Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

Bungalows.nl review & ervaringen

Bungalows.nl
Ga naar Bungalows.nl

Onze expert over Bungalows.nl:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Wanneer je graag in alle comfort vakantie viert in een fijne bungalow of een ander goed uitgerust vakantiehuis op een vakantiepark met veel faciliteiten, dan kun je bij Bungalows.nl de vakantie van je dromen zoeken op een van de vele bij dit platform aangesloten vakantieparken in Nederland en enkele andere populaire Europese vakantielanden. In deze review bespreken we wat voor vakantiewoningen en parken je hier vindt en hoe je zelf een geweldig verblijf kunt boeken.

Waarom kies je voor Bungalows.nl?
 • Veel bekende vakantieparken te boeken.
 • Altijd de beste prijs voor een bungalow.
 • Groot aanbod in Nederland, België en Frankrijk.
 • Overzichtelijke website met veel informatie.
 • Betalen met cadeaukaarten mogelijk.
Ga naar Bungalows.nl

Bungalows.nl in het kort

blank

Op de website Bungalows.nl kun je een vakantiehuisje boeken op populaire vakantieparken in Nederland en enkele andere landen. Ook in België, Duitsland en Frankrijk heb je daarbij veel keuze uit verschillende parken. Deze website biedt een handig overzicht van alle opties voor mensen die graag vakantie vieren op een park met veel faciliteiten en andere vakantiegangers. Aangesloten ketens zoals Center Parcs, Landal Greenparks en Droomparken hebben natuurlijk geen introductie meer nodig, maar je vindt hier ook vakantieparken van Europarcs, Roompot, Topparken en Sunparks.


Klantenservice Bungalows.nl

blank

Hier kun je alvast lezen hoe je de klantenservice van Bungalows.nl kunt bereiken en hoe belangrijke zaken zoals omboeken en annuleren zijn geregeld.

Bereikbaarheid

Je kunt de klantenservice van Bungalows.nl het eenvoudigst bereiken door met ermee te bellen op telefoonnummer 088 – 089 01 90. Je kunt echter ook een e-mail sturen naar info@bungalows.nl. Er is daarnaast een handig contactformulier beschikbaar op de website. Wijzigingsverzoeken voor je boeking kun je echter het beste meteen opsturen met een ander formulier op de website. Daarover vertellen we je meer bij de informatie over omboeken en wijzigen.

Hoe werkt omboeken en wijzigen?

Omdat je vrijwel altijd bij een groot vakantiepark boekt zij er vaak goede mogelijkheden om je boeking achteraf te wijzigen. Neem dus gewoon contact op met de klantenservice (bellen is het snelste) en kijk wat je opties zijn. Er is echter ook een wijzigingsformulier op de site geplaatst waar je het verzoek heel eenvoudig in kunt dienen. Klik op de knop Contact om dat formulier te bereiken. In het hoogseizoen is wijzigen natuurlijk lastiger dan daarbuiten, maar vaak is er wel iets mogelijk dus probeer het gewoon. Er kunnen door het park zelf wel wijzigingskosten in rekening worden gebracht.

Hoe werkt annuleren?

Als je toch wilt annuleren dan kan dat, maar zijn daar wel altijd kosten aan verbonden. Sowieso betaal je altijd de betaalde premie van de optionele annuleringsverzekering. Het resterende bedrag wordt bepaald op basis van de tijd die er nog is tot de vertrekdatum. Tot 3 maanden voor de begindatum betaal je 15% van het betaalde bedrag. Tussen 3 en 2 maanden voor de vertrekdag stijgt dit percentage naar 50%. Tot maximaal 1 maand voor aankomst neemt het percentage zelfs toe tot 90%. Wanneer je binnen 1 dag voor aankomst annuleert ben je het gehele bedrag verschuldigd.

Wat te doen bij klachten?

Mocht je een klacht hebben over je woning of over het park, deel die dan zo snel mogelijk met het personeel ter plaatse zodat er iets aan gedaan kan worden. Bungalows.nl kan daar namelijk helaas niet zoveel aan doen, omdat de website alleen als tussenpartij fungeert waar je verschillende vakantieparken makkelijk kunt vergelijken en boeken. Als je over dat proces een klacht hebt, bijvoorbeeld omdat je vindt dat je toch geen eerlijke prijs hebt gekregen of doordat er tijdens het boeken dingen fout zijn gegaan, dan kun je uiteraard wel gewoon contact opnemen met de Bungalows.nl klantenservice.


Prijs-kwaliteitverhouding

Aangezien je via Bungalows.nl altijd boekt bij grote en bekende vakantieparken weet je altijd waar je aan toe bent. Het spreekt dus ook redelijk voor zich dat Bungalows.nl zelf weinig invloed heeft op de kwaliteit van je vakantie, maar het desbetreffende vakantiepark des te meer. Check dus van tevoren goed welke faciliteiten het park heeft en of daarvan eventueel enkele van zijn gesloten tijdens je verblijf.

Hoe is de prijs ten opzichte van andere reisaanbieders?

Bungalows.nl zoekt altijd de meest voordelige prijs voor het vakantiepark en de verblijfsperiode die je hebt gekozen. Je hoeft dus nooit meer te betalen dan nodig wanneer je via deze website boekt. Dat maakt dat de prijzen erg gunstig zijn en dat het ook weinig zin heeft om via het vakantiepark zelf proberen te boeken. Sterker nog, Bungalows.nl kan bepaalde kortingen en aanbiedingen hebben waardoor het extra voordelig wordt om juist hier te boeken.

Verborgen kosten

Bungalows.nl is een betrouwbare website die nooit verborgen kosten in rekening zal brengen. Het is echter we goed om te weten dat de prijs die in het overzicht wordt getoond voor elk huisje alleen de kale huursom betreft. Daar komen vrijwel altijd nog kosten bij, maar die worden al getoond zodra je een huisje aanklikt. Zodra je een bepaalde vakantiewoning selecteert en ook een verblijfsdatum kiest zul je alle kosten zien waar je mee te maken krijgt.

Hou er echter wel rekening mee dat de daadwerkelijke prijs soms iets kan verschillen van wat er in het overzicht wordt getoond. Zodra je bij een huisje op de knop Boek deze vakantie klikt worden de meest actuele prijzen opgehaald en getoond. Daar kan soms een klein verschil in zitten. Dan komen ook pas de lokale heffingen zoals de toeristenbelasting erbij te staan. Maar dat geeft je dus wel een volledig beeld van alle kosten voordat je de boeking bevestigt.

Betaalmogelijkheden en aanbetalingen

blank

Het is op veel manieren mogelijk om je boeking te betalen. De meeste parken stellen je in staat om op de dag van aankomst bij de servicebalie te betalen. Dat kan dan bijvoorbeeld contant, met creditcard of via pin. Je krijgt echter ook vaak alvast een factuur waarvan je het bedrag over kunt maken middels een overschrijving of met iDeal. Wanneer je al lang van tevoren boekt is er vaak ook de optie om eerst alleen een aanbetaling te doen.


Is Bungalows.nl een betrouwbare reisaanbieder?

blank

Bungalows.nl is een betrouwbare aanbieder van bungalows, vakantiehuizen en appartement op diverse vakantieparken in binnen- en buitenland. De site zelf is niet aangesloten bij bekende organisaties zoals ANVR of SGR maar aangezien je het platform alleen als tussenstap gebruikt voor je verblijf in een gerenommeerd vakantiepark hoeft dat geen probleem te zijn. Die vakantieparken, waar je de reis daadwerkelijk bij het geboekt, zijn wel altijd bij die organisaties aangesloten. Je reis kan dus normaal gesproken gewoon doorgaan, ook als Bungalows.nl zelf onverhoopt in de problemen zou raken.


Account mogelijkheden & voordelen bij Bungalows.nl

blank

Er zijn geen specifieke voordelen en speciale kortingen voor mensen die een account aanmaken op Bungalows.nl. Er zijn echter wel dagelijks leuke aanbiedingen in de vorm van extra kortingen en promoties beschikbaar voor alle bezoekers van de website. Die vind je meteen bovenaan de homepage van de site zodat je geen enkel voordeel hoeft te missen. Je kunt je ook inschrijven voor de nieuwsbrief door je e-mailadres achter te laten, de nieuwste en beste acties en kortingen krijg je dan meteen in je inbox.


Reisaanbod: vakantieparken

blank

Op Bungalows.nl kun je een vakantiehuisje in een vakantiepark boeken. Dat zijn niet altijd bungalows, maar ook andere typen vakantiehuizen of bijvoorbeeld appartementen. Veel bekende vakantieparken zijn bij deze website te boeken, waaronder die van de populaire ketens Center Parcs, Landal Greenparks, Sunparks, Europarcs en Roompot. De meeste parken bevinden zich in Nederland maar er ook een behoorlijk groot aantal parken te boeken in Frankrijk, België en Duitsland. Tot slot kun je nog enkele parken vinden in een klein aantal aanvullende landen, namelijk Luxemburg, Denemarken, Oostenrijk, Tsjechië en Hongarije. Bij die landen is de keuze echter, zoals gezegd, redelijk beperkt.

Is de website gebruiksvriendelijk en het aanbod voldoende?

blank

blank

De website van Bungalows.nl is heel gebruiksvriendelijk. Met behulp van de eenvoudige zoekmachine kun je meteen een land, verblijfsperiode, type accommodatie of zelfs een specifieke keten selecteren. De gevonden vakantieparken komen dan in een overzichtelijke lijst te staan waarin je verder kunt filteren op eigenschappen zoals de aanwezige faciliteiten van het huisje en het vakantiepark. Ook heel handig is de kaart met alle beschikbare vakantieparken, want dan kun je zelf inzoomen op je favoriete regio om de daar beschikbare bungalows, vakantiehuizen en appartementen te bekijken. De keuze uit het aanbod is vaak groot, maar dan wel vooral in Nederland, België en Frankrijk.


Verzekeringen

Bungalows.nl biedt je per boeking de mogelijkheid om een annuleringsverzekering af te sluiten. Die heeft een vast tarief afhankelijk van de verblijfsduur, de hoogte van het premiebedrag is dus niet afhankelijk van de totale reissom. Voor een midweek kost de annuleringsdekking € 14,- en voor een week betaal je een bedrag van € 25,-.

Het gaat om een annuleringsverzekering die redelijk gangbare voorwaarden heeft. Er moet dus bijvoorbeeld een geldige reden zijn voor het annuleren van de reis, zoals een ernstig ongeval of een sterfgeval in de directe familiesfeer. Maar ook wanneer je een huurwoning krijgt toegewezen, je een echtscheiding in gang zet of bij andere belangrijke gebeurtenissen kun je de annuleringsverzekering aanspreken.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Veel bekende vakantieparken te boeken.
 • Altijd de beste prijs voor een bungalow.
 • Groot aanbod in Nederland, België en Frankrijk.
 • Overzichtelijke website met veel informatie.
 • Betalen met cadeaukaarten mogelijk.
Minpunten:
 • Geen particuliere vakantiehuizen.
Ga naar Bungalows.nl
foto auteur Joey de Vries
Deze review is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Ervaringen Bungalows.nl

Ervaring geschreven door Yohannes
17 mei 2021
Lekker op vakantie

Het is mijn grote wens om snel weer op vakantie te kunnen gaan. Daarom ben ik alvast gaan zoeken naar leuke plekken waar ik in ieder geval naartoe wil. Zo ben ik ook op Bungalows.nl terecht gekomen. Hier kan je dus ook echt superveel leuke vakantieparken vinden vol met bungalows van het hoogste niveau. Voor mij is het zo dat het huisje of het appartement waar je in komt wel heel veel drukt op hoe leuk je de vakantie zal vinden. Daarom is het dus ook goed om te zien dat deze site zo uitgebreid is. Er is wel heel veel goeds te vinden en ik kan echt niet wachten tot ik kan boeken. Ik ben namelijk heel benieuwd of dat proces ook goed verzorgd is. Het is in ieder geval zo dat ik al het nodige klaar heb staan en dat ik hier dus ook snel werk van ga maken zodra ik weer kan. Ik ben super benieuwd!

Ervaring geschreven door Jess DB
11 maart 2021
Huisjes boeken

Ik ben zeer te spreken over alles wat Bungalows.nl te bieden heeft. Voor mij is een vakantie in een huisje de enige echte vakantie. Je wilt toch wel gewoon een echte plek voor jezelf hebben waar je geen last hoeft te hebben van anderen. Daar zijn de luxe huisjes met alles erop en eraan dus ook ideaal voor. Ik heb al eens voor het gezin geboekt, maar we hebben ook al eens een grotere villa geboekt waar we met de hele familie in konden. Dat je goed ontvangen wordt en dat alles geregeld is, vind ik echt een voordeel van Bungalows.nl. Je bent niet gewoon iemand die anoniem zit te boeken.

Ervaring geschreven door Marijke
28 januari 2021
Gemakkelijk boeken

Bungalows.nl is anders dan veel andere boekingswebsites. Je kunt hier namelijk gewoon op zoek gaan naar de interessante plekken die iedereen je aanraadt. Je zit dus niet helemaal vast aan een organisatie die je bepaalde plekken opdringt, zoals bij sommige concurrenten wel gebeurt. Daardoor is het dus ook veel leuker om op zoek te gaan naar een goede vakantie. Ik verblijf altijd graag in huisjes, dus het is dan ook niet gek dat een plek als Bungalows.nl wel voor mij gemaakt lijkt. Dat is precies wat je nodig hebt om even lekker tot jezelf te komen. Dat je niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland kan boeken, maakt het voor mij extra interessant.

Ervaring geschreven door Jaap
18 januari 2021
Vakanties!

Mooie website vol met leuke bungalows. Wat je daaraan hebt? Nou simpel natuurlijk, zo kan je heel simpel een leuke vakantie boeken. Dat is wat ik er al meerdere keren heb gedaan. Heb alles al eens geprobeerd. Een weekendje weg, een midweek en een hele vakantie van drie weken. Iedere keer heb ik een andere bestemming gekozen, maar iedere keer was de kwaliteit even hoog. Het is de manier waarop ik alleen maar nog meer plezier heb gekregen in het op vakantie gaan. Wat mij betreft blijf ik iedere vakantie weer opnieuw hier boeken. Nu alleen mijn gezin nog zo ver krijgen dat zijn dat ook iedere keer weer willen.

Ervaring geschreven door Hilde
18 januari 2021
Huisjes

Bungalows.nl is super gemakkelijk. Ik heb al een paar keer kort voor vertrek een huisje geboekt via deze weg. Het is altijd goed geregeld en de huisjes zijn gewoon van goede kwaliteit. Voor mij is het de ultieme manier van vakantie. Lekker dichtbij, maar toch afgesloten van het dagelijks leven. Dat maakt het dus juist ook de ideale plek om te verblijven. Bij Bungalows.nl vind je er eindeloos veel.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Bungalows.nl

Website www.bungalows.nl
Sterren
Ervaringen
84% aanbevolen, 5 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Bungalows.nl
© ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies