Tips over online webshops, diensten & producten

Vouchervandaag review & ervaringen

Vouchervandaag
Ga naar Vouchervandaag.nl

Onze expert over Vouchervandaag:

Laatst bijgewerkt: 12 februari 2021

Soms heb je zin om geld te spenderen, maar weet je op dat moment nog niet waaraan. Misschien iets leuks voor in huis of een praktische oplossing voor een probleem waar je al langer mee zit. Dan is het leuk om even een kijkje te nemen op Vouchervandaag, een site waar elke dag nieuwe aanbiedingen op geplaatst worden. Deze zijn onderverdeeld in verschillende categorieën en elke dag vind je hier wel iets nieuws. Loont het om elke dag op deze site te kijken of zijn er betere opties in het online landschap? Je vindt het tijdens het lezen van deze review uit. 

Waarom kies je voor Vouchervandaag?
 • Elke dag nieuwe aanbiedingen
 • Spaar extra korting bij elkaar op je volgende aankoop
 • Diverse doorlopende winacties
 • Veel manieren om de klantenservice te bereiken
Ga naar Vouchervandaag.nl

Vouchervandaag in het kort

Vouchervandaag is een site waarop elke dag nieuwe aanbiedingen worden geplaatst. Deze zijn voorzien van kortingen die oplopen tot wel 90% van de adviesprijs. Vouchervandaag is in 2012 in het leven geroepen en bestaat uit een enthousiaste, jonge organisatie. De website is zo ingericht dat ze willen dat je dagelijks terugkeert om te kijken of er iets voor je tussenzit. Zo niet? Kom je de dag daarop weer terug. In 2018 is de website uitgeroepen tot ‘Website van het Jaar’ in de categorie ‘voordeel’. Vouchervandaag behoort tot de 250 grootste online verkopers in Nederland.


Is Vouchervandaag betrouwbaar?

We vallen maar direct met de deur in huis: Vouchervandaag is een betrouwbare website. Je wint niet zomaar de prijs ‘Website van het Jaar’ en je behoort ook niet zomaar tot één van de 250 grootste online verkopers van Nederland. Daar moet je gewoonweg hard voor werken, presteren en nakomen wat je belooft. Ook is de website in het bezit van het Qshops Certificaat. Om daarvoor in aanmerking te komen moet je als website aan bepaalde voorwaarden voldoen rondom betrouwbaarheid, gedragsregels en wetgevingen.

Ook als we kijken naar algemene beoordelingen die klanten geven aan Vouchervandaag, dan valt daar weinig negatiefs over te melden. De site is aangesloten bij het beoordelingsplatform Kiyoh. Daarop zijn zij ruim 2500 keer beoordeeld, waarover zij een nette score van 8,5 op de schaal van 10 hebben behaald. Je kunt dus zonder kopzorgen gebruik maken van deze website.


Aanbod Vouchervandaag

Het overgrote deel van het aanbod van Vouchervandaag bestaat uit dagaanbiedingen. Aan de linkerzijde van de site loopt een timer met hoe lang de dag nog duurt en dus hoe lang je nog gebruik kunt maken van de huidige aanbiedingen. Vervolgens heb je enkele verschillende categorieën waar je een kijkje kunt nemen. Dit zijn Huis en Tuin, Hobby & Verzorging, Kleding, Schoenen & Accessoires, Media & Gadgets en Nieuw. Selecteer een willekeurige categorie en bekijk het assortiment aan mogelijkheden van die dag.

Zo is het aanbod per categorie zeer uiteenlopend. Vind je onder Huis & Tuin allerlei tierelantijntjes om je huis mee te vullen, zoals planten, lampen en luchtbevochtigers. Onder het kopje Kleding, Schoenen & Accessoires vind je vervolgens van alles om te dragen en om je kleding in op te slaan. Wat de ene dag een aanbieding is, is de volgende dag al niet meer van toepassing. Het loont dus zeker om elke dag een kijkje te nemen.


Hoe werkt Vouchervandaag?

De werking van Vouchervandaag is erg eenvoudig. Je scrollt door de verschillende categorieën heen tot je een aanbieding tegenkomt waarvan je denkt: daar wil ik gebruik van maken. Vervolgens lees je eerst de beschrijving goed door: wat krijg je precies voor het weergegeven bedrag. Zo zie je staan wat het bedrag normaliter kost en hoeveel korting je erop ontvangt ten opzichte van de adviesprijs. Zodra je een artikel aan je winkelwagen toevoegt, zie je waarschijnlijk dat het aankoopbedrag nog iets stijgt. Dat komt omdat er eventuele verzend- en/of handelingskosten bovenop komen. Daarna reken je je aankoop af en wacht je tot je het product ontvangt.

De gemiddelde levertijd van een aankoop ligt tussen de 1 en 25 werkdagen. Dat komt omdat Vouchervandaag zelf de producten niet verkoopt, maar achterliggende aanbieders jouw order aanbiedt. Deze aanbiedingen site treed enkel op als doorgeefluik, waarmee ze A met B verbinden.


Klantenservice

Vouchervandaag is dus een tussenpartij die ervoor zorgt dat je allerlei producten en activiteiten kunt kopen bij andere aanbieders voor leuke prijzen. Met al die verschillende partijen die samenkomen om jou van een deal te voorzien, kan er zich altijd iets voordoen. Daarvoor wil je graag iemand van de klantenservice spreken. We zochten voor je uit op welke manieren dit mogelijk is bij Vouchervandaag:

Veelgestelde vragen

De meeste vragen zijn relatief algemeen en worden vaker gesteld. Daarvoor heeft Vouchervandaag alvast een FAQ opgesteld om deze vragen van een antwoord te voorzien, die in de meeste situaties van toepassing is. Toch is de veelgestelde vragen pagina op deze website niet heel uitgebreid. Er worden hier slechts vier vragen beantwoord:

 • Wat is de levertijd van mijn product?
 • Product ruilen of retourneren
 • Bestelling niet ontvangen na de levertijd
 • Product defect ontvangen

Hier vind je een algemene uitleg voor, maar voor alle andere vragen moet je toch echt zelf even contact opnemen met de klantenservice.

Chatten

Rechtsonder in het scherm van de website vind je een chatballon. Zodra je hier op klikt opent er een chatscherm. Vul hier je naam, mailadres, onderwerp en vraag in. Zo sta je direct in contact met een medewerker van het bedrijf. De openingstijden van deze chatdienst zijn tussen 9.15 – 17.15 uur. Tenminste, dat is van maandag tot en met vrijdag het geval. In het weekend is de klantenservice gesloten.

Telefonisch contact

Liever niet chatten maar je emoties uiten aan de telefoon? Ook dat is geen enkel probleem. Telefonisch is Vouchervandaag op dezelfde tijdstippen bereikbaar als via de chat. Het telefoonnummer waarop je ze in Nederland bereikt is 088-5577555. Vanuit België kan dit op 033-048233.

Mailen

Het is ook mogelijk om een mailtje te sturen naar Vouchervandaag om je vraag te stellen. Dit is de meest praktische manier als je wel even geduld hebt en een vraag hebt over een al lopende order. Het is niet handig om een mail te sturen met een vraag over een lopende aanbieding. De responstijd is namelijk 1 á 2 werkdagen. Op het moment dat je een reactie ontvangt, dan is de deal waarschijnlijk al verlopen. Heb je alsnog niets aan het antwoord. Het mailadres waarop je Vouchervandaag bereikt is support@vouchervandaag.nl.

Betaalmogelijkheden

De betaalmogelijkheden die Vouchervandaag aanbiedt zijn niet uitgebreid, maar wel direct. Zo betaal je in Nederland eenvoudig via iDeal of met creditcard van VISA, Mastercard en Maestro. Gaat je voorkeur uit naar PayPal? Dan gaat dat helaas niet lukken op deze site. Ook achteraf betalen wordt niet aangeboden, omdat Vouchervandaag fungeert als de tussenpartij en niet de daadwerkelijke aanbieder van het product. Zij gebruiken het geld uit jouw bestelling om de order bij de achterliggende aanbieder te plaatsen. Voor klanten in België is het mogelijk om Mister Cash te gebruiken om betalingen te voldoen.

Garantie

Over garantie valt weinig te vinden op Vouchervandaag. Dat heeft er grotendeels ook mee te maken omdat de website dit namelijk verlegd naar de achterliggende aanbieder van het product. Op de site vinden we het woord garantie welgeteld één keer terug in de algemene voorwaarden. Daar staat: “Is je artikel kapot gegaan binnen de garantieperiode? Neem dan contact met ons op”. Daarvoor dienen we wel eerst te weten wat die garantieperiode is. Daarover vinden we simpelweg niets. Ook hebben we enkele willekeurige productpagina’s met deals gecontroleerd of er in de beschrijving iets staat over een garantie op de deal. Helaas vingen we daar ook bot.

Verzending

Zodra jij een bestelling plaatst op Vouchervandaag, treed er aan de achterkant van de site een proces in werking. Afhankelijk van wat je koopt en bij wie de bestelling wordt neergelegd, duurt het vervolgens één tot maximaal 25 werkdagen voordat jij het bestelde pakket in huis ontvangt. Het ligt ook aan de grootte van de bestelling hoe deze wordt verstuurd, namelijk per brief- of pakketpost. Ook afhankelijk van de verzendmethode, worden de verzendkosten bepaalt. Deze zijn als volgt:

 • PostNL brievenbuspost – €3,95
 • DHL normaal pakket – €5,95
 • DHL groot pakket – €6,95

Retourneren

Heb je eindelijk je pakketje ontvangen, blijkt de inhoud toch niet aan je wensen te voldoen. Dan bied Vouchervandaag je de mogelijkheid om je artikel retour te sturen of te ruilen. Vanaf het moment dat je ene product heb je 14 dagen bedenktijd. Daarvoor dien je eerst een retourformulier te downloaden van de website. Vervolgens ontvang je ook een mail met retoursinstructies. Houd er bij een retour wel rekening mee dat hier bij Vouchervandaag retourkosten voor in rekening worden gebracht:

 • DHL Brievenbuspakket versturen naar retouradres – €3,95
 • DHL Pakket versturen naar retouradres – €4,50
 • DHL Groot pakket tussen 10 – 20KG – €7,50
 • PostNL Brievenbuspakket naar retouradres – €3,90
 • PostNL Pakket versturen naar retouradres – €6,50
 • PostNL Groot pakket tussen 10 – 23KG – €13,-

Hoe lang het duurt voordat je het aankoopbedrag terugkrijgt staat helaas nergens weergegeven. Wel dat dit gebeurt.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Het is lastig om een algemeen beeld te scheppen van de prijs- / kwaliteitverhouding van producten op Vouchervandaag. Je kunt er gordijnen kopen naast een schoenenkast en huishoudspullen naast tuinslangen. Het ligt er maar net aan welke deals er iedere dag binnenkomen. Uiteraard hangt het er ook vanaf of je een product daadwerkelijk nodig hebt, anders is iedere aankoop nog te duur. Op de website vind je wel eens grotere merken als Hyundai, Royalty Line of Turbotronic. Toch vind je er nog meer minder bekendere merken, waarvan het lastig is om een oordeel te vellen over de kwaliteit daarvan.

Mocht je een product tegenkomen waarvan je denkt: die wil ik wel hebben. Kijk dan eerst eens op Google of je meer over dit product kunt vinden en of er al recensies over te vinden zijn. Zo informeer je jezelf goed, voordat je een kat in de zak koopt. Vouchervandaag werkt zelf namelijk niet met productreviews, waardoor je die informatie buiten de site om moet vinden.


Acties en kortingen

De hele website van Vouchervandaag bestaat uit tijdelijke aanbieding. Er is geen enkel product te vinden dat wordt aangeboden voor de daadwerkelijke adviesprijs. Zo scoor je dus altijd wel een leuke korting ten opzichte van een andere website. Om toch optimaal gebruik te maken van deze acties en kortingen, hebben we de site grondig voor je onderzocht. Daarin kwamen we tot de volgende bevindingen:

Awards en voucherpoints

Zodra je een account aanmaakt op de site is het mogelijk om Awards te sparen. Dit zijn trofeeen die je behaalt door bepaalde challenges te chalen. Aan een award kan een ‘mystery vergoeding’ vastzitten, wat jouw VoucherPoints oplevert. Deze VoucherPoints lever je in voor extra korting. 100 Punten is in de praktijk €1,- korting waard op je volgende aankoop. Je kunt Awards verdienen op de volgende manieren:

 • Zodra je vouchers koopt;
 • Als je de eerste koper van een nieuwe aanbieding bent;
 • Zodra je nieuwe leden aanbrengt op Vouchervandaag;
 • Als je de site dagelijks bezoekt met jouw account, zonder onderbreking;
 • Zodra vrienden via jouw promotie iets aanschaffen op de site.

Nieuwsbrief

Uiteraard zend Vouchervandaag iedere dag een nieuwsbrief uit met de nieuwste deals. Zodra jij vanuit die nieuwsbrief als eerste een aankoop doet, ontvang je dus ook zo’n Award die we hierboven hebben uitgelegd. Als klap op de vuurpijl zit er ook een winactie verbonden aan het inschrijven van de nieuwsbrief. Zodra je dit namelijk doet, maak je kans op €100,- shoptegoed op Vouchervandaag.

App

Vouchervandaag is niet alleen via de browser te bezoeken, maar ook in een te downloaden app. Deze app download je op zowel iPhone als Android toestellen. Deze app is volledig gratis, maar brengt wel een extra voordeel met zich mee. Elke maand maak je namelijk kans om het aankoopbedrag van een deal terug te winnen via deze weg.


Zakelijk

Vouchervandaag is een écht consumentenplatform om aankopen op te doen. Toch is de website altijd opzoek naar nieuwe partners om hun assortiment mee uit te breiden. Heb jij een product dat jij wilt verkopen en ben je nog op zoek naar een platform om je product op aan te bieden? Neem dan contact op met Vouchervandaag. Daarvoor dien je een mail te sturen naar alex@vouchercompany.nl.

Ook als je juist zakelijk wilt inkopen zijn er mogelijkheden op de website. Vouchervandaag staat al bomvol aanbiedingen, maar daar is in bulk nog veel meer mogelijk. Gebruik bovenstaand mailadres en vraag een persoonlijke offerte op maat aan van een aanbieding waarin je geïnteresseerd bent. Dit is mogelijk voor eenmalige bestellingen, maar ook voor langere termijn met meerdere acties.


Wel of niet kopen bij Vouchervandaag?

Als aanbieder is Vouchervandaag zoals meermaals aangegeven een betrouwbare partij. Het ligt er maar net aan of er een actie te vinden is waar jij als consument geïnteresseerd in bent. Daarom loont het om dagelijks een kijkje te nemen en te zien of er deze keer wel iets voor je tussenzit. Mocht je uiteindelijk iets tegenkomen wat je hartje begeert, dan zijn wij de laatste partij die je weerhouden van die aankoop. Kijk wel even wat voor merk je in huis haalt. Het is per product namelijk niet mogelijk om een review te bekijken binnen de site, maar wel erbuiten. Ook dien je er rekening mee te houden dat het wel even kan duren voordat je je bestelling daadwerkelijk ontvangt.


Tips voor kopen bij Vouchervandaag

De ene dagaanbieding die je tegenkomt is de perfecte deal, waar een ander niet eens de moeite waard is om aan te klikken. Dat varieert echt per dag en per aanbieding. Toch kan je het jezelf makkelijker maken in je speurtocht op Vouchervandaag door de volgende tips mee te nemen:

 • Schrijf je in voor de nieuwsbrief of download de app. Zo blijf je op de hoogte van veilingen waarin jij bent geïnteresseerd. Ook maak je kans om prijzen te winnen;
 • Lees de productbeschrijving goed door, zodat je exact weet wat je ontvangt voor je deal;
 • Houd per product dat je koopt rekening met de extra kosten daarbovenop, zoals administratie- en verzendkosten;
 • Kijk elke dag een keer, omdat het assortiment aan aanbiedingen dagelijks verandert;
 • Win Awards en spaar Voucher Points voor extra korting op je volgende aankoop;
 • Wees je ervan bewust dat een levering tot 25 werkdagen kan duren;
 • Pakket retour sturen? Hier zijn altijd kosten op jouw rekening aan verbonden.

Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Elke dag nieuwe aanbiedingen
 • Spaar extra korting bij elkaar op je volgende aankoop
 • Diverse doorlopende winacties
 • Veel manieren om de klantenservice te bereiken
Minpunten:
 • Geen klantenservice in het weekend
 • Weinig te vinden over garantie(s)
Ga naar Vouchervandaag.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Vouchervandaag

Website www.vouchervandaag.nl
Sterren
Ervaringen
Ga naar Vouchervandaag.nl
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement