Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

Freo review & ervaringen

Freo
Ga naar Freo.nl

Onze expert over Freo:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Zoek je een betrouwbare financiering voor een auto, boot, caravan of om een verbouwing te bekostigen? Dan is een persoonlijke lening of een doorlopend krediet van Freo het overwegen meer dan waard. Deze dochter van de Rabobank is namelijk heel betrouwbaar en werd ook al meerdere keren heel positief beoordeeld door de Consumentenbond. De tarieven zijn laag en de website biedt heel veel nuttige informatie, zodat je precies weet waar je aan begint. In deze review laten we zien wat de mogelijkheden zijn bij Freo en hoe je zelf een lening of krediet aan kunt vragen.

Waarom kies je voor Freo?
 • Lage rentetarieven.
 • Veel informatie op de site.
 • Onderdeel van de Rabobank.
 • Klantenservice heel goed bereikbaar.
 • Positief beoordeeld door Consumentenbond.
Ga naar Freo.nl

Wat is Freo voor website?

blank

Freo is een dochteronderneming van de Rabobank. Het bedrijf werd in 2007 door de bank gelanceerd met het doel om specifieke leenproducten duidelijk en overzichtelijk een eigen plekje te geven, met daarbij een grote nadruk op aanvragen, advies, offerte en acceptatie via internet. De bank vindt het belangrijk om de tarieven voor alle klanten laag te houden en accepteert dus alleen klanten met voldoende draagkracht om hun lening terug te kunnen betalen. Dat betekent bijvoorbeeld ook dat je hier niet kunt lenen wanneer je een negatieve notering bij het BKR hebt.

Lening mogelijkheden bij Freo

 

Met de onderstaande tabel krijg je alvast een goede indruk van de leen mogelijkheden bij Freo:

Mogelijke leenbedragen € 5.000 tot € 75.000
Termijn voor terugbetaling 6 maanden tot 10 jaar
Rentepercentages Vanaf 3,6%
Hoe lang duurt een beoordeling? 1 werkdag
Hoe snel heb je het geld? 1 tot 2 werkdagen
Vervroegd aflossen mogelijk? Ja
Kun je de lening ook oversluiten naar een andere partij? Ja
Kun je geld lenen met een BKR registratie? Nee

Wat voor leningen en kredieten biedt Freo?

blank

Bij Freo kun je kiezen voor een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Hieronder bespreken we kort wat deze financieringsvormen inhouden.

Persoonlijke lening

blank

De persoonlijke lening van Freo is ideaal voor het doen van een grote aankoop zoals een auto. Ook voor het direct voldoen van een grote factuur voor een verbouwing waarvan je al weet hoe duur die gaat worden (zoals het plaatsen van een keuken of badkamer) is een geschikt leendoel. Je weet dan van tevoren al precies hoeveel geld je nodig gaat hebben en dat maakt het afsluiten van een persoonlijke lening duidelijk, makkelijk en ook voordelig. Het minimale leenbedrag is 5.000 euro en je kunt maximaal 75.000 euro lenen. Dat gaat tegen een voordelig rentetarief vanaf 3,6 procent. De maximale looptijd van de persoonlijke lening is bij deze optie 10 jaar.

blank

Doorlopend krediet

De tweede financiering die je bij Freo kunt afsluiten is een doorlopend krediet. Veel van de eigenschappen zijn hetzelfde als bij de persoonlijke lening, want wederom is het minimale leenbedrag 5.000 euro en de maximale leensom 75.000 euro. De rente die je betaalt is altijd wat hoger dan bij de persoonlijke lening, maar daar staat tegenover dat je meer flexibiliteit hebt. Je bepaalt zelf hoeveel geld je op wilt nemen uit je krediet en dat hoeft dus ook niet het maximale bedrag te zijn als je dat toch niet nodig blijkt te hebben. Het is wel goed om te weten dat de maximale looptijd van het krediet 12 jaar is. Om je te helpen het openstaande bedrag na die periode op nul te krijgen wordt het maximale kredietbedrag in de loop van de tijd afgebouwd.

Hoe werkt het aanvragen van een lening?

blank

Het aanvragen van een lening of krediet werkt heel eenvoudig. Hieronder zie je wat je zelf moet doen en de procedure die Freo vervolgens hanteert.

Stap 1: Lening of krediet kiezen

De eerste stap is de leencalculator op de website van Freo in te vullen. Daar kun je invoeren wat het bedrag is dat je graag wilt lenen en hoeveel je per maand wilt betalen voor je lening of krediet. Je kunt de schuifbalken voor het leenbedrag en de maandelijkse termijn verplaatsen om meteen makkelijk en snel te zien wat dit betekent voor de looptijd en de totale kosten. Je kunt ook direct wisselen tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Als de uitkomst van de calculator je tevreden stemt kun je op de knop Vrijblijvende offerte klikken. Nu moet je eerst nog even een leendoel kiezen, waarbij je de keus hebt uit auto, bestaande leningen oversluiten, verbouwing of anders.

Stap 2: Gegevens invullen

De volgende stap is het invullen van de gegevens van jezelf en je eventuele partner. Dit gaat om persoonsgegevens, adresgegevens en contactgegevens. Het invullen hiervan zal dus niet snel problemen opleveren. Door op de knop Vrijblijvende offerte aanvragen te klikken verstuur je de offerteaanvraag en gaat Freo voor je aan het werk.

Stap 3: Telefonisch adviesgesprek

blank

Binnen 1 werkdag neemt Freo telefonisch contact met je op om de ingediende aanvraag met je door te nemen. Dat betekent dat alle gegevens nog even bij langs worden gegaan en dat er aan de hand van de bevindingen eventueel aanpassingen worden gedaan aan de aangevraagde lening. Wellicht kom je er namelijk samen achter dat een krediet toch beter is dan een lening, of omgekeerd.

Stap 4: Offerte ontvangen en bekijken

Als alles akkoord is en je inderdaad in aanmerking komt voor de gewenste lening of het krediet, dan zul je nu een offerte ontvangen van Freo. Dat gebeurt in Mijn Freo, waar je inmiddels ook inloggegevens van hebt ontvangen. Daar kun je de offerte bekijken en als je ermee akkoord gaat kun je hier ook alle benodigde documenten meteen uploaden.

Stap 5: Definitieve beoordeling ontvangen

Nu alle informatie en ondersteunende documentatie compleet is kan je aanvraag definitief worden beoordeeld door Freo. Als dat allemaal in orde is wordt de lening voor je aangemaakt en ontvang je binnen 1 tot 2 werkdagen het geldbedrag op je rekening.

Kan ik terecht met een BKR registratie?

Het is niet mogelijk om bij Freo geld te lenen wanneer je een negatieve notering hebt bij het Bureau Krediet Registratie. Als je dat niet zeker weet kun je van tevoren je eigen gegevens opvragen bij het BKR. Dan kun je een eventuele foutieve notering ook laten aanpassen voor je bij Freo een lening aanvraagt, wel zo handig.

Contactgegevens & klantenservice

blank

Freo is heel goed te bereiken. Er zijn diverse manieren om met de klantenservice in contact te komen, de openingstijden zijn heel ruim en de responstijden ook zeer kort.

Ten eerste kun je op werkdagen van 8.00 tot 21.00 telefonisch contact opnemen op nummer 085 – 105 62 94. Op zaterdag is de Freo klantenservice telefonisch te bereiken van 10.00 tot 17.00.

Tijdens diezelfde openingstijden kun je ook een bericht sturen via Whatsapp op telefoonnummer 06 – 836 71 331 of via de live chat op de website. Voor die beide opties geldt een gemiddelde reactietijd van een half uur.

blank

Je kunt ook een bericht achterlaten via het contactformulier op de site of door een e-mail te sturen naar klantenservice@freo.nl. Tot slot is ook de Facebook Messenger een goede optie, maar die mogelijkheid sluit wel al om 17.00 en ook daar duurt het gemiddeld 30 minuten voor je wordt geholpen.

Contactinformatie

blank

Freo is zoals reeds vermeld een volle dochter van de Rabobank. Het bedrijf heeft echter wel gewoon een eigen vestiging, want het hoofdkantoor staat in Eindhoven.

Adres:

Vestdijk 51
5611 CA Eindhoven

KvK-nummer: 17030004

Vergunning en AFM registratie

Freo heeft bij de AFM een registratie met nummer 12014945 en daarbij dus ook alle benodigde vergunningen voor het adviseren en bemiddelen bij de financiële producten die het aanbiedt op de website. Je kunt dus gebruik maken van de diensten die Freo aanbiedt met het volste vertrouwen dat aan de huidige wetgeving wordt voldaan.

Wat als de terugbetaling niet lukt?

Wanneer terugbetaling van je lening of krediet niet lukt, of als je een betalingsachterstand dreigt op te gaan lopen, is het slim om zo snel mogelijk aan de bel te trekken. In tegenstelling tot veel andere financieel dienstverleners weet je bij Freo al van tevoren dat je te maken krijgt met de Rabobank als geldverstrekker voor je financiering. Dat maakt het dus makkelijker om daar snel aan de bel te trekken als je in de problemen komt. Doe dit dus ook, zodat er meteen actie ondernomen kan worden. Uiteraard is het zo dat als je gedurende langere tijd niet in staat bent om de lening terug te betalen,  er stappen in een incassotraject genomen zullen gaan worden.

Conclusie: Is Freo een betrouwbare website?

blank

Niet alleen de rentetarieven van Freo zijn positief, want ook qua gebruiksvriendelijkheid en klantvriendelijkheid scoort het bedrijf heel goed. De Consumentenbond heeft Freo daarom ook al meerdere keren heel positief beoordeeld op onder meer de gebieden informatievoorziening en klantvriendelijkheid. Dat zul je zelf ook al snel terugzien op de website, want je vindt er alle informatie die je nodig hebt over hoe lenen bij Freo werkt en welke kosten daarmee gemoeid zijn. Ook de klantenservice is heel goed bereikbaar en staat altijd klaar om je te adviseren of je bij een probleem of onduidelijkheid te helpen.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Lage rentetarieven.
 • Veel informatie op de site.
 • Onderdeel van de Rabobank.
 • Klantenservice heel goed bereikbaar.
 • Positief beoordeeld door Consumentenbond.
Minpunten:
 • Niet voor hypotheken.
 • Geen opties bij negatieve BKR.
Ga naar Freo.nl
foto auteur Joey de Vries
Deze review is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Ervaringen Freo

Ervaring geschreven door Imber
26 april 2021
Beste aanbieder van leningen

Ik heb de ene maand hogere kosten dan de andere maand. Dat betekent dus ook dat je flexibele moet zijn in je mogelijkheden. Als ZZP’er ging dat heel goed, tot de crisis. Toen moest ik toch even zorgen dat ik het op een andere manier kon aanpakken. Gelukkig was die mogelijkheid er. Ik kon namelijk gewoon aan de slag met het lenen bij Freo. Het belangrijkste voordeel hiervan is wat mij betreft dat je het geld direct op je rekening hebt en dat het niet veel hoeft te kosten om te lenen. Dat maakt de drempel direct al een stuk lager. Freo is bovendien ook lekker hulpvaardig.

Ervaring geschreven door Wies
11 maart 2021
Goed bedrijf

Leningen afsluiten moet je bij goede partijen doen. Dat heb ik van huis uit meegekregen. Dat betekent tegenwoordig wel dat je niet meer alleen maar bij stoffige banken hoeft aan te kloppen. Er zijn ook gewoon moderne aanbieders die hele goede leningen hebben waar je gebruik van kan maken. Op die manier maak je het dus ook wel een heel stuk gemakkelijker om te zorgen dat alles goed in orde komt in jouw leven. Heb je snel geld nodig voor een grote aankoop, dan kan je bijvoorbeeld gemakkelijk bij Freo aankloppen. Alles is hier top geregeld. Vooral op het gebied van uitleg en hulp kunnen andere aanbieders nog wel wat leren van dit bedrijf.

Ervaring geschreven door Iris
11 januari 2021
Goedkoop lenen

Na mijn scheiding had ik de nodige kosten om mijn leven weer goed te kunnen opbouwen. Ik had bijvoorbeeld ineens een goede auto nodig om mijn dagelijkse dingen te kunnen doen. Door bij Freo te lenen kon ik op een goedkope manier aan het geld komen om al deze zaken te regelen. Het is fijn dat de voorwaarden helder en eerlijk zijn. Dat maakt de drempel om de lening aan te gaan wat lager. Dit is ook belangrijk, want je zit er natuurlijk wel een tijdje aan vast. Bij Freo hoef je in ieder geval niet bang te zijn dat je in de problemen komt.

Ervaring geschreven door Ellen
3 december 2020
Alleen maar goede ervaringen

Ik kwam bij Freo terecht omdat ze mijn favoriete club sponsoren. Ik wilde een goede en betrouwbare partij om mijn lening bij af te sluiten. Het is toch flink wat geld waar het om gaat. Daarom moet de communicatie duidelijk zijn en moet je er zeker van zijn dat het allemaal niet te duur wordt. Ik vond de klantenservice van Freo ook heel vriendelijk. Daardoor had ik er direct al meer vertrouwen in. Tot nu toe komt dat ook allemaal uit.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Freo

Website www.freo.nl
Sterren
Ervaringen
80% aanbevolen, 4 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Freo.nl
© ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies