Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

Kredietconcurrent review & ervaringen

Kredietconcurrent
Ga naar Kredietconcurrent.nl

Onze expert over Kredietconcurrent:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Wanneer je op zoek bent naar een voordelige lening of een aantrekkelijk doorlopend krediet dan kun je daarvoor terecht bij Kredietconcurrent. Via deze website kun je leningoffertes ontvangen van een groot aantal gerenommeerde banken en andere financiële instellingen. Je kunt niet op deze website terecht wanneer je een BKR-codering hebt, want er wordt altijd gezorgd dat jouw nieuwe lening goed past bij je persoonlijke situatie en ook nooit je draagkracht te boven gaat. In deze review bespreken we alle aspecten van lenen via Kredietconcurrent, zoals de betrouwbaarheid, de scherpe rentetarieven en het doorlopen van de offerteaanvraag.

Waarom kies je voor Kredietconcurrent?
 • Keuze uit veel geldverstrekkers.
 • Zelf online krediet berekenen.
 • Eenvoudig online afsluiten.
 • Heel informatieve website.
 • Makkelijk telefonisch bereikbaar.
Ga naar Kredietconcurrent.nl

Wat is Kredietconcurrent voor website?

Op de website van Kredietconcurrent kun je als consument eenvoudig een offerte aanvragen voor jouw gewenste lening of krediet. Je vindt alvast veel informatie op de website zodat je je al een goed beeld kunt vormen van hoe dat werkt. In principe is het zo eenvoudig als het offerteformulier op de website invullen en versturen, want vervolgens helpt Kredietconcurrent je verder door alle gegevens te checken en allerlei verschillende banken te benaderen voor hun scherpste voorstel. Die kun je daarna zelf vergelijken en het leenproduct kiezen dat het beste is voor jouw situatie.


Lening mogelijkheden bij Kredietconcurrent

Hieronder kun je alvast een goed beeld vormen van de verschillende leenmogelijkheden bij Kredietconcurrent:

minimale leensom € 7.500,-
Maximale leensom € 100.000.-
Termijn voor terugbetaling 1 tot 10 jaar
Rentepercentages Vanaf 3,5%
Hoe lang duurt een beoordeling? Binnen 1 werkdag
Hoe snel heb je het geld? Binnen 2 werkdagen
Vervroegd aflossen mogelijk? Ja
Kun je de lening ook oversluiten naar een andere partij? Ja
Kun je geld lenen met een BKR registratie? Nee

Wat voor leningen biedt Kredietconcurrent?

Je kunt bij Kredietconcurrent terecht voor de volgende twee financieringsvormen:

1. Persoonlijke lening

De persoonlijke lening van Kredietconcurrent geeft je de mogelijkheid om een groot geldbedrag ineens te lenen en daarbij van tevoren precies te weten hoeveel rente je betaalt. Die rente wordt namelijk voor de gehele looptijd vastgelegd, je weet dus altijd precies waar je aan toe bent. Vervroegd aflossen is overigens ook gewoon boetevrij mogelijk. Dit maakt het de ideale financiering voor een grote aankoop of een verbouwing.

Om je persoonlijke lening te berekenen kun je gebruik maken van de leenmodule op de site van Kredietconcurrent. Vul daar je gewenste leensom in of selecteer die met de schuifbalk. Verifieer dat kredietsoort op Persoonlijke lening staat ingesteld en kies de looptijd. Je ziet dan meteen het totaalbedrag per maand.

2. Doorlopend krediet

Met een doorlopend krediet kun je naar eigen inzicht geld opnemen uit een krediet met een bepaald maximum leenbedrag. Van het opgenomen bedrag moet je elke maand een deel aflossen en de actuele rente voldoen.

In tegenstelling tot bij een persoonlijke lening kan de rente doorlopend veranderen. Je kunt dus goedkoper uit worden als de rente daalt, maar ook meer geld kwijt zijn wanneer het rentepercentage stijgt. Ook goed om te weten is dat de rente van een doorlopend krediet altijd hoger is dan van een persoonlijke lening bij dezelfde aanbieder. Maar het grote voordeel van een doorlopend krediet is de flexibiliteit, want je kunt helemaal zelf bepalen hoeveel geld je op wilt nemen.

Bij het aanvragen van een doorlopend krediet op Kredietconcurrent kun je zelf aangeven hoe hoog het maximumbedrag van je krediet zou moeten worden. Vervolgens kun je meteen bekijken wat je nieuwe maandlasten worden door een maandelijkse aflossing te kiezen (in procenten van het krediet).


Hoe werkt het aanvragen van een lening?

Het aanvragen van een offerte is heel eenvoudig mogelijk via de website. Er wordt daarna heel serieus omgegaan met je leenaanvraag met een uitgebreide toetsing en controle. Hoe werkt het?

Stap 1: Leenvorm, leenbedrag en looptijd kiezen

De eerste stap die je moet nemen is het invullen van het offerteformulier op de website van Kredietconcurrent. Kies als eerste de gewenste financieringsvorm, oftewel een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Vul daarna in hoeveel geld je wilt lenen of maximaal op wilt kunnen nemen. Selecteer ook meteen je leendoel (bijvoorbeeld het aanschaffen van een auto). Ook de looptijd kun je bij een persoonlijke lening alvast zelf aanpassen.

Stap 2: Persoonlijke gegevens invullen

Nu vul je alvast een groot deel van de benodigde persoonlijke gegevens in. Dat gaat bijvoorbeeld om je naam- en adresgegevens, maar je moet ook alvast aangeven of je getrouwd bent, wat je inkomstenbron is en of je een negatieve aantekening hebt bij het BKR. Ga akkoord met de voorwaarden en verstuur dan het formulier.

Stap 3: Verwerking door Kredietconcurrent

De medewerkers van Kredietconcurrent gaan nu alle ingevulde gegevens verwerken en controleren. Ook word er alvast een kredietcheck gedaan bij het Bureau Krediet Registratie en worden er bij diverse banken kredietoffertes voor je opgevraagd. Binnen 1 werkdag wordt er contact met je opgenomen, waarbij de volledige aanvraag met je door wordt gesproken.

Stap 4: Leenvoorstellen bekijken

Bij een positieve uitkomst van alle checks en controles krijg je een overzichtelijke lijst met kredietvoorstellen van verschillende banken. Daarbij kun je zelf alle offertes eenvoudig vergelijken, op basis van looptijd, rente en totale kosten. Zo kun je dus zelf makkelijk zien welke aanbieding voor jou het meest interessant zou zijn.

Stap 5: Contract tekenen en opsturen

Als je een bepaalde lening of een krediet hebt gekozen kun je daar meteen het contract voor laten opsturen. Print dat uit, teken het, scan het weer in en stuur het op per e-mail. Zodra het contract door Kredietconcurrent is ontvangen zal het geld binnen 2 werkdagen worden overgemaakt.


Kan ik terecht met een BKR registratie? Waarom niet of wel?

Het is niet mogelijk om via Kredietconcurrent geld te lenen wanneer je een BKR registratie hebt waaruit blijkt dat je niet kredietwaardig bent. Daarover staat uitgebreide informatie op de website van Kredietconcurrent. Alle aangesloten banken en financiële instellingen checken het BKR en verlenen alleen een nieuwe lening wanneer je daar geen negatieve notering hebt. Mocht je twijfelen of dat voor jou het geval is, weet dan dat je zelf ook je kredietgegevens op kunt vragen bij het BKR.


Contactgegevens & klantenservice

Heb je vragen over de door jou gekozen financiering of een reeds afgesloten leencontract? Dan vind je hier alle informatie die je nodig hebt om in contact te komen met de Kredietconcurrent klantenservice.

Contactinformatie

Hier vind je de contact- en adresgegevens van Kredietconcurrent.

Adres:

Van Dedemstraat 198
4611 BE Bergen op Zoom

Hoe is Kredietconcurrent het beste te bereiken?

Je kunt Kredietconcurrent bereiken via telefoonnummer 0164 – 65 00 88. Dat kan op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.30. Buiten die openingstijden kun je ook een e-mail sturen naar info@kredietconcurrent.nl maar er is ook gewoon een contactformulier op de website beschikbaar.

Zelf wijzigingen doorgeven

Het is ook altijd mogelijk om zelf wijzigingen door te geven aan Kredietconcurrent, bijvoorbeeld omdat je verhuisd bent. Klik daarvoor in het hoofdmenu van de site op de knop Klanten. Je kunt nu meteen je persoonsgegevens invoeren en de wijziging typen in het tekstveld. Vergeet niet om ook je contractnummer in te vullen, want daarmee wordt gecontroleerd dat je bent wie je zegt te zijn.

Vergunning en AFM registratie

Kredietconcurrent is onderdeel van het platform Financieel Fit, bij de Autoriteit Financiële Markten bekend onder registratienummer 12016592. Daar zijn ook alle benodigde vergunningen aan toegekend, dus je mag ervan uitgaan dat deze bemiddelaar zich keurig aan alle wet- en regelgeving houdt op het gebied van financiële dienstverlening aan consumenten.


Wat als de terugbetaling niet lukt?

Wanneer je persoonlijke situatie na verloop van tijd verandert en je daardoor niet langer in staat bent je terugbetalingen te voldoen, dan is dat natuurlijk heel vervelend. Je bent met de lening nu eenmaal ook een betalingsverplichting aangegaan. Op welke manier je daaraan gehouden zult worden verschilt per geldverstrekker, en aangezien je via Kredietconcurrent bij diverse aanbieders een contract kunt afsluiten verschillen ook de maatregelen de worden genomen

Het is altijd goed om in een zo vroeg mogelijk stadium contact op te nemen met de geldverstrekker. Als je niet wet hoe dat moet kun je ook eerst Kredietconcurrent benaderen.


Conclusie: Is Kredietconcurrent een betrouwbare website?

Op de website van Kredietconcurrent vind je heel veel informatie over de aangeboden producten zoals de persoonlijke lening en het doorlopende krediet. Ook kun je alvast de gehele werkwijze bestuderen zodat je precies weet waar je aan begint. Helaas is het iets lastiger om de huidige rentepercentages te bekijken, maar je mag ervan uitgaan dat dit marktconform is aangezien meerdere banken worden benaderd om een persoonlijke offerte voor je op te stellen. Kortom, wil je betrouwbaar lenen maar dat wel graag eenvoudig via internet regelen, dan is Kredietconcurrent een uitstekende optie.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Keuze uit veel geldverstrekkers.
 • Zelf online krediet berekenen.
 • Eenvoudig online afsluiten.
 • Heel informatieve website.
 • Makkelijk telefonisch bereikbaar.
Minpunten:
 • Niet mogelijk met BKR codering.
 • Alleen leningen vanaf 7.500 euro.
Ga naar Kredietconcurrent.nl
foto auteur Joey de Vries
Deze review is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Ervaringen Kredietconcurrent

Ervaring geschreven door Christina
26 april 2021
Goede deals

Ik ben op zoek gegaan naar het beste voor mij. Ik dacht zelf aan een lening, maar het bleek beter te zijn om voor een doorlopend krediet te gaan. Nu kan ik heel gemakkelijk mijn begroting altijd op orde houden. Het ene moment heb je wat tekort en kan je uit je krediet putten. Het andere moment heb je over en betaal je het dus weer terug. Zonder dat je bang hoef te zijn dat de rentes heel hoog oplopen. Je wilt immers niet meer betalen dan nodig. En het liefst nog iets minder. Daarvoor moet je dan ook echt bij Kredietconcurrent zijn. Want daar worden echt de meest concurrerende tarieven geboden, kan ik je uit eigen ervaring vertellen. Zeker de moeite waard om voor te kiezen. Het leven is voor mij een stuk simpeler geworden op deze manier.

Ervaring geschreven door Martha
26 januari 2021
Goedkoop

Bij Kredietconcurrent je offerte voor een lening aanvragen is wat mij betreft één van de beste uitvindingen van de laatste jaren. Al is het dan wel nog altijd zo dat het best duur kan uitpakken. De service is dus wel heel goed en zeker ook bruikbaar, maar het kan op sommige vlakken nog wel iets beter. Toch zou ik het een kans geven wanneer je moet lenen, als ik jou was.

Ervaring geschreven door Felix
11 januari 2021
Goede kredietverstrekker

Met een doorlopend krediet maak je het voor jezelf al wat gemakkelijker om je zaken te regelen. Zeker aan het einde van de maand kan het gemakkelijk zijn wanneer je gewoon even de mogelijkheid hebt om de vaste lasten voor te schieten wanneer dat nodig is. Zelf vind ik het ook een geruststelling om te weten dat ik een grote uitgave kan doen wanneer dat nodig is. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om een wasmachine te kopen wanneer dat nodig is omdat de oude kapot is gegaan. Dat is mij namelijk overkomen. Wel wilde ik er zeker van zijn dat ik de juiste voorwaarden kreeg en dat ik niet meer hoefde te betalen dan nodig. Dus na eerst op wat vergelijkingssites te hebben rondgekeken, kwam ik bij Kredietconcurrent uit. Hier kan je allerlei soorten leningen voordelig afsluiten, waaronder ook een doorlopend krediet. Ik voel me hier goed bij en het heeft veel stress weggenomen uit mijn leven. Dat is dus ook een goede zaak als het om doorlopende kredieten gaat.

Ervaring geschreven door John
3 december 2020
behulpzaam

Ik heb pas geleden een grote verbouwing aan mijn huis gedaan. Daar had ik wel een lening voor nodig. Ik wilde niet te duur uit zijn en ben gaan vergelijken. Zo kwam ik Bij Kredietconcurrent uit. Dit is de aanbieder waar je de beste leningen kan afsluiten. De klantenservice is ook goed behulpzaam en je kan je kosten voor het lenen goed in de hand houden.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Kredietconcurrent

Website www.kredietconcurrent.nl
Sterren
Ervaringen
76% aanbevolen, 4 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Kredietconcurrent.nl
© ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies