Eerlijke reviews over websites, webshops & bedrijven

Leningen.nl review & ervaringen

Leningen.nl
Ga naar Leningen.nl

Onze expert over Leningen.nl:

Laatst bijgewerkt: 16 december 2020

Wil je makkelijk en snel een overzicht krijgen van de beschikbare financieringen en rentes voor een bepaald leenbedrag? Dan is Leningen.nl een uitstekende optie, want hier kun je met de leencalculator meteen zien welke leningen of kredieten voor je beschikbaar zijn en wat de kosten en voorwaarden daarvan zijn. Wanneer je een geschikte lening in het overzicht ziet staan kun je daar ook meteen een offerte voor aanvragen.

Waarom kies je voor Leningen.nl?
 • Makkelijk leningen vergelijken
 • Ook voor zakelijke kredieten
 • Goede informatievoorziening
 • Klantenservice makkelijk bereikbaar
Ga naar Leningen.nl

Wat is Leningen.nl voor website?

Op Leningen.nl kun je zelf als consument of zakelijke gebruiker een zo voordelig mogelijke lening of ander krediet vinden dat het beste bij jouw situatie past. Je vindt er de persoonlijke leningen en doorlopende kredieten van meerdere banken uit Nederland en andere landen. Dankzij de handige leencalculator zie je meteen of je inderdaad geld zou kunnen lenen, welke leenbedragen en maandelijkse termijnen er mogelijk zijn en welke bank jou de laagste rente en beste voorwaarden kan bieden.


Lening mogelijkheden bij Leningen.nl

Hieronder zie je welke lening mogelijkheden je hebt bij Leningen.nl:

Minimaal leenbedrag € 2.500,00
Maximaal leenbedrag € 70.000,00
Termijn voor terugbetaling 1 t/m 15 jaar
Rentepercentages 3,5% tot 9,0%
Hoe lang duurt een beoordeling? Verschilt per geldverstrekker
Hoe snel heb je het geld? 1 tot 4 werkdagen
Vervroegd aflossen mogelijk? Ja
Kun je de lening ook oversluiten naar een andere partij? Ja
Kun je geld lenen met een BKR registratie? Nee

Welke leningen kun je vergelijken bij Leningen.nl?

Je kunt bij Leningen.nl terecht voor een van de volgende leningen en financieringsvormen:

Persoonlijke lening

De persoonlijke lening is de financieringsvorm die op Leningen.nl het meest wordt vergeleken en afgesloten. Met een persoonlijke lening kun je een van te voren vastgesteld bedrag lenen, dat je ook ineens op je rekening krijgt gestort. Je weet van tevoren precies welke maandelijkse bedrag je kwijt bent aan aflossing en rente, want die rente staat tijdens de gehele looptijd vast. Ook is die rente relatief laag in vergelijking met meer flexibele financieringen, zoals een doorlopend krediet.

Doorlopend krediet

Ook een doorlopend krediet kun je vergelijken via Leningen.nl. Op het moment dat wij deze review opstelden was het helaas niet mogelijk, omdat er geen aanbieders gevonden werden die het krediet aan konden bieden. Het is echter altijd slim om het zelf te proberen, aangezien de situatie in de financiële markt doorlopend verandert. Het kan dus zomaar zijn dat er wel ineens een of meerdere goede opties voor een doorlopend krediet te vergelijken zijn. Hou er dan wel rekening mee dat de rente altijd hoger zal zijn dan bij de persoonlijke leningen, want dat is de prijs die je betaalt voor de grotere flexibiliteit.

Zakelijke leningen en kredieten

Je kunt bij Leningen.nl ook terecht voor het vergelijken van enkele zakelijke leningen en kredieten. De maximale leenbedragen, rente en voorwaarden kunnen per aanbieder sterk verschillen, dus het is belangrijk om precies te weten wat je kredietbehoefte is voor jouw bedrijf. Hou er in elk geval rekening mee dat de looptijden van zakelijke kredieten meestal veel korter zijn dan particuliere financieringen, omdat ervan uit wordt gegaan dat een bedrijf snel omzet zal maken om het krediet weer in te lossen.


Hoe werkt het aanvragen van een lening?

Hier kun je alvast lezen welke stappen je moet doorlopen om een krediet of lening te vergelijken en eventueel meteen een offerte aan te vragen via Leningen.nl.

Stap 1: Leenbedrag en leendoel kiezen

Op vrijwel elke pagina van Leningen.nl vind je de leencalculator. Daar kun je meteen een leendoel en een leenbedrag kiezen. Ook moet je even je geboortedatum invoeren, waarna er met een druk op de knop Vergelijk leningen alvast wordt gecheckt of er financieringen beschikbaar zijn.

Stap 2: Persoonlijke informatie invullen

In deze stap moet je eerst wat persoonlijke informatie invoeren, zoals het type woning (huur of koop) waarin je woont en wat voor soort inkomsten je hebt. Je kunt in deze stap ook nog kiezen tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Wanneer je daarin een keuze maakt kun je ook alvast een looptijd of maandelijks aflosbedrag selecteren. Nu kun je op de knop Naar vergelijkingsresultaten klikken om naar het overzicht met beschikbare leningen te gaan.

Stap 3: Leningen bekijken en vergelijken

Nu zit je in het overzicht met alle beschikbare leningen of kredieten. Die staan standaard op de voordeligste maandelijkse termijn gesorteerd, maar je kunt ze ook rangschikken op eigenschappen zoals beste beoordeling of laagste rente. Het is hier ook nog steeds mogelijk om andere wensen aan te passen, dat kan aan de linkerkant van het scherm. Daar vind je een selectieknop voor het type financiering en kun je ook het leenbedrag of de maandelijkse termijn (of looptijd) aanpassen. Dat zal meestal ook meteen een verandering in de lijst met resultaten betekenen, sommige kredietverstrekkers worden bijvoorbeeld voordeliger bij een hoger leenbedrag.

Stap 4: Lening kiezen en offerte aanvragen

Nu kun je alle leningen bekijken en ze in detail bekijken door op Meer informatie te klikken. Als je hier de financiering tussen ziet staan die je voor ogen had, dan kun je daar meteen een offerte voor opvragen door op de knop Aanvragen te klikken. Je moet dan in drie stappen informatie over jezelf invullen, zoals je naam en adresgegevens en hoe je te bereiken bent. Ook moet je alvast enkele belangrijke gegevens over je inkomen opgeven.

Stap 5: Offerte ontvangen en tekenen

Je kunt via Leningen.nl uitkomen bij allerlei verschillende kredietverstrekkers. Hoe de volgende stappen zijn is dus afhankelijk van de bank of andere financiële instelling waar je een offerte bij aan wilt vragen. Hoe dan ook zullen de gegevens die je in hebt gevuld worden gecheckt. Je zult dus ook enkele documenten aan moeten leveren, bijvoorbeeld om de gegevens over je uitgaven en inkomsten te onderbouwen.

Wanneer alles in orde is ontvang je een offerte die je moet tekenen en op moet sturen. Vervolgens ontvang je binnen 1 tot 4 werkdagen het geld op je rekening.


Kan ik terecht met een BKR registratie?

Elke bank waar je via Leningen.nl een krediet of lening bij af kunt sluiten zal je gegevens checken bij het Bureau Krediet Registratie. Dat betekent dat je er geen kans maakt op een financiering wanneer bij het BKR vermeld staat dat je een betalingsachterstand hebt, of die recent hebt gehad. Vermoed je dat je daar een zogenaamde negatieve codering hebt? Dat kun je zelf checken bij het BKR. Een kosteloze inzage in je gegevens kan wel tot een maand duren, wil je sneller weten of je kredietcheck negatief uit zal pakken, dan kun je tegen betaling ook sneller je gegevens inzien.


Contactgegevens & klantenservice

Hier lees je hoe je in contact kunt komen met Leningen.nl en welk bedrijf deze website uitbaat.

Contactinformatie

Leningen.nl wordt beheerd door Overstappen.nl Insurance & Financial Services B.V. uit Amsterdam.

Adres:
Overtoom 62
1054HL Amsterdam

KvK-nummer: 58316477

Hoe is Leningen.nl het beste te bereiken?

De klantenservice van Leningen.nl is heel goed bereikbaar. De makkelijkste en snelste optie is door telefonisch contact op te nemen met het nummer 020 – 72 67 100. Dat kan op werkdagen tussen 9.00 en 20.00. Het is ook mogelijk m een e-mail te sturen naar service@leningen.nl. Als je een klacht hebt kun je die echter beter sturen naar het adres klacht@leningen.nl, dan komt je bericht direct bij de afdeling klachtafhandeling terecht.

Vergunning en AFM registratie

Leningen.nl beschikt over alle noodzakelijke vergunning om via de eigen website consumenten en zakelijke klanten te adviseren over leningen, zoals via de handige leencalculator en vergelijker op de site. Het bedrijf achter de site heeft een registratie bij de AFM met nummer12012535.


Wat als de terugbetaling niet lukt?

Wanneer het je onverhoopt niet lukt om een termijn te voldoen, dan krijg je al snel te maken met de incassoprocedure van het bedrijf waar je voor de lening of het krediet mee in zee bent gegaan. Die procedure verschilt van bank tot bank. Meestal wordt er gewoon eerst gepoogd om het bedrag na enkele dagen nogmaals af te schrijven. Je kunt meteen (of na een mislukte tweede poging) een herinnering krijgen, die je dan soms handmatig moet voldoen.

Blijf je langere tijd in gebreke, dan wordt er contact met je opgenomen om tot een oplossing te komen. Wanneer je zelf al structurele problemen voorziet bij het terugbetalen (bijvoorbeeld omdat je ontslagen bent) dan is het slim om meteen contact op te nemen met de geldverstrekker. Om een betalingsregeling verzoeken heeft in een vroeg stadium namelijk meer kan van slagen.


Conclusie: Is Leningen.nl een betrouwbare website?

Je kunt bij Leningen.nl op een overzichtelijke manier meerdere betrouwbare geldverstrekkers met elkaar vergelijken. De site maakt al vrij snel duidelijk of je wel of niet in aanmerking komt voor een lening en dat komt eerlijk en betrouwbaar over.

Er is veel informatie te vinden over de beschikbare financieringsvormen en als een bepaalde soort krediet niet beschikbaar is wordt dat ook gewoon eerlijk aangegeven, zodat je ervoor kunt kiezen ergens anders op zoek te gaan. Tot slot beschikt het bedrijf over de noodzakelijke vergunningen, is de klantenservice goed bereikbaar en kun je er ook eenvoudig met een eventuele klacht terecht.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Makkelijk leningen vergelijken
 • Ook voor zakelijke kredieten
 • Goede informatievoorziening
 • Klantenservice makkelijk bereikbaar
Minpunten:
 • Weinig opties voor doorlopend krediet
Ga naar Leningen.nl
foto auteur Joey de Vries
Deze review is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Ervaringen Leningen.nl

Ervaring geschreven door Stan
11 januari 2021
Mijn mening

Lenen is nooit leuk en het kost altijd geld. Dat betekent niet dat je er zelf geen grip op kan hebben… heb ik geleerd. Daarvoor gebruik ik namelijk Leningen.nl. Niet om er een lening af te sluiten, maar om alles eens goed te berekenen. De calculator op de website is wel heel gemakkelijk te gebruiken. Zo kan je er dus ook altijd zeker van zijn dat je de best mogelijke deal vindt. Voor een lening is dat belangrijker dan je misschien denkt, want je wilt natuurlijk niet te veel kosten kwijt zijn aan het terugbetalen. Ik in ieder geval niet.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Leningen.nl

Website www.leningen.nl
Sterren
Ervaringen
60% aanbevolen, 1 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Leningen.nl
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement