Tips over online webshops, diensten & producten

Bebsy review & ervaringen

Bebsy
Ga naar Bebsy.nl

Onze expert over Bebsy:

Laatst bijgewerkt: 2 oktober 2020

Wanneer je een stedentrip of zonvakantie zoekt kun je daarvoor terecht bij reisaanbieder Bebsy. In deze review lees je alle voordelen en nadelen van een vakantie boeken via Bebsy, uit welke bestemmingen je allemaal kunt kiezen en hoe de prijzen daarvan zich verhouden tot andere reisaanbieders. Ook vertellen we je alles over verborgen kosten, de klantenservice en of je bij faillissement van uit bedrijf je geld wel terug kunt krijgen.

Waarom kies je voor Bebsy?
 • Veel stedentrips en zonvakanties
 • Voordelig vakanties boeken
 • Ledendeals voor extra korting
 • SGR lid
Ga naar Bebsy.nl

Bebsy in het kort

Bebsy is een Nederlandse aanbieder van vakantiereizen. Het bedrijf biedt een uitgebreid aanbod van stedentrips, zonvakanties en Fly & Drive reizen aan naar diverse landen in Europa en enkele andere landen zoals Thailand en de Verenigde Staten. De prijzen van die reizen zijn over het algemeen heel competitief te noemen.

Zoek je extra goedkope vakanties dan kun je kiezen voor een last minute of een verrassingsreis. Profiteren van nog meer voordeel kan heel makkelijk door gratis lid te worden van Bebsy zodat ze jou hun nieuwsbrief kunnen sturen en je kunt profiteren van de ledendeals die daarin staan. De website is overzichtelijk opgezet met veel informatie over de reis en boeken gaat er mooi vlot.


Reisaanbod

Wat is het reisaanbod van Bebsy? Je leest het hieronder.

Stedentrips

Bebsy biedt een grote verscheidenheid aan stedentrips aan naar bekende en minder bekende steden voor een minivakantie. Zo vind je natuurlijk steden als Parijs, Londen, Rome en Praag in het aanbod, maar je kunt ook met deze reisaanbieder naar minder bekende steden als Dubrovnik, Reykjavik en Bilbao. Bij elke stedentrip kun je kiezen uit meerdere hotels in verschillende prijsklassen die zich vaak in of net buiten het stadscentrum bevinden. De getoonde stedentrips zijn altijd inclusief vlucht en hotel.

Zonvakanties

Met de zonvakanties van Bebsy vlieg je naar de zonnigste vakantiebestemmingen in Europa en enkele ander landen. Het aanbod is beperkt maar divers: van populaire Europese vakantielanden als Spanje, Portugal, Griekenland en Turkije tot verder weg gelegen locaties als het Thaise Phuket en het altijd zonnige Florida. De prijzen zijn eenvoudig met elkaar te vergelijken omdat de reizen vrijwel altijd dezelfde opbouw hebben van vlucht plus hotel. Let alleen op dat transfer van en naar het vliegveld vaak nog niet bij de prijs zit inbegrepen.

Fly & Drive

Met Fly & Drive reizen boek je niet alleen een vlucht en een hotel maar ook meteen een huurauto. Dat geeft je alle vrijheid van een auto zodat je helemaal niets van de omgeving hoeft te missen, terwijl je wel profiteert van een snelle aankomst omdat je met het vliegtuig gaat. Landen als Italië, Portugal en Griekenland lenen zich bij uitstek voor een Fly & Drive, dus de meeste reizen die je bij Bebsy kunt boeken gaan naar die landen toe. Maar je kunt bijvoorbeeld ook vliegreizen met hotel en huurauto boeken naar IJsland en Florida.

Last Minutes

De last minute stedentrips en zonvakanties van Bebsy bieden je de mogelijkheid om tegen een extra voordelig tarief op heel korte termijn een leuke reis te boeken. Dat gaat bijvoorbeeld om hotelkamers die alsnog zijn geannuleerd of die simpelweg nog niet geboekt zijn tot nu toe. Dat betekent dus ook dat het aanbod heel erg varieert. Alle reizen die ook op andere plekken op de site worden aangeboden kun je hier terugvinden, uiteraard wel afhankelijk van de beschikbaarheid. Het beste is het dus maar gewoon deze last minutes te checken zodra je spontaan tijd en zin hebt in een leuke vakantie.

Verrassingsreis

De verrassingsreizen biedt een heel select aanbod stedentrips en vakanties waarbij je vaak alleen een vage indicatie hebt van je bestemming. Er wordt bijvoorbeeld een kleine lijst met steden genoemd waar de reis naartoe zou kunnen gaan, maar welke bestemming het precies gaat worden hoor je pas uiterlijk twee weken voor de vertrekdatum. Enkele zaken staan wel altijd vast: bijvoorbeeld dat je minimaal in een driesterrenhotel zult verblijven. Leuk voor de echte avonturier!


Klantenservice Bebsy

Wanneer er iets mis gaat voor of tijdens je reis, dan wil je natuurlijk snel met je reisoperator kunnen communiceren. Hoe zit het dus met de klantenservice van Bebsy?

Bereikbaarheid

Bebsy is zeven dagen per week telefonisch te bereiken. De openingstijden zijn maandag tot en met zaterdag van 9.00 uur in de ochtend tot 22.00 ’s avonds. Op zondag is de klantenservice geopend van 10.00 ’s ochtends tot 22.00 in de avond. Het Nederlandse telefoonnummer van de klantenservice is 020 – 7009 406. Hou je boekingsnummer bij de hand wanneer het over een specifieke reis gaat, dan word je zo snel mogelijk geholpen.

Ook via e-mail kun je een bericht sturen. Dat doe je via het contactformulier op de website. Klik rechtsboven op de knop met de telefoon en vervolgens op de knop E-mail. Je wordt dan doorgestuurd naar het contactformulier. Ook daar moet je wel je boekingsnummer invoeren wanneer je dat hebt. Heel fijn is dat je ook meteen een bijlage kunt toevoegen.

Hoe werkt omboeken en wijzigen?

Wanneer je een foutje hebt gemaakt bij je boeking dan moet Bebsy dat namens jou bij de vliegmaatschappij, het hotel of de autoverhuurder aan laten passen. De kosten daarvan kunnen enorm verschillen dus het is verstandig je boeking zelf heel goed te checken voor je op versturen klikt. Mocht het echt nodig zijn om iets te wijzigen of om je hele vakantie om te boeken, dan kun je het beste via telefoon contact opnemen met de klantenservice om te overleggen over de mogelijkheden.

Wijzigingen vanuit Bebsy

Het is goed om te weten dat je heel af en toe zelf door Bebsy benaderd zult worden omdat de specifieke reis die je hebt geboekt niet meer beschikbaar is. Dat komt doordat je reis pas nadat de reservering compleet is bij de accommodatie en/of vliegmaatschappij definitief wordt ingeboekt. Als het aanbod op het laatste moment niet meer beschikbaar is, dan kan je reis in die vorm of op die datum dus geen doorgang vinden. Bebsy probeert dan samen met jou tot een alternatief te komen. Je hoeft daar uiteraard geen extra kosten voor te maken.

Hoe werkt annuleren?

Een boeking die definitief is gemaakt, en dus al door is gegeven aan de luchtvaartmaatschappij en hotels, is niet meer zonder kosten terug te draaien. Vaak ben je het hele bedrag kwijt, andere keren minimaal een aanzienlijk deel. Als je wilt annuleren kan dat altijd (dat doe je dan per e-mail) maar hou er dus wel rekening mee dat je nooit zomaar al je geld terug zult krijgen. Mocht je een annuleringsverzekering hebben afgesloten en een geldige reden hebben (die dus onder de dekking valt) dan kun je wel alles of in elk geval een groot deel van de reissom terugkrijgen.

Wat te doen bij klachten?

Heb je een klacht over de luchtvaartmaatschappij waarmee je van en naar je vakantiebestemming bent gevlogen? Dan moet je die in eerste instantie ook bij de maatschappij in kwestie indienen. Bebsy heeft daar namelijk helaas weinig over te zeggen en jij als daadwerkelijke reiziger maakt veel meer kans op een deugdelijke oplossing. Ook bij klachten tijdens je verblijf in een hotel moet je die als eerste ter plekke bij het hotelpersoneel deponeren. Pas als die niet adequaat reageren doe je er goed aan om met Bebsy contact op te nemen.

Klachten over Bebsy zelf, bijvoorbeeld omdat je naar aanleiding van een probleem met je vakantie niet goed genoeg bent geholpen door de klantenservice, kun je helaas niet kwijt bij de Geschillencommissie Reizen. Dat komt doordat zowel Bebsy als GoMundo niet zijn aangesloten bij de ANVR.


Prijs/Kwaliteit verhouding

Hoe zit het met de prijs-kwaliteitverhouding van Bebsy, bijvoorbeeld in vergelijking met andere reisaanbieders? Dat lees je hieronder.

Hoe is de prijs ten opzichte van andere reisaanbieders?

Wanneer je de prijzen van de aangeboden prijzen vergelijkt met gelijksoortige vakanties van andere aanbieders komt Bebsy daarbij heel gunstig naar voren. Natuurlijk is elke combinatie van datum, reis en accommodatie uniek en dat maakt vergelijken lastig. De algehele indruk is echter dat het type zonvakanties, stedentrips en Fly & Drive vakanties dat Bebsy aanbiedt net iets voordeliger is dan vergelijkbare reizen van met name de grotere reisoperators. Dat heeft er wellicht mee te maken dat Bebsy zich concentreert op een select aantal landen en locaties en dus de prijzen beter in de hand kan houden.

Zijn er ook verborgen kosten?

Wanneer je bij een reis een bepaalde prijs ziet staan in het overzicht van Bebsy, dan komen daar nog wel een aantal kosten bij. Welke zijn dat bijvoorbeeld?

1. Boekingskosten

Wanneer je een reis bekijkt en wilt gaan boeken staat daar nog niet bij vermeld dat je aanvullend boekingskosten moet betalen. Die komen pas bij het afrekenen van je reservering tot uiting. Het gaat om een vast bedrag per boeking van ongeveer 20 euro. Overigens kun je die kosten besparen door gratis lid te worden van Bebsy en dan voor een van de ledendeals te kiezen, dan worden de boekingskosten namelijk niet in rekening gebracht. We vinden het echter wel jammer dat er zelfs in de veelgestelde vragen niets over de boekingskosten wordt gezegd, die ontdek je dus echt pas bij het afrekenen.

2. Ruimbagage

Handbagage is gratis mee te nemen, maar de ruimbagage betaal je bij veel vliegmaatschappijen los. Dat kan behoorlijk in de papieren lopen. Dat zijn echter kosten die meteen tot uitdrukking komen zodra je begint met boeken, want de eerste stap wanneer je een reis met een vlucht boekt is aangeven welke bagage je mee wilt nemen. Je ziet dan ook meteen hoeveel dat extra zal gaan kosten bovenop de eerder getoonde reissom.

3. Toeristenbelasting

De toeristenbelasting moet je vaak ter plekke voldoen en dat bedrag betaal je niet aan Bebsy. Dat zijn dus kosten die nog bovenop je reissom komen, maar wanneer dat het geval is wordt het er bij alle reizen op de site netjes bij gezet. Hoe groot het bedrag is hangt af van de bestemming, het aantal personen waar je mee reist en de reisduur. Er kunnen ook nog andere regels gelden, zoals kinderen die gratis zijn of het aantal sterren van je hotel. In Griekenland geldt bijvoorbeeld: hoe meer sterren hoe duurder de toeristenbelasting. Zoek van tevoren op hoeveel de toeristenbelasting is in de stad of het land waar je naartoe gaat.


Is Bebsy een betrouwbare reisaanbieder?

Bebsy is een betrouwbare reisaanbieder die overwegend ook als heel positief wordt beoordeeld. Tevens heeft het bedrijf al enkele mooie prijzen van consumenten in ontvangst mogen nemen. Zo werd Bebsy bijvoorbeeld al meerdere keren verkozen tot winnaar van de publieksprijs tijdens de Shopping Awards en Thuiswinkel Awards. Bovendien ondersteunt deze reisaanbieder de meest betrouwbare betaalvormen zoals iDeal en is het bedrijf in zijn privacyverklaring heel duidelijk over de persoonsgegevens die het van je verwerkt (en met welk doel dat gebeurt).

SGR lidmaatschap

Alle reizen die Bebsy aanbiedt zijn ondergebracht bij GoMundo, een operator die is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Dat betekent dat in geval van faillissement dat je reis dikwijls gewoon door kan gaan en je anders altijd de volledig reissom terugkrijgt. Dat heeft voor jou als reiziger alleen maar voordelen, want het kost je niets extra (het is dus geen verzekering) en je vakantie kan nooit echt volledig in het water vallen.


Account mogelijkheden & voordelen bij Bebsy

Wanneer je een account aanmaakt bij Bebsy kun je meteen profiteren van ledendeals. Bovendien hoef je op die geselecteerde reizen dan geen boekingskosten te betalen. De beste vakantiedeals komen regelmatig in je e-mail voorbij, zodat je nooit meer een leuke vakantie of stedentrip hoeft te missen. Aanmelden is gratis en kan zowel met Facebook en Google als je e-mailadres.


Verzekeringen

Het is mogelijk om tijdens het boeken meteen aan annuleringsverzekering en/of een reisverzekering af te sluiten. Die worden aangeboden door Bebsy maar uitgevoerd door Unigarant, een externe verzekeraar. De verzekeringen zijn altijd aangepast op de reis in kwestie tegen een concurrerend tarief en met goede voorwaarden (zoals dekking voor medische kosten in het buitenland en het ontbreken van een eigen risico).

Het is natuurlijk niet verplicht om jezelf te verzekeren, of dat per se hier te doen. Je kunt een vakantie namelijk ook altijd elders laten verzekeren. Een tijdelijke reisverzekering is echter waarschijnlijk niet nodig wanneer je al een doorlopende reisverzekering hebt, of wanneer je elders voordeliger een reisverzekering af wilt sluiten die alleen deze vakantie dekt.

Een annuleringsverzekering kan ook meteen worden afgesloten en dat is vaak verstandig. Dan ben je namelijk onder veel omstandigheden verzekerd van teruggave van (een deel van) de reissom wanneer de trip onverhoopt niet door kan gaan. Ook die annuleringsverzekering word aangeboden door Unigarant.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Veel stedentrips en zonvakanties
 • Voordelig vakanties boeken
 • Ledendeals voor extra korting
 • SGR lid
Minpunten:
 • Boekingskosten niet altijd duidelijk
 • Geen ANVR lid
Ga naar Bebsy.nl
foto auteur Joey de Vries
Deze review is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Ervaringen Bebsy

Ervaring geschreven door Gwen
8 februari 2021
Beste bestemmingen

Ik ben bij Bebsy terechtgekomen omdat ze gewoon de beste bestemmingen hebben. Soms wil ik even lekker naar de zon. Dan is dit de plek waar ik de beste vakanties vind. Maar ik heb er ook al een paar keer leuke stedentrips gevonden. Bijvoorbeeld naar steden die nog niet zo afgezaagd zijn. Daardoor hebben we met zijn alleen er hele leuke tijden kunnen hebben. Dat is voor mij wel iets wat ik niet snel zal vergeten. Dat Bebsy dit aanbiedt is voor ons dus zeker van meerwaarde geweest in de afgelopen periode.

Ervaring geschreven door Marcel
25 januari 2021
Kom er graag terug

Bij Bebsy al meerdere stedentrips geboekt. Altijd goede ervaringen mee gehad. Alles is goedkoop en het is geregeld zoals beloofd. Toen Corona opkwam wel met een cancelling te maken gehad. Gelukkig was het bedrijf hier heel duidelijk over en snel in. Daardoor heb ik gewoon mijn geld kunnen terugkrijgen. Al moest ik daar wel wat lang op wachten. Als het reizen straks weer kan, dan ga ik wel gewoon weer bij bebsy mijn boekingen doen. Er zijn nog genoeg steden die ik wil zien.

Ervaring geschreven door Suzanne
3 december 2020
Wat een top site

Bebsy is op mijn pad gekomen toen ik niet zoveel budget had. Ik had het al lastig om de rekeningen te betalen, dus een vakantie leek er eigenlijk niet in te zetten. Bij Bebsy kan je echter wel heel gemakkelijk een goedkope vakantie vinden. Nu ik meer te besteden heb, ga ik hier nog altijd. Een weekje naar Griekenland kan soms al voor minder dan €200. Dat is voor mij wel een reden om altijd even te kijken wat de site te bieden heeft.

Ervaring geschreven door Pieter
25 augustus 2020
Stedentrip ervaring

Stedentrip geboekt via Bebsy. Goede ervaring en goede prijs. Kamer was wel opvallend kleiner dan op de foto's. Dat zal wel vaker voorkomen. Altijd wat onzeker in deze tijd of het goed gaat, maar tevreden met deze aanbieder.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Bebsy

Website bebsy.nl
Sterren
Ervaringen
86% aanbevolen, 4 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Bebsy.nl
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement