Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

Lening.com review & ervaringen

Lening.com
Ga naar Lening.com

Onze expert over Lening.com:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Zoek je een financiering maar wil je wel zelf alle verschillende rentes en voorwaarden met elkaar vergelijken om tot de beste keus te komen? Dan kan de website Lening.com voor jou een uitkomst zijn, want hier vind je een handige vergelijkmodule waarmee je direct de beste lening voor jouw bestedingsdoel kunt vinden met het door jou gewenste leenbedrag en looptijd. Je kunt ook vrijwel altijd meteen een offerte aanvragen voor de lening die voor jou het gunstigste uit de vergelijking komt.

Waarom kies je voor Lening.com?
 • Veel verschillende aanbieders.
 • Makkelijk zelf vergelijken.
 • Informatieve en overzichtelijke site.
 • Makkelijk bereikbare klantenservice.
Ga naar Lening.com

Wat is Lening.com voor website?

blank

Op de website Lening.com kun je een groot aantal Nederlandse en internationale geldverstrekkers met elkaar vergelijken om zo tot de beste lening te komen voor jouw situatie. Je sluit dus geen lening af bij Lening.com zelf, maar zoekt en vergelijkt op basis van de door jezelf ingevulde gegevens. Je kunt leningen vergelijken die tussen de 5.000 en 75.000 euro liggen en alle vergelijkingen zijn gebaseerd op een persoonlijke lening. Dat maakt het vergelijken dus heel eenvoudig.


Lening mogelijkheden bij Lening.com

blank

Hier kun je alvast zien wat voor leningen je via Lening.com allemaal kunt vergelijken:

Minimaal leenbedrag € 5.000,00
Maximaal leenbedrag € 75.000,00
Termijn voor terugbetaling 1 t/m 10 jaar
Rentepercentages 4,0% tot 6,0%
Hoe lang duurt een beoordeling? Verschilt per geldverstrekker
Hoe snel heb je het geld? Verschilt per geldverstrekker
Vervroegd aflossen mogelijk? Ja
Kun je de lening ook oversluiten naar een andere partij? Ja
Kun je geld lenen met een BKR registratie? Nee

Welke leningen kun je vergelijken bij Lening.com?

blank

Je kunt bij Lening.com terecht voor het vinden en vergelijken van de volgende financieringsvormen:

Persoonlijke lening

De leningen die je bij Lening.com kunt vergelijken zijn gebaseerd op de persoonlijke lening. Dat is een lening voor consumenten met een vaste looptijd en een relatief lage rente ten opzichte van veel andere financieringsvormen (zoals een doorlopend krediet). Je betaalt bij een persoonlijke lening altijd hetzelfde bedrag per maand aan rente en aflossing zodat dit heel duidelijk en overzichtelijk is.

Je kunt op Lening.com zelf heel uitgebreid verschillende aanbieders van persoonlijke leningen met elkaar vergelijken. Het enige wat je hoeft te doen is je gewenste leenbedrag en je leendoel in te vullen. Na het invullen van enkele belangrijke gegevens zoals je inkomen en hypotheek of huurlasten kun je meteen een groot aantal aanbieders vergelijken.

Je kunt de lijst met beschikbare leningen dan sorteren op laagste rente of beste beoordeling. Ook is het mogelijk om aan de linkerkant van het scherm de looptijd te veranderen. Dat kan slim zijn om te doen, want het kan dan zomaar zijn dat een andere geldverstrekker ineens voordeliger wordt. Je kunt nu maximaal drie verschillende leningen activeren met het selectievakje en makkelijk met elkaar vergelijken. Vind je een bepaalde optie heel interessant? Dan kun je vrijwel altijd direct een offerte voor die lening aanvragen.

Financial lease

Wanneer je een persoonlijke lening aangaat voor het kopen van een auto of een ander voertuig dan wordt dit ook wel financial lease genoemd. Die optie wordt apart genoemd op de website, maar in de praktijk komt het op hetzelfde neer als een persoonlijke lening met een heel specifiek bestedingsdoel (een vervoersmiddel). De aanbieders die je voor die optie kunt vinden zijn daarom vrijwel identiek als bij de persoonlijke leningen hierboven, evenals de rente en voorwaarden.

Hoe werkt het aanvragen van een lening?

blank

Het aanvragen van een persoonlijke lening begint bij Lening.com met het goed vergelijken van al je opties, zodat je altijd tot de meest aantrekkelijk keuze kunt komen. Hier lees je hoe dat werkt.

Stap 1: Leenbedrag en leendoel kiezen

blank

Bovenaan de homepage van Lening.com vind je meteen de optie voor het kiezen van je gewenste leenbedrag en waar je de financiering voor nodig hebt. Je kunt een bedrag kiezen dat tussen 5.000 en 75.000 euro ligt. Vul ook je geboortedatum en huwelijkse staat in. Klik dan op de knop Vergelijken.

Stap 2: Aanvullende gegevens invullen

In deze stap gaat Lening.com checken of je wel in aanmerking komt voor het gewenste leenbedrag. Je moet daarom aangeven of je een eigen woning hebt of huurt, of je inwonende kinderen hebt, wat je dienstverband en maandelijkse inkomen is en welke uitgaven en verplichtingen je hebt. Klik op Volgende om meteen te zien of je het gewenste bedrag inderdaad kunt lenen. Als dat het geval is, dan verschijnt er een knop Bekijk lening aanbod, klik daar dan op.

Stap 3: Lening aanbiedingen ophalen

Je krijgt nu een scherm met leningen te zien van allerlei aanbieders. Daar zie je waarschijnlijk ook meerdere leningen van dezelfde geldverstrekkers tussen staan, die dan op voorwaarden en/of rente van elkaar verschillen. Je kunt de lijst sorteren op rente en score, maar ook aan de linkerkant van het scherm de looptijd aanpassen om nieuwe resultaten te bekijken.

Stap 4: Leningopties vergelijken

Nu kun je zelf alle verschillende leningopties vergelijken. Een handige manier om dat te doen is de meest aantrekkelijke opties te selecteren door er een vinkje bij te plaatsen in de lijst. Dan vult onderaan het scherm een balk zich met maximaal 3 leningen, die je dan eenvoudig tot in detail met elkaar kunt vergelijken.

Stap 5: Leningofferte aanvragen

Van de meeste leningen die je in de lijst ziet staan kun je meteen via Lening.com een offerte voor aanvragen. Klik daarvoor op de knop Aanvragen. Je moet dan in drie stappen je persoonlijke gegevens invullen (zoals je naam, adres en geboortedatum) en informatie toevoegen over je inkomen.

Stap 6: Offerte ontvangen en vervolgstappen nemen

Zodra je het offerteformulier hebt verstuurd worden je gegevens in ontvangst genomen door de bank die je hebt gekozen. Hoe het verdere verloop is verschilt per geldverstrekker. Je informatie zal hoe dan ook worden gecontroleerd en je zult documentatie zoals een recente loonstrook en/of bankafschrift moeten doorsturen. Onthoud dat je nog nergens aan vast zit tot je zelf de offerte hebt getekend en opgestuurd.

Kan ik terecht met een BKR registratie?

Elke geldverstrekker die je via Lening.com kunt vinden zal je kredietwaardigheid checken bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Wanneer je daar een negatieve score hebt zal de lening worden geweigerd. Dat kan in een vrij laat stadium gebeuren, dus reken je niet rijk wanneer het je lukt om een aanvraag te doen via Lening.com. Pas wanneer je aanvraag door de bank in kwestie wordt behandeld zal de kredietcheck plaatsvinden. Je doet er dus beter aan een foutieve registratie bij het BKR eerst aan te laten passen.


Contactgegevens & klantenservice

blank

Ook al is de website van Lening.com heel duidelijk, voor een heel specifieke of persoonlijke vraag kun je het beste even direct contact opnemen. Hier vind je dus de adres- en contactgegevens van Lening.com en informatie over de klantenservice.

Contactinformatie

Lening.com is een website van Finckers B.V. in Nijmegen.

Adres:

Gorterplaats 26a
6531HZ Nijmegen

KvK-nummer: 76100200

Hoe is Lening.com het beste te bereiken?

Lening.com kun je elke werkdag bereiken via telefoonnummer 085 – 060 043. Het is ook mogelijk om via Whatsapp een bericht te versturen, dat kan dan naar nummer 06 – 330 554 76. Tot slot is het ook gewoon mogelijk om een e-mail te sturen naar het adres klantenservice@lening.com. Of door het contactformulier in te vullen. Vergeet echter ook niet om de uitgebreide vraagbaak op de website even door te nemen, want als je een algemene vraag hebt is de kans groot dat die daar al is beantwoord.

Vergunning en AFM registratie

Het bedrijf dat deze handige website heeft ontwikkeld beschikt over een AFM-registratie met nummer 12047091. Alle benodigde vergunningen zijn aanwezig, zoals die voor het adviseren en bemiddelen bij financiële producten zoals betaalrekeningen, hypotheken, verzekeringen maar ook consumptieve kredieten zoals een persoonlijke lening. Dat betekent dat het bedrijf alles netjes op orde heeft om deze financiële diensten op zijn website aan te mogen bieden.


Wat als de terugbetaling niet lukt?

Zoals inmiddels wel duidelijk is heb je bij het afsluiten van je persoonlijke lening of financial lease niet direct een betalingsverplichting bij Lening.com, maar bij de bank of andere geldverstrekker die je via de site hebt gekozen. Hoe er om wordt gegaan met een eventuele betalingsachterstand verschilt dus ook sterk van bank tot bank. Het is goed om voor je een lening afsluit bij een bepaalde financiële instelling ook daar dus goed naar te kijken. Dan weet je zeker dat je niet voor onprettige verrassingen komt te staan.


Conclusie: Is Lening.com een betrouwbare website?

blank

Lening.com is een overzichtelijke en duidelijke website voor het vergelijken van leningen. Je vindt er heel duidelijke informatie en het vergelijken gebeurt op een makkelijke manier zodat je nooit een aantrekkelijke lening zult missen. Er worden ook heel veel geldverstrekkers met elkaar vergeleken waardoor je altijd mag rekenen op een aantrekkelijk aanbod. Het bedrijf achter de website is daarnaast eenvoudig bereikbaar, beschikt over alle benodigde vergunningen en wordt goed beoordeeld door consumenten. De website is wat ons betreft dus een aanrader.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Veel verschillende aanbieders.
 • Makkelijk zelf vergelijken.
 • Informatieve en overzichtelijke site.
 • Makkelijk bereikbare klantenservice.
Minpunten:
 • Alleen persoonlijke leningen.
 • Geen contract bij Lening.com zelf.
Ga naar Lening.com
foto auteur Joey de Vries
Deze review is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Ervaringen Lening.com

Ervaring geschreven door Nelly
26 mei 2021
Gemakkelijk vergelijken

Wil je er net als ik snel achter komen wat voor jou de beste kredietmaatschappij is? Dan kan ik je lening.com aanraden. Dat is nog eens een goede plek om gemakkelijk alles te vergelijken. Als het gaat om lenen, kijk ik naar een paar dingen. Ik wil het juiste bedrag kunnen krijgen. Ik wil dat de rente niet te hoog is. Ik wil een realistische looptijd. En ik wil zeker weten dat ik er veilig ben. Al dit soort zaken kan je heel gemakkelijk achterhalen met de hulp van lening.com. Je vult gewoon simpel je wensen en eisen in, met je gegevens, en je hebt al snel duidelijkheid. Dit maakt het dus wel heel simpel!

Ervaring geschreven door Roselinda
26 april 2021
Voordelig een lening afgesloten

Het is niet altijd even gemakkelijk om een goede lening af te sluiten is me opgevallen. Het gaat me er dan vooral om dat de kosten vaak zo onnodig hoog zijn. Wanneer je met een noodaankoop zit, zoals ik toen mijn auto kapot ging, dan is het natuurlijk geen fijne gedachte dat daarvan geprofiteerd wordt. De banken vragen dan wel heel veel rente om er zelf voordeel van te hebben. Daarom heb ik even de rust genomen om goed te zoeken naar de beste optie. Dat was het gemakkelijkst te doen via lening.com. Wat ik in ieder geval heb kunnen doen daardoor is de beste lening tegen de meest aantrekkelijke rente kunnen afsluiten. Daardoor is het voor mij een stuk gemakkelijker om er op een fijne manier mee aan de slag te gaan.

Ervaring geschreven door Mika
26 januari 2021
Veilig lenen

Soms heb je even wat extra geld nodig. Ik heb dat in ieder geval wel. Ik haal het namelijk niet altijd met mijn salaris. Het is dan fijn om even te kunnen leven voor een wat grotere aankoop. Dat wil je natuurlijk wel zo veilig en goedkoop als mogelijk doen. Daarom is Lening.com zeker ook aan te raden. Daar helpen ze je erbij om de beste opties te vinden voor jouw situatie.

Ervaring geschreven door Linde
11 januari 2021
Beste deal op lening.com

Voor sommige aankopen moet je leningen afsluiten. Dat heb ik zelf ondervonden toen in korte tijd zowel de auto als de wasmachine het begaven. Het lijkt een cliché, maar het kan je dus echt overkomen. Dan heb je dus ineens veel geld nodig. In paniek kan je dan zomaar de verkeerde aanbieder kiezen. Bijvoorbeeld één die veel geld vraagt door een hoge rente. Of één die met allemaal wurgcontracten komt waar je niet onderuit kunt. Daarom ben ik blij dat ik het niet op die manier heb aangepakt. Ik heb toch eerst even via Lening.com een vergelijking gedaan. Daardoor kon ik precies zien wat de verschillende soorten aanbieders in hun pakket hadden en wat dat voor mij betekende. Zo heb ik de beste deal kunnen sluiten en zowel de auto als de wasmachine gewoon kunnen vervangen. Nu ben ik rustig aan het afbetalen, zonder zorgen.

Ervaring geschreven door Mira
15 december 2020
Lening.com is ideaal voor mij

Grote aankopen kosten nu eenmaal veel geld en dat hebt ik niet altijd. Daarom is Lening.com voor mij de ideale optie. Daar kan ik heel gemakkelijk achterhalen wat voor mij de beste optie is. Je kunt er namelijk leningen vergelijken en snel inzicht krijgen in wat je allemaal wel of niet moet doen. Daar heb ik al een paar keer gebruik van gemaakt. Je krijgt altijd een objectieve kijk op de zaken. Waardoor het lenen dus ook niet duurder wordt dan nodig. Dat is ook wel heel belangrijk in dit verhaal natuurlijk. Zo hoef ik ook mijn spaargeld niet aan te spreken bij onverwachte tegenvallers.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Lening.com

Website www.lening.com
Sterren
Ervaringen
84% aanbevolen, 5 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Lening.com
© ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies