Tips over online webshops, diensten & producten

VillaXL review & ervaringen

VillaXL
Ga naar Villaxl.com

Onze expert over VillaXL:

Laatst bijgewerkt: 25 januari 2021

Wanneer je graag met een grote groep mensen tegelijk op vakantie wilt is het natuurlijk extra leuk om allemaal in dezelfde accommodatie te zitten. Dat betekent echter wel dat je een villa moet vinden die daarvoor geschikt is. Bij VillaXL kun je deze vakantievilla’s boeken in enkele van de populairste Europese vakantielanden. Je vindt hier namelijk enkele duizenden luxe en grote vakantiehuizen in landen als België, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk en Kroatië.

Waarom kies je voor VillaXL?
 • Veel extra grote en luxe vakantiehuizen.
 • Onderdeel van de bekende reisaanbieder Belvilla.
 • Gebruiksvriendelijk zoeken en boeken.
 • Duidelijk prijzen zonder verborgen kosten.
Ga naar Villaxl.com

VillaXL in het kort

blank

 

 

VillaXL is een boekingswebsite voor vakantiewoningen op vakantieparken en van particuliere verhuurders die stuk voor stuk geschikt zijn voor grotere gezelschappen. Elk huis is geschikt voor minimaal 8 personen, maar vaak nog veel meer. Daarin onderscheidt VillaXL zich duidelijk van andere boekingssites. Sinds 2015 maakt VillaXL deel uit van Belvilla, een van de grootste en bekendste verhuurders van vakantiehuizen in Europa.


Klantenservice VillaXL

Hoe kom je in contact met de klantenservice van VillaXL en hoe zijn belangrijke zaken zoals omboeken en annuleren geregeld? Dat lees je hieronder.

Bereikbaarheid

De klantenservice van VillaXL is tijdens kantoortijden telefonisch bereikbaar op het nummer 088 – 1900 100. Ook kun je altijd een bericht per e-mail sturen naar het adres service@villaxl.com. Als je een specifiek vraag over je betaling hebt kun je beter direct een e-mail sturen naar finance@villaxl.com, dan belandt je boodschap direct op de financiële afdeling. Er is geen contactformulier op de website aanwezig en je kunt ook geen gebruik maken van extra contactmogelijkheden zoals een live chat.

Hoe werkt omboeken en wijzigen?

Op alle geboekte vakanties op VillaXL zijn de algemene voorwaarden van de ANVR van toepassing. Dat betekent onder meer dat je uiterlijk 7 dagen voor vertrek een verzoek in kunt dienen om personen uit het reisgezelschap te wijzigen. Ook kun je vragen om de boeking te wijzigen, bijvoorbeeld een groter of kleiner reisgezelschap, een andere datum of zelfs een andere accommodatie. Dat verzoek zal in behandeling worden genomen maar VillaXL is niet verplicht erin mee te gaan. Als er extra kosten aan verbonden zijn zullen die bij de eerdere reissom worden opgeteld.

Hoe werkt annuleren?

blank

Je hebt natuurlijk het recht om je verblijf te annuleren. Daar zijn echter wel kosten aan verbonden wanneer je geen annuleringsverzekering hebt afgesloten (of de reden voor annulering daar niet mee wordt afgedekt). De kosten zijn als volgt:

 • Tot de 42e dag voor vertrek: de aanbetaling (maximaal 35% van de reissom).
 • Tussen de 42e en 28e dag voor vertrek : 35% van de reissom.
 • Tussen de 28e en 21e dag voor vertrek: 40% van de reissom.
 • Tussen de 21e en 14e dag voor vertrek : 50% van de reissom.
 • Tussen de 14e en 5e dag voor vertrek: 75% van de reissom.
 • Tussen de 5e dag voor vertrekt en de reisdatum zelf: 90% van de reissom.
 • Op de dag van vertrek: 100% van de reissom.

Geef dus zo snel mogelijk aan dat je wilt annuleren. Dat kan door contact op te nemen met de klantenservice.

Wat te doen bij klachten?

Wanneer je tijdens je verblijf niet tevreden bent over de accommodatie kun je daarvoor het beste contact opnemen met de eigenaar. Zit je op een vakantiepark, ga dan naar de receptie en vraag ze op korte termijn een oplossing te zoeken. Ook een particuliere verhuurder hoort bereikbaar te zijn en je klacht serieus te nemen. Als je naderhand klachten hebt of niet tevreden bent met VillaXL zelf kun je contact opnemen met de klantenservice. Je kunt dan het beste het klachtenformulier invullen, waarna het bedrijf binnen 30 dagen met een reactie zal komen. Helpt ook dat niet, weet dan dat VillaXL via moederbedrijf Belvilla is aangesloten bij de ANVR. Je kunt dan dus ook naar de onafhankelijke geschillencommissie stappen.


Prijs-kwaliteitverhouding

blank

De prijs van vakantiehuizen op VillaXL is vanwege het unieke aanbod van grote en luxe vakantiewoningen natuurlijk relatief hoog. Maar per accommodatie is het verschil ook groot. Dat wordt ten eerste bepaalt door het maximaal aantal personen dat er kan verblijven. Dat begint bij 8 personen, maar veel huizen kunnen een reisgezelschap van tientallen mensen makkelijk aan. Over het algemeen geldt: hoe groter en duurder de villa hoe meer luxe en voorzieningen je er zult vinden. Maar ook de perfecte locatie op loopafstand van een populair strand scheelt natuurlijk al snel veel in de prijs.

Hoe is de prijs ten opzichte van andere reisaanbieders?

blank

VillaXL biedt alleen de grotere vakantiehuizen aan, die vaak ook meer luxe en voorzieningen hebben dan het gemiddelde vakantiehuis op bijvoorbeeld zustersite Belvilla. Daardoor ligt de gemiddelde prijs per accommodatie hier ook een stuk hoger dan bij andere verhuurmaatschappijen. Daar staat tegenover dat de meeste reisgezelschappen waarbij meerdere gezinnen of singles met elkaar op vakantie gaan die kosten zullen spreiden. Daardoor kun je per gezin (of persoon) alsnog goedkoper uit zijn dan wanneer je zelfstandig een vakantiehuisje had gehuurd.

Verborgen kosten

De prijs die je bij een bepaalde accommodatie ziet staan is altijd inclusief alle noodzakelijke vaste uitgaven. Daar kunnen nog variabele of optionele kosten bijkomen zoals het water-, gas- en/of stroomverbruik en extra’s zoals bad- en bedlinnen huren. Om die meteen te bekijken klik je naast de prijs op de knop met het vraagteken. Er opent dan een venstertje waar je de vaste en variabele kosten kunt zien. Wanneer je van bepaalde extra mogelijkheden gebruik wilt maken kun je dat tijdens het boeken selecteren en wordt natuurlijk ook meteen de totaalprijs aangepast. Let wel op dat een eventuele borgsom daar nog niet in is meegenomen, maar die krijg je na het verblijf normaal gesproken gewoon weer terug.

Betaalmogelijkheden en aanbetalingen

Voor je boeking op VillaXL is altijd een aanbetaling noodzakelijk. Dat gaat altijd om minimaal 30% van de reissom. Het resterende bedrag moet je uiterlijk 6 weken voor de vertrekdatum ook overmaken. Als je korter dan 6 weken voor vertrek boekt moet je het gehele bedrag ineens overmaken. Wanneer je al over 2 weken vertrekt kun je alleen met creditcard betalen, in alle andere gevallen kan dat ook gewoon door een handmatige overboeking of met de iDeal betaallink die je na het bevestigen van je boeking ontvangt.


Is VillaXL een betrouwbare reisaanbieder?

blank

VillaXL is aangesloten bij diverse waarborgfondsen en samenwerkingsverbanden tussen reisorganisaties, zoals ANVR en SGR. Daarnaast maakt het bedrijf onderdeel uit van de Thuiswinkel Waarborg, wat onder meer betekent dat het voorwaarden hanteert die consumentvriendelijk zijn. Daarnaast weet je zeker dat er op een verantwoordelijke manier om wordt gegaan met persoonsgegevens en dat betalingen geverifieerd veilig en de prijzen volledig en duidelijk zijn.

SGR en garantie bij faillissement

blank

VillaXL is volwaardig onderdeel van Belvilla en via die weg ook aangesloten bij de SGR. Je profiteert als vakantieganger dus automatisch van de garantie dat je vakantie door kan gaan of je jouw geld terugkrijgt als VillaXL onverhoopt in geldproblemen komt.


Account mogelijkheden & voordelen bij VillaXL

Wanneer je een boeking doet bij VillaXL krijg je meteen de gegevens voor je eigen account waarmee je in kunt loggen en bepaalde aspecten van je boeking kunt beheren. Zo’n account is dus heel handig, maar biedt geen speciale voordelen in de vorm van actietarieven en kortingen.


Reisaanbod: vakantiehuizen voor grote gezelschappen

blank

Het reisaanbod van VillaXL bestaat uitsluitend uit vakantiewoningen voor grote gezelschappen. De minimale omvang van het reisgezelschap dat je kunt kiezen is 8 personen, maar er zijn ook groepsgroottes van meer dan 50 mensen mogelijk. Door hierop meteen te filteren zie je direct welke villa’s voor je beschikbaar zijn en in welke landen die zich bevinden. Er zijn verschillende menu-opties, zoals last minutes, groepsreizen, zonvakanties en vakantieparken, maar dat brengt je altijd alleen naar een kleinere selectie van het normale aanbod.

Diverse landen

Een van de belangrijkste keuzes die je tijdens het zoeken naar een geschikte vakantievilla moet maken is het vakantieland waar je voorkeur naar uit gaat. Je kunt bij VillaXL kiezen uit vakantiewoningen in 8 verschillende landen. Hieronder hebben we die op een rijtje gezet, met telkens ook (bij benadering) uit hoeveel verschillende accommodaties je er kunt kiezen:

 • België (+/- 900 vakantiehuizen)
 • Frankrijk (+/- 800 vakantiehuizen)
 • Oostenrijk (+/- 700 vakantiehuizen)
 • Kroatië (+/- 500 vakantiehuizen)
 • Nederland (+/- 500 vakantiehuizen)
 • Italië (+/- 400 vakantiehuizen)
 • Spanje (+/- 300 vakantiehuizen)
 • Duitsland (+/- 200 vakantiehuizen)

Filteren op locatie en faciliteiten

blank

Tijdens het zoeken kun je alvast het aantal personen in de groep aangeven, een land en regio selecteren en aangeven dat er mensen met beperkte mobiliteit bij het gezelschap zijn. Wanneer je hebt gekozen voor een bepaald land kun je verder filteren op locatie, zoals aan zee, bij een golfbaan of in de bergen. Ook interessant is het verfijnen op de beschikbare faciliteiten. Veel luxe vakantievilla’s beschikken bijvoorbeeld over een privézwembad en andere interessante extra’s zoals een biljarttafel, open haard, extra grote keuken met veel apparaten en nog veel meer.

Is de website gebruiksvriendelijk en het aanbod voldoende?

blank

De website van VillaXL is heel gebruiksvriendelijk want het zoeken, bekijken en boeken van vakantievilla’s spreekt nagenoeg voor zich. Het aanbod is ondanks zijn unieke karakter wel behoorlijk breed en wat ons betreft zeker voldoende. Het aantal beschikbare vakantielanden is wel enigszins beperkt en het is meteen duidelijk dat VillaXL net zoals moederbedrijf vooral is gericht op populaire vakantielanden als België en Frankrijk.


Verzekeringen

VillaXL biedt vakantiegangers zowel een reis- als een annuleringsverzekering aan. Dat gaat in de praktijk om verzekeringen van de bekende verzekeraar AXA. Dat betekent dat je automatisch de beschikking krijgt over de AXA hulplijn die op elk moment bereikbaar is. De prijzen van beide verzekeringen zijn ook competitief en afhankelijk van de dekking die je kiest. De premie van de annuleringsverzekering is een percentage van de reissom. Dat is 6,66% voor de standaard verzekering en 8,47% voor de allrisk optie. De reisverzekering kost € 2,80 per persoon per dag (€ 3,80 per persoon per dag als het om een wintersportreis gaat).


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Veel extra grote en luxe vakantiehuizen.
 • Onderdeel van de bekende reisaanbieder Belvilla.
 • Gebruiksvriendelijk zoeken en boeken.
 • Duidelijk prijzen zonder verborgen kosten.
Minpunten:
 • Aanbod beperkt tot enkele landen.
 • Nadruk ligt op vakantieparken.
Ga naar Villaxl.com
foto auteur Joey de Vries
Deze review is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Ervaringen VillaXL

Ervaring geschreven door Charmaine
11 maart 2021
Familie geluk

Villa XL heeft ons geholpen om de familie weer wat hechter te maken. Het is lekker om samen op vakantie te gaan in een luxe villa met alles erop en eraan. Daar is deze aanbieder dan ook wel heel geschikt voor. Je kunt hier namelijk huizen in alle soorten en maten huren. Maar dan niet van die kleine vakantiehuisjes. Het gaat echt om de grote vakantiewoningen waar je als familie samen als geheel in past. Daardoor kan je lekker de hele dag samen zijn. Dat vinden wij heel belangrijk. Villa XL heeft een groot aanbod, waardoor je altijd wel een plek kunt vinden waar je je kan thuis voelen. Al je dromen komen zo dus gemakkelijk uit.

Ervaring geschreven door Ivar
22 februari 2021
Groepsvakanties

Wij gaan altijd met een groep vrienden één keer per jaar op reis. Tenminste, wanneer dat kan natuurlijk. Sinds enkele jaren boeken we dan via VillaXL. Het voordeel daarvan is namelijk dat je altijd de goede huisjes kunt krijgen, waar je lekker met elkaar een leuke tijd kunt hebben. Dat is wel zo fijn, want de vakantie is een stuk minder leuk wanneer je allemaal in je eigen huisje of tentje zit. Dat hebben we ook weleens meegemaakt, maar dat was geen succes. Bij VillaXL kan je gewoon precies op maat zoeken. Daardoor heb je dus altijd een goede accommodatie voor een leuke vakantie met de hele groep.

Ervaring geschreven door Elske
22 februari 2021
Reis naar Kroatië

Ons laatste teamuitje is naar Kroatië gegaan. Dat was niet vooraf zo gepland, maar doordat we bij VillaXl hele aantrekkelijke villa’s vonden voor het hele team was die keuze al snel gemaakt. Het zag er zo mooi uit, dat we al helemaal wegdroomden toen we gingen boeken. Eenmaal daar aangekomen werden we goed opgevangen en bleek alles perfect verzorgd. Het was er eigenlijk precies zoals dat werd voorgesteld in de beschrijving. Dat kom je ook niet vaak tegen. Daardoor hadden we dus ook echt het teamuitje waar we op gehoopt hadden. Het is wat mij betreft voor iedereen die groepsvakanties wil ondernemen een aanrader om bij VillaXL een boeking te doen. Zo kan je altijd gezellig met elkaar een leuke tijd hebben, met alles erop en eraan. Er zijn trouwens ook andere landen te boeken bij deze aanbieder.

Ervaring geschreven door Claudia
22 februari 2021
Groepsuitjes

Met onze vriendengroep gaan we er graag een keer per jaar op uit om lekker gek te doen. Dan moet die reis natuurlijk wel helemaal perfect zijn, want zo gebeuren de leukste dingen. Daarom hebben we afgesproken altijd bij VillaXL te boeken. Daar hebben we namelijk de keuze uit de mooiste grote vakantiehuizen op allerlei verschillende plekken. Zo kunnen we dus iedere keer weer een leuke groepsreis ondernemen, waarbij we er altijd zeker van zijn dat de kwaliteit van hoog niveau is. We zijn niet alleen in Nederland, maar ook al in België en Oostenrijk geweest via VillaXL en alle keren was de kwaliteit van hetzelfde hoge niveau!

Ervaring geschreven door Nika
8 februari 2021
Groepsvakanties

VillaXL is wat mij betreft de ideale aanbieder voor groepsvakanties. Wij gaan altijd minimaal een keer per jaar met de hele familie op stap. Dan moet dat natuurlijk wel ook met de hele familie bij elkaar gebeuren. Anders heb je er natuurlijk nog helemaal niks aan. In dat geval kan je mooie accommodaties vinden bij VillaXL. Ik heb het nu al twee keer gebruikt omdat ik moest organiseren en ik heb twee keer de complimenten in ontvangst mogen nemen.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling VillaXL

Website www.villaxl.com
Sterren
Ervaringen
84% aanbevolen, 5 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Villaxl.com
© ReviewGo.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement