Tips over online webshops, diensten & producten

Groupdeal review & ervaringen

Groupdeal
Ga naar Groupdeal.nl

Onze expert over Groupdeal:

Laatst bijgewerkt: 17 februari 2021

Soms heb je van die dagen dat het geld in je portemonnee kriebelt. Je hebt zin om iets te kopen, maar weet nog niet precies wat. Speciaal daarvoor is Groupdeal in het leven geroepen. Deze site bestaat uit dagaanbiedingen die 24 tot 72 uur van toepassing zijn, of totdat het product of de dienst is uitverkocht. We zochten voor je uit hoe de site werkt en hoe jij de beste deals bemachtigt. Onze bevindingen lees je uitgebreid terug in deze review.

Waarom kies je voor Groupdeal?
 • Elke dag nieuwe aanbiedingen
 • Ontvang korting door je in te schrijven voor de nieuwsbrief
 • Boek dagjes weg met fikse kortingen
 • Mogelijkheid tot zelf verkopen van producten / diensten
Ga naar Groupdeal.nl

Groupdeal in het kort

Groupdeal is een online platform waarop dagelijks nieuwe producten en diensten tegen een gunstige prijs worden aangeboden. Kortingen lopen wel op tot 90% van de originele adviesprijs. Dit platform is begin 2010 online gegaan en sindsdien zijn er duizenden verschillende producten en diensten verkocht. Het gaat hierbij om alledaagse producten tot weekendjes weg.

Groupdeal is onderdeel van het overkoepelende Mediahuis Nederland. Andere partijen die daaronder vallen zijn De Telegraaf, Dumpert en Privé. Al met al behoort Groupdeal dus tot een partij met grote namen.


Is Groupdeal betrouwbaar?

Groupdeal is zeer zeker een betrouwbare website om producten en diensten op te kopen. Aangezien het platform in handen is van Mediahuis Nederland, betekent dit dat je in grote veilige handen bent. Je vindt er naast onbekendere B-merken ook gewoon grote A-merken terug in het assortiment aan aanbiedingen. Het is dus eerder gokken bij een onbekend merk of deze aan je verwachtingen voldoet, dan dat Groupdeal aan je verwachtingen voldoet.

Het feit dat Groupdeal betrouwbaar is wordt op diverse manieren bekrachtigd. Zo is het platform in het bezit van het Thuiswinkel Waarborg certificaat. Om die te verkrijgen dien je als partij aan een strikt aantal voorwaarden te voldoen. Ook als we kijken naar hun beoordelingen op het reviewplatform Trustpilot is er weinig om je zorgen over te maken. Op het moment van schrijven is het platform bijna 25.000 keer beoordeeld. Over deze scores behalen ze een gemiddelde van 3,8 op de schaal van vijf.


Aanbod Groupdeal

Het aanbod van Groupdeal verandert elke dag. Het assortiment dat vervolgens beschikbaar is daarom ook ontzettend divers. Je vindt er alledaagse producten die het in ieder huishouden goed zouden doen. Denk daarbij aan sokken, onderbroeken en batterijen. Ook als je op zoek bent naar iets speciaals vind je altijd wel iets leuks op de site. De ene dag vind je er airfryers en koffieapparaten, waar je de volgende dag een broodbakmachine of op afstand bestuurbare camera’s koopt. Vind je de ene dag niet iets waarin je geïnteresseerd bent? Dan kijk je de volgende dag gewoon opnieuw.

Dagjes weg

Op Groupdeal vind je niet alleen maar fysieke producten die bij jou aan de deur worden bezorgd. Het platform biedt namelijk ook dagjes weg, kaartjes voor evenementen en vakanties aan. Zodra je op het knopje ‘vakanties’ klikt in het menu word je doorgeleid naar een apart platform: travel.groupdeal.nl. Hierop vind je allerlei aanbiedingen voor vakanties. Denk aan hotelovernachtingen, kortingen op leuke huisjes in mooie omgevingen of een ontbijtje in een Van der Valk hotel.


Hoe werkt Groupdeal?

Zodra je Groupdeal bezoekt dan vind je op de homepagina direct aanbiedingen die op dat moment het populairst zijn. Vervolgens kies je één van de categorieën waarvan je graag de huidige deals wilt zien. Deze zijn onderverdeeld in ‘Wonen & Slapen, Elektronica, Tuin & Klussen, Mode & Verzorging en Reizen & Vrije Tijd’. Vervolgens scroll je lekker door tot je een aanbieding tegenkomt die je aanstaat. Klik deze vervolgens aan om inhoudelijk meer informatie over te bekijken. In de productinformatie vind je werkelijk alles terug wat je nodig hebt om je je wel of niet over de streep te trekken. Zo vind je hier informatie over afmetingen, verzendkosten, kleuren of wat er ook maar van toepassing is. Naast informatie vind je ook nog een knop met ‘voorwaarden’, zodat je weet waarmee je akkoord gaat als je het weergegeven product koopt.

Heb je een deal gevonden die je hartje wel kan bekoren? Voeg deze toe aan je winkelwagen. Groupdeal werkt vervolgens exact zoals je gewend bent van een gewone webshop. Je gaat naar het betaalscherm, kiest een gewenste betaalmethode en rekent het product af. In je mailbox ontvang je daarna een aankoopbevestiging. Vervolgens ontvang je later nog een mail zodra het pakket naar jou wordt opgestuurd.

Werking bij niet fysieke producten

Op het moment dat jij een drone, onderbroeken of opzetstukken voor je elektrische tandenborstel koopt, is het slechts een kwestie van wachten totdat je het product ontvangt. Dat is niet het geval wanneer je bijvoorbeeld een hotelovernachting boekt via Groupdeal. Zodra je dit regelt via dit platform, dan boek je direct op de Travel omgeving van de site je gehele reis. Selecteer de gewenste datum van het dagje uit en het aantal personen waarmee je op reis gaat. Vervolgens ontvang je na de boeking direct een bevestiging hiervan in je mailbox. Zodra de datum is bereikt waarop je dagje uit van toepassing is, ga je er naartoe en laat je deze mail zien. Vrij logisch, maar je moet het allemaal net even weten. Hetzelfde geldt voor tickets voor evenementen, pretparken of wat je ook maar boekt via deze omgeving.


Klantenservice

Of je nu een product koopt of een dagje weg: er kan altijd iets gebeuren wat je niet had ingecalculeerd. Ook kan het zijn dat je net die kleine lettertjes niet hebt gelezen, waardoor je niet helemaal hebt gekregen wat je had verwacht. Aangezien Groupdeal voornamelijk als tussenpartij fungeert tussen consument en verkooppartner, geven ze veel activiteiten uit handen. Toch moet je bij Groupdeal zijn in het geval van vragen en problemen. Hoe je dat doet? We zochten het voor je uit:

Telefonisch

De snelste manier om een antwoord op je vraag te krijgen is door telefonisch contact te zoeken met Groupdeal. Het telefoonnummer waarop je ze bereikt is 088-8248595. Helaas is de klantenservice van het platform zeer beperkt geopend en het is voor veel mensen even passen en meten om tijd te maken op deze tijdstippen. De klantenservice is namelijk geopend van maandag tot en met vrijdag, maar slechts van 11.00 tot 16.00 uur. Wil je in het weekend iemand van Groupdeal bellen? Dan kom je helaas bedrogen uit. Op zaterdag en zondag is er niemand bereikbaar.

Mailen

Heb je niet de mogelijkheid om telefonisch contact te zoeken tijdens de genoemde uren? Kunnen wij ons goed voorstellen. Stuur in dat geval even een mailtje naar info@groupdeal.nl. Zo ontvang je vanzelf een reactie terug. Hoe lang de responstijd van Groupdeal is, is helaas niet bekend. Wel weten we dat zij deze mails beantwoorden tijdens dezelfde tijden als de telefonische klantenservice.

Veelgestelde vragen

Als je de site van Groupdeal bezoekt adviseren we je eerst om helemaal naar beneden te scrollen. In de footer van de site vind je namelijk een knop met ‘veelgestelde vragen’. Hier vind je de meeste vragen die de klantenservice het vaakste heeft ontvangen, welke al zijn voorzien van een antwoord. Vragen die je hier vindt gaan vaak over bezorging, garanties, gegevens en geboden service. Vind je hier niet een gewenst antwoord? Overweeg dan om zelf persoonlijk contact op te nemen.

Reizen

De enige vragen die Groupdeal zelf niet beantwoord zijn alle vragen rondom boekingen op het Travel platform. Reizen via Groupdeal worden namelijk afgehandeld door een partij genaamd Bookunited. Heb je daar een vraag over? Dien je contact op te nemen met 088-0331540.

Betaalmogelijkheden

Op Groupdeal zijn er verschillende manieren om je betaling af te ronden. Wie leuke producten in ontvangst wilt nemen of een dagje uit wilt, moet daar natuurlijk een bedrag voor afrekenen. Op Groupdeal doe je dit het meest eenvoudig met iDeal of een creditcard. Liever eerst weten wat je in huis haalt? Betaal eenvoudig achteraf met AfterPay. Naast leveringen in Nederland, levert Groupdeal ook aan klanten in België. Zij betalen hun orders eenvoudig met MisterCash.

Garantie

Groupdeal geeft aan dat je op elk weergegeven artikel op de site recht hebt op de wettelijke garantie. Dit houdt in dat een product of dienst datgene moet bieden wat je van het product of de dienst mag verwachten. In het geval van fysieke producten zit daar vaak ook nog fabrieksgarantie bij. Verder gaat de site inhoudelijk niet echt in op de garanties. Ook op de verschillende productpagina’s vinden we nagenoeg geen informatie over de individuele garanties. Groupdeal adviseert je in het geval van vragen rondom garantie te kijken op de site van de Rijksoverheid. Je factuur van Groupdeal fungeert in ieder geval als garantiebewijs.

Verzending

Gefeliciteerd, je hebt een bestelling geplaatst op Groupdeal. Maar hoe lang duurt het nu voordat je je pakket in huis ontvangt en op welke manier? Dat hangt er  per product volledig vanaf. Van vrijwel ieder product vind je op de productpagina wel weergegeven hoe lang Groupdeal verwacht dat het duurt voordat het pakket wordt verzonden. Dit gaat van twee dagen tot soms wel tien dagen. Het hangt er volledig vanaf wat je koopt. Indien je meerdere producten tegelijkertijd koopt, probeert Groupdeal zoveel mogelijk producten tegelijkertijd te versturen. Daarbij wordt dan uitgegaan van de levertijd van het ‘langzaamste’ product dat je koopt. Zo bespaar je in ieder geval wel verzendkosten.

Hoe het product uiteindelijk je kant op komt, dat verschilt. Aan de ene kant beschikt Groupdeal over een eigen verzendhuis genaamd Montapacking. Aan de andere kant maakt Groupdeal net zo goed gebruik van verschillende koeriersbedrijven als PostNL, DHL of DPD. Het ligt er ook hier maar net weet aan welk product je koopt en of het product vanuit Groupdeal komt of een externe leverancier. Per mail word je in ieder geval op de hoogte gehouden van de verzendinformatie. De verzendkosten die je betaalt variëren ook per product. Deze informatie vind je terug op iedere afzonderlijke productpagina. Zo sta je nooit voor verrassingen.

Retourneren

Voor elk product dat je koopt op Groupdeal heb je in ieder geval de 14 dagen bedenktermijn. Binnen deze termijn stuur je een product probleemloos retour zonder opgaaf van reden. Wel adviseert Groupdeal je om een product retour te sturen met een Track & Trace code, zodat de levering van beide kanten in de gaten houden kan worden. Op het moment dat Groupdeal het pakket retour heeft ontvangen en verwerkt, ontvang je binnen vijf werkdagen het aankoopbedrag retour op je rekening. Eventueel gemaakte retourkosten zijn voor je eigen rekening.

Uitgesloten van retour

Toch zijn niet alle producten die je koopt op Groupdeal voorzien van de retourregeling. Uitgesloten van herroepingsrecht geldt op de volgende producten en / of situaties:

 • Producten die speciaal voor jou op maat zijn gemaakt;
 • Producten die binnen de bedenktermijn kunnen bederven;
 • Kopieerbare producten waarvan de verzegeling is verbroken. Denk daarbij aan cd’s, dvd’s en games;
 • Tijdschriften en kranten zonder abonnement;
 • Alcoholische dranken;
 • Alle producten die niet retour kunnen in verband met hygiëne of gezondheidsbescherming, waarvan het zegel is verbroken.

Prijs- / kwaliteitverhouding

Op Groupdeal vind je zoals meermaals aangegeven fysieke producten naast dagjes weg. In essentie is de site een dagdeal website, waardoor de prijzen over het algemeen aan de lage kant liggen. Groupdeal fungeert hierin als tussenpartij die mogelijke vraag en aanbod bij eelkaar brengen. Een algemeen oordeel over de prijs- / kwaliteitverhouding is daarom lastig om te geven. Mede ook omdat het aanbod van de site elke dag weer anders is. Daarnaast bestaat het assortiment uit zowel A-merk als B-merk of zelfs merkloze producten.

Van deze A-merk producten mag je in ieder geval verwachten dat je een gedegen product in huis haalt tegen een voor jou aantrekkelijke prijs. Van een product waarvan het merk niet of minder bekend is, is dat altijd maar de vraag. Groupdeal maakt verder geen gebruik van productreviews, waardoor je ook geen eerdere ervaringen van kopers kunt doornemen. In deze situaties adviseren we je om het product waarin je mogelijk geinteresseerd bent eens door Google te halen. Zo vind je vaak wel meer informatie en wie weet vind je een nog leukere deal voor het product elders.


Zakelijk

Ben je niet geïnteresseerd in geld uitgeven aan leuke deals, maar wil je zelf producten verkopen? Ook dan zijn er mogelijkheden voor jou op Groupdeal. Onderaan op de pagina vind je een knop met ‘Voor Bedrijven’, waar jij je alvast kunt inlezen over de mogelijkheden om jouw product of dienst via dit platform aan te bieden. We hebben de volgende voordelen alvast voor jou op een rijtje gezet:

 • Groupdeal werkt op commissie basis volgens het No Cure, No Pay principe;
 • Deals staan 24 tot 72 uur online. De keuze is aan jou;
 • Je bent bereid om kortingen te bieden tot wel 90% van de adviesprijs;
 • Mogelijkheid om je producten ook aan te bieden op Telegraaf Aanbiedingen en Speurders Aanbiedingen;
 • Verkoop jouw product zowel op de Nederlandse als de Belgische markt.

Acties en kortingen

Groupdeal bestaat over het algemeen al uit producten die scherp zijn aangeprezen. Zoals in de introductie aangegeven, lopen de kortingen op tot wel 90% van de reguliere adviesprijs. Toch zijn er nog meer manieren om een leuke extra korting in de wacht te slepen, zodat je je winkelkarretje met een nog beter gevoel afrekent.

Nieuwsbrief

Scroll direct naar onderen op de homepagina van Groupdeal en vind een balk waar je je kunt inschrijven voor de nieuwsbrief. Laat je mailadres achter en ontvang direct €5,- shoptegoed in je mailbox. Deze kan je direct op je volgende aankoop toepassen. Vervolgens ontvang je elke dag als eerste de nieuwste dagdeals als eerste in je mailbox, zodat je altijd een kijkje kunt nemen voordat de eerste deals alweer zijn uitverkocht.


Groupdeal Krant

In de introductie van de review gaven we al aan dat Groupdeal onderdeel is van Mediahuis Nederland. Daaronder vallen ook diverse kranten en magazines, zoals de Telegraaf, Privé en VROUW.

Mede daardoor kan Groupdeal ook makkelijk gebruik maken van deze fysieke prints om in te adverteren. Zo verschijnen er regelmatig aanbiedingen van Groupdeal in deze bladen, welke vervolgens staan weergegeven onder het kopje ‘Krant’ op de site. Zie je dus een leuke aanbieding terug in de krant of magazine? Dan vind je die aanbiedingen terug op deze pagina.


Wel of niet kopen bij Groupdeal?

Op het moment dat je een voor jou interessante aanbieding ziet langskomen op Groupdeal, dan zouden wij niet weten waarom je hier geen gebruik van zou maken. Doe jij het niet? Dan doet een ander het waarschijnlijk wel. Zit er vandaag geen leuke aanbieding voor je tussen, dan kijk je morgen gewoon weer. Over het algemeen zijn de aanbiedingen die je hier tegenkomt ook daadwerkelijk aanbiedingen. Mocht je er toch niet helemaal zeker van zijn of de aanbieding die je ziet echt een aanbieding is, dan Google je het product simpelweg. Zo zie je direct wat ieder product overal ongeveer kost. Beslis je vervolgens alsnog of je die aankoop doet.


Tips voor kopen bij Groupdeal

Groupdeal is de perfecte plek om elke dag een rondje te doen. Iedere dag opnieuw verschijnen er nieuwe aanbiedingen die slechts tijdelijk verkrijgbaar zijn. Eenmaal uitverkocht, is een product ook niet meer beschikbaar. Neem daarom de volgende tips mee voordat je een aankoop plaatst op dit platform. Zo haal je het optimale uit iedere koop:

 • Kijk elke dag opnieuw en mis zo geen enkele dagdeal;
 • Lees de productbeschrijving goed door. Hier vind je alles rondom verzending en voorwaarden;
 • Schrijf je in voor de nieuwsbrief om €5,- korting in je mailbox te ontvangen;
 • Wees er zeker van dat je een product of dienst daadwerkelijk nodig hebt voordat je iets koopt;
 • Dagje weg? Kijk dan op de travel.groupdeal.nl pagina voor leuke aanbiedingen;

Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Elke dag nieuwe aanbiedingen
 • Ontvang korting door je in te schrijven voor de nieuwsbrief
 • Boek dagjes weg met fikse kortingen
 • Mogelijkheid tot zelf verkopen van producten / diensten
Minpunten:
 • Klantenservice zeer beperkt geopend
 • Weinig informatie over garantie(s)
Ga naar Groupdeal.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Groupdeal

Website groupdeal.nl
Sterren
Ervaringen
Ga naar Groupdeal.nl
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement