Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips over online webshops, diensten & producten

Findio review & ervaringen

Ga naar Findio.nl

Onze expert over Findio:

Laatst bijgewerkt: 27 december 2022

Heb je interesse in het afsluiten van een persoonlijke lening, bijvoorbeeld voor het kopen van een auto, boot of caravan? Of misschien wil je wel gaan verbouwen maar moet dat niet teveel van je spaargeld opslokken? Dan kan een financiering bij Findio interessant zijn, want hier profiteer je als consument altijd van lage rentetarieven. Aangezien je altijd rechtstreeks leent bij deze geldverstrekker zelf is er veel mogelijk, ook wanneer je bijvoorbeeld graag de looptijd of het maandbedrag aan wilt passen. Daarnaast is boetevrij extra aflossen geen enkel probleem, want dat regel je gewoon zelf. Meer weten? Lees dan hier onze uitgebreide Findio review.

Waarom kies je voor Findio?
 • Voordelige rentes.
 • Al lenen vanaf 5.000 euro.
 • Bedenktijd van 30 dagen.
 • Aangesloten bij Kifid.
 • Klantenservice goed bereikbaar.
Ga naar Findio.nl

Wat is Findio?

blank

Findio is een website waar consumenten geld kunnen lenen in de vorm van een persoonlijke lening of een autolening. Daarbij zijn aantrekkelijke rentepercentages vanaf 3,6% op jaarbasis mogelijk. Een vrijblijvende offerte kan gewoon via de website en wanneer je wordt geaccepteerd kan het geld al binnen 3 dagen op je rekening staan. Behoorlijk uniek is dat je daarna altijd nog 30 dagen bedenktijd hebt. Het is niet mogelijk om bij Findio te lenen wanneer je een negatieve BKR-registratie hebt.


Lening mogelijkheden bij Findio

Wil je alvast in het kort zien welke lening mogelijkheden er bij Findio zijn? Die informatie vind je in deze tabel:

Mogelijke leenbedragen € 5.000 tot € 75.000
Termijn voor terugbetaling 2 tot 10 jaar
Rentepercentages Vanaf 3,6%
Hoe lang duurt een beoordeling? Binnen 1 werkdag
Hoe snel heb je het geld? Binnen 2 werkdagen
Vervroegd aflossen mogelijk? Ja, zonder extra kosten
Kun je de lening ook oversluiten naar een andere partij? Ja
Kun je geld lenen met een BKR registratie? Nee

Wat voor leningen en kredieten biedt Findio?

blank

Je kunt bij Findio kiezen uit de volgende leenproducten:

Persoonlijke lening

blank

Het voornaamste leenproduct dat Findio aan consumenten kan bieden is een persoonlijke lening. Daarbij staat de rente vast voor de gehele looptijd en weet je dus van tevoren precies wat de kosten van je lening zullen zijn. Je kunt een persoonlijke lening afsluiten voor bedragen tussen 5.000 en 75.000 euro, waarbij het rentepercentage lager is naarmate het leenbedrag hoger wordt. Dit is bij Findio in staffels ondergebracht. Een paar honderd euro meer of minder lenen kan dus zomaar een groot verschil maken in de totale kosten en dat is dus iets om bij het aanvragen rekening mee te houden. Het is altijd mogelijk om boetevrije extra af te lossen.

blank

Autolening

De autolening is vrijwel hetzelfde als de persoonlijke lening, maar bij deze lening kunnen de kosten lager zijn omdat je de auto als onderpand kunt gebruiken. Het risico is bij deze financieringsvorm lager voor Findio, omdat de verkoop van je auto altijd een bedrag op zal leveren waarmee in elk geval een deel van de lening makkelijk terug kan worden betaald. Een beetje zoals bij een hypotheek dus, waarbij je huis het onderpand voor de lening is. Maar de rentepercentages ontlopen elkaar nu ook weer niet zoveel, dus je kunt ook voor het kopen van een auto prima voor een persoonlijke lening kiezen.

Doorlopend krediet

Helaas biedt Findio geen doorlopend krediet meer aan. Dat leenproduct is enige tijd geleden uit het aanbod verdwenen. Er is geen geld meer op te nemen uit kredieten die op dit moment nog actief zijn, die kunnen alleen nog worden ingelost. Het bedrijf geeft aan zich in de toekomst liever op leningen te richten, omdat het dan voor klanten makkelijker is om het leenbedrag inderdaad aan het eind van de looptijd helemaal ingelost te hebben. Dat moet langdurige en problematische schulden helpen voorkomen. Als je wel graag een doorlopend krediet af wilt sluiten zul je dus een geldverstrekker moeten kiezen die deze leenvorm wel aanbiedt.


Hoe werkt het aanvragen van een lening?

Het aanvragen van een persoonlijke lening of een autolening gaat heel eenvoudig via de website. Hier lees je alvast hoe je dat doet.

Stap 1: Lening berekenen

blank

De eerste stap is het berekenen van je lening. Je kunt dat doen door op de homepage van Findio een bedrag te kiezen en dan op de knop Lening berekenen te klikken. Nu kun je meteen nog meer aspecten veranderen, zoals het leendoel en het bedrag dat je per maand maximaal wilt betalen. Wanneer je met de schuifbalken iets aan je lening verandert wijzigt ook automatisch de looptijd, de rente en het maandbedrag. Je ziet ook de totale kosten van de lening. Het is echter wel goed om te weten dat dit alleen nog gaat om een indicatie, het gaat uiteindelijk om wat er in de offerte komt te staan.

Stap 2: Aanvraagformulier invullen

Als je het wel interessant lijkt om de lening af te sluiten zoals je hem hebt ingevuld bij stap 1 kun je verder gaan door op de knop Vrijblijvend aanvragen te klikken. Je kunt dan je persoonlijke gegevens invullen, waaronder je naam, geboortedatum, nationaliteit en contactgegevens zoals adres, telefoonnummer en e-mailadres. Er worden ook alvast enkele andere gegevens gevraagd die van belang zijn voor je aanvraag. Of je weleens gescheiden bent en kinderen hebt bijvoorbeeld, maar ook je inkomensgegevens en je bankrekeningnummer. Vul alles netjes in en klik dan op de knop Vrijblijvend aanvragen.

Stap 3: Offerte ontvangen en tekenen

Je ontvangt nu normaal gesproken binnen 30 minuten al een offerte. Maar let op: je gegevens zijn dan nog niet gecontroleerd dus het is geen garantie dat je de lening ook inderdaad kunt krijgen. Bekijk de offerte en check dat de voorwaarden en genoemde bedragen inderdaad naar wens zijn. Als dat het geval is kun je digitaal akkoord gaan met de offerte en zul je via je persoonlijke inlog op MijnFindio enkele documenten moeten uploaden om je aanvraag te ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan transactiegegevens van je bankrekening, een arbeidscontract en/of een intentieverklaring van je werkgever.

Stap 4: Controle door Findio

Wanneer je alle benodigde gegevens aan hebt geleverd gaat een medewerker voor je aan de slag. Aan de hand van de documenten wordt gekeken of je inderdaad voldoende financiële draagkracht hebt voor een lening. Ook wordt er bij het BKR gecontroleerd wat je betaalverleden is. Wanneer alles in orde is zal Findio de overeenkomst bekrachtigen en krijg je het geld normaal gesproken binnen 2 dagen op je bankrekening gestort.

Goed om te weten

blank

Het is goed om te weten dat je 30 dagen bedenktijd hebt op een lening die je bij deze financierder hebt afgesloten. Je kunt tijdens die periode kosteloos de lening weer opzeggen door het gehele bedrag terug te storten.


Kan ik terecht met een BKR registratie?

Het is niet mogelijk om bij Findio een lening te krijgen wanneer je een negatieve notering bij het Bureau Krediet Registratie hebt. Elke aanvraag voor een financiering wordt daar namelijk gecheckt. Mocht je weten – of vermoeden – dat je om die reden niet in aanmerking komt voor een persoonlijke lening, doe dan navraag bij het BKR over wat je status daar is en hoe je die eventueel zou kunnen verbeteren. Soms is een negatieve BKR namelijk gebaseerd op foutieve of verouderde informatie die je kunt laten herstellen, zodat je alsnog voor een lening in aanmerking komt.


Contactgegevens & klantenservice

blank

Wanneer je contact wilt zoeken met Findio vind je daarvoor hieronder alle benodigde gegevens.

Contactinformatie

Findio is een website van Findio B.V. Dat bedrijf is weer een onderdeel van Crédit Agricole Consumer Finance Nederland B.V.

Vestigingsadres:
Laarderhoogtweg 25
1101 EB Amsterdam
(geen bezoekadres)

Postadres:
Findio B.V.
Afdeling Customer Care
Antwoordnummer 592
1100 VD Amsterdam

KvK-nummer: 33080204

Wanneer je met de Findio klantenservice in gesprek wilt kun je die op werkdagen tussen 8.30 en 21.00 uur eenvoudig bereiken op telefoonnummer 0800 – 346 346 0. Je kunt ook via Whatsapp contact opnemen, dat doe je via +31 (0)6 83 67 1001. Wanneer je liever een bericht stuurt via e-mail kun je dat bericht versturen naar info@findio.nl. Als je reeds klant bent kun je ook enkele zaken zelf regelen door in te loggen op MijnFindio. Je kunt daar makkelijk en snel enkele persoonlijke gegevens veranderen, zoals bijvoorbeeld je adres, telefoonnummer en het gebruikte bankrekeningnummer.

Vergunning en AFM registratie

Findio beschikt over alle benodigde vergunningen voor het adviseren en aanbieden van consumptief krediet, oftewel de persoonlijke leningen en autoleningen die je op de website af kunt sluiten. Het bedrijf staat bij de Autoriteit Financiële Markten ingeschreven met nummer 12010739. Daar vallen ook enkele zusterbedrijven onder, zoals de Nederlandse Voorschotbank en KredietDirect.


Wat als de terugbetaling niet lukt?

Wanneer je moeite hebt om de afbetalingen van je lening te voldoen kan Findio je daarbij tegemoet komen, bijvoorbeeld door het minimale aflossingsbedrag te verlagen. Daar wordt de looptijd van je lening langer van, en de totale kosten hoger, maar je bent wel beter in staat om elke maand het verschuldigde bedrag te voldoen. Dat heeft altijd de voorkeur boven helemaal ophouden met terugbetalen, want dan kan de gehele som direct opeisbaar worden en dan ben je veel verder van huis.

Neem bij (dreigende) betalingsproblemen dus altijd in een zo vroeg mogelijk stadium contact op met Findio om de mogelijkheden te bespreken. Wanneer je op een later moment de boel financieel weer beter op de rit hebt kun je ook boetevrij extra aflossen om de looptijd weer omlaag te brengen en zo weer geld te besparen.


Conclusie: Is Findio een betrouwbare website?

blank

blank

Findio is naar onze mening een betrouwbare geldverstrekker voor consumenten. Dat uit zich onder meer in duidelijke en uitgebreide informatie op de website, een grote flexibiliteit wanneer er betaalproblemen optreden en het in rekening brengen van heel schappelijke rentes zonder verborgen kosten. Het bedrijf beschikt over alle benodigde vergunning. Daarnaast is het bedrijf aangesloten bij Klachteninstituut Kifid, wat betekent dat je als consument altijd je recht kunt halen wanneer je vindt dat je niet netjes behandeld wordt. Sterker nog, Kifid heeft Findio al eens op de vingers getikt. Er werd volgens de klachtencommissie teveel rente betaald door gebruikers van een doorlopend krediet en de kredietverstrekker heeft toen klanten netjes gecompenseerd voor het teveel betaalde bedrag.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Voordelige rentes.
 • Al lenen vanaf 5.000 euro.
 • Bedenktijd van 30 dagen.
 • Aangesloten bij Kifid.
 • Klantenservice goed bereikbaar.
Minpunten:
 • Geen doorlopende kredieten.
Ga naar Findio.nl
foto auteur Joey de Vries
Deze review is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Ervaringen Findio

Ervaring geschreven door Olivia
4 oktober 2021
Online aanvragen

Ik ben echt positief verrast door het simpele aanvraagproces dat Findio biedt. Ik was bij deze aanbieder uitgekomen door te vergelijken via een onlinetool. Ik kwam er dus eigenlijk omdat het de beste en voordeligste aanbieder was. Dat het echter ook nog eens de simpelste is, maakt het voor mij alleen maar nog meer het aanraden waard. Je kunt met simpele knoppen bijvoorbeeld heel exact de hoogte van je lening bepalen. Klein minpuntje is misschien dat je wel bij €5000 moet beginnen. Lagere leningen zijn niet mogelijk bij Findio. Je kunt zelfs de hoogte van je maandbedrag dat je wilt terugbetalen heel simpel op die manier instellen. Daarna vul je het formulier met al je gegevens in en gaat alles door de molen. Mijn lening was supersnel geregeld zodat ik gewoon lekker aan de slag kon met verbouwen. Als je het mij vraagt is dit service zoals dat in de moderne tijden hoort te zijn en kunnen anderen er nog wat van leren!

Ervaring geschreven door Samantha
4 oktober 2021
Goede service

Findio is niet voor iedereen de eerste keus. Dat komt ook omdat ze niet zo’n bekende naam hebben. Toen ik er na vergelijken bij uitkwam voor mijn lening was ik ook niet gelijk overtuigd. Bovendien zag het er in de eerste plaats ook wat onduidelijk uit. Later ontdekte ik dat er juist heel veel goede mensen met veel kennis werken. Dat betekent dus ook dat je er op een gemakkelijke manier al je informatie kunt krijgen. Wanneer je ergens hulp mee nodig hebt, bijvoorbeeld bij het afsluiten of bij het begrijpen van de voorwaarde van de lening, dan kan je dat heel gemakkelijk krijgen. Contact opnemen is supersimpel en je krijgt altijd alle aandacht van de medewerkers. Ga zo door Findio!

Ervaring geschreven door Brad
4 oktober 2021
Lekker lage rente

Vergelijken helpt altijd, heb ik ooit geleerd. Dat blijkt voor leningen in ieder geval zeker aan de orde. Door te vergelijken kan je de beste voorwaarden vinden. Vooral voor de rente is dat natuurlijk wel heel belangrijk. Hoe lager die is, hoe voordeliger je uit bent. Ik heb op die manier al tientallen euro’s bespaard. Ik wilde namelijk eerst bij een andere aanbieder een persoonlijke lening afsluiten, maar ontdekte dankzij Findio dat het veel goedkoper kon. De website is heel duidelijk en overzichtelijk en iedereen kan er direct voordeel van hebben. Wat mij betreft is dit dus echt een aanrader voor iedereen die wil gaan lenen voor een grote uitgave die je moet doen!

Ervaring geschreven door JimJimmy
26 mei 2021
Grotere leningen online

Ik regel alles online, dus waarom zou dat dan niet met mijn lening kunnen, dacht ik. Daarom ben ik dus gaan zoeken naar de beste aanbieder die dit voor mij kon bieden. Ik kwam bij Findio uit. Er zijn ook wel andere aanbieders, maar die bieden je vaak alleen maar mogelijkheden om kleinere bedragen te lenen. Dat is hier gelukkig wel anders. Je kan hier altijd lenen als het om bedragen van €5.000,- of meer gaat. Waarbij de rentes ook nog eens lekker gunstig zijn, naar mijn mening. Hoe de klantenservice werkt weet ik niet, maar alle andere zaken zijn in ieder geval van hoog niveau te noemen.

Ervaring geschreven door MariusFid
17 mei 2021
Veilig lenen

Lenen is soms gewoon nodig om grote aankopen te kunnen doen in je leven. Daarom ben ik blij dat ik Findio ontdekt heb. Daar kan je namelijk al kleine bedragen van een paar duizend euro lenen, zonder dat je daar dan lang aan vast hoeft te zitten. Terwijl ook de rentes lekker laag zijn. Alles is er dus goed geregeld. De lage kosten maken het bovendien een stuk veiliger om er een lening af te sluiten. Er kan je eigenlijk niet heel veel gebeuren. En als je gewoon iedere maand netjes je aflossing kan doen, dan ben je er ook nog eens zo van af als je even doorbijt. Dat is ook wel een belangrijk pluspunt.

Ervaring geschreven door Norman
26 april 2021
Snel afgesloten

Complimenten voor de manier waarop Findio werkt. De lening was snel gevonden. Zo afgesloten. En ook nog eens op een goede manier afgehandeld. Je krijgt ook 30 dagen bedenktijd, maar die heb ik eigenlijk niet nodig gehad. Ik zag gelijk al dat ik tevreden zou zijn over de mogelijkheden die hier geboden werden. Ik ben nu begonnen met het afbetalen en gelukkig gaat dat ook gewoon allemaal goed. Dat maakt het leven dus ook een stuk aangenamer. Het geeft me vertrouwen voor de toekomst.

Ervaring geschreven door Lenny
11 maart 2021
Gemakkelijk lenen

Ik wilde een nieuwe auto kopen omdat mijn eigen auto het liet afweten. Daar heb je echter niet zomaar het geld voor klaarliggen. Dus ben ik gaan vergelijken om op zoek te gaan naar de beste optie. Ik kwam al snel bij Findio uit. In de eerste plaats omdat ik hier heel precies kon lenen wat ik nodig had. Daarnaast zijn de rentes lekker voordelig. Dat is voor mij in ieder geval een belangrijke reden om ervoor te kiezen. Let wel even goed op, je moet vooral voor deze kredietverstrekker gaan voor leningen, want een doorlopend krediet, daar doen ze op deze plek niet aan. Dat is misschien nog wel een tip voor de toekomst.

Ervaring geschreven door Jordi
22 februari 2021
Lage rente

Findio is een geldverstrekker. Dat heb ik ontdekt via een vergelijkingssite. Ik was namelijk op zoek naar de verstrekker waar ik het goedkoopst mijn lening kon afsluiten. Hoe lager de rente, hoe beter, vond ik. Dat bleek dus Findio te zijn. Omdat het maar om een paar duizend euro ging, durfde ik dat wel aan. Gelukkig blijkt het ook nog eens een aanbieder te zijn waar je alles heel gemakkelijk kan regelen. Dus het bevalt eigenlijk nog veel beter dan ik vooraf had gedacht. Ik leen liever niet, maar als ik de volgende keer nog iets moet lenen, dan is de kans groot dat ik dat gewoon weer bij Findio doe.

Ervaring inzenden

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Findio

Website www.findio.nl
Sterren
Ervaringen
88% aanbevolen, 8 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Ga naar Findio.nl
© ReviewGo.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies