Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

MetJou.nl review & ervaringen

MetJou.nl
Ga naar Metjou.nl

Onze expert over MetJou.nl:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Daten is spannend. En om die reden beginnen vele singles vaak met het aanmaken van een profiel op een datingsite, zodat ze veilig vanachter hun computer kunnen chatten. MetJou is een datingsite die bekend staat om haar openheid, degelijkheid en transparantie, waar de leden op zoek zijn naar een goede vriendschap of serieuze relatie. Je kunt gemakkelijk een gesprekje aanknopen of beginnen met flirten door een knipoog uit te delen.

Waarom kies je voor MetJou.nl?
 • Voor serieuze daters
 • Groot ledenbestand door partnerwebsites
 • Is fel tegen nepprofielen
 • Profielen worden goed gecontroleerd
Ga naar Metjou.nl

MetJou in het kort

De datingsite is niet een hele grote speler op de datingmarkt en is dan ook wat minder bekend dan grote namen zoals Lexa en Relatieplanet. Het aantal leden daarentegen groeit echter wel met de dag – er komen dagelijks zo’n 200 nieuwe leden bij. Dit komt onder andere omdat MetJou het ledenbestand deelt met andere datingsites van Safe Dating Networks. Daarover later meer. Eerst naar de belangrijkste stap: het inschrijfproces.

blank


Inschrijven

blank

Stap één is natuurlijk het aanmaken van een profiel. Het inschrijven bij MetJou is kosteloos  en op de website heb je direct de mogelijkheid om een profiel aan te maken. MetJou vraagt om een aantal persoonlijke gegevens, je woonplaats en om een leuke profielfoto. Deze kun je heel gemakkelijk uploaden vanaf je computer. Profielen met foto’s vallen veel meer op. Zou jij snel op iemand reageren die geen foto op zijn/haar profiel heeft? Nee, dat denken wij ook niet. Kies dus voor een leuke, spontane foto van jezelf en je hebt een streepje voor.

Heb je je gegevens ingevuld, dan ontvang je e-mail waarmee je je profiel kunt activeren. Even klikken ter bevestiging et voilà, je profiel is aangemaakt.

Nadat je hebt geactiveerd kom je vervolgens op jouw eigen hoofdpagina terecht, waar je je gegevens kunt aanvullen met persoonlijke informatie. Je geeft een korte omschrijving van jezelf en vertelt daarbij iets over je hobby’s, interesses en bezigheden. Tevens kun je aangeven wat je eventueel met een match zou willen ondernemen. Wees bij het invullen van de eigen omschrijving lekker uitgebreid! Je wilt natuurlijk opvallen tussen alle andere profielen, dus vertel iets over je hobby’s en interesses en over hoe jouw ultieme zaterdag eruit ziet bijvoorbeeld. Dit is voor een potentiële date leuk om te lezen én het voorkomt tijdverlies.

blank

Specifieke vragen

Op de volgende pagina beantwoord je wat specifiekere vragen over onder andere religie, afkomst, diploma en of je een kinderwens hebt. Ook zijn er vragen over of je veganistisch/vegetarisch eet en of je milieubewust bent. Indien je dit erg hoog in het vaandel hebt staan, kun je potentiële dates die hier totaal niet mee bezig zijn direct schrappen. Vergeet niet om de vragen over je favoriete kledingstijl en muzieksmaak in te vullen.

Ik zoek

Bij het kopje ‘Ik zoek’ geef je vervolgens aan waar jij naar op zoek bent in een man/vrouw. Je kunt een leeftijd invullen, woonplaats, geslacht, religie, wel/geen kinderen, et cetera. De computer kan met al die gegevens de resultaten voor jou personaliseren en de juiste profielen naar voren laten komen.

blank


Mensen ontmoeten via MetJou

Op MetJou.nl kun je in een veilige omgeving op zoek naar vriendschappen, mogelijke dates, en langdurige relaties. De datingsite MetJou duidt er heel specifiek op dat ze geen erotische dienst zijn en dat het niet geschikt is voor personen die op zoek zijn naar een onenightstand.

Leeftijd

De doelgroep is te classificeren vanaf 23 t/m 55 jaar. Dit betekent echter niet dat je je niet mag inschrijven als je buiten deze leeftijden valt, maar het is wel goed om te realiseren indien je je wilt inschrijven. Daarnaast vinden wij: ‘leeftijd is maar een getal’.

De doelgroep van MetJou is dus vrij breed en de leden zitten verspreid door het hele land. Er is dus een grote kans aanwezig dat er iemand tussen zit die dicht bij jou woont en aan jouw verwachtingspatroon voldoet!

Zelf profielen zoeken

blank

De datingsite MetJou maakt geen gebruik van een matchingsysteem, een persoonlijke test of van ‘swipen’. Bij MetJou ga je zelf op zoeken naar geschikte profielen. Het zoeken doe je door in de zoekbalk criteria in te vullen. Je kunt zoal zoeken op geslacht, leeftijd, seksuele voorkeur, gewenst contact en op plaatsnaam. Omdat je zelf actief aan het zoeken bent, is het belangrijk dat jouw eigen profiel ook compleet is. Zodra je iemand hebt gevonden, heb je een aantal mogelijkheden om te flirten:

Knipogen en profiel onthouden

Iemand heeft je aandacht getrokken, maar je weet nog niet helemaal zeker of je diegene een berichtje wilt sturen of je wacht het liever even af.  Geef diegene dan een knipoog om te kijken hoe zij of hij reageert. Ook kan je iemand als ‘favoriet’ aanwijzen, zodat je hem of haar later terug kunt vinden.

Berichtje sturen

Ben je liever recht voor z’n raap? Stuur dan direct een berichtje! Let er wel op dat het bij de gratis versie alleen mogelijk is om een voorgeschreven berichtje te sturen. Persoonlijke berichtjes kun je alleen sturen indien je een VIP-lid van MetJou bent.

Chatten

Hetzelfde geldt voor het gebruik maken van de chatbox, hiervoor dien je ook VIP-lid te zijn van MetJou.

FotoZapper

blank

Met de FotoZapper wil MetJou het gehele datingproces nog gemakkelijker maken. De FotoZapper zie je altijd bovenaan je scherm staan. Als je op de FotoZapper klikt, krijg je een aantal singles op een rijtje. Deze zijn met jou gematcht, omdat ze bijvoorbeeld dicht bij je in de buurt wonen, in dezelfde leeftijdscategorie vallen of een aantal interesses met je gemeen hebben.

Onder elke foto kun je met ‘ja’, ‘nee’ of ‘misschien’ aangeven of je een date met hem/haar ziet zitten. Heeft het profiel in kwestie jou ook beoordeeld met ‘ja’, dan kun je met elkaar chatten en berichten uitwisselen. Dit lijkt toch een beetje op het bekende Tinder ‘swipen’. Je kunt alleen gebruik maken van de FotoZapper indien je VIP-lid bent.


Gebruiksvriendelijkheid van MetJou

blank

Onze ervaring is dat MetJou gemakkelijk in gebruik is. Je kunt snel matchen op basis van profielfoto’s en je kunt gemakkelijk zoeken op trefwoorden. Je kunt standaard reacties versturen en knipogen uitdelen aan degene die jij leuk vindt. Voor chatten en persoonlijke berichtjes sturen dien je VIP-lid te zijn, waarvoor je je net zo eenvoudig kunt aanmelden.


Veiligheid & privacy van MetJou

Voor zover wij konden zien, beschikt MetJou.nl niet over een keurmerk zoals ‘Keurmerk Veilig Daten’. Maar, wij kunnen wel concluderen dat er netjes wordt omgegaan met de leden van MetJou.nl. Op de website staat dat MetJou.nl fel tegen nepprofielen is, maar we weten natuurlijk niet of en hoe dit wordt gecontroleerd. Wel lezen we veel positieve reviews en succesverhalen over het gebruik van MetJou. Ook hebben we meerdere keren gelezen dat je wel even goed moet zoeken voordat je een leuke match hebt gevonden, maar dat het de moeite wel waard is geweest. Als je iemand tegenkomt die je eigenlijk toch niet leuk vindt, dan kun je deze gemakkelijk blokkeren.

Daarnaast geven we altijd het advies om je boerenverstand te blijven gebruiken, ook op een betrouwbaar ogende datingsite zoals MetJou. Er zullen altijd profielen tussen zitten die minder goede bedoelingen hebben of het juist totaal niet serieus nemen. Luister daarbij naar je gevoel. Als iets niet goed voelt, dan is het vaak geen zuivere koffie. Ga er dan dus ook niet in mee en meldt dit bij de klantenservice van MetJou. Zij kunnen het dan verder voor je oplossen.

SSL-verbinding

De site beschikt over een veilig SSL-certificaat, zodat de verbinding versleuteld is en niemand mee kan kijken met de berichtjes die over en weer worden verstuurd. Op die manier kun je veilig chatten!


Partnerwebsites van MetJou

Zoals we aan het begin van deze review al schreven, is MetJou onderdeel van Safe Dating Networks. Dit houdt in dat MetJou een groot aantal partnerwebsites heeft. Voor de gebruiker van MetJou betekent dit dat zijn/haar profiel ook zichtbaar is op andere datingsites. Deze optie zou je wel kunnen uitschakelen bij de instellingen van jouw profiel. Aan de andere kant kan het ook voor meer matches zorgen, omdat gebruikers  op meerdere datingsites zichtbaar zijn. Deze partner datingsites moeten echter wel overeenkomen met de opgegeven voorkeuren en interesses.

De gegevens die op de MetJou website zijn ingevuld, worden alleen binnen het dating netwerk zelf gebruikt. Deze gegevens zijn nodig om bepaalde profielen aan leden te matchen, maar worden niet voor andere doeleinden gebruikt. De privacy van de leden wordt hiermee beschermd en gewaarborgd.


MetJou App

Tijdens het schrijven van deze review heeft MetJou geen app, helaas. De mobiele website van MetJou kun je daarentegen prima op je telefoon gebruiken en bevat dezelfde opties en functies als de desktop-versie.


Lidmaatschappen en kosten van MetJou

blank

Een gratis profiel aanmaken op MetJou.nl is zo gepiept. Je kunt zoeken naar profielen, profielfoto’s bekijken en standaard berichtjes sturen. Indien je als gebruiker persoonlijke berichtjes wilt sturen, zou willen chatten of je berichten kunnen lezen, dan zou je een betaald lidmaatschap kunnen afsluiten. Met dat betaalde lidmaatschap (VIP-toegang) kan je ook zien wie je profiel heeft bezocht en kun je eventueel extra foto’s op profielen bekijken.

Als lid van MetJou zou je er voor kunnen kiezen om in één keer het gehele bedrag te betalen of te betalen met credits. Indien je voor de eerste mogelijkheid kiest, dan betaal je een maandelijks bedrag en krijg je als lid volledige toegang tot alle functies. In het tweede geval bepaal je zelf hoeveel je uitgeeft, omdat berichten en knipogen per stuk worden afgerekend. Je kiest een toegangsvorm, je kiest een opwaardeerplan en beide betaal je met credits. Klinkt ingewikkelder dan dat het is, we nemen je er even in mee.

Met VIP-toegang kun je:

 • Gebruik maken van de FotoZapper;
 • Persoonlijke berichten versturen en lezen;
 • Extra foto’s op profielen bekijken;
 • Op trefwoord zoeken;
 • Chatten met leuke matches via de chatbox;
 • Kijken welke gebruikers jouw profiel hebben bekeken.

De VIP-toegang betaal je met gekochte credits. VIP-toegang ‘kost’ je dagelijks 10 credits. Voor een hele maand VIP-toegang heb je dus – reken maar uit – ongeveer 300 credits nodig. Het opwaardeerplan wat je kiest, bepaalt dus hoeveel je per stuk voor credits betaalt. De kosten zijn dan per toegangsvorm als volgt:

 • €15,99 voor 14 dagen (140 credits)
 • €27,99 voor 30 dagen (300 credits)
 • €59,00 voor 90 dagen (900 credits)
 • €99,99 voor 180 dagen (1800 credits)

De datingwebsite MetJou zit qua prijs een beetje in het middensegment. Ze zijn niet de duurste datingsite, maar ook zeer zeker niet de goedkoopste! Voor wie geldt: het is het wachten waard, dan is MetJou zeker de moeite waard en wil je er wel wat geld voor neerleggen. Wil je serieus daten, kies dan voor een betaald abonnement.

We hebben veel positieve reviews gelezen over passende matches. In die reviews lazen we voornamelijk dat je goed – en een tijdje – moet zoeken, maar dat er na vele, diepe gesprekken vaak wel een leuke date uit voort is gekomen of zelfs een serieuze relatie is ontstaan.

BetaalmogelijkhedenDe website MetJou.nl geeft aan dat je veilig kunt betalen via Online machtiging, iDeal, Creditcard (alleen Visa en Mastercard) of via een gewone overboeking. Deze betalingen vinden plaats via een veilige SSL-verbinding.


Klantenservice

De ‘help’ of ‘vragen’ pagina is niet heel erg uitgebreid op de website van MetJou, maar bij een vraag of probleem is er de mogelijkheid om contact op te nemen met de klantenservice.

Dit gaat via een contactformulier op de website. Een e-mailadres of telefoonnummer van MetJou konden wij niet vinden. Het contactformulier vind je onderaan de MetJou website. Als het goed is staat jouw juiste e-mailadres al ingevuld. Deze kun je nog veranderen indien nodig. Klik vervolgens het onderwerp aan waarop de klacht of het probleem van toepassing is en leg het wat uitgebreider uit in het tekstvak. Ook kun je via het contactformulier een vraag stellen, een opmerking maken of een suggestie geven. Er staat dat er binnen vierentwintig uur op het contactformulier wordt gereageerd.

Moederbedrijf Safe Dating Networks

MetJou is één van de grotere websites die onder Safe Dating Networks valt. Het moederbedrijf is Amazing Bits B.V. Hiervan vonden we wel de contactgegevens:
MetJou, onderdeel van Safe Dating Networks.
Postadres: Postbus 38218, 6503 AE, Nijmegen
Klantenservice: 0900-1441 (55 ct/minuut)


Profiel opzeggen

Een leuke match gevonden of toch de zoektocht naar de liefde (voor even) opgegeven? MetJou is transparant over de mogelijkheid om een account te verwijderen.

Een profiel kan namelijk definitief worden verwijderd, maar kan ook worden verborgen. Het profiel van de MetJou gebruiker is dan tijdelijk niet zichtbaar voor iedereen en er kunnen geen berichtjes worden verstuurd en worden ontvangen. Op die manier heeft de gebruiker altijd de mogelijkheid om later terug te keren, indien hij of zij de liefde weer een kans durft te geven. Maar, een profiel kan ook definitief worden opgezegd. Wij vertellen je hoe dat werkt.

Een profiel bij datingsite MetJou opzeggen is misschien nog wel gemakkelijker dan een profiel bij MetJou aanmaken. Voor het opzeggen dienen de volgende stappen worden gevolgd:

 • Je logt in op de website van MetJou, indien je niet al automatisch bent aangemeld.
 • Daarna klik je rechtsboven op het scherm op je gebruikersnaam.
 • Klik vervolgens op Instellingen.
 • In het menu dat tevoorschijn komt, klik je op Uitschrijven.
 • Hier vul je de reden in voor je afmelding.
 • Je zet op zijn beurt een kruisje bij ‘Ja, ik schrijf mij uit’.
 • Als laatste stap druk je op de knop Uitschrijven om het profiel definitief te verwijderen.
 • Schrijf tot slot een zinvolle review over hoe jij het gebruik van MetJou hebt ervaringen. Andere mensen die hier wellicht lid willen worden kunnen hier veel aan hebben!

Een verdere afhandeling is niet vereist en de gegevens worden definitief verwijderd. Houd er wel rekening mee dat openstaande credits of abonnementsdagen niet worden terugbetaald.


Kiezen voor MetJou: Ja of Nee?

Indien je in een wat hogere leeftijdscategorie zit en op zoek bent naar een serieuze vriendschap of relatie, dan is de MetJou datingsite naar onze mening er zeker eentje om uit te proberen. Een match vinden via MetJou kost wel wat extra tijd en moeite, omdat er geen geautomatiseerd matchingsysteem aan te pas komt. Als lid van MetJou zou je zelf op zoek moeten naar passende partners. Maar, volgens ons overwint de liefde alles, ook een barre zoektocht.

Als je lid wilt worden van MetJou, kies dan wel voor VIP-toegang. Als lid kun je dan snel foto’s bekijken met de FotoZapper en een beetje rap door het databestand vliegen. Daarnaast heb je alleen met VIP-toegang de mogelijkheid om te chatten en persoonlijke berichtjes te sturen en te ontvangen. Met de gratis MetJou versie zal het eerder wat op de oppervlakte blijven omdat je niet de leuke functies en uitgebreide opties hebt.

De datingsite MetJou wordt gezien als een degelijke, betrouwbare datingsite. De website is niet geheel bijtijds in functionaliteiten als je het ons vraagt, maar is wel ontzettend gemakkelijk in gebruik. MetJou vindt transparantie belangrijk en het is gemakkelijk om potentiële dates te vinden waar jij naar op zoek bent. Het relatief kleine, selectieve ledenbestand is hierin een voordeel, omdat je niet zomaar het overzicht verliest op de website.

Dus, ben jij op zoek naar die speld in de hooiberg en bereid om er wat meer tijd en aandacht aan te besteden? Dan raden wij je aan om MetJou te proberen!


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Voor serieuze daters
 • Groot ledenbestand door partnerwebsites
 • Is fel tegen nepprofielen
 • Profielen worden goed gecontroleerd
Minpunten:
 • Informatie op sommige profielen zijn summier
 • Geen Keurmerk Veilig Daten
Ga naar Metjou.nl
foto auteur Iris Tuinder
Deze review is geschreven door Iris Tuinder

Geboren seriewoordenaar en idolaat van Nederlandse taal. Een creatieveling alom, verzot op muziek, Zuid-Oost Azië en motorrijden en heeft altijd pen en papier binnen handbereik.

Ervaringen MetJou.nl

Ervaring geschreven door Erica
26 mei 2021
Ben benieuwd

Ik lees hier veel ervaringen van succes. Ik hoop dat het voor mij ook zo gaat lopen, want op basis daarvan heb ik me ingeschreven. Ik vind het wel superspannend wan ik heb nog nooit een datingsite gebruikt. Maar eens moet het er toch eens van komen en ik lees overal dat je hier op een betrouwbare manier aan het daten kan gaan. Ik ben benieuwd wat ik allemaal ga tegenkomen en als het bevalt zal ik zeker nog een keer van me laten horen met een review. Duim voor me!

Ervaring geschreven door Rita
11 december 2020
positief over metjouw

Ik heb al op allerlei manieren geprobeerd te daten. Zelf mannen gezocht, blind dates gedaan, datingcoaches bezocht, verschillende websites geprobeerd. Metjou was eigenlijk mijn laatste poging. Gek genoeg was dit juist de plek waar het wel wilde lukken. Het berichtjes sturen is heel gemakkelijk. Het daten is ook wel leuk, wanneer je de juiste man hebt gevonden. Wel zijn er ook wat nepprofielen, maar die leer je wel snel herkennen. Ik vind het vooral fijn dat Metjou lekker to the point is. Ik kom er om mannen te leren kennen, niet voor het design. Ik kan het iedereen aanraden om hier op zoek te gaan naar goede dates. Je zal niet teleurgesteld worden.

Ervaring geschreven door Dylan
27 oktober 2020
Beter dan verwacht

Ik heb uit Metjou.nl meer gehaald dan verwacht. Ik wilde er iemand voor een avondje vinden, maar kwam er uiteindelijk mijn huidige vriendin tegen!!

Het is natuurlijk wel spannend, want ik kende haar eigenlijk helemaal niet op de eerste date. Gelukkig was het wel wederzijds en zijn we nu al een paar maanden samen. Hopelijk blijft dat zo! Aanrader dus!

Ervaring geschreven door Sjors
21 oktober 2020
Leuke review

Heb me vandaag ingeschreven. Jullie hebben een uitgebreide review geschreven. Ben benieuwd of ik de ware kan vinden via het internet, maar deze site straalt wel vertrouwen uit. Ben benieuwd en ik laat het jullie weten. Tot nu toe ziet het er goed uit!

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling MetJou.nl

Website www.metjou.nl
Sterren
Ervaringen
80% aanbevolen, 4 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Metjou.nl
© ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies