Tips over online webshops, diensten & producten

Agoda review & ervaringen

Agoda
Ga naar Agoda.nl

Onze expert over Agoda:

Laatst bijgewerkt: 17 november 2021

Ben je op zoek naar een voordelige overnachting in Nederland of waar dan ook ter wereld? Dan kun je altijd terecht bij Agoda.com om hotels, appartementen, resorts en allerlei andere accommodaties te vinden, vergelijken en boeken. Ook kun je er voor het boeken van een vliegticket en het huren van een auto terecht. Agoda heeft elke dag nieuwe dagdeals met extra aantrekkelijke tarieven beschikbaar. En met een eigen account op de site (of in de mobiele app) kun je van extra hoge kortingen tot wel 30% profiteren.

Waarom kies je voor Agoda?
 • Groot aanbod hotelkamers en appartementen
 • Regelmatig extra aantrekkelijke dagdeals
 • Selfservice voor omboeken en annuleren
 • Korting op specifieke bestemmingen met Agoda account
Ga naar Agoda.nl

Agoda in het kort

blank

Agoda is een internationale aanbieder van hotels, appartementen, resorts en andere accommodaties en biedt daarnaast ook bemiddeling bij vluchten, transfers en autohuur. Het bedrijf is al sinds 2005 actief op internet en opereert hoofdzakelijk vanuit Azië.

De bestemmingen waar je bij Agoda uit kunt kiezen bevinden zich echter overal ter wereld, omdat er enorm veel hotels en luchtvaartmaatschappijen bij deze online reisaanbieder zijn aangesloten. Agoda heeft een overzichtelijke website maar je kunt exact hetzelfde reisaanbod ook boeken in de mobiele apps voor Android en iPhone.


Klantenservice Agoda

blank

Hoe kun je contact opnemen met Agoda wanneer je een vraag hebt over je boeking of die wilt wijzigen of annuleren?.

Bereikbaarheid

De klantenservice van Agoda is voor bezoekers die nog niet hebben geboekt vrijwel niet mogelijk. Pas wanneer je een boeking hebt geplaatst kun je via het beveiligde systeem op de site contact opnemen met de klantenservice. De site zet echter wel overwegend in op selfservice. Dat betekent dat je de meeste acties (waar je bij andere reisaanbieders veelal de klantenservice voor nodig hebt) hier zelf kunt doen, zoals het wijzigen en annuleren van een boeking. Log daarvoor in op de site, open je boeking en kijk welke acties je daar zelf uit kunt voeren voor je een poging doet om contact op te nemen met de klantenservice.

Hoe werkt omboeken en wijzigen?

Wanneer je een boeking wilt wijzigen is dat tegenwoordig gewoon mogelijk door op de site van Agoda in te loggen en bij de boeking in kwestie de aanpassingen te maken. Of dit inderdaad mogelijk is hangt af van de boeking, zoals bijvoorbeeld het hotel of de vlucht die je hebt geboekt. Let er ook op dat je eventueel een extra betaling moet doen, bijvoorbeeld omdat je omboekt naar een duurdere periode of omdat de luchtvaartmaatschappij extra administratieve kosten voor het wijzigen in rekening in brengt.

Hoe werkt annuleren?

Niet elke boeking bij Agoda is te annuleren zodat je het geld terug kunt krijgen. Log in op de site van Agoda en ga naar Mijn Boekingen, daar kun je per boeking bekijken of annuleren mogelijk is en welke specifieke voorwaarden daaraan verbonden zijn. Ga er niet vanuit dat je een nieuwe boeking kunt annuleren alleen maar omdat het de vorige keer ook mogelijk was, het verschilt namelijk per hotel en/of vlucht. Is annuleren mogelijk? Binnen enkele dagen zal het geld op je rekening worden bijgeschreven. Let op: bij het annuleren kan het gebeuren dat je minder geld terugkrijgt dan je hebt betaald omdat er nog kosten af kunnen gaan die niet gerestitueerd worden.

Wat te doen bij klachten?

Wat kun je doen wanneer je klachten hebt over Agoda? Dan ben je aangewezen op de afhandeling van je klacht door Agoda zelf, aangezien deze online reisaanbieder niet is aangesloten bij onafhankelijk platforms zoals ANVR. Als je niet blij bent met de gang van zaken omtrent je boeking, dan dien je dus het beste een klacht in bij de klantenservice van Agoda.


Prijs-kwaliteitverhouding

blank

Aangezien Agoda een bemiddelaar is tussen hotels en luchtvaartmaatschappijen aan de ene, en consumenten aan de andere kant, is het bij deze reisaanbieder lastig om een prijs-kwaliteitsverhouding vast te stellen. Die hangt namelijk volledig af van de aanbiedingen die je op de site kunt vinden. Hotels en vluchten zijn er in alle prijscategorieën te boeken en variëren dus ook enorm in kwaliteitsniveau. Gelukkig krijg je tijdens het zoeken de meest uitgebreide filters en zoekmogelijkheden tot je beschikking, zodat je zelf de keus kunt maken die het beste past bij je eigen wensen en budget.

Hoe is de prijs ten opzichte van andere reisaanbieders?

Net zoals geldt voor de prijs-kwaliteitverhouding verschillen ook de prijzen zelf op Agoda.com erg van elkaar. Dat komt doordat je hier hotels kunt boeken die variëren in kwaliteit van 2 en 3 tot 5 sterren. Ook vind je er vluchten van vrijwel alle verschillende luchtvaartmaatschappijen, van budgetmaatschappijen zoals RyanAir en EasyJet tot de eersteklas en dus prijzige service van Emirates en Etihad. Zoals reeds aangegeven gaat het er dus vooral om dat je de aanbiedingen vindt die het beste op je eigen budget aansluiten.

Verborgen kosten

Je hoeft niet bang te zijn voor verborgen kosten bij Agoda want alle kosten worden gewoon helder op de website gecommuniceerd. Per boeking worden er ongeveer 10% boekingskosten in rekening gebracht en dat staat prima in verhouding tot vergelijkbare reisaanbieders. Bij de betaaldetails, die je kunt bekijken voordat je moet betalen, zie je precies staan hoeveel geld je in totaal verschuldigd bent en waar dat bedrag precies uit is opgebouwd.

Betaalmogelijkheden en aanbetalingen

De betalingsmethoden die beschikbaar zijn kunnen per boeking verschillen, maar je kunt dat helaas in geen enkel geval met iDeal doen. Vrijwel altijd heb je een creditcard nodig (Visa of Mastercard) en soms is het ook mogelijk om met PayPal te boeken. Overigens is het wel altijd een optie om met prepaid creditcards (creditcards waar je zelf een tegoed op plaatst) te betalen. Dat is een goede mogelijkheid wanneer je geen creditcard hebt maar toch graag via Agoda wilt boeken.


Is Agoda een betrouwbare reisaanbieder?

Agoda staat te boek als een betrouwbare reisaanbieder die ook al lang internationaal actief is. Sommige klanten merken wel dat het lastig kan zijn om contact te leggen met de klantenservice wanneer ze een vlucht willen omboeken of annuleren. Ook wanneer je een hotelkamer hebt geboekt die vervolgens vanuit het hotel wordt geannuleerd kan dat voor problemen zorgen, omdat de communicatie van het hotel naar Agoda niet altijd vlekkeloos verloopt.

SGR en garantie bij faillissement

Agoda is geen lid van SGR en je kunt dus ook niet via die weg je geld terugkrijgen in het geval van faillissement.

Account mogelijkheden & voordelen bij Agoda

Wanneer je lid wordt van Agoda kun je vaak van extra aantrekkelijke prijzen profiteren. Dat geldt niet voor elk hotel en elke vlucht, maar voor de geselecteerde Insider Deals. Die worden met kortingen tot soms wel 30% worden aangeboden. Het kan dus heel interessant zijn om alvast een Agoda account aan te maken voordat je gaat boeken.


Reisaanbod

blank

Waaruit bestaat het reisaanbod van Agoda? Dat hebben we hieronder voor je samengevat.

Hotels en andere accommodaties

Het voornaamste reisaanbod van Agoda bestaat uit hotels en andere accommodaties zoals resorts, hostels, B&B’s en meer. Die kun je zoeken en selecteren door in het menu op de optie Accommodaties te klikken. Je kunt dan zoeken op basis van stad, datum, verblijfsduur en aantal personen. Door AgodaHomes te selecteren kom je bij extra huiselijke accommodaties uit, dus eerder een landelijk gelegen bed & breakfast dan een groot hotel. Kies bij het zoeken voor de optie Maandlange Verblijven als je ergens extra lang (enkele weken) wilt kunnen verblijven. Telkens wordt het zoeken zo eenvoudig mogelijk gemaakt door de accommodaties in een lijst te tonen die je makkelijk kunt filteren, of door ze op de overzichtelijke kaart te selecteren.

Appartementen

De optie appartementen is ideaal voor iedereen die in een AirBnB-achtige sfeer op vakantie wil. Je komt ermee in een vaak heel normale woonomgeving terecht, zoals in een buitenwijk of juist midden in het centrum, zodat je optimaal van de omgeving en de lokale inwoners kunt genieten. De appartementen zijn dus ook heel divers, variërend van heel basic tot groot en luxe. Ook deze accommodaties kun je weer makkelijk filteren en op een kaart bekijken.

Vluchten en transfers

Ook het vergelijken en meteen boeken van vluchten is mogelijk op Agoda.com. Selecteer de vluchthavens waar je jouw vliegreis wilt beginnen en eindigen, kies een heenreisdatum en een eventuele terugreisdatum, het aantal personen in je reisgezelschap en de reisklasse. Klik dan op de knop Zoek om meteen alle beschikbare vluchten te vinden. Die staan in een lijst die je zelf kunt filteren op aantal stops, vertrektijd en aankomsttijd, reisduur en nog veel meer. Let wel op dat je daarna altijd wordt doorgestuurd naar een externe website om de vlucht in kwestie te bekijken en/of boeken.

Dagdeals (last minutes)

Dagdeals zijn last minutes die binnen nu en enkele dagen zullen verlopen en waarbij je extra korting kunt ontvangen op reis en hotel. Elke dagdeal heeft tussen de 5% en 15% korting en bestaat uit een voucher die je daarna voor een bepaalde datum moet gebruiken om je boeking te doen. De bestemmingen die je bij de Dagdeals kunt vinden zijn heel divers en het aanbod wisselt doorlopend.

Is de website gebruiksvriendelijk en het aanbod voldoende?

De website van Agoda is heel gebruiksvriendelijk. Door het invoeren van enkele gegevens kun je al een keur aan reizen en overnachtingen ontdekken, die ook makkelijk te filteren en te ontdekken zijn. Het design van de site is rustig maar biedt wel gewoon alle informatie die je nodig hebt om een goede keuze te kunnen maken uit het aanbod. Dat aanbod is ook heel uitgebreid en divers.


Verzekeringen

Het is niet mogelijk om bij Agoda een reisverzekering of annuleringsverzekering af te sluiten voor je reis of verblijf. Het is dus absoluut noodzakelijk om dat zelf voor je vakantie te doen bij een andere verzekeraar. Wanneer je een frequente reiziger bent is het natuurlijk handig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Groot aanbod hotelkamers en appartementen
 • Regelmatig extra aantrekkelijke dagdeals
 • Selfservice voor omboeken en annuleren
 • Korting op specifieke bestemmingen met Agoda account
Minpunten:
 • Geen betaling met iDeal mogelijk
 • Klantenservice lastig bereikbaar
Ga naar Agoda.nl
foto auteur Joey de Vries
Deze review is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Ervaringen Agoda

Ervaring geschreven door René
17 mei 2021
Prima

Het is gemakkelijk om een kamer te boeken bij Agoda. Je kunt alles makkelijk uitzoeken en bestellen en je krijgt direct een bevestiging. Ik heb wel een keer gehad dat de kamer niet helemaal overeen kwam met wat ik had geboekt, maar het was eigenlijk alleen maar beter in plaats van slechter. Dat is natuurlijk nooit een probleem. Hoe het zit met annuleren weet ik niet, want dat heb ik nog nooit nodig gehad. Dat is wel iets waar ik nog naar wil kijken als het wel een keer nodig mocht zijn.

Ervaring geschreven door Yorinde
11 maart 2021
Lekker goedkoop

Agoda is vooral lekker goedkoop. Ik heb iedere keer als ik een vakantie zoek het idee dat het hier gewoon meerdere procenten scheelt met andere aanbieders. Terwijl het eigenlijk om precies dezelfde reis gaat. In dat opzicht is het dus ook wel zo fijn om daar dan gemakkelijk gebruik van te kunnen maken. Dat doe je dus gewoon online. Maar de klantenservice is ook helemaal perfect. Het is goed om te horen dat je hier live geholpen kunt worden met problemen. Wij hadden dat toen we in Parijs aankwamen en de boeking niet in orde leek te zijn. Dit bleek een fout in het systeem, dat gelukkig ter plekke opgelost kon worden met de hulp van Mirjam van Agoda. Goed geregeld!

Ervaring geschreven door Erik
30 november 2020
blijvertje

Ik had in december vorig jaar een reis naar Amerika geboekt voor dit voorjaar. Langzaam maar zeker zagen we dat in rook opgaan door corona. Uiteindelijk werd de trip dus ook geannuleerd. Wel gewoon het geld teruggekregen. Zonder te hoeven vragen en enig gedoe. Daar ben ik dus wel blij mee. Als het reizen weer kan, boek ik denk ik opnieuw via Agoda.

Ervaring geschreven door Dave vd Kerkhof
17 september 2020
Reis naar berlijn met flinke korting

Via agoda 2 hotelovernachtingen geboekt naar Berlijn met een forse korting. Prijzen vergeleken op meerdere websites maar uit elke vergelijking kwam Agoda als goedkoopste. Daarnaast gratis annuleren en goede dagdeals. Ik ga zeker vaker boeken met agoda. TIP: Door bij je boeking met creditcard te boeken, heb je ook reisverzekering vanuit je creditcardaanbieder.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Agoda

Website www.agoda.nl
Sterren
Ervaringen
80% aanbevolen, 4 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Agoda.nl
© ReviewGo.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement