Tips over online webshops, diensten & producten

Groupon review & ervaringen

Groupon
Ga naar Groupon.nl

Onze expert over Groupon:

Laatst bijgewerkt: 4 december 2020

Groupon is van origine een Amerikaans bedrijf die iedereen de mogelijkheid biedt om een leuke deal te krijgen op een nieuwe dienst, activititeit op producten. Steun je lokale ondernemer en bezoek eens een plek waar je nog niet eerder bent geweest tegen een aantrekkelijke prijs. Naast stuntprijzen op het gebied van diensten en activieiten, vind je er dus ook allerlei producten in bulk. Elke dag weer vind je nieuwe aanbiedingen die jou mogelijk net het zetje in de rug geven om actie te ondernemen. We zochten voor je uit of de deals op Groupon ook daadwerkelijk deals zijn en of de webshop betrouwbaar is om zaken mee te doen. Al die bevindingen zijn gebundeld in deze review. Lees vooral verder!


Groupon in het kort

Groupon is een platform die ervoor zorgt dat een bedrijf tegen een lagere prijs een product of dienst aan een grote(re) groep mensen tegelijk kan verkopen. De naam Groupon is dan ook een mengwoord van ‘groep’ en ‘coupon’. Op het platform vind je allerlei aanbiedingen, van restaurants tot een knipbeurt bij de kapper, waarvan je een coupon koopt. Zodra er een minimum aantal verkopen wordt behaald, gaat de deal door, en ontvang jij een coupon in je mailbox. Zo maak je als consument gebruik van een dienst of product tegen een vaak aanzienlijk lagere prijs dan de originele waarde. Van origine is Groupon een Amerikaans bedrijf, maar de Nederlandse tak huisvest momenteel ook al meer dan 100 werknemers.


Is Groupon betrouwbaar?

Groupon gaat al jaren mee en is een Amerikaans miljardenbedrijf. In die zin hoef je je er geen zorgen over te maken dat Groupon geen écht bedrijf is. Groupon is zelfs beursgenoteerd. Op het moment dat jij een kortingscode koopt, ontvang je deze direct in je account en per mail. Ook fysieke producten die je via de webshop koopt ontvang je in huis, maar vaak pas na enkele dagen of weken. Dat hangt af van het product dat je koopt. Wil je toch een product, dienst of activiteit eerst een keer testen? Betaal dan achteraf met Klarna, zodat je niet eerst je geld kwijt bent.


Aanbod Groupon

Op Groupon vind je op simpele wijze de meest uiteenlopende deals voor producten en activiteiten. Zo is het mogelijk om per stad naar de mogelijkheden in de regio te kijken, zodat jij op ontdekking kunt gaan. Elke dag weer verschijnen er nieuwe aanbiedingen, waardoor het dagelijks loont om een kijkje te nemen. Probeer eens een nieuw restaurant of doe mee aan een nog activiteit die je nog niet eerder hebt gedaan. Het aanbod is bijvoorbeeld onderverdeeld in categorieën als persoonlijke diensten, detailhandel en eten & drinken.

Het aanbod van Groupon is er voornamelijk op gericht om jou nieuwe dingen te laten ontdekken in de regio tegen een aantrekkelijk lage prijs. Per aanbieding staat exact weergegeven hoeveel korting je exact ontvangt ten opzichte van de adviesprijs. Het doel van Groupon is om (grote) groepen mensen tegelijkertijd kennis te laten maken met bedrijven in de omgeving. Zo hopen ze dat je in de toekomst weer eens terugkomt bij hen. Naast activiteiten en diensten, vind je op Groupon soms ook scherpe aanbiedingen voor fysieke producten, welke op dat moment als partij worden aangeboden.


Hoe werkt Groupon?

Groupon is qua werking zeer eenvoudig. Zodra je de website opent, is het mogelijk om door te geven in welke regio je wilt zoeken. Van vrijwel iedere provincie in Nederland vind je wel een regio waarin je kunt kijken. Ook als je van plan bent om een andere regio te bezoeken, loont het om op voorhand al eens te kijken naar een leuke deal voor die plek. Nadat je een stad hebt gekozen, scroll je door de coupons die  op dat moment worden weergegeven. Zo vind je allereerst de populaire coupons die al enkele keren zijn verkocht, opgevolgd door coupons die het wat minder goed doen.

Heb je een deal gevonden waar je wel gebruik van wilt maken? Klik deze dan aan. Vaak zie je dan dat er per deal verschillende opties zijn met oplopende prijzen. Vervolgens heb je de optie om deze deal te kopen of direct als cadeau te geven aan iemand. Per deal die je ziet vind je direct tot wanneer je deze coupon kunt gebruiken en welke eventuele ‘verborgen kosten’ er nog bij komen kijken.

Je account

Om een deal aan te schaffen op Groupon, heb je twee mogelijkheden om je daarvoor aan te melden. Allereerst is het mogelijk om een eigen account aan te maken op Groupon, waarmee je telkens opnieuw in kunt loggen en je coupons kunt bewaren. Ook log je eenvoudig in met je eigen Facebook of Google account. Vervolgens kan je direct afrekenen.


Klantenservice

Groupon fungeert in de praktijk als tussenpartij. Zij helpen de aanbieder met het verkopen van hun diensten, waar zij de consument helpen aan een leuke deal om nieuwe dingen te ontdekken. Heb je een vraag over je gedane aankoop of heeft zich een probleem voorgedaan? Dan wil je weten bij wie je moet zijn. Wij zochten de klantenservice mogelijkheden alvast voor je uit, zodat je direct kunt schakelen.

FAQ

Allereerst dien je in ieder geval een account te hebben, voordat je bij een overzichtelijke FAQ van Groupon komt. Daar vind je bijvoorbeeld vragen rondom bestellingen, het gebruik van de coupons en restituties. Heb je geen account? Dan kan je enkel gebruik maken van de zoekbalk. Daar kan je alsnog het onderwerp invullen waar je een vraag over hebt, waarna je mag duimen of daar iets over te vinden is.

Mailen

Pas tijdens het doorklikken op enkele vragen binnen de FAQ vonden we een optie om zelf contact op te nemen met Groupon. Verder op de website staat namelijk nergens een tabblad met contactgegevens. Het mailen naar Groupon verloopt ook via een contactformulier. Het frappante daaraan is dat er bij deze optie staat aangegeven dat de verwachte reactietijd ongeveer 24 uur is. Op het moment dat we het contactformulier openen en een vraag willen indienen, staat er een geschatte reactietijd van maar liefst 7 dagen! Dat is heel wat anders en aanzienlijk langer dan in eerste instantie weergegeven.

Live Chat

Net als het contactformulier is het ook flink speuren om de Live Chat te vinden. Deze vind je pas na meermaals enkele vragen aangeklikt te hebben. Op het moment dat we de chat hebben gevonden, werkte deze gelukkig wel snel. Dit is de meest direct manier van contact die je met een werknemer van Groupon gaat krijgen. Een telefoonnummer van het bedrijf en de daarbij behorende klantenservice is helaas niet beschikbaar. Het is echter telkens wel de vraag of er iemand voor je beschikbaar is aan de andere kant. Er staan namelijk geen openingstijden van de klantenservice weergegeven.

Betaalmogelijkheden

Om je coupon(s) af te rekenen, biedt Groupon gelukkig ruim voldoende mogelijkheden. Groupon zou namelijk geen Amerikaans bedrijf zijn als je er niet met creditcard zou kunnen betalen. Zowel Visa, Mastercard als American Express worden geaccepteerd door deze site. Ook als je niet in het bezit bent van een creditcard, betaal je eenvoudig met iDeal of via je eigen PayPal account. Wil je eerst de coupon ontvangen om zekerheid te hebben? Dan betaal je de deal eenvoudig achteraf via Klarna.

Garantie

Op het gebied van garantie is Groupon dan wel weer wat aan de vage kant. Op de algemene voorwaarden pagina vinden we dit hele woord welgeteld één keer terug in de gehele tekst. Hierin geeft Groupon aan dat ze niet de producent zijn van de producten die ze verkopen. Groupon fungeert enkel als de tussenpartij en ze adviseren iedereen om zich op voorhand goed in te lezen bij ieder product op de website, voordat je deze koopt. Echt iets over dergelijke garanties bij de aankoop van vouchers zijn niet echt te vinden. Wel geven ze aan dat in échte probleemsituaties je een aankoopbedrag terug kunt krijgen in de vorm van Groupon credits. Dit houdt in dat je het geld terugkrijgt als saldo om te spenderen aan andere coupons.

Verzending

Alle coupons die je via Groupon koopt worden opgeslagen in je account en zijn daar altijd terug te vinden. Ook ontvang je een kopie per mail, die je kunt uitprinten of digitaal kunt laten scannen vanaf je telefoon. Deze hoeven niet fysiek naar je verstuurd te worden. Zoals aangegeven vind je ook wel fysieke producten die je als groep koopt op Groupon. Dit gaat soms van elektrische tandenborstels tot onderbroeken. Deze producten dienen natuurlijk wel verstuurt te worden naar een adres. Op het gebied van verzenden geeft Groupon daarin het volgende weer:

 • Niet alle artikelen zijn voorzien van aparte verzendkosten;
 • Zijn er wel aparte verzendkosten? Dan staan deze weergegeven onder het kopje ‘voorwaarden’ op iedere, aparte productpagina en op de afrekenpagina;
 • Er is een maximum op het gebied van verzendkosten. Wat dit is, staat niet vermeld;
 • In het geval van restitutie bij fysieke producten, worden ook verzendkosten teruggestort

Groupon werkt met fysieke producten niet volgens een vandaag besteld, morgen in huis principe. Er dienen namelijk meerdere bestellingen van een product te worden geplaatst, voordat deze überhaupt pas worden verzonden. Soms gaan er enkele weken overheen voordat je het pakketje daadwerkelijk in huis hebt. Vaak vind je de verwachte levertijd ook wel in de voorwaarden op de productpagina.

Retourneren

Of je nu een fysiek product of een coupon hebt gekocht, het kan zijn dat je toch niet helemaal tevreden bent. Ongeacht of je het product nu zelf hebt gekocht of als cadeau hebt gekregen. In het geval van een retouraanvraag dien je het volgende te doen:

 • Vraag de retour aan binnen 14 dagen na de besteldatum. Na deze periode is een retouraanvraag niet meer mogelijk;
 • Contacteer, in het geval van een cadeau, de persoon die het product heeft gekocht. Als je dit zelf bent, nog makkelijker. Enkel deze persoon kan een verzendetiket aanvragen binnen zijn of haar account;
 • Dit etiket dien je op het retourpakket te plakken, waarna je deze terugstuur naar Groupon. Indien er een pakket retour wordt gestuurd zonder dit verzendetiket, wordt er geen restitutie gegeven;
 • Binnen een á twee dagen na ontvangst van het fysieke product wordt restitutie gegeven van het bedrag. Ruilen of vervangen is niet mogelijk (fysiek product)
 • Restitutie ontvang je niet in fysiek geld, maar in Groupon credits. Met dit saldo kunnen er in de toekomst nieuwe coupons en producten worden besteld

Prijs- / kwaliteitverhouding

Op Groupon vind je enkel afgeprijsde diensten, activiteiten en producten. Alles vind je dus voor een lagere prijs dan dat je er normaal voor kwijt bent. De diversiteit van het aanbod op Groupon is natuurlijk wel zeer groot. Zo vind je allerlei lokale activiteiten en diensten van ondernemers in je regio. Het is altijd maar de vraag of dat restaurant, die kapper of beautysalon ook de kwaliteit levert die ze aangeven. Mocht dit niet het geval zijn? Dan heb je in ieder geval niet de hoofdprijs betaald. Om je in ieder geval een indicatie te geven van de kwaliteit die je kunt verwachten, is elke deal voorzien van een eigen reviewsysteem. Zo kunnen eerdere gebruikers van het product een waardering achterlaten, zodat jij een idee hebt van wat je kunt verwachten.

In het geval van producten is het ook altijd maar de vraag of je een kwalitatief product in huis krijgt. Zo vind je namelijk producten van grotere merken als Lacoste en Oral-B, maar je vindt er ook talloze producten die niet zijn voorzien van een merk. Deze zouden zomaar van een AliExpress kunnen komen bij wijze van spreken, maar dat is lastig oordelen. Het vervelende is dat fysieke producten dan weer niet zijn voorzien van een reviewsysteem, waardoor je zelf op basis van de prijs en het product een verwachting mag scheppen.


Acties en kortingen

Zoals aangegeven in het kopje hierboven is elk artikel op de website al een aanbieding op zich. Volgens Groupon lopen de kortingen van diensten, producten en activiteiten via de shop op tot wel 70% van de reguliere adviesprijs. Toch zijn er nog meer manieren om extra korting te fiksen op je aankopen. Wij zetten ze alvast voor je op een rijtje, zodat je daar direct gebruik van kunt maken:

Header kortingen

Ongeacht welke pagina je bezoekt, boven in de header vind je vaak al een aparte code vermeld die je extra korting geeft op een bepaald onderwerp. Let wel: deze korting is er niet altijd, maar verschijnt eens in de zoveel tijd. Op het moment van schrijven zien we een extra kortingscode die je kunt invullen. Deze code levert tot 30% extra korting en is van toepassing op lokale deals, producten of hotels tot maximaal €20,-. Zo kan je tegen een ontzettend lage prijs toch nog iets leuks doen in de regio.

Kortingscoupons voor je favoriete spullen

Groupon heeft enkele samenwerkingen met sommige van de grootste merken die je in Nederland terugvindt. Als je naar onderen scrolled op de homepagina, is het mogelijk om de stad te selecteren waarin je op deals wilt zoeken. Als je daaronder kijkt, zie je dat je ook specifiek kunt kijken naar bepaalde winkels of merken waarin je geïnteresseerd zijn. Organisaties die hiertussen staan zijn bijvoorbeeld Domino’s, Happy Socks, maar ook Pandora en Leen Bakker. Zodra je een van deze merken aanklikt, opent er een pagina met vaak meerdere coupons die soms wel maanden te gebruiken zijn. Je hoeft hier niets voor te betalen, aangezien je deze coupons kunt gebruiken bij de organisatie waar je op dat moment op klikt.

Top 25 deals

Op Groupon vind je elke dag nieuwe deals die vaak tot 24 uur duren. Toch zijn er ook deals die telkens een maand te gebruiken zijn. Deze vind je onder ‘Top 25 deals voor *maand*’. Net als in het kopje hierboven vind je hier ook de grootste merken terug, waar je op dat moment een unieke kortingscode voor kunt bemachtigen. Je dient enkel op de knop ‘pak deal’ te drukken, waarna je de kortingscode al in je bezit hebt. Ook deze codes pas je weer toe bij de achterliggende organisatie.


Groupon Merchant

Ben je geen koper maar een verkoper? Dan is het ook mogelijk om jouw product of dienst bij Groupon aan te sluiten via Groupon Merchant. Graag gaat Groupon met jou om tafel om samen te kijken naar een persoonlijke marketingcampagne die voldoet aan jouw behoeften. Als ondernemer betaal je enkel aan Groupon per verworven klant en zijn er geen kosten vooraf. Als je bedrijf een boost kan gebruiken of extra sales wel ziet zitten, is het gebruiken van Groupon het overwegen waard. Houdt er natuurlijk wel altijd rekening mee dat je een product via Groupon altijd via een lagere prijs verkoopt dan dat je zelf op reguliere basis zou doen.


Wel of niet kopen bij Groupon?

Als jij op onderzoek wilt uit gaan in je eigen regio en eens iets nieuws wilt proberen, dan kan je elke dag opnieuw op zoek gaan naar een leuke deal op Groupon. Ook als je een leuke deal voor een product wilt krijgen of op zoek bent naar een cadeau voor een ander, vind je vast iets leuks op Groupon. Het assortiment verandert er dagelijks, waardoor elke dag een kijkje nemen loont. Zorg er op voorhand wel voor dat je je goed inleest over ieder product dat je koopt, want het is niet mogelijk om je geld terug te krijgen van deze organisatie. Je ontvangt enkel Groupon credits, die je weer op deze site dient in te wisselen voor een andere dienst, product of activiteit. Wel is Groupon ideaal voor het binnenharken van kortingscodes voor andere grote online webshops.


Tips voor kopen bij Groupon

Groupon is een goede plek om, zonder de deur uit te gaan, op zoek te gaan naar nieuwe dingen in je eigen regio. Pak een leuke deal en bezoek die ene beautysalon waar je nog niet eerder bent geweest. De prijzen zijn lager dan de reguliere tarieven, waardoor je vaak wel een leuke deal vindt. Ook voor de aankoop van fysieke producten tegen bodemprijzen is Groupon een goede plek. Waar je nog meer op kunt letten? Denk dan aan:

 • Bekijk je eigen regio of een regio die je binnenkort gaat bezoeken. Plan je op voorhand al goedkoop een leuk uitje in;
 • Lees jezelf op voorhand goed in, want de klantenservice van Groupon is wel erg vaag;
 • Bezoek de ‘Top 25’ pagina voor exclusieve kortingen voor andere webshops;
 • Wees er zeker van dat je een product of dienst daadwerkelijk nodig hebt. Restitutie levert enkel Groupon credits op, geen echt geld;

Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Alle aanbiedingen op de website zijn echt deals
 • Wel een reviewsysteem voor lokale diensten en activiteiten
 • Scoor kortingscodes voor andere webshops
 • Prijs je eigen product of dienst aan via Groupon Merchant
 • Uiteenlopend aanbod
Minpunten:
 • Klantenservice vrij onoverzichtelijk en niet overal helder in
 • Geen geld terug mogelijk. Enkel Groupon credits
 • Fysieke producten zijn niet voorzien van reviews
Ga naar Groupon.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen Groupon

Ervaring geschreven door Sepp
11 januari 2021
Topdeals

Ik ben al heel lang vaste gebruiker van Groupon. Altijd wanneer er een leuk uitje met familie of vrienden gepland moet worden, kijkt iedereen naar mij tegenwoordig. Dat komt omdat ik altijd de leukste deals weet te vinden. Wat zij niet weten is dat ik daarvoor heel Groupon altijd binnenstebuiten keer. Er zijn hier namelijk wel heel veel topdeals te vinden voor nieuwe uitjes en diensten waar je zo gebruik van kan maken. Het voordeel is ook dat het nooit tegenvalt, want als de kwaliteit een keer niet goed is, dan heb je er ook niet zoveel voor betaald. Daarom ben ik juist ook zo’n fan van dit concept. Het leert je veel gemakkelijker allerlei nieuwe dingen kennen.

Ervaring geschreven door Carola
11 december 2020
Altijd goede ervaringen met Groupon

Iedereen kent Groupon toch wel? Ik heb er al regelmatig producten besteld. Ik begon met wat kleine dingen zoals een dekbed en wat kleding. Maar inmiddels kijk ik altijd eerst hier wat er te krijgen is voor ik ergens anders bestel. Ik heb er ook al eens een restaurant geboekt. Sommige mensen boeken er zelfs vakanties. De bestellingen en leveringen zijn ook altijd goed op orde. Ik heb daar in ieder geval nog nooit problemen mee gehad. Al is de wachttijd soms wat lang. Maar voor die prijs mag dat ook wel. Je vindt maar zelden ergens anders een betere deal. Ik wil wel even wijzen op het verschil in kwaliteit van de producten. Sommige spullen zijn nu eenmaal zo goedkoop omdat de kwaliteit ook niet heel erg hoog is. Maar dan kan je het natuurlijk altijd terugsturen. Soms biedt Groupon zelfs aan dat je het mag houden zonder betalen.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Groupon

Website www.groupon.nl
Sterren
Ervaringen
90% aanbevolen, 2 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Groupon.nl
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement