Tips over online webshops, diensten & producten

e-Matching review & ervaringen

e-Matching
Ga naar E-matching.nl

Onze expert over e-Matching:

Laatst bijgewerkt: 26 oktober 2020

Wanneer je als hoogopgeleide Nederlandse single graag in contact wilt komen met andere vrijgezellen van hbo of universitair niveau kun je daarbij kiezen voor e-Matching. Op deze datingsite vind je namelijk alleen leden van je eigen niveau die bovendien ook nog eens op zoek zijn naar een serieuze relatie.

Daten kan zowel via de datingsite als de bijbehorende app. In deze review bespreken we alle aspecten van e-Matching en vertellen we je ook of een betaald lidmaatschap op dit datingplatform het geld echt waard is.

Waarom kies je voor e-Matching?
 • Voor singles van hbo en universitair niveau
 • Veel aandacht voor veiligheid en privacy
 • Thuiswinkel Waarborg keurmerk
Ga naar E-matching.nl

Inschrijven

Hieronder lees je hoe je bij e-Matching een eigen account aan kunt maken en hoe je je profiel kunt invullen om meteen een goede indruk te maken.

Inschrijfproces

Een eigen profiel aanmaken op e-Matching, hoe doe je dat? Klik daarvoor op de homepage op de knop Gratis inschrijven of scrol meteen naar beneden om het inschrijfformulier te bekijken. Klik daar op je eigen geslacht en vink ook meteen het geslacht aan van de singles die je wilt gaan ontmoeten. Daaronder voer je een nickname in, oftewel een zelfverzonnen gebruikersnaam. Die moet uniek zijn, dus alleen je voornaam is vaak niet mogelijk. Dit is de naam die andere leden bij je profiel zien staan, dus zorg dat als het even kan dat hij goed leesbaar en dus ook goed te onthouden is. Voer vervolgens het e-mailadres in waar je het e-Matching account aan wilt koppelen en vul ook je echte naam in. Vink aan dat je akkoord gaat met de voorwaarden en klik op de knop Aanmelden.

Je profiel aanvullen

Met het doorlopen van de vorige stap is je profiel alvast voor je klaargezet. Het is nu meteen nodig om je zoekprofiel in te vullen. Dat doe je door eerst de minimale en maximale leeftijd in te vullen van de singles waar je interesse in zou hebben en vervolgens alle andere velden met wensen en voorkeuren bij langs te gaan. Dat gaat om gegevens zoals opleidingsniveau, kinderwens en ook het rook- en drinkgedrag. Maar onthoud wel dat dit jouw wensen voor de ander zijn, want je eigen gegevens invullen doe je pas in de volgende stap.

Druk op de knop Ga verder en vul dan ook je eigen gegevens in, zoals je woonplaats, geboortedatum, opleiding of functie, of je kinderen hebt (en/of wilt), haarkleur, oogkleur, postuur en nog veel meer. Het is slim om dat nu alvast te doen, want dan is je profiel meteen goed gevuld en dus extra interessant voor andere leden. In de laatste stap kun je alvast een foto van jezelf toevoegen. Je kunt er overigens voor kiezen om die alleen op verzoek zichtbaar te maken wanneer je anoniem wilt kunnen daten.

Als je klaar bent met foto’s uploaden kun je meteen inloggen op de site. Dat doe je door het invullen van je nickname en het wachtwoord dat inmiddels via e-mail naar je toe is gestuurd. Ga dus eerst naar je inbox om dat wachtwoord op te halen. De volgende stap is dat je profiel door een medewerker van de site gecontroleerd zal worden. Totdat je goed bent gekeurd is je profiel nog niet zichtbaar, maar kun je wel alvast op zoek naar profielen.


Hoe ontmoet je mensen via e-Matching?

Bij e-Matching daten betekent – in tegenstelling tot wat je vanwege de naam van de site waarschijnlijk zou verwachten – niet dat er inderdaad gematcht wordt op deze site. Je zoekt altijd zelf naar leuke profielen (of wordt door andere leden gevonden) waarna je het contact opstart door een berichtje naar elkaar te sturen via de site.

Er staat een uitgebreide zoekmachine tot je beschikking die je kunt gebruiken om de leden te vinden die het beste aan je wensen en eisen voldoen. Elke zoekactie levert een lijst met overeenkomende profielen op waar je doorheen kunt bladeren. Dat kan ook door gewoon het eerste profiel te openen en dan met de knoppen Vorige en Volgende op die manier te bladeren. Op de app kun je heel makkelijk door deze profielen swipen.

Profielen bekijken

Naast de zoekmachine zijn er ook overzichten met leden die net nieuw zijn op de site en de mannen of vrouwen die je profiel hebben bekeken. In al die lijsten met profielen kun je meteen belangrijke informatie zien zoals locatie, leeftijd en een foto. Wanneer je een profiel hebt gevonden dat je wel interessant lijkt kun je het openen door erop te klikken. Het verschilt per single wat dat lid op zijn of haar profiel heeft gezet.

Maar daten op e-Matching is een serieuze aangelegenheid en de meeste profielen hebben dus een of meerdere foto’s en alle basisgegevens die je mag verwachten (zoals leeftijd, opleidingsniveau, lengte, gewicht en meer). Leden kunnen ook een uitgebreide beschrijving invullen van wie ze zijn, wat ze leuk vinden en naar wat voor singles en relatie ze op zoek zijn. Ook dat is in onze ervaring negen van de tien keer goed gevuld en zo kun je jezelf dus al een goed beeld vormen van de meeste leden.


Wat voor singles vind je op e-Matching?

Datingsite e-Matching richt zich uitsluitend op hoger opgeleide singles en alle leden die je vindt hebben dus een opleiding genoten op hbo of universitair niveau. Dit zijn in de praktijk vaak singles vanaf ongeveer 30 jaar. Dat is ook te zien aan de Speeddaten functie die we verderop uitgebreider zullen bespreken. Je zult ook zelf zien dat het merendeel van de speeddate bijeenkomsten zich richt op singles in leeftijd van ongeveer 30 tot 55 jaar.


Functies op de site

Alle hulpmiddelen op de site en in de app van e-Matching zijn erop gericht om jou te helpen zelf de match van je dromen te vinden. Dat doe je onder meer met de volgende functies:

Zoeken

De knop Zoeken brengt je naar de zoekmachine van de site. Het is handig dat je daar meteen het geslacht kunt selecteren van de singles die je te zien wilt krijgen. Wat wel opvalt is dat je ook je eigen geslacht er makkelijk kunt wijzigen. Vervolgens kun je een minimale en maximale leeftijd invullen, het opleidingsniveau selecteren, aangeven of de singles die je wilt vinden wel of geen kinderen en/of kinderwens moeten hebben. Ook het rookgedrag kun je meteen aanpassen, evenals de eis dat de getoonde profielen een (zichtbare) profielfoto geplaatst moeten hebben.

De genoemde zoekvoorkeuren zijn natuurlijk nog wat eenvoudig. Als je meteen wat specifieker wilt selecteren kun je ook op de knop Uitgebreid zoeken klikken. Dan kun je aanvullende informatie invoeren over postuur, lengte, gewicht, geloofsovertuiging, sterrenbeeld en nog veel meer. Klik dan op de knop Zoek om alle profielen te zien die aan de ingevulde zoekwensen voldoen.

Berichtenbox

Onder de knop Berichten vind je jouw persoonlijke berichtenbox. Als andere mensen je een berichtje sturen kun je die daar dus openen en lezen. Uiteraard is het ook mogelijk om meteen op je ontvangen berichtjes te antwoorden. Er is een aparte prullenbak waar je berichtjes die je hebt weggegooid definitief kunt verwijderen of juist weer terug kunt plaatsen naar je inbox.

Second opinion

Met de optie Second Opinion kun je profiteren van de expertise van een heuse datingcoach, de DatingPro genoemd. Wanneer je op andere datingsites moeite had om leuke matches te vinden of op e-Matching zelf geen succes hebt kan de Second Opinion uitkomst bieden. Het kan een leerzame manier zijn om erachter te komen of je alleen pech hebt of echt wat verkeerd doet. De datingcoach kijkt bijvoorbeeld naar je foto’s, je profieltekst, het zoekprofiel dat je op hebt gesteld en de zoekopdrachten die je het laatst hebt uitgevoerd op de site. Let op dat ook je berichtenbox bekeken zal worden om te beoordelen hoe je communiceert met de leden die je leuk vindt.

De persoonlijke DatingPro die je helpt bij de Second Opinion is helaas niet gratis, want je moet dit los betalen. Maar afhankelijk van welk pakket je kiest kun je ook een of meerdere maanden lidmaatschap van de site daarbij cadeau krijgen. Dit zijn de actuele prijzen en mogelijkheden:

 • Alleen de Second Opinion ontvangen kost 24,95
 • De Second Opinion met daarbij 1 maand lidmaatschap kost 39,90
 • De Second Opinion met daarbij 3 maanden lidmaatschap kost 64,90

Zodra je de dienst afneemt worden de resultaten binnen drie werkdagen aan je geleverd.

Speeddaten

Met de menu-optie Speeddaten open je de evenementenagenda van e-Matching. Er worden namelijk ook activiteiten georganiseerd waarbij je andere singles kunt ontmoeten tijdens een speeddate. Deze leuke evenementen voor singles vinden door het hele land plaats en de groepen singles die elkaar kunnen leren kennen worden op basis van leeftijd samengesteld. Het kan dus leuk zijn om daar eens aan mee te doen aangezien dit weer een extra leuke manier is om met gelijkgestemde singles in contact te komen.

Profiel en instellingen

Door op de knop Mijn e-Matching te klikken open je het menu met instellingen van jouw persoonlijke profiel. Met de knop Mijn profiel in dat menu kun je bijvoorbeeld je eigen profiel aanpassen. Ook kun je op deze manier snel je lijst met favoriete of geblokkeerde profielen inzien.

Service

Via de knop Service kun je onder meer de pagina van de klantenservice openen om bijvoorbeeld een hulpvraag te stellen. Maar hier vind je ook informatie over e-Matching zelf, het magazine met leuke weetjes over de site en handige datingtips, de ervaringen van andere leden en nog veel meer.


Gebruiksgemak: Is de datingsite prettig in gebruik?

Datingsite e-Matching is heel duidelijk ontworpen en overzichtelijk opgezet. De schermopbouw doet prettig aan, met lichte kleuraccenten die je ogen op subtiele wijze naar de belangrijkste functies van de site leiden. Het aantal verschillende opties is relatief beperkt en daardoor is het ook eenvoudig om de functies te vinden die je graag wilt gebruiken. De site is dus wat ons betreft heel prettig in het gebruik.


Veiligheid

e-Matching doet zijn uiterste best om de veiligheid en privacy van leden te waarborgen. Dat gebeurt in de eerste plaats doordat elk profiel handmatig wordt gecontroleerd voordat het online komt te staan. Dat betekent dat je dan ook nog geen berichten kunt versturen naar andere leden. Je zult dus als serieus lid ook minder snel lastig gevallen worden

Keurmerken

e-Matching beschikt niet over het Keurmerk Veilig Daten maar het logo van de Thuiswinkel Waarborgt prijkt wel op de site. Dat betekent dat je rechten als consument op deze datingsite in elk geval gewaarborgd zijn.

Extra veiligheidsmaatregelen

Je krijgt bij e-Matching als gebruiker enkele aanvullende hulpmiddelen in handen om het daten leuk en veilig te houden. Je kunt bijvoorbeeld elk profiel blokkeren en/of rapporteren. Dat doe je door het profiel te openen en dan op de knop Uitsluiten te klikken. Het profiel komt dan op je “zwarte lijst” te staan met profielen die niet in je zoekopdrachten meer te voorschijn komen en die ook geen berichtjes (meer) naar je kunnen sturen. Om een profiel toch weer uit je geblokkeerde profielen te verwijderen kun je via de knop Mijn e-Matching → Uitgesloten de lijst openen en het profiel deblokkeren.

Privacy

Het is tegenwoordig belangrijk om na te gaan in hoeverre je privacy gewaarborgd en al helemaal bij een datingsite aangezien die veel gevoelige informatie van je te weten komt. Het is dus goed om te weten dat alleen de gegevens worden verzameld die nodig zijn om je profiel op te stellen en dat die informatie niet met derden worden gedeeld. Je hebt ook het recht om je gegevens in te zien, te laten wijzigen of te vernietigen. Daarnaast is het gewoon mogelijk om relatief anoniem te daten op e-Matching. Het is bijvoorbeeld niet eens noodzakelijk om je profielfoto meteen aan andere leden te tonen, je kunt ook instellen dat andere leden daar eerst een verzoek voor moeten sturen. Bovendien krijgen andere leden eerst alleen je gebruikersnaam en niet je echte naam te zien.

Is e-Matching veilig om te gebruiken?

Natuurlijk loop je bij elke online dienst een bepaald risico, maar vanwege de handmatige controle op de profielen, de aanwezigheid van het keurmerk Thuiswinkel Waarborg en de goede manier waarop er met je privacygevoelige informatie om wordt gegaan durven wij e-Matching als betrouwbaar en veilig te bestempelen.


e-Matching App

Naast een veelzijdige datingsite kun je bij e-Matching ook gebruik maken van een handige dating app. Je kunt die downloaden van uit de app store op je Android telefoon of iPhone en meteen inloggen met je bestaande account.

Biedt de app alle functies die de site ook heeft?

Alles wat je op de datingsite van e-Matching kunt doen is ook mogelijk in de app. Als je al bent ingelogd op de datingsite zal alles je heel bekend voorkomen, want ook het ontwerp en de schermopbouw zijn vrijwel exact gelijk aan de site. Alle functies bevinden zich in het menu dat je kunt openen door op de knop met de drie liggende streepjes te tikken. Daar kun je bijvoorbeeld meteen zoeken, je berichten lezen en beantwoorden en kijken welke speeddate avonden er de komende periode in je eigen regio plaatsvinden. Uiteraard kun je ook gewoon je eigen profiel wijzigen en zelfs uitschrijven is gewoon mogelijk in de app.

Wat zijn de verschillen tussen de app en de datingsite?

Er zijn wat kleine verschillen met de datingsite zelf, want bij een zoekactie worden bijvoorbeeld in de app maximaal 500 profielen getoond. Dat hoeft niet erg te zijn, want als je meer dan 500 profielen te zien krijgt is het sowieso aan te raden je zoekcriteria wat aan te scherpen om verder in te zoomen op de singles waar je echt wat mee gemeen hebt. Daarnaast wordt gelukkig gebruik gemaakt van de handige opties die een touchscreen biedt. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk en snel door de lijst met zoekresultaten bladeren door de profielen naar links en rechts te swipen.

Wat maakt deze app anders en uniek?

De e-Matching app is voor gewoon heel eenvoudig in het gebruik, want je hoeft niets te snappen van hoe je moet matchen met andere leden. Ook hoef je dus geen profielen te swipen of de uitdaging aan te gaan om in 5 woorden duidelijk te maken wat je zoekt. Je beschikt gewoon over een lekker uitgebreid datingprofiel en kunt ook alle informatie van de andere singles onbeperkt tot je nemen.

Zo kun je tenminste je keuze op meer baseren dan alleen het uiterlijk. Je bepaalt in tegenstelling tot bij Tinder, Happn of vergelijkbare dating apps ook helemaal zelf met wie je contact op wilt nemen, want daarbij staat niets je in de weg.


e-Matching kosten

De volgende tarieven worden momenteel gehanteerd door e-Matching voor het onbeperkt gebruik van de datingsite en bijbehorende app:

 • Het lidmaatschap van 1 maand kost 19,95 per maand.
 • Het lidmaatschap van 3 maanden kost 49,95 in totaal.
 • Het lidmaatschap van 6 maanden kost 79,95 in totaal.
 • Het lidmaatschap van 9 maanden kost 99,95 in totaal.

Is e-Matching gratis? Wat kun je met een gratis account?

Zowel de datingsite als de dating app van e-Matching zijn met een gratis account prima uit te proberen. Zo’n gratis profiel wordt ook wel een passief lidmaatschap genoemd omdat je er niet zelf berichtjes mee kunt versturen. Je kunt echter wel gewoon alvast je eigen profiel online plaatsen en via de zoekmachine op zoek naar andere singles. De leukste profielen kun je ook meteen aan je favorieten toevoegen zodat je ze meteen kunt benaderen wanneer je besluit alsnog een actief lidmaatschap te nemen.

Is e-Matching duur?

Met name wanneer je nagaat dat de doelgroep van e-Matching bestaat uit hoogopgeleide singles vallen de prijzen van de betaalde lidmaatschappen reuze mee. Voor enkele tientjes kun je al een paar maanden lid zin en bovendien onbeperkt berichtjes versturen. Dat kan niet alleen tot meerdere leuke contacten maar dus ook tot meerdere dates en een leuke relatie leiden. Voor de kosten hoef je het dus echt niet te laten.

Is e-Matching het geld waard?

Wat ons betreft is e-Matching het geld waard wanneer je in staat (en bereid) bent om zelf actief op zoek te gaan naar leuke singles op de site en/of app. Voor mensen met weinig tijd en mogelijkheden om te daten is het een wat lastigere zaak, aangezien je zelf met de zoekmachine geschikte kandidaten moet vinden en benaderen.

Betaalmogelijkheden

Wanneer je een actief lidmaatschap voor 1 maand afsluit betaal je dat door het afgeven van een machtiging voor automatisch incasso. Je vult dus je naam en rekeningnummer in en geeft e-Matching toestemming om het abonnementsgeld (totdat je zelf opzegt) maandelijks van je rekening af te schrijven. Kies je een van de langere lidmaatschappen (oftewel voor 3, 6 of 9 maanden) dan betaal je meteen het gehele bedrag met iDeal, creditcard of handmatige overschrijving. Dat is altijd een eenmalige betaling en als je lidmaatschap afloopt kun je dus zelf bepalen of je een nieuw abonnement wilt nemen.


Klantenservice

Wanneer je problemen ondervindt bij het gebruik van de site of app en daar graag met iemand contact over wilt kun je terecht bij de klantenservice. Hier vind je alvast alle gegevens.

Gegevens en bereikbaarheid

e-Matching is een onderdeel van Focus Internet B.V.. Dat bedrijf is bij de Kamer van Koophandel ingeschreven met nummer 10145368. Dit is het adres:

Plein1944 73

6511 JE Nijmegen

Je kunt de klantenservice bereiken door een e-mail te sturen via het contactformulier op de site. Maar het is ook mogelijk om te bellen via telefoonnummer 024 – 3789 706. Dat kan op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 en daarnaast elke dag (dus ook in het weekend) tussen 19.00 en 21.00. Handig, want dat is de populairste tijd van de dag om online te daten.

Uitschrijven en abonnement beëindigen

Ben je niet zo tevreden over e-Matching of heb je er juist de liefde van je leven gevonden? Dan kun je jezelf heel eenvoudig zelf weer uitschrijven. Klik hiervoor in het menu bovenaan de site op de knop Mijn e-Matching en kies in het menu dat verschijnt voor de knop Mijn profiel. Je komt dan terecht op een nieuwe pagina, waar je onderaan de optie Uitschrijven ziet staan. Klik op die link, bevestig je keuze door een vinkje te plaatsen en kies uit de lijst een reden voor je vertrek van de site. Klik op de knop Uitschrijven om je beslissing definitief te maken. Je profiel en alle gegevens worden dan meteen verwijderd. Als je de app van e-Matching op je telefoon hebt staan kun je die vervolgens ook veilig verwijderen.


Conclusie

Laat je het vinden van jouw ideale partner liever over aan een geavanceerd algoritme met een daarbij horende automatische matchformule, dan kun je beter een andere datingsite dan e-Matching uitkiezen. Maar wanneer je geen moeite hebt met zelf lekker tussen alle leuke profielen op een datingsite of een dating app snuffelen kun je al snel prima uit de voeten met e-Matching.

Het is een uitstekend datingplatform voor hoogopgeleide singles in Nederland die de tijd hebben om zelf op zoek te gaan naar de partner van hun dromen. De site en de app zijn makkelijk in het gebruik en de kosten vallen ook nog eens reuze mee.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Voor singles van hbo en universitair niveau
 • Veel aandacht voor veiligheid en privacy
 • Thuiswinkel Waarborg keurmerk
Minpunten:
 • Geen automatische matching beschikbaar
Ga naar E-matching.nl
foto auteur Joey de Vries
Deze review is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Ervaringen e-Matching

Ervaring geschreven door Walter
25 januari 2021
Goed werkende site

Ik heb me ingeschreven bij e-Matching omdat ik steeds die reclame voorbij zag komen op televisie. Dating voor hoger opgeleiden. Daar wilde ik weleens meer over weten. Eerdere pogingen tot internet daten hadden namelijk vooral ergernis opgeleverd. Het bleek echter allemaal helemaal waar toen ik hier eenmaal begon. Niet alleen hadden de dames het intelligentieniveau waar ik naar op zoek was. Ook was het nog eens zo dat ze er stuk voor stuk goed uitzagen. Eerst nog gedacht dat ik werd opgelicht, maar na twee dates met twee verschillende dames was ik er wel van overtuigd dat alles helemaal echt en eerlijk is. Ik ben inmiddels al een tijdje met dezelfde vrouw aan het daten, dus mogelijk komt er binnenkort weer een plekje voor jou vrij op de site.

Ervaring geschreven door Pascal
30 november 2020
Ik geef 4 sterren

E-matching is een leuke datingsite waar je veel leuke vrouwen kan vinden. Wanneer je niet veel tijd hebt om naar de kroeg te gaan, dan is dit de plek waar je moet zijn. Zeker ook omdat er heel veel leuke vrouwen zitten. Daardoor heb ik al verschillende dates gehad. De meeste vrouwen waren ook echt leuk. Het is wel belangrijk om goed te zoeken en elkaar eerst goed te leren kennen via de site, want er zitten ook wel wat fakeprofielen tussen. Daar moet je natuurlijk wel voor oppassen. Er wordt ook veel onzin verkocht. Ook nog een andere tip: zorg wel dat je een beetje goed bent in leuke berichtjes schrijven. Het is wel zo dat hier vrouwen met hersens zitten, dus je moet wel wat beter je best doen dan je misschien gewend bent. Hoe beter je jezelf kan laten opvallen op een positieve manier, hoe beter dat natuurlijk ook is.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling e-Matching

Website www.e-matching.nl
Sterren
Ervaringen
80% aanbevolen, 2 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar E-matching.nl
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement