Tips over online webshops, diensten & producten

Saldodipje review & ervaringen

Saldodipje
Ga naar Saldodipje.nl

Onze expert over Saldodipje:

Laatst bijgewerkt: 26 januari 2021

Ben je op zoek naar een relatief klein geldbedrag om te lenen tegen acceptabele rentekosten? Dan kan een minilening of flitskrediet een handige oplossing zijn. Dat zijn kortlopende leningen die speciaal zijn bedoeld voor mensen die aan het eind van hun salaris wel eens een stukje maand overhouden. Dit soort kleine leningen en kredieten kun je aanvragen via de Nederlandse website Saldodipje. In deze review bespreken we deze site en beoordelen we of dit inderdaad een goede manier is om eenvoudig wat extra geld achter de hand te kunnen hebben.

Waarom kies je voor Saldodipje?
 • Snel en makkelijk aanvragen via de site
 • Voordelig bij persoonlijke garantsteller
 • Tegelijk tweede minilening mogelijk
 • Lenen zonder BKR-toetsing
Ga naar Saldodipje.nl

Lening mogelijkheden bij Saldodipje

Dit zijn alle gegevens van de leningen die je bij Saldodipje af kunt sluiten:

Mogelijke leenbedragen € 100,- tot € 1.500,-
Termijnen voor terugbetaling 30 tot 62 dagen
Rentepercentages 8,86% tot 9,71%
Hoe lang duurt een beoordeling? Na het aanvragen gemiddeld 24 uur
Hoe snel heb je het geld? Na goedkeuring binnen 24 uur
Vervroegd aflossen mogelijk? Ja
Kun je de lening ook oversluiten naar een andere partij? Nee
Kun je geld lenen met een BKR registratie? Ja

Wat is Saldodipje voor website?

Saldodipje.nl is een website waar je makkelijk en snel een kleine persoonlijke lening af kunt sluiten met een korte looptijd van 1 tot 2 maanden. Er wordt gewerkt met een persoonlijke garantsteller zodat toetsing bij het Bureau Krediet Registratie niet nodig is. Op de site van Saldodipje kun je zelf eenvoudig een leenbedrag kiezen en meteen zien welke betaaltermijn daaraan is verbonden. Ook zie je in een oogopslag het rentepercentage en het in totaal verschuldigde bedrag.


Wat voor leningen biedt Saldodipje ?

Saldodipje biedt alleen kortlopende leningen aan met een relatief lage leensom. Dit soort kleine leningen hebben in de volksmond verschillende benamingen gekregen zoals flitslening, flitskrediet, minilening of spoedlening. Ze worden vaak gebruikt om kleine periodes met geen of weinig inkomsten comfortabel te kunnen overbruggen. Zodra je weer salaris hebt ontvangen kun je de minilening terugbetalen. Daarom wordt een flitslening in de Verenigde Staten (waar deze kleine kredieten als eerste populair werden) ook wel een “payday loan” genoemd.


Hoe werkt het aanvragen van een lening?

Het aanvragen van een minilening op de site van Saldodipje is gelukkig niet heel ingewikkeld. Maar je moet uiteindelijk toch nog wel behoorlijk wat gegevens aanleveren. Hier kun je alvast lezen hoe het aanvraagproces werkt.

Stap 1: Leenbedrag kiezen

Op de website van Saldodipje vind je een leencalculator. Daar kun je met de schuifbalk het door jou gewenste leenbedrag kiezen. De gegevens zoals de looptijd, het rentepercentage en het totale bedrag dat je verschuldigd bent zie je automatisch mee veranderen. Als je blij bent met wat je daar ziet staan kun je op de aanvraagknop klikken om naar de volgende stap te gaan.

Stap 2: Gegevens invullen

In de volgende stap moet je alvast je mobiele nummer en je e-mailadres invullen en bevestigen, zodat Saldodipje zeker weet dat je bereikbaar bent. Zodra je dat hebt gedaan kun je jouw persoonlijke gegevens en die van je garantsteller invoeren. Dat zijn niet alleen je naam en geboortedatum maar ook je inkomen en beroep.

Stap 3: Documenten uploaden

Nu je de benodigde persoonsgegevens hebt ingevoerd is het tijd om die te staven met enkele documenten. Dat is ten eerste een kopie van je eigen identiteitsbewijs zoals een paspoort of een ID-kaart. Datzelfde moet ook worden geüpload voor de persoonlijke garantsteller wanneer je daar gebruik van maakt. Die moet ook een kopie van een recente salarisstrook, een recent bankafschrift en een getekende overeenkomst van hoofdelijke aansprakelijkheid opsturen. Dat document kun je als PDF downloaden, laten ondertekenen en weer inscannen (of fotograferen). Die documenten moeten binnen 5 dagen na het opsturen bij Saldodipje binnen zijn.

Stap 4: Verificatie via Trustly

Tot slot is het nodig om nog even je eigen bankrekening te laten valideren. Dat gebeurt via Trustly middels een overschrijving van 1 eurocent. Op die manier kan snel de tenaamstelling van je rekening worden geverifieerd.

Na het doorlopen van deze stappen wordt je aanvraag beoordeeld en na goedkeuring krijg je het geleende bedrag binnen 24 uur op je rekening bijgeschreven. Je hebt dan inmiddels ook een eigen account gekregen waarmee je de gegevens van je lening kan bekijken en op een later moment eventueel sneller een nieuw flitskrediet af kunt sluiten.


Kan ik terecht met een BKR registratie?

Ja, je kunt bij Saldodipje een minilening aanvragen wanneer je bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) een negatieve registratie hebt. Minikredieten vallen vanwege hun kleinschalige karakter en dus ook beperkte risico’s buiten de regelgeving waar door instanties zoals de Autoriteit Financiële Markten op wordt toegezien. Daardoor tellen deze kortlopende leningen ook niet mee voor je geregistreerde kredieten bij het BKR in Tiel. Saldodipje checkt daar dus ook niet eens je kredietwaardigheid maar maakt gebruik van een eigen systeem om het risico in te schatten en jou als kredietnemer te beschermen.

Aan welke voorwaarden moet ik dan wel voldoen?

Het is heel belangrijk om te weten dat je voor het afsluiten van een krediet bij Saldodipje.nl een persoonlijke garantsteller moet hebben. Je kunt niet zelf garant staan voor je eigen lening en het moet dus iemand uit je omgeving zijn, zoals een familielid, een vriend of een vriendin. Die persoon mag niet al bij Saldodipje of andere aan Ferratum verwante partijen garant staan voor iemand anders zijn leningen. Ook mag die man of vrouw niet op dat moment zelf een flitskrediet bij Saldodipje of Ferratum hebben lopen. Ook belangrijk: de leeftijd van deze persoon moet tussen de 25 en 70 jaar liggen.

Wat gebeurt er als mijn garantsteller niet goedgekeurd wordt?

Het is belangrijk dat je zeker weet dat je een garantsteller hebt voor je een lening aanvraagt bij Saldodipje en dat die persoon ook aan de hierboven genoemde voorwaarden voldoet. Is dat namelijk niet het geval, dan moet je een boete betalen. Die loopt uiteen van 25% tot bijna 50% van het geleende bedrag naarmate het leenbedrag groter wordt.

Wat is de Global Guarantee garantstelling?

Tijdens het aanvragen van je minilening kun je ook kiezen uit een garantstelling van het externe bedrijf Global Guarantee. Het voordeel daarvan is dat je niemand in je eigen omgeving hoeft te benaderen om voor je garant te staan. Het nadeel is echter dat er aanvullende kosten aan zijn verbonden die behoorlijk op kunnen lopen. Het beste kies je dus voor een persoonlijke garantsteller, want als die wordt geaccepteerd en je betaalt op tijd je minilening terug dan betaal je alleen het aantrekkelijk lage rentebedrag.


Contactgegevens & klantenservice

Het is helaas niet heel eenvoudig om contact op te nemen met Saldodipje of het overkoepelende bedrijf Ferratum. Hieronder hebben we alle informatie samengevat die je daar toch bij van pas kan komen.

Bedrijfsgegevens

Saldodipje is een zogenaamde affiliate van de financieel dienstverlener Ferratum. Bezoekers van de site komen uiteindelijk dus bij dit in Spanje gevestigd bedrijf terecht. Dat zie je bijvoorbeeld zelf heel eenvoudig door naar het Helpcentrum te gaan, want daar zul je het logo van Ferratum in beeld zien staan. Ook wanneer je op de knop Mijn Account klikt en in de adresbalk van je browser kijkt zul je zien dat je inmiddels op de website van Ferratum bent beland.

Saldodipje is in Spanje gevestigd. Dit is het adres:

Saldodipje S.L.
Avenida de Brasil, número 17, 10, F&G,
28020 Madrid, Spanje

Hoe is Saldodipje het beste te bereiken?

Voorheen was Saldodipje bereikbaar via een live chat op de site maar die optie is helaas niet meer beschikbaar. Daarom vul je het beste het contactformulier op de website in. Daar moet je je naam, e-mailadres en mobiele telefoonnummer invullen en kun je een onderwerp kiezen en je bericht typen. Ook kun je optioneel een referentienummer invullen zodat de klantenservice snel je gegevens op kan zoeken.

Vergunning en AFM registratie

De Autoriteit Financiële Markten bemoeit zich niet of nauwelijks meer met minileningen. Er is daardoor voor Saldodipje of Ferratum geen vergunning nodig om financiële diensten aan te bieden, zolang die maar via internet worden geregeld. Dat is dan ook meteen de reden dat het bedrijf niet telefonisch te bereiken is. Saldodipje is dus ook niet als vergunningshouder bij de AFM geregistreerd.


Wat als de terugbetaling niet lukt?

Je minilening terugbetalen kan via je eigen account. Wanneer je daarop inlogt zul je meteen de betalingsknop zien staan. Lukt het je echter niet om op tijd je lening inclusief rente helemaal in te lossen, dan wordt er een incassoprocedure opgestart.

Het is goed om dit voor te zijn en alvast contact op te nemen met het incassobureau dat Saldodipje op zulke momenten inschakelt. Dat bedrijf is Pactum Collections. Je kunt deze organisatie bereiken via het e-mailadres debiteurenbeheer@pactumcollections.com of op telefoonnummer 070 – 808 0995.


Conclusie: Is Saldodipje een betrouwbare website?

Saldodipje gebruiken om af en toe je inkomen mee te overbruggen hoeft geen enkel probleem op te leveren. Het is dan wel altijd het voordeligst (en het bezorgt je ook de minste stress) wanneer je een betrouwbare garantsteller hebt om op terug te vallen.

Dan bespaar je veel kosten en ben je alleen maar het relatief lage rentebedrag verschuldigd. Natuurlijk is het ook belangrijk om je minilening op tijd terug te betalen. Dat maakt het makkelijker om in de toekomst nog een minilening af te sluiten en voorkomt aanvullende incassokosten.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Snel en makkelijk aanvragen via de site
 • Voordelig bij persoonlijke garantsteller
 • Tegelijk tweede minilening mogelijk
 • Lenen zonder BKR-toetsing
Minpunten:
 • Je moet veel documenten aanleveren
 • Extra kosten na afwijzing garantsteller
Ga naar Saldodipje.nl
foto auteur Joey de Vries
Deze review is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Ervaringen Saldodipje

Ervaring geschreven door Julian
8 februari 2021
Nooit meer dipjes

Ik had regelmatig een Saldodipje. Totdat ik een dienst vond die precies op maat kon helpen om deze zaken te voorkomen. Dat maakt mijn leven een stuk gemakkelijker. IK red het soms gewoon net niet met mijn salaris. Het is dan fijn om het aan te vullen met een kleine lening. Op andere momenten heb ik ruim genoeg aan mijn verdiensten. Dan kan ik mooi de gaten weer dichten. Het is voor mij de gemakkelijke manier om flexibel te leven. Bovendien heb je niet te maken met moeilijke regels bij Saldodipje. Dat is ook wel heel fijn.

Ervaring geschreven door Kimberly
11 december 2020
Chapeau

Ik heb zelf regelmatig met een saldodipje te maken. Zo kwam ik door een zoekopdracht bij deze dienst uit. Ik had geld nodig om snel voor een nieuwe wasmachine te kunnen betalen. Heb er 500 euro geleend en een maand later terugbetaald. De rente was ongeveer 6 euro. Dat is op zich natuurlijk veel, maar door de gemakkelijke service vind ik het juist wel meevallen. En ik heb gewoon weer een werkende wasmachine.

Ervaring geschreven door Anoniempje
25 november 2020
GOED

Saldodipje is al langer actief, maar heeft tegenwoordig een naam die beter past bij de service die ze leveren. Ik was daarvoor echter ook al een tevreden klant. Ik heb soms gewoon een minilening nodig om de maand vol te maken. Ik zorg er dan wel altijd voor dat ik het binnen twee weken heb terugbetaald om zo de verzuimboete te voorkomen. Ik kan me voorstellen dat die boete soms voor ontevreden klanten zorgt, maar daar heb ik nooit last van. De klantenservice is soms wel wat lastig te bereiken. Als je ze mailt, kan het wel wat lang duren voor je antwoord krijgt en de medewerkers weten lang niet altijd wie je bent en waar het over gaat, waardoor het soms allemaal langer duurt dan nodig is. Wat wel lekker is, is dat je gewoon met iDeal kan werken. Daardoor wordt het heen en weer schuiven van geld allemaal een flink stuk gemakkelijker voor je gemaakt. Ik zal in de toekomst vast nog weleens een minilening nodig hebben en zal dan zeker weer Saldodipje gebruiken.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Saldodipje

Website www.saldodipje.nl
Sterren
Ervaringen
86% aanbevolen, 3 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Saldodipje.nl
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement