Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

BNP Paribas review & ervaringen

BNP Paribas
Ga naar Bnpparibas.nl

Onze expert over BNP Paribas:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Ben je op zoek naar een persoonlijke lening of een hypotheek, dan kan BNP Paribas een betrouwbare geldverstrekker zijn om die nieuwe lening bij af te sluiten. Via een van de vele aangesloten onafhankelijke adviseurs vind je altijd de financiering die het beste bij je situatie past, zoals bijvoorbeeld een van de vier verschillende persoonlijke leningen die BNP Paribas voor consumenten beschikbaar heeft gesteld.

Waarom kies je voor BNP Paribas?
 • Breed scala persoonlijke leningen
 • Gunstige rentepercentages mogelijk
 • Veel informatie op de website
 • Speciale leningen voor senioren
 • Soms ook lenen als dat elders niet kan
Ga naar Bnpparibas.nl

Wat is BNP Paribas voor website?

blank

Op de BNP Paribas website vind je informatie over alle financiële producten die deze van oorsprong Franse bankinstelling aan consumenten aan kan bieden. Dat gaat in de praktijk om vier verschillende persoonlijke leningen, elk met hun eigen doelgroep en voorwaarden. Je kunt niet meteen een lening of offerte aanvragen via de website, want dat verloopt altijd via een van de aangesloten tussenpersonen of financieel adviseurs. Je kunt wel alvast via de website enkele berekeningen doen, zodat je kunt inschatten of de leningen inderdaad interessant voor je kunnen zijn.


Lening mogelijkheden bij BNP Paribas

Je kunt als consument met behoefte aan financiering voor de volgende lening mogelijkheden terecht bij BNP Paribas:

Mogelijke leenbedragen € 5.000,- tot € 75.000.-
Termijn voor terugbetaling 6 maanden tot 10 jaar
Rentepercentages Vanaf 3,8%
Hoe lang duurt een beoordeling? Varieert per tussenpersoon
Hoe snel heb je het geld? Varieert per tussenpersoon
Vervroegd aflossen mogelijk? Ja
Kun je de lening ook oversluiten naar een andere partij? Ja
Kun je geld lenen met een BKR registratie? Ja, afhankelijk van situatie

Deze financieringen biedt BNP Paribas

BNP Paribas biedt twee leenproducten aan: hypotheken en persoonlijke leningen. Doorlopende kredieten zijn niet af te sluiten bij deze geldverstrekker.

Persoonlijke leningen

blank

Er wordt bij de persoonlijke leningen onderscheid gemaakt tussen maar liefst vier verschillende leenvormen, die allemaal enkele unieke voorwaarden en aparte rentepercentages hebben. Het gaat daarbij om de volgende leningen:

1. Persoonlijkste Basis Lening

De Persoonlijkste Basis Lening is af te sluiten door mensen tussen 27 en 60 jaar. Deze lening heeft een laag rentepercentage dat al begint bij 3,8% voor bedragen vanaf ongeveer 50.000 euro. Als het bedrag dat je leent kleiner wordt neemt het rentepercentage wat toe tot gemiddeld 6,4% wanneer je ‘slechts’ 5.000 euro leent.

2. Persoonlijkste Lening

De Persoonlijkste Lening is af te sluiten voor iedereen van 18 jaar tot 60 jaar en heeft iets meer flexibiliteit dan de Basis lening. Zo kun je bijvoorbeeld zelf bepalen wanneer het maandbedrag af wordt geschreven en is ook dat maandbedrag zelf aan te passen. Daar staat wel een structureel hogere rente van ongeveer 2% op jaarbasis tegenover.

3. Persoonlijkste Perspectief Lening

De Persoonlijkste Perspectief Lening heeft een behoorlijk hoge rente, maar dat komt doordat dit financiële product ook beschikbaar gemaakt kan worden aan mensen die normaal gesproken niet zo snel een lening kunnen krijgen. Bijvoorbeeld omdat ze te weinig inkomen of een schuldverleden hebben. Doordat de adviseur altijd naar je persoonlijke situatie kijkt is er met de Perspectief lening vaak toch gewoon iets mogelijk.

4. Persoonlijkste Senior Lening

Het kan voor ouderen boven de 60 jaar soms behoorlijk lastig zijn om geld te lenen. Daarom heeft deze bank hiervoor de Persoonlijkste Sr. (Senior) Lening in het leven geroepen. Die lening is beschikbaar voor iedereen tot 74 jaar. Daar staat echter wel een wat hoger dan gemiddeld rentepercentage tegenover.

Hypotheken

Het is ook mogelijk om bij BNP Paribas een hypotheek af te sluiten. Die is vaak makkelijk achteraf aan te passen, te verhogen of mee te nemen (over te sluiten). Er waren voorheen meerdere hypotheekvormen beschikbaar, maar die zijn voor nieuwe klanten tegenwoordig samengebracht in een enkele hypotheekproduct. Of deze hypotheek voor jou gunstig uit zou pakken kun je – net als bij de persoonlijke leningen – het beste overleggen met je adviseur.

blank


Hoe werkt het aanvragen van een lening?

BNP Paribas biedt niet de mogelijkheid om rechtstreeks een lening aan te vragen. Dat gebeurt altijd via tussenpersonen, andere bedrijven dus, waarvan we vaak ook een review op onze website hebben staan. Wanneer je wel een lening van van deze financierder af wilt sluiten kun je dus een van die tussenpersonen benaderen, om advies vragen of direct een leenaanvraag doen. Het is wel mogelijk om berekeningen te doen op de website. Zo kun je bijvoorbeeld een globale indicatie krijgen van de totale kosten van de lening die je op het oog hebt.

blank

Wanneer je bij wilt lenen verloopt dat proces dus vaak op de volgende manier:

Stap 1: Tussenpersoon benaderen

Je kunt als eerste een van de tussenpersonen benaderen die door BNP Paribas op de website worden vermeld. Je kunt die lijst bekijken door op de knop Afsluiten te klikken. Elke adviseur wordt met telefoonnummer en/of website in het overzicht vermeld, dus je kunt meteen contact opnemen. Alle adviseurs zijn bij de AFM geregistreerd en dus betrouwbaar.

Stap 2: Advies krijgen

Deze stap vindt plaats bij de externe adviseur, die je kan helpen met het samenstellen van de lening die voor jouw situatie het meest geschikt is. Let wel op wat er bij de externe partij mogelijk is, want sommige tussenpersonen bieden geen advies maar doen alleen het afhandelen van de leningaanvraag voor je regelen.

Stap 3: Offerte aanvragen

Ook een offerte aanvragen doe je via je tussenpersoon en niet rechtstreeks bij BNP Paribas. Je adviseur kan je dan ook vertellen of deze bank voor jou inderdaad het voordeligste uit zou pakken, of dat je toch beter bij een andere geldverstrekker terecht kunt. Maar als de bank jou inderdaad een gunstige lening aan zou kunnen bieden kun je via deze weg meteen een offerte laten opstellen.

Stap 4: Offerte ondertekenen en bewijsstukken opsturen

Wanneer de offerte gunstig is kun je die na beoordeling ondertekenen en opsturen. Dan is het tijd om alle ondersteunende documenten (zoals loonstroken en/of bankafschriften) op te sturen. Dat gaat weer via je tussenpersoon, die alle gegevens checkt en doorstuurt naar BNP Paribas.

Stap 5: Controle en acceptatie

BNP Paribas checkt ook alle gegevens nog een keertje en wanneer alles in orde is wordt je leningaanvraag geaccepteerd. Het bedrag wordt dan meteen naar je overgemaakt en je ontvangt inloggegevens waarmee je jouw lening direct via je account op de website in kunt zien en zelfs deels kunt beheren.

blank


Kan ik terecht met een BKR registratie?

Het is in sommige gevallen mogelijk om bij deze geldverstrekker een financiering te krijgen bij wanneer je betaalverleden er niet rooskleurig uit ziet. Dat is mogelijk doordat de Persoonlijkste Perspectief Lening als financieel product ruimte biedt om ook mensen te helpen die in de schulden zitten of hebben gezeten. Dat is echter altijd een persoonlijke aangelegenheid en een financiering via deze weg is nooit een garantie. Je adviseur kan je er alles over vertellen.


Contactgegevens & klantenservice

Wanneer je hulp nodig hebt of graag advies wilt over de leningen van BNP Paribas kun je heel eenvoudig contact opnemen met de klantenservice. Hoe je dat doet lees je hieronder.

Contactinformatie

Hier vind je meteen alle contactinformatie waarmee je BNP Paribas kunt benaderen.

Adres:
Marten Meesweg 97
3068 AV Rotterdam

Hoe is BNP Paribas het beste te bereiken?

Wanneer je contact op wilt nemen met BNP Paribas dan kan dat bijvoorbeeld via e-mailadres: klantenservice@mijnlening.bnpparibas-pf.nl. Er is ook een contactformulier op de website beschikbaar. Daarnaast is het mogelijk om telefonisch contact op te nemen via 088 – 65 56 160. Tijdens het oriëntatie- en aanvraagproces kun je echter vaak het beste contact opnemen met je adviseur.

Zelf wijzigingen doorgeven

Zodra je een lening toegekend hebt gekregen zul je een brief krijgen met inloggegevens voor de website. Zodra je daarmee een account hebt aangemaakt kun je inloggen en je lening bekijken. Ook is het dan mogelijk om zelf enkele gegevens te wijzigen zodat je daarvoor geen contact op hoeft te nemen met de klantenservice.

Vergunning en AFM registratie

BNP Paribas heeft een registratie bij de Autoriteit Financiële Markten met nummer 12015032. Dat betekent dat alle benodigde vergunningen aanwezig zijn om financiële producten aan te bieden aan Nederlandse consumenten. Wanneer we dat nummer gebruiken om de registratie bij de AFM na te kijken zien we dat alle op de website genoemde adviseurs ook netjes bij de AFM als officiële bemiddelaars zijn aangemeld.


Wat als de terugbetaling niet lukt?

Als het terugbetalen van je lening tijdelijk niet lukt dan is dat natuurlijk heel vervelend. Gelukkig heeft BNP Paribas ook al heel duidelijk op de website vermeld wat er dan gebeurt. Om je niet verder in de problemen te brengen worden er tijdens de eerste 90 dagen na het verlopen van de betaaltermijn geen extra kosten in rekening gebracht.

Na die periode van 90 dagen wordt de lening in zijn geheel opeisbaar en wordt de incasso daarvan uit handen gegeven aan een extern incassobureau. Daarnaast wordt na 2 maanden bij het Bureau Krediet Registratie gemeld dat je achterloopt bij het terugbetalen van je lening. Daardoor kun je in de toekomst moeilijker lenen.


Conclusie: Is BNP Paribas een betrouwbare website?

BNP Paribas beschikt over alle vergunningen die laten zien dat het bedrijf particulieren een verantwoorde financiële dienstverlening biedt. Dat geldt uiteraard ook voor alle aangesloten adviseurs, die wettelijk verplicht zijn je alleen leningen te bieden die zo min mogelijk risico voor je vormen. Daarnaast biedt de financierder ook op de eigen website heel veel informatie over de aangeboden leenproducten, hoe het aanvraagproces werkt en wat je daar allemaal voor nodig hebt. Tot slot is het bedrijf ook heel goed bereikbaar voor de keren dat er iets mis gaat of je hulp of advies nodig hebt.

blank


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Breed scala persoonlijke leningen
 • Gunstige rentepercentages mogelijk
 • Veel informatie op de website
 • Speciale leningen voor senioren
 • Soms ook lenen als dat elders niet kan
Minpunten:
 • Alleen offertes via externe adviseurs
 • Geen doorlopend krediet af te sluiten
Ga naar Bnpparibas.nl
foto auteur Joey de Vries
Deze review is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Ervaringen BNP Paribas

Ervaring geschreven door Pjotr
4 oktober 2021
Ook met BKR

Wanneer je een registratie bij BKR hebt, dan is het heel lastig om te lenen. Zelfs als het maar om een klein bedrag gaat. Dat is soms best lastig, want het duurt behoorlijk lang voor je van je registratie af bent. Maar ik wil toch ook gewoon een normaal leven kunnen leiden. Daarom hebben ze bij BNP een product dat hier wel voor gemaakt lijkt. Het heet de Persoonlijk Perspectief Lening. Dat is dan ook precies wat ik bedoel en ik ben blij dat ik dit gevonden heb. Het heeft het leven voor mij net iets gemakkelijker gemaakt omdat ik net wat flexibeler ben. Dat is dus ook wel zo fijn. Als jij dat ook zoekt, dan kan ik je deze lening zeker aanraden.

Ervaring geschreven door Kiran
4 oktober 2021
Lekker gemakkelijk lenen

Lenen is voor iedereen soms wel nodig. Het is dan wel fijn wanneer je dat bij een meer vertrouwde naam kan doen. Zo ben ik bij BNP Parisbas terechtgekomen. Dit is in Nederland misschien niet de bekendste naam, maar internationaal staan ze goed aangeschreven. Eerder heb ik al eens een kleine lening van €5.000,- afgesloten. Daarna heb ik een grotere lening voor een verbouwing van de schuur afgesloten. Nu ben ik die rustig aan het aflossen. Alles is precies op maat te maken, bijvoorbeeld de lengte van de looptijd en de mogelijkheden om terug te betalen. Daardoor is het lekker geruststellend om er een lening af te sluiten. Wat mij betreft is BNP de beste aanbieder op de markt.

Ervaring geschreven door Veerle
4 oktober 2021
Veel kennis

In tegenstelling tot veel oplichters in de wereld van de persoonlijke leningen, heb ik ontdekt dat BNP Paribas wel echt meerwaarde te bieden heeft. Dit is natuurlijk ook niet zomaar een website die uit de grond is gestampt. De banken en adviseurs die hierachter schuilgaan hebben al tientallen jaren ervaring. Dat is ook direct te merken. Nog voordat je in contact komt met een medewerker kan je al heel veel kennis opdoen. De website is namelijk heel overzichtelijk en zit vol met informatie waar je iets aan hebt. Als je dan een idee hebt van het soort lening dat je kunt gebruiken, dan kan je daar bovenop ook nog eens extra hulp krijgen van de ervaren medewerkers die hier in dienst zijn. Met zoveel kennis kan het eigenlijk niet mis gaan. Dat heb ik zelf mogen ontdekken door hier mijn lening af te sluiten.

Ervaring geschreven door lizette
17 mei 2021
inloggen geeft altijd problemen

site is overzichtelijk en transparant, maar voordat je er op bent ben je 3 deblokkade -verzoeken verder. dan pas kun je weer inloggen. kortom site ziet er goed uit, lening aflossen gaat makkelijk, alleen de inlogtool werkt gewoon niet goed.

Ervaring geschreven door Elina&0
26 april 2021
Grote bedragen lenen

BNP Parisbas biedt net wat meer mogelijkheden om online alles te regelen voor een wat grotere lening. Zelfs bedragen tot €75.000 zijn er mogelijk. Bij de meeste andere kredietverstrekkers kan je alleen kleinere bedragen online regelen. Het is mij een raadsel waarom. BNP Paribas is bovendien natuurlijk ook gewoon een grote naam in de bankenwereld. Dat betekent dus ook dat ze daar wel iets goed moeten doen. Ik heb zelf binnen enkele klikken een lening van €40.000,- afgesloten tegen een gunstig tarief en een goede looptijd. Ik ben er heel tevreden over. Ik hoop niet snel weer te hoeven lenen, maar als het moet, dan doe ik het weer bij deze aanbieder.

Ervaring geschreven door Andrea
26 april 2021
Geheel op maat

Ik heb een lening afgesloten bij BNP Paribas omdat bleek dat dit de enige aanbieder van leningen was die geheel op mijn maat gesneden was. Het is wel heel aantrekkelijk om alles precies zo te krijgen als past bij jou. Daardoor wordt het een stuk gemakkelijker om er optimaal gebruik van te maken. Het is fijn om te weten dat BNP een grote naam is die al heel lang actief is. Daardoor kan je er zonder zorgen instappen en weet je dat je ook met een betrouwbare partner werkt. Alles is hier dus gewoon top.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling BNP Paribas

Website www.bnpparibas.nl
Sterren
Ervaringen
84% aanbevolen, 6 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Bnpparibas.nl
© ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies