Tips over online webshops, diensten & producten

WeetWieJeDate review & ervaringen

WeetWieJeDate
Ga naar Weetwiejedate.nl

Onze expert over WeetWieJeDate:

Laatst bijgewerkt: 9 november 2020

Weetwiejedate is een nog relatief onbekende datingsite in Nederland en België. Hoewel die nog niet behoort tot de giganten van online dating heeft Weetwiejedate veel goede kwaliteiten. Denk aan een goede man-vrouwverhouding, enorm veel functies en een serieuze toon. Ondanks de kleine ledenbasis is het dus zeker een serieuze blik waard. In deze review komt daarom alles van Weetwiejedate aan bod.

Waarom kies je voor WeetWieJeDate?
 • Veel functies
 • Zowel matchend algoritme als handmatige zoekfunctie
 • Inactieve profielen worden onzichtbaar
 • Kan automatisch berichten sturen
Ga naar Weetwiejedate.nl

Inschrijven

Als je Weetwiejedate wilt gebruiken moet je eerst een profiel aanmaken. Dat is gratis en snel gedaan, je geeft gewoon je e-mail op en maakt een wachtwoord aan. Op dat moment kun je meteen profielen doorzoeken, maar het is natuurlijk beter om je profiel zoveel mogelijk in te vullen.

Bij je profiel kun je veel over jezelf vertellen. Er zijn meerdere open velden waar je kunt uitweiden wie je bent en waar je naar op zoek bent. Daarnaast zijn er meerkeuzevakjes waarmee je je gewoontes, leefstijl en hobby’s aangeeft. Je kunt ook je profielfoto uploaden. Er is ruimte voor meerdere foto’s als je dat wil.


Hoe ontmoet je mensen via Weetwiejedate?

Weetwiejedate heeft meerdere manieren om je in contact te brengen met andere leden. Er zijn drie hoofdfuncties, namelijk het matchende algoritme, de handmatige zoekfunctie, en de Speed Date.

Zoekalgoritme

Met het zoekalgoritme krijg je matches aangeboden die aansluiten op jouw profiel. Dit gebeurt automatisch, maar je kunt je voorkeuren en persoonlijke beschrijving altijd blijven aanpassen. Met een uitgebreider profiel krijg je betere matches. Daarom is het een goed idee om zoveel mogelijk in te vullen.

Met de zoekfunctie kun je door profielen bladeren, maar dit is een handmatig proces. Je kunt dit versnellen door te filteren op wie nu online is bijvoorbeeld.

Speeddate

De Speed Date verbergt bijna alle informatie van een profiel. Je krijgt alleen de portretfoto en naam te zien van een gebruiker. Op basis daarvan moet je beoordelen of dat profiel iemand leuk vindt of niet. Je kunt deze vervolgens een like geven of wegdrukken.

Dit zijn de grootste functies, maar er zijn een hoop meer. Hoe het allemaal werkt lees je bij het kopje Functies.


Wat voor singles vind je op Weetwiejedate?

Het aantal leden van Weetwiejedate is niet bekend, maar wordt geschat op ongeveer 20.000. 52% van de leden zijn vrouwelijk, 48% mannelijk. Dat is een uitstekende man-vrouwverhouding, want vaak is er een overschot aan mannen op datingsites. De meeste gebruikers lijken over de 30.

Dat is goed nieuws als je een vaste relatie zoekt. Meestal zijn 30-plussers namelijk serieuzer op zoek dan 20-plussers. Dit klinkt ook door in de serieuze toon van de site. Buiten deze kenmerken lijkt Weetwiejedate niet echt een doelgroep te hebben. Iedereen die serieus op zoek is naar een partner is welkom.


Functies

De hoofdfuncties hebben we besproken, de hulpfuncties en andere onderdelen zie je hieronder.

Profiel

Je profiel is erg belangrijk om in te vullen en bij te houden, want daar zijn je matches op gebaseerd. Daarom is het fijn dat je kunt bijhouden hoe compleet je alles hebt bijgewerkt. Rechts in de balk staat namelijk een lijst die aangeeft wat je al hebt en wat je nog kunt doen om betere matches te krijgen.

De meeste interesses die je hebt kun je aangeven via meerkeuzevelden. Je kunt je antwoorden altijd nog verfijnen en veranderen. Vul ze dus zo snel mogelijk in en verfijn je antwoorden later. Zo kun je zo snel mogelijk het algoritme helpen tijdens je zoektocht.

Matches

Het algoritme matcht automatisch jouw profiel met anderen. Dat gebeurt op basis van wat je bij je profiel invult. De site verwerkt deze informatie en bedenkt wie goed bij jouw zelfbeschrijving en aangegeven voorkeuren zou passen.

Zodra er een aansluitend profiel is gevonden komt deze te staan bij jouw Matches. Die vind je terug in de balk aan de linkerkant. De lijst kan aardig groeien als je een tijd lang lid bent, dus je kunt je matches nog filteren op voorkeuren zoals leeftijd en locatie.

Zoeken

De tweede manier is om handmatig profielen te zeven. Je hoeft dus niet te wachten tot het algoritme jou een profiel aanreikt. Dit is geen volwaardige zoekfunctie zoals je misschien van andere sites gewend bent, echter. Je moet het doen met een paar categorieën waar je op kan filteren, zoals nieuwe leden, aanbevolen leden of wie er nu online is. Als betalend lid kun je wel op specifieke locatie zoeken.

Bij alle categorieën kun je automatisch berichten sturen. Dit bericht kun je zelf typen, maar je kunt ook een automatisch geschreven boodschap gebruiken. Ieder lid dat aan je voorgesteld wordt, of ieder lid dat een nieuwe gebruiker is, krijgt automatisch deze boodschap van jou. Zo kun je op een snelle manier filteren wie wel en niet geïnteresseerd is om met je te praten.

Speed Date

De derde functie is de Speed Date. Daarbij krijg je alleen de profielfoto, woonplek, naam en leeftijd te zien. Je krijgt steeds maar een enkel profiel te zien. Deze kun je een Smiley (like) geven of wegdrukken. De gebruikers die je een Smiley hebt gestuurd kun je later nog terugvinden onder het kopje Vind ik interessant.

Instellingen

Onder Instellingen vind je alles wat je nodig hebt om je profielinstellingen bij te schaven. Je kunt vanuit hier upgraden naar een betaald abonnement, je e-mailnotificaties bijstellen, je wachtwoord en e-mailadres wijzigen, en je account verwijderen.

IJsbreker

De IJsbreker is een eenvoudige manier om iemand te laten weten dat je zijn of haar profiel interessant vindt. Klik op het profiel van het lid dat je aanspreekt en ga vervolgens naar IJsbreker. Als je daarop klikt zie je verschillende zinnetjes waaruit je kunt kiezen. Klik vervolgens op een van deze zinnen om die te versturen.

Als gratis lid kun je drie IJsbrekers per dag versturen. Premiumgebruikers kunnen die onbeperkt versturen.

Meldingen (belletje)

Bij Meldingen heb je een overzicht van alle activiteiten en je profiel. Als er iets is wat je moet weten zie je dat verschijnen bij het belletje boven in je profiel. Dit kun je uitklappen als een submenu. Vanuit daar kun je ook naar je andere functies navigeren.

Gesprekken

Je kunt in contact komen met andere profielen door ze een berichtje te sturen. Dat doe je door eerst naar een profiel te gaan en vanuit daar te klikken op het praatwolkje.

De gesprekken kun je later nog terugvinden onder het kopje met dezelfde naam. Als gratis gebruiker kun je alleen Premiumleden benaderen.

Geïnteresseerd in mij, Vind ik interessant

Dit zijn twee helften van dezelfde functie, dus behandel ik ze tegelijk.

Je kunt profielen die je leuk vindt een hartje geven waarmee je zegt dat je geïnteresseerd in ze bent. De andere gebruiker krijgt een melding hiervan. Als iemand jou een hartje geeft kun je dit op dezelfde manier terugzien. De knop hiervoor staat in de linkerbalk bij je profieloverzicht en in het submenu onder het belletje. Een hartje is niet hetzelfde als het versturen van een Smiley (like) of iemand tot favoriet maken.

Favorieten, Maakten mij favoriet

Naast Smileys en hartjes geven kun je iemand ook nog favoriet maken. Dat kun je doen door op de ster te drukken bij een profiel. De ander krijgt hier een melding van. Als iemand jou tot favoriet maakt kun je dit terugzien bij Favorieten op dezelfde manier als Vind ik interessant.

Bekeken mijn profiel, Profielen bekeken

Naast Smileys, Vind-ik-interessants en Favorieten kun je ook nog kijken wie door je profiel gebladerd heeft. Zo weet je wiens aandacht je hebt getrokken. Andere (Premium)gebruikers kunnen jou op dezelfde manier in de gaten houden natuurlijk. Je kunt dat omzeilen met de anonieme functie die je onzichtbaar laat bladeren.

Nieuwe leden

Bij Nieuwe leden zie je wie kortgeleden een profiel heeft aangemaakt. Als je de site al wat langer gebruikt kun je namelijk dezelfde leden blijven tegenkomen. Dan is deze categorie handig om op de hoogte te blijven van nieuwe profielen.

Notificaties

Je kunt bij Notificaties in de gaten houden wat er allemaal verandert op de site. Updates, aanbiedingen en weetjes verschijnen in chronologische volgorde onder elkaar. Je krijgt ook wat veiligheidstips mee.

Als je extra begeleiding prettig vindt op een datingsite kun je die even doorkijken. Toch had het allemaal uitgebreider gemogen. Andere datingsites zoals Relatieplanet bieden hele blogs aan, compleet met columns en onderzoekjes voorzien van foto’s.

Gebruiksgemak

Ik vind het gemak tegenvallen op sommige punten, en weer meevallen op andere. Een goed punt is dat je altijd een klein overzicht hebt van je eigen profiel. Die staat links in de balk, op welke pagina je ook zit. Dat maakt het geheel rustiger en overzichtelijker. Aan de andere kant zijn er zoveel knoppen verstopt in de interface dat het al snel een verwarrend geheel wordt. Je hebt knoppen in de balk bij je profieloverzicht, knoppen bij Notificaties, en nog meer knoppen bij elk profiel. Sommige daarvan zijn zelfs dubbel geplaatst, waarbij de een is aangegeven met een icoontje en de ander weer niet. Daarnaast is vaak dezelfde functie verdeeld over meerdere pagina’s zoals hierboven beschreven.

Weetwiejedate heeft dan wel weer een goed profielenbeleid. Als je als gebruiker 56 dagen achter elkaar niet inlogt, word je account verborgen voor andere gebruikers. Je profiel blijft bestaan maar wordt niet meer getoond aan andere gebruikers. Dat is een goede beslissing wat mij betreft, want vaak raken gebruikers gefrustreerd wanneer anderen met regelmaat niet reageren op hun berichten. Vrijwel de helft van alle klachten op fora voor datingsites gaan over stille profielen. Op deze manier worden inactieve profielen er snel uit gefilterd. Als je daarna inlogt, ben je weer zichtbaar voor iedereen.


Veiligheid

Weetwiejedate heeft een mix van firewalls, virusscanners en andere beveiligingsprogramma’s om gebruikersdata te beschermen. Een deel van hun beveiliging loopt via Dimex Online B.V., de website ontwikkelaar van Weetwiejedate. Persoonsgegevens worden soms opgeslagen in landen buiten de EU, maar de site bewaart data altijd volgens de geldende juridische normen. Weetwiejedate biedt geen inzage in de precieze mix van beveiligingsprogramma’s, maar lijkt iedere voorzorg te nemen om persoonsgegevens te beschermen.

De IT-beveiliging lijkt prima in elkaar te zitten, maar dan is er nog een andere beveiligingskwestie: nepprofielen. Er zijn op iedere datingsite wel een paar scammers en fraudeurs aanwezig. Deze gebruikers willen meestal geld of toegang tot je bankgegevens en privégegevens. Vertrouw daarom geen berichten die in het gebroken Engels gestuurd worden. Mocht je gebruikers tegenkomen die je niet vertrouwt, kun je die nog altijd blokkeren. Daar moet je wel een betaald abonnement voor hebben. Je kunt je profiel ook tijdelijk onzichtbaar maken als dat je voorkeur heeft.

Weetwiejedate’s privacyverklaring

Weetwiejedate verkoopt geen gebruikersgegevens door aan derde partijen. Ze worden wel gebruikt voor analytische doeleinden, zoals het optimaliseren van de site. Dimex Online B.V. bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk wordt geacht volgens de wet. Dat komt meestal neer op een jaar.


Keurmerken

Weetwiejedate heeft geen keurmerken op dit moment, maar dat is mogelijk omdat ze nog te klein zijn om zich daarmee bezig te houden. Ze hebben wel gecertificeerde SSL-bescherming via Comodo, een online beveiligingsbedrijf dat ook andere datingsites beveiligt.


Weetwiejedate kosten

De standaardprijzen zijn de volgende:

 • 1 maand voor € 29,95
 • 3 maanden voor € 29,95 per maand, gefactureerd in één betaling van 94,95 euro
 • 6 maanden voor € 29,95 per maand, gefactureerd in één betaling van 154,95 euro

Het is eigenlijk een beetje vreemd om dezelfde maandprijs te vragen voor alle abonnementen. De meerwaarde in het afsluiten van langere maandabonnementen zit dus vooral in de extra’s die je daarbij krijgt.

Met een introductieprijs kun je tot wel 33% korting krijgen op het moment. Maar alleen met die korting meegerekend valt Weetwiejedate in de gemiddelde prijsklasse. Vooral voor langere abonnementen zijn de prijzen redelijk hoog.

Een aflopend abonnement wordt automatisch verlengd met een enkele maand tegen het standaard tarief (€ 29,95). Om dat tegen te gaan moet je ruim van tevoren aangeven dat je wilt stoppen. Dat kun je aangeven bij de instellingen nadat je je profiel hebt aangemaakt, of 48 uur voordat het abonnement automatisch verlengd wordt. Dat is best schappelijk, want bij veel datingsites moet je een of twee weken van tevoren aangeven dat je niet wil verlengen.

Wat kun je met een gratis Weetwiejedate account?

Je kunt foto’s inzien, op beperkte basis berichten sturen naar betalende leden, zien wie online is en wie niet en Smileys uitdelen. Dat klinkt als veel maar in de praktijk valt dat best mee. Als je serieus op zoek wil gaan moet je toch echt een betaald abonnement nemen.

Wat kun je met een betaald Weetwiejedate account?

Als Premiumlid kun je alles wat je met een gratis account kan. Daarnaast kun je met ieder betaald abonnement onbeperkt berichten en Smileys sturen en zien wie een betaald abonnement heeft. De zoekfunctie die Premiumleden krijgen is ook interessant. Daarmee kun je zoeken op specifieke locatie in plaats van alleen provincie.

Tot zover de basismogelijkheden, maar er zitten ook nog verschillen tussen de betaalde abonnementen. Bij een Premiumabonnement van drie maanden of langer krijg je een contactgarantie. Een abonnement van drie maanden biedt garantie op drie contactmomenten, een van zes maanden biedt garantie op vijf contactmomenten. Dat stelt niet heel veel voor: een reactie op je bericht, Smileys en vrijgegeven foto’s gelden al als een contactmoment.

Pas vanaf een drie maandenabonnement kun je zien wie jouw profiel bezocht heeft. Je kunt dan ook zelf anoniem profielen bezoeken. Daarnaast krijg je een leesbevestiging van jouw verstuurde berichten. Op die manier weet je of iemand geen interesse in je heeft of dat iemand gewoon nog niet toegekomen is aan je bericht.

Is Weetwiejedate het geld waard?

Weetwiejedate barst van de functies en heeft meerdere manieren waarop je in contact kan komen met andere leden. Daarnaast vergroot het vrouwenoverschot de kans dat gereageerd wordt op mannelijke berichten. Aan de andere kant is de ledenbasis niet erg groot, de handmatige zoekfunctie omslachtiger dan had gehoeven en zijn de prijzen relatief hoog.

Weetwiejedate lijkt het geld waard, maar er zijn ook vergelijkbare datingsites te vinden die een grotere ledenbasis hebben. Het lijkt me daarom beter om een proefabonnement te proberen voordat je een groter abonnement neemt.

Betaalmogelijkheden

Weetwiejedate accepteert iDeal, PayPal, en credit card.


Klantenservice

Weetwiejedate klantenservice heeft een contactformulier en e-mailadres, maar geen telefoonnummer. Dat vind ik altijd wel een beetje jammer. Wel prettig dat je meteen gelinkt wordt naar het formulier. Bij andere datingsites moet je vaak eerst door een FAQ scrollen om die te vinden.

Uitschrijven en abonnement beëindigen

Je kunt je account verwijderen vanuit je profieloverzicht onder Profielinstellingen. De FAQ heeft een directe link voor het uitschrijven.

Conclusie

Een datingsite die veel functies biedt tegen bovengemiddelde prijzen. Als je over de kleine ledenbasis heen kan kijken zal deze site je vast kunnen bieden wat je zoekt.

Weetwiejedate laat je meerdere functies uitproberen die andere datingsites niet vanzelfsprekend bieden. Je kunt bijvoorbeeld van zowel de zoekfunctie als het zoekalgoritme gebruik maken. Je kunt instinctief profielen beoordelen met de Speed Date, maar profielen ook helemaal doorlezen voordat je een bericht stuurt. Daarnaast kun je zowel bezoekers zien (vanaf drie maanden) als anoniem profielen doorbladeren. Het is een verzameling van alles wat datingsites tegenwoordig kunnen bieden. De kleinere ledenbasis en bovengemiddelde prijzen neem je dan maar voor lief.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Veel functies
 • Zowel matchend algoritme als handmatige zoekfunctie
 • Inactieve profielen worden onzichtbaar
 • Kan automatisch berichten sturen
Minpunten:
 • Kleine ledenbasis
 • Geen appondersteuning
 • Bovengemiddeld hoge prijzen
 • Basisabonnement geeft nog niet alle functies
Ga naar Weetwiejedate.nl
foto auteur Sander Dijkman
Deze review is geschreven door Sander Dijkman

Documenteert zijn zoektocht naar de liefde voor Reviewgo. Probeert alle datingsites uit, zodat jij de datingsite of app kunt vinden die bij jou past. Vind het leuk om een product of dienst helemaal uit te pluizen en zijn bevindingen hierover te delen. Hobby's; wielrennen, actieve vakanties en speciaalbier.

Ervaringen WeetWieJeDate

Ervaring geschreven door Manoukii33
17 mei 2021
Betrouwbaarheid is belangrijk

Op een betrouwbare datingsite is de kans dat je betrouwbare mannen vindt een stuk groter. Dat is in ieder geval het idee dat ik erbij heb. Daarom heb ik voor WeetWieJeDate gekozen. Ik heb namelijk zelf eerst onderzocht waar je je het best kon inschrijven. Dit geeft me veel meer zekerheid en vertrouwen. Ik heb nog niemand gevonden, maar ik vind het in ieder geval wel heel leuk om hier te zijn. Dat heb ik er wel voor over.

Ervaring geschreven door Erica
28 januari 2021
Zoektocht naar Mr. Right

Ik ben ook helemaal om hoor. Ik had veel eerder met internet moeten beginnen om te daten. De jongens die ik in de buurt en bij het stappen leerde kennen waren allemaal helemaal niet mijn smaak. Zeker nu ik weet hoeveel leuke mannen er nog in Nederland te vinden zijn. Ik ben niet perse op zoek naar een vaste relatie, maar dat is bij Weet wie je date helemaal geen probleem. Ik kijk wel verder wanneer ik een paar dates heb gehad. Misschien zit Mr. Right er wel tussen toch?

Ervaring geschreven door Erik
3 december 2020
Eerlijke Betrouwbare datingsite

De gemiddelde datingsite is tegenwoordig een speeltuin voor oplichters en criminelen. Dan begin je te chatten en blijkt het al snel iemand anders te zijn dan je dacht. Dat komt op allerlei manieren voor. Dat er dus een datingsite bestaat die belooft dat je ook echt weet met wie je te maken hebt, was voor mij de belangrijkste zaak om hier een profiel aan te maken. Ik vind de strenge controle eigenlijk wel prettig. Dit betekent dat ik dus ook echt kans maak om iemand te vinden wanneer ik aan de slag ga. Dat heb ik al een aantal keer mogen ervaren, dus ik weet dat het zo is. Hier kan je echt daten en verdoe je je tijd niet.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling WeetWieJeDate

Website www.weetwiejedate.nl
Sterren
Ervaringen
86% aanbevolen, 3 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Weetwiejedate.nl
© ReviewGo.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement