Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

Hostelworld review & ervaringen

Hostelworld
Ga naar Hostelworld.com

Onze expert over Hostelworld:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Wanneer je jong bent is het heerlijk om lang te reizen. Wanneer je dan in hotels verblijft kost dat al snel veel geld dat je natuurlijk liever voor andere dingen gebruikt. Kamperen is echter niet altijd een optie en natuurlijk vindt ook niet iedereen dat leuk. Een prima middenweg is het om dan in een hostel te verblijven. Dat is goedkoper en vaak ook leuker omdat je veel nieuwe mensen leert kennen in korte tijd. Bij Hostelworld vind je grote en kleine hostels van over de hele wereld waar je meteen een slaapplaats kunt reserveren.

Waarom kies je voor Hostelworld?
 • Groot aanbod voordelige hostels.
 • Ook voor budgethotels en B&B’s.
 • Overzichtelijke website.
 • Direct boeken bij het hostel.
 • Betrouwbare gebruikerservaringen.
Ga naar Hostelworld.com
Wat kun je lezen in dit artikel?

Hostelworld in het kort

blank

Hostelworld probeert alle hostels ter wereld op zijn site te verzamelen zodat je er niet alleen informatie over een bepaald hostel op kunt zoeken maar daar ook meteen een plekje kunt reserveren. Je vindt er vaak veel foto’s van de kamers, slaapzalen en accommodaties. Ook kun je gebruikerservaringen lezen, een totaalcijfer zien en in een handig overzicht bekijken welke faciliteiten er aanwezig zijn. Dat maakt het heel eenvoudig om een leuke hostel te selecteren, het juiste verblijf te kiezen en dat meteen te boeken.


Klantenservice Hostelworld

blank

Hier lees je hoe het gesteld is met de klantenservice van Hostelworld en hoe het is geregeld met de betaling, het annuleren en alles andere facetten van het boeken.

Bereikbaarheid

De klantenservice van Hostelworld is op de volgende manieren bereikbaar:

Contactformulier

De enige manier om een persoonlijke vraag of een probleem voor te leggen aan de klantenservice is het invullen van het contactformulier. Klik rechtsboven in het scherm op de knop Neem contact met ons op om naar dat formulier te worden gestuurd. Vul je e-mailadres en een onderwerp in en typ daarna je bericht. Daarna kun je ook nog een categorie kiezen en aangeven of je wel of niet al een boeking hebt gedaan.

Live chat

De live chat op de site wordt niet bemand door een echt persoon maar door een chatbot. Door een vraag of enkele termen te typen zul je naar relevante hulpartikelen worden verwezen of direct een antwoord krijgen. Dit is dus geen goede manier om rechtstreeks met de klantenservice te communiceren.

Je eigen account

Wanneer je een boeking wilt wijzigen kun je dat vaak al doen met je eigen account. Log dus eert daarop in en probeer zelf de benodigde aanpassingen te doen. Lukt dat niet, bijvoorbeeld omdat bepaalde zaken alleen door een medewerker kunnen worden veranderd, neem dan op een andere manier contact op.

Hoe werkt omboeken en wijzigen?

Op het moment dat we deze review maken is de online module om zelf wijzigingen te doen aan je boeking niet beschikbaar. Daarom kun je op dit moment een nieuwe boeking doen en daar de benodigde wijzigingen in doorvoeren. De andere boeking kan dan worden geannuleerd volgens de voorwaarden, waarna je het reeds betaalde bedrag terugkrijgt. Dat kan echter alleen wanneer je een flexibele reservering hebt gedaan die inderdaad gratis te annuleren is. In alle andere gevallen moet je de boeking via het hostel zelf zien te wijzigen.

Hoe werkt annuleren?

Gratis annuleren is in de regel standaard onderdeel van de boeking. Soms moet je daar een toeslag voor betalen. Dan moet je vrijwel altijd maximaal 24 uur van tevoren annuleren en krijg je ook het bedrag van de vooruitbetaling teruggestort. Je kunt het annuleren gewoon eenvoudig doen via je account op Hostelworld.

Wat te doen bij klachten?

Wanneer je niet tevreden bent tijdens je verblijf kun je het beste eerst een poging doen dat met het personeel van het hostel te regelen. Als je achteraf ook je klacht kwijt wilt bij Hostelworld doe je dat het beste door het contactformulier op de website in te vullen.


Prijs-kwaliteitverhouding

blank

De prijs-kwaliteitverhouding verschilt natuurlijk sterk per hostel, want je kunt hier accommodaties in andere landen vinden die slechts enkele euro’s per nacht kosten maar ook kiezen voor een privékamer voor meer dan 100 euro per nacht. Het is dus vooral belangrijk om van tevoren voor jezelf vast te stellen hoe je verblijf eruit moet zien en daarna goed te checken dat het hostel (en kamertype) aan die eisen voldoen. Lees natuurlijk ook de ervaringen van andere mensen die er hebben verbleven.

Hoe is de prijs ten opzichte van andere reisaanbieders?

Hostelworld hanteert prijzen voor de hostels die niet veel verschillen van die van de hostels zelf. In onze vergelijking was de prijs per bed en per nacht gemiddeld 1 tot 2 euro duurder via Hostelworld dan bij het hostel zelf. Je kunt er dus ook voor kiezen om een hostel dat je interessant op te zoeken online en te checken of je er ook rechtstreeks kunt boeken. Let dan wel op dat je de juiste prijzen vergelijkt aangezien je vaak uit veel verschillende kamers kunt kiezen.

Verborgen kosten

Je hoeft bij Hostelworld niet bang te zijn voor allerlei verborgen kosten en toeslagen. De tarieven worden heel duidelijk vermeld en je ziet ook meteen wat de hoogte van je aanbetaling is. Natuurlijk moet je daarna niet vergeten voldoende geld vrij te houden om het restant van de kosten in het hostel te kunnen voldoen.

Betaalmogelijkheden en aanbetalingen

Om een verblijf te kunnen reserveren is het normaal gesproken nodig om een aanbetaling te doen. Het exacte bedrag zal per boeking en hostel verschillen maar gemiddeld gaat het om zo’n 10 tot 25 procent van de totale kosten. Die kun je met creditcard, Paypal of een debit card (prepaid creditcard) voldoen. Het resterende bedrag betaal je dan bij aankomst in het hostel. De betalingsmethoden kunnen daarbij natuurlijk per hostel verschillen en cash en/of pin is niet altijd mogelijk. Check dit dus van tevoren bij het hostel.

Boekingsgarantie

Omdat Hostelworld overtuigd is van de kwaliteit van zijn reserveringssysteem krijg je altijd een boekingsgarantie. Dat houdt in dat je 50 euro krijgt wanneer je boeking onverhoopt niet aan het hostel is doorgegeven. Daarnaast krijg je natuurlijk het gehele bedrag van je boeking terug.

Is Hostelworld een betrouwbare reisaanbieder?

blank

Hostelworld is een handig en betrouwbaar bemiddelingsplatform voor iedereen die op zoek is naar een voordelige accommodatie. Natuurlijk wordt een groot deel van jouw ervaring bepaald door het hostel waar je uiteindelijk zult verblijven. Dankzij de onafhankelijke reviews van echte gebruikers kun je daarbij echter wel een weloverwogen keuze maken.

SGR en garantie bij faillissement

Hostelworld is niet aangesloten bij de SGR en er is dus ook geen zekerheid dat je bij een faillissement je geld terugkrijgt. De kosten die je voor je vertrek aan het platform betaalt zijn echter beperkt want bij een kort verblijf in een voordelige hostel gaat dit vaak maar om enkele euro’s. Het is natuurlijk vervelender wanneer het hostel zelf zijn zaakjes niet voor elkaar heeft, maar daarom probeert Hostelworld alleen de betrouwbare en dus echt goede hostels aan zich te binden.

Account mogelijkheden & voordelen bij Hostelworld

blank

Er zijn geen speciale kortingen en andere voordelen verbonden aan het hebben van je eigen account op Hostelworld. Dat is echter wel gewoon een makkelijke manier om opnieuw een hostel te boeken en je gegevens te beheren. Ook kun je daarmee eenvoudig een review achterlaten voor je verblijf zodat andere bezoekers meer informatie krijgen om hun keuze op te baseren.


Reisaanbod

Je kunt alleen bij Hostelworld terecht voor een verblijf in voordelige accommodaties zoals hostels, budgethotels en B&B’s. Hieronder bespreken we elk type verblijf uitgebreider:

Hostels

blank

Het grootste aanbod van Hostelworld bestaat natuurlijk uit hostels. Door in de zoekbalk de naam van een stad te typen kun je meteen zien welke hostels in die plek zitten. Je kunt echter ook eerst een land en daarna een stad selecteren om een completer overzicht te krijgen van de mogelijkheden. Klik op een hostel om meteen alle informatie te bekijken, zoals de ervaringen van bezoekers, foto’s van het hostel en alle andere beschikbare informatie. Natuurlijk kun je meteen voor een bepaalde datum en het gewenste reisgezelschap checken welke mogelijkheden er zijn om te boeken. Als dat naar wens is kun je daarna direct je verblijf reserveren via de site.

Budgethotels

blank

Naast hostels kun je bij Hostelworld ook terecht voor budgethotels. Dit gaat vaak om hotels met 2 en soms met 3 sterren waar je voor een lage prijs kunt verblijven. Dat betekent dus automatisch dat er minder luxe en comfort is dan in veel andere hotels. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gemeenschappelijke badkamer en toilet en/of het ontbreken van ontbijtfaciliteiten. Soms zijn die echter wel degelijk gewoon aanwezig. Het gaat dan vaak om kleinschalige hotels. Wel heel fijn is dat die zich regelmatig in het centrum van een stad bevinden.

Bed & Breakfasts

Tot slot kun je ook B&B’s vinden via Hostelworld. Het aanbod is daarin echter wel een stuk kleiner dan voor hostels en budgethotels. Dat komt vooral doordat er inmiddels een aantal platformen is waar je specifiek voor een B&B verblijf terecht kunt. Toch kan het interessant zijn om deze optie even te bekijken voor de stad waar je naartoe wilt gaan, want een B&B is ook heel ontspannen maar geeft vaak meer rust en privacy dan een hostel.


Is de website gebruiksvriendelijk en het aanbod voldoende?

blank

De website van Hostelworld is heel gebruiksvriendelijk. Hij heeft een rustig ontwerp zodat je meteen vindt wat je zoekt. Ook de pagina’s van de hostels zijn erg overzichtelijk met een nadruk op de ervaringen en foto’s zodat je meteen weet waar je bij een bepaalde accommodatie aan toe bent. Ook het aanbod is heel riant te noemen, want de hostels bevinden zich over de hele wereld en als we Nederland als voorbeeld nemen ontbreekt daar eigenlijk geen enkel hostel die je er zou verwachten. Maar ook in andere landen in Europa en verder weg lijkt het aanbod heel goed met meerdere keuzes in elke grotere stad.


Verzekeringen

Het is niet mogelijk om een reisverzekering of annuleringsverzekering af te sluiten voor de boeking die je via Hostelworld doet. Het platform richt zich uitsluitend op het aanbieden van zoveel mogelijke betrouwbare hostels waar je een reservering kunt plaatsen. Je kunt dus het beste een reisverzekering afsluiten voor de gehele duur van je vakantie. Daarbij is het goed om te onthouden dat een doorlopende reisverzekering dan al snel voordeliger is.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Groot aanbod voordelige hostels.
 • Ook voor budgethotels en B&B’s.
 • Overzichtelijke website.
 • Direct boeken bij het hostel.
 • Betrouwbare gebruikerservaringen.
Minpunten:
 • Niet telefonisch bereikbaar.
 • Boeking lastig te wijzigen.
Ga naar Hostelworld.com
foto auteur Joey de Vries
Deze review is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Hostelworld

Website www.hostelworld.com
Sterren
Ervaringen
Ga naar Hostelworld.com
© ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies