Tips over online webshops, diensten & producten

SlajeSlag review & ervaringen

SlajeSlag
Ga naar Slajeslag.nl

Onze expert over SlajeSlag:

Laatst bijgewerkt: 7 januari 2021

Je hoeft tegenwoordig helemaal niet meer de deur uit om mee te doen aan een veiling. Waar je voorheen in de zaal een bordje omhoog moest houden om een bod te plaatsen, doe je dat tegenwoordig vanuit je luie stoel thuis. Op SlajeSlag vind je elke dag weer nieuwe veilingen voor allerlei uiteenlopende producten, activiteiten en diensten. Maar hoe eerlijk gaat dat allemaal en is het echt mogelijk om interessante deals te sluiten? Wij zochten dat voor je uit en de bevindingen van dit onderzoek lees je terug in deze uitgebreide review.


SlajeSlag in het kort

SlajeSlag is een website waarop je interessante deals kunt scoren, waarbij je zelf de prijs bepaalt. Het is als het ware een veilingsite waarop dagelijks nieuwe gadgets, apparaten en cadeaus worden aangeboden. Veilingen verlopen in een uiteenlopend assortiment aan categorieën, waardoor er vrijwel altijd iets interessants te vinden is. Net als een andere behandelde website door ons, ActievandeDag, is SlajeSlag onderdeel van het moederlabel Emesa. Dit bedrijf is gevestigd in Amsterdam en huisvest in totaal meer dan 250 werknemers, verspreid over al deze websites.


Is SlajeSlag betrouwbaar?

SlajeSlag is zoals gezegd ook onderdeel van het grotere label Emesa. Het bedrijf Emesa is al in 2004 opgericht en gaat al een poos mee, met al die verschillende partijen onder zich. SlajeSlag ken je daarnaast misschien wel al van commercials op televisie, wat in ieder geval betekent dat er voldoende winst wordt geboekt door deze partij(en). SlajeSlag is dan ook een betrouwbare website waarop je met wat geluk een mooie deal kunt sluiten. De enige onbetrouwbare factor is jezelf en het budget dat je beschikbaar hebt om aan deals te spenderen! Gesloten deals worden netjes afgehandeld en uiteindelijk aan jou geleverd.

Hoe zorgt SlajeSlag ervoor dat een bieding veilig verloopt?

Je hoeft er bij SlajeSlag niet bang voor te zijn dat je wordt overboden door ‘robots’ die de prijs opdrijven. Biedingen verlopen geheel eerlijk en veilig. Dit doet men door gebruik te maken van moderators die verdachte accounts direct opspoort en blokkeert. Daarnaast zijn er enkele verschillende notarissen actief op de site die de biedingen in de gaten houden. Zo zijn medewerkers en aanbieders ook volledig afgeschermd van het bieden op (eigen) producten van SlajeSlag.


Aanbod SlajeSlag

Op SlajeSlag vind je dus allerlei veilingen waar je in alle vrijheid geld kunt bieden op een product, dienst of activiteit. Je vindt er een overkoepelende pagina met ‘alle veilingen’, waar je in alle rust eens doorheen kunt scrollen voor inspiratie. Mocht je echt op zoek zijn naar iets, dan zijn er aparte categorieën waarop je kunt zoeken. Denk daarbij aan elektronica of keukenspullen, maar ook een speciale afdeling voor kids, tickets en feestdagen. Het assortiment verandert niet alleen dagelijks, maar vrijwel ieder uur vind je er wel nieuwe veilingen. Bij iedere veiling die er staat zie je een timer staan, zodat je precies weet hoe lang de tijd je nog hebt om een gokje te wagen en een geldbedrag te bieden.


Hoe werkt SlajeSlag?

Stel je hebt iets leuks gevonden waar je wel graag op wilt bieden, dan wil je natuurlijk weten hoe dat moet. Allereerst is het in ieder geval handig om een account aan te maken, zodat je altijd overzicht houdt over alle veilingen waar je aan meedingt. Zodra je een account hebt aangemaakt, ga je naar de deal waarin je geïnteresseerd bent. Daar zie je dan precies welke laatste biedingen er zijn geweest, wat het huidige bod is, hoe lang je nog hebt en wat de adviesprijs is.

Wil je het huidige hoogste bod overbieden? Plaats dan zelf eenvoudig een nieuw bod door op ‘Bieden’ te klikken. Loopt de timer af en ben jij op dat moment nog steeds de hoogste bieder? Gefeliciteerd, je hebt gewonnen! Vervolgens krijg je een betaallink, welke je kunt betalen middels iDeal of PayPal. Zodra de betaling gereed is, vul je je verzendgegevens in, waarna het pakket naar je wordt opgestuurd. In het geval van tickets voor uitjes ontvang je vaak een digitale code (direct) per mail.

Verborgen kosten

Houd met het bieden op SlajeSlag wel altijd rekening met het feit dat er extra kosten bovenop het gegeven bod komen. Soms lijkt het erop dat je een goede deal hebt gesloten, maar dat dit in de praktijk toch wel tegenvalt. Op elke gewonnen veiling komen namelijk nog extra kosten. Zo betaal je altijd administratiekosten, wat bij vrijwel iedere veiling zo’n €5,50 euro is. Daarnaast, in het geval van fysieke producten, betaal je ook nog verzendkosten. Deze kosten variëren grotendeels tussen €3,95 en €5,95 per gewonnen veiling. Stel je hebt een veiling gewonnen voor €2,-, dan kan je er in het ergste geval alsnog zo’n €13,50 voor kwijt zijn. Al deze extra kosten vind je per veiling terug in de productomschrijving. Onthoud altijd: op het moment dat de timer stopt en je hebt gewonnen, dan heb je ook een betalingsplicht.


Klantenservice

Alle deals die je sluit via SlajeSlag, komen overal vandaan. Zodra jij namelijk een deal hebt gesloten en betaald, gaat er vanuit SlajeSlag een bestelling naar de achterliggende aanbieder, die ervoor zorgt dat jij het pakket krijgt. Al met al een proces waarin vaak alles goed gaat, maar er kan altijd iets mislopen. In die situatie staat de klantenservice op de volgende manieren voor je klaar:

Telefoneren

Pak je telefoon maar en bel naar 020-7602220 om het snelste geholpen te worden. Van maandag tot en met vrijdag zit er tussen 9.00 – 18.00 iemand voor je klaar. Aangezien je in het weekend ook naar hartenlust kunt bieden op veiligen, zal er ook iemand voor je klaarzitten. Wel met iets aangepaste openingstijden, want op zaterdag en zondag vind je een klantenservice medewerker tussen 10.00 – 17.00 aan de andere kant van de lijn.

Mailen

Niet in de gelegenheid om te bellen? Stuur dan gerust een mailtje naar SlajeSlag. Dit doe je eenvoudig via het contactformulier op de contactpagina van de website. Daar laat je het onderwerp van je vraag, ordernummer en je contactgegevens achter. Vervolgens ontvang je vanzelf een reactie per mail terug of word je in de toekomst teruggebeld. Hoe lang de responstijd is, is helaas niet bekend.

FAQ

Heb je een algemene vraag waar je gewoon snel een antwoord op zoekt? Kijk dan even op de veelgestelde vragen pagina, ook wel bekend als de FAQ. Hierop vind je tientallen vragen over allerlei verschillende onderwerpen, denk aan betalen, bezorging en garantie, die op voorhand al zijn beantwoord. Scheelt misschien nog wel de meeste tijd van allemaal.

Betaalmogelijkheden

Je kunt in alle vrijheid overal op bieden, maar de inhoud van de gewonnen veiling komt pas je kant op zodra je hebt betaald. Bij SlajeSlag doe je dat op de welbekende manieren als creditcard, PayPal en iDeal. Achteraf of in termijnen betalen is niet mogelijk, omdat het vaak niet om heel hoge bedragen gaat en SlajeSlag dient een order te plaatsen van jouw aankoopbedrag bij de achterliggende partij.

Garantie

SlajeSlag geeft aan dat op ieder artikel dat je koopt in ieder geval garantie zit. Zo geldt overal de wettelijke garantie op. Aangezien het aanbod van de veilingen enorm verschilt met elkaar, geldt dat ook voor de te geven garantie. Mede daarom vind je per apart product terug op de productpagina wat de garantietermijn is. Je mag qua garantie een langere levensduur verwachten van een koelkast dan van een houten vogelvoederhuisje bij wijze van spreken. Ook dat is allemaal meegnomen in de garanties per product.

Verzending

Ja, je hebt een deal gewonnen! Nu is het enkel nog wachten tot dat pakketje bij jou in de brievenbus verschijnt. Omdat SlajeSlag nog een bestelling dient te plaatsen bij de achterliggende aanbieder, werkt de website niet volgens een vandaag besteld = morgen in huis principe. In de regel ontvang je een fysiek gekocht product binnen vijf werkdagen in huis op het opgegeven adres. Heb je een veiling gewonnen vanuit België? Dan duurt dit gemiddeld zo’n zes tot tien werkdagen.

Tickets worden verzonden per mail. Deze ontvang je dus direct na het winnen van je bieding digitaal in je mailbox. Soms koop je tickets voor een evenement nog ver in de toekomst, waarvan je het ticket nog niet direct ontvangt. Het kan zo zijn dat je pas drie maanden later een mail ontvangt met het ticket, welke ook wordt opgeslagen in jouw eigen SlajeSlag account. Deze kan je vervolgens altijd naar wens downloaden.

Retourneren

Uiteraard is het ook mogelijk om gekochte producten retour te sturen bij SlajeSlag. Kan je nog net zo’n mooie veiling hebben gewonnen, maar als een product vervolgens niet werkt zoals gewenst, is iedere gespendeerde euro alsnog teveel. De retourtermijn bij SlajeSlag is de gebruikelijke 14 dagen na ontvangst. Daarbij dient het product nog steeds in de originele verpakking te zitten en ongebruikt te zijn (of bij een defect, in ieder geval in de originele verpakking). Indien je meerdere producten in één bestelling hebt, gaat de termijn in zodra je alle producten hebt ontvangen.

SlajeSlag is niet in staat om alle producten zomaar retour te ontvangen. Er zijn enkele artikelen uitgesloten van deze retourfunctie, denk daarbij aan:

 • Producten met een beperkte houdbaarheid of die snel bederven;
 • Artikelen waarvan het zegel is gebroken en die om hygiënische redenen niet teruggestuurd kunnen worden;
 • Losse magazines, tijdschriften of kranten;
 • Gegevensdrager waarbij het zegel al is gebroken, zoals bij games, dvd’s en cd’s.

Eventuele retourkosten die worden gemaakt zijn voor jouw eigen portemonnee. Kies je voor een verzendmethode van SlajeSlag? Dan bedragen de verzendkosten €4,95, wat wordt ingehouden van het bedrag dat je teruggestort krijgt op je rekening. Terugbetaling vindt plaats op dezelfde manier als waarop de initiële betaling door jou is gedaan. Dit duurt maximaal 14 dagen na ontvangst van het retourpakket door SlajeSlag.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Op SlajeSlag vind je allerlei verschillende veilingen met uiteenlopende artikelen. VAan radio’s tot horloges en van museumtickets tot dekbedovertrekken. Al met al een dusdanig uiteenlopend assortiment, dat het vrijwel onmogelijk is om een generiek beeld te scheppen van de prijs- / kwaliteitverhouding van alle acties. Daarnaast zijn de producten niet voorzien van dezelfde prijs, omdat het om veilingen gaat. Het is goed mogelijk dat jij vier paar Happy Socks bemachtigd voor €5,-, waar een andere exact dezelfde veiling op een ander moment wint voor €15,-. De kwaliteit van de te ontvangen producten is daarmee identiek, alleen is de prijs heel anders.

Ook is het aantal merken dat je op de website vindt zeer uiteenlopend. Je vindt er grote A-merk producten terug, maar ook onbekendere merken. Van A-merk producten heb je op voorhand al een bepaald verwachtingspatroon van de kwaliteit die je ontvangt, waar je waarschijnlijk ook je bod op aanpast. In het geval van een B-merk of een merk dat je helemaal niet kent, zal je waarschijnlijk ook niet zo gauw veel geld bieden. Simpelweg omdat je de kwaliteit niet weet. Deals op SlajeSlag zijn helaas niet voorzien van reviews, waardoor het altijd gissen blijft naar wat je precies in huis haalt.


Acties en kortingen

Aangezien SlajeSlag bestaat uit veilingen, is vrijwel iedere knop die je aanklikt een actie an sich. Je kunt er zoveel geld uitgeven als je wilt of juist de hand flink op de knip houden. Je scrolled zelf naar hartenlust door de verschillende categorieën op de website, net zolang totdat je een product tegenkomt waar je interesse in hebt. Vervolgens neem je een bedrag in je hoofd dat je maximaal wilt spenderen om écht een deal te scoren. Zolang jij jezelf aan die deal met jezelf weet te houden, scoor je altijd een flinke korting op basis van de adviesprijs. Toch zijn er wel manieren om het jezelf makkelijker te maken, waardoor je eenvoudig de beste deals scoort.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Veel websites geven extra persoonlijke kortingen via een nieuwsbrief. Bij SlajeSlag werkt dat echter iets anders. Zodra jij je aanmeldt voor de nieuwsbrief, heb je de mogelijkheid om je persoonlijke voorkeuren door te geven. Op basis van die voorkeuren, ontvang je op een vooraf ingestelde frequentie een aantal keer per week een nieuwsbrief. Wanneer er nieuwe veilingen online gaan voor producten die jou interesseren, ontvang je een mail van SlajeSlag. Zo kan je vanaf minuut één in de gaten houden hoe de biedingen daarop verlopen.

SlajeSlag app

Maak het scoren van deals voor jezelf nog makkelijker en download de SlajeSlag app op je mobiele telefoon. Dit werkt nog sneller dan wanneer je via de website op je pc of laptop door de veilingen scrolled. Met een druk op de knop in de app heb je een bod geplaatst en als je eenmaal hebt gewonnen is de veiling net zo snel betaalt. Des te eerder ontvang jij dat gewenste pakketje in huis. Ook is het mogelijk om in de app je push-meldingen te personaliseren op geïnteresseerde onderwerpen. Werkt misschien nog wel sneller dan via de hierboven genoemde nieuwsbrief.

Veilingtegoed

Het is wel mogelijk om ‘veilingtegoed’ op te sparen. Dit is een eigen online saldo dat je kunt gebruiken om mee te nemen in je biedingen. Dit velingtegoed gaat dan van het bod af, waardoor je enkel nog het restant hoeft te betalen. Dit veilingtegoed ontvang je bijvoorbeeld als kortingscode op je verjaardag of als cadeau van een ander. Ook is het mogelijk om iemand anders veilingtegoed voor SlajeSlag cadeau te geven.


Wel of niet kopen bij SlajeSlag?

Bij SlajeSlag blijf je baas over je eigen portemonnee, omdat je net zoveel kunt bieden als je zelf wilt op een product. Zolang je je eigen gezonde verstand er maar bijhoudt en niet teveel gaat bieden op producten. Zodra jij een voor jou interessant product tegenkomt en je kunt een deal sluiten waar jij echt wat aan hebt, dan adviseren we je zeker om eens een bod te plaatsen op Slajeslag. Je vindt er naast tickets voor leuke activiteiten ook ontzettend veel handige producten die niet zouden misstaan in ieder huishouden. Houd er wel altijd rekening mee dat er nog extra kosten bovenop je bod komen, dus reken die altijd mee. Op het moment dat jij het hoogste bod hebt wanneer de teller stopt, dan heb je gewonnen en daardoor dus een betalingsplicht.


Tips voor kopen bij SlajeSlag?

Meedoen aan een veiling is toch ook altijd een gevoel van gokken. Het enige voordeel is dat je in ieder geval altijd iets terugkrijgt voor het geld dat je inlegt. Mocht je eens een gokje willen wagen op een veiling van SlajeSlag, neem dan de volgende tips in acht, voordat je gaat bieden:

 • Schrijf je in voor de nieuwsbrief of download de app. Zo blijf je op de hoogte van veilingen waarin jij bent geïnteresseerd;
 • Lees de productbeschrijving goed door, zodat je exact weet wat je ontvangt voor je bod;
 • Houd per bod dat je plaatst rekening met de extra kosten daarbovenop, zoals administratie- en verzendkosten;
 • Kijk elke dag een keer, omdat het assortiment aan veilingen dagelijks verandert;
 • Geef een ander veilingtegoed cadeau om eens een bod te doen op de site.

Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Bepaal zelf hoeveel geld je spendeert aan veilingen
 • Klantenservice 7 dagen per week bereikbaar
 • Uiteenlopend assortiment
 • Alle veilingen onder toeziend oog van een notaris
Minpunten:
 • Verborgen kosten niet automatisch meegenomen in je bod
Ga naar Slajeslag.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen SlajeSlag

Ervaring geschreven door Nicky
26 januari 2021
Veilingwebsite

Ik ben gek op dealtjes. Daarom ben ik zo blij met de komst van veilingwebsites als Slajeslag. Daar kan ik altijd zelf proberen de prijs te bepalen. Als het dan goed lukt, dan voel ik me ook echt een stuk beter over de aankoop. Ik doe dat vooral voor kleine dingetjes, maar je kunt er ook grotere aankopen doen. Voor de kwaliteit hoef je namelijk niet bang te zijn. Je ziet er ook gewoon de grotere merken voorbij komen. Dus dat hoeft geen probleem te zijn. Doordat ik alleen maar kleine dingetjes koop, heb ik nog geen echte miskoop gehad. Ik vind het dus lastig om iets over de klantenservice te zeggen. Wel wordt alles lekker snel geleverd. Dat is ook belangrijk natuurlijk.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling SlajeSlag

Website www.slajeslag.nl
Sterren
Ervaringen
80% aanbevolen, 1 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Slajeslag.nl
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement