Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

VakantieVeilingen review & ervaringen

VakantieVeilingen
Ga naar Vakantieveilingen.nl

Onze expert over VakantieVeilingen:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

VakantieVeilingen is een site waarop je grotendeels de beste deals scoort met betrekking tot vakanties en dagjes uit. Toch is dit niet het enige wat je terugvindt op deze website. Dagelijks zijn er honderden tot duizenden nieuwe veilingen beschikbaar in uiteenlopende categorieen. Kijk hoeveel extra geld je hebt te besteden en probeer eens een gokje te wagen. Straks kom je thuis met een artikel uit een net gewonnen veiling. We zochten voor je uit of er leuke deals te scoren zijn op VakantieVeilingen. Lees je mee?

Waarom kies je voor VakantieVeilingen?
 • Elke dag veel nieuwe veilingen
 • Bepaal zelf hoeveel geld je maximaal uitgeeft
 • Veilingen staan onder toezicht van een onafhankelijke notaris
 • Mogelijkheid om zelf producten te koop aan te bieden
 • Levering binnen vijf werkdagen
Ga naar Vakantieveilingen.nl

VakantieVeilingen in het kort

blank

VakantieVeilingen is een online veilingsite dat zich voornamelijk focust op het aanbieden van dagjes uit en vakanties. Gezellig samen erop uitgaan voor een prijs die jij voor een uitje over hebt. Dat is het credo van de site. De website is al in 2007 opgericht en begon als een uit de hand gelopen grap op een zolderkamer. Het klassieke verhaal. Sinds 2015 opereert VakantieVeilingen ook in België en werken er tientallen mensen voor het bedrijf. Het bedrijf is onderdeel van het overkoepelende bedrijf Emesa. Zij zijn in het bezit van Talpa, van John de Mol.


Is VakantieVeilingen betrouwbaar?

VakantieVeilingen is absoluut een betrouwbare website om je welverdiende centen aan te besteden. Aangezien het een veilingsite is, blijf je baas over je eigen portemonnee. Je geeft net zoveel geld aan iets uit wat jij het waard vindt. Er komen wel wat extra kosten over jouw geboden bedrag heen, maar die zijn op voorhand bekend. Hoe dat in elkaar steekt, daar komen we later in de review op terug.

Ook de gebruikers van VakantieVeilingen zijn overwegend positief over de site. Zo is de site uitgebreid beoordeeld op Trustpilot. Op meer dan 28.000 stemmen ontvangt VakantieVeilingen een nette score van 4,4 op de schaal van 5 sterren. Dat is een erg hoog gemiddelde met zoveel stemmen. Mensen zijn voornamelijk tevreden over de snelle levering en duidelijke communicatie van het bedrijf. Waar nog winst valt te boeken voor veel mensen is het eerlijk weergeven van de daadwerkelijke adviesprijs van producten.

blank

Veilingmeesters

VakantieVeilingen is voor het aanbieden van veilingen verplicht om aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Zo zijn er enkele notarissen aanwezig op de site die de veilingen in de gaten houden. Deze notarissen zijn volledig onafhankelijk van de site. Zij beoordelen het biedproces en kunnen op elk moment ingrijpen als zijn vermoeden dat iets niet goed gaat. Inhoudelijk is het niet mogelijk om antwoorden te krijgen op vragen en klachten van een notaris. Daarvoor is de klantenservice.


Aanbod VakantieVeilingen

Als je naar alleen de naam van de site kijkt, VakantieVeilingen, dan verwacht je voornamelijk vakanties te vinden op deze site. Toch is de site zoveel meer dan alleen vakanties en dagjes weg. We zetten hieronder enkele verschillende categorieën uit het assortiment neer. De daadwerkelijke inhoud van het aanbod verandert elke dag, waardoor het aanbod kan variëren op het moment dat jij de site bezoekt.

Vakanties en dagjes weg

Het grootste aanbod van VakantieVeilingen bestaat nog wel uit het aanbieden van vakanties en dagjes weg. Denk hierbij aan veilingen voor hotelovernachtingen en vliegtickets, maar ook toegangstickets voor attractieparken en dierentuinen. Alles om gewoon een dagje te genieten. Bepaal helemaal zelf hoeveel geld jij ervoor over hebt om een leuke activiteit bij te wonen.

blank

Huis-, tuin- en keukenproducten

Je vindt op VakantieVeilingen ook allerlei veilingen voor huis-, tuin- en keukenproducten. Dat is van zichzelf een erg brede categorie. Dit assortiment loopt uit van stofzuigers en shampoos tot pannen en bloempotten. Maar net wat er die dag voorhanden is. Zo kan je, als je jezelf in bedwang kunt houden, handige artikelen op de kop tikken die je altijd wel kunt gebruiken.

Eten en drinken

Een andere brede categorie op de website van VakantieVeilingen is die van eten en drinken. Zo vind je hier een assortiment aan allerlei lekkernijen om op bieden. Denk daarbij aan dozen wijn met meerdere flessen en tapaspakketten. Maar ook bied je hier mee op volledige high tea pakketten of op goedkopere abonnementen van diensten als Hello Fresh. Alles om optimaal te genieten van een hapje en een drankje.


Hoe werkt VakantieVeilingen?

Allemaal leuk en aardig zo’n veilingsite, maar je moet wel weten wat je moet doen. Anders is het lastig bieden. Daarom nemen we je stap voor stap mee in de werking van VakantieVeilingen, zodat je straks zelf aan de slag kunt gaan. Het is allemaal geen hoge wiskunde, maar wel goed om even door te nemen.

Meld je aan en zoek

Allereerst is het noodzakelijk dat je een account aanmaakt op VakantieVeilingen. Ook is het mogelijk om hiervoor je Facebook account te gebruiken. Hiermee is de eerste stap al gezet. Vervolgens ga je op zoek naar een veiling die jij interessant vindt. Hiervoor selecteer je bovenin het menu een gewenste categorie of scroll door ‘alle veilingen’ heen.

Bied mee en houd controle

Het mooie van VakantieVeilingen is dat je baas blijft over je eigen portemonnee. Zodra jij een leuke veiling hebt gevonden, ben je volledig vrij om daarop te bieden. Lees allereerst goed de beschrijving voor de veiling door. Daar staat precies beschreven wat je ontvangt. Zo weet je precies wat je in huis haalt. Soms krijg je er allerlei extra’s bij, zonder dat je dit op voorhand doorhebt.

blank

Rechts op iedere veilingpagina, daar zie je de live biedingen. Bovenaan loopt een teller totdat de veiling stopt. Bied je vlak voor het sluiten van de klok? Dan loopt de teller nog iets langer door. Zo heeft een ander even de tijd om ook nog een bieding te plaatsen. Of andersom, als jij op het laatste moment wordt overboden. Hier zie je ook wie allemaal hebben geboden en welk bedrag zij boden.

Houd rekening met extra kosten

We gaven eerder al aan dat er altijd extra kosten bovenop jouw bod komen. Houd daar dus altijd rekening mee. Gelukkig staat er per veiling weergegeven wat die extra kosten zijn, zodat je die direct al bij jouw bod op kunt tellen. Vaak gaat het hier om administratiekosten en verzendkosten. Gemiddeld zijn deze twee kosten bij elkaar opgeteld zo’n €10,- bovenop jouw bod. Dit hangt volledig van het product af waarop je veilt. Koop je namelijk e-tickets? Dan betaal je ook geen verzendkosten, omdat dit per mail gaat.

Betaal en wacht

Veiling gewonnen? Gefeliciteerd! Nu dien je enkel nog het verschuldigde bedrag, de administratiekosten en eventuele verzendkosten te betalen. Zodra je dat hebt gedaan, gaat VakantieVeilingen voor je aan de slag. Heb je een fysiek product besteld? Dan word deze naar het door jou opgegeven adres gestuurd. E-tickets of andere coupons ontvang je vrijwel direct in je mailbox. Daar hoef je dus niet dagen op te wachten.


Klantenservice

Heb je vragen over een veiling die je hebt gewonnen of is een product in een verkeerde staat geleverd? Dan wil je graag iemand van VakantieVeilingen spreken. We zochten alvast voor je uit op welke manieren dit bedrijf bereikbaar is, zodat jij direct kunt handelen.

FAQ

Zodra je de contactpagina van VakantieVeilingen opent, zie je direct een zoekbalk en allerlei verschillende onderwerpen staan. Deze onderwerpen variëren van defect, tot betalingen, bestellingen en bezorgingen. Allerlei handige informatie die je vooraf op weg helpen. Staat er geen gepast antwoord tussen op jouw vraag? Dan kan je altijd nog:

blank

Bellen

Het snelste contact leg je vaak telefonisch. Zo is het ook mogelijk om VakantieVeilingen te bellen. Wat de exacte openingstijden zijn, zijn helaas niet bekend. Per keer dat je de contactpagina bezoekt staat er ‘Vandaag bereikbaar tot … uur’. In dit geval was het tot 18.00 op een doordeweekse dag, dus we gaan ervan uit dat ze doordeweeks in ieder geval tot 18.00 uur zijn geopend. Het telefoonnummer waarnaar je dient te bellen is 020-7605070.

Chatten

Op de contactpagina vind je ook een knop ‘Chat met ons’ staan. Zodra je daarop klikt, opent er een extra venster binnen de site. Hier stel je je vraag, waarna een chatgesprek met een medewerker start. We verwachten dat deze chatdienst dezelfde openingstijden heeft als de telefonische helpdesk.

Contactformulier

Heb je wel een vraag, maar hoef je niet op stel en sprong een antwoord? Vul dan het contactformulier op de site in. Hier laat je het onderwerp van je vraag, je bericht en contactgegevens achter. Ook is het mogelijk om bijlagen toe te voegen. Je ontvangt een reactie terug per mail of telefonisch.

Betaalmogelijkheden

Nadat je een veiling hebt gewonnen, zit je vast aan een betaalplicht. Pas nadat jij je veiling hebt betaald, wordt het gewonnen product naar je verstuurt. Op VakantieVeilingen zijn een paar betaalmogelijkheden ingebouwd. Dit zijn:

 • iDeal
 • Visa
 • Mastercard
 • PayPal

Garantie

VakantieVeilingen geeft aan dat je recht hebt op de wettelijke garanties, zoals die voor betreffende producten geldt. Mocht je binnen deze termijn problemen ervaren, maak dan gebruik van het contactformulier onder de reden ‘defect en garantie’. Zo helpt VakantieVeilingen je mee om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Het aankoopbewijs van je veiling geldt hierin als garantiebewijs. Deze vind je in je mailbox. Afhankelijk van het artikel verschilt de garantietermijn.

Verzending

Op het moment dat jij een veiling hebt gewonnen en het gaat om een fysiek product, dan wordt dit product naar je opgestuurd. Binnen Nederland gebeurt dit binnen vijf werkdagen na het sluiten van de veiling, op een door jou opgegeven adres. In Belgie zit dit tussen zes en tien werkdagen. De verzendkosten verschillen per product en staan op iedere aparte veilingspagina weergegeven. VakantieVeilingen maakt gebruik van verschillende koeriersdiensten. Zo is het mogelijk dat je pakket wordt bezorgd met DHL of DPD.

Heb je een ticket gekocht voor een evenement? Dan hoef je natuurlijk niet te wachten op briefpost. Deze ontvang je netjes in je mailbox. Dit gebeurt vrijwel direct nadat jij de betaling voldoet. Soms ontvang je een ticket voor een evenement pas later, vlak voordat het evenement plaatsvindt. Deze informatie vind je ook weer los terug op iedere veilingpagina. Lees dit dus goed door.

blank

Retourneren

Elke gewonnen veiling betreffende een fysiek product, daarop heb je 14 dagen bedenktermijn. Net zoals je een product in een andere webshop of in de winkel zou kopen. Zondag opgaaf van reden kan je het product vervolgens retourneren. Producten die niet retour gestuurd kunnen worden zijn:

 • Producten met beperkte houdbaarheid of mogelijkheid tot bederven;
 • Producten waarvan de verzegeling is gebroken en die niet terugmogen in verband met hygienische redenen;
 • Levering van losse magazines, tijdschriften en kranten;
 • Gegevensdragers als games en cd’s, waarvan de verzegeling is verbroken

Retourkosten zijn geheel voor jou als koper. Dus die betaal je nog eens extra bovenop de eerder betaalde verzendkosten. Nadat VakantieVeilingen jouw retourpakket heeft ontvangen, gaan ze het product beoordelen. Alles in orde? Dan ontvang je binnen 14 dagen het geldbedrag terug op je rekening.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Op VakantieVeilingen vind je verschillende soorten veilingen met artikelen in alle richtingen. Van vakanties en dagjes uit tot airfyres en flessen wijn. Een dusdanig groot assortiment, dat het praktisch onmogelijk om een algemeen oordeel te vellen over de kwaliteit van de producten. Op het gebied van prijs kunnen we in ieder geval duidelijk zijn: je bepaalt zelf welk bedrag je voor iets betaalt. De ene keer maak je echt een goede deal, maar het is ook mogelijk dat je iets koopt boven de daadwerkelijke adviesprijs. Houd jezelf dus goed in de gaten.

Daarnaast is het ook lastig om een oordeel te vellen over de aanwezige merken op VakantieVeilingen. Je vindt wel grote A-merken terug met producten die ze aanbieden. Daarvan heb je op voorhand al een bepaald verwachtingspatroon, omdat je het merk kent. Maar ook vind je minder bekende merken terug ter veiling. Daarvan is het niet eenvoudig om vooraf te bepalen hoe kwalitatief goed iets is. Daar kom je pas achter zodra je het artikel in huis hebt.


Acties en kortingen

Op VakantieVeilingen bepaal je helemaal zelf hoeveel geld je uitgeeft aan een bepaald product. Spreek met jezelf af hoeveel je maximaal uitgeeft, voordat je je hele spaarrekening leegplundert. We zochten voor je uit of het mogelijk is om geld te besparen op je veilingen.

Kortingscodes

Het is mogelijk om buiten VakantieVeilingen om allerlei kortingscodes te bemachtigen. Deze vul je na het winnen van je veiling in, waarna je uiteindelijk minder betaalt dan het bod dat je hebt geplaatst. ALs je deze kortingscode op voorhand al bemachtigt, weet je preciese hoeveel extra je kunt bieden om toch nog winst te boeken op je veiling.

blank

Winstpakker

Op VakantieVeilingen vind je ook zogenaamde winstpakkers. Dit zijn aanbiedingen op de site die je direct kunt kopen, zonder te bieden. Deze zijn slechts kort online en dit geburt ook niet dagelijks. Deze artikelen zijn voorzien van een winstpakker logo. De actie staat, zolang de voorraad strekt. Op een winstpakker betaal je ook geen administratiekosten. Wat je betaalt is wat je krijgt.

Veilingtegoed

Het is mogelijk om veilingtegoed op te sparen binnen je account. Dit veilingtegoed is in die zin vergeljkbaar met kortingscodes. In aanmerking komen voor dit tegoed? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van VakantieVeilingen, waarin deze regelmatig worden verstrekt. Ook vinden er regelmatig acties plaats op de website waar je veilingtegoed kunt winnen.


Voor bedrijven

Als consument is het interessant om telkens op zoek te gaan naar nieuwe producten tegen aantrekkelijk lage prijzen. Hoe mooier de deal, hoe beter je voor de dag komt in het kringetje op de volgende verjaardag. Toch is het mogelijk dat je niet geinteresseerd bent in het bieden op producten, maar het verkopen van producten. Daarom is het voor bedrijven mogelijk om je aan te melden voor VakantieVeilingen. Zo kan je je eigen producten verkopen via dit platform. Gemiddeld trekt het platform zo’n 7 miljoen bezoekers per maand. Al deze mensen kan jij bereiken met jouw product(en). Naast VakantieVeilingen vallen ook de platformen SlaJeSlag en ActieVanDeDag onder de noemder van dit bedrijf. Hier maak je ook direct gebruik van. Neem voor de mogelijkheden contact op met de klantenservice van het bedrijf.


Wel of niet kopen bij VakantieVeilingen?

blank

Heb je zin om geld uit te geven, maar weet je nog niet hoeveel? Dan loont het misschien wel om een kijkje te nemen op VakantieVeilingen. Elke dag komen er honderden tot duizenden nieuwe veilingen online. Je bepaalt helemaal zelf of je wel of niet mee gaat bieden op een veiling. Spreek met jezelf een maximumbedrag af per veiling en ga ervoor. Voor jong en oud valt er wel iets te vinden op het platform. Zowel voor leuke activiteiten, maar ook voor praktische hebbedingetjes. Het bedrijf levert producten doorgaans binnen vijf werkdagen, dus lang wachten hoef je ook niet. Ga ervoor, zouden we zeggen.


Tips voor kopen bij VakantieVeilingen

Het meebiedne op een veiling geeft altijd een kick. Het is eigenlijk gokken op iets, maar je weet in ieder geval wat je in huis haalt. Je weet alleen nog niet voor welk bedrag. Op VakantieVeilingen zijn er zat opties om leuke deals in de wacht te slepen. Gebruik daarbij de volgende tips en geniet optimaal:

 • Lees de productbeschrijving goed door, zodat je exact weet wat je ontvangt voor je bod;
 • Houd per bod dat je plaatst rekening met de extra kosten daarbovenop, zoals administratie- en verzendkosten;
 • Kijk elke dag een keer, omdat het assortiment aan veilingen dagelijks verandert;
 • Zeker zijn van een goed deal? Probeer een winstpakker binnen te halen;
 • Maak je vooral geen zorgen. Elke veiling staat onder toezicht van een onafhankelijke notaris;
 • Geef een ander veilingtegoed cadeau om eens een bod te doen op de site.

Beste alternatieven voor VakantieVeilingen

VakantieVeilingen is lang neit de enige site waarop je allerlei producten kunt winnen via een veiling. Daar zijn zat opties van te vinden in Nederland. Zo behandelden we eerder ook al eens enkele andere sites, waar je eens een kijkje kunt nemen.

SlaJeSlag

SlajeSlag is een website waarop je interessante deals kunt scoren, waarbij je zelf de prijs bepaalt. Het is als het ware een veilingsite waarop dagelijks nieuwe gadgets, apparaten en cadeaus worden aangeboden. Vergelijkbaar met VakantieVeilingen.

Catawiki

Catawiki is een online site waarop je aan allerlei veilingen mee kunt doen. Catawiki biedt veilingen aan in 80 verschillende categorieën en ze opereren in 17 verschillende talen. Weet jij hier een leuk object op de kop te tikken? Het aanbod op Catawiki is zeker uniek en gaat van wijnvatten uit Frankrijk tot heuse oldtimers.

ActieVanDeDag

ActievandeDag is een webshop, welke valt onder het overkoepelende bedrijf Emesa, net als VakantieVeilingen. Op ActievandeDag vind je voornamelijk dagdeals, welke van toepassing zijn op hotels, pretparken, welness-aanbieders, restaurants en meer.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Elke dag veel nieuwe veilingen
 • Bepaal zelf hoeveel geld je maximaal uitgeeft
 • Veilingen staan onder toezicht van een onafhankelijke notaris
 • Mogelijkheid om zelf producten te koop aan te bieden
 • Levering binnen vijf werkdagen
Minpunten:
 • Retourkosten altijd voor eigen rekening
 • Openingstijden klantenservice niet openbaar bekend
 • Soms extra kosten
Ga naar Vakantieveilingen.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaringen VakantieVeilingen

Ervaring geschreven door Julian
4 oktober 2021
verrassing

Vakantieveilingen is superspannend. Het is leuk om onverwacht een vakantie te boeken. Maar dan wel voor een hele lage prijs. Het is leuk om voor een goede deal te gaan met het veilingprincipe. Je moet wel stalen zenuwen hebben daarvoor. Alleen al om die reden is het leuk. Soms heb je mazzel en hebt je beet en soms heb je wat meer geluk en gaat iemand anders er met jouw gedroomde vakantie vandoor. Ik heb al een paar keer leuke deals gesloten waardoor ik op leuke nieuwe plekken op de wereld terecht ben gekomen. Daar was ik anders zeker nooit naartoe gegaan. Ik kan het je van harte aanraden.

Ervaring geschreven door Ruby
4 oktober 2021
Spannend, maar ook leuk?

Ik vind het veilingprincipe echt top. Het maakte het heel spannend om aan een leuke vakantie voor een goede prijs te komen. Dat is in ieder geval een leuk alternatief voor een last minute. Nu de maatregelen voorbij zijn en je gewoon weer lekker op pad kan vond ik het een goed idee om dit principe eens een kans te geven. Ik heb er echt van genoten om de vakantie binnen te halen. Ik ben nu vooral benieuwd of de vakantie ook net zo leuk wordt als de vakanties die je op andere manieren boekt. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je goedkoop uit bent en dan niks krijgt. Maar dat zal vast wel meevallen.

Ervaring geschreven door Soraya
26 mei 2021
Goedkoop geboekt

Ik heb er echt maanden op gewacht tot we weer op vakantie konden. Zelfs al had ik niet veel verdiend in de coronapandemie. Dat hoeft ook niet want ook voor corona boekte ik altijd mijn vakanties al via Vakantieveilingen. Vooral omdat het er lekker goedkoop kan zijn. Je moet dan natuurlijk wel de juiste deal vinden en een beetje geluk erbij hebben. Dat is me echter tot nu toe altijd wel gelukt. Ik ben wel echt benieuwd of de plek waar ik naartoe ga in Spanje weer net zo goed is als de afgelopen jaren. Het zal natuurlijk allemaal wel een beetje anders zijn na zo’n lastige tijd, maar ik heb er wel superveel zin in. Vakantieveilingen is wat dat betreft nog niks veranderd. Dat is natuurlijk wel heel lekker!

Ervaring geschreven door joey
29 april 2021
dealtjes speuren

zitten soms echt goede deals bij. als je geduld hebt en wacht op de juiste veiling en bied kun je heel goedkoop een deal scoren. wel opletten van 90% van de veilingen is eigenlijk geen aanbieding of wordt teveel geboden.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling VakantieVeilingen

Website www.vakantieveilingen.nl
Sterren
Ervaringen
90% aanbevolen, 4 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Vakantieveilingen.nl
© ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies