Tips over online webshops, diensten & producten

Elitedating review & ervaringen

Elitedating
Ga naar Elitedating.nl

Onze expert over Elitedating:

Laatst bijgewerkt: 29 november 2021

Wat doe je als je jong, hoog opgeleid en aan een serieuze relatie toe bent? Je zoekt een partner die dat ook is. Op Tinder wordt dat een hele klus natuurlijk, maar er is hoop. Want Elitedating biedt juist deze mensen een plek om elkaar te ontmoeten. Tegen een stevige prijs, overigens. Zijn ze dat ook waard? Ik ben op onderzoek uitgegaan.

Waarom kies je voor Elitedating?
 • Gelijke man-vrouwverhouding
 • Uitgebreide persoonlijkheidstesten
 • Goed gedefinieerde doelgroep
 • Goed werkende mobiele dating app
 • Ledenbasis in 25 landen
Ga naar Elitedating.nl

Inschrijven

Het aanmaken van je profiel gaat niet zo snel als op andere datingsites. Dat komt door de vragenlijst, die vrij uitgebreid is en zich bijna volledig concentreert op persoonlijke eigenschappen. Dit wordt best op de spits gedreven; ze vragen je bijvoorbeeld hoe snel je je gestrest of gedeprimeerd voelt. Je moet zelfs je jaarinkomen opgeven. Dat kan even slikken zijn. Elitedating gaat er daarnaast vanuit dat je eventuele date ver weg kan wonen. De kleinste radius waarin je kan zoeken is 50 kilometer, de grootste heeft geen limiet.

Hoger opgeleiden dating

Elitedating is, zoals de naam zegt, een datingservice voor mensen die net wat meer willen: meer voor zichzelf, meer van hun partner, meer van het leven. Dat klinkt meteen al door in de aanspreekvorm. Hoe lang is het bijvoorbeeld niet geleden dat je bent aangesproken met ‘u’? Het voelt alsof je in een dure winkel staat. En zo is het ook een beetje. Een gratis account biedt namelijk vrijwel geen opties. Het is bijvoorbeeld alleen mogelijk om met meer dan een like benaderd te worden door betalende leden. Ook kun je alleen reageren met een ‘glimlach’ (like). Het goedkoopste abonnement is € 119,70 voor drie maanden. Voor dat bedrag ben je bij de meeste datingsites nog steeds voordeliger uit als je voor dubbel zoveel maanden tekent. Meer over de abonnementen bij ‘Elitedating kosten.’


Hoe ontmoet je mensen via Elitedating?

Elitedating biedt minder gadgets en extra’s dan andere datingsites. Zelf op de bonnefooi zoeken naar een partner is er niet bij. Elitedating vertrouwt namelijk op het eigen systeem, dat profielen koppelt gebaseerd op de Big Five-persoonlijkheidstest.

Net als sites zoals OkCupid en Relatieplanet koppelt een algoritme goed aansluitende profielen aan elkaar. Deze profielkoppeling werkt via twee functies op de site, ‘Kismet’ en ‘Partnervoorstellen.’

Om je kansen op goede matches zo groot mogelijk te maken raadt Elitedating aan om je profiel zo compleet mogelijk te maken. Dat doe je door alle vragen in te vullen en minstens 24 foto’s naar je fotoalbum te uploaden.

Partnervoorstellen

Via Partnervoorstellen krijg je een lijst profielen die goed aansluiten op jouw wensen en antwoorden op je persoonlijkheidstest. Iedere mogelijke kandidaat wordt voorzien van een matchpercentage. Hoe hoger die score, hoe meer Elitedating denkt dat je goed bij elkaar past.

Met een klik op de profielfoto kom je meer over die persoon te weten. Zoals een persoonsbeschrijving, gegevens over werk en woonplaats. Verder een korte beschrijving over geloofsovertuiging, afkomst, opleiding, taal, rookgewoontes en eventuele kinderen. Onder de profieltekst zie je de antwoorden op persoonlijke vragen die je zelf ook ingevuld hebt. Opgedeeld in tabbladen zie je een persoonlijk fotoalbum, persoonlijkheidsuitslag en interesses. Je kunt ieder antwoord een like geven of van commentaar voorzien. Zo heb je een haakje om een gesprek te beginnen.

Met een gratis account kun je niet het fotoalbum bezoeken, of zelfs maar de profielfoto zien. Je kunt alleen een glimlach versturen naar geblurde profielen op basis van hun omschrijving. Zeer karig, maar Elitedating mikt dan ook slechts op mensen die zich makkelijk een abonnement kunnen veroorloven. Bij de persoonlijkheidsuitslag zie je hoe die persoon scoort op iedere eigenschap. Onder in de balk staat uitleg over wat die score betekent voor zijn of haar persoonlijkheid.

Het zoekproces voelt meteen wat meer rigide aan in vergelijking met andere datingsites. Niet getreurd, want ook al kun je niet zo vrij zijn in je zoektocht krijg je ook een bredere partnerselectie via Kismet.

Kismet

Naast partnervoorstellen biedt Elitedating de functie Kismet. Die toont profielen die sterk overeenkomen met jouw persoonlijkheid maar die buiten de door jou ingestelde zoekfilters vallen.

Je kan twintig matches per dag ontvangen met Kismet. Je krijgt dan een verkort profiel per keer te zien. Die kun je wegdrukken, een glimlach geven of een bericht sturen. Als je match een glimlach terugstuurt krijg je daar een melding van. Omdat het profiel een stuk korter is gaat het dus puur om de eerste indruk. Zo kun je je laten verrassen. Als je iemand een glimlach stuurt via Kismet komt die in je partnervoorstellen te staan en kun je zijn of haar profiel in detail bestuderen. Kismet betekent bestemming of lot. Laat het lot je dus een handje helpen.


Wat voor singles vind je op Elitedating?

Elitedating heeft ruim dertien miljoen leden, verspreid over heel Europa. Ongeveer 240.000 daarvan zitten in Nederland. Van de ledenbasis is 90 procent boven de 30 en heeft 70 procent een universitaire graad. High achievers dus, op zoek naar iemand van gelijk kaliber om mee te settelen.

Als je een account activeert zonder een abonnement af te sluiten, krijg je een bericht in je inbox. Of je niet iets vergeten bent. De serieuze zoektocht naar ‘de ware’ begint tenslotte pas bij het afnemen van een betaald abonnement. Elitedating mikt dan ook op mensen die serieus en kritisch op zoek naar liefde en een partner zoeken die daar hetzelfde in staat. Elitedating-leden onderscheiden zich niet door een hoge opleiding, hoog inkomen of hoge ambities. Wel heeft Elitedating een man-vrouwverhouding van een-op-een wat uiterst zeldzaam is. Mag het van jou wat minder ambitieus? Dan zijn andere datingsites misschien een betere optie.


Functies

Hoewel Elitedating verrassend weinig gadgets biedt, blijven de hoofdfuncties overeind. Hieronder staan ze in het kort.

Berichten sturen

Je kunt berichten sturen en ontvangen via het profiel. Is iemand niks voor jou? Dan kun je hem of haar wegdrukken met het kruisje. Vind je iemand leuk, like je het profiel door op de smiley te klikken. Zo verstuur je een ‘glimlach’ en weet de ander dat je hem of haar leuk vindt.

Favoriet maken

Vanuit het profiel kun je iemand tot ‘favoriet’ maken. Zo houd je profielen bij zonder een bericht te sturen.

IJsbrekers

Je kunt iemand via een profiel een ‘ijsbreker’ sturen. Dat is meestal een gekke of persoonlijke vraag die je kunt kiezen uit een lijst. Denk aan vragen als Wat voor dier zou je willen zijn? of Wat is je favoriete gerecht? Er zitten ook algemene vragen tussen voor wie het rustig aan wil doen. Zoals: Wat is de laatste leuke film die je hebt gezien?

Bezoekers

Met een Premium lidmaatschap kun je zien wie jouw profiel afgelopen tijd heeft bekeken. Deze kun je later filteren op bezoekdatum, aanwezigheid van een profielfoto en een eventuele plek in je favorietenlijst.


Gebruiksgemak

De site is bijna vrij van schreeuwerige knoppen en afleidende gadgets. Elitedating focust daarentegen op de essentie: matchende profielen bieden om mee in contact te komen. Alle functies werken dan ook naar behoren.

Als gratis lid ervoer ik de site af en toe als opdringerig. Vrijwel iedere functie vereist namelijk een Premium abonnement. Op welke knop je ook drukt, je wordt meteen geleid naar de aankooppagina. Ook blijft bovenin een rode balk zichtbaar die vraagt of je niet toch een betaald abonnement wilt. Daarbovenop krijg je nog de gebruikelijke reclames over aanbiedingen en speciale acties. Dit in combinatie met de weinige gratis opties, lijkt de site te communiceren dat de Elite-klant een betalende klant is.

Elitedating heeft ook nog een  zogenaamde ‘Raadgever’ pagina. Het is een soort FAQ, maar dan in een blogvorm gegoten. Je kunt deze opzoeken door onder in de balk op ‘Over ons’ te klikken. Hier staat alles wat je nodig hebt om alles uit je profiel te halen. Je kunt deze ook lezen als gratis gebruiker. De blog is gelikt en bevat ook leuke columns over de hedendaagse datingwereld en hoe je jouw abonnement kan maximaal kan benutten. Als je je als nieuwe gebruiker overweldigd voelt raad ik aan hier eens een kijkje te nemen.

Veiligheid

De veiligheidsrisico’s van datingsites bestaan grofweg uit drie delen: de zwakte van de IT- beveiliging, de aanwezigheid van frauderende profielen en de kans dat derde partijen persoonlijke gegevens verkrijgen voor eigen gewin.

Elitedating gebruikt de populaire SSL-techniek om de data tussen browser en server te beveiligen. Gegevens worden soms bewaard in meerdere landen waar soms andere datawetten gelden, maar altijd binnen de EU. Elitedating lijkt genoeg te doen om gebruikersgegevens te beveiligen en is transparant in de middelen die ze daarvoor gebruiken. Deze kunnen worden teruggevonden op de site.

Nepprofielen

Helaas zitten er ook nepprofielen op Elitedating. Elitedating heeft een intern anti-fraudeteam dat zelf op zoek gaat naar verdachte profielen maar uiteindelijk is gezond verstand de beste verdediging. Als je reden hebt om sterke vraagtekens te zetten bij een profiel kun je deze melden bij de site via de knop met drie witte stippen bij partnervoorstellen. Voor extra informatie over hoe je veilig kan blijven is er de pagina ‘Zekerheid’ op hun site. Je kunt profielen unmatchen waarmee je ze als contact verwijdert en de gespreksgeschiedenis wist.

Privacy

In het privacybeleid van Elitedating staat dat gegevens niet worden doorverkocht aan bedrijven. De data die wordt verzameld is alleen voor analytische doeleinden en binnen de geldende wetten. Na het verwijderen van je account worden je gegevens ook verwijderd. Accounts zijn alleen zichtbaar voor werknemers wanneer absoluut noodzakelijk en voor specifieke doeleinden.


Keurmerken

Elitedating heeft op het moment geen keurmerken. Vroeger hadden ze Keurmerk Veilig Daten maar nu niet meer. Het is niet duidelijk waarom dat zo is. Wel dragen ze een Positive SSL certificaat van Comodo, een IT-beveiligingsbedrijf.


Elitedating app

Elitedating heeft een eigen app. Die heeft niet alle functies van de website en is duidelijk gebouwd om vooral in contact te blijven met bestaande matches. Wel een beetje gek dat sommige dingen weer anders heten in de app dan op de site. De verschillen geef ik hieronder aan. Het enige wat ik niet fijn vond van de app is dat het mijn profielfoto ernstig versmalde. Ik had geen idee of appgebruikers deze foto ook zo zagen op hun app. Dit probleem had ik niet met de site.

Wildcards

Kismet heet ‘Wildcards’ in de app en is eigenlijk verder hetzelfde behalve dat er nu geen profielbeschrijving weergegeven wordt. Waar Kismet nog een beetje informatie gaf heb je bij Wildcards alleen de foto. Toch een beetje dat Tinder gevoel maar fijn als je even in de pauze wilt kijken of er leuke dames of heren zijn zonder je in te willen lezen in een duimdik profiel.

Suggesties

Verder heb je nog toegang tot je partnervoorstellen onder ‘Suggesties.’ Net als bij de meeste onderdelen van de app is deze wat ingetogener dan de site maar werkt verder hetzelfde.

Likes & bezoekers

Je kunt net als op de site zien wie jij leuk vindt, wie jou leuk vindt, en wie jouw profiel heeft doorgekeken. Uiteraard gelden dezelfde voorwaarden voor gratis gebruikers op de app als op de site. Er zitten verder weinig verschillen tussen de twee.

Imprint

Via de drie witte streepjes linksboven kun je nog je instellingen en profiel veranderen. Er is ook een optie die ‘Imprint’ heet maar die doet het niet. Dit is alleen een rechtenverklaring van Elitedating op de site.

Als je gebruik maakt van een Elitedating abonnement zou ik meer dan alleen de app gebruiken. Je krijgt zo namelijk minder mee dan bij het gebruiken van de site. Daarnaast heeft die laatste meer wegwijzers en verwijzingen, wat prettig is voor nieuwe gebruikers. De app geeft daarentegen geen contactinformatie over de klantenservice of verwijzingen naar de FAQ bijvoorbeeld.


Elitedating kosten

Zoals wel blijkt zul je een knap saaie ervaring hebben met Elitedating tenzij je een abonnement afneemt. Met een gratis account kun je alleen rondkijken hoe het zou zijn om van alle opties gebruik te maken, berichten lezen van premiumgebruikers en glimlachen uitdelen. Je kunt niet eens profielen compleet bekijken of ook maar een ongeblurde foto zien.

Pakketten

 • Premium basic (3 mnd.) – € 39,90 p.m. (€ 119,70 totaal)
 • Premium Classic (6 mnd) – € 24,90 p.m. (€ 149,40 totaal)
 • Premium Comfort (12 mnd) – € 19,90 p.m. (€ 238,80 totaal)

Mocht je een abonnement overwegen kun je kiezen tussen drie pakketten. Voor € 39,90 per maand heb je Premium Basic voor drie maanden. Daarmee kun je onbeperkt communiceren en kun je je eigen persoonlijkheidsprofiel tot in detail bestuderen. Zo kun je erachter komen wat voor persoon goed bij je aan zo sluiten als je dat nog niet zeker weet. Voor € 24,90 per maand heb je Premium Classic (6 maanden) waarmee je alles kan wat Basic biedt, plus kun je alle foto’s inzien, profielbezoekers bekijken en krijg je een leesbevestiging van jouw verstuurde berichtjes. Het laatste en grootste pakket, Premium Comfort, biedt twaalf maanden aan voor € 19,90 per maand en heeft dezelfde mogelijkheden als Classic.

Elitedating accepteert betaling middels creditcard, PayPal, Mister Cash en iDeal.

Is Elitedating het geld waard?

De prijzen van Elitedating zijn fors, soms het dubbele van wat vergelijkbare sites leveren. Ze gebruiken daarbij veelal dezelfde tools als andere datingsites om matches te vinden. Elitedating heeft geen keurmerken, de klantenservice is niet zo goed bereikbaar als bij toegankelijkere sites en zelfs het dure basisabonnement biedt niet alle mogelijke functies aan.

Het lijkt me vooral een relevante site als je een serieuze partner in het hoger opgeleide en beter betaalde segment van de bevolking wilt. Onder voorwaarde dat je dat zelf ook bent zou het je geld dubbel en dwars waard kunnen zijn.


Klantenservice

Waar sites als Relatieplanet je om de oren slaan met contactinformatie bemerk ik een lichte terughoudendheid op Elitedating. Zo is er onder in de balk een knop ‘klantenservice’ maar bevat dit een FAQ en een postbusadres, geen nummers of mailadressen. In plaats daarvan krijg ik een doorverwijzing naar de ‘helppagina’s’ waar het e-mailadres is aangegeven. Onderin is nog een groene knop ‘Een aanvraag indienen.’ Als je hier op klikt krijg je eerst nog een poging van de site om je zelfstandig naar het antwoord te laten zoeken met voorgestelde hulpvragen. Helemaal daarachter staat pas ‘neem contact op,’ waarmee je een e-mail kan versturen via hun contactformulier.

Het contact met klantenservice voelt een beetje verstopt omdat de omzichtige verwijzing naar klantenservice de enige mogelijkheid is voor contact. Er staan namelijk geen telefoonnummers om ze te bellen. Dit had toereikender gemogen, zeker voor de prijzen die ze hanteren.

Uitschrijven en abonnement beëindigen

Als je een betaald abonnement hebt sluit je die af voordat je je profiel verwijdert. Daarvoor ga je naar ‘Menu’, van daaruit naar  ‘Instellingen’ en dan ‘Lidmaatschap.’ Je krijgt een link waarbij je gevraagd wordt naar de reden van je besluit en waar je jouw wachtwoord moet invullen. Daarna krijg je een bevestiging via de mail. Je kunt je premium blijven gebruiken tot de betaalde periode voorbij is.

Eenmaal je betaalde termijn afloopt wordt je profiel weer teruggezet naar gratis account. Deze beëindig je door weer vanuit ‘Menu’ naar ‘Instellingen’ te gaan. Deze keer staat daar ‘Verwijder mijn account.’ Als je er op klikt moet je je wachtwoord invullen en de bevestigingsmail afwachten. Handleidingen om abonnementen zijn terug te lezen bij de FAQ natuurlijk.


Waarom kies je voor Elitedating?

Wat Elitedating onderscheid van andere datingsites is niet de service of functies die ze bieden, maar de niche ledenbasis. Elitedating is erin geslaagd om een exclusieve site te creëren voor mensen die veel te bieden hebben en hetzelfde zoeken in hun partners. Het is zeer handig als je een expat bent of wilt daten omdat de leden zijn verspreid over wel 25 landen.

Dit is een geheel andere aanpak dan de meeste datingsites hanteren, namelijk om er voor iedereen proberen te zijn. Als je in de Elitedating doelgroep valt en je wilt eenzelfde soort partner zou ik de gok durven wagen. Als je echter nog niet weet wat voor partner je wil of heb je zin om te experimenteren in de online datingwereld, dan zou ik eerst een breder georiënteerde datingservice proberen.


Conclusie

De Elitedating site zelf is degelijk maar niet veel meer. Voor de prijzen die ze aanhouden hadden ze dat beter mogen aanpakken. Aan de andere kant bestaat de ledenbasis precies uit de mensen die ze willen bedienen en elkaar willen ontmoeten. Als je tot de doelgroep behoort zou ik Elitedating zeker proberen.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Gelijke man-vrouwverhouding
 • Uitgebreide persoonlijkheidstesten
 • Goed gedefinieerde doelgroep
 • Goed werkende mobiele dating app
 • Ledenbasis in 25 landen
Minpunten:
 • Duurder dan vergelijkbare sites
 • Gratis abonnement kan vrijwel niets
 • Basisabonnement nog steeds niet alle opties
 • Klantenservice alleen bereikbaar via contactformulier
Ga naar Elitedating.nl
foto auteur Sander Dijkman
Deze review is geschreven door Sander Dijkman

Documenteert zijn zoektocht naar de liefde voor Reviewgo. Probeert alle datingsites uit, zodat jij de datingsite of app kunt vinden die bij jou past. Vind het leuk om een product of dienst helemaal uit te pluizen en zijn bevindingen hierover te delen. Hobby's; wielrennen, actieve vakanties en speciaalbier.

Ervaringen Elitedating

Ervaring geschreven door Berend
4 oktober 2021
Steeds slechter & duurder

Paar keer per week Russisch nepprofiel dat overigens makkelijk te herkennen is, maar de Elitemensen doen geen moeite die proactief tegen te houden. Serieuze aanbiedingen drogen op; wellicht doordat het aantal leden af aan het nemen is? Op het laatst moest ik steeds meer gaan betalen en kreeg ik vrijwel niets ervoor terug, dus het businessmodel is erop ingesteld mensen binnen te halen, ze een prima site aan te bieden maar op den duur wordt er nog snel geld uit je gepompt, stiekem bijna, omdat ze weten dat je ze gaat verlaten.

Ervaring geschreven door Jurre
26 mei 2021
Iemand als jij

Ik irriteerde me enorm aan al die slechte profielbeschrijvingen. Tot ik erachter kwam dat je natuurlijk helemaal niet met dezelfde mensen als in je eigen sociale kring te maken had. Toen viel voor mij het kwartje en heb ik me ingeschreven bij Elitedating. Daar vind je wel de hoger opgeleiden. Die hebben het net als ik te druk om echt goed op zoek te gaan naar een passende relatie. Dat je dit dus gewoon online kan doen op de momenten dat jij er even tijd voor hebt, is echt een uitkomst. Ik heb al verschillende interessante dames ontmoet en ik hoop dat er in de nabije toekomst wat tijd in het echte leven kan worden doorgebracht. Echt een uitkomst, dat Elitedating.

Ervaring geschreven door Eric
8 februari 2021
Serieus

Eindelijk een datingsite die het grootste probleem heeft getackeld. Ik had altijd een hekel aan de profielen van domme mensen vol met fouten. Die ook nog eens heel overduidelijk lieten merken dat het maar een geintje was met een nepprofiel. Op het moment dat ik het daten wilde opgeven ben ik gewezen op Elite Dating. Daar zitten wel echte dames. Die bovendien ook nog eens van kwaliteit zijn. Daardoor heb ik eindelijk wat leuke dates gehad. Een dame in het bijzonder zou weleens een blijvertje kunnen zijn. Ik houd jullie ervan op de hoogte!

Ervaring geschreven door Mika
28 januari 2021
Prima platform

Elitedating klinkt natuurlijk niet direct voor iedereen als het soort datingsite waar je moet zijn. En dat is juist ook de reden waarom ik er een account heb aangemaakt. De matigheid van veel van de mensen die je op andere datingsites tegenkomt, stond mij altijd heel erg tegen. Daarom ben ik blij dat er ook een plek is waar je wel gewoon de mensen vindt die zijn zoals ik. Ik heb al een date gehad, maar ik kijk ook nog even verder tot ik de perfecte vrouw gevonden heb.

Ervaring geschreven door Celeste
23 november 2020
goede datingsite

Ik ben wel tevreden over Elitedating. Het fijnste vond ik dat je er geen nietszeggende lege profielen tegenkwam van mannen die toch niets te bieden hebben. Je vindt hier mensen die juist wel iets over zichzelf te vertellen hebben. Ook is iedereen die hier ingeschreven staat op zoek naar hetzelfde, namelijk serieuze contacten. Dat maakt het allemaal wel een stuk leuker en gemakkelijker. Dat komt ook doordat de matchingmethode goed werkt bij deze website. Ik heb hier al verschillende dates gehad en nu lijkt het erop dat er ook iets serieus gaat worden. Ik ben dus zeker te spreken over alles wat deze site met te bieden heeft.

Ervaring geschreven door Ralf vd Graaf
13 oktober 2020
Hoger opgeleiden dating

Deze site bevalt mij goed. Singles op niveau en een gebruiksvriendelijke datingsite die doet waar het voor staat. Op andere datingsites heb ik vaak het idee dat de matching niet in orde is en ik gematcht word met andere gebruikers die absoluut niet in mijn matchingsprofiel thuis horen.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Elitedating

Website www.elitedating.nl
Sterren
Ervaringen
70% aanbevolen, 6 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Elitedating.nl
© ReviewGo.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement