook wel meer dan waard. Dit kost je natuurlijk wel wat, maar ik heb er ook uiteindelijk zoveel voor teruggekregen. Ik ben blij dat ik mijn partner nu gevonden hebt. Ook het opzeggen bij 50 liefde gaat heel gemakkelijk, dus dat scheelt wel.

Ervaring geschreven door Agnes
9 november 2020
Voor ouderen geschikt

Gebruiksvriendelijk, fijne klantenservice, klantgerichte datingsite. Voor mij is de website gemakkelijk in gebruik en ik vind het fijn dat ik vanaf mijn computer contact kan maken met andere ouderen met een computer. 50liefde datingsite is voor mij een aanrader.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling 50liefde

Website www.50liefde.nl
Sterren
Ervaringen
94% aanbevolen, 3 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar 50liefde.nl
© ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies