Tips over online webshops, diensten & producten

be2 review & ervaringen

be2
Ga naar Be2.nl

Onze expert over be2:

Laatst bijgewerkt: 2 november 2020

Be2 is een internationale datingservice die gebruikers automatisch aan elkaar koppelt. Dat gebeurt met een zoekmachine die naar jouw persoonlijkheid kijkt en op basis daarvan matches vindt. Op deze manier hoef je niet door een eindeloze lijst profielen te scrollen om een date te vinden. Benieuwd of het iets is voor jou? In deze review lees je alles over wat Be2 te bieden heeft.

Waarom kies je voor be2?
 • Verfijnd zoekalgoritme
 • Grote ledenbasis
 • Brede doelgroep
 • Overzichtelijke indeling
 • Gebruiksvriendelijke dating app
Ga naar Be2.nl

Inschrijven

Je begint natuurlijk met het creëren van een profiel. Door een mailadres en wachtwoord op te geven heb je binnen een minuut je account gereed. Later krijg je nog een bevestigingsaanvraag in je mailbox, maar je kunt meteen door naar het invullen van een uitgebreide vragenlijst.

 

Be2’s algoritme zoekt matches voor je gebaseerd op je antwoorden van de vragenlijst. Het is daarom belangrijk dat je de vragen zo eerlijk mogelijk invult. Soms zitten daar gevoelige vragen tussen, zoals wat je jaarinkomen is. Geen zorgen dat je teveel over jezelf prijsgeeft, want gebruikers kunnen niet al je antwoorden inzien. Het gaat er om dat het algoritme de antwoorden heeft om precieze matches te maken.


Hoe ontmoet je mensen via Be2?

Op veel datingsites kun je handmatig op zoek gaan naar een partner, maar niet bij Be2. Bijna alles werkt via het algoritme op de site. Deze neemt alle informatie op die je hebt ingevuld in de vragenlijst en maakt daar een persoonlijkheidsschets van. De zoekmachine koppelt je aan de profielen die het beste bij jou aansluiten. Je matches komen vervolgens bij je contactsuggesties te staan.

Beperkt foto’s bekijken

Wat meteen opvalt is dat alle foto’s geblurd zijn voor gratis profielen. Als betalend gebruiker kun je openbare foto’s inzien maar dat zijn ze lang niet allemaal. Iedere gebruiker kan zelf bepalen aan welk individu ze hun foto’s vrijgeven, tot die tijd moet je het doen met een waas. Dat zorgt voor een trager, meer persoonlijkheidsgericht datingproces. Als gratis gebruiker kun je alleen tijdelijk de foto’s zien van nieuwe gebruikers.

Je kunt bij Wie is online mensen zien die niet aansluiten bij je zoekprofiel, maar die lijst geeft alleen degenen weer die nu ingelogd zijn. Ook de foto’s van deze profielen zijn geblurd. Je kunt zelfs de profielen niet bekijken tot je een betaald abonnement hebt.


Wat voor singles vind je op Be2?

Be2 is een erg populaire datingsite. Er zijn meer dan 25 miljoen leden verspreid over heel Europa. Vanwege de persoonsgerichte automatische matching is er geen specifieke doelgroep. De toon van de site is serieus, dus waarschijnlijk zijn meer mensen op zoek naar een levenspartner dan iets vrijblijvends. De man-vrouwverhouding is respectievelijk 57-43%. Dat is niet ideaal maar ook geen dramatisch gebrek.


Functies

Bij het overzicht zullen er continu vragen opduiken die je kunt beantwoorden om je profiel uit te breiden. Hoe completer je profiel hoe beter de matches natuurlijk, maar ze invullen is optioneel. Je bent vrij om je zoektocht naar een partner te beginnen na het aanmaken van een profiel. Hoe het werkt lees je hieronder.

Profiel

Nadat je klaar bent met de vragen zal de site je redelijk nadrukkelijk wijzen op het belang van een profielfoto. Pop-ups blijven je herinneren tot je er een hebt, dus je kunt die beter meteen toevoegen. Er is ook ruimte voor extra foto’s. Het is zeker aan te raden om je profiel zo compleet mogelijk te maken, want hoe meer data je geeft hoe effectiever het algoritme zal werken. Je kunt rechts in de balk bijhouden hoe goed je profiel afgerond is.

Dan kun je nog een profieltekst schrijven voor naast je foto. Je kunt die zelf schrijven maar ook kopiëren en plakken uit een lijst die Be2 je geeft. Veel gebruikers doen dat laatste en dat geeft hun profielen soms een onechte indruk. Aangezien zoveel draait om persoonlijkheid had ik die graag teruggezien in de profielteksten. Het is wel weer prettig als je niet van schrijven houdt.

Onder de profielfoto staat een rij vragen en interesses waarmee je goed kan laten zien wie je bent. Werkelijk alles komt aan bod: wat voor sporten doe je? Naar welke muziek luister je? Wat zijn je levensdoelen? Hoe omschrijf je jouw waarden? Deze interessevelden zijn voornamelijk meerkeuzevragen, dus je hebt binnen een korte tijd een uitgebreid profiel.

Mijn contactsuggesties

Vanuit het overzicht kun je meteen terecht bij Mijn contactsuggesties. Dit zijn de profielen die speciaal voor jou geselecteerd zijn. Bekijk alle profielen op je gemak, want de kans is groot dat ze veel met jou gemeen hebben. Hoe goed jullie bij elkaar aansluiten zie je bij de score die ieder profiel heeft. Dit is de score die het algoritme jullie als match heeft toebedeeld op basis van jullie antwoorden.

Je bezoekt een profiel door erop te klikken. Daar vind je een profielfoto, extra foto’s, een profieltekst en aanvullende informatie. Je kunt zien wat voor opleidingsniveau en geloofsovertuiging de ander heeft bijvoorbeeld. Daar zitten ook kleinere onderwerpen tussen die je kunt gebruiken om een gesprek te beginnen, zoals wat voor films hij of zij graag kijkt. Een aantal belangrijke vragen zijn voor iedereen verplicht om in te vullen, en de antwoorden kun je altijd teruglezen bij een profiel. Je zult bijvoorbeeld altijd kunnen zien of de ander kinderen heeft. Be2 eist dus een zekere mate van transparantie van de gebruikers. Dat is fijn, want bij online daten is het niet altijd even duidelijk wie je voor je hebt.

Overeenkomsten

Je kunt iemand vragen sturen over zijn of haar waarden met een druk op de knop rechts in de balk. Praten over diepe onderwerpen is dus een ingebouwde functie is op de site. Hopelijk moedigt dat sneller een diepgaand gesprek aan dan zou ontstaan bij een normaal berichtje. Daarnaast benadrukt Be2 weer dat matches draaien om persoonlijkheid.

Ijsbrekers

Je kunt iemands ‘ijsbrekers’ inzien bij hun profiel. Dat zijn een stel vragen die de gebruiker interessant vindt om aan iemand te stellen. Zodra je die vragen hebt ingevuld krijgt de gebruiker daar een melding van. Je kunt ook je eigen ijsbrekers samenstellen. Als iemand ze invult krijg je hun antwoorden in je postvak. Een gesprek beginnen krijgt zo een speels element.

Smileys & likes

Ben je niet het type voor ijsbrekers? Dan kun je ook nog smileys sturen. Die variëren van knipoog tot een zwaai, dus je kan meerdere emoties communiceren. Je kunt een profiel ook een like geven, wat iets anders is dan iemand tot favoriet maken. Dat vond ik een beetje vreemd, want het is verder precies dezelfde functie.

Mijn bezoekers

Onder Mijn bezoekers kun je zien wie jouw profiel heeft bezocht, maar dat vereist wel een Premiumabonnement.

Mijn favorieten

Je kunt gebruikers bekronen tot favoriet, maar alleen als je een Premiumabonnement hebt. Zelfs bij veel andere betaalde datingsites is dit nog gratis. Als gratis gebruiker kun je helaas erg weinig op deze site.

Postvak

Het postvak is waar al je berichtjes komen te staan. Een leuk detail is dat je bij het activeren van je profiel hier meteen een berichtje krijgt van klantenservice. De medewerker wijst je op alle mogelijkheden via een geautomatiseerd bericht. Je kunt iemand ook uitnodigen voor een videogesprek. Niet alle datingsites hebben die optie dus doe er je voordeel mee.

Wie is online?

Bij Wie is online zie je wie nu beschikbaar is om mee te praten. Deze functie staat verder los van je zoekvoorkeuren, dus je krijgt profielen van alle soorten en maten te zien. Je kunt wel een paar zoekvoorkeuren instellen als je een betaald abonnement hebt. Als gratis gebruiker heb je sowieso niet veel aan dit onderdeel, want je kunt ook geen profielen inzien zonder betaling.

Liefde bij de eerste like

Liefde bij de eerste like is een interessante minifunctie. Je krijgt een kleine selectie profielen per dag van wie je alleen de profielfoto te zien krijgt. Je kan die liken of wegdrukken. Als je een like hebt gegeven komt dat contact in je postvak te staan bij je andere berichten. De gebruiker die een like heeft ontvangen krijgt daar een melding van dus je kan meteen een gesprek beginnen.

Zoek criteria

Onder Zoek criteria kun je nog je zoekvoorkeuren bewerken waarmee het algoritme werkt. Ook met een duidelijke profielschets moet het algoritme bijvoorbeeld nog weten of je een man of vrouw zoekt. Die criteria kunnen altijd nog aangepast worden. Deze aanvullende voorkeuren zijn redelijk beperkt, maar anders zouden er misschien te weinig matches overblijven.


Gebruiksgemak

Ik vond Be2 vrij gemakkelijk in gebruik. Je bent meer bezig met het bekijken van profielen dan met het uitvinden van het nut van iedere knop en melding. Daarnaast zijn alle knoppen overzichtelijk verdeeld over het scherm. Ik heb wel bovengemiddeld veel pop-ups voorbij zien komen, maar dat is vooral op het begin.

Het is verfrissend dat Be2 bij de essentie van een datingsite blijft op deze manier. Er is ook nog een FAQ te vinden onder in de balk als je het even niet meer weet. Het enige verwarrende vond ik dat favorieten en likes gescheiden opties zijn. Er is geen verschil behalve dat likes uitdelen gratis is, maar Mijn favorieten weer een betaalde functie is.


Veiligheid

Be2 heeft zoals je mag verwachten een aantal programma’s om de datingsite te beschermen. Zo hebben ze een SSL-bescherming met RapidSSL certificering en beveiligde betalingsopties (ofwel PCI DSS) via Acertigo. Voor de versleuteling van informatie wordt Cloudflare gebruikt. Ook videogesprekken die je voert via Be2 zijn versleuteld, dus gebruikers wisselen niet automatisch contactinformatie uit.

Met de IT-beveiliging zit het wel goed dus, maar dat neemt niet het gevaar van nepprofielen weg. Die zijn aanwezig op iedere datingsite en proberen soms geld af te troggelen van gebruikers. Vertel dus niet meteen alles over jezelf in je profiel. Je kunt verdachte gebruikers ook blokkeren of aangeven bij de klantenservice.

Be2’s privacyverklaring

Be2 verzamelt en verwerkt informatie van gebruikers voor legitieme doeleinden, bijvoorbeeld het optimaliseren van de website. Gebruikersdata worden ook verkocht aan partijen die gerichte advertenties willen plaatsen. Daarvoor gebruiken ze meerdere programma’s van Google: Google Analytics om data te verzamelen, Google Firebase om appgebruik in te zien en Google Pixel om de effectiviteit van hun advertenties te meten. Google is een betrouwbare ontwikkelaar van software en alle data worden geanonimiseerd. Je persoonsgegevens worden vernietigd wanneer de wet dat vereist, bijvoorbeeld nadat je je hebt uitgeschreven en de bewaartermijn voor gebruikersdata verstrijkt.

Zorgwekkende klachten

Er staan wel een paar zorgwekkende klachten in sommige reviews over Be2. Vaak hebben negatieve reviews over datingsites te maken met nepprofielen, maar bij Be2 gingen die over onethische betaalafspraken. Voor sommige klanten was het lastig om Premiumabonnementen stop te zetten. Bij andere gebruikers werd een groter bedrag afgerekend dan ze dachten te moeten betalen. Het gaat hier om enkele honderden reviews op de miljoenen gebruikers dus het is mogelijk dat het ging om technische problemen of onoplettendheid van de klanten.


Keurmerken

Be2 heeft geen keurmerken, maar dat is niet heel vreemd. Het is mogelijk dat als internationaal bedrijf het teveel moeite kost om te voldoen aan de eisen van een specifiek keurmerk.


Be2 app

Als grote speler op de online datingmarkt heeft Be2 uiteraard een app. Deze is te vinden in de Play Store. De functies van de app lees je hieronder.

Mijn contactsuggesties

Je kunt door de profielen swipen op de app zodat het kleine scherm wat minder krap aanvoelt. Verder kun je Mijn contactsuggesties hetzelfde gebruiken als op de site. Het grootste verschil is dat alles wat smaller weergegeven is. Je kunt nu berichtjes sturen door op een groen chat-icoontje te drukken in de hoek. Onder die functie staat het Liefde bij de eerste like-spel die ook op de app aanwezig is. Alle belangrijke elementen zitten dus gewoon in de app.

Wie is online

Wie is online werkt hetzelfde, al heb je er niet veel aan als gratis gebruiker. Buiten dat nadeel is het eigenlijk de handigste functie op de app. Door de kortere reactietijd kun je bijvoorbeeld een gesprek voeren tijdens de pauze op je werk.

Overige functies

De meeste functies kun je vinden in het hoofdmenu, maar voor de overige opties moet je naar het submenu. Daar kom je door op de drie grijze streepjes te drukken die rechtsboven in de hoek staan. Daar zie je onder andere Favorieten en Bezoekers. Onderaan staat nog Zoekopdracht, wat Zoek criteria heet op de website. Daarmee kun je je zoekvoorkeuren ook op de app aanpassen. De functies zijn smal weergegeven maar verder identiek.

De app is verzorgd en werkt goed. Alle hoofdfuncties zijn beschikbaar op je mobieltje, al vind ik het overzichtelijker weergegeven op de website. Je hebt natuurlijk pas echt voordeel van al deze opties als je een betaald abonnement hebt.


Be2 kosten

Be2 heeft drie betaalde pakketten waar je uit kunt kiezen:

 • 3 maanden – € 49,90 p.m. (€ 149,70 totaal)
 • 6 maanden – € 29,90 p.m. (€ 179,40 totaal)
 • 12 maanden – € 24,90 p.m. (€ 298,80 totaal)

Belangrijk om te weten is dat abonnementen automatisch worden verlengd. Bij de meeste sites gebeurt dat per maand, maar Be2 pakt het groter aan. Een aflopend abonnement wordt meteen verlengd met het aantal maanden dat je eerst had afgenomen. Als je voor drie maanden tekende is het nog eens drie, als je voor een jaar tekende is het nog eens een jaar. Om zonder tegenbericht een extra jaar af te rekenen vind ik redelijk bizar en klantonvriendelijk. Geef dus ruim van tevoren aan dat je niet wilt verlengen als je wilt stoppen (dat is 14 dagen van tevoren).

Wat kun je met een gratis Be2 account?

Op rondkijken na kun je bar weinig met een gratis abonnement. Alle foto’s zijn geblurd, je kunt geen berichtjes sturen of zien wie je profiel bezocht heeft. Je kunt geen favorieten maken en je hebt een limiet van slechts drie likes per dag. Je kunt wel ijsbrekers beantwoorden en smileys uitdelen.

Wat kun je met een betaald Be2 account?

Als je een betaald abonnement afsluit kun je meteen alles wat Be2 biedt. Zo kun je berichten versturen en beantwoorden, zien wie je profiel heeft bezocht, profielen aan je favorieten toevoegen, alle foto’s inzien en gebruik maken van Wie is online.

Is Be2 het geld waard?

Steeds meer datingsites gebruiken verfijnde algoritmes zoals Be2 dat doet. Soms zijn die datingservices duurder, maar bieden wel grotere inzage in je persoonlijkheid. Parship maakt bijvoorbeeld een diepgaand rapport van wie je bent en wie goed bij je zou passen. Deze meerwaarde ontbreekt bij Be2. Dat is een beetje zonde. Dat gezegd hebbende is Be2 een interessante datingsite voor iedereen die op zoek is naar een serieuze relatie.

Be2 vergeleken met alternatieven

Er zijn natuurlijk alternatieven waar we Be2 naast kunnen leggen. Be2 is goedkoper dan Parship maar iets duurder dan Elitedating. Beide alternatieven maken veel meer gebruik van persoonlijkheidstesten. Toch heb ik een lichte voorkeur voor Be2 omdat die zich niet focust op een specifieke doelgroep. Zowel Parship als Elitedating richten zich op jonge, hoogopgeleide professionals. Als je in die doelgroep valt zou ik het houden bij een van die twee. De verfijndere algoritmes en extra persoonlijkheidsanalyses zijn in dat geval doorslaggevend. Als je buiten die doelgroep valt zou Be2 weer beter aansluiten.

Betaalmogelijkheden

Je kunt alleen met creditcard betalen. Dat is erg karig en had beter gekund. De meeste grote datingsites gebruiken ook iDeal en PayPal.


Klantenservice

De Be2 klantenservice is alleen bereikbaar via e-mail. De meeste datingsites hebben op zijn minst wel een contactformulier, maar op deze site moet je ze zelf mailen. Dit had toch echt beter gemogen.

Uitschrijven en abonnement beëindigen

Als je een betaald abonnement hebt moet je die afsluiten voordat je je profiel deactiveert. Daarvoor ga je naar Instellingen en scroll je vervolgens naar beneden. Daar is een link om je Premiumlidmaatschap te beëindigen. Als je dat gedaan hebt, of sowieso geen betaald abonnement had, vind je onder die link meteen de uitschrijvingsknop.


Conclusie

Een goed functionerende datingsite met een gedegen zoekalgoritme, maar wel een waar je bovengemiddeld veel voor betaalt. Daarnaast moet je genoegen nemen met niet heel gebruiksvriendelijke klantenservice. Maar als je serieus op zoek bent naar een partner en weinig vertrouwen hebt in handmatig zoeken kan Be2 zeker wat voor jou zijn.

Mocht je een jonge professional zijn kun je misschien eerst kijken naar Parship en Elitedating waar ik eerder over geschreven heb. Als je buiten die doelgroep valt maar nieuwsgierig bent naar zoekalgoritmes, raad ik aan Be2 eens te proberen.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Verfijnd zoekalgoritme
 • Grote ledenbasis
 • Brede doelgroep
 • Overzichtelijke indeling
 • Gebruiksvriendelijke dating app
Minpunten:
 • Niet gebruiksvriendelijke klantenservice
 • Bovengemiddeld hoog geprijsd
 • Meerdere klachten over lastige betalingen
 • Aankoop alleen mogelijk met credit card (geen iDeal)
Ga naar Be2.nl
foto auteur Sander Dijkman
Deze review is geschreven door Sander Dijkman

Documenteert zijn zoektocht naar de liefde voor Reviewgo. Probeert alle datingsites uit, zodat jij de datingsite of app kunt vinden die bij jou past. Vind het leuk om een product of dienst helemaal uit te pluizen en zijn bevindingen hierover te delen. Hobby's; wielrennen, actieve vakanties en speciaalbier.

Ervaringen be2

Ervaring geschreven door Lars
8 februari 2021
Mijn ervaring

Ik wilde nooit beginnen aan internetdaten. Dat leek me niks. Met Be2 is daar toch wel verandering in gekomen. Ik heb er rustig kunnen rondkijken. Alles beviel me gelijk. Gewoon een goede nette website. Dat is nog eens wat anders dan die vluggertjesapps van tegenwoordig. Dat is niks voor mij. Het is wel fijn dat je hier wat meer tijd en ruimte krijgt om elkaar te leren kennen. Daardoor is het daten voor mij ook allemaal wat gemakkelijker geworden. Ik wil namelijk wel gewoon serieus zijn op dit gebied. Als ik dan toch een minpuntje moet noemen, is het dat je zelfs hier wel wat fake profielen kan tegenkomen. Dat is natuurlijk altijd een nadeel.

Groeten
Lars

Ervaring geschreven door Kelly
26 januari 2021
Gebruiksgemak is top

Ik was bijna afgeknapt op online daten door al die rare en moeilijke websites die er zijn. Daarvoor vond ik er eigenlijk niks aan. Toen raadde een vriendin me aan om Be2 te proberen. Daar ben ik een stuk meer tevreden over. Het gebruiksgemak is namelijk echt top. Daardoor heb ik het gevoel dat ik veel gemakkelijker de mannen vind die bij mij passen. Ik heb al wat leuke contacten opgedaan en ook al wat dates gehad. Eén man in het bijzonder is wel erg leuk, dus dat wordt misschien nog wel wat meer. Dat maakt het dus helemaal ook aantrekkelijk om nog even lid te blijven.

Ervaring geschreven door Nina
4 november 2020
Overzichtelijk

Be2 biedt een mooie site. Daardoor voelde ik me er direct al thuis en kon ik op zoek naar leuke contacten.
Het is wel, zoals op elke datingsite zo, dat er veel nepprofielen tussen zitten. Daar moet je even voor opletten. Maar er zijn nog genoeg leuke mensen te vinden.
Zeker een aanrader als je nieuwe contacten zoekt.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling be2

Website www.be2.nl
Sterren
Ervaringen
80% aanbevolen, 3 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Be2.nl
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement