Tips over online webshops, diensten & producten

50PlusMatch review & ervaringen

50PlusMatch
Ga naar 50plusmatch.nl

Onze expert over 50PlusMatch:

Laatst bijgewerkt: 9 november 2020

Er wordt weleens gezegd dat het lastiger wordt om nieuwe mensen te ontmoeten naarmate je ouder wordt. Dat kan kloppen, want veel 50-plussers zijn single en op zoek naar gezelschap of een relatie. Voor hen is er goed nieuws, datingsite 50plusmatch biedt namelijk een uitgebreide website waar deze singles in deze doelgroep elkaar kunnen ontmoeten. Met een uitgebreide app en overzichtelijke functies is het zeker de moeite waard om eens te onderzoeken. In deze review lees je meer informatie over 50plusmatch.

Waarom kies je voor 50PlusMatch?
 • Uitgebreide website
 • Interessante functies zoals blogs
 • In het bezit van hoogwaardige keurmerken
 • Functies zijn simpel in gebruik
 • De beste keus voor 50 plussers
Ga naar 50plusmatch.nl

Inschrijven

Voordat je kan beginnen heb je een profiel nodig. Je geeft bij het inlogscherm je e-mailadres en wachtwoord op. Daarna krijg je een bevestigingsmail met een link naar je profielactivatie. Het is zo gedaan, waarna je terug naar het overzicht wordt geleid.

Zodra je je profiel geactiveerd hebt krijg je een vragenlijst. Deze is niet al te lang maar heeft een redelijk aantal open vragen. Dat zie ik meestal als een goed teken, want dat biedt de ruimte om jezelf beter uitdrukken. Dat moedigt mensen aan om profielen te lezen en dus om hun aandacht erbij te houden. Je kenmerken zoals lengte en je gewoontes zoals roken en drinken komen ook aan bod. Hoelang je bezig bent ligt vooral aan hoeveel tijd je spendeert aan de open vragen.


Wanneer het vraaggedeelte gedaan is mag je een profielfoto uploaden. Je kunt meerdere foto’s en zelfs video’s uploaden, dus je zult genoeg over jezelf kwijt kunnen.


Hoe ontmoet je mensen via 50plusmatch?

50plusmatch heeft meerdere functies om in contact te komen met leden en sommige doen erg denken aan Facebook. Die staan hieronder beschreven.

Bekijk alle online leden

Via het overzicht zie je Bekijk alle online leden. Als je daarnaartoe gaat zie je de hele lijst singles die nu online zijn. Die zijn alleen opgedeeld op sekse en geaardheid maar je kunt ze nog filteren op leeftijd of afstand. Als je chat met iemand die nu online is vergroot je de kans dat je een snelle reactie krijgt.

Zoeken

Om goede matches te krijgen moet je wel wat meer invullen dan de vragenlijst op het begin. Ze werken namelijk via het Levenswaardensysteem, wat eigenlijk een soort Big Five persoonlijkheidsmodel is om je persoonlijkheid te testen. Nadat je die hebt ingevuld wordt de uitslag opgenomen in je profiel. Als je dat gedaan hebt kun je dat gebruiken voor de zoekfunctie, die singles vindt die bij jouw wensen en profiel aansluiten.


Belangrijk is dat de site een matchingalgoritme heeft. Hoe meer je je profiel hebt ingevuld hoe beter de singles in de lijst bij jou zullen aansluiten.

Oproepen

Bij oproepen maken leden hun eigen events. Dit zijn simpele contactverzoeken om uiteenlopende redenen, meestal met een vriendschappelijke insteek. Gebruikers kunnen op zoek gaan naar een wandelmaatje, iemand te eten uitnodigen, of een partner vragen voor Wordfeud. Soms is dat voor twee mensen bedoeld, soms voor een hele groep. Je kan zelf oproepen maken als je wilt. Hoe al deze functies werken zie je bij Functies.


Wat voor singles vind je op 50plusmatch?

50Plusmatch heeft leden in Nederland, België en Scandinavië. Deze werken allemaal met andere sites, dus je zult bijvoorbeeld alleen Nederlanders aantreffen in Nederland. Dit zou onder andere te maken hebben met de verschillende datingetiquettes tussen landen.

Onder de 50 mag je niet aansluiten, wat gecheckt wordt met je geboortedatum. Pas vanaf die leeftijd ben je vrij om een account aan te maken en leden benaderen. Het is dus een zekerheid dat je geen (eerlijke) gebruikers op deze site zult aantreffen onder de 50. De meeste van de leden lijken voorzichtig in hun benaderingen en uitingen. Het is duidelijk dat een traag tempo op prijs wordt gesteld. De gebruikers lijken vooral gezelschap en gemoedelijkheid belangrijk te vinden. Houd daar dus rekening mee als je leden benadert.


Functies

Er is voor werkelijk alles een functie op 50plusmatch. Je kunt ze allemaal vinden in de rechterkolom, dus het zal geen moeite zijn om ze door te nemen voor jezelf. Op elke andere site was ik verdronken, maar vanwege de lay-out van 50plusmatch stoorde ik me totaal niet aan alle knoppen en onderdelen. Ik neem ze maar kort door, want het is een lange lijst.

Home

Onder Home zie je updates sinds de laatste keer dat je ingelogd bent. Dat betreft meestal nieuwe leden of leden die recent hebben ingelogd.

Zoeken

Bij Zoeken kun je dus matches met jouw profiel vinden en je zoekinstellingen meteen aanpassen.

Mailbox

De Mailbox is je berichtenscherm. Als je een gesprek start komt die hier te staan. Je kunt gesprekken filteren op ongelezen of op favorieten.

Oproepen

Bij Oproepen kun je op oproepen reageren of die zelf plaatsen voor contact. Het staat je vrij om in te vullen waarvoor je mensen uitnodigt. Als je het leuk vindt kun je reageren op andere oproepen.

Mijn profiel

Bij Mijn profiel kun je je persoonlijke gegevens bewerken en foto’s en filmpjes uploaden. Je kunt een Levenswaarden profiel invullen als je het nog niet gedaan hebt. De uitslag komt onderaan in je profiel te staan. Betalende leden kunnen die inzien als ze jouw profiel bekijken.

Instellingen

Onder Instellingen kun je de notificaties naar je e-mailadres en je mate van online privacy bijstellen.

Lidmaatschap

Bij Lidmaatschap zie je welke abonnementen je kunt kopen.

Blogs

Gebruikers kunnen blogs schrijven en publiceren op de site. Die vind je onder Blogs terug. Zo delen gebruikers een stukje van hun belevingswereld met elkaar, waarop anderen weer kunnen reageren. Leuk als je wat aandacht wil trekken.

Overige functies

Bij het submenu kun je alles vinden wat je nodig hebt om je gebruiksvoorwaarden te wijzigen. Je kunt hier je account stopzetten, tijdelijk opschorten, of koppelen aan een ander wachtwoord. Je kunt hier ook de FAQ vinden en contact opnemen met de klantenservice. Leden die je hebt geblokkeerd of verborgen voor jezelf zie je hier ook terug. Daar zijn we er nog niet mee, want er zijn nog meer functies en onderdelen die wat meer uitleg vereisen. Deze zijn hieronder zijn opgesomd.

Timeline

In deze tijdlijn zie je een overzicht van updates en berichtjes van afgelopen tijd.

Things2Share

Je kunt bij Things2Share berichtjes plaatsen. Soms beginnen gebruikers hier gesprekken met elkaar. Vooral deze functie doet een beetje denken aan Facebook: iedereen kan reageren of berichtjes liken. De meeste gesprekken zijn niet bijzonder diepgaand maar dus ook laagdrempeliger om aan mee te doen, mocht je dat willen.

Nu online

Je ziet bij Nu online wie er op dit moment online is. Dit is dezelfde knop als degene beschreven bij het overzicht, maar via het menu is die sneller te vinden.

Videowall

Gebruikers kunnen filmpjes uploaden bij de Videowall via Youtube. Iedereen kan deze bekijken. Kijkers kunnen er in beperkte mate ook op reageren.

Bezocht mijn profiel

Je kunt bij Bezocht mijn profiel zien wie jouw profiel heeft ingekeken. Daar heb je wel een betaald abonnement voor nodig.

Bekeken leden

Je kunt onder Bekeken leden meteen terugzien wie je zelf hebt bezocht. Zo weet je of je al een lid gezien hebt of niet. Handig als je veel profielen bekijkt in korte tijd.

Nieuwe leden

Leden die recent zijn begonnen zie je terug bij Nieuwe leden. Het is vooral een goede functie als je al wat langer bezig bent op de site.

Nieuw ingelogd

Nieuw ingelogd laat zien wie recentelijk heeft ingelogd. Dat is dus niet per se wie er nu online is, maar wel recent actief is geweest op de site. Van alle functies voelt deze nog het meest aan als een gimmick, ofwel een extra functie zonder echte waarde. Je hebt immers al de functie Nu online, die je nuttigere informatie verschaft.

Vind ik leuk & Favorieten

De twee pagina’s Vind ik leuk en Favorieten laten zien wie je een like hebt gegeven of hebt toegevoegd aan favorieten. Dit had eigenlijk dezelfde functie kunnen zijn, maar is verspreid over twee functies om onduidelijke redenen. Bij Vind ik leuk kun je ook zien wie jou leuk vindt, maar daarvoor moet je een betaald abonnement afsluiten.

Quizzes

Soms komen er quizzen voorbij waar leden gezamenlijk aan mee kunnen doen. Die vind je onder Quizzes als ze er zijn. De gezamenlijke spelletjes wijzen op een drang om onderdeel uit te maken van een gemeenschap. Dat is een verschil met andere datingsites, waar het ongeduld om meteen de ware te vinden soms bijna tastbaar is.


Gebruiksgemak

Het gebruiksgemak is bovengemiddeld goed omdat alle functies altijd in de balk rechts zijn weergegeven. Er zijn weinig verrassingen of bugs. Het is een overzichtelijk geheel van begin tot eind.

Alle functies zijn mooi weergegeven in een brede lay-out. Ik heb nooit hoeven zoeken naar iets wat ik nodig had, maar het gaat verder dan alleen de functies. Onder in de balk staat bijvoorbeeld overige informatie zoals de algemene voorwaarden en een link naar klantenservice.


Veiligheid

Moderators houden bij of er datingfraudeurs of vervelende mensen bezig zijn op de site. Dat betekent niet dat de hele site vrij zal zijn van kwaadwillende individuen want die datingsites bestaan niet. Blijf zelf opletten en geef zeker op het begin niet teveel over jezelf prijs. Mocht je iemand verdenken van slechte intenties kun je dit profiel gewoon blokkeren. Je kunt leden ook verbergen voor jezelf, wat betekent dat ze jouw profiel kunnen zien maar jij niet hun profiel. Je wordt aangemoedigd om contact op te nemen met klantenservice als iemand in het Engels berichten stuurt of zich op andere manieren vreemd gedraagt.

50plusmatch beschermt persoonsgegevens met onder andere SSL certificaten. Informatie tussen gebruikers en computers wordt zo afgeschermd. De gebruikersdata worden opgeslagen in beschermde systemen. Ze houden een log bij om opvraagverzoeken van die data bij te houden. Er is dus genoeg externe beveiliging aanwezig.

50plusmatch’s privacyverklaring

50plusmatch gebruikt, net als andere datingsites, persoonsgegevens om hun services te optimaliseren. Deze data worden ook verkocht aan derde partijen om gerichte advertenties te plaatsen.

Wanneer je je account beëindigt worden je data bewaard totdat de wettelijke verplichting daartoe vervalt. Dat is minimaal een jaar, maar langer als dat nodig is. Zodra er geen wettelijke reden meer toe is om die vast te houden worden die permanent verwijderd.


Keurmerken

50plusmatch is in het bezit van Keurmerk Veilig Daten en Thuiswinkel Waarborg. Beiden staan voor uitzonderlijk hoge kwaliteit, transparantie en betrouwbaarheid. Weinig sites hebben ze allebei.


50plusmatch app

Goed nieuws, er is ook een datingapp voor 50plusmatch. Deze app heeft natuurlijk een iets andere lay-out dan de website dus die neem ik even door hieronder. Eigenlijk kun je meteen zien dat vrijwel alle functies er nog gewoon inzitten.

Eigenlijk kun je alles met de app wat je kunt met de site. En dat allemaal zonder dat het verwarrend is weergegeven. Erg prettig dat je de app autonoom kunt gebruiken op deze manier. Het menu met het overzicht blijft van toepassing, dus zelfs aan de lay-out verandert niet veel. App gebruikers kunnen hun hart ophalen.


50plusmatch kosten

De pakketten waaruit je kan kiezen zijn de volgende:

 • 1 maand – € 29,95 p.m.
 • 3 maanden – € 19,95 p.m. (€ 59,85 totaal)
 • 6 maanden– € 14,95 p.m. (€ 89,70 totaal

Wat kun je met een gratis 50plusmatch account?

50plusmatch heeft geen interesse in gratis gebruikers, zoveel is duidelijk. Zonder betaling kun je eigenlijk alleen de functies bekijken en reageren op berichtjes van betalende gebruikers. Je kunt niet zelf berichten sturen maar wel likes uitdelen. Je kunt ook je profiel samenstellen en andere profielen bezoeken en filteren, maar dat is het wel.

Wat kun je met een betaald 50plusmatch account?

Eigenlijk kun je pas echt gebruik maken van de site als geheel nadat je een betaald abonnement hebt afgenomen. Met een Premiumaccount kun je berichten sturen en foto’s inzien. Verder kun je alle andere functies gebruiken zoals zien wie jouw profiel heeft bekeken. Je kunt bij andere profielen ook de voorkeuren inzien van andere leden. Zo weet je dus naar wat voor partner zij op zoek zijn en hoeveel kans je maakt.

De prijzen zijn transparant en niet overdreven hoog, slechts iets boven het gemiddelde. Het is daarnaast fijn dat ieder abonnement meteen volledig is. Je hoeft dus geen jaarpakket af te nemen om gebruik te maken van alle functies. Wel belangrijk om te vermelden is dat je je abonnement binnen twee weken mag terugtrekken, maar in dat geval alsnog € 29,95 moet betalen.

Is 50plusmatch het geld waard?

Voor bovengemiddeld hoge prijzen heb je hoge veiligheid en een gebruiksvriendelijke website met uitgebreide appondersteuning. Je hebt meteen een afgestemde, gelijkgezinde ledenbasis om bij aan te sluiten. Als je 50+ en single bent zou ik 50plusmatch zeker een maand uitproberen. Het kan wel zijn dat je langer aangesloten moet zijn dan een maand om er echt iets van te maken. Ik heb namelijk het idee dat het tempo lager ligt dan op andere sites.

Betaalmogelijkheden

Je kunt betalen met creditcard, PayPal, iDeal en bankoverschrijving. Die laatste komt niet zo vaak voor maar is wel handig.


Klantenservice

De 50plusmatch klantenservice heeft alleen een contactformulier, geen telefoonnummer. Ik vind dat altijd een beetje jammer, omdat je hiermee langer moet wachten op je antwoord. Je kunt het contactformulier in ieder geval redelijk makkelijk vinden onder in de balk of bij de FAQ.

Uitschrijven en abonnement beëindigen

De knop om je profiel op te zeggen is meteen te zien vanuit je overzicht. Deze staat rechts in de balk bij het submenu. Dat is prettig en komt eigenlijk zelden voor. Maar daarna word je geleid naar een pagina die werkelijk alles in het werk stelt om je te stoppen. De site probeert je nog een laatste keer te overtuigen om te blijven of alsnog een Premiumabonnement te nemen. Het wordt zelfs afgesloten met een testimonial: een vrouw die zegt dat ze door had gezet en zo Mr. Right had gevonden. Ik krijg ook plots de aanbieding om drie dagen gratis Premium te proberen. Dit had met betere smaak kunnen gebeuren, maar wellicht kun je met deze kennis meteen het Premiumabonnement gebruiken na het inschrijven. Los daarvan is het uitschrijven prima georganiseerd. Je volgt de link, laat een reden achter voor je vertrek als je wilt, en je bent klaar.


Conclusie

Een degelijke en overzichtelijke site met goede appondersteuning. Het gevoel van een sociaal netwerk zorgt voor een verwelkomend gevoel. Ben je 50+, single en wil je graag rustig aan contacten opbouwen? Dan zou ik deze site zeker eens proberen. Wie weet groeit je hele sociale kring als gevolg van de vele opties die 50plusmatch biedt.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Uitgebreide website
 • Interessante functies zoals blogs
 • In het bezit van hoogwaardige keurmerken
 • Functies zijn simpel in gebruik
 • De beste keus voor 50 plussers
Minpunten:
 • Geen events georganiseerd vanuit 50plusmatch
 • Niet de goedkoopste datingsite
Ga naar 50plusmatch.nl
foto auteur Sander Dijkman
Deze review is geschreven door Sander Dijkman

Documenteert zijn zoektocht naar de liefde voor Reviewgo. Probeert alle datingsites uit, zodat jij de datingsite of app kunt vinden die bij jou past. Vind het leuk om een product of dienst helemaal uit te pluizen en zijn bevindingen hierover te delen. Hobby's; wielrennen, actieve vakanties en speciaalbier.

Ervaringen 50PlusMatch

Ervaring geschreven door Ann
8 februari 2021
Spannend

Ik ben alleen sinds mijn man onverwacht is overleden twee jaar geleden. In het begin wilde ik vooral alleen met mijn verdriet zijn. Na een tijdje voelde ik er eigenlijk toch wel weet wat voor om iemand te ontmoeten. Maar ja, hoe doe je dat als je al over de 50 bent? Gelukkig heb ik kinderen die weten hoe de wereld werkt en die hebben voor mij een profiel aangemaakt op 50 plus match. Dat vond ik heel spannend omdat ik dacht dat het niks voor mij was. Maar daar blijkt dus niets van waar. Je kunt er heel veel leuke mensen ontmoeten, mannen in mijn geval. Na een tijdje ken je wel al iedereen. Dat is wel jammer. Maar er is veel mogelijk!

Ervaring geschreven door Ellen
4 januari 2021
Betrouwbaar

Nieuwe mensen ontmoeten is helemaal niet moeilijk wanneer je weet waar je moet zijn. Ik ben eerst een paar keer lid geworden van verschillende soorten verenigingen. Dat was zeker leuk, van sommige ben ik nog altijd lid. Maar ik vond daar uiteindelijk niet wat ik echt bleek te zoeken, namelijk de liefde. Het is daarom dat ik met bij 50PlusMatch heb ingeschreven. Wel met gezonde spanning want ik had veel slechte verhalen over oplichting en dergelijke gehoord. Daar wilde ik natuurlijk niet bij betrokken raken. Bleek allemaal angst voor niks, want er zitten alleen maar leuke mensen op 50PlusMatch. Pas wel op, want na een tijdje ken je iedereen dus moet je even een pauze nemen.

Ervaring geschreven door Ria
30 november 2020
50plus uitproberen

Ik heb me op advies van een vriendin ingeschreven bij 50 plus match. Maar dan wel direct betalend lid geworden. Dat is wel belangrijk, want de site werkt een stuk minder goed als je gratis lid bent. Wat wel jammer is, is dat er veel inactieve profielen zichtbaar blijven. Je moet dus wel een tijdje zoeken voordat je een goede match gevonden hebt. Uiteindelijk heb ik wel al wat leuke mannen ontmoet. Van afspraakjes is het nog niet gekomen, maar dat zal vast niet lang meer duren.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling 50PlusMatch

Website www.50plusmatch.nl
Sterren
Ervaringen
86% aanbevolen, 3 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar 50plusmatch.nl
© ReviewGo.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement