Tips over online webshops, diensten & producten

Luxplus review & ervaringen

Luxplus
Ga naar Luxplus.nl

Onze expert over Luxplus:

Laatst bijgewerkt: 10 maart 2021

Heb je binnenkort een date of een sollicitatiegesprek? Dan wil je wel een beetje lekker ruiken om te scoren. Ook de rest van je uiterlijk dient er op en top uit te zien. Luxplus denkt graag met je mee en biedt een ruime voorraad aan verschillende beauty en cosmetica producten aan. Deze bundelen zij in een abonnementsdienst, waarmee je forse kortingen kunt ontvangen op de grootste A-merk producten. Wij zochten voor je uit of de aangeboden kortingen daadwerkelijk meekomen op deze markt. Lees vooral verder. 

Waarom kies je voor Luxplus?
 • Abonnement kan je op ieder moment opzeggen
 • Betaal nooit meer verzendkosten als lid
 • Groot assortiment voor iedereen
 • Spaar voor extra korting met BonusCash
Ga naar Luxplus.nl

Luxplus in het kort

Van origine is Luxplus een Deense aanbiedingen website waarop je allerlei beauty producten koopt tegen een lager tarief. Dit is niet zomaar een openbare webshop, maar een exclusieve ledenclub. Dit houdt in dat je een account dient aan te maken voordat je producten op de webshop kunt kopen. De eerste 30 dagen zijn gratis en vervolgens betaal je €8,95 per maand om toegang te krijgen. Je betaalt eigenlijk voor continue korting op de grootste A-merk producten in de beauty en cosmetica sector. De kortingen lopen soms wel op tot 80% van de adviesprijs.


Is Luxplus betrouwbaar?

Luxplus is in 2013 ontstaan in Denemarken. Sindsdien is het model verder uitgebreid naar onder andere Zweden, Finland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en ook Nederland. Doorgroeien doe je niet zomaar, daarvoor dien je succes te behalen en financiële groei te maken. Dat is weer enkel mogelijk zodra je een betrouwbare partij bent om zaken mee te doen. Al met al is Luxplus een betrouwbare webshop om je beauty en cosmetica producten op te kopen.

De betrouwbaarheid wordt versterkt met het E-commerce Europe Trust certificaat waarover Luxplus beschikt. Daarmee voldoen zijn aan de gestelde Europese richtlijnen om op een veilige en eerlijke manier binnen Europese landen hun producten aan te bieden. Zo weet jij als consument dat je zaken doet met een betrouwbare webshop en dat je je aankoop naar behoren mag ontvangen.


Aanbod Luxplus

Zoals aangegeven is Luxplus een website waarop je allerlei soorten beauty en cosmetica producten koopt. Daarbinnen zijn anno nu ontzettend veel mogelijkheden. Zo zijn de categorieën onderverdeeld in dames, heren, kinderen en luxliving. Over het algemeen vind je voornamelijk producten terug in de webshop op het gebied van haarverzorging, make-up, luchtjes en deodoranten. Onder de categorie luxliving vind je voornamelijk producten terug die het in ieder huishouden goed zouden doen. Denk daarbij aan tandpasta’s, vitaminecapsules en luchtverfrissers.

Luxplus geeft aan dat hun concept interessant is voor vrijwel iedereen die maandelijks producten koopt in één van de genoemde categorieën. Hoe meer je namelijk koopt, hoe meer je uiteindelijk bespaart. Zo besparen kleine gebruikers al gauw €50,- per maand en grote verbruikers tot wel €150,- per maand. Daarin zijn de abonnementskosten van €8,95 per maand dan al meegerekend, omdat de kortingen die je ontvangt op de producten uiteindelijk groter is dan dat.


Hoe werkt Luxplus?

Als je gebruik wilt maken van de kortingen op Luxplus, dan mag je dat de eerste maand volledig gratis doen. Je maakt een account aan en 30 dagen lang profiteer jij van de ledenkortingen op alle producten op de webshop. Na deze periode heb je de mogelijkheid om je account om te zetten naar een abonnement voor €8,95 per maand, waarmee je toegang blijft behouden tot deze kortingen. Zodra jij iedere maand terugkomt en nieuwe producten koopt op Luxplus, haal je dat abonnementsgeld er vervolgens weer uit. Voor alle niet leden is er een reguliere verkoopprijs per product, welke duurder is dan de ledenprijs.

Hoe het mogelijk is dat Luxplus deze kortingen kan bieden? Dat komt omdat zij producten in grote voorraad inkopen en opslaan in hun eigen magazijn. Zo hebben ze niet meer te maken met tussenpartijen, waardoor Luxplus direct aan jou levert: de consument. Om er zeker van te zijn dat je tevreden bent met de producten die je ontvangt, ontvang je een 90 dagen retourgarantie.


Klantenservice

Beauty en cosmetica producten die je koopt zijn allen vaak voorzien van een houdbaarheidsdatum. Alle producten die je koopt bij Luxplus worden grondig gecontroleerd op kwaliteit, maar het is mogelijk dat er een verkeerd product bij je wordt geleverd. In het geval van vragen en advies wil je dan ook graag iemand van Luxplus spreken. De klantenservice van het bedrijf bereik je daarom op de volgende manieren:

FAQ

Allereerst vind je ook op Luxplus een FAQ pagina terug waar enkele algemene vragen staan weergegeven. Dit zijn de vragen die het bedrijf het meeste ontvangt en welke ze het vaakst moeten beantwoorden. Zo hoef je niet in de wachtrij te staan om een antwoord te krijgen op deze prangende vaag. Staat de vraag die je hebt er niet tussen? Dan kan je altijd nog:

Bellen

Luxplus opereert tegenwoordig zelf ook vanuit Nederland. Mede daardoor zijn ze ook voorzien van een Nederlands telefoonnummer: 010-7000640. Om je niet te laten wachten in de wachtrij, werkt Luxplus met een vrij originele manier van opereren. Je belt op, geeft een bericht door en daarna hangt het bedrijf je op. Vervolgens belt een medewerker van Luxplus je op om je vraag te bespreken, zodat jij tussendoor weer andere dingen kunt doen. Hoe lang het duurt voordat iemand je terugbelt is helaas niet bekend. Zij opereren enkel volgens het ‘zo spoedig mogelijk’ principe.

Mailen

Op dezelfde wijze kan je net zo goed een mailtje sturen naar Luxplus. Dit doe je door je vraag of probleem op te sturen naar hallo@luxplus.nl. Daarop ontvang je binnen 24 uur een gepaste reactie, mits het een werkdag is. Werkdagen bij Luxplus vallen ook regulier van maandag tot en met vrijdag.

Betaalmogelijkheden

Op het moment dat jij een account aanmaakt op Luxplus, ga je na de eerste maand akkoord met een lidmaatschap. Dit lidmaatschap is €8,95 per maand en wordt elke maand automatisch afgeschreven middels een automatisch incasso van je bankrekening. Dit geldt echter enkel voor het abonnementsgeld, want alle aankopen die je verder doet dien je apart te betalen.

Zodra je bestelling compleet is en je je winkelkarretje afrekent, dien je deze direct af te rekenen. Dat doe je op de welbekende manieren. Denk daarbij aan iDeal, PayPal of via creditcard. Zodra je bestelling in goede orde is ontvangen, gaat Luxplus voor je aan de slag om de samengestelde order bij jou thuis te krijgen.

Garantie

Op het moment dat jij na de proefperiode een abonnement afsluit op Luxplus, dan betaal je zoals gezegd €8,95 per maand. Je zit daarmee gelukkig niet aan een minimale termijn vast. Het is mogelijk om dit abonnement op ieder gewenste moment weer op te zeggen, waarmee je betalingsplicht aan de webshop direct vervalt. Verder mag je ieder product dat je ontvangt binnen 90 dagen terugsturen. Zo heb je langdurig de tijd om een product te testen. Luxplus geeft op de website aan dat daar ‘geen uitzonderingen’ voor zijn, dus dat moet jou als consument een vertrouwd gevoel geven.

Verzending

Op het moment dat jij één of meerdere producten tegelijkertijd bestelt op Luxplus, dient het pakketje nog naar je opgestuurd te worden. Daarbij maakt de webshop gebruik van PostNL en zij verwachten je bestelling binnen één tot vier werkdagen bij je thuis af te leveren. Op het moment dat je abonnement loopt bij Luxplus en je lid bent, betaal je geen verzendkosten voor je pakket(ten). Niet leden betalen de volle pond per product en daarbovenop nog €4,95 verzendkosten per bestelling.

Retourneren

Het retourbeleid van Luxplus hadden we al even aangehaald. Het is namelijk mogelijk om je producten tot 90 dagen te bewaren en daarna terug te sturen, als deze niet bevalt. Om een retouraanvraag te doen dien je een mail te sturen naar hallo@luxplus.nl, waarna je binnen 24 uur de retour instructies krijgt opgestuurd. Volg deze op om het aankoopbedrag terug te krijgen. Enkel producten die zijn geseald en waarvan dit seal is gebroken, worden niet terugbetaald.

Indien je wel recht hebt op een terugbetaling of een gedeeltelijke terugbetaling, dan volgt dat op dezelfde betaalmethode als waarop jij het product in eerste instantie hebt gekocht. Eventuele bezorgkosten worden daarbij ook vergoed door Luxplus, wat mooi is meegenomen. Het bedrag word aan je teruggestort binnen 14 dagen na ontvangst van je pakket.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Op het moment dat je een abonnement neemt bij Luxplus, betaal je in ieder geval €8,95 per maand. Daar zitten alle verzendkosten ook direct in voor pakketten die je aankoopt. Vervolgens is het dan interessant om naar de te ontvangen kortingen kijken. Daarom leggen we hier drie willekeurige producten uit het assortiment naast elkaar en vergelijken we die met andere aanbieders. Zo creëren we een beter beeld van of je de korting daadwerkelijk terugverdient op Luxplus.

Tommy Boy Cologne (100 ml)

De Tommy Boy Cologne is een mannenluchtje van het merk Tommy Hilfiger. Niet leden betalen €49,99 voor dit luchtje, terwijl leden een ledenprijs betalen van €23,99. Dat is een fikse korting ten opzichte van de reguliere adviesprijs. Dit is in principe, voor deze hoeveelheid, de goedkoopste op de Nederlandse markt. Op Bol.com vinden we dit product terug voor €26,69. Je zult dus nog wel iets meer moeten bestellen om het abonnementsgeld van die maand terug te verdienen.

Clean Blonde Violet Toning Shampoo (250 ml)

Vervolgens kijken we hier naar de Clean Blonde Violet Toning Shampoo voor vrouwen. Niet leden betalen €19,99 voor deze tube en leden betalen de helft, namelijk €9,99. Dit product vinden we op de webshop Notino terug voor een bedrag van €10,10, waardoor dit niet per se een briljante deal is om te sluiten binnen het abonnement. Ook zonder abonnement koop je dit product voor een relatief gelijke prijs elders.

Men Gradual Tone Brown Set (60 ml + 30 ml + 1 st)

Grijze haren krijgen is voor de ene man een groot probleem, waar de ander dit omarmt. Om dit proces geleidelijk te laten verlopen kan je deze genoemde set kopen om op je haar toe te passen. Niet leden betalen €22,59 voor een set, waar leden slechts €10,59 betalen. Op bovengenoemde webshop, Notino, kost deze set €13,10, waardoor je bijna drie euro bespaart. Ook hier is Luxplus wel aan de goedkopere kant voor haar leden.

Producten combineren

Al met al loont het abonnement vooral wanneer je producten gaat combineren en meerdere per maand koopt. Als je namelijk alle bovenstaande producten op andere webshops koopt, betaal je overal nog eens extra verzendkosten over. Binnen het abonnement van Luxplus betaal je geen verzendkosten. Zo bespaar je op veel producten zowel op de verkoopprijs, maar ook bespaar je jezelf het telkens opnieuw betalen van verzendkosten. Het loont in ieder geval om een abonnement bij Luxplus eens te proberen.


Acties en kortingen

Zoals onder het kopje prijs- / kwaliteitverhouding aangegeven, zijn veel producten op de webshop verkrijgbaar tegen een lager tarief dan elders. Dat is sowieso al mooi meegenomen. Toch hebben we nog even voor je verder gekeken wat er allemaal nog meer mogelijk is op de webshop.

BonusCash sparen

Het is bij Luxplus mogelijk om voor extra kortingen te sparen. Dit doe je in de vorm van BonusCash. Voor elke aankoop die je op deze webshop doet, ontvang je BonusCash punten binnen je account. Deze vertegenwoordigen een 1:1 ratio qua waarde. 1 BonusCash punt geeft je €1,- extra korting op je volgende aankoop. Hoe meer je opspaart, hoe meer korting je in een keer kunt verzilveren. Zo loont het op de lange termijn nog meer om lid te worden van Luxplus.


Maatschappelijke waarde

Op het moment dat je een abonnement afsluit bij Luxplus, draag je direct bij aan een betere wereld. Op de website geven ze namelijk aan dat je niet alleen een lidmaatschap afneemt, maar dat je ook deelneemt aan een community. Een deel van de opbrengsten van Luxplus gaan jaarlijks namelijk naar Unicef en het WWF. Zo probeert dit bedrijf ook haar steentje bij te dragen in het belang voor kinderen en dieren op de aarde.


Wel of niet kopen bij Luxplus?

Luxplus is voornamelijk interessant voor mensen die op maandelijkse basis veel met hun uiterlijk bezig zijn. Denk daarbij aan het kopen van make-up, luchtjes en shampoo, maar ook voor alledaagse producten kan je je ei hier kwijt. Zo koop je hier tegen een relatief lage prijs al je tandpasta, wasmiddel en zelfs batterijen als het moet. In ieder abonnement zijn ook direct de verzendkosten inbegrepen, dus je kunt zo vaak bestellen als je wilt.

In de praktijk verdien je de €8,95 abonnementskosten wel weer terug met voldoende aankopen per maand. Kom je er uiteindelijk niet helemaal uit en maak je niet voldoende winst? Dan zeg je je abonnement bij Luxplus probleemloos op zonder dat je ergens aan vast blijft zitten.


Tips voor kopen bij Luxplus

Altijd op zoek naar de lekkerste nieuwe luchtjes, shampoos of deodoranten? Tegen een kleine abonnementsprijs ontvang je bij Luxplus de hoogste kortingen. Om optimaal te scoren op de website neem je de volgende tips mee. Zo beleef je optimaal plezier.

 • Probeer Luxplus de eerste 30 dagen helemaal gratis. Zo ontvang je gratis korting;
 • Spaar met je aankopen voor BonusCash op je volgende aankopen;
 • Als lid betaal je geen extra verzendkosten. Bestel zoveel je maar wilt;
 • Bereik de klantenservice per telefoon of mail voor vragen en advies;
 • Betaal je abonnement via automatisch incasso. Iedere verdere aankoop op elke gewenste manier.

Beste alternatieven voor Luxplus

Bij Luxplus sluit je dus een abonnement af om korting te krijgen op allerlei beauty en cosmetica producten. Het is goed mogelijk dat je niet per se op een nieuwe abonnementsdienst zit te wachten, maar toch voor een leuke prijs met je uiterlijk bezig wilt. Probeer in zo’n situatie eens één van de volgende aanbieders:

Notino

Notino hebben we al eens aangehaald tijdens deze review als vergelijkingssite. Bij Notino vind je duizenden producten van honderden bekende make-up en cosmetica merken tegen een lage prijs. Je vindt er alles voor je haar, skincare, lichaamsverzorging, uiterlijke verzorging en zelfs huisparfums. Ook de mannen met baarden kunnen hier terecht voor hun baard routine. De echtheid van de producten van Notino worden 100% gegarandeerd.

LookFantastic

Bij LookFantastic vind je alles onder één dak; een uitgebreide collectie huidverzorgingsproducten, make-up, nagelverzorging, parfum en zelfs elektronica. Hun ruime assortiment bevat meer dan 1400 artikelen van meer dan 350 bekende en onbekende merken.

Parfumdreams

Op Parfumdreams heb je de mogelijkheid om te kiezen uit een ruim assortiment aan verschillende parfums, shampoos en deodoranten. Alles om jezelf lekker te laten ruiken, tegen een lage prijs en van hoge kwaliteit.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Abonnement kan je op ieder moment opzeggen
 • Betaal nooit meer verzendkosten als lid
 • Groot assortiment voor iedereen
 • Spaar voor extra korting met BonusCash
Minpunten:
 • Openingstijden klantenservice niet bekend
 • Je dient wel écht meerdere aankopen per maand te doen om het abonnementsgeld terug te verdienen
Ga naar Luxplus.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen Luxplus

Ervaring geschreven door Sietske
22 februari 2021
Topabonnement

Luxplus is voor mij echt de toekomst. Het werken met een abonnement kan natuurlijk voor allerlei soorten aankopen werken. Niet alleen voor diensten. Als ik goede verzorgingsproducten nodig hebt, dan is het altijd een goed idee om die hier op te halen. Nu moet ik er wel ook bij zeggen dat ik regelmatig iets nieuws wil of moet hebben. Daar moet je wel aan denken wanneer je op zoek gaat. Als dat voor jou ook het geval is, dan kan je hier dus heel gemakkelijk alles vinden wat je zoekt. Bovendien zijn de kwaliteit en de service ook gewoon goed, dus alles aan het abonnement bij Luxplus klopt gewoon. Daar kan je gewoon optimaal van profiteren dus.

Ervaring geschreven door Benthe
25 januari 2021
Geurtjes met een abonnement

Lekkere geurtjes kan je nooit genoeg hebben. Daarom ben ik ook zo blij dat je bij Luxplus gewoon een abonnement kan afsluiten. Het is daardoor veel gemakkelijker om op een goede manier aan de nieuwste en friste geuren te komen. Het is wel zo fijn om alles op een goede manier te kunnen laten verzorgen. Dat betekent dus ook dat je er wel aan vast zit. Dat is misschien wel het enige nadeel als je niet zo’n geurtjes gek bent als ik. Maar voor mij is dat in ieder geval geen probleem. Ik weet niet hoe dat precies gaat met opzeggen, dus daar zeg ik ook niks over in deze review.

Ervaring geschreven door Imke
18 januari 2021
Ideaal

De abonnementsvorm is voor mij een echte uitkomst. Het is wel fijn wanneer je iedere keer weer opnieuw een goede deal kan sluiten. Dat haal je er dan makkelijk uit met de abonnementskosten. Maar dan natuurlijk alleen wanneer je er wel ook echt genoeg te bestellen hebt. Dat is belangrijk om even in je hoofd te houden als je eraan begint.

Ervaring geschreven door Heleen
18 januari 2021
Abonnement op deals

Wil je lekker goedkoop voor jezelf zorgen. Dan doe je dat door op zoek te gaan naar goede deals online. Zo doe ik dat in ieder geval altijd. Als ik me even slecht voel, of als er iets te gebeuren staat in mijn leven. Dan koop ik iets nieuws en haal ik ook enkele verzorgingsproducten op. Daarom is Luxplus voor mij echt een uitkomst. Je kan er lekkere geurtjes en mooie make-up vinden waar je jezelf helemaal mooi mee kunt maken. Omdat je een abonnement hebt, kan je altijd al vroeg de goede deals scoren. Voor mij is dat ideaal, omdat ik vaak van look wil kunnen veranderen en dus vaak ook iets nodig heb. Voor sommige mensen is het abonnement natuurlijk minder interessant, dus dan raad ik aan om wel even goed ermee op te passen voor je iets koopt.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Luxplus

Website www.luxplus.nl
Sterren
Ervaringen
86% aanbevolen, 4 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Luxplus.nl
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement