Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

Lenderspender review & ervaringen

Lenderspender
Ga naar Lenderspender.nl

Onze expert over Lenderspender:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Zoek je een lening tussen 2.500 en 25.000 euro en lijkt het je wel een prettig idee als je daarvoor niet met een bank of andere grote geldverstrekker in zee hoeft te gaan? Dan kun je eens een kijkje nemen bij Lender & Spender, een online platform waarbij leningen worden bekostigd door investering voor andere consumenten en bedrijven. De rente die jij betaalt kan daardoor relatief laag zijn, maar je weet ook nog eens dat die heel direct ten goede komt aan bijvoorbeeld de oudedagsvoorziening van een zelfstandig ondernemer die bij Lender & Spender investeert.

Waarom kies je voor Lenderspender?
 • Lenen zonder bank.
 • Alles online regelen.
 • Ook om te investeren.
 • Heel goed beoordeeld.
 • Makkelijk bereikbaar.
Ga naar Lenderspender.nl

Wat is Lender & Spender voor website?

blank

Lender & Spender is zoals al aangestipt een online platform dat mensen die voordelig geld willen lenen en particulieren (en bedrijven) die aantrekkelijk willen investeren bij elkaar brengt. Consumenten kunnen er geld lenen onder tussenkomst van een bank, waardoor veel kosten worden bespaard. Daardoor kunnen particulieren er altijd voordelig lenen, terwijl investeerders wel een rendement ontvangen dat een stuk hoger is dan de huidige spaarrente. Omdat alle leningen worden beheerd via een derdengelden stichting zijn de investeringen altijd veilig.


Leningmogelijkheden bij Lender & Spender

Bekijk hieronder alvast wat alle leningmogelijkheden zijn bij Lender & Spender.

Minimaal leenbedrag € 2.500,00
Maximaal leenbedrag € 25.000,00
Termijn voor terugbetaling 2 tot 10 jaar
Rentepercentages 5% tot 9%
Hoe lang duurt een beoordeling? Binnen 1 werkdag
Hoe snel heb je het geld? Binnen 2 werkdagen
Vervroegd aflossen mogelijk? Ja (boetevrij)
Kun je de lening ook oversluiten naar een andere partij? Ja
Kun je geld lenen met een BKR registratie? Nee

Wat voor leningen biedt Lender & Spender?

blank

De enige leenvorm die Lender & Spender aanbiedt is de persoonlijke lening. Je kunt er dus niet terecht voor een doorlopend krediet of een hypotheek.


Over de persoonlijke lening van Lender & Spender

blank

De enige financieringsvorm die Lender & Spender aanbiedt is dus een persoonlijke lening. Dat betekent dat je van tevoren een bepaald bedrag kiest om te lenen en ook al vaststaat hoe lang je erover doet om die terug te betalen. Elke maand betaal je hetzelfde bedrag aan aflossing en rente, zodat je altijd precies weet waar je aan toe bent.

De te lenen bedragen lopen uiteen van 2.500 tot 25.000 euro, wat dus betekent dat je er niet voor elke gewenste lening terecht kunt. Het is aannemelijk dat dit relatief lage maximale bedrag is gekozen om de risico’s van de beleggers te minimaliseren. Deze financieringsvorm is daarom het meest geschikt voor het voldoen van een directe uitgave, zoals het kopen van zonnepanelen, een auto of een caravan.

De lening heeft een aantal voordelen, want het is bijvoorbeeld gewoon mogelijk om boetevrij af te lossen. Je kunt de persoonlijke lening desgewenst ook gebruiken om meerdere kleinere leningen en kredieten in te lossen.


Hoe werkt het aanvragen van een lening?

blank

Hier kun je lezen welke stappen je moet doorlopen om bij Lender & Spender een nieuwe lening aan te vragen.

Stap 1: leenbedrag en looptijd kiezen

blank

Direct op de homepage van Lender & Spender kun je al een leenbedrag selecteren en meer details invullen door op de knop Bereken je lening te klikken. Je kunt dan bijvoorbeeld de looptijd aanpassen en direct zien welke gevolgen dat heeft voor het totale bedrag dat je moet betalen, evenals de maandelijkse termijn die daarmee gepaard gaat. Over het algemeen geldt: hoe korter de looptijd hoe lager de totale kosten, maar hoe hoger het maandbedrag. Vind hier dus eerst de juiste balans voor jouw situatie.

Stap 2: Leendoel aangeven

Ben je wel tevreden over wat er uit de leencalculator komt? Dan kun je ook alvast je leendoel aangeven. Dat doe je door een korte omschrijving in te voeren en op de knop te drukken. Dat je jouw leendoel kunt typen is natuurlijk fijn wanneer je meerdere leendoelen hebt. Dan is het verstandig om het leendoel alvast wat uitgebreider te omschrijven dan wanneer je alleen een nieuwe auto wilt kopen.

Stap 3: Gegevens invullen

Nu is het tijd om al je persoonlijke gegevens in te vullen, zoals je naam en contactgegevens. Druk op de knop om daarna ook alvast je adres in te voeren. Nu weet Lender & Spender altijd precies waar ze je kunnen bereiken. Het spreekt natuurlijk voor zich dat je alle informatie naar waarheid invult, anders kan je lening worden afgewezen.

Stap 4: Financiële informatie

In deze stap vul je informatie in over je financiële situatie, zoals je dienstverband, inkomen en maandelijkse kosten. Daarmee kan Lender & Spender alvast controleren of je wel genoeg draagkracht hebt voor de lening. Hierna kun je de offerteaanvraag versturen.

Stap 5: Aanbod ontvangen

Op basis van de ingevulde informatie en de gewenste lening krijg je nu alvast een aanbod in je mailbox. Als de offerte aantrekkelijk genoeg is kun je de aanvraag in gang zetten. Je moet dan meer informatie over jezelf delen op de website. Dat doe via je eigen beveiligde inlog. Het gaat bijvoorbeeld om het aanleveren van een selfie met je identiteitsbewijs, een recente salarisstrook en een bankafschrift.

Stap 6: Controle en goedkeuring

De laatste stap is een gedegen controle van alle gegevens die je hebt ingevuld. Dit is ook het moment dat je kredietwaardigheid gecheckt zal worden bij het BKR. Wanneer alles in orde is krijg je de goedkeuring en zal het geldbedrag binnen 1 tot 2 werkdagen op je rekening worden gestort.


Hoe kan ik investeren bij Lender & Spender?

blank

Wanneer je niet wilt lenen maar juist via Lender & Spender wilt investeren kan dat natuurlijk ook meteen via de website geregeld worden. Via de optie Investeren kun je desgewenst eerst de investeerderstest doen. Dat is een interactieve test waarin je allerlei vragen moet beantwoorden over investeren, rente, rendement en risico.

blank

Aan het eind van de vragenlijst krijg je een score en beoordeelt Lender & Spender of je al voldoende kennis in huis hebt om via het platform te gaan investeren. Je kunt dan een account openen op de website, waarmee je toegang krijgt tot je eigen dashboard voor het inleggen van bedragen en het inzien van je rendement.


Kan ik terecht met een BKR registratie?

Elke leenaanvraag wordt eerst gecheckt bij het Bureau Krediet Registratie. Dat betekent dat je met een negatieve codering in de registers van het BKR niet in aanmerking komt voor een lening. Als de check geen problemen oplevert wordt je goedgekeurde lening natuurlijk wel ook gewoon aangemeld bij het BKR. Dat betekent dat die van invloed is op wat je daarna ergens anders kunt lenen (bijvoorbeeld voor een hypotheek). Je moet al vrij snel in het proces expliciet aangeven dat je geen negatieve BKR hebt, wat laat zien dat Lender & Spender dat heel belangrijk vindt.


Contactgegevens & klantenservice

Hier vind je alle contactgegevens en andere belangrijke bedrijfsgegevens van Lender & Spender.

Contactinformatie

De website www.lenderspender.nl wordt beheerd door Lender & Spender B.V. uit Amsterdam.

Adres:

Waterlooplein 125
1011 PG Amsterdam

KvK-nummer: 61730564

Hoe is Lender & Spender het beste te bereiken?

Je kunt Lender & Spender elke werkdag tussen 9.00 en 17.00 bereiken op telefoonnummer 085 – 888 81 85. De wachttijden zijn kort. Daarnaast kun je een e-mail sturen naar contact@lenderspender.nl of via het contactformulier op de website. Ook bij die opties krijg je snel antwoord, vaak al dezelfde dag.

Vergunning en AFM registratie

Lender & Spender beschikt over een AFM registratie (met het nummer 12043019) voor het aanbieden van kredieten aan consumenten. Ook is het bedrijf aangesloten bij Kifid, het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening, en volgt het de richtlijnen van de Vereniging van Financieringsondernemingen Nederland (VFN).


Wat als de terugbetaling niet lukt?

Wanneer je per ongeluk een betaling hebt gemist, bijvoorbeeld doordat automatisch incasso vanwege een saldotekort niet mogelijk was, dan krijg je daarvan eerst een bericht per SMS en e-mail. Je kunt de betaling dan alsnog eenvoudig handmatig voldoen. Je vindt de betaallink meteen in de e-mail, maar je kunt ook gebruik maken van iDeal wanneer je op je beveiligde account op de Lender & Spender website bent ingelogd. Als je grotere betaalproblemen hebt en een betalingsregeling moet treffen kun je het beste zo snel mogelijk contact opnemen met de klantenservice.


Conclusie: Is Lender & Spender een betrouwbare website?

Lender & Spender is een betrouwbare website met een interessant concept waarmee investeerders en consumenten die geld nodig hebben direct aan elkaar worden gekoppeld. Doordat het geld dat wordt geïnvesteerd wordt gespreid over meerdere leningen zijn de risico’s klein. Daarnaast is Lender & Spender makkelijk te bereiken en is het bedrijf aangesloten bij alle belangrijke organisaties zoals AFM en Kifid. De beoordelingen van consumenten en bedrijven die van het platform gebruik maken zijn over het algemeen ook heel positief. Naar onze mening gaat het dan ook om een betrouwbare website met een aantrekkelijk en behoorlijk uniek financieel initiatief.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Lenen zonder bank.
 • Alles online regelen.
 • Ook om te investeren.
 • Heel goed beoordeeld.
 • Makkelijk bereikbaar.
Minpunten:
 • Alleen voor persoonlijke leningen.
 • Maximaal leenbedrag beperkt.
Ga naar Lenderspender.nl
foto auteur Joey de Vries
Deze review is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Ervaringen Lenderspender

Ervaring geschreven door Elroy
26 april 2021
Direct lenen

Het lenen van geld bij Lenderspender gaat lekker gemakkelijk. Online zaken kunnen regelen heeft natuurlijk ook altijd mijn voorkeur, dus ik ben blij dat dit ook met leningen tegenwoordig gewoon aan de orde is. Op de website wordt alles al goed uitgelegd, maar je kan ook gewoon contact zoeken met de helpdesk. Mocht je bijvoorbeeld een stap in het aanmeldproces niet snappen. Maar ik vond het zelf eigenlijk allemaal wel gemakkelijk en simpel geregeld. Wat ik vooral fijn vind is dat je alles zo goed kan bijhouden op het persoonlijke dashboard dat je in je eigen omgeving kunt vinden. Zo houd je dus ook heel gemakkelijk grip op de zaken. Dat is voor leningen natuurlijk wel een fijne gedachte te noemen.

Ervaring geschreven door Sayèn
11 maart 2021
Investeren

Veel mensen komen bij Lender Spender terecht omdat ze geld nodig hebben. Ik wilde juist iets doen met geld dat ik over had. Ik had eerst aan aandelen gedacht, maar dat is ook niet heel erg constructief. Liever help ik mensen ermee die het echt nodig hebben. Waarbij ik er dan zelf ook nog een klein beetje aan overhoud. Daar is Lender Spender dan ook de geschikte plek voor. Mensen zoeken hier kleine leningen en jij kan dan helpen die te financieren. Een soort crowdfunding, maar dan toch heel anders. Ik heb er ook een veilig gevoel bij. Dat vind ik helemaal belangrijk. Sinds ik op deze manier aan de slag ga, heb ik ook een veel beter gevoel. Dat is ook een belangrijke zaak natuurlijk.

Ervaring geschreven door JakeJake
11 januari 2021
Geschikt voor kleine leningen

Ik vind dit de perfecte plek voor kleine leningen. Ik heb een keertje 3.000 euro geleend en daarna nog eens een keer 5.000 euro. Dat kan je gemakkelijk regelen en de voorwaarden zijn lekker helder en duidelijk. Daardoor heb ik ook met vertrouwen geleend.

Ervaring geschreven door Niels
15 december 2020
simpel

Geld lenen bij Lender & Spender verloopt lekker simpel. Het is de moderne manier waarop je een dienst mag verwachten. Je kan op de website heel veel uitleg vinden en het aanmeldproces is lekker simpel gehouden. Ben je eenmaal aangemeld, dan is er een handig persoonlijk dashboard waarin je al je info vindt. Dat maakt het wel zo gemakkelijk. De kosten blijven ook lekker laag. Ik heb het gebruikt om te lenen, maar je kan er natuurlijk als belegger ook aan de slag. Dan schijn je er een goed rendement uit te halen, maar dat weet ik niet. Misschien komt die dag voor mij ook nog eens een keer.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Lenderspender

Website www.lenderspender.nl
Sterren
Ervaringen
90% aanbevolen, 4 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Lenderspender.nl
© ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies