Tips over online webshops, diensten & producten

Vijftigplusdating review & ervaringen

Vijftigplusdating
Ga naar Vijftigplusdating.nl

Onze expert over Vijftigplusdating:

Laatst bijgewerkt: 24 november 2020

Gezelschap is van alle tijden, maar niet altijd even makkelijk te vinden. Daarom gaan ouderen steeds meer online op zoek naar partners en vrienden. Speciaal voor 50plussers zijn er datingsites ontwikkeld om ze daarmee van dienst te zijn. Sommige zijn daar natuurlijk geschikter voor dan anderen. Deze keer kijken we of Vijftigplusdating iets voor jou is.

Waarom kies je voor Vijftigplusdating?
 • Veel functies
 • Redelijk veel uitleg
 • Kan automatische berichten sturen
 • Goede automatischematching
Ga naar Vijftigplusdating.nl

Inschrijven

Op de site van Vijftigplusdating vind je alles wat je nodig hebt om een account te starten. Volg simpelweg de instructies en je hebt binnen een minuut een profiel aangemaakt.

Na het invoeren van je account kom je terecht in het overzicht van je profiel. Daar is werk aan de winkel, want een leeg profiel is voor niemand aantrekkelijk. Je kunt het beste beginnen met een profielfoto en een introductietekst. Deze opties zijn vrijwel identiek aan andere datingsites dus je zal geen probleem hebben met het aanmaken van een leuk profiel.

Je profiel bestaat uit een profielfoto, extra foto’s, een introductietekst en een heleboel meerkeuzehokjes om je interesses mee aan te geven. Er zijn meerdere open velden waar je je creativiteit in kwijt kunt om te vertellen wie je bent en hoe je in elkaar zit.

Er is daarnaast ook nog een matchprofiel. Dit zijn jouw zoekinstellingen om matches mee te vinden. Je kunt selecteren op regio, leefstijl, opleidingsniveau en meer. Er is ook een contactfilter waarmee je kan aangeven welke berichten doorkomen en welke niet. Als je bijvoorbeeld alleen berichtjes wil ontvangen van gebruikers uit jouw regio, kun je dat hier instellen.

Je ziet altijd een klein overzicht van je profiel in de linkerbalk zweven als je op andere pagina’s bent.


Hoe ontmoet je mensen via Vijftigplusdating?

Zoals veel moderne datingsites biedt Vijftigplusdating meerdere manieren om contact te leggen met singles.

Zelfmatchend algoritme

Een van de meest populaire manieren tegenwoordig is een zelfmatchend algoritme: dit is een programma dat profielen doorleest en die probeert te koppelen wanneer ze overlappen. Daar is echter niet alles mee gezegd, want het ene algoritme is veel nauwkeuriger dan het andere. Sommige sites matchen op basis van een uitgebreide persoonlijkheidsanalyse, andere kijken vooral naar overlappende aangekruiste meerkeuzehokjes. Op Vijftigplusdating is sprake van de tweede variant en dat brengt dus oppervlakkigere matchingresultaten met zich mee. Dat is niet per se een slecht ding, want een algoritme kan ook fouten maken. Daarnaast zijn er meerdere manieren om partners te vinden op Vijftigplusdating.

Zoekmodule

Je kunt zelf aan de slag via Zoeken. Daarbij stel je eerst je instellingen bij om bijvoorbeeld gebruikers te zoeken die bij jou in de regio wonen. Handig daarvan is dat je oneindig kunt experimenteren met je zoekprofiel. Het kan ook dat je helemaal wars bent van alles in te stellen en gewoon wat profielen wil zien natuurlijk. Daarom is er de Speed Date optie.

Speed date

Met de Speed Date krijg je automatisch een selectie van profielen voorgeschoteld. Je kunt alleen hun gezichten en namen zien en verder niks. Op basis daarvan geef je ze een like en voeg je ze toe aan je contactenlijst, of druk je ze weg.

Er zijn nog een hoop onderdelen die je met al deze tools kunnen helpen. Die zie je hieronder bij Functies.


Wat voor singles vind je op Vijftigplusdating?

De ondergrens om de site te mogen gebruiken is veertig jaar oud te zijn. Het is niet de meest bekende datingsite onder senioren dus het ledental zal niet erg hoog liggen. Vijftigplusdating lijkt vooral actief te zijn in de Benelux. Zoals op veel websites voor ouderen is de sfeer gemoedelijk. Buiten leeftijd is er niets waar Vijftigplusdating zich op richt dus gebruikers kunnen toch enorm uit elkaar liggen. Ze lijken wel grotendeels hetzelfde te staan in hun zoektocht. Deze singles lijken namelijk even vaak op zoek naar een relatie als nieuwe sociale contacten.

Functies

De functies die je kunnen helpen bij je zoektocht zijn hieronder aangegeven.

Matches

Zoals eerder uitgelegd worden suggesties automatisch gedaan door Vijftigplusdating. Deze verschijnen op de pagina Matches.

Belangrijk om te vermelden is dat er geen contact wordt gemaakt, ze verschijnen alleen in je contactenlijst (en jij in die van hen). Het is aan jou om er iets mee te doen of niet. Als de lijst te lang wordt kun je die nog filteren op bijvoorbeeld regio en leeftijd.

Divers algoritme

Het algoritme is wat minder verfijnd dan op andere datingsites. Je zult daarom al snel zien dat sommige matches beter aansluiten dan anderen, maar dat houdt ook een verrassingselement erin. Omdat de doelgroep niets anders omvat behalve 50+ kun je werkelijk alle soorten mensen tegenkomen.

Profielen ontdekken

Wanneer je je eigen profiel hebt bijgewerkt weet je onderhand wel hoeveel kanten je op kan om jezelf te laten zien. Hetzelfde geldt voor andere gebruikers natuurlijk. Door naar een profiel te gaan kun je erg veel over de gebruiker te weten komen. Probeer de tijd te nemen om ze door te lezen. Serieuze gebruikers stoppen namelijk zelf veel tijd in het creëren van een mooi profiel. Je kan die helaas pas lezen als je een betaald abonnement hebt.

Bij een profiel zie je ook hoe vaak iemand al is bekeken en geliked door andere gebruikers. Je hebt ook bij je eigen profiel een balk staan die je populariteit meet. Daar kun je meteen zien hoe compleet jouw profiel is. De nadruk die Vijftigplusdating legt op het optimaliseren en doorlezen van profielen is dus erg hoog.

Zoeken

De zoekfunctie werkt voornamelijk met op voorhand geselecteerde zoekcriteria. Je kunt bijvoorbeeld zoeken op nieuwe leden, aanbevolen leden, of leden die nu online zijn. Als je een betalend lid bent kun je ook filteren op locatie. De zoekfunctie is verder een stuk minder uitgebreid dan je eigenlijk mag verwachten.

Een handige tool die je kunt gebruiken bij het zoeken is automatisch contact leggen. Je kunt namelijk een bericht typen of kiezen dat je naar alle leden stuurt die bij je zoekresultaten boven komen. Op deze manier kun je snel veel nieuwe contacten leggen.

Speed Date

Bij de Speed Date staat de rest van de Vijftigplusdating formule even op zijn kop. In plaats van voorzichtig profielen door te lezen krijg je nu alleen een foto, locatie, leeftijd en naam te zien. Je zult dus met minimale informatie moeten handelen. Geef je dit profiel een like of druk je ze weg? Een like wordt vermeld bij de gebruiker die hem krijgt. Je geeft meteen toe aan iemand dat je hem of haar leuk vindt dus. De leden die je een like hebt gegeven komen daarna te staan onder Vind ik interessant.

Instellingen

Bij de Instellingen vind je wat je nodig hebt om alles rondom je profiel te regelen. Je zal met enige regelmaat reclame ontvangen in je inbox en daar is niet zoveel tegen te doen. Maar er zijn ook notificaties die je pushberichten sturen bij een match of bericht bijvoorbeeld. Die kun je bijschaven of helemaal uitzetten. Verder kun je hier je wachtwoord wijzigen of van e-mailadres wisselen. Uiteraard kun je vanuit hier upgraden naar een betaald membership.

IJsbreker

De IJsbreker is een hulpmiddel voor het versturen van een persoonlijk bericht. Het kan spannend zijn om een gesprek te beginnen, zeker op het begin. Daarom kun je bij deze optie een bericht sturen dat al voorgetypt is. Je kiest uit een lijst zinnen welke je wil sturen in plaats van die zelf te bedenken en typen.

Meldingen (belletje)

Vanwege alle knoppen en icoontjes overal is het fijn als je op een makkelijke manier updates binnenkrijgt. Daar is de Meldingenfunctie voor. Deze is aangegeven als een belletje rechts bovenin.

De Meldingen geven je snel een compleet overzicht van alles wat er gebeurt met de site en jouw profiel. Matches, updates, berichten en profielchecks komen hier allemaal te staan. Je kunt het ook uitklappen in een extra menu en vanuit daar naar andere functies gaan.

Gesprekken

Bij het aanklikken van een profiel kun je een berichtje sturen. Die berichten kun je daarna terug vinden bij Gesprekken. Deze zijn chronologisch geordend maar je kunt er ook voor kiezen om alleen de nieuwste naar boven te halen. Je kan hier ook zien welke van je contacten online zijn, dus je kunt zien op welke berichten waarschijnlijk sneller gereageerd worden.

Vind ik interessant

Je kunt een like sturen die hier Vind ik interessant heet. Die kun je versturen bij het aanklikken van een profiel. Deze persoon ziet deze bij zijn of haar meldingen staan. Daarnaast komt het profiel in je contactenlijst terecht. Er zijn aparte pagina’s om te zien wie jij een Vind ik interessant hebt gegeven en van wie je er een hebt ontvangen. Die verschijnen ook bij je meldingen dus je zal altijd op de hoogte worden gehouden als er een bijkomt.

Favorieten

De Favorieten is eigenlijk precies dezelfde functie als Vind ik interessant. Ik snap niet zo goed waarom dit een gescheiden optie is, maar misschien is het een groter compliment om iemand als favoriet te bestempelen.

Hij werkt ook hetzelfde eigenlijk. Je maakt van iemand een favoriet met een druk op de knop bij zijn of haar profiel. Er zijn weer aparte pagina’s om te zien wie jij tot favoriet hebt gemaakt en wie dat heeft gedaan bij jou.

Bekeken mijn profiel, Profielen bekeken

Niet iedereen is even uitgesproken op zoek natuurlijk. Zo zijn er af en toe bezoekers die bij twijfel toch maar niet een berichtje sturen. Gebruikers die je profiel hebben bekeken kun je terugzien onder Bezoekers. Zelfs als ze je niks hebben gestuurd kun je het initiatief nemen en een berichtje of Vind ik leuk sturen.

Mocht je daar zelf geen trek in hebben kun je ervoor kiezen om de anonieme modus in te schakelen. Die laat je door de profielen heen kijken zonder dat iemand je daarna kan zien bij Bezoekers.

Nieuwe leden

Als je een tijdje lid bent kun je dezelfde leden blijven tegenkomen en daar is natuurlijk niet veel aan. Daarom kun je onder Nieuwe leden de nieuwste gebruikers leren kennen.

Notificaties

De Notificaties zijn te zien bij het submenu van Meldingen (het belletje). Alles wat niet onder Meldingen of Instellingen stond kun je hier vinden, maar het is niet heel veel. Het nuttigste dat je tegenkomt zijn de veiligheidstips en extra begeleiding. Het is niet heel uitgebreid, maar veel uitleg is dan ook verspreid over de site.

Gebruiksgemak

Vijftigplusdating heeft een aantal goede punten en een aantal verbeterpunten. Allemaal hebben ze te maken met de interface.

Het profiel is waar het meeste samenkomt van alles wat goed en minder goed is. Het overzicht is duidelijk weergegeven, en er is zat uitleg. Er is zelfs een legenda te zien bij je profieloverzicht wat elk icoontje betekent. Aan de andere kant werk je met een balk vol opties links, een balk vol opties bovenin en een berg informatie in het midden. Daarnaast heb je niet minder dan drie tabbladen waar al je informatie ingevuld staat. Dat je een legenda nodig hebt zegt al genoeg.

Ondanks de grootte van de profielen kun je toch je weg vinden met enig geduld. Er is bijvoorbeeld een waaier bij je overzicht waar staat wat je nog moet doen om je profiel te optimaliseren. Bij iedere knop staat wel wat uitleg over hoe je iets gebruikt. Er zijn daarnaast extra tips te vinden bij Meldingen en Notificaties. Er is dus best wat te ontdekken, maar ook wat begeleiding om je daarbij te helpen.

Vijftigplusdating’s veiligheid & privacyverklaring

Het is niet ongewoon dat datingsites een mix gebruiken van software om zichzelf en hun gegevens te beveiligen. Dat is ook het geval bij Vijftigplusdating. Epic Internet B.V. is het moederbedrijf van de website en alle regelingen lopen via hen. Van hun IT-beveiliging is niet veel bekend, maar alles lijkt goed te zijn geregeld.

Dataverzameling

Er worden veel data verzameld over gebruikers en het is dus handig om te weten waar die blijven en wat daarmee wordt gedaan. Zo worden bijvoorbeeld de IP-adressen verzameld, net als alles wat je in je profiel zet. Ook je log gegevens worden opgeslagen om je gedrag in te zien. Daarnaast komt alles in de database wat er om je profiel heen zit, zoals je e-mailadres en eventuele berichtenwisselingen tussen jou en Vijftigplusdating.

Data worden verzameld via een aantal externe programma’s zoals Google Adwords en DoubleClick Cookie. Je kunt toestemming hiervoor intrekken. Hoe je dat doet zie je bij het kopje Privacy onder in de balk op de site.

Geanonimiseerde data

Deze gegevens worden geanonimiseerd gebruikt om de diensten van Vijftigplusdating te verbeteren waar nodig. Ze worden echter niet verkocht aan derde partijen (lees: mensen die je spam willen sturen). Als je je profiel opheft worden je data verwijderd zodra dat legaal is om te doen. Niets hiervan is buitengewoon bij datingsites.


Vijftigplusdating kosten

Hier is een overzicht van abonnementen en kosten voor vijftigplusdating:

 • 1 maand voor € 29,95
 • 3 maanden voor € 29,95 per maand, gefactureerd in één betaling van 89,85 euro
 • 6 maanden voor € 29,95 per maand, gefactureerd in één betaling van 179,70 euro

De meeste sites geven korting naarmate je meer maanden afneemt, maar dat is helaas niet het geval bij Vijftigplusdating. Aangezien er wel verschil zit tussen de functies die je krijgt is het pakket voor drie maanden verreweg de beste keuze.

Het is mogelijk dat de introductieprijzen je keus doen veranderen:

 • 1 maand voor € 29,95
 • 3 maanden voor €24,95 per maand, gefactureerd in één betaling van 74,85 euro
 • 6 maanden voor € €19,95 per maand, gefactureerd in één betaling van 119,70 euro

In dat geval krijg je namelijk wel korting op langere abonnementen en wordt die van zes maanden de beste koop.

Wat kun je met een gratis Vijftigplusdating account?

Je kunt genoeg zien en doen om niet verveeld te raken met een gratis abonnement. Zo kun je een profiel aanmaken en optimaliseren, profielen van anderen bekijken, IJsbrekers versturen, gebruik maken van Speed Date en beperkt standaard berichten sturen.

Wat kun je met een betaald Vijftigplusdating account?

Hoewel je kunt kiezen uit meerdere abonnementen wordt het pas leuk vanaf drie maanden. Met het abonnement voor een enkele maand kun je alleen oneindig berichten sturen en ontvangen en profielen in hun geheel zien. Je krijgt veel meer bij de andere abonnementen.

Met een Premiumlidmaatschap van drie maanden of meer kun je ook onbeperkt berichten sturen en ontvangen. Je kunt ook onbeperkt foto’s bekijken en uitvergroten door op ze te klikken. Daarnaast kun je alle profielinformatie lezen van een gebruiker, vooral de open velden. De zoekfunctie kan dan ook op nauwkeurigere afstand zoeken. Berichten die je verstuurt krijgen een leesbevestiging. Je kunt ook anoniem zoeken. Daarnaast kun je leden blokkeren en zien wie nog meer een Premiumlidmaatschap heeft.

Contactgarantie

Vanaf een abonnement van drie maanden krijg je een contactgarantie van Vijftigplusdating. Dat stelt eigenlijk niet heel veel voor, een reactie op een bericht of een like tellen al mee. Hoe langer je abonnement, hoe hoger het aantal gegarandeerde contactmomenten: bij drie maanden krijg je er drie, bij zes maanden krijg je er vijf.

Abonnementskosten

De abonnementskosten zijn redelijk hoog. De prijzen voor het proefabonnement zijn marktconform, maar de oplopende abonnementen zijn dat niet. Zelfs met korting tikt het maar net de gemiddelde prijsklasse aan.

Abonnementen worden automatisch verlengd met een maand, per de volledige maandprijs. Om dat voor te zijn moet je dat uitzetten bij Instellingen nadat je het abonnement hebt afgesloten. Dat kan tot 48 uur voordat je abonnement automatisch wordt verlengd. Ze geven daarmee een ruimere opzegtermijn dan veel andere datingsites.

Is Vijftigplusdating het geld waard?

Vijftigplusdating geeft zeker waar voor zijn geld. De opties zijn ruim, er zijn meerdere manieren om contact te leggen en er is genoeg te doen. Aan de andere kant is er ruimte voor verbetering. Websites die meer transparantie bieden en wel keurmerken hebben zijn niet veel hoger geprijsd dan Vijftigplusdating.

Een goed alternatief is 50plusmatch, niet te verwarren met Vijftigplusdating. Die is in het bezit van   de keurmerken Veilig Daten en Thuiswinkel Waarborg. Daarnaast heeft die wel appondersteuning en biedt betere prijzen. Alternatieven bekijken is dus zeker de moeite waard voordat je overgaat naar aankoop.

Betaalmogelijkheden

De betalingen kunnen voldaan worden via iDeal, PayPal en creditcard.


Klantenservice

Meestal bestaat de helpdesk van een datingsite slechts uit een contactformulier en dat is niet anders bij Vijftigplusdating. Er is ook een e-mailadres maar geen telefoonnummer. Je kunt de link vinden bij de FAQ.

Uitschrijven en abonnement beëindigen

Bij sommige datingsites moet je een heel paadje aflopen om je account stop te zetten, maar hier gelukkig niet. Ga simpelweg naar Profielinstellingen bij het belletje en scroll naar onder. Daar zie je de knop Account verwijderen. Er is ook nog een directe link in de FAQ.


Conclusie

Ben je 50plus, heb je behoefte aan gezelschap en ben je niet overtuigd van de alternatieven? Neem hier dan een kijkje. Toch is deze site niet mijn eerste keuze voor 50plussers om eerdergenoemde redenen. Veel functies, maar geen keurmerken of appondersteuning en zeker niet de laagste tarieven. Ik raad aan om een gratis account aan te maken en zelf een kijkje te nemen voordat je tot kopen overgaat.

 


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Veel functies
 • Redelijk veel uitleg
 • Kan automatische berichten sturen
 • Goede automatischematching
Minpunten:
 • Onduidelijkheid grootte ledenbasis
 • Geen app
 • Bovengemiddeld hoge prijzen
 • Basisabonnement geeft nog niet alle functies
Ga naar Vijftigplusdating.nl
foto auteur Sander Dijkman
Deze review is geschreven door Sander Dijkman

Documenteert zijn zoektocht naar de liefde voor Reviewgo. Probeert alle datingsites uit, zodat jij de datingsite of app kunt vinden die bij jou past. Vind het leuk om een product of dienst helemaal uit te pluizen en zijn bevindingen hierover te delen. Hobby's; wielrennen, actieve vakanties en speciaalbier.

Ervaringen Vijftigplusdating

Ervaring geschreven door Lilian
17 mei 2021
Nieuw geluk

Ook als je al wat ouder bent kan je nog nieuw geluk vinden op internet. Ik ben zelf 53 en heb na mijn scheiding verschillende websites een kans gegeven. Ik ontdekte dat het vooral belangrijk is om een plek te kiezen waar jouw doelgroep goed vertegenwoordigd is. Voor jongeren zijn er genoeg sites te vinden, maar voor iemand zoals ik, is Vijftig Plus Dating echt de topper. Veel leuke mensen en contact maken op de manier die bij jou past. Je hoeft niet gelijk het bed in te duiken, zeg maar. Daardoor heb ik inmiddels nieuw geluk gevonden met een leuke man. Ik kan dus zeggen dat dit wel heel goed werkt.

Ervaring geschreven door Hanny
28 januari 2021
Content met vijftigplusdating

Internetdaten is niet gemakkelijk wanneer je mijn leeftijd hebt (57). Maar een tijdje nadat mijn man overleed zocht ik toch wel weer iemand waar ik tegenaan kon kruipen zodat ik niet altijd alles alleen hoefde te doen. Dus wat doe je dan? Gelukkig werd ik door een buurvrouw op Vijftigplusdating. Wat dus bleek, is dat daar wel heel veel mensen te vinden zijn die hetzelfde hadden doorgemaakt als ik. Niet alleen door overlijden, maar bijvoorbeeld ook door scheiding. Dat schept direct al een band. Waardoor ik veel gemakkelijker met iedereen kon praten. Ook is het fijn dat er geen kwaadwillende mensen lijken te zitten. Misschien dat dit komt door de abonnementen. Dat is voor mij trouwens wel een klein nadeel. Je zit er wel lang aan vast. Dat kan toch ook anders?

Ervaring geschreven door Stefan
3 december 2020
Hét platform voor 50 plus dating

Vijftigplusdating is een andere site dan 50 plus dating. Daar kwam ik ook al snel achter.

Het grote verschil is vooral dat er hier ook echte mensen achter de profielen zitten. Daardoor kan je al snel leuke contacten opdoen. Soms blijft het bij appen, soms gaat het verder en komt er een leuke date uit of zelfs meer.

Ik heb op dit moment leuk contact met een dame die misschien weleens een blijvertje kan blijken. Wel moet je als je er wat langer zit af en toe een tijdje pauze nemen. Anders kom je steeds dezelfde koppen tegen.

Dat gaat natuurlijk niet goed werken. Als je dan na enkele weken terugkomt zijn er weer nieuwe dames te vinden.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Vijftigplusdating

Website www.vijftigplusdating.nl
Sterren
Ervaringen
94% aanbevolen, 3 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Vijftigplusdating.nl
© ReviewGo.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement