Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

VacanceSelect review & ervaringen

VacanceSelect
Ga naar Vacanceselect.com

Onze expert over VacanceSelect:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Zoek je alleen een leuke vakantieaccommodatie en vind je het geen enkel punt om de reis naar die bestemming zelf te regelen? Helemaal wanneer je dol bent op kamperen of graag op een vakantiepark verblijft kan VacanceSelect dan de ideale keus zijn. Hier vind je namelijk vele honderden campings voor gewoon en extra luxe kamperen (glamping) in 17 verschillende landen. Perfect voor een autovakantie met het hele gezin, want de campings en vakantieparken zijn vaak van de meest uiteenlopende faciliteiten voorzien.

Waarom kies je voor VacanceSelect?
 • Grote keus uit campings en vakantieparken.
 • De Nederlandse glamping specialist.
 • Voordelig vroegboeken mogelijk.
 • Heldere en eerlijke voorwaarden.
 • Aangesloten bij SGR en ANVR.
Ga naar Vacanceselect.com

VacanceSelect in het kort

VacanceSelect is een online reisaanbieder die zich heeft gespecialiseerd in camping, glamping en vakantieparken in 17 verschillende landen. Je boekt hier alleen de accommodatie en moet zelf de reis regelen, bijvoorbeeld door voor de auto te kiezen of via een andere weg vliegtickets of treintickets aan te schaffen.

De accommodaties die je bij VacanceSelect het meest vindt zijn op campings en vakantieparken die vooral geschikt zijn voor gezinnen die op zoek zijn naar activiteiten en gezelligheid op de camping of het park. Verreweg de meeste daarvan hebben bijvoorbeeld een zwembad en allerlei andere faciliteiten beschikbaar voor de gasten (zoals animatie voor de kinderen tijdens de populairdere vakantiemaanden).

blank


Is VacanceSelect een betrouwbare reisaanbieder?

blank

VacanceSelect is een betrouwbare reisaanbieder. Betalingen kunnen snel en veilig plaatsvinden via het altijd betrouwbare iDeal platform. Als lid van de ANVR hanteert het bedrijf eerlijke voorwaarden en je profiteert er ook van alle voordelen dat het Thuiswinkel Waarborg keurmerk met zich meebrengt. Mocht je in een geschil terechtkomen dan kun je daardoor ook altijd naar de onafhankelijke klachtencommissie van de ANVR stappen.

SGR en garantie bij faillissement

Naast bovenstaande voordelen is VacanceSelect ook aangesloten bij het garantiefonds van de SGR. Dat betekent dat er garantie zit op de vakantie die je er boekt wanneer het bedrijf in financiële problemen zou raken. Je reis kan dan gewoon doorgaan of je krijgt je geld terug als dat niet mogelijk mocht zijn. Dat is dus een hele geruststelling wanneer je boekt bij deze reisaanbieder.


Klantenservice VacanceSelect

blank

Hieronder kun je alvast lezen of de klantenservice van VacanceSelect makkelijk bereikbaar is en hoe je dat het beste kunt doen.

Bereikbaarheid

Je kunt telefonisch contact opnemen met de afdeling service en sales via het telefoonnummer 072 – 5 183 183. Dat kan zowel wanneer je vragen hebt over je bestaande boeking als doordat je graag met hulp van een medewerker jouw perfecte verblijf wilt vinden. Het telefoonnummer is op werkdagen geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Vragen kun je ook via e-mail stellen door het contactformulier op de website in te vullen en contact zoeken via alle populaire sociale media.

Hoe werkt omboeken en wijzigen?

Het is heel vaak mogelijk om je reservering achteraf aan te passen. Het is het beste om daarvoor telefonisch contact op te nemen met de klantenservice. VacanceSelect zal dan altijd zijn best doen om je boeking te wijzigen, bijvoorbeeld door het wijzigen van de verblijfsdatum, het vergroten van het reisgezelschap of het toch kiezen voor een grotere plaats of vakantiewoning. Hou er wel rekening mee dat er extra kosten in rekening gebracht kunnen worden, bijvoorbeeld doordat je nieuwe reisdatum binnen een duurdere periode valt. Je kunt een reservering ook om laten zetten op deze manier, bijvoorbeeld naar een familielid, omdat je zelf niet op vakantie kunt.

Hoe werkt annuleren?

Annuleren is mogelijk, maar het is afhankelijk van het moment waarop je dat doet of (en zo ja hoeveel) kosten daarmee gemoeid zijn. Annuleer je jouw reis minimaal 50 dagen voor vertrek, dan betaal je 99 euro. Tussen de 50ste en 28ste dag voor vertrek stijgt dit bedrag naar 60% van de totale reissom. Annuleer je korter dan 28 dagen voor je vertrek, dan ben je het gehele bedrag verschuldigd. Dan doe je er dus beter aan om je reis naar iemand anders te laten omzetten (bijvoorbeeld een familielid of bevriend gezin dat wel op vakantie kan). Dit is natuurlijk los van de eventuele annuleringsverzekering en als de reden van annuleren binnen de voorwaarden daarvan valt.

Wat te doen bij klachten?

Wanneer je klachten hebt is het de beste keuze om die eerst aan VacanceSelect zelf voor te leggen. Daarvoor staat een speciaal formulier op de website waarmee je jouw klacht uitgebreid kunt omschrijven. Je kunt zelfs al de accommodatie selecteren waar je opmerking over gaat. Als dit proces niet binnen afzienbare tijd een bevredigend resultaat oplevert kun je er uiteindelijk ook voor kiezen om naar de klachtencommissie van de ANVR te stappen. Dat is een geruststellende gedachte, aangezien de ANVR allerlei middelen heeft om een goede afwikkeling van je klachten af te dwingen bij een aangesloten reisaanbieder.


Prijs-kwaliteitverhouding

blank

Hier lees je alle nuttige informatie over de prijs-kwaliteitverhouding van VacanceSelect en hoe het zit met aspecten zoals de betalingen.

Hoe is de prijs ten opzichte van andere reisaanbieders?

De prijzen van VacanceSelect zijn prima te noemen. Aangezien deze reisaanbieder een breed gamma aan vakantiehuizen en campings (waaronder glampings) heeft lopen ook de prijzen sterk uiteen. Per vakantiepark of camping heb je vaak al veel keus binnen de comfort- en prijsklasses, maar ook tussen de parken onderling zijn er veel mogelijkheden. Het is echter helaas over het algemeen lastig om in de eerste plaats op prijs te vergelijken, want dat kan alleen nadat je een vakantieland en een type accommodatie hebt gekozen.

Verborgen kosten

Zodra je een accommodatie voor een bepaalde periode bekijkt kun je ook meteen alle kosten zien. Dat gaat om de kale huursom met de bijkomende kosten zoals reserveringskosten en calamiteitendekking. Je ziet ook meteen of water, gas en elektra bij de prijs zijn inbegrepen of er nog los bij zullen komen. Tot slot worden ook de overige verplichte kosten meteen vermeld, zoals bijvoorbeeld de toeristenbelasting, eventuele (verplichte) eindschoonmaak en de borg, als die van toepassing is. De enige kosten die daar nog bij kunnen komen zijn bijvoorbeeld optionele extra’s die je meteen mee boekt of de annuleringsverzekering en/of reisverzekering.

Betaalmogelijkheden en aanbetalingen

Het is dikwijls nodig om een aanbetaling te doen. Die kan per boeking verschillen omdat het een percentage van de reissom betreft met een bepaald minimumbedrag. Voor je de boeking bevestigt heb je kunnen zien wat het bedrag is van de verplichte aanbetaling. Het kan ook zo zijn dat je direct het gehele bedrag moet voldoen, in het geval de vertrekdatum al heel dichtbij is op het moment dat je boekt.

Betalen kan op een aantal verschillende manieren, waaronder iDeal en creditcards als VISA en MasterCard. Het is ook mogelijk om het verschuldigde bedrag via internetbankieren over te maken. Voor een goede afhandeling moet je dan wel erop letten dat je de juiste gegevens zoals het boekingsnummer invult.


Account mogelijkheden & voordelen bij VacanceSelect

blank

Met een eigen account op VacanceSelect kun je bestaande boekingen beheren en een volgende keer makkelijker een boeking plaatsen. Dat kan dus heel handig zijn, maar een eigen account heeft geen voordelen op het gebied van unieke aanbiedingen of extra voordelige tarieven. Je kunt wel desgewenst een abonnement nemen op de wekelijkse nieuwsbrief waarin wel regelmatig nieuwe accommodaties of aantrekkelijke actietarieven langs kunnen komen.


Reisaanbod

blank

Hieronder geven we je alvast een voorproefje van het reisaanbod waarvoor je op VacanceSelect terechtkunt.

1. Campings

De campings zijn een belangrijk onderdeel van het reisaanbod van VacanceSelect. Je vindt ze in 17 verschillende landen, waaronder de populairste vakantielanden Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland. Maar ook in Nederland, België, Luxemburg en Denemarken kun je profiteren van goede campings op unieke plekken die van alle gemakken en faciliteiten zijn voorzien. Het gaat hierbij steevast om grote campings die ideaal zijn voor gezinnen met kinderen omdat er bijvoorbeeld een uitgebreid kinderprogramma is in het hoogseizoen. Voor de kleinere natuurcampings kun je er wat minder snel terecht.

2. Glamping

Glamping is een extra luxe vorm van kamperen waarbij je verblijft in een goed uitgeruste (safari)tent of een chalet dat van heel veel luxe en gemakken is voorzien. Veelal slaap je bijvoorbeeld in een gewoon bed en hoef je dus niet in een slaapzak op je luchtbed of stretcher. Je krijgt zo alle voordelen van kamperen, in combinatie met een goede vakantiewoning en met volledige toegang tot alle faciliteiten die een goede camping biedt. Je kunt op steeds meer campings terecht voor glamping, ook deze locaties vind je dus door heel Europa verspreid.

3. Vakantieparken

Tot slot beschikt VacanceSelect over een uitgebreid aanbod vakantieparken in 13 Europese landen. Dat aanbod varieert van grote en luxe resorts aan het strand tot kleinschaligere vakantieparken in de bergen of in de bossen. Dat betekent dat geen enkel vakantiepark op elkaar lijkt en je bij deze reisaanbieder altijd het leukste vakantiehuis vindt, op de vakantieplek van je wensen. Bij elk vakantiepark staan heel veel foto’s zodat je meteen alle sterke kanten kunt bekijken. Voor de meeste parken geldt dat er meerdere accommodaties beschikbaar zijn die verschillen in grootte en luxe (en dus ook in prijs).


Is de website gebruiksvriendelijk?

De website van VacanceSelect is heel gebruiksvriendelijk en daardoor ook heel geschikt voor mobiel gebruik. Elke accommodatie is bereikbaar door eerst een type (zoals camping of vakantiepark) te selecteren en dan het vakantieland van je keuze aan te klikken.

Je krijgt dan meteen een overzicht van alle beschikbare accommodaties met een foto en een indicatie van de gemiddelde prijs. Je kunt deze lijst vervolgens zelf eenvoudig uitdunnen door bepaalde filters te selecteren, zoals de aanwezigheid van een zwembad en allerlei verschillende activiteiten op het park of in de regio.


Verzekeringen

Je kunt tijdens het reserveren aanvinken of je een annuleringsverzekering en/of reisverzekering af wilt sluiten. De annuleringsverzekering is altijd aan te raden, al kan dat ook via een externe verzekeraar worden gedaan.

Ook een reisverzekering is natuurlijk van groot belang, maar de meeste mensen hebben inmiddels wel een doorlopende reisverzekering met Europese dekking (die voor deze reisaanbieder vrijwel altijd toereikend zal zijn). Mocht je niet een reisverzekering hebben, dan kun je die meteen afsluiten via VacanceSelect. De afhandeling ervan wordt verzorgd door Europeesche Verzekeringen, een verzekeraar die ook een eigen SOS Alarmcentrale beschikbaar heeft.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Grote keus uit campings en vakantieparken.
 • De Nederlandse glamping specialist.
 • Voordelig vroegboeken mogelijk.
 • Heldere en eerlijke voorwaarden.
 • Aangesloten bij SGR en ANVR.
Minpunten:
 • Geen particuliere vakantiewoningen.
 • Vooral interessant voor gezinnen.
Ga naar Vacanceselect.com
foto auteur Joey de Vries
Deze review is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Ervaringen VacanceSelect

Ervaring geschreven door Matty
17 mei 2021
Prima vakantieoperator

VacanceSelect is voor mij de operator waar ik alleen nog maar mee wil werken. De luxe campings die je hier kan boeken zijn gewoon veel beter dan alles wat ik eerder aan vakanties heb geboekt. Alles was er top verzorgd. We werden goed ontvangen en we hadden alles precies zoals het in de omschrijving was aangegeven. Dat maakte het eigenlijk vanaf de eerste dag al geslaagd. We hebben de kinderen lekker hun gang laten gaan op de camping, dus die hebben we eigenlijk niet gezien de hele vakantie. Zelf hebben we lekker genoten van de rust en ontspanning die je op zo’n luxe camping kunt krijgen. Daarom ga ik alleen nog maar naar bestemmingen van Vacance Select in de toekomst.

Ervaring geschreven door Y Aarts
11 maart 2021
Goede klantenservice

VacanceSelect is voor mijn gevoel gewoon een echt reisbureau, maar dan met een online kantoor. Het is wel zo fijn wanneer je niet alles zelf hoeft uit te zoeken. Wanneer je dan contact zoekt met de medewerkers van deze aanbieder, dan wordt het wel heel gemakkelijk om te zorgen dat alles helemaal op jouw maat en naar jouw wens verzorgd wordt. Ik blijf het liefst gewoon in de buurt, dus Nederland, België en Duitsland is voor mij allemaal wel weer eens voldoende.

Daar is een goed aanbod in te vinden bij VacanceSelect, dus voor mij is dit de perfecte plek om te boeken!

Ervaring geschreven door Yuri
22 februari 2021
Naar de zon

Altijd als ik aan VacanceSelect denk, dan denk ik aan de zon. Dat komt door die reclames van deze reisaanbieder. Het beeld dat ik daar zag, lijkt ook op mijn ideaalbeeld. Een mooie plek in Zuid-Europa waar het lekker rustig is, de zon volop schijnt en je lekker kan genieten van al het goede in het leven. Dat dit dus ook echt waar bleek te zijn, heb ik gemerkt toen ik er voor het eerst boekte. Het werd zelfs alleen maar beter, want eenmaal aangekomen op de bestemming bleek de service ook nog eens helemaal top. De behulpzame medewerkers lieten ons direct thuis voelen. Ik ga zeker vaker boeken bij VacanceSelect.

Ervaring geschreven door Elly
15 december 2020
Tevreden geen klachten

Ik heb al verschillende soorten vakanties bij Vacanceselect besteld. Zo heb ik een keer een camping geboekt voor met het gezin. Maar ook heb ik er al een keer een stacaravan geboekt toen ik enkele dagen in alle rust een opdracht voor mijn werk moest kunnen afmaken. In dat opzicht kan je hier ook alles vinden. Ze zijn ook heel goed in het bieden van Glampings. Dat is de moderne manier om lekker op vakantie te gaan en daar word ik dan natuurlijk wel weer heel blij van. Alles is altijd goed verzorgd, dus ik heb eigenlijk verder niks te klagen.

Ervaring geschreven door Menno
11 december 2020
Netjes geholpen!

Vakantie geboekt bij Vacanceselect. Ik houd wel van avontuur dus de opzet van deze reisoperator vind ik eigenlijk wel aantrekkelijk. Je weet waar je naartoe gaat, je moet alleen zelf nog even zorgen dat je er komt. Dat is voor mij geen probleem, want ik ben heel gemakkelijk hierin. Daardoor is het ook lekker voordelig om op deze wijze te reizen. Ik ben er dan ook heel tevreden over. Volgend jaar boek ik gewoon weer.

Ervaring geschreven door Vincent
3 december 2020
Helpen super goed

Een vakantie op een glamping geboekt met een paar vrienden bij Vacanceselect. We hebben nog nooit eerder zoveel plezier gehad. De glamping was op een mooie plek gevestigd, vlakbij het strand, Alles was er ook top geregeld. Daardoor werd het al snel de echte lekkere zonvakantie. De camping was ook nog eens voorzien van een goed restaurant met een hele goede bediening. Het zag er ook netjes en schoon uit. Dat kwam de sfeer alleen maar ten goede. Het was vooral ook fijn dat Vacanceselect hier heel hulpvaardig in was. We werden op een leuke manier welkom geheten en voelden ons er dus ook direct thuis. Voor mij is deze aanbieder volgende keer weer degene die mijn reis organiseert!

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling VacanceSelect

Website www.vacanceselect.com
Sterren
Ervaringen
84% aanbevolen, 6 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Vacanceselect.com
© ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies