Tips over online webshops, diensten & producten

Krediet Groep Nederland review & ervaringen

Krediet Groep Nederland
Ga naar Kredietgroepnederland.nl

Onze expert over Krediet Groep Nederland:

Laatst bijgewerkt: 30 november 2020

Weet je al precies wat voor financiering je zou willen afsluiten? Zoals of dat een persoonlijke lening of een doorlopend krediet moet worden, het bedrag dat je wilt kunnen lenen of opnemen en wat de lasten zijn die je kunt dragen? Dan kun je bij Krediet Groep Nederland meteen eenvoudig jouw gekozen financiering vinden en er een offerte voor aanvragen. Dankzij de snelle en goede dienstverlening kun je al binnen enkele uren meerdere aantrekkelijke offertes voor een lening of krediet in je mailbox hebben en ook direct afsluiten.

Waarom kies je voor Krediet Groep Nederland?
 • Zeer voordelige rentes.
 • Lening of krediet tot €100.000,-
 • Combinatielening mogelijk.
 • Makkelijk telefonisch bereikbaar.
 • Goed beoordeeld door consumenten.
Ga naar Kredietgroepnederland.nl

Wat is Krediet Groep Nederland voor website?

Op de website van Krediet Groep Nederland kun je meteen een offerteaanvraag doen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Het bedrijf is een zogenaamde “execution only” dienstverlener. Dat betekent dat je er als reeds goed ingelichte consument een financieel product af kunt sluiten, maar dat advies en bemiddeling minder aan bod komen. Als je een offerte indient wordt die door Krediet Groep Nederland technisch gecontroleerd en voorgelegd aan een geldverstrekker. Bij die bank of andere financiële instelling sluit je vervolgens de lening of het krediet af.


Lening mogelijkheden bij Krediet Groep Nederland

Hier kun je alvast een overzicht bekijken van de lening mogelijkheden die je als particulier hebt bij Krediet Groep Nederland:

Minimale leenbedrag € 5.000,-
Maximale leenbedrag € 100.000.-
Termijn voor terugbetaling 1 tot 10 jaar
Rentepercentages Vanaf 3,5%
Hoe lang duurt een beoordeling? Enkele uren (op werkdagen)
Hoe snel heb je het geld? Gemiddeld 2 tot 3 dagen
Vervroegd aflossen mogelijk? Ja
Kun je de lening ook oversluiten naar een andere partij? Ja
Kun je geld lenen met een BKR registratie? Nee

Wat voor leningen biedt Krediet Groep Nederland?

Je kunt bij Krediet Groep Nederland kiezen uit een persoonlijke lening, een doorlopend krediet en een combinatie van deze twee financieringen:

1. Doorlopend krediet

Wil je graag flexibel geld kunnen opnemen uit een krediet met een bepaald maximumbedrag? Dan is een doorlopend krediet in veel gevallen de beste optie. Je betaalt hiermee een wat hogere rente dan bij een persoonlijke lening, maar je kunt helemaal zelf bepalen welk bedrag je opneemt en terugstort. De rente is bij een krediet wel variabel. Dat betekent dat je duurder uit kunt komen wanneer de rente gaat stijgen. Door in de leencalculator het doorlopend krediet en het maximale bedrag te kiezen kun je meteen zien hoeveel je elke maand minimaal terug moet betalen.

2. Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is vaak de beste en meest voordelige keuze wanneer je al van tevoren weet hoeveel geld je ineens nodig hebt en wanneer je dat ook meteen uit moet kunnen geven. Dat is normaal gesproken bijvoorbeeld het geval bij het kopen van een auto, een caravan of een boot. Je kunt dan heel voordelig lenen tegen lagere rentes dan bij het zojuist besproken doorlopende krediet. Het fijne is dat je boetevrij kunt aflossen, zodat je de lening sneller in kunt lossen wanneer je een financiële meevaller krijgt tijdens de looptijd. De looptijd varieert overigens van 1 tot 10 jaar.

3. Combinatielening

Met een combinatielening kun je een persoonlijke lening met een doorlopend krediet combineren. Je kunt dan naar gelang je eigen financiële behoefte een kredietdeel en een leendeel kiezen, voor optimale flexibiliteit tegen de voordeligste tarieven. De combinatielening bestaat dus eigenlijk uit twee verschillende financieringen, die voor de beste voorwaarden en rentetarieven vaak ook bij verschillende geldverstrekkers worden afgesloten.

Het probleem met de website van Krediet Groep Nederland is helaas wel dat je deze vorm niet direct kunt berekenen en afsluiten. Je kunt daar dus het beste eerst telefonisch contact over opnemen, of je wensen aangeven in de opmerkingen wanneer je het aanvraagformulier invult.


Hoe werkt het aanvragen van een lening?

Het aanvragen van een krediet of een lening doe je telkens met hetzelfde offerteformulier op de site. Daar kun je eenvoudig schakelen tussen een persoonlijke lening of het doorlopende krediet. Hoe werkt dat?

Stap 1: Je leenbedrag kiezen

Kies met de schuifbalk het gewenste leenbedrag. Je kunt het ook direct typen in het invoerveld. Als je de persoonlijke lening hebt geselecteerd kun je de looptijd instellen en meteen zien hoeveel je per maand terug moet betalen. Bij het doorlopend krediet is het mogelijk om een percentage van het kredietmaximum te kiezen, om meteen te zien hoeveel het maandbedrag dan wordt. Je kunt ook alvast een leendoel kiezen uit de lijst.

Stap 2: Persoonlijke gegevens invullen

Nu kun je verder met het invullen van je persoonlijke gegeven. Dat gaat om informatie zoals je naam, adres, contactgegevens en geboortedatum. Als je dat hebt gedaan klik je op de knop om verder te gaan.

Stap 3: Aanvullende informatie toevoegen

Er is ook nog veel aanvullende informatie nodig om te bepalen of je voor een lening in aanmerking komt. Die gegevens moet je hier invullen. Het betreft bijvoorbeeld je burgerlijke staat, nationaliteit, of je woont of huurt, wat je inkomsten zijn en of je een negatieve codering bij het BKR hebt. Wanneer je tot slot akkoord bent gegaan met de voorwaarden kun je de aanvraag verzenden door op de knop te drukken.

Stap 4: Beoordeling door Krediet Groep Nederland

Nu zal een medewerker van Krediet Groep Nederland contact met je opnemen om te checken of je informatie compleet is. De offerteaanvraag wordt vervolgens doorgezet naar een geldverstrekker. Die kan bij een initiële goedkeuring al binnen enkele uren laten weten of je in aanmerking komt voor de lening of het krediet.

Stap 5: Offerte ontvangen

Is de aanvraag gecontroleerd en goedgekeurd? Als het goed is heb je dan inmiddels de offerte voor de lening of het krediet ontvangen. Dat gaat gewoon heel eenvoudig via e-mail. Je kunt dan ook zien welke documenten je nog op moet sturen om alles af te kunnen ronden. Denk aan kopieën van recente loonstroken en bankafschriften.

Stap 6: Offerte accepteren

Het enige dat je nu nog hoeft te doen is de offerte te ondertekenen en te verzenden. Dat kan in de regel gewoon digitaal via internet. Andere keren moet je het document uitprinten, tekenen, inscannen en e-mailen. De lening of het krediet zal dan zo snel mogelijk worden aangemaakt en voor je klaargezet. Je kunt er daarom gemiddeld al binnen 2 tot 3 werkdagen over beschikken.


Kan ik terecht met een BKR registratie?

Wanneer je een codering hebt bij het Bureau Krediet Registratie is het helaas niet mogelijk om een doorlopend krediet, een persoonlijke lening of welk ander financiële product dan ook aan te vragen bij Krediet Groep Nederland. De financieringen beginnen bij 5.000 euro en dat is een te groot risico voor jezelf en de geldverstrekker om eraan te beginnen met een negatieve BKR notering.


Contact gegevens & klantenservice

Wanneer je informatie aan wilt vragen over een financiering of als je vragen hebt over je huidige lening of krediet kun je hier alle contactgegevens vinden van Krediet Groep Nederland.

Contactinformatie

Krediet Groep Nederland is onderdeel van Financieel Fit en is gevestigd in Bergen op Zoom.

Adres:

Van Dedemstraat 198
4611 BE Bergen op Zoom

Hoe is Krediet Groep Nederland het beste te bereiken?

Je kunt elke werkdag telefonisch contact opnemen met Krediet Groep Nederland via telefoonnummer 0164 – 65 00 88. De openingstijden van het bedrijf zijn 9.00 tot 17.30. Je kunt ook te allen tijde een bericht sturen naar het e-mailadres info@kredietgroepnederland.nl. We konden echter geen contactformulier vinden op de website.

Vergunning en AFM registratie

Krediet Groep Nederland beschikt over een AFM registratie en dus ook over alle vergunningen die nodig zijn voor de diensten die (telefonisch en via de website) worden geleverd. Deze registratie heeft nummer 12016592 en staat op naam van Financieel Fit. Dat is namelijk de paraplu waar Krediet Groep Nederland, samen met een aantal andere financiële dienstverleners, onder valt.


Wat als de terugbetaling niet lukt?

Als het terugbetalen van je lening of krediet niet lukt is het belangrijk om zo snel mogelijk aan de bel te trekken. Via Krediet Groep Nederland ben je bij een geldverstrekker (zoals een bank) een overeenkomst met betaalverplichting aangegaan. Kijk bij die financiële instelling wat de stappen zijn die je moet nemen. Je kunt daarvoor ook eerst informatie opvragen via Krediet Groep Nederland, maar voor een eventuele betalingsregeling moet je uiteindelijk wel bij de geldverstrekker zelf zijn.


Conclusie: Is Krediet Groep Nederland een betrouwbare website?

Krediet Groep Nederland is een betrouwbare dienstverlener die zichzelf tot doel stelt op particulieren aan een lening of krediet te helpen die zo voordelig mogelijk voor ze is. Wanneer je zelf al heel goed weet elke verschillende opties er zijn, bijvoorbeeld omdat je elders al advies hebt opgedaan, kun je de website van Krediet Groep Nederland uitstekend gebruiken om een zo voordelig mogelijke offerte te vinden voor de lening die je op het oog hebt.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Zeer voordelige rentes.
 • Lening of krediet tot €100.000,-
 • Combinatielening mogelijk.
 • Makkelijk telefonisch bereikbaar.
 • Goed beoordeeld door consumenten.
Minpunten:
 • Adviserende functie ontbreekt.
 • Geen overzicht met geldverstrekkers.
Ga naar Kredietgroepnederland.nl
foto auteur Joey de Vries
Deze review is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Ervaringen Krediet Groep Nederland

Ervaring geschreven door Lily
17 mei 2021
Positief over krediet groep Nederland

Waarom moet alles flitsend en modern, als een sobere site gewoon heel goede werkt? Dat is denk ik de gedachte die KGN ook heeft, want het is niet de meest moderne site in de wereld van het lenen. Maar een lening aanvragen is zo gedaan en alles is binnen anderhalve dag helemaal compleet. Ik vind het fijn dat je een app kan gebruiken. Ook heb ik even getest hoe de klantenservice reageert, met een simpele vraag die ik eigenlijk niet hoefde te stellen. Die waren vriendelijk en behulpzaam. Dus ook dat is een positieve ervaring. Oh ja, en het is niet duur om te lenen ook.

Ervaring geschreven door Henk
26 april 2021
Niet duur

Lenen op een manier dat je er ook echt voordeel van hebt. Zo zou ik de mogelijkheden van Krediet Groep Nederland omschrijven. Het is wel zo gemakkelijk wanneer je investeringen kan doen op het moment dat je ze nodig hebt. Dat je daarom soms een extra duwtje in je rug voor nodig hebt, dat weet iedereen natuurlijk wel. Daarom is het goedkope lenen bij krediet Groep Nederland wat mij betreft wel een echte aanrader. Het was voor mij precies dat duwtje waar ik naar zocht. Bovendien is de site gemakkelijk te gebruiken en ben je zo klaar. Dat is ook iets wat je hierin moet meewegen. Zo kan je lekker snel genieten van de nieuwe mogelijkheden die je hebt.

Ervaring geschreven door Arne Bos
11 maart 2021
KGN Top!

Nooit gedacht dat ik nog eens enthousiast zou worden van een kredietmaatschappij. Maar ik moet gewoon eerlijk zeggen dat bij Krediet Groep Nederland het lenen wel heel simpel is. Bovendien komen ze hier niet met die woekerrentes waar je soms wel mee geconfronteerd wordt. Daardoor kan je gewoon goedkoop aan het geld komen wat je nodig hebt. Ook is het echt een pluspunt dat het bedrijf ook bij jou betrokken blijft nadat ze je hebben binnengehaald. Het is niet zo dat ze je vergeten zodra je de lening hebt afgesloten, ook dan kan je gewoon nog advies krijgen.

Ervaring geschreven door Taeke
8 februari 2021
Gemakkelijk lenen

Lenen is niet direct iets wat ik graag doe. Toch is het soms gewoon even nodig. Bijvoorbeeld om een grote aankoop te doen. Of om even de gaten te vullen wanneer je een dure maand achter de rug hebt. In dat geval is het fijn om de beste lener te kunnen vinden. Voor mij is dat Krediet groep Nederland. Ik ben blij dat ik deze aanbieder heb ontdekt. Juist ook omdat het allemaal zo simpel te verzorgen is en je er eigenlijk maar heel weinig tijd aan kwijt bent. Dat het goedkoop is, is dan nog eens het grootste voordeel dat je aan het eind krijgt.

Ervaring geschreven door Rob
3 december 2020
Over Krediet Groep Nederland

Een lening aanvragen is niet direct mijn hobby. Daarom ben ik eerst op zoek gegaan naar de beste en goedkoopste aanbieder. Bij Krediet Groep Nederland is alles binnen twee dagen te regelen. Bovendien verloopt alles vlekkeloos en word je goed op de hoogte gehouden. Je kan ook zeker zijn van een snel antwoord wanneer je de specialist erbij betrekt. Daarom is het fijn om hier je leningen af te sluiten wanneer je dat nodig hebt.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Krediet Groep Nederland

Website www.kredietgroepnederland.nl
Sterren
Ervaringen
84% aanbevolen, 5 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Kredietgroepnederland.nl
© ReviewGo.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement