Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

De Nederlandse Kredietmaatschappij review & ervaringen

De Nederlandse Kredietmaatschappij
Ga naar Dnkm.nl

Onze expert over De Nederlandse Kredietmaatschappij:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Ben je op zoek naar een financiering, maar weet je nog niet precies welke leenvorm het best bij je situatie past en heb je ook niet zoveel zicht op de verschillende aanbieders daarvan? Dan kan het aanvragen van meerdere offertes bij De Nederlandse Kredietmaatschappij (DNKM) een hele goede optie zijn. Hier hoef je alleen maar je kredietbehoefte aan te geven, waarna de adviseurs en bemiddelaars van DNKM voor je aan de slag gaan. Binnen twee dagen na het aanvragen van de offertes kun je al de beschikking hebben over je nieuwe financiering.

Waarom kies je voor De Nederlandse Kredietmaatschappij?
 • Zeer lage rentes mogelijk
 • Eenvoudig offertes vergelijken
 • Looptijd tot maximaal 15 jaar
 • Ook voor combinatiekrediet
Ga naar Dnkm.nl

Wat is De Nederlandse Kredietmaatschappij?

blank

Op de website van De Nederlandse Kredietmaatschappij kun je jouw kredietbehoefte laten koppelen aan het meest geschikte leenproduct. Dat doe je door het offerteformulier in te vullen, waarna je (na acceptatie) enkele aanbiedingen zult ontvangen van diverse partnerbanken van deze financiële adviseur en bemiddelaar. Alle offertes kun je makkelijk zelf met elkaar vergelijken, zodat je zelfstandig daaruit de beste kunt kiezen en die lening meteen af kunt sluiten.


Lening mogelijkheden bij De Nederlandse Kredietmaatschappij

Bekijk hier alvast welke lening mogelijkheden er allemaal zijn bij De Nederlandse Kredietmaatschappij:

Mogelijke leenbedragen € 5.000 tot € 150.000
Termijn voor terugbetaling 1 tot 15 jaar
Rentepercentages Vanaf 3,5%
Hoe lang duurt een beoordeling? Dezelfde dag
Hoe snel heb je het geld? Binnen 2 dagen
Vervroegd aflossen mogelijk? Ja, boetevrij
Kun je de lening ook oversluiten naar een andere partij? Ja
Kun je geld lenen met een BKR registratie? Nee

Wat voor leningen en kredieten biedt De Nederlandse Kredietmaatschappij?

blank

Bij De Nederlandse Kredietmaatschappij kun je terecht voor offertes van de volgende financiële producten:

Persoonlijke lening

blank

Met een persoonlijke lening vraag je een vast leenbedrag aan dat je na acceptatie ook meteen krijgt uitgekeerd. De rente van deze lening staat tijdens de gehele looptijd vast en die is bovendien aantrekkelijk. De looptijd kan variëren van 1 tot 10 jaar. Alleen voor het financieren van een restschuld of een verbouwing kun je de looptijd oprekken tot maximaal 15 jaar. Boetevrije vervroegd aflossen is altijd mogelijk en je kunt de persoonlijke lening ook gebruiken om een bestaande lening over te sluiten.

Doorlopend krediet

Wanneer je graag wat meer flexibiliteit hebt kun je kiezen voor een doorlopend krediet. Daarmee vraag je alleen een maximaal kredietbedrag aan en bepaal je zelf hoeveel je eruit op wilt nemen. De minimale looptijd is 12 maanden en je moet elke maand een bepaald minimum aan aflossing en de verschuldigde rente betalen. Als je geld hebt afgelost kun je dat echter ook weer opnieuw opnemen. De rente op het krediet is variabel zodat die tijdens de looptijd kan stijgen of dalen, iets wat bij de persoonlijke lening niet zal gebeuren.

Combinatiekrediet

Wanneer je zowel een bedrag ineens als een flexibel krediet nodig hebt kun je kiezen voor het combinatiekrediet. Daarmee profiteer je voor het leendeel van de lagere rente en gunstige voorwaarden, terwijl je met het kredietdeel wel heel flexibel je financiële zaken geregeld hebt. Aangezien het via De Nederlandse Kredietmaatschappij mogelijk is om het krediet en de lening bij verschillende banken onder te brengen profiteer je altijd van de gunstigste rentes en andere voorwaarden.


Hoe werkt het aanvragen van een lening?

blank

Het aanvragen van een lening of krediet bestaat er bij deze aanbieder uit dat je via de website jouw leenbehoefte en financiële situatie aanlevert. Daarmee zal De Nederlandse Kredietmaatschappij voor je bij verschillende geldverstrekkers offertes opvragen. Zo vind je makkelijk de leningen en/of kredieten die zo goed mogelijk bij je persoonlijke kredietbehoefte passen. Hoe werkt dat in de praktijk?

Stap 1: Gegevens invullen op het offerteformulier

blank

Door op de knop Offerte aanvragen te klikken kun je beginnen met de aanvraagprocedure. Daarbij kies je als eerste jouw gewenste leenbedrag en wat je met de lening wilt gaan doen (het leendoel). Ook vul je enkele gegevens in zoals je geboortedatum en woonsituatie.

Daarna kies je tussen persoonlijke lening en doorlopend krediet. Aan de hand van je leendoel wordt alvast een indicatie gegeven hoe goed een bepaalde leenvorm bij jouw situatie past. Je kunt nu ook selecteren wat de looptijd zou moeten worden. Telkens als je iets aanpast verandert ook meteen het overzicht van je financiering, zoals de beschikbare rente, het maandbedrag en de totale prijs.

Als dat gedeelte interessant lijkt kun je verder gaan met het invullen van je gegevens. Dat gaat om je naam, burgerlijke staat en of je kinderen hebt. Ook wordt er alvast naar een eventuele negatieve BKR-registratie gevraagd, kun je invullen of je al leningen hebt afgesloten en of je een overlijdensrisicoverzekering wilt. Vul tot slot je contactgegevens in en verstuur het offerteformulier.

Stap 2: Documenten aanleveren

Zodra je het offerteformulier hebt opgestuurd zal er worden beoordeeld welke documenten er nog nodig zijn om je aanvraag te beoordelen. Welke bestanden dat zijn wordt per e-mail aan je gemeld. Daarin staat dan ook een link waarmee je in een beveiligde omgeving van de website terecht komt en waar je de bestanden meteen kunt uploaden. Daar hoef je dus niet eens een account voor aan te maken.

Stap 3: Beoordeling en offerteaanvraag

Nadat je alle benodigde documenten aan hebt geleverd zullen die gegevens worden beoordeeld om vast te stellen of je inderdaad voor de gewenste financiering in aanmerking komt. Als dat het geval is worden er meteen enkele offertes opgevraagd bij de partnerbanken van De Nederlandse Kredietmaatschappij. Daarbij wordt er altijd naar jouw persoonlijke situatie en kredietbehoefte gekeken om de beste aanbieders te selecteren.

Stap 4: Offertes vergelijken en de beste kiezen

De offertes die worden verkregen zullen nu naar je opgestuurd worden zodat je ze ook zelf uitgebreid kunt bekijken. Dit gebeurt vaak al binnen enkele uren nadat je de aanvraag voor je nieuwe lening in hebt gediend. Dankzij de toegankelijk opzet kun je de offertes goed met elkaar vergelijken. Als je een bepaald aanbod wilt accepteren is het een kwestie van de offerte ondertekenen en opsturen. Dan wordt alles meteen door een medewerker van De Nederlandse Kredietmaatschappij in orde gemaakt en kun je vaak al binnen twee dagen van je nieuwe krediet of lening profiteren.


Kan ik terecht met een BKR registratie?

Het is niet mogelijk om via De Nederlandse Kredietmaatschappij een lening of krediet aan te vragen wanneer je een negatieve registratie hebt bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Al op het offerteformulier moet je aangeven of je een negatieve BKR hebt. als dat het geval is krijg je ook direct de melding dat lenen hier niet mogelijk is. Daarnaast moet je er expliciet mee akkoord gaan dat er een check bij het BKR gedaan zal worden tijdens het beoordelen van je aanvraag. Er wordt daar ook gelinkt naar een pagina met uitgebreide informatie over BKR-noteringen. Lees die dus zeker even door als het op jou van toepassing is.


Contactgegevens & klantenservice

Lees hier wat je kunt doen wanneer je graag contact op wilt nemen met de klantenservice.

Contactinformatie

Dit zijn de adresgegevens en belangrijkste contactinformatie van De Nederlandse Kredietmaatschappij:

Kantooradres:
Genieweg 56
3641 RH Mijdrecht

Postadres:
Postbus 11
3640 AA Mijdrecht

KvK-nummer: 30259485

Er zijn diverse manieren om contact op te nemen met deze bemiddelaar en adviseur van consumentenkredieten. Dat kan op werkdagen tussen 10.00 en 18.00 bijvoorbeeld telefonisch via het nummer 088 – 5 444 444. Je kunt ook een e-mail sturen naar het adres info@dnkm.nl. Onder de menuknop Contact vind je bovendien een contactformulier.

Vergunning en AFM registratie

blank

Zoals dat wettelijk vereist is beschikt De Nederlandse Kredietmaatschappij over alle benodigde vergunningen voor het adviseren en bemiddelen bij leningen en kredieten aan particulieren. Het bedrijf heeft een registratie bij de Autoriteit Financiële Markten met het nummer 12019152. Je weet zeker dat je hier veilig een lening of krediet af kunt sluiten omdat DNKM zich al sinds 2009 netjes aan de strenge regels rondom consumentenkredieten houdt.


Wat als de terugbetaling niet lukt?

Wanneer terugbetaling van je lening of krediet (even) niet gaat lukken dan is het verstandig om op korte termijn contact op te nemen met de geldverstrekker waar je jouw financiering uiteindelijk af hebt gesloten. Dat is dus niet De Nederlandse Kredietmaatschappij, want die heeft je alleen geholpen met het vinden van de juiste financiering voor jouw situatie. Mocht je moeite hebben de daadwerkelijke geldverstrekker te bereiken kun je dat natuurlijk ook via DNKM doen.


Conclusie: Is De Nederlandse Kredietmaatschappij betrouwbaar?

blank

De Nederlandse Kredietmaatschappij is een betrouwbare website waar je niet alleen maar een offerteaanvraag kunt doen maar waar je ook veel informatie vindt over de diverse leenvormen. Zo worden bijvoorbeeld alle mogelijke rentetarieven heel transparant direct op de website getoond. Ook krijg je altijd een eerlijk overzicht van de totale kosten wanneer je een leningaanvraag doet via de site.

Daarnaast is De Nederlandse Kredietmaatschappij aangesloten bij de AFM, bij de financiële klachtencommissie Kifid en bij de Nederlandse Vereniging van Financieringsadviseurs en bemiddelaars (NVF). Tot slot is het privacybeleid getoetst bij het College Bescherming Persoonsgegevens (CPB) zodat je zeker weet dat ook je persoonlijke informatie hier in goede handen is.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Zeer lage rentes mogelijk
 • Eenvoudig offertes vergelijken
 • Looptijd tot maximaal 15 jaar
 • Ook voor combinatiekrediet
Minpunten:
 • Niet mogelijk met negatieve BKR
Ga naar Dnkm.nl
foto auteur Joey de Vries
Deze review is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Ervaringen De Nederlandse Kredietmaatschappij

Ervaring geschreven door Ashley
4 oktober 2021
Veilig lenen

De Nederlandse Kredietmaatschappij is echt mijn tip voor iedereen die een goede lening wil afsluiten. Je hebt hier niet met een stelletje oplichters te maken. Dat zie je alleen al aan het feit dat er hier gewoon naar BKR-registraties wordt gekeken. Het is dus niet zo dat ze aan je willen verdienen met rente, of je nu zelf in de problemen komt of niet. Ze helpen je om de beste keuze te maken en hoe je dit in moet kleden met een lening. Daar kunnen andere bedrijven op de markt nog wat van leren in Nederland. Ik moet ook zeggen dat ik nog geen enkel probleem heb gehad in die paar maanden dat ik nu aan het terugbetalen ben. Alles is gewoon goed geregeld en verloopt lekker soepel. Dat is wat je ook wilt wanneer je zoiets gaat doen als een grote lening afsluiten.

Ervaring geschreven door Chantal
26 mei 2021
Lage rente

Ik zou liever niet lenen. Maar ja, ik kan ook niet altijd direct grote aankopen doen als dat nodig is. Daarvoor red ik het gewoon niet met mijn kosten. Dat je dan dus uitkomt bij een kredietverstrekker vind ik zelf niet gek. Ik heb online vergeleken en kwam zo al snel tot de ontdekking dat ik bij de Nederlandse kredietmaatschappij moest zijn. Ik heb daarbij vooral gekeken naar wat voor mij de goedkoopste optie was. In dat opzicht is de lage rente van deze aanbieder wel heel interessant natuurlijk. Bovendien vind ik dat alles er ook erg duidelijk is en je dus niet bang hoeft te zijn voor verrassingen. Dat is ook fijn in zulke gevallen.

Ervaring geschreven door Leendert
26 april 2021
Geen boete

Als ik het grootste voordeel van de Nederlandse Krediet Maatschappij moet noemen, dan is het toch wel de mogelijkheid om versneld te kunnen aflossen. Het is wel fijn om sneller van je schulden af te komen wanneer je daar het geld voor hebt. Zonder dat je daar van die rare regels als een extra boete voor aan je broek krijgt. Het is fijn dat dit hier kan. Daarom heb ik dus ook voor DNKM gekozen toen ik op zoek moest naar een goede aanbieder van leningen.

Ervaring geschreven door Deborah
11 maart 2021
Lenen

Lenen op een goede manier kan tegenwoordig gewoon online heb ik ontdekt. Het is wel heel fijn dat er dan ook goede mogelijkheden voor worden geboden door de Nederlandse Kredietmaatschappij. Doordat ze online werken kunnen ze de kosten ook veel lager houden. Daar heb ik als klant dan weer voordeel van bij het terugbetalen. Ik ben blij dat deze mogelijkheid bestaat, want op die manier heb ik kunnen zorgen dat ik dus heel snel mijn wasmachine heb kunnen vervangen toen deze het begaf.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling De Nederlandse Kredietmaatschappij

Website www.dnkm.nl
Sterren
Ervaringen
90% aanbevolen, 4 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Dnkm.nl
© ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies