Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

Ourtime review & ervaringen

Ourtime
Ga naar Ourtime.nl

Onze expert over Ourtime:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Leeftijd is maar een getal, en al helemaal als het gaat om liefde. Naarmate je ouder wordt zouden je voorkeuren, kenmerken en jouw doel van het hebben van een relatie kunnen veranderen en zou je je niet meer thuis kunnen voelen op een ‘algemene’ datingsite. Om die reden heeft Lexa de 50+ datingsite Ourtime opgezet, zodat je leuke leden in jouw leeftijdscategorie kunt ontmoeten met dezelfde verwachtingen en intenties. 

Ourtime is onderdeel van de bekende datingsite Lexa en kent een ledenaantal van rond de miljoen. Maar hoe werkt Ourtime en hoe gebruiksvriendelijk is Ourtime? Tijd om deze 50+ datingsite onder de loep te nemen!

Waarom kies je voor Ourtime?
 • Inschrijfprocedure is gratis en gemakkelijk
 • Heel eenvoudig in gebruik
 • Alleen voor 50 jaar en ouder
 • Virtuele coach
Ga naar Ourtime.nl

Inschrijven bij Ourtime

We beginnen bij het belangrijkste, namelijk het inschrijfproces. Het inschrijven bij Ourtime is gratis. Met behulp van een virtuele datingcoach, kies je een gebruikersnaam en wachtwoord en vul je een aantal persoonlijke gegevens in. Je geeft aan waar je naar op zoek bent, wat je relatiestatus is, wat je woonplaats is en of je kinderen hebt. Daarna volgen een aantal uiterlijke kenmerken, waaronder: je lengte, postuur, haarkleur, haarlengte, afkomst, en nationaliteit. Ook stelt Ourtime je de vraag of je rookt en wat je religie is. Je hebt echter de keuze om ‘dat houd ik liever voor mijzelf’ aan te klikken. Upload een leuke foto van jezelf en het daten kan beginnen!

sandra ourtime profiel aanmaken profielfoto datingsite

Nadat je op ‘start daten’ hebt geklikt, kom je op je eigen persoonlijke pagina terecht. Hier heb je de mogelijkheid om je profiel aan te vullen met leuke, persoonlijke informatie. Vertel bijvoorbeeld iets over je hobby’s, interesses en wat je graag met je match zou willen ondernemen. Wees niet te summier met het invullen daarvan! Voor een eventuele match is het leuk om te lezen en het voorkomt tijdverlies; mochten interesses niet overeenkomen dan is dat direct duidelijk.

Vervolgens vul je in wat jij in een match zoekt. Je vult in of je op zoek bent naar een man of vrouw en in welke leeftijdscategorie. Relatiestatus, lengte en postuur komen aan bod en wederom of hij/zij rookt. Ook hier heb je de mogelijkheid om ‘geen voorkeur’ op te geven, indien je niet teveel wilt filteren en je wilt laten verrassen door wat de liefde je brengt.

gefeliciteerd startpagina ourtime


Mensen ontmoeten op Ourtime

De datingwebsite www.ourtime.nl is bedoeld voor singles die nieuwe mensen willen ontmoeten in de leeftijdscategorie 50+, en op zoek zijn naar een serieuze relatie of een vriendschap. Dagelijks melden zo’n tientallen singles zich aan, zowel mannen als vrouwen! De verhouding man/vrouw is fifty-fifty. Als je op zoek bent naar een onenightstand, dan ben je op Ourtime niet aan het juiste adres.

Leeftijd

Ourtime richt zich specifiek op 50-plussers en is onderdeel van van de bekende datingsite Lexa. De makers van Lexa zagen een groeiende behoefte aan een serieuze datingsite voor deze leeftijdscategorie, met singles die dezelfde intenties en verwachtingen delen. Je kunt je ook niet inschrijven als je onder de vijftig jaar bent. Met een ledenaantal van een miljoen, zou je verwachten dat cupido raak schiet!

Singles ontdekken

Zodra je een gratis profiel hebt aangemaakt op Ourtime, kun je op zoek gaan naar andere singles. Met de knop ‘ontdekken’ kun je profielen zien en een korte omschrijving lezen. Echter zijn de mogelijkheden tot interactie vrij beperkt met een gratis lidmaatschap. Als gratis lid kun je enkel op de flirt-knop (het hartje) drukken om te weten dat je geïnteresseerd in iemand ben. Met een betaald membership heb je meer contactmogelijkheden, daarover later meer.

mensen ontdekken pagina ourtime datingsite

Een geopend profiel ziet er dan als volgt uit:

blank

Zoekopdracht

Je kunt ook een zoekopdracht invullen om leuke singles in je buurt te vinden. Je klikt op ‘zoeken’ en vult vervolgens een aantal zoekcriteria in, zoals de gewenste leeftijdscategorie waarin hij of zij valt en gewenste woonplaats. Vervolgens komen daar een aantal passende matches uit, die je op jouw beurt weer kunt bekijken. Zie je een profiel dat jou wel aanspreekt? Druk dan op het hartje om te weten dat je geïnteresseerd in diegene bent.

Met de geavanceerde zoekfunctie heb je nog meer mogelijkheden. Je kunt filteren op interesses, opleiding, uiterlijke kenmerken, religie, muzieksmaak en nog veel meer. Het algoritme van Ourtime gaat vervolgens op zoek naar de matches die aan deze criteria voldoen en goed bij je zouden kunnen passen.

blank

Berichtje sturen en chatten

Geen kat-uit-de-boom-kijk-type, maar stuur je het liefst direct een berichtje om te kijken of het klikt? Met sommige profielen kun je wel direct chatten en met andere niet. Als niet-member kun je wel naar betalende members berichtjes sturen, maar niet naar mede niet-members. Wil je dus contact zoeken met andere gratis leden, maak dan een member account aan.

blank

Carrousel

Met de carrousel functie ontdek je de selectie van Ourtime die overeenkomt met je zoekcriteria. Hiermee wil Ourtime het je gemakkelijk maken en kun je snel door profielen heen ‘swipen’. Als je de carrousel opent, zie je het eerste profiel van een eventuele match. Je leest op welke punten jullie overeenkomen en een korte beschrijving van de persoon in kwestie. Lijkt het je wat? Druk dan op ja. Toch even verder kijken? Druk dan op nee. Je ja’s veranderen vervolgens in likes en dat geeft je weer de mogelijkheid om een berichtje te sturen (als je dan member bent).

blank

Meedoen aan Activiteiten

Net als bij Lexa, organiseert ook Ourtime succesvolle evenementen. In de menu-optie Activiteiten kun je zien welke evenementen er binnenkort in jouw regio worden georganiseerd. Een leuke manier om Ourtime singles te ontmoeten! Let er wel op dat er vaak extra kosten zijn verbonden aan het meedoen.

Als je iemand hebt ontmoet bij een groepsactiviteit die je misschien nog wel eens zou willen zien, kun je natuurlijk direct telefoonnummers uitwisselen. Dat is gemakkelijker contact opnemen voor als je nog eens wilt afspreken.


Gebruiksvriendelijkheid van Ourtime

Naar onze mening is Ourtime ontzettend gebruiksvriendelijk. Er wordt snel gematcht op basis van profielfoto’s en je zoekt gemakkelijk naar matches bij jou in de buurt via trefwoorden. Je kunt met een hartje aangeven dat je iemand leuk vindt en met behulp van de Carrousel door profielen swipen. Het inschrijven als member gaat ook reuze eenvoudig!

Ourtime is gemaakt met de gebruiker in het achterhoofd en dat merk je aan alles. De functionaliteiten worden goed uitgelegd en vind je op logische plekken terug.


Veiligheid en privacy van Ourtime

Ourtime is zich bewust van het feit dat er veel persoonlijke informatie op de site staat en ze doen er dan ook alles aan om de website zo veilig mogelijk te maken én te houden. Ourtime garandeert een optimale beveiliging van jouw persoons- en betalingsgegevens en zullen deze nooit delen met derden. Ourtime heeft daarnaast drie certificaten: Betrouwbaar & Veilig, nr. 1 Datingsite en PCI DSS compliant.

SSL-verbinding

Ondanks dat Ourtime geen Keurmerk Veilig Daten heeft – deze heeft Lexa overigens wel – maken zij gebruik van een SSL-verbinding. Hierdoor blijven jouw gegevens anoniemen versleuteld verwerkt. Er kan dus niemand meekijken met de berichtjes die je stuurt. Ook worden de profielomschrijvingen en foto’s systematisch gecontroleerd door moderators van Ourtime voordat deze worden geplaatst.

Tips voor veilig daten

Ourtime geeft daarnaast tips over hoe je de datingsite veilig kunt gebruiken en veilig online kunt daten. Indien je problemen ervaart met een ander lid, dan kun je deze blokkeren en zonodig op de zwarte lijst zetten. Extreme gevallen geef je aan bij de klantenservice van Ourtime. Indien je een leuke match hebt gevonden en even geen reacties van anderen wilt ontvangen, dan kun je je profiel tijdelijk deactiveren. Mocht deze persoon het toch niet helemaal zijn, dan is je profiel binnen enkele muisklikken weer actief.

Ourtime App

Ourtime heeft een app voor zowel Android als iOS en is net zo gemakkelijk in gebruik als de website. Zoek in Google Play of de Apple Store naar Ourtime en je ziet hem direct op je scherm verschijnen. Indien je al een account hebt, log je in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Na het aanmelden via de app zie je op de hoofdpagina jouw dagelijkse selectie op basis van het algoritme, profielen die jij als laatste hebt geliket en profielen die zich onlangs hebben aangemeld. De dagelijkse selectie is de Caroussel zoals je die op de website ziet.

blank

blank

blank

De app is net als de website ontzettend gemakkelijk in gebruik en spreekt eigenlijk voor zich. Ook als je niet zo handig bent met computer en mobiele telefoon, zul je je uitstekend redden met de Ourtime app. Alle functies die je op de website vindt, vind je ook op de app. Eigenlijk is de app nog veel gemakkelijker, omdat je op ieder moment van de dag profielen kunt zoeken en online kunt daten.


Lidmaatschappen en kosten van Ourtime

Een gratis profiel aanmaken is zo gedaan. Het algoritme van Ourtime laat je passende profielen zien, je kunt profielfoto’s bekijken en hartjes uitdelen aan profielen die je interessant vindt. Als niet-member kun je chatten met betalende members. Indien je met leuke profielen wilt chatten, is het aangeraden om Ourtime member te worden.

blank

Een betaald membership wordt bij Ourtime een Pass genoemd. Je kunt een Pass afsluiten voor periodes die variëren van één tot zes maanden. Een langer abonnement is per saldo natuurlijk goedkoper.

De kosten van de betaalde lidmaatschappen zien er als volgt uit:

Looptijd Prijs per maand Totaalprijs
1 Maand € 29,99 € 29,99
3 Maanden € 21,99 € 65,97
6 Maanden € 14,99 € 89,94

Wanneer je besluit om Ourtime member te worden, heb je meerdere contactmogelijkheden:

 • Je kunt onbeperkt berichten sturen naar leden
 • Je kunt extra voordelig meedoen met activiteiten
 • Je kunt zien wie jouw profiel heeft bekeken
 • Je kunt daten in de app zonder reclames
 • Je kunt deelnemen aan één of meer community’s

Incognito modus

Met de incognito modus kun je zelfs online daten, terwijl jij zelf verborgen blijft. Met deze modus kun je zelf zoeken en matchen met een onzichtbaar profiel. Je kunt deze extra functie voor slecht één dag nemen of voor een gehele maand. Een enkele dag incognito kost €1,99 en een hele maand €9,99.

Geef jezelf een boost

Met geef jezelf je boost kun je er voor zorgen dat je op de voorgrond wordt geplaatst en dat je meer interactie met mogelijk matches hebt. Je

blank

De datingwebsite Ourtime zit qua prijs een beetje in het middensegment. Ze zijn niet de duurste datingsite, maar ook zeer zeker niet de goedkoopste! Maar, indien je de liefde vindt is het je geld dubbel en dwars waard natuurlijk. Wil je serieus daten en nieuwe mensen ontmoeten, dan adviseren wij om voor een betaald abonnement te kiezen.

Over het algemeen zijn gebruikers positief over het gebruik van Ourtime. We lezen positieve berichten over leden die hun match made in heaven hebben gevonden. Een enkeling is niet zo te spreken over Ourtime, omdat er profielen tussen zouden zitten met andere intenties dan een serieuze relatie. Deze zouden bijvoorbeeld op zoek zijn naar een onenightstand of pleziertje. Ons advies: geef liefde een kans en probeer het zelf.

Betaalmogelijkheden

De website geeft aan dat je veilig kunt betalen met iDeal, Creditcard (Visa, Mastercard, American Express en Diners Club International) en Paypal. Let er wel op dat je middels iDeal enkel een Full Pass van drie of zes maanden kunt kopen. Het is met iDeal niet mogelijk om een Full Pass van één maand aan te schaffen. Deze kun je daarentegen wel met Creditcard of PayPal kopen. Alle betalingen lopen via een beveiligde verbinding.

Als je geen gebruik kunt maken van bovenstaande betaalmogelijkheden, zou je bijvoorbeeld internetbankieren aan kunnen vragen bij je bank of een PayPal-account aan kunnen maken via de website van PayPal.

Houd er daarnaast rekening mee dat alle betaalde Ourtime memberships automatisch worden verlengd, tenzij je dit aanvinkt bij de betaling. Je kunt dit doen door onderaan de betalingspagina ‘nee’ aan te klikken bij de zin: “Wil je niet het risico lopen je contacten te verliezen en kies je dus voor een automatische verlenging van je membership?”


Klantenservice

Heb je als gebruiker van Ourtime een vraag, dan kun je gelukkig terecht bij een goed bereikbare klantenservice en helpdesk. Klik hiervoor rechtsboven het scherm op jouw foto en kies vervolgens rechtsonder voor Help. Je komt daarna op de Online Hulp pagina terecht voor al jouw vragen. Ourtime heeft een veelgestelde vragen pagina, waar jouw vraag en antwoord wellicht tussen staan. Staat deze er niet tussen, dan kun je contact opnemen met het customer care team via e-mail. Je komt dan in een geautomatiseerd e-mail programma terecht waar je je vraag kunt stellen. De behandeltijd staat er niet bij vermeld.

Op moment van schrijven van deze review zijn de telefoonlijnen gesloten wegens Corona. Wel vonden we nog onderstaande contactgegevens:

 • Adres: Postbus 10813, 1001 EV Amsterdam.
 • KvK: 58845895
 • BTW-nummer: FR8843780339
 • Telefoonnummer: 020-5203880 (Beperkt bereikbaar op dinsdag en donderdag van 10:00 t/m 12:00)
 • E-mail adres: customercare@contact.lexa.nl

Abonnement opzeggen

Heeft Cupido raak geschoten en wil je je profiel verwijderen? Dan heb je de mogelijkheid om je profiel te verwijderen. Hiervoor klik je op je profielfoto rechtsboven in je scherm en druk je op ‘mijn account’. Vervolgens klik je links onderaan die pagina in de rubriek Support op ‘mijn account opschorten’. Er verschijnt een pop-up waarbij jou de keuze wordt gegeven om je profiel tijdelijk op te schorten of je profiel definitief te verwijderen.

Om je profiel definitief te verwijderen klik je onderaan de pop-up op de zin: ‘Om je account te verwijderen, klik hier’. Voer vervolgens je e-mailadres en wachtwoord in en klik op bevestigen. Er worden nog enkele stappen met je doorlopen en na het afronden hiervan is je profiel verwijderd.

Profiel opschorten

Zet je de liefde even op een laag pitje? Dan kun je je profiel tijdelijk opschorten. Je profiel zal dan niet meer op Ourtime en op Lexa zichtbaar zijn. Je gegevens worden wel bewaard en je kunt je profiel wanneer jij wilt weer op actief zetten. Indien je je profiel wilt opschorten, doorloop je de eerder genoemde stappen via Support en kies je voor profiel tijdelijk opschorten in plaats van definitief verwijderen. Hierna zal een bevestiging volgen dat je profiel is opgeschort totdat je deze weer activeert! Omdat je je profiel op elk moment weer kunt activeren, loopt de automatische verlenging tijdens het opschorten door.


Kiezen voor Ourtime: ja of nee?

Indien je als vijftigplusser op zoek bent naar een serieuze relatie of betekenisvolle vriendschap, dan is Ourtime naar onze mening absoluut een datingsite die het waard is om te proberen. De website en app zijn ontzettend gemakkelijk in gebruik en de profielen die we tegenkwamen leken oprecht op zoek naar liefde te zijn. Het zoeken, matchen en vinden van de juiste profielen word je gemakkelijk gemaakt door een uitgebreide zoekfunctie en de carrousel functie.

Als je besluit om lid te worden van Ourtime, kies dan wel voor een betaald abonnement, de zogeheten Pass. Als member kun je zien wie jouw profiel heeft bekeken, kun je alle foto’s bekijken en onbeperkt berichten sturen. Met het gratis Ourtime membership kun je alleen met betalende leden chatten en interessante profielen opslaan.

De datingsite is onderdeel van Lexa. Dit zie je ook terug in de lay-out, dat lijkt er namelijk erg op. De functies zijn grotendeels hetzelfde en de datingsites werken op sommige vlakken samen. Ben je bij het inschrijven bijvoorbeeld jonger dan 50 jaar, dan word je direct doorgestuurd naar Lexa.

Geef jij als vijftigplusser de liefde nog een kans? Maak dan zeker gebruik Ourtime en je zult merken dat online daten leuk is.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Inschrijfprocedure is gratis en gemakkelijk
 • Heel eenvoudig in gebruik
 • Alleen voor 50 jaar en ouder
 • Virtuele coach
Minpunten:
 • Niet meteen duidelijk dat het een onderdeel van Lexa is
 • Geen Keurmerk Veilig Daten
Ga naar Ourtime.nl
foto auteur Iris Tuinder
Deze review is geschreven door Iris Tuinder

Geboren seriewoordenaar en idolaat van Nederlandse taal. Een creatieveling alom, verzot op muziek, Zuid-Oost Azië en motorrijden en heeft altijd pen en papier binnen handbereik.

Ervaringen Ourtime

Ervaring geschreven door Louis
17 mei 2021
Even wennen

Ourtime is een leuke plek om te zijn, maar het kost je wel tijd om goed te begrijpen hoe alles nu eigenlijk alles in elkaar zit. Als je een beetje een digibeet bent zoals ik, dan is het wel even zoeken hoe je komt bij de profielen en hoe je contact kan maken. Als het je eenmaal lukt, dan wordt het wel snel een stuk leuker. Ik zou zeggen dat ze de site iets simpeler moeten maken, maar verder vooral op deze weg door moeten gaan. Ik heb nog niemand voor vast gevonden, maar ik heb wel net mijn abonnement verlengd omdat ik wel goede hoop heb dat dit alsnog gaat lukken in de komende periode.

Ervaring geschreven door Christina
22 februari 2021
Potentie…

Het is wel even wennen wanneer je hier een profiel aanmaakt. Ik had al eerder op datingsites gezeten en die werkten toch anders. Natuurlijk moet je eerst even door de enorme berg aan fake profielen heen. Wanneer je dat hebt gedaan, dan ontdek je dat er best wel wat leuke contacten zijn op te bouwen. Ik heb vooral gemaild en ge-appt tot nu toe. Of de man van mijn dromen ertussen zit, weet ik dus nog niet. Maar er is wel potentie. Daar gaan we voorlopig maar van uit dan. In ieder geval geen spijt tot nu toe.

Ervaring geschreven door Anna
22 februari 2021
Daten voor volwassen

Online daten is eigenlijk iets voor de jonge generatie. Mijn dochters hebben zo allebei hun vriend ontmoet. Maar ook voor volwassenen kan het leuk zijn heb ik van ze geleerd. Dat komt doordat zij allebei lid waren bij Lexa. Die blijken een extra tak te hebben, speciaal voor de wat oudere daters, zoals ik. Dat is dus Ourtime. Daar gaat het allemaal net even anders en voel je je meer op je gemak. Tenminste, zo ging het voor mij. Ik ben er inmiddels een leuke man tegengekomen waar ik al een paar keer mee heb afgesproken. Wie weet waar het toe leidt?

Ervaring geschreven door Ruud
29 januari 2021
Navigatie kan misschien iets beter

OurTime is een ander soort datingsite dan je misschien gewend bent. Dat komt doordat er een ander soort publiek te vinden is. Dat vind ik zelf wel fijn, want alles was een stuk serieuzer. Een klein minpuntje is wel dat het soms wat onduidelijk is. Daarom druk je nog weleens op de verkeerde knop in het begin. Dat moet wel wat beter. Ik ben wel nog altijd lid. Geen problemen.

Ervaring geschreven door Aline
16 november 2020
Ourtime

Ben je op zoek naar een datingsite waar je wel leuke mensen kan ontmoeten? Zonder dat je de hele tijd lastiggevallen wordt? Dan is het slim om Ourtime eens een kans te geven. Het lijkt in veel opzichten op Lexa. Dat maakt het ook wel wat gemakkelijker wanneer je al wat ervaring met internetdaten hebt. Het is fijn om gewoon leuke mensen te ontmoeten en misschien ook weleens succes in de liefde te hebben. Ourtime is daar de perfecte plek voor!

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Ourtime

Website www.ourtime.nl
Sterren
Ervaringen
76% aanbevolen, 5 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Ourtime.nl
© ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies