Tips over online webshops, diensten & producten

eDreams review & ervaringen

eDreams
Ga naar Edreams.com

Onze expert over eDreams:

Laatst bijgewerkt: 2 februari 2021

Ben je op zoek naar de voordeligste vliegtickets op internet en zou je daarbij ook wel meteen een hotel willen boeken? Dan kan de website of de handige app van eDreams een prima manier zijn om die goedkope tickets en overnachtingen te vinden. Bij eDreams kun je de meeste vluchten gratis wijzigen. Ook is er een annuleringsverzekering bij te boeken waarmee je vanwege elke willekeurige reden en zonder gedoe het grootste deel van je geld direct terug kunt krijgen.

Waarom kies je voor eDreams?
  • Groot aanbod vliegtickets
  • Ook voor vakantiewoningen en hotels
  • Gratis omboeken en annuleren mogelijk
Ga naar Edreams.com

eDreams in het kort

eDreams is een reisorganisatie die vanuit Spanje opereert maar waar mensen van over de hele wereld op zoek kunnen naar voordelige vliegtickets, hotels, huurauto’s en vakantiewoningen. Behalve een website heeft eDreams ook mobiele apps beschikbaar voor Android en iPhone, waar klanten meteen een ticket mee kunnen boeken. Die apps zijn behoorlijk populair, want alleen al de Android app alleen heeft momenteel meer dan 5 miljoen actieve installaties.


Is eDreams een betrouwbare reisaanbieder?

eDreams is een betrouwbare reisaanbieder, waarbij het wel belangrijk is om te vermelden dat het hier vooral om een tussenpartij gaat. De uiteindelijke overeenkomst sluit je als klant dus met de luchtvaartmaatschappij waar je een ticket koopt. Je hebt dus ook te maken met hoe die vliegmaatschappij zijn zaakjes heeft geregeld.

Annuleren mogelijk

Annuleren van je vliegticket is normaal gesproken altijd mogelijk, iets wat veel mensen de afgelopen periode meer op waarde zijn gaan schatten. Zo kun je er dus voor heel voordelige prijzen vliegtickets kopen als basis voor een goedkope vakantie of zakelijke reis, zonder daarbij overmatig veel risico te lopen. Let er wel op dat de afhankelijkheid van de luchtvaartmaatschappij zelf ervoor kan zorgen dat de terugbetaling van je ticket na je annulering wat langer kan duren. De maatschappij moet namelijk eerst terugbetalen aan eDreams, waarna jij het geld op een gegeven moment (als het goed is binnen 10 dagen) ook op je rekening krijgt.

SGR en garantie bij faillissement

Aangezien eDreams geen lid is van het SGR biedt dat ook geen garantie tegen faillissement. Veel vliegtuigmaatschappijen hebben echter hun eigen regelingen waarmee wordt gezorgd dat je je geld terugkrijgt wanneer de vlucht vanuit de maatschappij zelf is geannuleerd. Hou er wel rekening mee dat de uitbetaling daarvan ook weer via eDreams loopt en dat het dus wat langer kan duren voor je het geld inderdaad op je rekening hebt staan.


Klantenservice eDreams

Hier vind je informatie over de verschillende manieren om met eDreams in contact te komen.

Bereikbaarheid

De klantenservice van eDreams is op werkdagen en tijdens de gangbare kantooruren (oftewel van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 18.00) in het Nederlands beschikbaar. Ook buiten die momenten kun je bellen, maar dan word je automatisch doorgeschakeld naar het internationale hulpcentrum en daarmee kun je alleen in het Engels communiceren. Het telefoonnummer waar je naartoe moet bellen is altijd 020 721 93 57, maar hou er dus rekening mee dat je buiten de Nederlandse kantoortijden naar het buitenland wordt doorgeschakeld. Naast telefonisch contact is het ook mogelijk om via de live chat of het contactformulier op de website een bericht te versturen. Ook is er een uitgebreid vraag en antwoord deel op de site opgezet.

Hoe werkt omboeken en wijzigen?

Alle vliegtickets die je bij eDreams met de serviceoptie Standard of Premium hebt gereserveerd zijn normaal gesproken volledig gratis om te boeken. Wanneer dat voor een bepaalde vlucht beschikbaar is zie je dat er meteen in het groen bij staan. Bij andere service-opties kost het omboeken altijd 60 euro per ticket. Dat zijn dan echter alleen nog de kosten die je aan eDreams moet betalen, want veel luchtvaartmaatschappijen rekenen ook een toeslag voor het wijzigen van de vlucht. Voor budgettickets is omboeken sowieso nooit mogelijk via eDreams. Je kunt dan alleen zelf een poging wagen bij de luchtvaartmaatschappij in kwestie (zoals Easyjet, Vueling en Ryanair).

Hoe werkt annuleren?

Annuleren van een vlucht of hotel is vrijwel altijd gewoon mogelijk. Helaas kun je maar zelden rekenen op volledige terugbetaling van alle gemaakte kosten. Dat is geheel afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee je zou vliegen en het soort ticket dat je hebt gekocht. Ook is het in dit geval weer belangrijk dat je voor tickets de Standard of Premium service hebt gekozen, want anders brengt ook eDreams zelf nog 60 euro per ticket aan annuleringskosten in rekening. Check dus goed wat je terug zou kunnen krijgen en welke voorwaarden voor jouw tickets gelden om te bepalen of annulering inderdaad de moeite waard is.

Wat te doen bij klachten?

eDreams is een van oorsprong Spaanse reisorganisatie die niet is aangesloten bij bekende platforms zoals ANVR en SGR. Daardoor kun je daar dus ook niet terecht voor het deponeren van eventuele klachten. Vanwege dezelfde reden is er ook geen onafhankelijke klachtencommissie waarvan je gebruik kunt maken als je er in een geschil met eDreams samen niet uitkomt. Veel meer dan je klacht bij de eDreams klantenservice achter te laten en hopen dat die ermee aan de slag gaat zit er dus niet in.


Prijs-kwaliteitverhouding

eDreams biedt vaak heel lage prijzen voor met name de beschikbare vliegtickets. Daarbij moet je er wel rekening mee houden dat annuleren of omboeken voor die lage prijs amper tot niet mogelijk is. Dat geldt zowel voor de voordeligste tickets van bekende reguliere maatschappijen als voor de echte budgettickets van prijsvechters. Het is dus ook hier – net zoals bij veel andere vergelijkingssites voor vliegtickets of vlucht + hotel – nog steeds een kwestie van zelf de prijs-kwaliteitverhouding te kiezen waar je tevreden mee bent en jezelf prettig bij voelt.

Hoe is de prijs ten opzichte van andere reisaanbieders?

De prijzen die eDreams op zijn website en dus ook in de mobiele apps kan bieden voor vliegtickets (en in mindere mate ook voor de andere diensten zoals hotels en autohuur) zijn vaak opvallend laag ten opzichte van de concurrentie. Er is een groot aanbod aan verschillende vluchten en natuurlijk geldt ook hier dat je prijzen lager zullen zijn naarmate je in staat bent vroeger te boeken. Ook wanneer je bepaalde privileges achterwege laat zoals gratis omboeken en/of annuleren kun je behoorlijk op de kosten besparen.

Verborgen kosten

eDreams is al een aantal keer op de vingers getikt door Europese instanties omdat de site met name bij advertenties in populaire zoekmachines zoals Google en Bing prijzen zou tonen die niet stroken met de werkelijkheid. Zo werd er door de Italiaanse toezichthouder al eens een hoge boete opgelegd aan het bedrijf vanwege oneerlijke praktijken ten opzichte van de concurrentie. Doordat er in advertenties een te lage prijs werd getoond kozen veel mensen voor eDreams, maar er bleken dan in een later stadium alsnog meer kosten bij te komen. Inmiddels zijn er daarom veel wijzigingen gekomen in de manier waarop prijzen getoond worden, ook op de site zelf, maar het blijft altijd goed opletten. Kijk bij elke stap welke kosten er voor een bepaald ticket wel of niet nog bijkomen en haak op tijd af als het daar allemaal te duur van wordt.

Betaalmogelijkheden en aanbetalingen

Je moet de kosten van je tickets en/of verblijf normaal gesproken meteen in zijn geheel en direct na het boeken aan eDreams voldoen. Het is mogelijk om per iDeal te betalen, een betaaloptie die altijd veilig is. Je kunt echter ook kiezen voor betaling met creditcards zoals VISA en Mastercard, of door middel van Paypal. Per transactie betaal je dan wel tussen de 2 en 3 euro extra. Meer betaalopties zijn er niet voor Nederlandse klanten, maar je zult met de beschikbare opties normaal gesproken prima uit de voeten kunnen.


Account mogelijkheden & voordelen bij eDreams

eDreams doet altijd zijn best om de laagste tarieven te bieden voor iedereen en dat laat weinig ruimte voor aanvullende voordelen of kortingen voor vaste klanten, of door het meedoen aan een speciaal klantenprogramma. De enige optie die je hebt om extra voordeel te bemachtigen is door gebruik te maken van de eDreams app.

Daar kun je regelmatig bepaalde vluchten met een speciale kortingscode boeken zodat er toch nog enkele procenten van de ticketprijs af gaan.


De eDreams app

We noemden hem zojuist al even kort: de eDreams app. Die is heel populair bij gebruikers omdat je er precies mee kunt doen wat ook op de website kan, maar dan gewoon op je mobiele telefoon. En dat niet alleen, je kunt er ook extra aantrekkelijke deals vinden omdat er in de app voor bepaalde vluchten regelmatig tarieven worden gehanteerd die je nergens anders tegenkomt. Dat kan het gebruik maken van de app in plaats van de website dus heel aantrekkelijk maken.

De bestaande boekingen die je bijvoorbeeld al via de website had gedaan kun je achteraf importeren. Boekingen die je in de app zelf doet komen er natuurlijk automatisch bij te staan. Dat betekent dat je ze daar ook kunt wijzigen of annuleren als dat voor die reservering een optie is. De app maakt het ook heel makkelijk om contact op te nemen met deze reisaanbieder wanneer je al onderweg bent, er zit namelijk ook een handige chatfunctie in.


Reisaanbod

Het voornaamste reisaanbod van eDreams bestaat uit vliegtickets, verreweg de meeste klanten komen daarvoor. Maar ook voor het boeken van een hotel, huurauto of zelfs een vakantiewoning kun je er terecht. Hieronder bespreken we het gehele aanbod op de site en in de app.

Vliegtickets

De belangrijkste component binnen het reisaanbod van eDreams zijn de vliegtickets. De meeste Nederlanders die bij eDreams boeken doen dat voor een voordelig vliegticket. Voer op de homepage – of nadat je eerst hebt gekozen voor de menu-optie Vluchten – de luchthaven van je vertrek en die van de eindbestemming in. Kies een datum en selecteer het aantal passagiers.

Je wordt dan meteen doorgestuurd naar de pagina met beschikbare vluchten op die dag. Die kun je meteen bekijken door erop te klikken, maar je kunt de resultaten eerst ook verfijnen met de filters aan de linkerkant. Natuurlijk kun je een vliegticket meteen boeken, maar let wel goed op de totale reisduur want bij een extreem goedkoop ticket is er vaker wel dan niet sprake van een overstap met lange wachttijd.

Vlucht + Hotel

Wil je naast de vlucht ook alvast je overnachting regelen, kies dan voor de optie Vlucht + Hotel. Daarmee kun je soms tot wel 40% besparen op de totaalsom en dat kan dus heel interessant zijn. Het zoeken hiervan gaat op vrijwel dezelfde manier als bij alleen de vliegtickets, met het enige verschil dat er bij het overzicht met de beschikbare vluchten nu ook hotelovernachtingen bij komen. Dit wordt telkens als totaalpakket aangeboden en het overzicht daarvan is in eerste instantie op de voordeligste prijs gesorteerd. Je kunt er echter ook voor kiezen om de beschikbare hotels te filteren op onder meer het aantal sterren, de afstand tot het centrum en het type accommodatie.

Hotels

Het zoeken van alleen leuke hotels is ook mogelijk. Daarbij hoef je alleen maar een bestemming en verblijfsduur te kiezen. Nu worden de hotels op een vergelijkbare manier getoond als bij Vlucht + Hotel, maar je hoeft nu alleen maar voor het meest geschikte hotel te kiezen.

Autohuur en transfers

Wil je op de plaats van bestemming graag gebruik maken van een transfer van en naar je hotel, of direct een auto huren bij een lokaal verhuurbedrijf? Dan kan dat ook meteen bij eDreams. Je kunt dit optioneel bijboeken tijdens de reservering van vluchten en/of hotels, maar er is ook een aparte menu-optie voor beschikbaar. Je zoekt altijd makkelijk en snel in het aanbod van bekende autoverhuurders zoals Hertz, Sixt, Europcar en Avis.

Vakantiewoningen

De optie vakantiewoningen is de minst interessante van eDreams, omdat je daarmee alleen maar directe toegang krijgt tot het aanbod van Booking.com. Het heeft dus weinig toegevoegd waarde om dat via eDreams te boeken, beter doe je het direct bij Booking.com of een andere aanbieder van vakantiehuizen, hotels en appartementen.

Uitstapjes en bezienswaardigheden

Door in het menu voor Activiteiten te kiezen kom je automatisch terecht op de site GetYourGuide.nl, een los platform dat is gespecialiseerd in uitstapjes en attracties in allerlei verschillende landen. Net als bij de vakantiewoningen hierboven betreft dit dus niet een aanbod van eDreams zelf. Toch kan het handig zijn om dit meteen mee te nemen bij je boeking.

Is de website gebruiksvriendelijk en het aanbod voldoende?

De website van eDreams is heel overzichtelijk te noemen. In een oogopslag is duidelijk welke reisproducten je er kunt vinden. Elk reisproduct heeft daarbij ook een eigen pagina met uniek ontwerp en zo vind je er altijd de opties die ervoor van belang zijn. De manier waarop je naar vliegtickets kunt zoeken en de verschillende opties kunt filteren en aanpassen werkt ook heel prettig. Het is zo echt heel eenvoudig om de juiste vlucht binnen je eigen budget te vinden.


Verzekeringen

Een reisverzekering voor je vakantie moet je afsluiten buiten eDreams om, maar je kunt voor de vliegtickets die je er boekt wel een annuleringsverzekering afsluiten. Die is geldig voor elke reden, dus ook wanneer het niet met ziekte of een ongeluk te maken heeft. Let wel op dat je ten laatste 24 uur voor het vertrekmoment nog kunt annuleren. En hou er ook rekening mee dat je maximaal 80% van het betaalde bedrag terug zult krijgen. Nadat de annulering is geaccepteerd en verwerkt ontvang je binnen 10 werkdagen je geld terug.


Plus & minpunten

Pluspunten:
  • Groot aanbod vliegtickets
  • Ook voor vakantiewoningen en hotels
  • Gratis omboeken en annuleren mogelijk
Minpunten:
  • Terugboeken kan lang duren
  • Klantenservice soms alleen in het Engels
Ga naar Edreams.com
foto auteur Joey de Vries
Deze review is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Ervaringen eDreams

Ervaring geschreven door Fleur
29 januari 2021
Gematigd tevreden

De tickets zijn goed, de service wel iets minder. Wanneer je iets wil vragen, kost het je wel wat tijd voor je ze te pakken hebt. Dat moet natuurlijk wel wat beter. Als ze dat voor elkaar krijgen, dan is het pas echt een topbedrijf te noemen.

Ervaring geschreven door Ebbe
30 november 2020
edreams

Het is weleens fijn om met een bedrijf te werken dat het allemaal eerlijk houdt. Door de corona ging mijn vlucht niet door. Wel jammer natuurlijk, maar in ieder geval keurig bericht gehad dat de vlucht geannuleerd werd. Uiteindelijk ook geld teruggekregen. Daar was nog wel even wat discussie over omdat het in het begin van de corona was en niemand dus precies wist of reizen uitgesteld werden of helemaal geannuleerd. Daarom moest ik er wel zelf naar vragen voor ik duidelijke antwoorden kreeg, maar de klantenservice was wel heel behulpzaam.

Ervaring geschreven door Celine
3 september 2020
Annulering gelukt

Vorig jaar een vlucht geannuleerd via eDreams. Heb inderdaad 2 maanden moeten wachten op mijn geld, maar heb alles teruggehad. Geen idee hoe dat in deze tijd is maar in mijn ogen wel een betrouwbare partij. Communicatie moest wel in het Engels bij mij, dat kan voor sommige een nadeel zijn.

Ervaring inzenden

  • Minimaal 110 karakters
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling eDreams

Website edreams.com
Sterren
Ervaringen
66% aanbevolen, 3 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Edreams.com
© ReviewGo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement