Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

DEFAM review & ervaringen

DEFAM
Ga naar Defam.nl

Onze expert over DEFAM:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Wil je verantwoord lenen maar ook van de laagste rentetarieven profiteren? Overweeg dan eens om een gesprek aan te vragen met een van de persoonlijke leenadviseurs van DEFAM. Deze geldverstrekker heeft diverse leenproducten voor consumenten waarbij er een aantrekkelijke rente vanaf 3,5% mogelijk is. Of je nu wilt gaan verbouwen, een nieuwe auto wilt kopen of gewoon meer financiële armslag wilt creëren, bij DEFAM sluit je dankzij de persoonlijke benadering altijd een verantwoorde lening af.

Waarom kies je voor DEFAM?
 • Lage rentetarieven mogelijk.
 • Gesprek met financieel adviseur.
 • Voordelige lening voor huiseigenaren.
 • Zelf veel regelen met MijnDEFAM.
Ga naar Defam.nl

Wat is DEFAM?

blank

Bij DEFAM kunnen consumenten een lening afsluiten voor bedragen tussen 5.000 en 75.000 euro, tegen aantrekkelijke rentetarieven en een looptijd tussen 1 en 10 jaar. Er worden diverse leenvormen aangeboden, zoals een persoonlijke lening, een flexibele lening (krediet) en een lening die speciaal voor huiseigenaren is bedoeld. Bij het aanvragen en afsluiten van elke lening is altijd een persoonlijke financieel adviseur betrokken. Je kunt dus weliswaar een eerste aanvraag doen via de website, maar voor het daadwerkelijk afsluiten is er altijd een gesprek nodig. Daardoor kan het bij DEFAM dus ook wat langer duren om een lening af te sluiten dan bij veel aanbieders die het gehele proces alleen via internet doen. Maar je weet wel nog beter dat het financiële product dat je kiest ook echt verantwoord is en goed bij jouw situatie past.


Lening mogelijkheden bij DEFAM

Hier zie je in het kort welke lening mogelijkheden er bij DEFAM zijn:

Mogelijke leenbedragen € 5.000 tot € 75.000
Termijn voor terugbetaling 1 tot 10 jaar
Rentepercentages Vanaf 3,5%
Hoe lang duurt een beoordeling? Zie review
Hoe snel heb je het geld? Zie review
Vervroegd aflossen mogelijk? Ja, zonder extra kosten
Kun je de lening ook oversluiten naar een andere partij? Ja
Kun je geld lenen met een BKR registratie? Nee

Wat voor leningen en kredieten biedt DEFAM?

blank

Je kunt bij DEFAM kiezen uit een van de volgende leningen en kredieten:

Persoonlijke Lening

blank

De meest gekozen leenvorm is de persoonlijke lening. Die is ideaal wanneer je precies weet welk bedrag je nodig hebt.Dat kan bijvoorbeeld zijn voor het kopen van een nieuwe auto, boot, caravan of een andere grote uitgave waarbij je van tevoren al weet hoeveel geld je nodig hebt. Je profiteert tijdens de looptijd – of die nu 1 of 10 jaar is – van een vaste rente. Je weet dus altijd waar je aan toe bent. Ook fijn is dat je altijd je lening extra in mag lossen om de totale kosten omlaag te brengen. Je kunt reeds afgeloste bedragen echter niet opnieuw opnemen.

Let op: mocht je de lening willen gebruiken voor een verbouwing of het anderszins verbeteren van je eigen woning? Kijk dan liever even hieronder bij de WoonLening.

Flexibele Lening

De Flexibele Lening is het doorlopend krediet dat DEFAM zijn klanten kan bieden. Hierbij spreek je alleen een maximaal kredietbedrag af met de geldverstrekker maar neem je alleen geld op wanneer je dat daadwerkelijk nodig hebt. Je betaalt ook alleen voor dat opgenomen deel en dat kan al snel voordelig uitpakken, bijvoorbeeld als een verbouwing minder kost dan was geraamd. Heb je opnieuw extra geld nodig nadat je al hebt ingelost? Geen punt, want vanwege het flexibele karakter van deze leenvorm kun je gewoon opnieuw geld opnemen. De looptijd is beperkter dan bij de persoonlijke lening of WoonLening, want hier kun je maximaal 36 maanden lang geld opnemen.

WoonLening

De WoonLening is een persoonlijke lening die alleen beschikbaar is voor huiseigenaren. Het grote voordeel van deze leenvorm is dat je ook bij kleinere bedragen rond de 10.000 tot 20.000 euro al in aanmerking komt voor aantrekkelijke rentetarieven. Je moet echter wel een eigen woning bezitten en je mag het geld ook alleen gebruiken voor verbeteringen daaraan, zoals een verbouwing, een nieuwe badkamer of een opgeknapte keuken. De looptijden en andere voorwaarden zijn vrijwel identiek aan die van de persoonlijke lening.


Hoe werkt het aanvragen van een lening?

Bekijk hier alvast hoe het aanvragen en afsluiten van een lening of krediet bij DEFAM werkt.

Stap 1: Bekijken hoeveel je eventueel kunt lenen

blank

Deze eerste stap is optioneel, maar het kan heel fijn zijn om via de leencalculator alvast te bekijken hoeveel geld je waarschijnlijk kunt lenen. In deze rekenmodule vul je enkele gegevens in over je woonsituatie, gezinssamenstelling, inkomen, woonlasten en hoeveel geld je elke maand kwijt bent aan andere leningen of alimentatie. Klik op de knop Bereken nu om te zien hoeveel je zou kunnen lenen. Natuurlijk is dat geen garantie, want ook andere zaken spelen een rol. Daarom is het nu vooral zaak om door te gaan naar de volgende stap.

Stap 2: Bellen met de klantenservice

Het is niet mogelijk om de aanvraag meteen via de website in te dienen. Het is namelijk een vereiste om eerst met een financieel adviseur in gesprek te gaan. Bel daarom met de klantenservice (030 – 659 66 00) om in contact gebracht te worden met een van de adviseurs in je eigen regio. Die zal dan contact met je opnemen voor de vervolgstappen.

Stap 3: Persoonlijk gesprek met financieel adviseur

Alle adviseurs waar je via DEFAM mee in contact komt hebben een officiële AFM-vergunning voor het verlenen van advies (en bemiddelen bij) consumentenkrediet. Dit is dus de aangewezen persoon om jou te helpen bij het vinden van het leenproduct dat voor jouw situatie het meest geschikt is. Deze man of vrouw bekijkt ook meteen de persoonlijke financiële situatie, zodat je ook meteen weet hoeveel geld je daadwerkelijk kunt lenen en welke leenvorm het meest geschikt zou zijn.

Stap 4: Offerte ontvangen en tekenen

Wanneer je interesse hebt getoond in een bepaalde lening en ook al weet hoeveel je kunt (en wilt) lenen zal de adviseur nu als bemiddelaar optreden en je een offerte toesturen. Die kun je zelf uitgebreid bekijken en als je vragen hebt kun je daarvoor uiteraard weer bij je eigen adviseur terecht. Als je akkoord gaat kun je de offerte ondertekenen en opsturen. Nu zal de aanvraag worden verwerkt en als alles in orde is zul je binnen enkele dagen de beschikking hebben over het geld.


Kan ik terecht met een BKR registratie?

DEFAM zal altijd checken wat je status is bij het BKR voor ze je een lening aanbieden. Alleen een negatieve registratie zal ervoor zorgen dat je geen geld kunt lenen, dus als je daarover twijfelt is het vaak verstandig om dat eerst bij het BKR uit te zoeken. Ook de lening of het krediet dat je bij DEFAM afsluit zal dus bij het BKR worden geregistreerd. Dat is niet iets om je zorgen over te maken, maar het zal er wel voor zorgen dat je tijdens de looptijd van het leenproduct minder geld kunt lenen voor bijvoorbeeld een hypotheek e.d. Ook zaken zoals private lease kunnen lastiger worden. Gelukkig zul je dit altijd uitgebreid bespreken met de financieel adviseur van DEFAM, je weet dus precies waar je aan begint.


Contactgegevens & klantenservice

blank

Heb je vragen over een lopende lening bij DEFAM of wil je meteen een afspraak maken voor een gesprek met een van de adviseurs? Dan kun je hier vinden hoe je met de klantenservice in contact kunt komen.

Contactinformatie

DEFAM is een handelsnaam van DEFAM B.V. in Bunnik.

Adres:
Schoudermantel 2/A
3981 AH Bunnik, Nederland

KvK-nummer: 30081840

De beste manier om met DEFAM in contact te komen is via de telefonische klantenservice. Die is op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur bereikbaar op nummer 030 – 659 66 00. Naast dat telefoonnummer staat ook het e-mailadres info@defam.nl tot je beschikking. Wanneer je eenmaal klant bent geworden krijg je een eigen inlog op MijnDEFAM, waar je enkele zaken m.b.t. je lening zelf kunt regelen. Daar kun je bijvoorbeeld zelf een adreswijziging melden of je bankrekeningnummer wijzigen.

blank

Vergunning en AFM registratie

DEFAM heeft een geldige AFM-registratie met vergunningnummer 12012683. Daarin is te lezen dat het bedrijf consumentenkrediet en hypotheken aan mag bieden. Het is ook goed om te weten dat alle adviseurs die bij DEFAM zijn aangesloten door de AFM zijn goedgekeurd. Je krijgt dus altijd passend persoonlijk advies waarbij verantwoord lenen op de eerste plaats staat.


Wat als de terugbetaling niet lukt?

Het is natuurlijk altijd vervelend als je even krap bij kas zit, want dan stapelen de rekeningen zich al snel op. Dat geldt ook wanneer je werkloos of arbeidsongeschikt raakt. Het is dan verstandig om vroegtijdig contact op te nemen met de DEFAM klantenservice zodat er nog in goed overleg een oplossing gezocht kan worden. Wat er mogelijk is verschilt per situatie.


Conclusie: Is DEFAM een betrouwbare website?

DEFAM is naar onze mening een van de meest betrouwbare partijen op internet waar je voordelig geld kunt lenen. Verantwoord lenen staat hier hoog in het vaandel, wat er onder meer voor heeft gezorgd dat je altijd een persoonlijk financieel adviseur krijgt toegewezen. Daardoor duurt het hier langer dan gemiddeld om een lening of krediet af te sluiten, maar je weet wel altijd zeker dat het om een verantwoorde lening gaat die voor jouw situatie het best passend en het voordeligst is.

Ook heel fijn is dat je met een klacht altijd bij DEFAM terecht kun via de eigen klachtenregeling. Binnen vijf weken moet dat tot een oplossing leiden. Aangezien het bedrijf is aangesloten bij klachteninstituut Kifid kun je daarna ook daarheen stappen om alsnog je gelijk te halen. Dat geeft je als consument dus een sterke positie.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Lage rentetarieven mogelijk.
 • Gesprek met financieel adviseur.
 • Voordelige lening voor huiseigenaren.
 • Zelf veel regelen met MijnDEFAM.
Minpunten:
 • Aanvraag duurt langer dan gemiddeld.
 • Niet mogelijk met negatieve BKR registratie.
Ga naar Defam.nl
foto auteur Joey de Vries
Deze review is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Ervaringen DEFAM

Ervaring geschreven door Alexander
4 oktober 2021
Vraag een gesprek

Mijn tip als je met Defam gaat werken: vraag een gesprek met een financieel adviseur aan. Veel diensten die online aangeboden worden, laten je toch een beetje aan je lot over. Voor het afsluiten van een lening vond ik dat eigenlijk niet zo’n fijn idee. Daarom heb ik heel lang gezocht naar de beste optie. Zo kwam ik bij Defam uit. Daar werken ervaren deskundigen. Die je kunnen helpen met alle vragen die je hebt. Omdat de rentetarieven hier ook lekker laag zijn heeft deze aanbieder dus nog veel meer voordeel te bieden. Het wordt bijna leuk om te lenen op deze manier. Bijna dan, want uiteindelijk moet je natuurlijk alles wel gewoon nog altijd terugbetalen.

Ervaring geschreven door Lucas
4 oktober 2021
Persoonlijke lening gekozen

Defam heeft mij een goede persoonlijke lening geboden. Het is voor mij duidelijk dat het eigenlijk nergens beter had gekund. Je krijgt een heel gemakkelijk online overzicht van de mogelijkheden. Je krijgt tips en adviezen wanneer je die nodig hebt. En je kunt alles in één keer online afhandelen. Vooral dat laatste vind ik wel heel lekker. Zoek wel even alles goed uit, soms kan net iets meer lenen uiteindelijk veel goedkoper blijken heb ik geleerd. Dat is dus ook de moeite waard om te weten. Dit soort kleine dingen maken voor mij het verschil met andere aanbieders. Let wel even op de verschillende soorten producten, want niet elke lening is overal voor geschikt.

Ervaring geschreven door Elle
26 mei 2021
Lage rente gezocht

Ik heb bewust voor Defam gekozen omdat je er met lekker lage rentes kan werken. Dat hangt natuurlijk wel van verschillende factoren af, dus ik raad je wel aan om dat eerst goed voor jezelf uit te zoeken. Zit je echter in mij situatie, als alleenstaande vrouw met een goede kredietwaardigheid, dan hoef je niet bang te zijn dat je de hoofdprijs betaalt als je een gemiddelde lening afsluit. Ik had bij veel andere aanbieders niet het gevoel dat ik serieus werd genomen, maar hier was alles zo geregeld. Ik ben inmiddels al aan het terugbetalen begonnen en heb tot nu toe nergens iets te klagen over gehad. Alle reden om dus eens een positieve review te schrijven, dus bij dezen!

Ervaring geschreven door Natasja
17 mei 2021
Goed Advies gekregen van defam

Defam is veel meer dan een plek waar je leningen vergelijkt en dan afsluit. Dat is ook waarom ik deze website eerder zou aanbevelen dan andere. Het is goed mogelijk om een uitgebreid advies van een financieel adviseur te krijgen. Dat is dan geen standaard verhaal. Je krijgt ook echt iets waar je wat aan hebt. Het heeft mij geholpen om enkele grote aankopen in mijn leven op een goede manier aan te pakken. Dankzij Defam maak je dus gewoon veel meer mogelijk. Het is ook zo dat de rentes hier lekker laag gehouden zijn. Dat komt onder andere doordat ze minder kosten maken die ze via jou willen terugverdienen. Ik kan eigenlijk geen slechte punten bedenken en ben heel tevreden met wat ze mij geboden hebben tot nu toe. Als ik in de toekomst weer moet lenen, dan ga ik zeker weer bij Defam.

Ervaring geschreven door Dorian
26 april 2021
Veilige plek om te lenen

Er zijn wel heel veel aanbieders van leningen is me duidelijk geworden. Ik ben niet iemand die daar direct heel blij van wordt, want ik ben altijd bang voor oplichters. Het is voor mij daarom wel duidelijk dat je het best bij Defam kunt aankloppen. Daar is alles op een goede en veilige manier geregeld en kan je heel gemakkelijk aan de juiste lening op maat komen. Dat geeft toch een wat geruster gevoel als je een lening gaat afsluiten. Ik vind het vooral fijn dat het heel persoonlijk gemaakt wordt. Dat is juist de manier waarop het ook echt veilig kan aanvoelen.

Ervaring geschreven door Marieke
26 april 2021
Echte adviezen

Ik heb van huis uit meegekregen om voorzichtig te zijn met lenen. Maar iedereen weet dat het haast niet mogelijk is om een goed leven te leiden zonder hier en daar een lening af te sluiten. Op aanraden van bekenden ben ik daarom bij Defam terecht gekomen. Het voordeel van deze aanbieder vind ik dat je er echte adviezen kan krijgen. Je kunt daar namelijk gewoon een adviseur krijgen die je helpt met het bepalen wat voor jou het beste is. Dat maakt het een stuk veiliger en vertrouwder. Alleen al daardoor weet ik eigenlijk wel zeker dat het gewoon de juiste keuze is geweest om het op deze wijze aan te pakken.

Ervaring geschreven door Melle
11 maart 2021
Verantwoord lenen

Lenen is niet bepaald mijn favoriete hobby. Maar toen hier een grote verbouwing moest worden gedaan, had ik daar toch het geld voor nodig. Daarom ben ik blij dat ik Defam ontdekt heb. Het fijne vond ik vooral dat je zoveel goed advies kreeg van de mensen die hier in dienst zijn. Het is dan wel vooral online geregeld, maar het voelt toch persoonlijk. Zo kan je dus ook op een verantwoorde manier aan het geld komen. Ik heb voor mijn gevoel de best mogelijke lening afgesloten en kan die nu rustig terugbetalen, zonder dat de kosten hoog oplopen. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden, dus de kans is groot dat het niet alleen voor mij een goede optie is.

Ervaring geschreven door Iris93
22 februari 2021
Goedkoper lenen

Defam is wel een online kredietverstrekker, maar dan niet op zo’n slinkse manier. Wat mij heel erg bevalt hieraan is dat je met een financieel adviseur kan praten. Zo kan je dus ook gewoon dingen vragen en goed inzichtelijk krijgen wat voor jou nu eigenlijk echt de beste optie is. Het gaat dan natuurlijk wel altijd over de leningen van Defam, maar er zit nog best wel wat verschil in de producten. Je moet dus niet denken dat je het zelf allemaal wel even weet. Je kunt nog best veel besparen wanneer je het met de adviseur van deze aanbieder bespreekt. Ook kan je contact houden wanneer je de lening eenmaal bent aangegaan. Dat voelt ook goed.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling DEFAM

Website www.defam.nl
Sterren
Ervaringen
80% aanbevolen, 8 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Defam.nl
© ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies