Tips over online webshops, diensten & producten

Droomparken review & ervaringen

Droomparken
Ga naar Droomparken.nl

Onze expert over Droomparken:

Laatst bijgewerkt: 13 juli 2021

Voor een mooie vakantie hoef je helemaal niet zo ver weg. Huur een huisje bij Droomparken of ga er lekker kamperen. Allerlei verschillende opties om even helemaal tot rust te komen. In Nederland vind je welgeteld 15 verschillende accommodaties om je vakantie te vieren of een weekendje weg te gaan. Back to the basics of op zoek naar een luxe verblijf? Voor alle portemonnees is er wel een uitje te vinden. In deze review nemen we de vakantieparken van Droomparken uitgebreid onder de loep. 

Waarom kies je voor Droomparken?
 • 15 Droomparken door heel Nederland
 • Back to the basics of luxe ervaren kan allemaal
 • Mogelijkheid tot huren van een StayXL locatie
 • Zeven dagen per week klantenservice
 • Scoren goed op hun prijzen
Ga naar Droomparken.nl

Droomparken in het kort

Droomparken is een aanbieder van vakantiehuisjes; via de website kun je een huisje huren in een ‘droompark’. Dit zijn allerlei recreatieve plekken in Nederland waar je even een dagje, weekend of weekje uit kunt. Droomparken vind je voornamelijk terug in het midden van Nederland en in een paar zuidelijke locaties. ‘Even lekker weg in een ideale omgeving met passende service en wensen’, dat is waar Droomparken voor staat. Ook zijn zij hoofdsponsor van Feyenoord.


Is Droomparken een betrouwbare reisaanbieder?

Met Droomparken hoef je je geen zorgen te maken dat je niet tot rust komt. Zij bieden verschillende vakantieparken aan in Nederland, voornamelijk in het midden en het zuiden van het land. Daarin heb je de keuze uit allerlei soorten kampeerplekken, vakantiehuisjes en tiny houses. Daarnaast is dit bedrijf hoofdsponsor van Feyenoord. Dit is een trotse voetbalclub van naam waar je niet zomaar op de borst komt te staan.

Ook gebruikers van Droomparken zijn overwegend positief. Op Trustpilot vinden we Droomparken niet terug, maar wel bij het alom bekende Tripadvisor. Hier ontvangt Droomparken een nette score van 4 op 5 sterren op basis van een kleine honderd reviews. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende droomparken, waardoor er telkens een nieuw plekje valt te ontdekken. Zo reis je van de Achterhoek via de Veluwe door naar Zeeland.


Klantenservice Droomparken

Een vakantie boek je niet zomaar. Dat is eerst uitgebreid onderzoek doen naar je eigen wensen, waarna je steeds langzamer tot een einddoel komt. Vervolgens ga je tot boeken over. Heb je vooraf advies nodig of achteraf een vraag over bepaalde handelingen binnen de vakantie? Dan hoop je dat er een klantenservicemedewerker voor je klaar zit om je te woord te staan. Bij Droomparken gaat dit op de volgende manieren.

Bereikbaarheid

Droomparken is zeven dagen per week bereikbaar voor al je vragen. Ook niet gek, want de meeste vakanties vinden nu eenmaal plaats in het weekend. Zo is de klantenservice van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 8.30 en 20.00 uur. Op zaterdag en zondag is dit tussen 8.30 en 17.00 uur. Het telefoonnummer dat je hiervoor nodig hebt is 088-0551500. Ook is het mogelijk om te chatten met een medewerker van het bedrijf. Dit regel je door op het balkje rechts onderin het scherm te klikken en je naam, mailadres en vraag achter te laten. Als laatste optie vind je een contactformulier op de contactpagina.

Hoe werkt omboeken en wijzigen?

Kan je vakantie om de een of andere reden niet doorgaan? Dan wil je de mogelijkheid hebben om je geld terug te vragen of om te boeken. We zochten voor je uit of dit bij Droomparken ook mogelijk is. Het antwoord is gelukkig positief! Het is namelijk mogelijk om flexibel je vakantie om te boeken tot 14 dagen voor aankomst. Enkel als de nieuwe reservering duurder is dan de oude, betaal je het verschil. De wijziging zelf kost je niets. Om een omboeking te plaatsen dien je contact op te nemen met de klantenservice van het bedrijf.

Als extra notitie geeft Droomparken aan dat je extra flexibel kunt omboeken in het geval van reisbeperkingen. Denk daarbij aan het sluiten van grenzen of andere beperkingen waar je zelf niets aan kunt doen. In dat geval kan je kosteloos tot maximaal een dag voor de vakantie je reis omboeken.

Hoe werkt annuleren?

Op het gebied van annuleren zijn ze bij Droomparken een beetje vaag. Zo zien we bij de vaag ‘ik wil annuleren, wat zijn de voorwaarden?’ staan dat enkel je vakantie opgeschoven kan worden. Dit kan tot maximaal 28 dagen vanaf de huidige datum in de toekomst kosteloos geregeld worden. Voor een later moment wordt er een meerprijs in rekening gebracht. Een vakantie volledig annuleren, daar vinden we simpelweg niets over terug. Of dit dan ook mogelijk is, vragen wij ons ten zeerste af.

Wat te doen bij klachten?

Over het onderwerp klachten is Droomparken in ieder geval weer transparanter. Zo is er een aparte feedbackpagina ingericht in de website. Hier vind je drie verschillende opties om een klacht over in te dienen. Enerzijds een klacht voor je verblijf, een klacht tijdens je blijf en een klacht na je verblijf. Hieronder de verschillende mogelijkheden en wat je moet doen.

Klacht voor je verblijf

Heb je een klacht nog voordat je vakantie moet beginnen? Dat is al een flinke domper. Stuur je klacht per mail naar reserveringen@droomparken.nl. Binnen uiterlijk tien werkdagen ontvang je een reactie terug op je klacht. Het is dus mogelijk dat je dan al bent vertrokken, dus wees tijdig met het doorgeven van je klacht.

Tijdens je verblijf

Heb je een klacht tijdens je verblijf? Loop dan rechtstreeks naar de lobby van het verblijf. Daar zit een medewerker voor je klaar om het probleem ter plekke op te lossen. Of in ieder geval een poging te doen tot. Word je niet direct geholpen? Dan stuur je je klacht alsnog direct per mail naar feedback@droomparken.nl.

Na je verblijf

Ben je niet te spreken over de manier waarop je bent behandeld tijdens je vakantie? Of is er iets anders gebeurd dat niet door de beugel kan? Dan kan je na je verblijf alsnog een klacht indienen. Doe dit uiterlijk een maand na je vakantie. Ook hiervoor mag je een mail sturen naar feedback@droomparken.nl. Binnen tien werkdagen probeert het bedrijf je van een reactie te voorzien.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Droomparken maakt gebruik van eigen parken in Nederland. Hiervan zijn er in totaal 15 in Nederland. Vergelijkbaar met partijen als Roompot en Center Parks. Maar dan op een geheel eigen manier. Vooral in midden en het zuiden van Nederland vind je Droomparken terug. Het is daardoor niet mogelijk om exact dezelfde vakantie via andere aanbieders tegen te komen. Wel kunnen er vergelijkbare vakanties zijn in dezelfde regio. Die gaan we tegen elkaar uitzetten.

Vakantie Beekbergen

Beekbergen staat bekend om haar safaripark. Ook vind je hier een mooi natuurgebied waar het heerlijk vertoeven is. Wil je hier een week vertoeven in het Droompark Beekbergen in een tiny house? Betaal je in de eerste week van juli €445,28 voor 7 overnachtingen met twee personen. Dat is in principe vrij goedkoop voor een vakantie van een week. Op Bungalowspecials.nl vinden we eenzelfde soort vakantie, in een ander park in Beekbergen, terug tussen €611,67 en €684,17 voor een week. Dat is anderhalf keer zo duur dan Droomparken.

Vakantie Achterhoek

Liever de Achterhoek een keer verkennen? Ook daar vind je een verblijf van Droomparken. Hier gaan we weer uit van dezelfde week als in het voorbeeld voor Droomarken Beekbergen, wederom in een tiny house. Bij Droomparken betaal je in deze wek €481,05 voor een evenlang verblijf in de Achterhoek. Iets duurder dan het verblijf in Beekbergen. Ook hier scoort Droomparken weer goed met hun eigen verblijf. Vergelijkbare vakanties in de Achterhoek, Lichtenvoorde welteverstaan, zijn bij andere aanbieders duurder. Zo vinden we een soortgelijke vakantie via Topparken.nl, maar daar betaal je tussen €646,- en €750,- om een week te mogen verblijven. Een nog groter verschil dan bij de vakantie in Beekbergen.

Vakantie Zeeuwse kust

Hier aan de kust, de Zeeuwse kust. Bløf zingt er regelmatig over dus het moet er wel mooi zijn. Ook Droomparken heeft aar een park met allerlei accommodaties. Hier kiezen we weer dezelfde week vakantie, maar helaas staat hier geen tiny house. Ditmaal kiezen we voor een kubuswoning om vakantie in te vieren. Deze vakantie is aanzienlijk duurder dan de vakanties hierboven. Een week aan de Zeeuwse kust in een kubuswoning kost €898,50. Toch scoort Droomparken hier ook lang niet slecht. Soortgelijke accommodaties zijn verkrijgbaar tussen €985,- en zelfs €1225,- in dezelfde week. Al met al doet Droomparken het qua gehanteerde prijzen lang niet gek.

Verborgen kosten

Zo, daar sta je dan op het punt om je vakantie te boeken. Je hebt een Droompark naar wens gekozen en doorloopt de rest van het boekingsproces. Maar is de weergegeven prijs de daadwerkelijke prijs of komt daar nog van alles bij kijken? Nou, nee! De prijzen die je bij Droomparken tegenkomt zijn namelijk al geheel inclusief. Zo weet je direct waar je aan toe bent. Bij de boekingsprijs zitten de volgende kosten inbegrepen:

 • Overnachting(en)
 • Hotelservices
 • Reserveringskosten
 • Schoonmaakkosten
 • Toeristenbelasting

Is dit dan alles wat er is? Dat niet! Het is wel mogelijk om extra’s toe te voegen voor een meerprijs. Maar dat is allemaal optioneel en luxe. Denk daarbij aan:

 • Ontbijtbox
 • Borrelbox
 • Kinderbed
 • Kinderstoel
 • Late vogel (uitchecken)
 • Vroege vogel (inchecken)

Betaalmogelijkheden en aanbetalingen

Even tot rust komen op vakantie is niet gratis. Was het maar zo’n feest. Ook Droomparken moet rondkomen, waardoor jij een betalingsplicht hebt. Deze dien je zelf te voldoen, waarbij je enkele verschillende keuzes hebt. De allereerste en makkelijkste optie is door direct je boeking te betalen via de meegeleverde iDeal link. Ook is het mogelijk om het verschuldigde bedrag direct over te maken via je eigen bankomgeving. Als je binnen een week voor vertrek naar Droomparken boekt, mag je ook met je pinpas of contant betalen in de lobby van het verblijf.


Account mogelijkheden en voordelen bij Droomparken

Het is wel mogelijk om een account aan te maken op Droomparken. Daarmee kan je inloggen op je persoonlijke Mijn Droomparken omgeving. Of dat enige voordelen met zich meebrengt? Niet ontzettend veel. Natuurlijk is dit handig om je boekingen in bij te houden en overzicht te behouden. Maar of je meerdere keren per jaar op vakantie gaat bij Droomparken, dat is maar de vraag. Wel is het handig om direct vanuit je eigen naam contact op te kunnen nemen met het bedrijf. De medewerker heeft daarmee direct inzicht in wie je bent en waar je allemaal bent geweest. Of het je verder voordelen oplevert in de vorm van punten sparen of kortingen? Nee, dat helaas niet.


Reisaanbod

Als je een vakantie boekt via Droomparken weet je in ieder geval zeker dat je binnen Nederland op reis gaat. En dat is meer dan prima. Ga op reis naar een unieke plek en verken plaatsen in Nederland waar je  nog nooit bent geweest. Op de meest mooie plekken vind je vakantieparken terug van Droomparken met allemaal een eigen aanbod. Toch hebben al die parken wel een paar gemene delers qua aanbod. Die zetten we hieronder voor je uit.

Kamperen

Bij Droomparken kan je ook even helemaal back to the basics. Zo vind je op iedere locatie verschillende kampeerplekken terug. Deze gaan van echte basisvoorzieningen tot luxe kampeerplekken. Zo kan je ook volledig nieuwerwets aan glamping doen. Kies een mooie plek op een grasveld met stroomaansluiting en geniet van een volledig nieuwe omgeving. Hier zet je zelf je tent op of je neemt een camper mee die je het terrein op rijdt. De keuze is volledig aan jezelf.

Huisje huren

Op iedere camping vind je verschillende soorten huisjes. Deze gaan van tiny houses tot strandhuisjes en chalets. Zoals in het rekenvoorbeeld aangegeven onder het kopje prijs- / kwaliteitverhouding, varieren de prijzen van al die huisjes per park. Ook vind je in ieder park andere soorten huisjes. Wanneer je op vakantie gaat speelt ook mee in de prijs. Zo betaal je vrijwel altijd meer in het midden van de zomer, dan een willekeurig weekendje in november. Scroll door de vele mogelijkheden op de site van Droomparken tot je jouw droomhuisje hebt gevonden.

Groepsaccommodatie

Ook voor groepen zijn er allerlei mogelijkheden bij Droomparken. Ga je bijvoorbeeld op schoolreisje, heb je een teamuitje of ga je een weekendje weg met je voetbalteam? Huur dan een groepsaccommodatie af bij een van de Droomparken. Groepsaccomodaties varieren in grootte van ongeveer twaalf tot twintig mensen per huisje. Is je groep groter dan dat? Dan dien je verder te kijken dan een groepsaccommodatie bij Droomparken. Die ga je helaas niet vinden.

Wellness Lodge

Ben je echt even een poosje op zoek naar allesomvattende luxe? Huur dan een wellness lodge in een van de verschillende Droomparken. Zo heb je een huisje in bezit waar je werkelijk van alle gemakken voorzien bent. Denk daarbij aan een ingebouwd sauna, open haard, terras, luxe keuken en een heerlijk boxspring bed. Alles om echt even tot rust te komen, zodat je straks weer met hernieuwde energie aan de slag kunt.

Jachthaven

Sommige Droomparken in Nederland zijn voorzien van een eigen haven. Deze jachthavens zijn voorzien van fullservice ligplaatsen, die je kunt huren. Daarbij is het mogelijk om een ligplaats voor een volledig jaar, maand of seizoen aan te vragen. Zo heb je altijd een plek waar je je zeil- of motorboot neer kunt leggen.


Is de website gebruiksvriendelijk?

De website van Droomparken is relatief eenvoudig om te gebruiken. Zodra je de homepagina bezoekt vind je direct een zoekbalk om in te vullen. Daar geef je aan met hoeveel personen je op vakantie wilt, wanneer je weg wilt en of je huisdieren meeneemt. Vervolgens neemt de site je mee naar de volgende pagina. Hier geef je het type verblijf aan waarnaar je op zoek bent en eventueel naar welk park je graag wilt. Daarna krijg je alle mogelijkheden voorgeschoteld. Kies het huisje dat je wilt boeken en rond het proces af door je persoonlijke informatie in te voeren.

Bovenin het menu van de site vind je allerlei informatie om door de site te scrollen. Onderin had Droomparken meer kunnen doen met de footer, aangezien daar nauwelijks informatie staat weergegeven. Veel mensen scrollen direct naar beneden om vanuit de footer door de site te navigeren. Dat gaat helaas wat lastig op Droomparken.


StayXL

Droomparken heeft een aparte aftakking voor langere verblijven: StayXL. Deze dienst is verbonden aan zowel Droomparken als aan EuroParcs. Met StayXL is het mogelijk om een tijdelijke accommodatie voor jou, een werknemer of groep af te nemen. Daarmee huur je flexibel een plek voor langere termijn. De minimum huurtermijn is acht weken met de mogelijkheid tot een halfjaar. De opzegtermijn voor je StayXL verblijf is een maand. Om hier voor langere termijn te blijven hoef je in ieder geval geen huurcontract te ondertekenen. Ideaal natuurlijk.

Bij sommige accommodaties is het ook mogelijk om een schuurtje bij te huren, zodat je ook spullen op kunt slaan. Je kunt ook gewoon gebruikmaken van eventuele zwembaden en sportfaciliteiten op het park. Hoe duur het precies is om zo lang te blijven, is niet bekend. Daarvoor dien je een persoonlijke offerte aan te vragen waarin je al je wensen aangeeft.


Verzekeringen

Doordat je bij Droomparken altijd op vakantie gaat binnen Nederland, hoef je je niet direct zorgen te maken over uitgebreide reisverzekeringen. Zodra je een boeking plaatst, voldoe je bij betaling in ieder geval direct aan de benodigde belastingen om op het park te mogen verblijven. Zorg er daaromheen voor dat je een basis reis- en / of annuleringsverzekering afneemt. Dit regel je simpelweg bij je eigen verzekering en kan je tijdelijk aanvragen. Zo ben je in ieder geval voorbereid op mogelijke problemen die zich kunnen voordoen op vakantie. Mocht je enige schade aanrichten aan het huisje waarin je verblijft, dan kom je niet voor onnodige verrassingen te staan.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • 15 Droomparken door heel Nederland
 • Back to the basics of luxe ervaren kan allemaal
 • Mogelijkheid tot huren van een StayXL locatie
 • Zeven dagen per week klantenservice
 • Scoren goed op hun prijzen
Minpunten:
 • Vaag rondom het annuleren van vakanties
Ga naar Droomparken.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Droomparken

Website www.droomparken.nl
Sterren
Ervaringen
Ga naar Droomparken.nl
© ReviewGo.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement