Tips over online webshops, diensten & producten

Alamo review & ervaringen

Alamo
Ga naar Alamo.nl

Onze expert over Alamo:

Laatst bijgewerkt: 13 juli 2021

Als je op vakantie gaat is het lekker om mobiel te zijn. Niet afhankelijk zijn van het openbaar vervoer, maar zelf lekker erop uitgaan met een eigen huurauto. Bij sommige reisorganisaties boek je deze direct bij het boeken van een vlucht. Ook is het mogelijk om zelf vrijuit een auto te boeken naar wens. Dit kan bijvoorbeeld via Alamo, een grote speler in de autoverhuur. Zij zijn van origine een Amerikaans bedrijf en gaan al heel wat jaren wereldwijd mee. We zochten voor je uit of Alamo dat een beetje fatsoenlijk doet en waar je op moet letten. Onze bevindigen vind je in de review. 

Waarom kies je voor Alamo?
 • Vrijwel in ieder land beschikbaar
 • Verzekeringen zijn meegenomen in de huurprijs
 • Kortingen en extra's mogelijk
Ga naar Alamo.nl

Alamo in het kort

Alamo is een website die zich focust op de verhuur van auto’s. Van origine is dit een onderdeel van het zogenaamde Entrerprise Holdings Inc. Dit is een van ’s werelds grootste autoverhuurders in Noord-Amerika. Zij startten al in 1976 met vier lcoaties in Florida, maar inmiddels hebben zij meer dan 2000 locaties wereldwijd. Het gaan rap gaan. Sinds 1995 biedt Alamo haar diensten ook in Nederland. Zo vind je door het hele land meerdere locaties om een auto te verhuren en naar terug te brengen. Deze dienst wordt door Target Travel Services in Maarssen aangeboden in Nederland.


Is Alamo een betrouwbare aanbieder?

Alamo is in zekere zin niet een reisaanbieder. Zij verhuren enkel en alleen auto’s. Om in nog geen halve eeuw uit te groeien van 4 locaties in Noord-Amerika naar meer dan 2000 locaties wereldwijd. Daarvoor moet je wel wat goed doen. Daarnaast geeft Alamo aan dat ze scherpe prijzen hanteren, ongeacht het land dat je bezoekt. Op de prijzen gaan we later in deze review verder in.

Als we kijken naar reacties van mensen die de diensten van Alamo beoordelen, dan zien we uiteenlopende berichten. De meeste mensen ervaren te hebben gekregen waarvoor ze zich hadden aangemeld. Toch zien we ook hier en daar berichten langskomen van mensen die met moeite hun borg terugkregen na het inleveren van de auto. Het kan er hierin ook van afhangen in welk land je gebruik maakt van Alamo.

Inclusief

Over het algemeen is Alamo een veilig en betrouwbaar bedrijf. Hier huur je een auto tegen prima prijzen. Daarnaast zijn de tarieven inclusief allerlei extra’s. Denk daarbij aan verzekeringen, belastingen, kilometers en lokale toeslagen. Lees per land de situatie wel door, omdat dit per land kan verschillen. Dit komt door lokale regelgevingen.


Klantenservice Alamo

Op het moment dat jij een auto huurt, kan er van alles gebeuren. Een lekke band, een algeheel defecte auto of je bent simpelweg de weg kwijt. Allerlei redenen om even contact te zoeken met het bedrijf Alamo. Maar op welke manieren is dit bedrijf bereikbaar? We zochten de opties die je hebt bij de klantenservice van het bedrijf voor je uit:

Bereikbaarheid

De opties om contact op te nemen met Alamo zijn vrij standaard en niet heel uitgebreide. Zo is de klantenservice enkel en alleen van maandag tot en met vrijdag geopend. Dit tussen de openingstijden 9.00 en 17.30 uur. In het weekend is de klantenservice gesloten. Telefonisch contact is mogelijk op het telefoonnummer 030-6930136. Alamo prefereert het als je telefonisch contact opneemt met het bedrijf. Buiten de openingstijden is het mogelijk om een mail te sturen naar het bedrijf. Hiervoor heb je twee opties:

 • Algemene vragen: info@alamo.nl
 • Klantenservice: customerservice@alamo.nl

Welke vraag je nu precies naar welk mailadres kunt sturen, dat is helaas niet echt bekend. Staat geen van beide contactopties je aan? Dan kan je altijd nog een brief sturen. Dit mag naar het volgende postadres:

Target Travel Services
Bisonspoor 3002 – A701
NL-3605 LT Maarssen

Hoe werkt omboeken en wijzigen?

Het is bij Alamo mogelijk om tussentijds een wijziging door te voeren aan een boeking die je hebt geplaatst. Dit doe je simpelweg door contact op te nemen met de klantenservice via de hierboven genoemde kanalen. Daarbij geeft Alamo aan dat er geen extra kosten in rekening worden gebracht voor het doorvoeren van een wijziging. Het is hoogstens het geval dat je extra betaalt, als op de datum waarnaar je je boeking omboekt een andere dagprijs hanteert. Hierin dien je enkel het verschil af te dragen ten opzichte van de reeds betaalde prijs.

Hoe werkt annuleren?

Door omstandigheden is het mogelijk dat je genoodzaakt bent om je boeking bij Alamo te annuleren. Dat is uiteraard gewoon mogelijk, maar daarvoor hanteert het bedrijf wel enkele vooraf opgestelde voorwaarden. Zo is een annulering enkel binnen de eerste 24 uur na reserveren gratis. Hierna betaal je altijd geld. Zelfs als de reservering nog maanden op zich laat wachten. Hiervoor hanteert Alamo de volgende tarieven:

 • Annulering tot maximaal 14 dagen voor aanvang: €35,-
 • Annulering binnen 14 dagen voor aanvang tot twee dagen voor aanvang: €75,-
 • Annulering binnen twee dagen voor aanvang: 100% van de huursom
 • Kom je de auto niet ophalen? Dan word je geregisteerd als zogenaamde ‘no show’. Ook dan betaal je altijd 100% van de huursom.
 • Gedeeltelijke teruggave van het huurbedrag is niet mogelijk.

Tijdens de boeking is het mogelijk om een afkoop annuleringskosten toe te voegen. Dit is van toepassing tot maximaal 48 uur voor aanvang. Mocht je dit toch binnen 48 uur voor aanvang doorgeven, dan kan je dit beroepen op je eigen annulerings- of reisverzekering. Dit gaat buiten Alamo om.

Wat te doen bij klachten?

We vinden op de site van Alamo niets terug met betrekking tot klachten en het indienen daarvan. Ook in de FAQ – de pagina met de meestgestelde vragen – vinden we dit niet terug. We raden je in zo’n situatie ook gewoon in om contact op te nemen met de klantenservice van Alamo.


Prijs- / kwaliteitverhouding

Alamo is de plek voor autoverhuur, zowel in Nederland als in het buitenland. Toch is Alamo lang niet het enige autoverhuurbedrijf. Op het gebied van kwaliteit zijn de berichtgevingen enerzijds lovend, anderzijds hatend. Hangt puur af van een persoonlijke ervaring. Daarom gaan we eens kijken hoe ze het op het gebied van prijzen doen. Hiervoor kijken we naar huurprijzen in Nederland, Noord-Amerika en in Japan. Daarin kijken we naar verschillende auto’s. Zo heb je een mooi uiteenlopend beeld van de kosten.

Nederland – 7 dagen

Allereerst is er de goedkoopste optie, een Kia Picanto. Deze boek je al vanaf €323,67 voor zeven dagen. Daarmee heb je de mogelijkheid om tot 1400 km te rijden. Iedere extra kilometer kost je daarna €0,28. De allerduurste auto is een Volvo Stationwagen voor vijf personen. Deze kost €738,49 voor zeven dagen in Nederland. Ook dit is tot maximaal 1400 km met €0,58 per extra kilometer daarbovenop.

Nemen we dezelfde data via bijvoorbeeld Europcar, dan betaal je €305,06 voor de goedkoopste auto. IN dit geval een Toyota Aygo. Prijzen via deze aanbieder lopen op tot €990,05 per week voor de duurste auto. Dit is een Mercedes Vito voor negen personen. Tussenliggende prijzen zijn redelijk gelijkwaardig aan elkaar. Enkel in het goedkoopste segment is Europcar iets goedkoper op weekbasis.

Chicago – Verenigde Staten – 7 dagen

De kans is groter dat je op zoek bent naar een huurauto in het buitenland, in plaats van in Nederland. Bijvoorbeeld in Chicago in de Verenigde Staten. Hier gaan we weer voor dezelfde week met dezelfde tijden als in Nederland. Hier boek je de goedkoopste auto al voor €391,- per week. Dit is een Mitsubishi Mirage voor vier personen. De duurste optie is een Ford Edge SUV voor €616,50 per week.

Dezelfde optie vinden we niet terug bij verhuurder Europcar. Dus pakken we een willekeurige andere verhuurder van auto’s in dezelfde week. Zo komen we uit bij Sunnycars, die 162 opties in de aanbieding heeft. De goedkoopste auto is dezelfde Mitsubishi Mirage, maar dan voor €419,- per week. Duurder dan bij Alamo. De duurste variant is een Minibus van Chevrolet voor €1275,- per week. Sunnycars heeft meer opties dan Alamo, maar hier is het goedkoopste segment duurder.

Lissabon – Portugal – 7 dagen

We hoeven lang niet altijd Europa uit. Ook binnen ons continent zijn er mooie vakantie mogelijkheden. Zo ook het mooie Lissabon in Portugal. Hier gaan we wederom zeven dagen naar toe, exact dezelfde dagen als hierboven. Auto’s gaan hier vanaf €453, – duurder dan in Chicago. Hiervoor ontvang je een vijf-persoons Fiat Panda voor een week. De duurte auto is een Mercedes C-class Stationwagen voor €1337,50 voor een week.

Ook deze reis hebben we vergeleken bij een andere aanbieder. IN dit geval kijken we weer naar Sunnycars in exact dezelfde week. Hier doen we een interessante constatering. Ditmaal vinden we weer dezelfde goedkoopste auto terug: een Fiat Panda. Deze keer is Alamo echter duurder, in plaats van goedkoper. Het verschil is daarnaast vrij fors: je betaalt slechts €282,- voor dezelfde week. De duurste optie is een Minivan voor €1801,- per week.

Verborgen kosten

De prijzen die we hierboven tegenkwamen zijn de basisprijzen per auto. Hiervoor ontvang je zoals eerder aangegeven in ieder geval:

 • Schadeverzekering
 • Diefstalverzekering
 • Aansprakelijkheidsverzerking
 • Lokale belastingen
 • Een volle tank (je dient ‘m ook weer vol in te leveren)
 • Maximaal aantal kilometers

Vervolgens gaan we een boeking in. Hierin gaan we verder met het laatste voorbeeld van de Fiat Panda in Portugal. Zodra je op boeken drukt, kom je op een tweede pagina waar je allerlei extra’s aan een auto kunt toevoegen. Dit zijn allerlei opties die je voor een meerprijs per dag kunt toevoegen aan je auto. Zo loopt de basisprijs uiteindelijk nog wel op.  Maar dit is uiteraard optioneel. Voor de Fiat Panda vinden we deze opties:

 • Annuleringskosten (gratis)
 • No-risk garantie (€3,50 per dag)
 • Stoelverhoger (€5,69 per dag)
 • Kinderstoel (€8,13 per dag)
 • Navigatiesysteem (€8,94 per dag)
 • Toll pass device (€1,50 per dag)
 • Wifi-device (€6,50 per dag)

Stel je zou er in dit voorbeeld voor kiezen om alle genoemde opties voor een week toe te voegen. Dan heb je de basisprijs van €453,- in eerste instantie. Voor alle extra’s betaal je €34,26 per dag extra. Maal zeven is dat €239,82. Het totaalplaatje komt dan uit op €692,82 voor dezelfde Fiat Panda. Maar dan met extra’s.

Borg

Ook wordt er door Alamo meermaals gesproken over het betalen van een borg. Mocht er na het terugbrengen van de auto enige schade worden geconstateerd door het bedrijf, dan wordt dit bedrag van de borg afgetrokken. Hoe hoog deze borg is, dat verschilt per land en situatie. Dit dient in ieder geval via creditcard geregeld te worden.

Betaalmogelijkheden en aanbetalingen

Dan komt nu je minst favoriete hobby aan bod: betalen. Zoals je ziet kan een huurauto uiteindelijk wel  in de papieren lopen. Het hangt natuurlijk voledig af van de wensen die je hebt. Zodra je je auto en wensne doorgeeft is het mogelij om je betaling direct te voldoen. Dit doe je via iDeal of met je creditcard op de site van Alamo. Het is ook mogelijk om te kiezen om pas op locatie te betalen. Hiervoor kan het bedrijf wel een andere prijs hanteren, soms duurder dan direct betalen. Dit omdat er wordt gewerkt met dag- en flexprijzen.


Kortingen en acties

Nederlanders en kortingen, noem een beter duo. Als we ergens een slaatje uit kunnen slaan, dan doen we dat. Vooral als je ziet dat een auto huren met allerlei extra’s in de papieren kan lopen, is het mooi als je ergens een deel kunt besparen. Bij Alamo zijn er verschilledende manieren om aan korting te komen op je huurprijs. We zetten de mogelijkheden hieronder voor je uit:

Nieuwsbrief

Veel bedrijven bieden nieuwsbrieven aan. Zo blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes binnen een bedrijf en de scherpste aanbiedingen. Ook Alamo brengt regelmatig een nieuwsbrief uit. Meld je je daarvoor aan met je mailadres? Ontvang je een kortingscode van €10,- die je kunt toepassen op je volgende huurauto.

Aanbiedingen

Bovenin het menu vind je een knop met ‘Aanbiedingen’. Deze brengt je naar de aanbiedingen die op dat moment van toepassing zijn. Deze zijn vaak gespitst op extra’s of speciale aanbiedingen in een bepaald land. Op het moment van schrijven vinden we bijvoorbeeld een aanbieding waarbij je geen annuleringskosten hoeft te betalen. Ook zien we opties om korting te krijgen op het reserveren van een parkeerplaats op het vliegveld. Toch mooi meegenomen.

Ledenkorting

Ook is het mogelijk om  je aan te melden voor een Members Only lidmaatschap. Door eenmalig een bedrag af te tikken, ontvang je oneindige korting op het huren van auto’s. Hoe deze dienst precies in elkaar steekt, daar gaan we in het volgende kopje op verder.


Account mogelijkheden en voordelen bij Alamo

Om een auto te kunnen huren bij Alamo, dien je in ieder geval een account aan te maken. Daarbij dien je flink wat details door te geven aan Alamo, voordat je überhaupt een auto meekrijgt. Zo dien je allerlei persoonsgegevens achter te laten, maar bijvoorbeeld ook vluchtgegevens als je een auto huurt in het buitenland. Ook heb je in ieder geval een creditcard nodig voordat je een auto kunt huren bij Alamo.

Hierboven hadden we het ook al even over een Members Only gedeelte. Dit is een speciale dienst waarvoor je je aan kunt melden, waardoor je echt een lidmaatschap aangaat bij Alamo. Om een Member te worden van deze autoverhuurder, betaal je eenmalige €17,50. Vervolgens geldt dit lidmaatschap oneindig. Hiervoor ontvang je de volgende voordelen:

 • Altijd 5% korting op het huren van een auto via Alamo
 • Jaarabonnement op het reismagazine Griekenland Magazine, America Magazine of Down Under/Azië
 • Regelmatige nieuwsbrief met interessante aanbiedingen en kortingen
 • Kosteloos boekingen wijzigen op basis van beschikbaarheid
 • Kosteloos annuleren tot 48 uur voor aanvang
 • Eerste betaling van het lidmaatschap hoeft pas zodra je een eerste boeking maakt
 • Kosten van het lidmaatschap worden automatisch in rekening gebracht tijdens je eerste boeking

Aanbod Alamo

Alamo is in zekere zin vrij recht doorzee met het aanbod dat ze hebben. Ze verhuren namelijk allerlei auto’s en busjes in veel verschillende landen. Het enige dat je nodig hebt om een auto te huren is een geldig rijbewijs en een creditcard. Vervolgens is het een kwestie van een land kiezen, een auto selecteren en extra’s eraan toevoegen. Een kind kan de was doen.

Auto’s

Auto’s en busjes komen er in allerlei soorten en maten. Het aanbod verschilt echt per land. Ook is het mogelijk dat je voor de ene auto meer betaalt dan in een ander land. Zo is de kans groot dat je in een land als Tsjechië voornamelijk Skoda’s te huren krijgt en in Italië een Fiat. Hoe meer mensen je kwijt wilt en hoe meer opslag je nodig hebt, hoe groter de auto. Uiteraard is dit ook duurder.

Locaties

Maar waar kan je nu allemaal auto’s huren bij Alamo? Nou, dat is op ontzettend veel plekken! Alamo is namelijk actief in vrijwel ieder continent. Of je nu op vakantie gaat binnen Europa, naar de Verenigde Staten of Azië, je vindt er ongetwijfeld een vestiging van Alamo. Op de meeste vliegvelden vind je wel een vestiging waar je de auto kunt ophalen en vervolgens ook weer inleveren.


Is de website gebruiksvriendelijk?

Alamo is als site ook vrij duidelijk. Zodra je de site opent vind je direct een zoekbalk. Hier vul je in naar welk land je gaat en op welke data jij een auto wilt ophalen en inleveren. Vervolgens zoek je naar alle beschikbare auto’s die op dat moment beschikbaar zijn. Dit is vrij uitgebreid qua keuzes. Kies je auto en klik op boeken. Vervolgens voeg je alle extra’s toe aan de auto, als je dat wilt. Daarna voer je je persoonsgegevens in en rond je je boeking af. Zeer eenvoudig en stapsgewijs uit te voeren. Onderin de footer van de site vind je vervolgens allerlei losse onderwerpen met extra informatie. Alles om jou van alle gemakken te voorzien.


Verzekeringen

Je wilt niet voor verrassingen komen te staan bij het huren van een auto. Welke kosten zitten bij de huur inbegrepen en waar moet je zelf nog voor zorgen? Dat staat uitgelegd op de site van Alamo. De verzekeringen en extra’s die je ontvangt, verschillen per continent. Niet van ieder continent staat er helaas een uitleg op deze pagina.

Europa

Binnen Europa ontvang je de volgende voordelen en verzekeringen bij het huren van een auto:

 • Ongelimiteerde kilometers (behalve in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk)
 • BTW
 • Lokale toeslagen
 • Airport toeslag
 • Diefstal verzekering
 • CDW (dekking schade huurauto)

Noord-Amerika

In Noord-Amerika ontvang je de volgende voordelen en verzekeringen bij het huren van een auto:

 • Ongelimiteerde kilometers
 • Sales tax
 • Lokale toeslagen
 • Airport toeslag
 • Diefstal verzekering
 • CDW (dekking schade huurauto)
 • Extra bescherming
 • Optioneel: kies je voor ‘Fully inclusive + GPS’, dan ontvang je ook direct een navigatiesysteem

Zuid- en Midden Amerika

In Zuid- en Midden Amerika ontvang je de volgende voordelen en verzekeringen bij het huren van een auto:

 • Ongelimiteerde kilometers (behalve in Peru)
 • BTW
 • Lokale toeslagen
 • Airport toeslag
 • Diefstal verzekering
 • CWD (dekking schade huurauto)

Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Vrijwel in ieder land beschikbaar
 • Verzekeringen zijn meegenomen in de huurprijs
 • Kortingen en extra's mogelijk
Minpunten:
 • Auto upgraden kan flink in de papieren lopen
 • De ene keer goedkoop, de andere keer duur. Geen constante lijn
 • Geen klantenservice in het weekend
Ga naar Alamo.nl
foto auteur Lars Meijer
Deze review is geschreven door Lars Meijer

Lars houdt van schrijven. Kruipt graag in het hoofd van een ander en zet dat inlevingsvermogen om in woorden. Geef hem een leeg, wit document en hij vult 'm met content waar de lezer blij van wordt. Meer informatie? Bekijk Lurz.nl

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Alamo

Website www.alamo.nl
Sterren
Ervaringen
Ga naar Alamo.nl
© ReviewGo.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement