Tips over online webshops, diensten & producten

Kredietspotter review & ervaringen

Kredietspotter
Ga naar Kredietspotter.nl

Onze expert over Kredietspotter:

Laatst bijgewerkt: 19 november 2020

Zoek je een voordelige lening of een krediet maar weet je niet precies welk financieel product het beste voor jou zijn en waar je die het voordeligst mogelijk af kunt sluiten? Dan kun je terecht bij Kredietspotter, een onafhankelijke bemiddelaar en adviseur op het gebied van allerhande leenproducten zoals persoonlijke leningen, doorlopende kredieten en financial lease. Een klein team van experts helpt je hier graag aan het krediet of de lening waar jij het meest bij gebaat bent.

Waarom kies je voor Kredietspotter?
 • Voor leningen, kredieten en financial lease.
 • Altijd een persoonlijk adviesgesprek.
 • Gunstige rentes en voorwaarden.
 • Overzichtelijke website.
Ga naar Kredietspotter.nl

Wat is Kredietspotter?

Kredietspotter is een onafhankelijk platform waar je leningen en kredieten kunt vergelijken en offertes aan kunt vragen voor heel diverse financiële producten van allerlei verschillende geldverstrekkers. Dat doe je door een offerteformulier met al je gegevens, je inkomsten, het gewenste leenbedrag en het leendoel in te voeren. Op basis van die informatie en een persoonlijke (telefonisch) gesprek kan Kredietspotter de beste leningen of kredieten adviseren, die je vervolgens rechtstreeks afsluit bij de financiële instelling in kwestie.

Lening mogelijkheden bij Kredietspotter

Bij Kredietspotter kun je terecht voor heel uiteenlopende financieringsvormen

Mogelijke leenbedragen € 1.500 tot € 250.000
Termijn voor terugbetaling 6 maanden tot 5 jaar
Rentepercentages Vanaf 3,5%
Hoe lang duurt een beoordeling? 1 dag
Hoe snel heb je het geld? 1 dag
Vervroegd aflossen mogelijk? Ja
Kun je de lening ook oversluiten naar een andere partij? Ja
Kun je geld lenen met een BKR registratie? Nee

Wat voor leningen en kredieten biedt Kredietspotter?

Bij Kredietspotter kun je offertes aanvragen voor de volgende financiële producten:

Doorlopend krediet

Met een doorlopend krediet vraag je een krediet aan voor een bepaald maximum bedrag dat je vervolgens naar eigen inzicht kunt opnemen en weer aflossen. Bij een doorlopend krediet leen je vrijwel altijd tegen de actuele rentestand, dus als de rente stijgt moet je meer geld betalen over het geleende bedrag. Aan de andere kant kun je ook zelf bepalen hoeveel je op die momenten weer op je krediet inlost om de verschuldigde rente omlaag te brengen. Een doorlopend krediet via Kredietspotter zoeken betekent dat je makkelijk de laagste huidige rentestanden kunt selecteren.

Persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening leen je meteen het bedrag dat je in totaal nodig hebt, bijvoorbeeld voor het kopen van een boot of auto. Je weet dan precies welk bedrag je tot je beschikking moet hebben en dat kun je ook direct tot je beschikking hebben. Een persoonlijke lening heeft vaak een vaste looptijd en dus weet de geldverstrekker precies wat je aan rente zult betalen. Derhalve heeft een persoonlijke lening ook een vast rentepercentage en is vervroegd aflossen niet altijd mogelijk. Het voordeel hiervan is dat de rente veelal lager is dan bij een doorlopend krediet. Via een offerte bij Kredietspotter vind je jouw ideale leenbedrag tegen de laagst mogelijke rentepercentages en de meest gunstige aanvullende voorwaarden.

Financial Lease

Financial lease is een financieringsvorm die is bedoeld een bedrijfsmatig gebruikt vervoersmiddel zoals een auto, motor of bestelwagen te kunnen kopen. Je kunt het vergelijken met een persoonlijke lening die voor een heel specifiek doel is aangegaan. Ook voor het aanvragen en vergelijken van financial lease kun je terecht bij Kredietspotter. Dat heeft veel voordelen omdat je veel kosten makkelijk van je omzet af mag trekken en dus minder belasting hoeft te betalen. Dankzij een helder leasecontract weet je altijd waar je aan toe bent en betaal je elke maand precies hetzelfde.


Hoe werkt het aanvragen van een lening?

Je hoeft bij Kredietspotter niet zelf voor een bepaald financieel product te kiezen, want het is onderdeel van de adviserende functie van het bedrijf om de beste financieringsvorm te vinden bij jouw bestedingsdoel en situatie. Je vult daarom ook altijd hetzelfde offerteformulier in.

Stap 1: Gegevens invullen op het offerteformulier

De eerste stap op het offerteformulier bestaat uit het invullen van je totale leen- of kredietbedrag en het leendoel. Daarbij kun je kiezen uit een auto, boot, caravan, motor, verbouwing of het inlossen van een of meerdere bestaande leningen. Aan de hand van deze informatie kan Kredietspotter alvast een beeld vormen van de financieringsvormen die het beste zouden zijn.

De tweede stap is het invoeren van je bruto en netto maandinkomen en de bruto hypotheek of huur die je elke maand moet betalen. Dat geeft alvast een goede indruk van de leenlast die je zou kunnen dragen.

Vervolgens voer je jouw persoonlijke gegevens in zoals naam, leeftijd en contactgegevens. Ook moet je alvast aangeven wat je inkomstenbron is, zoals bijvoorbeeld een vast dienstverband, een flexcontract of zelfstandig ondernemerschap.

Ook word alvast gevraagd of je een negatieve BKR registratie hebt. Dit wordt ook altijd gecontroleerd en daar moet je expliciet mee akkoord gaan door het selectievakje daarvoor aan te vinken.

Als je nog vragen of opmerkingen hebt kun je die in het grote tekstveld achterlaten. Vervolgens verstuur je de offerte door op de knop Verzenden te klikken.

Stap 2: Telefonisch gesprek

Het advies van Kredietspotter wordt altijd telefonisch gegeven. Je zult dus nu gebeld gaan worden door de medewerker van het bedrijf die jouw offerteaanvraag heeft behandeld. Die kan je precies vertellen welke financieringsvorm voor jouw leenbedrag en leendoel het beste zou zijn. Ook heeft deze persoon altijd het actuele overzicht van alle beschikbare geldverstrekkers, hun financiële producten, de rentestanden en alle bijbehorende voorwaarden.

Stap 3: Offerte ontvangen en tekenen

Naar aanleiding van het telefonische adviesgesprek zul je nu een of meerdere offertes ontvangen. Die kun je op je gemak bekijken en als je het eens bent met alle aspecten ervan kun je hem tekenen en opsturen. Niet zelden gebeurt dat tegenwoordig geheel geautomatiseerd, dus je hoeft niets meer te printen maar je kunt gewoon via internet accepteren en accorderen. Dat maakt het proces niet alleen makkelijk maar ook heel snel. Let wel op dat je vanaf dat moment waarschijnlijk niet meer met Kredietspotter te maken hebt, maar met de geldverstrekker zelf.


Kan ik terecht met een BKR registratie?

Normaal gesproken kun je niet bij Kredietspotter terecht wanneer je een negatieve BKR registratie hebt. Het gaat hier namelijk om soorten financieringen en leenbedragen waarbij altijd het BKR geraadpleegd zal worden. De enige uitzondering is wanneer je ten onrechte (nog) een negatieve aantekening hebt bij het BKR of wanneer die is gedaan vanwege het inlossen van een hypotheek door de Nationale Hypotheek Garantie. Alleen dan zijn er wel mogelijkheden, maar dit is slechts in heel uitzonderlijke situaties aan de orde.


Contactgegevens & klantenservice

Bij het aangaan van een belangrijke overeenkomst zoals een lening of een krediet is het natuurlijk belangrijk dat je makkelijk contact kunt krijgen met de aanbieder daarvan. Hier lees je hoe en wanneer je met Kredietspotter kunt overleggen.

Contactinformatie

Kredietspotter is een Nederlands bedrijf dat gevestigd is in het Noord-Hollandse plaatsje Obdam.

Adres:

Butter 18
1713 GM Obdam

Als je met Kredietspotter wilt overleggen of graag een offertegesprek wilt hebben dan kun je tijdens kantooruren bellen met de klantenservice op nummer 0229 – 54 85 48. Je kunt ook altijd het contactformulier op de site invullen en teruggebeld of gemaild worden. Ook een e-mail sturen is geen probleem, dat kan naar info@kredietspotter.nl.

Vergunning en AFM registratie

Kredietspotter is bij het AFM geregistreerd en heeft een vergunning voor het aanbieden van alle leenproducten op de website. Daarin mag het bedrijf telkens alleen adviseren. Dat klopt ook met de werkelijkheid, want bij Kredietspotter zelf kun je geen leningen of kredieten afsluiten. In plaats daarvan zoekt het bedrijf naar de beste optie voor jou en helpt je met het afsluiten ervan bij een financiële instelling zoals een bank of verzekeraar. Het advies bestaat uit een offerte op basis van je persoonlijke situatie.


Wat als de terugbetaling niet lukt?

Aangezien je alleen via Kredietspotter bij een andere bank of andere geldverstrekker terecht komt zullen altijd de voorwaarden van dat bedrijf gelden. Er valt dus onmogelijk hier te zeggen wat de exacte gevolgen zijn van het in gebreke blijven tijdens het terugbetalen. Wanneer het je niet lukt om de lening terug te betalen volgt er echter vrijwel altijd een incassoprocedure.


Conclusie: Is Kredietspotter een betrouwbare website?

Kredietspotter is gewoon een betrouwbaar bedrijf met een veilige en informatieve website die je op geen enkel moment om de tuin probeert te leiden. Je kunt het bedrijf eenvoudig bereiken via telefoon of e-mail en je bepaalt uiteindelijk helemaal zelf of je akkoord wilt gaan met de offerte die je krijgt aangeboden. Je zit dus nergens aan vast zolang je alleen nog met Kredietspotter te maken hebt.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Voor leningen, kredieten en financial lease.
 • Altijd een persoonlijk adviesgesprek.
 • Gunstige rentes en voorwaarden.
 • Overzichtelijke website.
Minpunten:
 • Geen mogelijkheden met negatieve BKR.
Ga naar Kredietspotter.nl
foto auteur Joey de Vries
Deze review is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Ervaringen Kredietspotter

Ervaring geschreven door Jelle
8 februari 2021
Schulden afgelost

Schulden kan je beter niet hebben en Kredietspotter heeft me daarbij geholpen. Toen ik door corona flinke geldnood had heb ik snel wat geleend bij vrienden. Dat kon ik niet direct terugbetalen, maar die vrienden gaan natuurlijk niet eeuwig op hun geld wachten. Dus toen heb ik met de hulp van kredietspotter snel alles kunnen regelen. Je kunt beter bij een verstrekker moeten terugbetalen dan bij iemand die je kent. En op deze manier kan dat goedkoop.

Ervaring geschreven door Marja
3 december 2020
Nooit problemen gehad

Het zijn geen gemakkelijke tijden. Zeker niet wanneer je als zelfstandige werkt. Door de crisis is het zo dat de opdrachten flink zijn teruggelopen. Maar de kosten gaan natuurlijk wel gewoon door. Daarom heb ik geld moeten lenen om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Ik ben dan ook op zoek gegaan naar de meest voordelige aanbieder om bij te lenen. Dat bleek kredietspotter te zijn. Daar was de rente voor mij lening lager dan 5 %. Dat betekent voor mij dat ik voorlopig uit de brand ben. Inmiddels heb ik ook weer meer opdracht, waardoor ik de lening ook kan terugbetalen. Ik ben in ieder geval tevreden over hoe alles gelopen is met Kredietspotter. Ik hoop dat het nooit meer nodig is, maar anders zou ik het weer zo aanpakken.

Ervaring geschreven door Bo
26 november 2020
Positief

Kredietspotter heeft voor mij het leven wat gemakkelijker gemaakt in moeilijke tijden. Toen ik even geen werk en geen geld had, moest ik toch een manier vinden om mijn kosten te kunnen betalen. Dat deed ik met een doorlopend krediet. Ik heb voor kredietspotter gekozen omdat de rente lekker laag was. Bovendien kan je heel simpel je schuld van dat moment in één keer terugbetalen als je het geld hebt. Lekker simpel dus.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Kredietspotter

Website www.kredietspotter.nl
Sterren
Ervaringen
86% aanbevolen, 3 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Kredietspotter.nl
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement