Tips over online webshops, diensten & producten

ActievandeDag review & ervaringen

ActievandeDag
Ga naar Actievandedag.nl

Onze expert over ActievandeDag:

Laatst bijgewerkt: 7 januari 2021

Je bent op zoek naar een cadeautje voor een ander of je wilt jezelf eens flink verwennen. Dit mag niet de hoofdprijs kosten, maar moet wel uniek zijn. Herkenbaar probleem? Dat weet ActievandeDag ook.

Hier vind je op dagelijkse basis nieuwe aanbiedingen met fikse kortingen op producten, diensten en activiteiten. Zo heb je voor een habbekrats vaak een uniek cadeau te pakken, is wat ze zelf in ieder geval aangeven. Wij zochten het voor je uit en onze bevindingen lees je in deze review.

Waarom kies je voor ActievandeDag?
 • Groot assortiment aan producten, diensten en activiteiten
 • Kortingen tot wel 95%
 • Klantenservice zes dagen per week geopend
 • Word zelf partner en verkoop iets
Ga naar Actievandedag.nl

ActievandeDag in het kort

ActievandeDag is een webshop, welke valt onder het overkoepelende bedrijf Emesa. Onder hetzelfde label vind je onder andere ook VakantieVeilingen. Op ActievandeDag vind je voornamelijk dagdeals, welke van toepassing zijn op hotels, pretparken, welness-aanbieders, restaurants en meer. Elke dag weer verandert het assortiment. Naast acties voor dagjes uit, vind je er ook fysieke producten terug in de webshop. Al met al voldoende mogelijkheden om iedereen dagelijks de scherpste deals aan te bieden. Zo niet? Kom je de volgende dag gewoon terug voor een nieuwe lading acties.


Is ActievandeDag betrouwbaar?

Zoals aangegeven is ActievandeDag een dochter label van het overkoepelende Emesa. Dit is een internationaal opererend e-commercebedrijf. Naast ActievandeDag vinden we ook VakantieVeilingen, TicketScout en VavaBid onder dit label. Allen zijn gefocust op een andere invalshoek voor bedrijven uit de vrijetijds- en reiswereld. Al met al is dit een flinke onderneming geworden, waar zo’n 250 werknemers in dienst zijn.

Sinds 2017 is het bedrijf in bezit van niemand minder dan Talpa Network, van John de Mol. Al met al is het dus een grote achterliggende partij, maar in die zin betrouwbaar genoeg om zaken mee te doen. Ook heeft de Consumentenbond al enige aandacht geschonken aan het bedrijf met tips & tricks, waardoor in ieder geval de belangrijkste partij van allemaal aan boord is.


Aanbod ActievandeDag

Op ActievandeDag vind je dus elke dag nieuwe acties voor allerlei verschillende uitjes en producten. De kortingen lopen vaak flink op en we zien zelfs producten langskomen met kortingen tot wel 95% op basis van de adviesprijs. Vaak gaat dit om producten waarvan nog een restpartij beschikbaar is die verkocht moet worden. Eenmaal uitverkocht keert een product vaak ook niet (snel) meer terug in het assortiment.

Wat je nou allemaal kunt verwachten? Denk daarbij aan kortingen op dagjes uit naar bijvoorbeeld het Zeehondencentrum in Pieterburen of entree voor Madame Tussauds in Amsterdam, maar dan tegen een aantrekkelijke prijs. Liever een goede deal scoren op fysieke producten? Je koopt er net zo eenvoudig opzetborstels voor je elektrische tandenborstel, draadloze oordopjes of een licentie voor Microsof Office. Al met al verandert het assortiment dagelijks, waardoor je telkens opnieuw verrast wordt met de mogelijkheden.


Hoe werkt ActievandeDag?

De werking van de webshop is zeer eenvoudig. Allereerst dien je een account aan te maken op ActievandeDag, maar je kunt ook inloggen met je Google of Facebook account. Vervolgens scroll je net zolang door de verschillende deals van de dag, totdat je iets vindt wat je aandacht trekt. In ons voorbeeld gaan we voor een set van 8 Pierre Cardin boxershorts, verkrijgbaar in de maten M, L, XL of XXL. Zodra je op een deal klikt, opent de deal automatisch in een nieuw venster met alle benodigde informatie. In dit scherm vind je hoe vaak het product al is gekocht en hoeveel korting je ontvangt.

In het geval van deze boxershorts gaat de adviesprijs van €59,95 naar €19,95, wat een korting van 67% betekent. Ook vind je in de beschrijving welke eventuele extra kosten erbij komen, in dit geval enkel €5,95 verzendkosten. Daarnaast vind je hier alle informatie over de levering van het product, welke garanties je hebt en wat je moet doen bij een retour. Vervolgens is het enkel een kwestie van kopen door het winkelkarretje af te rekenen met de gewenste betaalmethode.

Dagjes uit en andere activiteiten

Hierboven gaven we een voorbeeld met betrekking tot fysieke producten die opgestuurd worden. Dat werkt vrijwel hetzelfde als een aankoop op een andere webshop, waarna je achterover geleund kunt wachten tot het pakketje binnenkomt. Voor een dagje uit werkt dat iets anders. Daarvoor koop je vaak entreekaartjes tegen een aantrekkelijke korting, waarbij je een code in je mailbox ontvangt. Vervolgens vind je alle informatie over de plek waarvoor je kaartjes koopt en, het belangrijkste, tot wanneer je deze gekochte entreeticket(s) exact kunt gebruiken. Zo sta je nooit voor verrassingen.


Klantenservice

ActievandeDag werkt voornamelijk als tussenpartij. Zij bieden ondernemers de kans om producten en diensten aan te bieden, maar ook de consument geven ze een kans om leuke kortingen te bemachtigen. Toch kan er altijd iets misgaan met een aankoop. In dat geval ga je op zoek naar de klantenservice om geholpen te worden. We hebben de site alvast voor je afgespeurd naar mogelijkheden daarvoor:

Veelgestelde vragen

Net als op vrijwel elke denkbare webshop, vind je ook een uitgebreide pagina terug met veelgestelde vragen. In de volksmond ook wel een FAQ genoemd. Vragen rondom bestellingen, leveringen, producten en alles wat maar in je opkomt vind je hier vaak terug. De meeste vragen die jij hebt zijn namelijk al eens gesteld. De veelgestelde vragen pagina van ActievandeDag is in ieder geval zeer uitgebreid en dekt een boel vragen.

Bellen

Heb je toch een specifieke vraag voor ActievandeDag waar nog geen antwoord voor is? Dan wil je graag door een medewerker worden geholpen. Het is dan ook mogelijk om te bellen met ActievandeDag. Het telefoonnummer waarop je ze bereikt is 020-7605077. Daar zit iemand voor je klaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30-17.00 uur. Op zaterdag is het mogelijk om iemand van 9.00-17.00 te bereiken.

Contactformulier

Rustig wachten op een antwoord? Dan kan je gebruik maken van het contactformulier op de contactpagina. Laat je vraag, ordernummer en contactgegevens achter, waarna je vanzelf een reactie terugkrijgt per mail of telefoon. Ook hier worden mails beantwoord binnen de openingstijden die hierboven staan. Hoe lang de responstijd verder is, is niet bekend.

Betaalmogelijkheden

Hoe mooi de deal ook is, er zal betaalt moeten worden. Op ActievandeDag gaat dat op de welbekende manieren. Zo betaal je hier eenvoudig met iDeal, creditcard en PayPal. Ook vanuit België is het mogelijk om bestellingen te plaatsen op de website. Dan betaal je je deals met Mr. Cash.

Garantie

Het assortiment aan deals op ActievandeDag is zeer groot en varieert van fysieke producten tot leuke dagjes uit. Te divers om algemene garantievoorwaarden voor op te stellen. Zodoende is er per product exact weergegeven wat de garantie voor dat product inhoud. Deze informatie vind je terug in de productbeschrijving van iedere deal. Vaak gaat dit om informatie over hoe je problemen met een pakket rechtstreeks kunt oplossen met de achterliggende leverancier, omdat ActievandeDag in de praktijk een tussenpartij is.

Zo zien we bijvoorbeeld een bordspel dat je koopt, waarbij je binnen 24 uur na ontvangst al aanspraak moet doen als je garantie wilt hebben. Na deze periode is de garantie alweer voorbij. Klikken we de deal ernaast aan, opzetborstels voor een elektrische tandenborstel, dan vertelt de productomschrijving ons dat er 12 maanden garantie op zit. Lees dus per deal goed de omschrijving door, dan weet je op voorhand waar je aan toe bent.

Verzending

Net als met de garantie, staat er ook per product exact weergegeven wat er aan verzendkosten betaalt dient te worden. De meeste deals voor dagjes uit zijn digitale codes die je per mail ontvangt. Daarvoor betaal je natuurlijk geen verzendkosten, omdat je de code vrijwel direct in je mailbox ontvangt. Deze hoef je simpelweg te laten scannen op het moment dat je er gebruik van maakt.

In het geval van fysieke producten die opgestuurd moeten worden, dienen er natuurlijk wel verzendkosten betaalt te worden. Ook hier is het zo dat dit verschilt per product, omdat de meeste producten van andere leveranciers komen. Op de productpagina vind je dan ook al netjes de verzendkosten op een rijtje, die vaak net iets duurder zijn naar België dan een levering in Nederland.

Levertijd

ActievandeDag werkt niet volgens een vandaag besteld = morgen in huis principe. Dat komt omdat zijn uiteindelijk de achterliggende fabrikant aanspreken die het product naar jou versturen. Bestelde artikelen op werkdagen worden gemiddeld tussen 5 en 7 werkdagen na bestelling geleverd. Afhankelijk van de voorraad kan dit soms langer duren dan aangegeven.

Retourneren

Zodra je een fysiek product hebt ontvangen is het mogelijk om deze ook weer terug te sturen. Binnen 14 dagen na ontvangst mag je een product altijd terugsturen zonder enige opgaaf van reden. Om daar gebruik van te maken, dien je de achterliggende aanbieder van het product daarover te contacteren. Eventueel kan dat middels een modelformulier dat je op de website download. Als je er niet uitkomt, kan je altijd de klantenservice van ActievandeDag benaderen.

Ook in het geval van gekochte vouchers, die nog niet zijn gebruikt, is het mogelijk om deze binnen 14 dagen te retourneren. Indien de einddatum van de voucher al is verstreken, is dit helaas niet meer mogelijk. Zodra je een artikel of voucher terug hebt gestuurd en deze is goedgekeurd door ActievandeDag, ontvang je het geld netjes teruggestort op je rekening. Houd er wel rekening mee dat dit gemiddeld nog zo’n 14 dagen kan duren na ontvangst.


Prijs- / kwaliteitverhouding

ActievandeDag verkoopt zowel ervaringen als fysieke artikelen. Nou ja, zij fungeren als tussenpartij voor achterliggende aanbieders die alles verkopen. Het is dan ook lastig om een algemene beoordeling te maken van alle deals die je op de website vindt. Qua namen / merken werkt ActievandeDag in ieder geval samen met flink wat grote namen. Denk daarbij aan Roompot Vakanties, Van der Valk Hotels en Alpinecenter Bottrop. In principe staan die partijen bekend om het bieden van een goede ervaring, maar uiteindelijk is dat allemaal geheel persoonlijk. Voor hetzelfde geld heb je net een negatieve ervaring op jouw dagje uit, wat om ontelbare redenen zou kunnen gebeuren.

Qua producten zijn er zowel A-merk als B-merk producten verkrijgbaar. Van A-merk producten mag je dan ook altijd A-merk kwaliteit verwachten, waar dat bij een onbekend merk altijd even afwachten is. Het grote voordeel is in ieder geval dat je per gekocht product een flinke deal hebt op basis van de adviesprijs. Zoek op voorhand het product eens op via Google en kijk hoe men elders erover denkt. Dan heb je alvast een idee van wat je in huis haalt.


Acties en kortingen

Korting op korting op korting, dat is wat we willen. De deals die je vindt op ActievandeDag zijn vaak al flink en lopen op tot wel 95% van de originele adviesprijs. Zijn er dan manieren om nog meer korting in de wacht te slepen op deze site? We zochten het voor je uit:

Nieuwsbrief

Allereerst is het verstandig om je in te schrijven op de nieuwsbrief van ActievandeDag. Zo ontvang je niet alleen dagelijks of wekelijks de beste nieuwe deals in je mailbox, want eens in de zoveel tijd ontvang je ook exclusieve kortingscodes. Deze pas je toe op een deal naar keuze of op een gespecificeerd thema van de kortingscode. Zo pas je de ene code enkel toe op een dagje weg, waar de ander enkel toepasbaar is op fysieke producten.

Kortingscodes

Bovenin het menu vind je een indeling van de website en de categorieen waarin je producten en activiteiten kunt kopen. Daarnaast vind je hier een knop met ‘kortingscodes’. Dit gaat veelal om producten die je elders koopt, maar waarbij je zelf een kortingscode per mail voor kunt aanvragen. Op het moment van schrijven vinden we hier bijvoorbeeld een 15% kortingscode voor de Hunkemöller, €10,- korting op een mobiele accessoire bij Mobiel.nl of 50% korting op de eerste maand van een abonnement op Parfumado. Toch mooi meegenomen.


Partner worden

Het kan best zijn dat jij een product, dienst of activiteit verkoopt dat wel wat meer klandizie kan gebruiken. In dat geval is het mogelijk om partner te worden van ActievandeDag. Maandelijks bezoeken zo’n 1.7 miljoen mensen de website, wat allemaal potentiële kopers zijn. Houd er wel rekening mee dat je je verkochte goed tegen een aantrekkelijke korting kunt aanbieden. Jezelf aanmelden als partner werkt als volgt met de volgende voordelen:

 • Stel een exclusief geprijsde aanbieding samen met een medewerker van ActievandeDag;
 • Samen bepalen jullie hoeveel mensen je deal kunnen kopen;
 • Een redacteur stelt vervolgens een productpagina samen, met tekst en beeld;
 • Je aanbieding gaat mee in de nieuwsbrief en komt eventueel langs op Facebook;
 • Ontvang een eigen partnerpagina en houd je boekingen bij;
 • Elke maand betaalt ActievandeDag de gedane boekingen aan je uit;
 • Financiële administratie is in beheer van ActievandeDag

Wel of niet kopen bij ActievandeDag?

Of je nu op zoek bent naar een dagje uit of een nieuwe zaklamp, je kunt het allemaal vinden bij ActievandeDag. Het is telkens weer een verrassing wat je tegenkomt en welke kortingen je daarop ontvangt. En als je een keer een dag iets niet ziet staan wat je wilt hebben, dan kom je de volgende dag gewoon nog een keer terug. ActievandeDag is onderdeel van moederbedrijf Emesa, een grote partij met meerdere webshops onder haar naam. ActievandeDag is in die zin een betrouwbare partij om zaken mee te doen. Kom je dus iets tegen wat je aanstaat, dan zouden wij niet weten waarom je dat niet gewoon zou kopen.


Tips voor kopen bij ActievandeDag

ActievandeDag is de ideale plek om deals te scoren op het gebied van nieuwe dingen en activiteiten. Een overkoepelende plek om iets te kopen wat je nodig hebt of altijd al eens hebt willen proberen. De kortingen lopen soms wel op tot 95%, waardoor het zeker loont om te kijken. Naast dat ActievandeDag goed is voor je portemonnee (zolang je iets zinnigs koopt), willen we je toch nog wat extra punten meegeven om op te letten.

 • Klik op de pagina ‘Alle deals’ om alles door elkaar te zien. Hier filter je eenvoudig op prijs of onderwerp;
 • Lees de productbeschrijving goed door. Hier vind je alles rondom verzending en garanties;
 • Schrijf je in voor de nieuwsbrief om extra kortingen in je mailbox te ontvangen;
 • Wees er zeker van dat je een product of dienst daadwerkelijk nodig hebt voordat je iets koopt;
 • Kijk op de pagina ‘Kortingscodes’ en wie weet vind je nog een leuke korting, toepasbaar op een andere website

Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Groot assortiment aan producten, diensten en activiteiten
 • Kortingen tot wel 95%
 • Klantenservice zes dagen per week geopend
 • Word zelf partner en verkoop iets
Minpunten:
  Ga naar Actievandedag.nl
  foto auteur Lars Meijer
  Deze review is geschreven door Lars Meijer

  Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

  Ervaringen ActievandeDag

  Ervaring geschreven door Olle
  26 januari 2021
  Cadeautje gekocht

  Ik heb pas één keer gebruik gemaakt van de deals van Actie van de dag. Toch wil ik er gelijk al een review over schrijven, want ik ben er wel heel tevreden over. Het is namelijk voor mij nu al de perfecte plek om cadeautjes te kopen. Wat moet je immers kopen voor mensen in een tijd waarin iedereen alles al heeft? Het is dan fijn om gewoon lekker gemakkelijk iets leuks of iets geks te kunnen kopen. Zonder dat het dan heel duur hoeft te zijn. Doordat Actie van de dag iedere keer weer andere deals heeft, is het ook voor jou leuk. Je wordt lekker verrast door wat er mogelijk is.

  Ervaring geschreven door Milan
  25 januari 2021
  Superkorting!

  Wanneer je gewoon hele alledaagse producten zoekt, dan wil je daar ook niet te veel voor betalen. Ik in ieder geval niet. Daarom ben ik dan ook een groot fan van Actie van de Dag. Daar vind je allerlei hele gebruikelijke dingen, maar dan tegen super hoge kortingen. Soms betaal je maar 5 procent van de verkoopprijs. Overigens kan je er ook wat minder alledaagse dingen vinden. Ook tegen de hoge kortingen. Daardoor ben ik er meer en meer vaste klant aan het worden. Ik heb nog nooit zoveel gekocht en toch geld uit mijn budget kunnen overhouden. Het is bovendien mogelijk om er ook zelf te verkopen, dat ga ik hierna testen.

  Ervaring geschreven door Jens
  18 januari 2021
  Cadeautjes

  Ik vind cadeautjes kopen één van de moeilijkste dingen om te doen. Meestal heeft diegene alles al. Dus wat moet je dan geven? Dan is het een uitkomst dat er zoiets bestaat als Actie van de Dag. Op deze webshop vind je namelijk altijd wel leuke hebbedingetjes die je voor weinig geld kan aanschaffen. Daardoor is het dus ook voor mij veel gemakkelijker geworden om lekker de cadeautjes te kopen die ik nodig heb voor iedereen. Het is wel zo fijn om dat allemaal zo gemakkelijk online te kunnen regelen. Ik ben er veel minder geld voor kwijt dan voorheen. Dat is goed voor mijn portemonnee.

  Ervaring inzenden

  • Minimaal 110 karakters
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Beoordeling ActievandeDag

  Website www.actievandedag.nl
  Sterren
  Ervaringen
  86% aanbevolen, 3 ervaring(en)
  Deel je ervaring »
  Ga naar Actievandedag.nl
  © ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement